DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
17.00 - 17.05
Colectionarul de voci • Realizatori Anca Mateescu si Eugen Lucan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.05 - 17.50
Planeta Radio - Stiinta la ea acasa • Realizator Mihaela Ghita

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.50 - 18.00
A fost odata ca niciodata • Poveste de seară. 'Frunza' de Emil Gârleanu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

31 martie 2011

Călătorie sonoră la Porțile Răsăritului, împreună cu formația Anton Pann
La Institutul Cultural Român din București va avea loc, astăzi, de la ora 19.30, prima întâlnire din cadrul programului "Când Bizanțul eram noi". Sub genericul "Călător la Porțile Răsăritului. File de istorie sonoră", formația "Anton Pann" va susține un recital, iar Constantin Răileanu, dirijorul ansamblului și amfitrionul serilor muzicale din această serie, va discuta teme precum relațiile culturale ale Țărilor Române cu lumea orientală, spațiul mioritic între doină și manea, "folclorul de partid" sau recuperarea valorilor culturale muzicale de sorginte orientală. Organizată de ICR în perioada martie – decembrie 2011, seria de întâlniri muzicale "Când Bizanțul eram noi" cuprinde recitaluri ale unor ansambluri din țară și din străinătate care interpretează muzica lui Dimitrie Cantemir, dar și a altor compozitori care au creat înainte și după formarea statului român modern. Muzica va fi însoțită, la fiecare întâlnire, de comentarii și explicații care vor situa lucrările în contextul epocii. Conceput după modelul Young People's Concerts realizat de Leonard Bernstein cu Orchestra Simfonică din New York, programul "Când Bizanțul eram noi" va include recitaluri înregistrate și difuzate de Radio România Muzical.

Alexandru Tomescu şi cele două concerte de Prokofiev
Alexandru Tomescu se va confrunta, mâine, la Sala Radio, cu o adevărată provocare repertorială. Abordarea în aceeaşi seară a celor două opusuri concertante dedicate de Prokofiev viorii este un autentic tur de forţă, iar satisfacţia estetică a publicului prezent va fi pe măsură. La pupitrul Orchestrei Naționale Radio se va afla din nou dirijorul Jin Wang, un artist care are la activ peste 600 de concerte susţinute alături de orchestre europene cunoscute precum cele din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Filarmonică Toscanini, Orchestra Simfonică din Praga, filarmonicile din Helsinki, Bergen, Taiwan, China, Singapore, Coreea sau Japonia. Biletele pentru concertul de mâine se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio și în rețeaua Eventim.

Programul CANTEMIR – nouă sesiune
Institutul Cultural Român anunță deschiderea unei noi sesiuni de primire a dosarelor în cadrul Programului CANTEMIR – secţiunea Festival/Culture by Request. Termenul limită pentru primirea dosarelor este 29 aprilie, pentru participări la festivaluri care au loc începând cu 27 iunie, dar nu mai târziu de 31 decembrie. Secţiunea Festival a Programului Cantemir se adresează organizaţiilor culturale, grupurilor artistice şi artiştilor din România care au fost selectaţi sau ale căror creaţii au fost selectate la festivaluri internaţionale sau manifestări culturale similare importante din străinătate. Valoarea maximă a finanţării care se poate acorda unui proiect este de 21.500 de lei. Dosarul de aplicaţie poate fi depus la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti sau poate fi transmis prin poştă ori curier.

Andrei Koncealovski, invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti
Andrei Koncealovski și-a reconfirmat prezenţa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti - Bucharest IFF, care va avea loc între 11 şi 17 aprilie. Marele regizor rus a acceptat încă de anul trecut invitaţia, când a renunţat la un alt eveniment pentru a fi prezent la Bucureşti, însă norul de cenuşă care a perturbat traficul aerian în Europa l-a ţinut departe de România. Cele trei zile ale vizitei sale la Bucureşti vor fi dedicate studenţilor, cinefililor şi mass-media. Pe 16 aprilie, în incinta Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale", Andrei Koncealovski va susţine o conferintă de presă, urmată de masterclassul "Life and Its Reflections". În aceeaşi zi, reprezentanţii UNATC îi vor decerna titlul de Doctor Honoris Causa. Masterclassul se adresează tuturor iubitorilor de film, intrarea fiind gratuită, prin înscriere, până la data de 10 aprilie.

