DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Subiectul săptămânii: valorile românilor în societatea actuală
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta Ambient World Music Turnul Babel


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
Turnul Babel

www.turnulbabel.radiocultura.ro

Este o emisiune saptamanala ce va cuprinde o succesiune de provocari (Concurs liric sau Enciclopedie muzicala), informatii de aici si de pretutindeni (Impact si Consonante), interviuri in exclusivitate cu marile personalitati (Pe podium sau In direct cu...), amintiri ...despre muzicile fascinante ale anilor 50, '60, (Goldies) mari creatori clasici in versiuni moderne (Cross-over), lumi sonore stranse cu grija intr-o "tolba" si oferite ascultatorilor (Clubul Colectionarilor), cea de a saptea arta si conexiunile peste timp si spatiu (Opera si filmul) dar vom si calatori intr-o ambianta placuta, aceea a muzicii (Calatorind pe mapamond).

Cronici

Alternativa este concertul - Luxul: Bösendorfer Imperial - Radiocultura
19 noiembrie 2010

Romanian Piano Trio în concert la Sala Radio - imagini needitate, de amator - Radiocultura
19 noiembrie 2010

Casa Zoikăi – Memorii în dializă - Radiocultura
15 martie 2010

În rolul victimei - Despre râsul cu lacrimi de ură – La Teatrul Metropolis - Radiocultura
4 martie 2010

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 22-a

Începem! Aşa îşi intitula Caragiale, cu un veac şi mai bine în urmă, instantaneul dramatic menit să inaugureze o nouă companie teatrală. Festivalul Naţional de Teatru preia acest cuvânt plin de încredere pentru a anunţa deschiderea celei de-a 22-a ediţii din existenţa sa.

mai mult...
Premierea câştigătorilor primului concurs naţional de design de carte, alături de vernisajul expoziţiei Cele mai frumoase cărţi din România

Luni, 29 octombrie 2012, începând cu ora 18.00, la UNA Galeria din Bucureşti (str. General Budişteanu nr. 10), va avea loc ceremonia de premiere a câştigătorilor primului concurs naţional de design de carte.

mai mult...
Alex Ştefănescu la Vorba de cultură

Criticul literar Alex Ştefănescu este invitatul emisiunii Vorba de cultură la Radio România Cultural, în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2012.

mai mult...
Teatrul Naţional din Sibiu prezintă spectacolul Eu, Rodin în Coreea de Sud

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă vineri, 26 octombrie şi sâmbătă, 27 octombrie, începând cu orele 18:00, spectacolul Eu, Rodin în regia lui Mihai Măniuţiu.

mai mult...
Luna noiembrie aduce peste 1925 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional din Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă în luna noiembrie 2012 douăzeci şi trei de reprezentaţii ce vor avea loc în patru spaţii de joc diferite din oraş..

mai mult...
Festivalul Filmului Polonez

Institutul Polonez din Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică din Varşovia, vă aşteaptă în perioada 2 - 10 noiembrie 2012, la Festivalul Filmului Polonez..

mai mult...
De la Arlechin la Radio România Cultural

O nouă ediţie a emisiunii De la Arlechin, emisiune de Crenguţa Manea, se difuzează marţi, 30 octombrie 2012, ora 19:00, la Radio România Cultural.

mai mult...
Puternică prezenţă românească la Festivalul de Film din Cottbus

Pe 6 noiembrie 2012 îşi deschide pentru a 22-a dată porţile Festivalul Internaţional de Film Est-European de la Cottbus/Germania către producţii cinematografice de calitate provenite din Europa de Est.

mai mult...
Recital de pian

Marti, 30 octombrie 2012, la ora 18:00 are loc un eveniment cultural exceptional organizat de BNR: recital de pian Andrei Vieru.

mai mult...
Noaptea bufonilor, spectacol radiofonic

Luni, 29 octombrie 2012, la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită la audiţia premierei Noaptea bufonilor.

mai mult...
Dincolo de dealuri ruleaza la Roma

Duminică, 28 octombrie 2012, la orele 19.30, la Casa del Cinema din Roma va avea loc un moment de focus România în cadrul festivalului MedFilm Festival, ediţia a XVIII–a.

mai mult...
Bijuterii ale arhitecturii Jugendstil în ţările dunărene

La iniţiativa ICR Viena, în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti, are loc pe 1 noiembrie 2012 expoziţia realizată de dr. Peter Schubert, Bijuterii ale arhitecturii Jugendstil în ţările dunărene.

mai mult...
Evenimente ale Muzeului Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României este onorat să anunţe că directorul său general, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu a primit joi, 25 octombrie 2012, o importantă distincţie - Medalia Mihai I pentru Loialitate.

mai mult...
Concert din muzică de Brahms

Vineri, 2 noiembrie 2012 (19.00), la Sala Radio iubitorii muzicii se vor bucura de un extraordinar concert din muzică de... Brahms, o ocazie pentru melomani de a-l asculta pe pianistul Michael Abramovich.

mai mult...
Despre cât de misterios este Orientul, într-un performance la Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 19:00, spectacolul Solo for Lu al Companiei Archa din Praga (Cehia).

mai mult...
Când fotografiile devin partituri

Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu expun la Viena, în cadrul festivalului internaţional de fotografie Eyes On.

