DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV
GALELE RADIO ROMANIA CULTURAL
Gala Radio Romania Cultural  2012
Gala Radio Romania Cultural  2011
Gala Radio Romania Cultural  2010
Gala Radio Romania Cultural  2009
Gala Radio Romania Cultural  2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta Ambient World Music Turnul Babel


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
23.50 - 24.00
Poezie universala • Poeţi din Australia. David Campbell (1915-1979), James MacAuley (1917-1976), David Malouf (n.1934). Traduceri de Florina Jianu. Versuri în lectura actriţei Mariana Buruiană. Realizator Dan Verona

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.00 - 00.30
Noptile Radio Romania Cultural. Teatru radiofonic in serial • 'Lotte la Weimar' de Thomas Mann – ep.9

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.30 - 01.30
Album de colectie I • cu Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
Turnul Babel

www.turnulbabel.radiocultura.ro

Este o emisiune saptamanala ce va cuprinde o succesiune de provocari (Concurs liric sau Enciclopedie muzicala), informatii de aici si de pretutindeni (Impact si Consonante), interviuri in exclusivitate cu marile personalitati (Pe podium sau In direct cu...), amintiri ...despre muzicile fascinante ale anilor 50, '60, (Goldies) mari creatori clasici in versiuni moderne (Cross-over), lumi sonore stranse cu grija intr-o "tolba" si oferite ascultatorilor (Clubul Colectionarilor), cea de a saptea arta si conexiunile peste timp si spatiu (Opera si filmul) dar vom si calatori intr-o ambianta placuta, aceea a muzicii (Calatorind pe mapamond).

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 22-a


Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 22-a
Foto: Florin Biolan

Începem! Aşa îşi intitula Caragiale, cu un veac şi mai bine în urmă, instantaneul dramatic menit să inaugureze o nouă companie teatrală. Festivalul Naţional de Teatru preia acest cuvânt plin de încredere pentru a anunţa deschiderea celei de-a 22-a ediţii din existenţa sa.

După modelul ilustrului patron spiritual al acestui an de graţie 2012 – mare iubitor al contrariilor –, FNT încearcă să concilieze nenumăratele chipuri, fie ele şi contradictorii, ale Teatrului: faţa lui publică, spectacolul, dar şi reversul lui tainic, laboratorul de creaţie, luminile scenei, dar şi fascinaţia culiselor, rigoarea conferenţiară, dar şi colocvialul „sfat cu artiştii”, actualitatea trepidantă, dar şi privirea tandră asupra lumilor de ieri.

Ateliere, repetiţii deschise şi lecturi, conferinţe, proiecţii de film documentar şi expoziţii, mese rotunde, divane şi lansări de carte... Timp de 10 zile, Festivalul Naţional de Teatru va fi în multe chipuri, toate în numele unor bucurii pe care le dorim mereu reînnoite: aceea de a privi, aceea de a asculta, aceea de a dialoga. FNT va fi oricum, doar mizantrop nu va fi – nici măcar în seara când se va juca Mizantropul lui Molière!

Secţiunea 2012 – „Al matale, Caragiale”...
Tablă de materii

În această seară, 26 octombrie 2012, la ora 17.30, trecători şi spectatori vor fi întâmpinaţi în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti de o inedită „supracopertă” a Festivalului: Căruţa cu paiaţe, care îşi ia numele de la grupul statuar creat de sculptorul Ioan Bolborea şi care străjuieşte esplanada TNB. Patru dintre membrii companiei Antagon theatre AKTion din Germania, cărora li s-au alăturat patru actori români, vor însufleţi, preţ de o jumătate de oră, personaje din Universul Caragiale: printre spectatori vor circula Rică Venturiano şi Ziţa, Zoe şi Cetăţeanul turmentat, Farfuridi şi Brânzovenescu... Situaţii binecunoscute vor fi prezentate, „la înălţime”, de actori pe picioroange, care fac tumbe şi salturi prin aer.

