DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
09.00 - 09.05
Alternative • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.05 - 10.00
Dimineata crossover • Realizator Maria Balabas

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
10.00 - 10.05
Stiri culturale

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

16 martie 2011

Ion Vianu, Irina Iordăchescu şi George Banu vor fi distinşi la Gala Premiilor Radio România Cultural
Cele mai importante realizări ale anului 2010 în diferite domenii ale culturii vor fi recunoscute şi celebrate, luni, 21 martie, de la ora 19.00, la a XI-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural care se va desfăşura la Teatrul Odeon şi care va fi transmisă în direct de Radio România Cultural, versiunea televizată putând fi urmărită sâmbătă, 26 martie, la TVR Cultural, iar ulterior la TVR 1. În cadrul galei prezentate de Florin Iaru vor fi acordate premii la douăsprezece secţiuni, precum şi trei premii speciale, ai căror câştigători sunt deja cunoscuţi. Premiul de Excelență îi va fi decernat lui Ion Vianu, medic şi scriitor care, prin conştiinţa sa ştiinţifică şi literară devotată adevărului a contribuit în chip convingător la înfăţişarea unor decenii dramatice din istoria noastra recentă. Premiul in memoriam Iosif Sava se va acorda sopranei Irina Iordăchescu pentru strălucita serie de debuturi pe scenele operelor de la Bucureşti, Sofia şi Catania, pentru includerea pe afişul prestigiosului festival de la Glyndebourne din 2012 şi prodigioasa activitate din ţară în domeniul liric şi vocal-simfonic. Premiul Lux Mundi îi revine prof. dr. George Banu, teatrolog de internaţională recunoaştere, pentru felul în care a integrat prin cărţile sale fenomenul teatral românesc în contextul valorilor mondiale ale artei spectacolului.

Festivalul Internaţional de Chitară debutează pe temele formaţiei Beatles
Festivalul Internaţional de Chitară, care se va desfăşura, începând de astăzi și până pe 23 martie la Sala Radio din Bucureşti, va debuta pe temele formaţiei Beatles, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta lui Gian Luigi Zampieri şi cu participarea chitaristului spaniol Ricardo Gallén. Concertul care va avea loc diseară, de la ora 19,00, are în program "Introducere şi fuga pe teme de Beatles" de G. Panella, "3 Preludii simfonice pentru Regele Oedip" de I. Pizzetti, "Concert în re major pentru chitară şi orchestră op.99" de M.Castelnuovo Tedesco şi "Simfonia a doua în la minor op.55" de C. Saint Saens. Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu această ocazie, pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, vor urca chitaristul de talie internaţională Goran Krivokapic şi dirijorul german Ralf Sochaczewsky. A treia seară a festivalului va oferi publicului ocazia să asculte "Uvertura operei Freischutz" de C.M.Weber, "Concertul pentru chitară şi orchestră" de H.Villa Lobos şi "Simfonia a doua în re major, op. 73" de J. Brahms.

Premiera nationala cu opera Rita de Gaetano Donizetti, la Opera bucureșteană
Opera Rita, creaţie a compozitorului Gaetano Donizetti, va fi interpretată în premieră națională, astăzi, de la ora 19:00, în foaierul galben al Operei Naţionale Bucureşti. Spectacolul este o producţie a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” şi face parte din proiectul Opera Rara, care îşi propune să ofere publicului capodopere puţin cântate pe scenele lirice din România şi din lume. Regia spectacolului îi aparţine lui Catalin Voineag, iar scenografia este semnată de Dragoş Abagiu. Beneficiind de pregătirea muzicală a maestrului acompaniator Lidia Butnariu, opera Rita va putea fi audiată pentru prima dată de publicul român, în interpretarea soliştilor Rodica Vică, Ovidiu Ciucuriţă și Vasile Chişiu.

O seară cu Matei Vişniec
Teatrul Maghiar de Stat din Cluj organizează, astăzi, în Noua Sală Studio, o întâlnire cu dramaturgul Matei Vişniec. Considerat inovatorul absurdului de după Ionesco, Matei Vişniec este unul dintre cele mai intriganţi autori ai literaturii europene contemporane. Piesele lui de teatru sunt montante în ateliere bine-cunsocute ale teatrului universal, dar a atins succese imporante şi ca poet sau scriitor de romane. După prezentarea, în cadrul unui spectacol-lectură, a piesei Richard al III-lea se interzice, o dramă care evocă era stalinistă, spectatorii clujeni vor avea ocazia să participe la un dialog deschis cu autorul care trăieşte la Paris.