mai mult...
Trei expoziţii de fotografie organizate de Institutul Cultural Român din Praga

Institutul Cultural Român din Praga organizează o serie de expoziţii intitulată Istoria, tradiţiile şi viaţa cotidiană a cehilor din România.

mai mult...
Zaraza la Radio România Cultural

Serialul dedicat de Radio România Cultural istoriei muzicii uşoare româneşti ajunge luni, 29 octombrie 2012, la episodul 3.

mai mult...
George Georgescu şi muzica românească

Concertul omagial George Georgescu 125, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, vineri, 26 octombrie 2012, la Sala Radio, va prilejui prezentarea noului album produs de Editura Casa Radio: Arta lui George Georgescu - M. Jora, Th. Rogalski, P. Constantinescu, C. Silvestri, G. Enescu.

mai mult...
Volumul Ultimii eretici ai Imperiului de Vasile Ernu a aparut in Italia

Ultimii eretici ai Imperiului (Polirom, 2009) de Vasile Ernu, nominalizat la Premiul pentru eseu al revistei Observator cultural şi premiat de revista Tiuk!, a apărut la Editura Hacca din Italia.

mai mult...
Seria de filme documentare a ICR Viena continuă

ICR Viena propune în cadrul seriei de filme documentare KopfKino, pe 31 octombrie 2012, de la ora 18:00, un film de Emmy: Lumea văzută de Ion B.

mai mult...
EUROPAfest 2013 sărbătoreşte 20 ani de performanţă cu Jeunesses International Piano Competition

După Bucharest International Jazz Competition lansat în septembrie, EUROPAfest 2013 anunţă al doilea eveniment – Jeunesses International Piano Competition.

mai mult...
Gala Laureaţilor Concursului Naţional de Creaţie Literară "Iulia Hasdeu", ediţia a XIV-a

Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău sprijină, pentru al doilea an la rând, Concursul Naţional de Creaţie Literară "Iulia Hasdeu".

mai mult...
Repetiţii deschise la Festivalul Naţional de Teatru

În urma ecourilor mai mult decât încurajatoare stârnite de proiectul "Tinerii la repetiţii", o serie de reprezentaţii din programul actualei ediţii vor fi precedate de repetiţii deschise liceenilor şi studenţilor pasionaţi de fenomenul teatral.

mai mult...
A început un turneu naţional fără precedent în România

Turneul Vioara lui George Enescu la sate, iniţiat de Radio România Cultural şi Accendo a început cu succes pe 22 octombrie 2012 prin concerte susţinute în comuna George Enescu (satul Arborea) şi Băluşeni, două localităţi rurale din judeţul Botoşani.

mai mult...
Lansarea ediţiei franceze a romanului Venea din timpul diez de Bogdan Suceavă

Versiunea franceză a romanului Venea din timpul diez de Bogdan Suceavă este în curs de apariţie în colecţia "Lettres d’ailleurs" a Editurii Ginkgo din Paris.

mai mult...
August Strindberg - un veac de (re)lectură

2012 marchează în întreaga lume centenarul Strindberg, dramaturg, scriitor, jurnalist, fotograf şi pictor suedez.

mai mult...
Observator cultural reia seria de întâlniri "Formula 3"

Observator cultural reia seria de întâlniri "Formula 3", pe 25 octombrie 2012, de la ora 18.30, invitaţii fiind scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari şi regizorul Tudor Giurgiu.

mai mult...
O nouă apariţie la Editura Vremea

Antologia din opera lui Gottfried Benn cuprinde traducerea a 60 de poezii, 240 de aforisme selectate din proza, eseurile si corespondenta sa, o introducere in viata si opera benniana, precum si mai multe ilustratii.

mai mult...
Școala Română din Roma / Accademia di Romania aniversează 90 de ani de la deschidere și 130 de ani de la nașterea fondatorului său, Vasile Pârvan

Cea mai veche instituție românescă de cultură din străinătate, Școala Română din Roma / Accademia di Romania in Roma, aniversează în această toamnă 90 de ani de la deschidere și 130 de ani de la nașterea arheologului român Vasile Pârvan.

mai mult...
După dealuri: avanpremiere în Belgia cu Cristian Mungiu şi fraţii Dardenne

1500 de spectatori entuziaşti au asistat la Gent, Bruxelles şi Liège la avanpremiera belgiană a filmului lui Cristian Mungiu, După dealuri, în prezenţa regizorului român şi a actriţelor principale premiate la Cannes, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur.

mai mult...
Soliştii Big-Band-ului Radio, live la Radio România Cultural

O nouă întâlnire cu lumea jazz-ului va fi găzduită luni, 29 octombrie 2012, de la ora 19,00, în Studioul "Alfred Alessandrescu" al Societăţii Române de Radiodifuziune şi va fi transmisă în direct de Radio România Cultural, în colaborare cu Orchestrele şi Corurile Radio.

mai mult...
Succes al Corului Academic Radio la Hamburg

Minute în şir de aplauze, multă bucurie şi muzică bună, sunt doar câteva cuvinte ce pot releva succesul celor două concerte susţinute în 20 şi 21 octombrie 2012, în celebra Laeiszhalle din Hamburg de Corul Academic Radio România.