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 22-a
Foto: Florin Biolan

Senzaţia de zbor, dar mai ales de decuplare de la un mod convenţional de a-l citi pe Caragiale va fi desăvârşită de spectacolul care inaugurează ediţia 2012 a Festivalului Naţional de Teatru, în această seară, la ora 18.00, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional.

Poate fi celebrul nostru dramaturg lipsit de cuvinte, de savoarea replicilor intrate în folclor? Poate fi dansată lumea lui Caragiale? Şi dacă da, ce ritmuri li s-ar potrivi Miticilor ori lui Leonida, lui Goe sau lui Caţavencu? Dar Miţelor sau gravelor figuri din Năpasta? Gigi Căciuleanu răspunde acestor provocări printr-o... teribilă provocare: D’ale noastre, un spectacol de teatru coregrafic după I.L. Caragiale, în care veţi recunoaşte acorduri din Beethoven, Bizet sau Enescu, dar şi exotice sonorităţi contemporane.

Format sub influenţa directă a două dintre cele mai fascinante stele ale dansului din secolul XX, Miriam Răducanu şi Pina Bausch, director artistic, coregraf, pedagog, deţinător a numeroase şi prestigioase premii, printre care Premiul Special al Uniunii Teatrelor din România - UNITER (2010) şi Premiul ROMAinDANZA 2011 pentru întreaga carieră, lucrând în întreaga lume şi conducând de mai bine de 10 ani Compania Naţională de Balet din Santiago de Chile, Gigi Căciuleanu animă, seduce şi lasă urme adânci în spiritul artiştilor cu care lucrează. Iată că şi pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, tinerii dansatori, coregrafi ori actori Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ramona Bărbulescu, Vanda Ştefănescu, Rasmina Calbajos, Lari Giorgescu, Cristian Nanculescu, Istvan Teglas, Adrian Nour, Alexandru Călin, Ştefan Lupu devin, în urma colaborării lor cu Gigi Căciuleanu, veritabili dans-actori, performeri expresivi ai unui spectacol incendiar.

Despre Caragiale, în chipuri înrudite ori cum nu se poate mai diferite, vorbesc şi celelalte patru spectacole din secţiunea consacrată dramaturgului, fie că este vorba despre tablourile vivante cu aer de epocă imaginate de Mihai Mălaimare pentru o Scrisoare pierdută purtând amprenta stilistică a Teatrului Masca, despre neobişnuita dramatizare în stil retro, cu accente metafizice, a nuvelei Două loturi, semnată de Alexandru Dabija la Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti, o viziune mai apropiată parcă de lectura expresionistă pe care Cristi Juncu o dă unicei drame a lui Caragiale, Năpasta, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, decât de Noaptea furtunoasă văzută de Mircea Cornişteanu la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova prin filtrul violent al actualităţii.

Dramaturgia şi proza lui Caragiale vor acompania aproape seară de seară Festivalul Naţional de Teatru graţie tradiţionalei secţiuni FNT On Air. Opt înregistrări de patrimoniu, dar şi spectacole recente vor fi difuzate de postul de radio România Cultural, începând de astăzi, cu D’ale carnavalului, în versiunea regizorului Gavriil Pinte (spectacol premiat la Gala Premiilor UNITER 2011) şi până duminică 4 noiembrie, când va putea fi ascultată antologica Scrisoare pierdută realizată în 1952 de Sică Alexandrescu.

Din regimul nocturn al montărilor caragialiene, în registrul diurn al discuţiilor despre marele autor şi opera lui... adică despre noi... FNT vă invită luni, 29 octombrie, la ora 12, în inima oraşului, în spaţiul luminos şi cald al Librăriei Bastilia din Piaţa Romană, unde va avea loc masa rotundă consacrată unor eterne „cestiuni arzătoare la ordinea zilei”. Despre Ţara lui Caragiale vor dialoga patru personalităţi de excepţională anvergură culturală, somităţi necontestate în profesia lor, patru oameni de impecabilă statură morală, patru oameni de spirit. Alina Mungiu-Pippidi, politolog, profesor universitar, eseist şi dramaturg, Ştefan Cazimir, critic şi istoric literar, profesor universitar, membru fondator al Partidului Liber-Schimbist, Vintilă Mihăilescu, psihosociolog şi antropolog cultural, profesor universitar, şi Florin Tudose, doctor în medicină, profesor universitar, medic psihiatru, vor încerca să găsească posibile răspunsuri la veşnica noastră mirare: cum de rămâne Caragiale, peste decenii şi, iată, veacuri, mereu şi mereu, contemporan cu noi?