Caravana filmului românesc în Republica Moldova
Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chișinău, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din România și al Arhivei Naționale de Filme – Cinemateca Română, organizează, astăzi, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Gaudeamus din Chișinău, proiecția filmelor Scene de la Unirea cu Basarabia, în regia și imaginea lui Constantin Ivanovici, și Ecaterina Teodoroiu, peliculă regizată de Dinu Cocea. Evenimentul avea loc în cadrul programului "Caravana filmului românesc în Republica Moldova – Cinemateca Română la Chișinău" și va va marca Unirea Basarabiei cu România. Proiecția va fi însoțită de o prezentare făcută de istoricul Svetlana Suveică.

Turneul ''Pianul călător -pe urmele lui Franz Liszt, ''gata de start!
Numeroşi jurnalişti, oameni de cultură şi iubitori ai muzicii clasice au fost prezenţi, ieri, la sediul Artmark din Capitală, pentru a le spune ''drum bun'' şi a le ura succes lui Horia Mihail şi pianului călător, care pornesc la drum în mai multe orașe din țară. Prezent la lansarea turneului, Preşedintele Director General al Radio România, Andras Istvan Demeter, a vorbit despre importanţa proiectului, subliniind că această inițiativă arată că, atunci când există valoare şi talent, atunci nimeni nu le poate împiedica să circule. Redactorul șef al Radio România Cultural, Oltea Șerban Pârâu, a spus, la rândul său, că ideea turneului care marchează bicentenarul compozitorului Franz Liszt a plecat de la dorința de a valorifica într-un mod cât mai semnificativ şi mai vizibil acele piane din generaţiile mai vechi ale Radiodifuziunii care, chiar recondiţionate, nu mai pot fi introduse în circuitul de concerte cu înregistrare şi transmisiune radio. Horia Mihail a observat că infrastructura pianistică lasă mult de dorit în majoritatea marilor oraşe din România, motiv pentru care a îmbrățișat rapid ideea de a găsi un pian care să fie pus la dispoziția unei comunităţi. Primul recital al turneului va avea loc, mâine, la Sala Thalia din Sibiu, iar recitalul care marchează plecarea unui pian de concert spre o destinaţia finală, Mediaş, va avea loc în capitală, la Sala Radio, pe 15 aprilie. La sfârşitul turneului, în data de 21 aprilie, pianul de concert va ajunge la Mediaş, unde va fi predat autorităţilor locale.Instrumentul va fi dat în folosinţă comunităţii locale a oraşului Mediaş de către Societatea Română de Radiodifuziune.

Albumul 'Simply Mozart by Alexandru Tomescu', lansat la Casa Radio
Albumul 'Simply Mozart by Alexandru Tomescu', un dublu CD care cuprinde concertele nr. 2, 3, 4 şi 5 pentru vioară şi orchestră ale geniului de la Salzburg, va fi lansat, mâine, de Editura Casa Radio, în foaierul sălii de concerte Radio. Alexandru Tomescu va urca pe scena Radio România unde va prezenta melomanilor, pe vioara Stradivarius, două opusuri concertante dedicate de Prokofiev viorii, lansarea propriu-zisă fiind programată în pauza recitalului apreciatului violonist, când acesta va vorbi, alături de muzicologul Grigore Constantinescu, despre 'Simply Mozart by Alexandru Tomescu'. Cd-ul a fost înregistrat alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Horia Andreescu. Biletele pentru concertul de mâine se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi în reţeaua Eventim.