mai mult...
Goldart dezvăluie perioada de aur a picturii românești

Casa de licitații Goldart vă invită la cea de-a 95-a licitație pe care o organizează în atmosfera agreabilă și relaxată a galeriei hotelului Marschal Garden.

mai mult...
Risipitorul spectacol in premiera

Va invitam pe data de 25 octombrie 2012, de la ora 19:00, la premiera piesei de teatru Risipitorul, o productie a Teatrului Vienez de Copii.

mai mult...
Teatrul Naţional de Operetă joacă la Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă vineri, 2 noiembrie şi sâmbătă, 3 noiembrie, ora 19:00, spectacolul Paris, mon amour - o productie a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian".

mai mult...
Educaţie muzicală pe sunete de flaut

După succesul primei ediţii, proiectul Ora de educaţie muzicală continuă şi în acest an şcolar.

mai mult...
Final de octombrie cu lucrarea Carnavalul animalelor, pe scena Sălii Radio

După startul grandios al începutului de stagiune, finalul lunii octombrie va fi marcat printr-un concert extraordinar al Orchestrei de Cameră Radio, susţinut sub bagheta binecunoscutului dirijor Cristian Florea şi alături de soliştii Dana Borşan şi Toma Popovici, la pian.

mai mult...
Începe cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru

Ultimele detalii despre cel mai aşteptat eveniment teatral al anului au fost anunţate cu prilejul conferinţei de presă care a avut loc la sediul UNITER.

mai mult...
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj 2012 şi-a desemnat laureaţii

După nouă zile de proiecţii a numeroase producţii cinematografice din peste 35 de ţări, Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj a oferit trofeele celei de-a patra ediţii.

mai mult...
Festivalul Naţional de Teatru On Air la Radio România Cultural

În perioada 26 octombrie - 4 noiembrie 2012 va avea loc în Bucureşti Festivalul Naţional de Teatru. 32 de spectacole grupate în 6 secţiuni vor fi prezentate pe 9 dintre scenele Capitalei.

mai mult...
Proiectul Hala Matache a fost premiat la Bienala Naţională de Arhitectură

Proiectul grupului Arhitecţii Voluntari pentru regenerarea urbană în cartierul Matache - Gara de Nord, împreună cu cartea Cui ii e frică de cartierul Matache? au primit fiecare premiul la secţiunile Studii şi Proiecte Finalizate şi Nerealizate şi, respectiv, Arhitectura prin Cuvânt ale Bienalei Naţionale de Arhitectură.

mai mult...
European Border Breakers Awards

Câștigătorii ediției din 2013 a European Border Breakers Awards, premiu care recompensează noile talente ale muzicii pop europene, au fost anunțați astăzi, 19 octombrie 2012, de Androulla Vassiliou.

mai mult...
România la Salonul de carte francofonă de la Beirut

România va fi reprezentată pentru a doua oară la Salonul de carte francofonă de la Beirut, printr-un stand şi o serie de evenimente.

mai mult...
Dans la Odeon

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe continuarea proiectului Dans la Odeon, iniţiat în 2001 de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu, care își propune să aducă în atenția publicului arta dansului profesionist din România și de pretutindeni.

mai mult...
Cea de-a patra ediţie a festivalului de film românesc de la Toulouse

Cinematograful ABC, Institutul Cultural Român de la Paris şi Asociaţia Roumains de Toulouse organizează în intervalul 19-21 octombrie 2012 cea de-a patra ediţie a festivalului de film românesc de la Toulouse.

mai mult...
Harap Alb continua

S-a lansat Harap Alb continua, prima revista profesionista de banda desenata din Romania.

mai mult...
Teatrul Act din Bucureşti, invitat la Festivalul Internaţional de Teatru Demoludy de la Olsztyn

Pentru a doua oară, un spectacol românesc va fi prezent la Festivalul Internaţional de Teatru Demoludy de la Olsztyn. Este vorba despre Jocuri în curtea din spate, în regia lui Bobi Pricop, o producţie a Teatrului Act din Bucureşti.

mai mult...
ICR Stockholm şi Muzeul Nobel prezintă literatura de limbă germană din România

Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Muzeul Nobel organizează pe 20 noiembrie 2012, la ora 18.00, programul Când tăcem, suntem dezagreabili. Când vorbim, suntem ridicoli, despre literatura de limbă germană din România.

mai mult...
Micaela Ghiţescu la Vorba de cultură

La Radio România Cultural, emisiunea Vorba de cultură vă prezintă o doamnă extraordinară: Micaela Ghiţescu.

mai mult...
Bucureşti. Memoria unui oraş de Narcis Dorin Ion

O plimbare prin Bucureşti. Memoria unui oraş / Bucharest. Memory of a City de Narcis Dorin Ion, album bilingv apărut recent la Editura Institutului Cultural Român, poate fi momentul (re)îndrăgostirii de capitala României.

mai mult...
Cehov, Shakespeare, Bergman văzuţi de/seen by Andrei Şerban

Albumul bilingv Cehov, Shakespeare, Bergman văzuţi de/seen by Andrei Şerban, apărut recent la Editura Institutului Cultural Român, se adresează deopotrivă iubitorilor de teatru şi celor ai fotografiei de artă.