Nu în ultimul rând, miercuri, 31 octombrie, la 10.30, într-un alt spaţiu încântător, recent „câştigat” pentru Festivalul Naţional, Ceainăria Serendipity din strada Dumbrava Roşie, care va găzdui cele şapte Divane, vor porni de la întrebarea Caragiale în anul lui – festivism sau ireverenţă? regizorii Mircea Cornişteanu, Cristi Juncu şi Mihai Mălaimare, invitaţi la FNT cu spectacole caragialiene ce vor stârni, fără nicio îndoială, pofta de dialog a oamenilor de teatru, spectatorilor şi iubitorilor de taifas care vor trece pragul ceainăriei. Iniţiate în 2011 de Alice Georgescu, Divanele FNT – La sfat cu artiştii sunt o suită de întâlniri matinale ai căror protagonişti – practicieni ai scenei implicaţi în spectacolele selecţionate – sunt îmbiaţi să povestească despre arta lor, să se destăinuie şi să propună la rândul lor alte teme de discuţie, într-o atmosferă destinsă – şi distinsă – relaxată şi plină de arome orientale.

Până la marea surpriză a finalului acestei ediţii, când personajele lui Caragiale ne vor pofti din nou într-o sală de spectacol, vă invităm să vă bucuraţi de fiecare spectacol şi eveniment al Festivalului Naţional de Teatru!

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Silviu Purcărete, prezent la Festivalul Naţional de Teatru

Aflat în Franţa pentru premiera spectacolului Artaserse, opera barocă a lui Leonardo Vinci, celebrul regizor va fi totuşi prezent în mijlocul publicului şi al invitaţilor Festivalului Naţional de Teatru.

mai mult...
De la legende ruseşti la O mie şi una de nopţi, într-o călătorie muzicală la Sala Radio

Apropierea iernii şi sosirea frigului înseamnă şi o chemare spre lumea poveştilor fantastice, rostite la gura sobei.

mai mult...
Câștigătorii la Clermont-Ferrand în premiera în Romania, în Competiția Internațională BIEFF 2012

Seria surprizelor oferite de Competitia Internationala BIEFF 2012 continua. In premieră pentru publicul românesc, BIEFF prezinta filme premiate la unul dintre cele mai importante festivaluri internationale dedicate filmului de scurtmetraj.

mai mult...
Lansare de carte

Joi, 1 noiembrie 2012, de la ora 19:00, la Librăria Café Kretzulescu va fi lansat volumul America povestită unui prieten din România de Martin S. Martin.

mai mult...
Ion Bogdan Ştefănescu prezintă cea de-a doua ediţie a turneului său naţional Flautul de aur

Strălucirea unui mare muzician stă în talentul şi măiestria sa, dar şi în instrumentul prin care emoţiile sale se transformă în acorduri de neegalat.

mai mult...
Dulce Pontes, live la Radio România Cultural

În, 12 noiembrie 2012, o ediţie specială a emisiunii Oaza de muzică o are ca invitată în direct pe cântăreaţa portugheză Dulce Pontes.

mai mult...
Brancuşi - fotografie, film

Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti - Departamentul Sculptura va invita miercuri, 31 octombrie 2012, ora 13:00, la UNAgaleria sa participati la o discutie pe tema Brancuşi - fotografie, film.

mai mult...
Conferința Ateneului Român: Euro - Probleme și soluții. Leszek Balcerowicz în dialog cu Valentin Lazea