O după-amiază cu Nichita
Fundaţia Teatrul ACT organizează, astăzi, de la ora 18, la ceainăria Sala de Lectură, un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de fotografie "O după-amiază cu Nichita" şi lansarea audiobook-ului "Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre scriitori şi literatură", apărut la Editura Casa Radio. Din dorinţa de a dezvălui dimensiunea personalităţii lui Nichita Stănescu în viaţa culturii române, atât pentru contemporanii săi dar şi pentru cei mai tineri, Editura Casa Radio aniversează 78 de ani de la naşterea poetului printr-o expoziţie de fotografii realizate acasă la Nichita, într-o după-amiază din primăvara lui '82, prin rostirea poemelor sale şi discuţii cu cei care l-au cunoscut. Mărturiilor fotografice expuse li se va alătura şi vocea poetului sărbătorit, restituită de abumul intitulat "Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre literatură şi scriitori", care conţine înregistrări din arhivele Radio România, realizate între 1969-1983.

Maratonul de Poezie şi Jazz va avea loc în luna mai
A treia ediţie a Maratonului de Poezie şi Jazz va avea loc între 20 și 21 mai. Organizatorii anunță că, în acest an, coproducător al evenimentului va fi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Maratonul de Poezie şi Jazz se va desfășura de la ora 21,00 a zilei de vineri, 20 mai, până sâmbătă, 21 mai, la ora 5,00 dimineața, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti. Evenimentul va fi transmis în direct de Radio România Cultural. Cei 40 de poeți invitați îi vor avea alături pe maestrul Mircea Tiberian, la pian, și pe Maria Răducanu, Nadia Trohin, Adrian Flautistu, la chitară bas, precum şi pe Constantin Mirea, la vioară.

Valori ale Academiei Române, digitalizate
40 de lucrari rare ale Bibliotecii Academiei Romane sunt disponibilie și online. Acestea pot fi accesate pe site-ul www.biblacad.ro la sectiunea "Biblioteci virtuale" si au fost digitalizate in urma unui proiect al Bibliotecii Academiei numit "Personalitati care au schimbat lumea". Printre operele disponibilie in format digital se numara "Divina Comedie" a lui Dante Aligheri, tradusa in limba romana de George Cosbuc, editia in limba franceza a volumului "Comment je vois le monde" de Albert Einstein, "Opere di Galileo Gallilei", volum in limba italiana din 1656, dar si alte volume vechi si rare. Printre valorile digitalizate se numara si manuscrise cu autograf, volume din editii princeps, partituri muzicale si alte lucrari importante.

Caragiale pur, pe scena de la Sibiu
Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu anunţă premiera spectacolului "D'ale Carnavalului" de Ion Luca Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete. Evenimentul va avea loc, mâine, de la ora 19:00, iar avanpremiera se joacă diseară. Cel de-al şaptelea spectacol regizat de Silviu Purcărete la Sibiu este o montare fidelă a textului scris de Caragiale şi aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizor şi de scenograful Dragoş Buhagiar, cel care semnează costumele şi decorul. Ca un factor inedit, muzica din spectacol este interpretată live de actorii teatrului reuniţi de această dată într-un ansamblu muzical. "D'ale carnavalului" marchează cel de-al cincilea text românesc montat în această stagiune la Sibiu ca parte a strategiei de promovare a valorilor cultural-artistice autohtone.

Filmul "Periferic" va fi lansat, simultan, în cinematografe şi pe Internet
Unul dintre cele mai aşteptate filme din 2011, "Periferic", în regia lui Bogdan George Apetri, marchează o premieră în industria românească de cinema. Pelicula va fi lansată, simultan, în cinematografe şi pe Internet. Mâine, "Periferic" va inaugura proiectul WEBKINO.RO, care va permite vizionarea filmelor româneşti în sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelentă. În prima fază, "Periferic" va putea fi vizionat pe WEBKINO.RO cu prioritate în localităţile care nu dispun de săli de cinema, urmând ca, de la 1 mai, să poată fi urmărit din orice colţ al ţării. Lungmetrajul de debut al lui Bogdan George Apetri va avea premiera de gală, diseară, la Cinematograful Studio din Capitală, în prezenţa actorilor şi a echipei. "Periferic" este unul dintre cele mai premiate filme de anul trecut. Şi-a început traseul la Locarno, unde Ana Ularu a fost premiat pentru interpretare, şi a continuat la Toronto, Namur, Varşovia, Viena, Moscova, Cairo, Cottbus, Salonic, Rotterdam sau Göteborg. La Viennale, pelicula a fost distinsă cu Premiul FIPRESCI, iar la Varşovia a obţinut patru distincţii.