mai mult...
O nouă premieră pe scena Teatrului "Anton Pann"

Una dintre cel mai populare comedii romantice ale lui Shakespeare, Visul unei nopţi de vară, va avea premiera pe scena Teatrului "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea, duminică, 21 octombrie 2012.

mai mult...
Renumitul Centru Pompidou aduce capodoperele suprarealiștilor Dalí, Bunuel și Man Ray la BIEFF

Prestigiosul Centru Pompidou - Muzeul Național de Artă Modernă din Paris - oferă publicului român acces la impresionanta sa Colecție de Film, prin programul special prezentat la Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF 2012.

mai mult...
Horaţiu Mălăele a primit Premiul de Excelenţă la Festivalul Comedy Cluj 2012

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj a decernat ieri, 17 octombrie 2012, Premiul de Excelenţă al acestei ediţii, distincţie oferită actorului şi regizorului Horaţiu Mălăele.

mai mult...
Festivalul NexT la Paris

Asociaţia Cinema Roumain, Institutul Cultural Român de la Paris şi Universitatea Paris 3 Sorbonne Nouvelle vor organiza la data de 19 octombrie 2012 o proiecţie de scurtmetraje româneşti difuzate în ediţia 2012 a Festivalului Internaţional de Film NexT.

mai mult...
Concert in memoriam George Georgescu

În 1918 dirija Filarmonica din Berlin, iar în 1926 pe cea din New York, fiind unul dintre cei mai importanţi şi mai longevivi directori pe care i-a avut vreodată Filarmonica din Bucureşti: dirijorul George Georgescu.

mai mult...
Invitaţii primei ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara La Vest de Est / La Est de Vest

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara La Vest de Est / La Est de Vest va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2012, la Muzeul de Artă (Palatul Baroc).

mai mult...
Dinastia artistică a Cantacuzinilor, în dialog la ICR Londra

Institutul Cultural Român din Londra vernisează pe 17 octombrie 2012, în galeria "Brâncuşi" de la sediu, expoziţia cu titlul Odată: moştenirea lui G.M. Cantacuzino.

mai mult...
Scriitorul Mircea Cărtărescu, invitat la Festivalul Internaţional de Poezie de la Stockholm

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost invitat să participe, în calitate de oaspete de onoare, la cea de-a 16 ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie de la Stockholm, care va avea loc între 16 şi 18 noiembrie 2012.

mai mult...
Corul Academic Radio va interpreta Recviemul de Verdi la Hamburg

Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, este invitat la Hamburg, unde va concerta în celebra Laeiszhalle.

mai mult...
Marina Krilovici revine în România

Sâmbătă, 27 octombrie 2012 (19.00), celebra soprană Marina Krilovici, care a cântat alături de Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti şi Jose Carreras, revine în România pentru concertul extraordinar pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

mai mult...
Lansarea celui mai recent roman al Danielei Zeca-Buzura, Omar cel orb şi trei piese în premieră ale maestrului Grigore Leşe

Omar cel orb, noul roman al Danielei Zeca, autoarea bestseller-urilor Istoria romanţată a unui safari şi Demonii vantului, va fi lansat joi, 18 octombrie 2012.

mai mult...
SoNoRo Love Unlimited 2012, un voiaj intim în lumea muzicii de cameră

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară anul acesta între 9 şi 25 noiembrie, sub tema Love Unlimited.

mai mult...
Seară Nikos Kazantzakis la Librăria Café Kretzulescu

Evenimentul va avea loc joi, 18 octombrie 2012, ora 18.30.

mai mult...
De la drama unei tinere japoneze în Madama Butterfly la focul iubirii din Carmen, la finalul săptămânii pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Vineri, 19 octombrie 2012, (19.00) pe scena Operei Naţionale Bucureşti se va desfăşura reprezentaţia spectacolului Madama Butterfly (Giacomo Puccini), cu participarea dirijorului invitat Alexandru Samoilă.

mai mult...
Noaptea spoturilor publicitare revine la Festivalul Internaţional de film Comedy Cluj 2012

Aflat în plină desfăşurare, Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj găzduieşte şi în acest an numeroase evenimente conexe filmului.

mai mult...
Filmul românesc ocupă loc de cinste la Festivalul Internaţional de Film BFI din Londra

România îşi face din nou remarcată prezenţa pe scena cinematografiei mondiale, în cadrul Festivalului de Film de la Londra, prin două producţii de lungmetraj premiate pe plan internaţional.

mai mult...
Lansarea celui de-al doilea volum al Istoriei comunismului din Romania la Muzeul National al Taranului Roman

Marţi, 16 octombrie 2012, ora 11.00, în Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român (Şoseaua Kiseleff 3) din Bucureşti va avea loc lansarea celui de-al doilea volum Istoria comunismului din România. Documente Nicolae Ceauşescu (1965-1971).

mai mult...
Două dintre cele mai bune actriţe ale momentului urcă în premieră pe scena Teatrului Naţional din Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu a prezentat duminică, 14 octombrie 2012, ora 19:00, premiera spectacolului Platonov, în regia lui Alexandru Dabija.

mai mult...
Bal mascat, pe scena şi în foaierele Operei

Asociaţia "Friends of Opera" organizează, la Opera Naţională Bucureşti, în ziua de 26 octombrie 2012, un eveniment exclusivist, elegant şi amuzant, dedicat colectării unor fonduri extrem de necesare primei scene lirice a ţării.