"Nuntă în Basarabia", proiectat la Parlamentul European şi la Luxemburg
Filmul "Nuntă în Basarabia", în regia lui Nap Toader, va avea două proiecţii – astăzi, la Parlamentul European de la Bruxelles, şi, mâine, la Cinemateca din Luxemburg, în prezenţa regizorului şi a actorilor din rolurile principale. Regizorul Nap Toader şi protagoniştii Victoria Bobu, Vlad Logigan şi Constantin Florescu vor răspunde întrebărilor publicului şi vor dezvălui o parte din istoria şi poveştile din culisele acestei coproducţii româno-moldavo-luxemburgheze. "Nuntă în Basarabia" este povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă cu dar în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă. Pelicula a mai fost prezentată în Belgia, în luna februarie, la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons.

Călătorie în lume operei
Opera Naţională Bucureşti a lansat programul „Călătorie în lume operei”, care se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani. Evenimentul urmează modelul tuturor marilor teatre lirice europene care acordă o atenţie deosebită activităţilor educative care duc la formarea publicului de operă şi balet de mâine. Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin clădirea Operei Naţionale Bucureşti, programul propune elevilor din şcoli şi licee o vizită atât în foaierele şi în sala de spectacol a instituţiei, cât şi o incursiune în partea „nevăzută” a teatrului, în culise, ateliere şi săli de repetiţie. Participanţii la program au în acest fel şansa de a-i întâlni pe cei care lucrează în spatele cortinei, înţelegând astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei producţii de operă sau balet. Grupurile care participă la program trebuie să fie însoţite de un cadru didactic şi să fie formate dintr-un număr de maxim 25 de elevi. Etapa-pilot a programului va continua în lunile aprilie şi mai, cu un număr de aproximativ trei grupuri în fiecare lună, urmând ca din stagiunea 2011-2012 să fie extins.

Proiectul "Odessa" de Florin Iepan şi "Videocracy" de Erik Gandini, prezentate la One World 2011
Cel mai nou proiect al lui Florin Iepan, "Odessa", dar şi controversatul film "Videocracy", de Erik Gandini, vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film One World, care se va desfăşura la Bucureşti, începând de astăzi și până pe 21 martie.Directorul festivalului, regizorul Alexandru Solomon, a declarat că, anul acesta, personalităţilor care patronează evenimentul, precum fostul preşedinte al Cehiei, Vaclav Havel, li s-a alăturat şi fostul disident anticomunist, Radu Filipescu. El a mai anunțat că, pe 21 martie, va avea loc la Muzeul Ţăranului Român o dezbatere despre condiţia cinematografiei române, precedată de proiecţia filmului sârbesc "Center for Washing Films". Filmele sunt împărţite în şase secţiuni tematice şi vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucureştiului - Eforie, Union, Corso şi Noul Cinematograf al Regizorului Român.Festivalul de film documentar One World a început în 1999, la Praga, şi s-a extins ulterior în multe oraşe din întreaga lume.

Un tablou de Grigorescu, evaluat la 150.000-250.000 euro, scos la licitaţie de Artmark, pe 23 martie
Cel mai mare tablou de Nicolae Grigorescu de pe piaţa de artă românească - "Peisaj la marginea pădurii" -, evaluat la o sumă între 150.000 şi 250.000 de euro, va fi prezentat la Licitaţia de Primăvară a casei Artmark, care va avea loc pe 23 martie, la Bucureşti. Organizatorii se aşteaptă ca tabloul să ajungă pe primul loc în clasamentul naţional al celor mai importante opere de artă tranzacţionate vreodată. O operă de proporţii, peisajul are o importanţă deosebită pentru istoria picturii româneşti moderne, prin valoarea sa artistică şi contextul în care a fost realizată. Pictura aparţine perioadei de după întoarcerea lui Nicolae Grigorescu de la Barbizon şi este datată cu aproximaţie între 1868 şi 1872. Pictura este emblematică pentru etapa din creaţia maestrului marcată de realismul Şcolii de la Barbizon şi de principiile impresionismului. Aceasta reprezintă, totodată, una dintre lucrările prin care Grigorescu impunea genul peisajului în mediul artistic autohton, punând astfel bazele picturii româneşti moderne.