EUROPAfest 2011, între 7 şi 13 mai, la Bucureşti
Ediţia din 2011 a EUROPAfest, unul dintre cele mai reprezentative evenimente muzicale internaţionale care se desfăşoară în Bucureşti, dedicat muzicii blues, jazz, pop și clasică, se va desfăşura între 7 şi 13 mai. De 18 ani, EUROPAfest celebrează spiritul european prin muzică şi reprezintă cu succes România pe scena marilor festivaluri internaţionale. Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa circa 300 de muzicieni din 45 ţări. Evenimentul cuprinde secţiunile: Bucharest International Jazz Competition - care îi reuneşte anual pe noii reprezentanţi ai generaţiei de jazz din toată lumea -, Jeunesses International Music Competition - dedicat iubitorilor muzicii clasice, şi Gala EUROPAfest, care se va desfăşura într-o atmosferă de celebrare a celor mai buni muzicieni din festival.

Expoziţie dedicată lui Iosif Iser, la Muzeul Naţional Cotroceni
O expoziţie cu tema 'Univers cromatic - Iosif Iser', prilejuită de împlinirea a 130 de ani de la naşterea pictorului, se va deschide, diseară, la Muzeul Naţional Cotroceni. Expoziţia îşi propune o retrospectivă a scenelor de viaţă atât de autentice şi de fascinante în reprezentarea lor, Iser fiind considerat drept unul dintre genialii interpreţi ai fiinţei umane, căreia i-a conferit multiple înţelesuri. Universul Iser redat în cadrul expoziţiei este completat de câteva scrisori autografe ale maestrului adresate prietenilor. Expoziţia, care este organizată în colaborare cu 15 prestigioase instituţii muzeale din Bucureşti şi din ţară, este deschisă publicului în perioada 31 martie - 31 mai.

Manuel Pelmuș, în recital suedez
La invitaţia ICR Stockholm, Manuel Pelmuş se va afla, începând de astăzi și până pe 17 aprilie, într-un turneu în Suedia. Coregraful român va susţine, în premieră suedeză, spectacolul solo "preview" în două dintre cele mai importante centre de dans şi va conduce, tot la Stockholm, un workshop adresat dansatorilor şi coregrafilor profesionişti. De asemenea, Manuel Pelmuș va susţine o conferinţă despre practica sa la sediul centrului Weld şi va prezenta spectacolul "Romanian Dance History", alături de Florin Flueraş si Brynjar Bandlien, la întâlnirea anuală a reţelei International Network for Contemporary Performing Arts. Manuel Pelmuş este unul dintre cele mai reprezentative nume româneşti pe scena internaţională a dansului contemporan. Spectacolul "preview" a fost desemnat drept "cea mai importantă producţie a stagiunii 2006-2007" de către criticul austriac, Helmut Ploebst, în revista de specialitate Ballettanz International.