mai mult...
Un turneu naţional fără precedent în România: Vioara lui George Enescu la sate

"În cursul verii 1914, în atmosfera agitată, premergătoare începerii războiului mondial, George Enescu a dat o serie de concerte în scopuri de binefacere."

mai mult...
Legendarul festival de la Oberhausen revine la BIEFF

După succesul de care s-a bucurat în 2011, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Oberhausen revine la Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF.

mai mult...
Greii muzicii uşoare: Zavaidoc

Radio România Cultural deschide luni, 15 octombrie 2012, o nouă serie de emisiuni muzicale dedicate istoriei nescrise a muzicii uşoare româneşti.

mai mult...
Nichita Stănescu, Dinu Lipatti şi Dumitru Ţepeneag, în programul ICR New York

În lunile octombrie şi noiembrie 2012, la New York se desfăşoară ultimele evenimente organizate de fosta conducere a ICR NY.

mai mult...
Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 22-a, 26 octombrie - 4 noiembrie 2012

Modificări de ultimă oră au loc în programul Festivalului Naţional de Teatru.

mai mult...
Ziua Culturii Cubaneze la Radio România Cultural

De 32 de ani încoace, pe 20 octombrie, cultura cubaneză rezonează activ pe mapamond.

mai mult...
Se împlinesc 101 ani de la naşterea lui Ion Dacian

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" sarbatoreste astazi, 11 octombrie 2012, 101 ani de la nasterea uneia dintre cele mai emblematice figuri ale Operetei si cel care da numele Teatrului National de Opereta - Ion Dacian.

mai mult...
A doua scrisoare pierdută de Eugen Șerbănescu

Miercuri, 17 octombrie 2012, ora 18.00, în foaierul Sălii Majestic a Teatrului Odeon, va avea loc, în prezenţa autorului, lansarea volumului cu piesa de teatru A doua scrisoare pierdută de Eugen Șerbănescu.

mai mult...
Weekend comedy-drama la Festivalul Internaţional de film Comedy Cluj 2012

Maratonul filmelor comedy-drama din cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj 2012 continuă în acest weekend cu numeroase proiecţii de film care îmbină comedia, ironia, satira şi parodia.

mai mult...
Începe Festivalul Internaţional de film Comedy Cluj 2012

Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj va avea loc pe 12 octombrie 2012, ora 19, la cinematograful "Florin Piersic" din Cluj-Napoca.

mai mult...
Teatrul Naţional din Sibiu anunţă premiera spectacolului O femeie singură cu Ioana Crăciunescu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă în premieră naţională spectacolul O femeie singură după un text de Dario Fo şi Franca Rame.

mai mult...
Mo Yan, publicat la Humanitas Fiction

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură 2012 este autorul Humanitas Fiction, Mo Yan, care, "cu un halucinant realism, îmbină legendele, istoria şi actualitatea" (motivaţia juriului).

mai mult...
Pianistul Daniel del Pino, program de muzica spaniola

Recitalul are loc sambata, 13 octombrie 2012, ora 18.30, Aula Bibliotecii Centrale Universitare, Calea Victoriei 88.

mai mult...
Mo Yan, introdus în Suedia de una dintre editurile partenere ICR Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm felicită editura suedeză Tranan, care a avut flerul de a-l traduce şi publica în limba suedeză, încă din 1997, pe scriitorul chinez Mo Yan, laureatul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură.

mai mult...
Un ultim trimestru bogat la ICR Berlin organizat cu ajutorul partenerilor germani

Institutul Cultural Român din Berlin continuă seria de evenimente destinate promovării culturii române în spaţiul german.

mai mult...
Pianistul Horia Mihail, invitat la Vorba de cultură

La Radio România Cultural, emisiunea Vorba de cultură vă invită din nou în universul muzicii clasice, alături de unul dintre cei mai importanţi muzicieni români de astăzi: pianistul Horia Mihail.

mai mult...
Balerina Cristina Dijmaru: "Spectacolul Don Quijote îţi oferă o mulţime de motive să dansezi până la epuizare"

Miercuri, 17 octombrie 2012 (19.00), pe scena Operei Naţionale Bucureşti va avea loc spectacolul Don Quijote (Ludwig Minkus).

mai mult...
Evenimente Polirom si Cartea Romaneasca la Targul de Carte de la Frankfurt

În perioada 10-14 octombrie 2012, în cadrul Targului Internaţional de Carte de la Frankfurt, considerat cel mai important eveniment dedicat industriei de carte din întreaga lume, vor avea loc mai multe evenimente şi lansări de carte la standul României.

mai mult...
Maramuresul prin lentile americane

Muzeul National al Taranului Roman - cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, va continua si in 2012 ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala.

mai mult...
STORYmania

STORYmania este singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultată în FM.

mai mult...
Plimbare imaginară printr-o expoziţie de pictură, în acompaniamentul pianistului Horia Mihail

Pianistul Horia Mihail va evolua pe scena Sălii Radio pentru prima dată în postură solistică de la încheierea turneului Pianul călător de la finalul stagiunii trecute a Orchestrei Naţionale Radio.