Conferinţele „Mircea Vulcănescu” - Horia Bernea - Artistul în Biserică
Conferinţele „Mircea Vulcănescu” continuă, mâine, de la ora 18:00, la Clubul Ţăranului. Părintele profesor Constantin Coman, pictorul Mihai Sârbulescu şi teologul Costion Nicolescu vor conferenţia pe tema Horia Bernea - Artistul în Biserică. Constantin Coman este conferenţiar la Catedra de Teologie Biblică din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, doctor al Institutului Teologic de Grad Universitar din Capitală și doctor al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena. Mihai Sârbulescu este cofondator al Grupului „Prolog”, doctor al Universităţii de Arte din Bucureşti cu teza „Dosar Prolog”. Costion Nicolescu, până de curând cercetător la Muzeul Ţăranului Român, este doctor în teologie la Institutul de Teologie Ortodoxa „Saint Serge” din Paris. Moderatorul conferinței este Mihai Gheorghiu, cercetător la Muzeul Țăranului Român.

Vaticanul va transmite ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea pe Facebook şi YouTube
Vaticanul va transmite pe Facebook şi YouTube ceremonia de beatificare a fostului Papă Ioan Paul al II-lea, care va avea loc pe 1 mai, în piaţa Sfântul Petru din Roma. Postul Centro Televisivo Vaticano, în colaborare cu Radio Vatican, a adăugat pe YouTube o nouă pagină consacrată fostului papă polonez, pagină pe care vor fi adăugate zilnic fişiere video preluate din arhivele Vaticanului. Aceleaşi înregistrări vor putea fi vizionate şi pe o nouă pagină creată pe reţeaua de socializare Facebook, consacrată lui Ioan Paul al II-lea. Fostul Suveran Pontif va fi beatificat pe 1 mai 2011, după ce actualul papă, Benedict al XVI-lea, a aprobat, în ianuarie, decretul oficial care validează miracolul atribuit lui Ioan Paul al Doilea. Comisia cardinalilor şi episcopilor membri în Congregaţia pentru cauzele sfinţilor a considerat ca fiind miraculoasă vindecarea de maladia Parkinson a călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre. După beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea să devină sfânt, va fi nevoie de un nou miracol.

Festivalul Internaţional de Chitară debutează pe temele formaţiei Beatles
Festivalul Internaţional de Chitară, care se va desfăşura, începând de astăzi și până pe 23 martie la Sala Radio din Bucureşti, va debuta pe temele formaţiei Beatles, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta lui Gian Luigi Zampieri şi cu participarea chitaristului spaniol Ricardo Gallén. Concertul care va avea loc diseară, de la ora 19,00, are în program "Introducere şi fuga pe teme de Beatles" de G. Panella, "3 Preludii simfonice pentru Regele Oedip" de I. Pizzetti, "Concert în re major pentru chitară şi orchestră op.99" de M.Castelnuovo Tedesco şi "Simfonia a doua în la minor op.55" de C. Saint Saens. Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu această ocazie, pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, vor urca chitaristul de talie internaţională Goran Krivokapic şi dirijorul german Ralf Sochaczewsky. A treia seară a festivalului va oferi publicului ocazia să asculte "Uvertura operei Freischutz" de C.M.Weber, "Concertul pentru chitară şi orchestră" de H.Villa Lobos şi "Simfonia a doua în re major, op. 73" de J. Brahms.