Turneul ''Pianul călător -pe urmele lui Franz Liszt, ''gata de start!
Numeroşi jurnalişti, oameni de cultură şi iubitori ai muzicii clasice au fost prezenţi, ieri, la sediul Artmark din Capitală, pentru a le spune ''drum bun'' şi a le ura succes lui Horia Mihail şi pianului călător, care pornesc la drum în mai multe orașe din țară. Prezent la lansarea turneului, Preşedintele Director General al Radio România, Andras Istvan Demeter, a vorbit despre importanţa proiectului, subliniind că această inițiativă arată că, atunci când există valoare şi talent, atunci nimeni nu le poate împiedica să circule. Redactorul șef al Radio România Cultural, Oltea Șerban Pârâu, a spus, la rândul său, că ideea turneului care marchează bicentenarul compozitorului Franz Liszt a plecat de la dorința de a valorifica într-un mod cât mai semnificativ şi mai vizibil acele piane din generaţiile mai vechi ale Radiodifuziunii care, chiar recondiţionate, nu mai pot fi introduse în circuitul de concerte cu înregistrare şi transmisiune radio. Horia Mihail a observat că infrastructura pianistică lasă mult de dorit în majoritatea marilor oraşe din România, motiv pentru care a îmbrățișat rapid ideea de a găsi un pian care să fie pus la dispoziția unei comunităţi. Primul recital al turneului va avea loc, mâine, la Sala Thalia din Sibiu, iar recitalul care marchează plecarea unui pian de concert spre o destinaţia finală, Mediaş, va avea loc în capitală, la Sala Radio, pe 15 aprilie. La sfârşitul turneului, în data de 21 aprilie, pianul de concert va ajunge la Mediaş, unde va fi predat autorităţilor locale.Instrumentul va fi dat în folosinţă comunităţii locale a oraşului Mediaş de către Societatea Română de Radiodifuziune.

Albumul 'Simply Mozart by Alexandru Tomescu', lansat la Casa Radio
Albumul 'Simply Mozart by Alexandru Tomescu', un dublu CD care cuprinde concertele nr. 2, 3, 4 şi 5 pentru vioară şi orchestră ale geniului de la Salzburg, va fi lansat, mâine, de Editura Casa Radio, în foaierul sălii de concerte Radio. Alexandru Tomescu va urca pe scena Radio România unde va prezenta melomanilor, pe vioara Stradivarius, două opusuri concertante dedicate de Prokofiev viorii, lansarea propriu-zisă fiind programată în pauza recitalului apreciatului violonist, când acesta va vorbi, alături de muzicologul Grigore Constantinescu, despre 'Simply Mozart by Alexandru Tomescu'. Cd-ul a fost înregistrat alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Horia Andreescu. Biletele pentru concertul de mâine se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi în reţeaua Eventim.

Călătorie sonoră la Porțile Răsăritului, împreună cu formația Anton Pann
La Institutul Cultural Român din București va avea loc, astăzi, de la ora 19.30, prima întâlnire din cadrul programului "Când Bizanțul eram noi". Sub genericul "Călător la Porțile Răsăritului. File de istorie sonoră", formația "Anton Pann" va susține un recital, iar Constantin Răileanu, dirijorul ansamblului și amfitrionul serilor muzicale din această serie, va discuta teme precum relațiile culturale ale Țărilor Române cu lumea orientală, spațiul mioritic între doină și manea, "folclorul de partid" sau recuperarea valorilor culturale muzicale de sorginte orientală. Organizată de ICR în perioada martie – decembrie 2011, seria de întâlniri muzicale "Când Bizanțul eram noi" cuprinde recitaluri ale unor ansambluri din țară și din străinătate care interpretează muzica lui Dimitrie Cantemir, dar și a altor compozitori care au creat înainte și după formarea statului român modern. Muzica va fi însoțită, la fiecare întâlnire, de comentarii și explicații care vor situa lucrările în contextul epocii. Conceput după modelul Young People's Concerts realizat de Leonard Bernstein cu Orchestra Simfonică din New York, programul "Când Bizanțul eram noi" va include recitaluri înregistrate și difuzate de Radio România Muzical.