Luni, 5 noiembrie 2012, ora 18.30, pe scena Ateneului Român din București, în cadrul Conferințelor Ateneului, se vor întâlni doi economiști de renume: Leszek Balcerowicz, autorul reformei economiei poloneze post-comuniste și Valentin Lazea, economist-șef al BNR.

mai mult...
Album monografic Aurel Bulacu, editat de Institutul Cultural Român

La Editura Institutului Cultural Român a apărut recent albumul monografic bilingv (română-engleză) Aurel Bulacu, coordonat de criticul de artă Aurelia Mocanu.

mai mult...
Toată lumea din familia noastră, în regia lui Radu Jude, premiat la Luxemburg

Filmul Toată lumea din familia noastră, regizat de Radu Jude a fost distins cu Marele Premiu la Festivalul CinEast, desfăşurat în perioada 11-28 octombrie 2012, la Luxemburg.

mai mult...
Focus Silviu Purcărete. Festivalul Naţional de Teatru aduce la Bucureşti spectacole râvnite de cele mai mari festivaluri ale lumii

Pe cât de generos şi fecund în artă, pe atât de scump la vedere şi zgârcit la vorbă, Silviu Purcărete merita, de bună seamă, de ani buni ca cea mai importantă reuniune teatrală autohtonă să-i cuprindă într-o singură „ramă” creaţiile mai noi şi mai vechi.

mai mult...
Opt staruri internaţionale îl reinventează pe Enescu la Anvers

Pianistul Lucian Ban şi alte şapte staruri internaţionale vor reinterpreta din perspectiva jazz-ului compoziţii ale lui George Enescu, joi, 8 noiembrie 2012, la Anvers.

mai mult...
Anim’est Chişinău şi Creepy Animation Night

Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău are onoarea să va invite la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est de la Chişinău.

mai mult...
Aventurile lui Mac din Arici Pogonici prind viaţă într-un album-ediţie limitată

Marţi, 6 noiembrie 2012, de la ora 18:30, Muzeul Benzii Desenate şi Librăria Engleză Anthony Frost vă invită la un eveniment care trezeşte nostalgia şi pasiunea pentru eroii benzii desenate româneşti: lansarea albumului Aventurile lui Mac, integrala din Arici Pogonici 1966-1976.

mai mult...
Conferinţă de presă cu extratereştrii Voca People la ArCuB

Se apropie cu paşi repezi momentul în care nava spaţială a extratereştrilor muzicali Voca People va ateriza la Sala ArCuB, pentru o serie de şapte reprezentaţii explozive cu muzică din toate timpurile.

mai mult...
Răzvan Suma revine într-un concert extraordinar pe scena Sălii Radio

Violoncelistul Răzvan Suma, însoţit de instrumentul său de colecţie Maucotel - Fournier, realizat la Paris în 1849, a pornit din nou la drum, între 2 şi 30 octombrie 2012, să cânte şi să încânte publicul din nouă oraşe ale României.

mai mult...
Noutăţi în cadrul FNT

Regizor a două dintre cele mai "vânate" spectacole ale stagiunii trecute, invitate în două secţiuni ale FNT - Hedda Gabler de Henrik Ibsen şi Lear(a) de William Shakespeare, Andrei Şerban se află la actuala ediţie a Festivalului Naţional de Teatru în centrul mai multor evenimente.

mai mult...
Cristian Mungiu, invitat la Timpul prezent

Cristian Mungiu, regizor şi scenarist al filmului După dealuri, vine astăzi, 29 octombrie 2012, la Timpul prezent.

mai mult...
Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 22-a

Începem! Aşa îşi intitula Caragiale, cu un veac şi mai bine în urmă, instantaneul dramatic menit să inaugureze o nouă companie teatrală. Festivalul Naţional de Teatru preia acest cuvânt plin de încredere pentru a anunţa deschiderea celei de-a 22-a ediţii din existenţa sa.

mai mult...
Premierea câştigătorilor primului concurs naţional de design de carte, alături de vernisajul expoziţiei Cele mai frumoase cărţi din România