NELLY MIRICIOIU va cânta în „Manon Lescaut”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti
Un titlu foarte cunoscut al repertoriului liric – „Manon Lescaut”, un compozitor îndrăgit de publicul larg – Giacomo Puccini şi prezenţa extraordinară a sopranei NELLY MIRICIOIU pe scena Operei Naţionale Bucureşti sunt elementele care vor caracteriza evenimentul programat sâmbătă, 19 martie. Alături de Nelly Miricioiu, un alt invitat special - în rolul lui Des Grieux - va fi tenorul DANIEL MAGDAL. Povestea frumoasei, dar uşuraticei Manon, imaginată după celebrul roman din literatura franceză, semnat de Abatele Prévost, va prinde din nou viaţă graţie soliştilor Operei Naționale București - Iordache Basalic, Horia Sandu, Liviu Indricău, Eugen Voicu, Lucian Corchiş, Sidonia Nica, Vasile Chişiu, Daniel Filipescu şi a prim-balerinilor Corina Dumitrescu şi Gigel Ungureanu. Orchestra, corul, soliştii vocali şi balerinii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Gaitele – 150 de reprezentatii la Odeon
Spectacolul Gaiţele, o comedie în trei acte de Alexandru Kiritescu, în regia lui Alexandru DABIJA, se va juca, în această seară, la Teatrul Odeon din Bucureşti pentru a 150-a oară, devenind cea mai longevivă punere în scenă a teatrului de pe Calea Victoriei. Din distribuţie fac parte Dorina Lazar, Constantin Cojocaru, Ionel Mihailescu, Marius Stanescu, Carmen Tanase, Virginia Rogin, Elvira Deatcu, Dana Voicu, Petre Nicolae, Ana Maria Moldovan şi Pavel Bartoş. De la premiera din 28 mai 2002, spectacolul Gaitele a incantat atat publicul iubitor de teatru, cat si profesionistii, atat pe scena Odeonului, cat si in numeroase orase din tara unde a fost prezentat in turnee si festivaluri.

Spectacolul "Iluzionistele", de Mădălina Dan, participă la Festivalul dancEUnion de la Londra
Spectacolul "Iluzionistele", după coregrafia Mădălinei Dan, în care evoluează dansatoarele Maria Baroncea, Mihaela Dancs şi Carmen Coţofană, participă la Festivalul dancEUnion, desfăşurat zilele acestea la Londra. Organizat de Southbank Centre împreună cu institutele culturale din ţările membre ale Uniunii Europene, Festivalul dancEUnion celebrează talentul coregrafic şi explorează tendinţele dansului contemporan european. Produs de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, spectacolul "Iluzionistele" a fost foarte bine primit în rândul criticilor, fiind considerat o creaţie inovatoare, care înglobează în structura sa elemente moderne, adaptate după basmele tradiţionale, precum şi aspecte preluate din teatrul absurdului. Mădălina Dan, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, este deja cunoscută pe scena românească şi internaţională de dans contemporan. În perioada 1998 - 2003, artista a fost membră a companiei de dans "Oleg Danovski" din Constanţa, iar în 2008 i-a fost acordată bursa danceWEB Scholarship Viena.

Expoziţia "Făcând haz de dictatură", cu caricaturi de Mihai Stănescu, la Varşovia
Expoziţia "Făcând haz de dictatură. România în caricaturile lui Mihai Stănescu 1979-1989" este prezentată, până pe 3 mai, la Casa Întâlnirilor cu Istoria din Varşovia. Realizate într-o manieră acidă şi vie, caricaturile lui Mihai Stănescu au devenit celebre pentru satira dură la adresa regimului comunist. Expoziţia de la Varşovia cuprinde lucrări realizate în perioada 1979 - 1989, multe dintre ele fiind cenzurate pentru aluziile extrem de transparente la sărăcie, lipsa libertăţii individuale şi alte subiecte tabu din acea vreme. Lucrările expoziţiei au fost selectate de ICR Varşovia şi Casa Întâlnirilor cu Istoria. Ca parte integrantă a acestui proiect, pe 15 aprilie, va avea loc o proiecţie a filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică.

Ion Besoiu, premiat pentru întreaga carieră la gala Gopo 2011
Ion Besoiu, unul dintre cei mai apreciaţi actori români ai ultimelor decenii, va fi recompensat cu premiul pentru întreaga carieră la cea de-a cincea ediţie a galei Gopo, care va avea loc pe 28 martie, la Bucureşti. Unul dintre cele mai importante trofee din palmaresul galei Gopo, premiul pentru întreaga carieră a fost acordat la ediţiile precedente altor trei actori emblematici pentru filmul românesc: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin. Născut pe 11 martie 1931, la Sibiu, Ion Besoiu a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Muzică din oraşul natal. Actorul are o carieră impresionantă, care se întinde pe parcursul a peste 50 de ani, perioadă în care a încântat publicul cu roluri memorabile în peste 100 de producţii cinematografice şi de televiziune, precum şi în piese de teatru. Cariera lui Ion Besoiu în film cuprinde colaborări cu regizori importanţi, precum Mircea Mureşan, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc şi Gheorghe Vitanidis. Talentul şi devotamentul marelui actor au fost răsplătite de-a lungul timpului, printre altele, cu un premiu de excelenţă al Cinematografiei Române, precum şi cu premiul UNITER pentru întreaga activitate. De asemenea, în 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu.