Spectacolul "Străini în noapte", cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, se joacă la Londra
Comedia romantică "Străini în noapte", de Eric Assous, cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, va fi jucată la sediul Ambasadei României la Londra, pe 16 aprilie. "Străini în noapte" este o comedie cu răsturnări de situaţie, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă. În spectacol, Pierre este căsătorit şi tatăl unui adolescent. A rămas singur în Paris să muncească, în timp ce soţia şi fiul său sunt plecati în vacanţă. Juliette este o blondă tânără, frumoasă şi enigmatică. Îl întâlneşte pe Pierre într-un bar şi îi acceptă invitaţia de a mai bea un pahar la el acasă. Publicul va afla cum evoluează relaţia dintre cei doi şi cine sunt ei cu adevărat. Spectacolul a avut un mare succes la public, jucându-se de multe ori cu casa închisă. În ultima parte a anului trecut, actriţa Medeea Marinescu a înlocuit-o în distribuţie pe Emilia Popescu.

O după-amiază cu Nichita
Fundaţia Teatrul ACT organizează, astăzi, de la ora 18, la ceainăria Sala de Lectură, un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de fotografie "O după-amiază cu Nichita" şi lansarea audiobook-ului "Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre scriitori şi literatură", apărut la Editura Casa Radio. Din dorinţa de a dezvălui dimensiunea personalităţii lui Nichita Stănescu în viaţa culturii române, atât pentru contemporanii săi dar şi pentru cei mai tineri, Editura Casa Radio aniversează 78 de ani de la naşterea poetului printr-o expoziţie de fotografii realizate acasă la Nichita, într-o după-amiază din primăvara lui '82, prin rostirea poemelor sale şi discuţii cu cei care l-au cunoscut. Mărturiilor fotografice expuse li se va alătura şi vocea poetului sărbătorit, restituită de abumul intitulat "Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre literatură şi scriitori", care conţine înregistrări din arhivele Radio România, realizate între 1969-1983.

Alexandru Tomescu şi cele două concerte de Prokofiev
Alexandru Tomescu se va confrunta, mâine, la Sala Radio, cu o adevărată provocare repertorială. Abordarea în aceeaşi seară a celor două opusuri concertante dedicate de Prokofiev viorii este un autentic tur de forţă, iar satisfacţia estetică a publicului prezent va fi pe măsură. La pupitrul Orchestrei Naționale Radio se va afla din nou dirijorul Jin Wang, un artist care are la activ peste 600 de concerte susţinute alături de orchestre europene cunoscute precum cele din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Filarmonică Toscanini, Orchestra Simfonică din Praga, filarmonicile din Helsinki, Bergen, Taiwan, China, Singapore, Coreea sau Japonia. Biletele pentru concertul de mâine se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio și în rețeaua Eventim.

Maratonul de Poezie şi Jazz va avea loc în luna mai
A treia ediţie a Maratonului de Poezie şi Jazz va avea loc între 20 și 21 mai. Organizatorii anunță că, în acest an, coproducător al evenimentului va fi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Maratonul de Poezie şi Jazz se va desfășura de la ora 21,00 a zilei de vineri, 20 mai, până sâmbătă, 21 mai, la ora 5,00 dimineața, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti. Evenimentul va fi transmis în direct de Radio România Cultural. Cei 40 de poeți invitați îi vor avea alături pe maestrul Mircea Tiberian, la pian, și pe Maria Răducanu, Nadia Trohin, Adrian Flautistu, la chitară bas, precum şi pe Constantin Mirea, la vioară.

Bacău: Culoare, creaţie şi anecdotică populară la ediţia XX-a a Salonului Naţional de Primăvaraă al Artei Naive
Centrul Judeţean Bacău pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează, până pe 18 aprilie, suita de manifestări înscrise în programul celei de-a XX-a ediţii a Salonului Naţional de Primăvară al Artei Naive. La acest eveniment unic în România, găzduit de Centrul Internaţional de Cultură şi Arte 'George Apostu', au fost invitaţi 33 de creatori, care redau, în mai bine de 70 de lucrări expuse pe simeze, aspecte din viaţa urbană şi rurală surprinse prin sugestiile anecdoticii populare. Cele mai valoroase lucrări vor fi răsplătite cu Marele Premiu al Salonului şi alte trei premii acordate de organizatori, în urma deciziei juriului alcătuit din personalităţi din domeniu.