Luni, 29 octombrie 2012, începând cu ora 18.00, la UNA Galeria din Bucureşti (str. General Budişteanu nr. 10), va avea loc ceremonia de premiere a câştigătorilor primului concurs naţional de design de carte.

mai mult...
Alex Ştefănescu la Vorba de cultură

Criticul literar Alex Ştefănescu este invitatul emisiunii Vorba de cultură la Radio România Cultural, în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie 2012.

mai mult...
Teatrul Naţional din Sibiu prezintă spectacolul Eu, Rodin în Coreea de Sud

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă vineri, 26 octombrie şi sâmbătă, 27 octombrie, începând cu orele 18:00, spectacolul Eu, Rodin în regia lui Mihai Măniuţiu.

mai mult...
Luna noiembrie aduce peste 1925 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional din Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă în luna noiembrie 2012 douăzeci şi trei de reprezentaţii ce vor avea loc în patru spaţii de joc diferite din oraş..

mai mult...
Festivalul Filmului Polonez

Institutul Polonez din Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică din Varşovia, vă aşteaptă în perioada 2 - 10 noiembrie 2012, la Festivalul Filmului Polonez..

mai mult...
De la Arlechin la Radio România Cultural

O nouă ediţie a emisiunii De la Arlechin, emisiune de Crenguţa Manea, se difuzează marţi, 30 octombrie 2012, ora 19:00, la Radio România Cultural.

mai mult...
Puternică prezenţă românească la Festivalul de Film din Cottbus

Pe 6 noiembrie 2012 îşi deschide pentru a 22-a dată porţile Festivalul Internaţional de Film Est-European de la Cottbus/Germania către producţii cinematografice de calitate provenite din Europa de Est.

mai mult...
Recital de pian

Marti, 30 octombrie 2012, la ora 18:00 are loc un eveniment cultural exceptional organizat de BNR: recital de pian Andrei Vieru.

mai mult...
Noaptea bufonilor, spectacol radiofonic

Luni, 29 octombrie 2012, la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită la audiţia premierei Noaptea bufonilor.

mai mult...
Dincolo de dealuri ruleaza la Roma

Duminică, 28 octombrie 2012, la orele 19.30, la Casa del Cinema din Roma va avea loc un moment de focus România în cadrul festivalului MedFilm Festival, ediţia a XVIII–a.

mai mult...
Bijuterii ale arhitecturii Jugendstil în ţările dunărene

La iniţiativa ICR Viena, în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti, are loc pe 1 noiembrie 2012 expoziţia realizată de dr. Peter Schubert, Bijuterii ale arhitecturii Jugendstil în ţările dunărene.

mai mult...
Evenimente ale Muzeului Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României este onorat să anunţe că directorul său general, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu a primit joi, 25 octombrie 2012, o importantă distincţie - Medalia Mihai I pentru Loialitate.

mai mult...
Concert din muzică de Brahms

Vineri, 2 noiembrie 2012 (19.00), la Sala Radio iubitorii muzicii se vor bucura de un extraordinar concert din muzică de... Brahms, o ocazie pentru melomani de a-l asculta pe pianistul Michael Abramovich.

mai mult...
Despre cât de misterios este Orientul, într-un performance la Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu prezintă sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 19:00, spectacolul Solo for Lu al Companiei Archa din Praga (Cehia).

mai mult...
Când fotografiile devin partituri

Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu expun la Viena, în cadrul festivalului internaţional de fotografie Eyes On.

mai mult...
Trei expoziţii de fotografie organizate de Institutul Cultural Român din Praga

Institutul Cultural Român din Praga organizează o serie de expoziţii intitulată Istoria, tradiţiile şi viaţa cotidiană a cehilor din România.

mai mult...
Zaraza la Radio România Cultural

Serialul dedicat de Radio România Cultural istoriei muzicii uşoare româneşti ajunge luni, 29 octombrie 2012, la episodul 3.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  actualitate  |  stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!