mai mult...
Expoziţie de covoare basarabene

Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, în colaborare cu Uniunea Meşterilor Populari din Republica Moldova şi Primăria Municipiului Chişinău, organizează duminică, 14 octombrie 2012, de hramul oraşului, o inedită Expoziţie de covoare basarabene.

mai mult...
Soprana Irina Iordăchescu, debut în spectacolul Elixirul dragostei

Duminică, 14 octombrie 2012 (19.00), pe scena Operei Naţionale Bucureşti, într-una dintre creaţiile de operă îndrăgite în întreaga lume, Elixirul dragostei (L’Elisir d’amore), va debuta una dintre cele mai apreciate soliste ale ONB: soprana Irina Iordăchescu.

mai mult...
SoNoRo Love Unlimited 2012, un voiaj intim în lumea muzicii de camera

Cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se desfasoara anul acesta între 9 si 25 noiembrie, sub tema Love unlimited.

mai mult...
Concert pentru orga cu solistul ceh Pavel Kohout, sub bagheta dirijorului sârb Dejan Savic, în interpretarea Orchestrei de Camera Radio

Daca data de 12 octombrie 2012 marcheaza deschiderea stagiunii pentru Orchestra Nationala Radio, miercuri, 17 octombrie 2012, ora 19, este rândul Orchestrei de Camera Radio sa îsi întâmpine publicul cu un program ofertant, sustinut sub bagheta unui dirijor cu o bogata cariera internationala: Dejan Savic.

mai mult...
Artistii Operei Nationale Bucuresti au fost ovationati în doua sali de concert prestigioase din Rusia

Zilele Culturii Române în Federatia Rusa au fost celebrate cu fast: evenimentul a fost marcat de doua concerte extaordinare sustinute de solisti consacrati ai Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Marele istoric Keith Hitchins evoca la Londra geniul lui Ionel Bratianu, unul dintre întemeietorii României moderne

Distinsul istoric si profesor american Keith Hitchins, una dintre cele mai mari autoritati ale istoriografiei românesti, sustine pe 11 octombrie 2012, la Institutul Cultural Român din Londra, conferinta cu titlul Ion I.C. Bratianu si constructia României moderne.

mai mult...
Premiera: 10 Întrebari de Ana-Maria Bamberger

În prezenţa autoarei, Ana-Maria Bamberger, care a sosit special de la Hamburg, va avea loc premiera spectacolului 10 Întrebari.

mai mult...
Regizorul Thomas Ciulei a încheiat filmarile la lungmetrajul 2 + 2

Regizorul Thomas Ciulei a încheiat filmarile la comedia 2 + 2, primul sau film de lungmetraj ficţiune, la care semneaza scenariul alaturi de Akos Gerstner, în colaborare cu Marius Weber.

mai mult...
Marele premiu la Namur pentru Toata lumea din familia noastra

ICR Bruxelles informeaza ca filmul Toata lumea din familia noastra de Radu Jude a câstigat marele premiu Bayard d'or al Festivalului International de Film Francofon de la Namur, Belgia (FIFF, 28 septembrie - 5 octombrie 2012).

mai mult...
Demonstratii de ceremonia ceaiului la Odeon

Ambasada Japoniei în România si Asociatia Chado Urasenke Tankokai România în parteneriat cu Teatrul Odeon si Asociatia Radacini Culturale (ARC) va invita sa fiti oaspeti într-o casa de ceai, vineri, 12 octombrie 2012, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

mai mult...
Bob Dylan Revisited

Libraria Cafe Kretzulescu va invita joi, 11 octombrie 2012, de la ora 19, la Bob Dylan Revisited, cu Mircea Cartarescu si Alexandru Andries.

mai mult...
România la Festivalul de Film CinEast de la Luxemburg

În perioada 11-28 octombrie 2012 se desfasoara la Luxemburg cea de-a cincea editie a Festivalului Filmului Central si Est European CinEast, devenit deja un festival de referinta pentru Luxemburg si Benelux.

mai mult...
Clasic e fantastic - Cum sa înţelegem muzica

Filarmonica "George Enescu" anunţa primul concert din noua stagiunea Clasic e fantastic - Cum sa înţelegem muzica.

mai mult...
De la Cannes la Bucureşti, Quinzaine des realisateurs revine la BIEFF

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF continua în 2012 colaborarea cu Quinzaine des realisateurs, secţiune a Festivalului de la Cannes.

mai mult...
Conferinta de presa si colocvii de specialiate la închiderea proiectului european studiOpera

Între 12 si 14 octombrie 2012, Opera Nationala Bucuresti va gazdui evenimentele organizate cu prilejul închiderii proiectului european studiOpera: conferinta de presa - 12 octombrie (ora 11.00) si colocviile de specialitate dedicate proiectului - 12-14 octombrie.

mai mult...
Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti

Biblioteca Nationala a României împreuna cu Galeria Danaart Gallery continua seria de manifestari culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expozitie de fotografie si banda desenata, care va avea loc în perioada 9-31 octombrie 2012.

mai mult...
Romanele finaliste la Premiul literar "Augustin Fratila", editia I

FEM, Viata lui Kostas Venetis, Emotia, Matei Brunul, Ploile amare sunt cele cinci romane finaliste la Premiul literar "Augustin Fratila", editia I, oferit de compania Philip Morris Trading.