Proiectul "Odessa" de Florin Iepan şi "Videocracy" de Erik Gandini, prezentate la One World 2011
Cel mai nou proiect al lui Florin Iepan, "Odessa", dar şi controversatul film "Videocracy", de Erik Gandini, vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film One World, care se va desfăşura la Bucureşti, începând de astăzi și până pe 21 martie.Directorul festivalului, regizorul Alexandru Solomon, a declarat că, anul acesta, personalităţilor care patronează evenimentul, precum fostul preşedinte al Cehiei, Vaclav Havel, li s-a alăturat şi fostul disident anticomunist, Radu Filipescu. El a mai anunțat că, pe 21 martie, va avea loc la Muzeul Ţăranului Român o dezbatere despre condiţia cinematografiei române, precedată de proiecţia filmului sârbesc "Center for Washing Films". Filmele sunt împărţite în şase secţiuni tematice şi vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucureştiului - Eforie, Union, Corso şi Noul Cinematograf al Regizorului Român.Festivalul de film documentar One World a început în 1999, la Praga, şi s-a extins ulterior în multe oraşe din întreaga lume.

Premiera nationala cu opera Rita de Gaetano Donizetti, la Opera bucureșteană
Opera Rita, creaţie a compozitorului Gaetano Donizetti, va fi interpretată în premieră națională, astăzi, de la ora 19:00, în foaierul galben al Operei Naţionale Bucureşti. Spectacolul este o producţie a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” şi face parte din proiectul Opera Rara, care îşi propune să ofere publicului capodopere puţin cântate pe scenele lirice din România şi din lume. Regia spectacolului îi aparţine lui Catalin Voineag, iar scenografia este semnată de Dragoş Abagiu. Beneficiind de pregătirea muzicală a maestrului acompaniator Lidia Butnariu, opera Rita va putea fi audiată pentru prima dată de publicul român, în interpretarea soliştilor Rodica Vică, Ovidiu Ciucuriţă și Vasile Chişiu.

Vâlcea: Expoziţia Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010
Expoziţia Concurs de Arhitectură Românească din cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010 a fost deschisă şi la Primăria din Râmnicu Vâlcea. 'Anii de boom economic care au precedat criza financiară au prilejuit construcţia de arhitectură contemporană de calitate iar această perioadă de educare şi evoluţie s-a reflectat şi în lucrările apărute în ultimii doi ani, în care se manifestă apetenţa publicului pentru arhitectura modernă', a declarat arhitectul Constantin Goagea, director al revistei 'Zeppelin' şi coorganizator al Bienalei de Arhitectură. Bienala a atras participarea a 215 proiecte, toate realizate în ultimii doi ani. În concurs au participat atât lucrări realizate de arhitecţi români în alte ţări, precum Elveţia, Italia, Austria sau Belgia, cât şi lucrări realizate de arhitecţi străini pentru beneficiari din România. Expoziţia este deschisă până vineri, între orele 10 şi 16.

Simpozion dedicat literaturii francofone şi expoziţie de benzi desenate, în Luna Francofoniei
Un simpozion dedicat literaturii francofone şi o expoziţie de benzi desenate sunt doar două dintre evenimentele care vor avea loc în Capitală în Luna Francofoniei. Simpozionul "Regards croisés sur la littérature francophone" va avea loc pe 23 martie, de la ora 9.30, la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti. Masa rotundă cu acest titlu va fi moderată de redactorul-şef al RFI România, Luca Niculescu, printre invitaţi numărându-se dramaturgul Matei Vişniec, scriitorul belgian Marc Quaghebeur, directorul Arhivelor şi Muzeului Literaturii de la Bruxelles, jurnalistul francez Bernard Magnier şi Thibault Martin, profesor la Universitatea Québec din Outaouais. Expoziţia de benzi desenate "Des cases et des hommes" va fi vernisată, mâine, la ora 18.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, unde va putea fi vizitată timp de o lună. În afara evenimentelor din Capitală, manifestări dedicate francofoniei au loc şi la Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Piteşti.

