DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
14.45 - 15.00
Curs de limba spaniola • Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
15.00 - 15.45
Itinerarii muzicale • Realizator Monica Gurău Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
15.45 - 16.00
Curs de limba italiana • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

1 iunie 2011

Statutul cinematografelor RADEF, reglementat prin Ordonanță de Urgență
Statutul cinematografelor de stat, administrate de RADEF, dintre care jumătate au fost predate consiliilor locale în ultimii ani, a fost reglementat printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. Potrivit acesteia, 33 de săli trec în proprietatea publică a statului, urmând să fie digitalizate. Din cauza statutului juridic neclar, RADEF nu putea candida pentru fonduri europene pentru modernizarea şi digitalizarea acestor cinematografe pe care le administrează în continuare, a declarat directorul regiei, Marius Iuraşcu, precizând că are deja mai multe dosare pregătite pentru programul de finanţare Media al Comisiei Europene. Ordonanța guvernamentală prevede încetarea predărilor către autorităţile locale, dat fiind că "majoritatea" acestora "nu au întreprins măsurile legale şi procedurale pentru preluarea cinematografelor". În ceea ce priveşte cele 33 de săli aflate în proprietatea publică a statului, conducerea RADEF intenţionează să le digitalizeze. Aceste săli vor constitui un lanţ de cinematografe pentru a asigura difuzarea de film românesc.

Manuscrisele lui Emil Cioran, donate de George Brăiloiu, au intrat în posesia Academiei Române
Manuscrisele lui Emil Cioran, cumpărate de omul de afaceri George Brăiloiu la o licitaţie la Paris şi donate Bibliotecii Academiei Române, au intrat în posesia instituţiei de la Bucureşti, a declarat academicianul Eugen Simion. O conferinţă de presă privind manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran donate Bibliotecii Academiei Române va fi organizată, astăzi, de la ora 12.00. Omul de afaceri George Brăiloiu a cumpărat prin compania sa, KDF Energy, întregul fond cu 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei organizate pe 7 aprilie, la Paris, de casa Binoche şi Giquello, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect în parte - respectiv 406.000 de euro. Pe 12 aprilie, George Brăiloiu a anunţat că va dona manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran Bibliotecii Academiei Române. De altfel, în aceeaşi zi, el a primit pentru acest gest din partea Academiei distincţia Meritul Academic, cea mai înaltă pe care o acordă acest for. Academicianul Eugen Simion a anunţat atunci că s-a hotărât deja ca aceste manuscrise să fie facsimilate, ca şi manuscrisele lui Eminescu, şi publicate într-un număr de exemplare, pe cheltuiala Academiei.

Audiţii pentru Academia Itinerantă "Andrei Şerban" 2011
Institutul Cultural Român, prin ICR New York, în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" al Teatrului Naţional din Bucureşti şi Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu", invită tinerii actori la o nouă serie de ateliere organizate în cadrul Academiei Itinerante "Andrei Şerban", care vor avea loc la Memorialul Ipoteşti în perioada 10-16 iulie, respectiv 18-24 iulie 2011. Academia Itinerantă "Andrei Şerban", program-cadru al Institutului Cultural Român, iniţiat de Corina Şuteu şi coordonat de ICR New York, este concepută ca un laborator interdisciplinar de creaţie în jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind actori, scriitori sau artişti vizuali. Audiţiile se vor desfăşura în perioada 17-19 iunie la Teatrul Naţional din Bucureşti. Organizatorii Academiei Itinerante vor acoperi costurile legate de desfăşurarea şi susţinerea atelierului, cazarea participanţilor şi transportul acestora pe ruta Bucureşti-Ipoteşti şi retur şi vor asigura, contra cost, mesele zilnice.