mai mult...
Expozitie de fotografie si film documentar în cadrul Festivalului International de Muzica Ortodoxa Archaion Kallos din Praga

Institutul Cultural Roman din Praga organizeaza în cadrul Festivalului International de Muzica Ortodoxa Archaion Kallos doua evenimente conexe programului muzical.

mai mult...
Comunismul - La belle epoque

În perioada 4-6 octombrie 2012, ICR Varsovia a participat la un eveniment complex, initiat de Institutul Memoriei Nationale din Polonia (IPN) si purtând titlul Comunismul - La belle epoque. Viata de zi cu zi în statele blocului comunist în anii '70.

mai mult...
Prima editie a Festivalului International de Literatura de la Timisoara La Vest de Est / La Est de Vest

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2012, la Muzeul de Arta (Palatul Baroc) si reprezinta primul festival international de literatura din România organizat în afara Capitalei, un exemplu de descentralizare culturala de care avem atâta nevoie.

mai mult...
ICR Istanbul la festivalul EUNIC Turcia European Cultural Days - Art in Movement

Sâmbata, 6 octombrie 2012, a avut loc simultan în sase orase din sud-estul Turciei deschiderea festivalului European Cultural Days - Art in Movement, primul eveniment major al clusterului EUNIC Turcia (European Union National Institutes for Culture).

mai mult...
Pe 11 octombrie 2012 reîncepe Ora de educatie muzicala, un proiect original marca Radio România Cultural

A doua editie a proiectului Ora de educatie muzicala, initiat de Oltea Serban Pârâu si Cristian Marica, reîncepe joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13, la Scoala generala 193 din sectorul 6, aflată în cartierul Drumul Taberei.

mai mult...
Debut de noua stagiune de jazz Radio România Cultural la teatrul ACT

Un nou parcurs stilistic de tip "jazzy" îsi marcheaza linia de start în locul unde Stagiunea de Jazz Radio România Cultural - Formatiile Radio a punctat deja doua editii în propria istorie.

mai mult...
Interviu cu tenorul Daniel Magdal

25 de ani de cariera internationala, zeci de colaborari cu prestigioase teatre lirice din Europa, minute în sir de aplauze.

mai mult...
Andrei Pippidi la Vorba de cultura

Ajunsa la al doilea volum, cartea Case si oameni din Bucuresti de Andrei Pippidi propune cititorului zeci de microistorii, de incursiuni în trecutul mai apropiat sau mai îndepartat.

mai mult...
Violoncelistul Stefan Cazacu, în semifinala concursului New Talent de la Bratislava

Violoncelistul Stefan Cazacu va concura vineri, 5 octombrie 2012, în semifinala concursului New Talent de la Bratislava.

mai mult...
FNT 2012: D'ale noastre - Caragiale via Caciuleanu în deschiderea editiei 22

În mai putin de o luna, 32 de spectacole grupate în 6 sectiuni vor fi prezentate pe 9 dintre scenele Capitalei.

mai mult...
STORYmania

STORYmania este singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata în FM.

mai mult...
Demonstratie de ceremonia ceaiului

Doamna Michiko Nojiri, maestra de ceai - Asociatia Urasenke Europa (Roma) si domnul Gabriel Soga Caciula, maestru de ceai - Asociatia Chado Urasenke Tankokai Romania vor sustine o demonstratie de ceremonia ceaiului la Sala Studio a Teatrului Odeon.

mai mult...
Architecture Week 2012

Institutul Cultural Roman din Praga, în colaborare cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, prezinta în cadrul Festivalului International de Arhitectura si Urbanism Architecture Week 2012 strategia de dezvoltare a Bucurestiului.

mai mult...
Bookcrossing la Academia Româna

O noua lansare Bookcrossing va avea loc la Biblioteca Academiei Române, care împlineste 145 de ani de la înfiintare.

mai mult...
Artmark prezinta licitaţia România Regala

Joi, 4 octombrie 2012, ora 19:30, are loc licitaţia România Regala la J. W. Marriott Grand Hotel, Calea 13 Septembrie nr. 90.

mai mult...
Making waves, un festival dedicat noului cinema românesc în New York

Romanian Film Initiative si Film Society of Lincoln Center anunta organizarea evenimentului anual Making Waves. Un festival dedicat noului cinema românesc în New York. Editia 2012 va avea loc între 29 noiembrie - 5 decembrie, la Film Society of Lincoln Center.

mai mult...
Prestigiosul Studio National de Arta Contemporana Le Fresnoy, in premiera in Romania la BIEFF 2012

Fidel misiunii sale educationale, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF inaugurareaza anul acesta parteneriatul cu unul dintre cele mai importante centre de creatie artistica din Europa.

mai mult...
Conferinta la ICR Viena: Lucian Blaga - Intelectual, poet, diplomat

Institutul Cultural Român Viena, Societatea Austro-Româna (AUSTROM) si editura vieneza Lit-Verlag dedica în seara de 11 octombrie 2012 o conferinta personalitatii complexe a lui Lucian Blaga.

mai mult...
Faust aniverseaza 100 de reprezentatii

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu prezinta vineri, 5 octombrie 2012, ora 19:00, reprezentatia cu numarul o suta a spectacolului Faust în regia lui Silviu Purcarete.