Premiul Pritzker pe 2011, decernat arhitectului portughez Eduardo Souto de Moura
Premiul Pritzker pe 2011, cea mai prestigioasă recompensă din domeniul arhitecturii, a fost decernat arhitectului portughez, Eduardo Souto de Moura, ale cărui lucrări exprimă "atât putere, cât şi modestie, curaj şi subtilitate", a anunţat fundaţia Hyatt care acordă acest premiu. Potrivit Reuters, premiul Pritzker, considerat un echivalent al Nobelului pentru arhitectură, urma să fie anunţat şi decernat luna viitoare, la Washington, însă, în urma unei scurgeri de informaţii, numele laureatului din acest an a apărut mai devreme în presa americană. Înfiinţat în 1979, la iniţiativa fundaţiei Hyatt, susţinută de Pritzker, o veche familie de antreprenori care activează în domeniul turismului, premiul constă într-un cec de 100.000 de dolari şi o medalie din bronz. Printre lucrările arhitectului portughez, Eduardo Souto de Moura, în vârstă de 58 de ani, se numără stadionul din Braga, The Burgo Tower din Porto, o mănăstire transformată în hotel în Amares, metroul din Porto, Paula Rego Museum din Cascais, dar şi numeroase centre comerciale, şcoli, galerii de artă, reşedinţe de lux şi săli de cinematograf. Cele mai multe dintre lucrările sale se află în Portugalia.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Literatura rom�na contemporana, prezentata de Academia Suedeza

Luni, 23 aprilie 2012, va avea loc la Institutul Cultural Rom�n de la Stockholm lansarea antologiei Det sk�na med sk�nlitteraturen 2: modernt och omodernt men samtida (Ce are frumos beletristica. Modern sau nu, dar contemporan).

mai mult...
Premiera extraordinara a baletului Don Quijote

Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate �n interpretarea unei distributii tinere si de valoare �nseamna �mpreuna premiera baletului clasic Don Quijote.

mai mult...
8 artisti rom�ni la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris

8 artisti romani participa la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris, care �si deschide portile vineri, 20 aprilie 2012.

mai mult...
Recital de poezie si muzica la sediul BNR

Banca Nationala a Rom�niei are placerea sa va invite marti, 24 aprilie 2012, ora 18:00, la sediul BNR, sala Mitita Constantinescu, la recitalul de poezie si muzica sustinut de actorul Ion Caramitru si violoncelistul Adrian Naidin.

mai mult...
Participare rom�neasca la festivalul de film IndieLisboa 2012

Cinematografia rom�neasca va fi prezenta cu doua productii la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film IndieLisboa, care se va desfasura �ntre 26 aprilie si 6 mai 2012.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Despre Feleacu se stie ca a fost �ntemeiat la 1366, din ordinul regelui Ludovic I. �n acele timpuri, cetatea Clujului avea nevoie de aparatori ai drumului care o lega de Turda.

mai mult...
Romeo si Julieta, despre dragoste si ura

Marti, 1 mai 2012, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc conferinta de presa - int�lnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Kor�unovas, un dialog despre rolul regizorului �n teatrul contemporan.

mai mult...
"Flautul de Aur", prezentat publicului din Rom�nia

"Flautul de aur - Muramatsu - este un vis atins. Cred ca orice flautist pe lumea asta �si doreste un astfel de instrument". (Ion Bogdan Stefanescu)

mai mult...
Lansare de album BD

Legendarul Dim Dunareanu revine �n forţa �ntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.

mai mult...
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia

�n data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.

mai mult...
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

�ntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or� De Otelo, �n viziunea a trei mari regizori contemporani.

mai mult...
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T�rgului de Carte din Londra

Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom�nia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom�niei la T�rgul de Carte din Londra.

mai mult...
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta �n perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.

mai mult...
Ivo Andric - Scriitor/Diplomat

Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom�ne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.

mai mult...
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom�nia"

Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom�nia, va avea loc �n mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, �ncepand cu ora 18.00, �n Aula Bibliotecii Nationale a Rom�niei.

mai mult...
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!