Filmul românesc 'S-a furat o bombă' va deschide minifestivalul de film 'The Celluloid Curtain'
Filmul românesc 'S-a furat o bombă', din 1961, de Ion Popescu-Gopo, va deschide, astăzi, minifestivalul de film 'The Celluloid Curtain', organizat pentru a marca 50 de de ani de la construcţia zidului în Berlin, cu scopul de a readuce în memorie această perioadă marcantă din istoria europeană, informează ICR Berlin. 'The Celluloid Curtain' devine astfel un minifestival de filme care, ca nici un alt mediu, conferă trecutului o viziune clară şi care exercită, prin forţa imaginilor fascinante ale epocii spioniilor, o permanentă atracţie. Institutul Cultural Român 'Titu Maiorescu' a susţinut proiectul alături de organizatorii EUNIC, care au selecţionat filme din 12 ţări, punând la loc de cinste prezenţa românească, având în vedere deschiderea festivalului cu un film românesc. Ion Popescu-Gopo, regizorul acestei comedii science fiction fără dialoguri, a câştigat, în 1957, premiul Palme d'Or la Cannes, pentru scurtmetrajul său - 'Scurtă istorie'.

Întâlnire marca Observatorului Cultural
Revista Observator Cultural invită publicul, astăzi, de la ora 18,00, la o întîlnire cu trei personalităţi din lumea culturală românească. "Formula 3" îi are ca invitaţi pe prozatorii Constantin Stan şi Bogdan Coşa şi pe fotograful Mircea Struţeanu. Evenimentul va fi găzduit de Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român. Constantin STAN a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti şi a frecventat Cenaclul "Junimea" condus de Ovid S. Crohmălniceanu. Mircea STRUŢEANU este fotograf freelancer. Este pasionat de natură şi de călătorii, străbătînd mai mult de zece ţări din Asia. Ultimul său proiect fotografic a fost dedicat portretizării, în alb-negru, a 55 de scriitori români contemporani, expoziţia fiind vernisată la ICR, în perioada 3-17 martie 2011. Bogdan COŞA este masterand al Facultăţii de Litere a Universității Bucureşti. Romanul său, Poker, a cîştigat Premiul de Debut al Editurii Cartea Românească, în 2011, lansarea avînd loc în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Studiu IRES: 22% dintre români nu citesc, 85% consideră că dacă "Ai carte, ai parte"
Peste o cincime dintre români spun că nu citesc deloc cărţi, în timp ce peste o treime susţin că au citit o carte în ultima lună, în condiţiile în care peste 80% au acasă o bibliotecă şi 85% consideră că proverbul "Ai carte, ai parte" este încă de actualitate. Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie a realizat un studiu cu privire la consumul şi obiceiurile de lectură ale românilor. Dincolo de statisticile editurilor şi ale comercianţilor de carte, studiul a avut ca obiectiv principal investigarea obiceiurilor de lectură, a tipologiilor de lecturi, a scriitorilor preferaţi, precum şi identificarea atitudinilor de consum legate de cărţi. Aproape jumătate dintre cititori reuşesc să finalizeze lectura unei cărţi în câteva zile, alţi 23% susţin că citesc o carte în câteva săptămâni, 6% au nevoie de mai multe săptămâni, iar 3% spun că le sunt necesare doar câteva ore. Pentru aproape o treime dintre respondenţi, ultima carte citită este un roman al unui autor străin. În ceea ce priveşte preferinţele de lectură, cei chestionaţi declară că preferă să citească romane poliţiste, de dragoste, cărţi de istorie, cărţi de specialitate sau cărţi religioase. Mihai Eminescu rămâne scriitorul preferat al românilor. Poetul este urmat în Top 5 de Alexandre Dumas, Mihail Sadoveanu, Marin Preda şi Ion Creangă.