mai mult...
Despre Carmen, Rigoletto si Spargatorul de nuci, în întâlnirile interactive cu publicul

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?, care s-a dovedit unul de mare succes în stagiunea trecuta a Operei Nationale Bucuresti, se reia si în stagiunea 2012-2013.

mai mult...
Cultura româna în prim plan la Munchen

Institutul Cultural Român de la Berlin ramâne în continuare fidel partenerilor sai din diaspora si sustine pentru a opta oara Zilele Culturii Române la Munchen, eveniment care are loc în perioada 5 octombrie - 2 decembrie 2012.

mai mult...
Marcel Iures la Festivalul international de film Comedy Cluj 2012

În afara celor peste 130 de proiectii din cadrul Festivalului International de Film Comedy Cluj 2012, publicul din Cluj Napoca se va putea delecta în perioada 12-21 octombrie si cu alte evenimente culturale de prim rang.

mai mult...
Conferinta de presa si colocvii de specialiate la închiderea proiectului european studiOpera

Între 12 si 14 octombrie 2012, Opera Nationala Bucuresti va gazdui evenimentele organizate cu prilejul închiderii proiectului european studiOpera: conferinta de presa - 12 octombrie (ora 11.00) si colocviile de specialitate dedicate proiectului - 12-14 octombrie.

mai mult...
Carmina Burana revine la Sala Radio

Vineri, 12 octombrie 2012 (ora 19), Carmina Burana - una dintre cele mai cunoscute partituri din toate timpurile - revine pe scena Salii Radio în concertul extraordinar de deschidere a stagiunii Orchestrei Nationale Radio.

mai mult...
24 Galeti, 7 Soareci, 18 Ani la Seara de film de la Institutul Cultural Român

Vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat, în prezenta regizorului Marius Iacob, documentarul 24 Galeti, 7 Soareci, 18 Ani.

mai mult...
Decizie cu privire la participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre

Participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre (martie 2013, Paris) este o ocazie exceptionala de a etala, în mod convingator, valorile literaturii si artelor din tara noastra.

mai mult...
Baku International Humanitarian Forum

În zilele de 4 si 5 octombrie 2012 va avea loc în Azerbaidjan reuniunea internationala Baku International Humanitarian Forum.

mai mult...
Tuxedomoon, live in Bucharest, eveniment in premiera in Romania

Pionerii art-rock Tuxedomoon includ Bucurestiul in turneul lor european din aceasta toamna. Luni, 5 noiembrie 2012, in clubul The Silver Church din Bucuresti, legendara trupa americana va sustine un concert in premiera in Romania.

mai mult...
Dan Lungu, invitat la Festivalul de Proza Scurta de la Wroclaw

Sâmbata, 6 octombrie 2012, la ora 18.00, la Teatrul Wspolczesny din Wroclaw, Polonia, Dan Lungu va avea o întâlnire cu cititorii, în cadrul Festivalului de Proza Scurta Opoviadania.

mai mult...
Donaţie de carte din partea Institutului Cultural Român de la Praga şi a Radio Timişoara la Universitatea Masaryk din Brno

La începutul noului an academic în Cehia, Institutul Cultural Român de la Praga şi Radio Timişoara au donat peste 600 de volume nou înfiinţatei Secţii de Românistica din cadrul Facultaţii de Litere şi Filosofie a Universitaţii Masaryk din Brno.

mai mult...
ICR Stockholm se pregateşte pentru Târgul de Carte de la Goteborg, ediţia 2013

În încheierea ediţiei din acest an a Târgului de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, duminica, 30 septembrie 2012, a fost anunţat oficial statutul de invitat de onoare al României la ediţia din 2013.

mai mult...
Luna octombrie aduce 28 de reprezentatii pe scena Teatrului National din Sibiu

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu programeaza în luna octombrie douazeci si opt de reprezentatii ce vor avea loc în cinci spatii de joc diferite.

mai mult...
Drumul modei: dialog peste granite, capat de itinerariu

Pornit cu doi ani în urma într-un periplu prin Europa, proiectul Drumul modei: dialog peste granite se apropie de punctul terminus.

mai mult...
Proiectii rare la Les Films de Cannes a Bucarest: filme de arhiva selectionate la Cannes

Pe lânga premierele unor filme îndelung asteptate, aduse din selectia recenta a celui mai mare festival din lume, evenimentul Les Films de Cannes î Bucarest (19 - 25 octombrie) le propune iubitorilor de cinema sa (re)descopere pelicule românesti rareori scoase din arhive.

mai mult...
Filme românesti la Festivalul International de Film de la Haifa

Institutul Cultural Român din Tel Aviv anunta proiectia filmelor românesti Dupa dealuri (România/Franta/Belgia 2012, regia Cristian Mungiu) si Toata lumea din familia noastra (România/Olanda 2012, regia Radu Jude) la Festivalulul International de Film de la Haifa (20.09 - 8.10.2012).

mai mult...
Cele mai bune carti se culeg toamna asta la Cluj-Napoca

Asociatia Editorilor din România organizeaza în perioada 19-21 octombrie 2012 o noua editie itineranta a Salonului de Carte Bookfest.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!