Muzicianul Ton Koopman concertează, în septembrie, la Festivalul Enescu
Ton Koopman, cunoscutul dirijor, organist şi clavecinist olandez al muzicii vechi, va concerta, în luna septembrie, la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu". Pentru publicul din întreaga lume, Ton Koopman este muzicianul care, de decenii, "modelează frazele aşa cum un magician scoate batiste din joben", potrivit San Francisco Classical Voice. Compozitori precum Biber, Charpentier, Händel, Mozart, Purcell şi Vivaldi au fost constant incluşi în programul concertelor şi înregistrărilor sale alături de Orchestra Barocă din Amsterdam. Abonamentele pentru accesul la spectacolele Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" 2011 au fost deja puse în vânzare, în timp ce biletele individuale vor putea fi achiziţionate din 15 mai.

Filmul laureat cu 'Leul de Aur' 2010, în exclusivitate la Bucharest IFF
Cel mai recent film al Sofiei Copolla, 'Somewhere', câştigător al 'Leului de Aur' pentru Cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2010, va fi prezentat în premieră şi exclusivitate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti. Pe lângă pelicula 'Cirkus Columbia', care va deschide Bucharest IFF 2011, vor fi prezente şi alte titluri de marcă ale anului cinematografic 2010, semnate de unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai lumii. Bucharest IFF este unicul festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmelor de lungmetraj, fiind susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei. Festivalul se va desfăşura în perioada 11 - 17 aprilie la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român din incinta Muzeului Ţăranului Român şi în Sala 'Elvira Popescu' a Institutului Francez din Bucureşti.

Filmul de animaţie "O poveste de acasă", prezentat la Festivalul "Ochiul Copilului" de la Budapesta
Filmul de animaţie "O poveste de acasă", realizat de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani din Sibiu, va participa la Festivalul internaţional de film "Ochiul copilului" de la Budapesta, fiind inclus în secţiunea "E mic piperul, dar e tare". Filmul "O poveste de acasă" concurează alături de pelicule din Rusia, Ucraina, Spania, Finlanda, Korea, Croaţia, Slovacia, Belgia şi Grecia. "O poveste de acasă" a fost realizat în cadrul Astra Film Junior 2010, la atelierul de film de animaţie, organizat la Sibiu. Timp de şase zile, 11 copii din clasele primare au trecut prin toate fazele de producţie ale unui film de animaţie, sub coordonarea artistei Iulia Varga. Fiecare copil a creat unul sau două personaje inedite, folosind materiale reciclabile din menaj.

Vâlcea: Înscrieri la concursul de scurt metraje 'Eu aşa văd România'
Centrul Europe Direct din Râmnicu Vâlcea aşteaptă înscrieri la concursul de filme de scurt metraj 'Eu aşa văd România'. Filmele nu trebuie să depăşească 3 minute, pot fi realizate în Power Point, Movie Maker sau alte programe, trebuie să aibă un fond muzical şi să transmită un mesaj despre modul cum tinerii vâlceni văd România în context european. Un concurent se poate înscrie doar cu o singură producţie. Nu sunt acceptate filme realizate de echipe, ci doar individual. În paralel cu acest concurs, se desfăşoară şi unul de fotoreportaj cu aceeaşi tematică, unde tinerii sunt invitaţi să se înscrie cu trei fotografii. Vernisajul expoziţiei şi premierea celor mai bune fotografii vor avea loc la Biblioteca Judeţeană Vâlcea în data de 14 aprilie, iar premiile pentru film de scurt metraj vor fi acordate pe 9 mai.

Beatles deschid Festivalul International de Chitara
La final, vă reamintim că temele Beatles-ilor vor rasuna, la Sala Radio, în această seară, de la ora 19.00, in interpretarea Orchestrei de Camera Radio, avându-l ca dirijor pe Gian Luigi Zampieri. Concertul care deschide Festivalul Internațional de Chitară beneficiaza de participarea extraordinara a chitaristului spaniol Ricardo Gallén. Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu aceasta ocazie, pe scena Salii Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, vor urca chitaristul de talie internationala Goran Krivokapic si dirijorul german Ralf Sochaczewsky. A treia seara a festivalului va oferi publicului ocazia sa asculte Uvertura operei Freischutz de C.M.Weber, Concertul pentru chitara si orchestra de H.Villa Lobos si Simfonia a doua in re major, op. 73 de J. Brahms – un program clasic si energic, cu accente romantice, dar imprevizibil datorita spiritului improvizatoric al pieselor de chitara. Programul complet al Festivalului International de Chitara poate fi gasit pe site-ul orchestre.srr.ro.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!