Dans şi mistere astrologice, la început de iunie, la Sala Radio
În prima săptămână a lunii iunie, Orchestrele şi Corurile Radio vă invită la să vă adăpostiţi de ploile de vară şi să vă bucuraţi de seri de concerte la Sala Radio. Orchestra de Cameră Radio oferă, astăzi, de la ora 19.00, "apoteoza dansului" - Simfonia a VII-a în la major de Ludwig van Beethoven, într-un concert susţinut sub bagheta dirijorului Kazuhiko Ishii. Programul serii mai cuprinde Uvertura Coriolan de L.v.Beethoven, inspirată de piesa lui Heinrich-Joseph von Collin, şi Concertul în si bemol major pentru violoncel şi orchestră de Luigi Boccherini, partitură care va beneficia de interpretarea apreciatului violoncelist Răzvan Suma. Expresivitate, meditaţie dramatică, virtuozitate şi misterele astrologice – acestea sunt elementele concertului de vineri, 3 iunie, ora 19.00. Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijororului Neil Thomson, prezintă Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de A. Dvořák, solistă Irina Mureşanu, şi lucrarea Planetele de G. Holst, care va beneficia de participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia.

Muzică inspirată din filmele lui Tarkovsky, la Teatrul Maghiar Cluj
Muzică inspirată din patru filme ale celebrului regizor Andrei Tarkovsky va fi interpretată, pe 4 iunie, într-un concert de jazz, la Teatrul Maghiar din Cluj, susţinut de Lucian Ban, Mat Maneri, Silent Strike şi Dan Băsu. Concertul "Tarkovsky Redux" va avea loc, de la ora 20.00, în Sala mare a Teatrului Maghiar de Stat. Muzica este inspirată din patru filme ale lui Tarkovsky: Oglinda, Stalker, Nostalgia şi Sacrificiul. Scene selectate din filmele lui Tarkovsky vor fi tăiate, mixate şi proiectate live în timpul concertului de către artistul video, Dan Basu.

Culturale...pentru cei mici
La libraria Avant-Garde din Bucureşti va avea loc, în această dimineaţă, în organizarea Editurii Gama, lansarea celui mai nou volum din Matematica distractivă, eveniment la care participă şi autorul lucrării, Ioan Dancilă. Conceputa ca un instrument de lucru pentru disciplina optionala cu acelasi nume, lucrarea Matematica distractiva contine patru capitole de probleme trasnite, care testeaza perspicacitatea, rationamentul, logica si viteza de calcul ale elevilor din ciclul primar. Profesorul Ioan Dancila a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si a publicat peste 30 de culegeri si lucrari de matematica la diverse edituri din tara. Tot astăzi, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Sunt copil si fotografiez". Fotografiile expuse la libraria Avant-Garde sint realizate de copii in cadrul atelierului foto desfasurat in perioada 27-29 mai.

Expoziţia "Glorii", de Marian şi Victoria Zidaru, la Veneţia
În perioada 1 iunie – 15 iulie, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia organizează, la sediul Ateneo Veneto, expoziţia "Glorii" a artiştilor Marian şi Victoria Zidaru. Venisajul va avea loc, astăzi, începând cu ora 18.00, în prezenţa autorilor şi a istoricului şi criticului de artă Erwin Kessler, curatorul expoziţiei. Aceasta a fost concepută ca un omagiu adus Veneţiei, oraşul care a determinat decisiv orientarea artistică a operei soţilor Zidaru. Marian şi Victoria Zidaru sunt liderii unei tendinţe artistice afirmate în ultimii ani de comunism ca alternativă, refugiu şi protest împotriva represaliilor regimului totalitar, tendinţă îndeobşte cunoscută sub denumirea de "neo-ortodoxă". Având dimensiuni impresionante, sculptura lui Marian Zidaru – care va fi amplasată în centrul Aulei Mari a prestigioasei instituţii veneţiene - poartă denumirea "Viziunea lui Ezekiel", reprezentând un fragment din simbolul iconografic bizantin intitulat "Glorii". Obiectul textil realizat de Victoria Zidaru reprezintă o pânză de casă brodată cu imnuri bizantine, care va fi aşezată pe jos, simbolizând o cărare sub suprafaţa sculpturii.

Concert cameral dedicat împlinirii a 120 de ani de la naşterea Mihail Jora
O seară muzicală camerală specială dedicată împlinirii a 120 de ani de la naşterea marelui compozitor român Mihail Jora va avea loc, astăzi, în Sala mare a Ateneului Român, informează Filarmonica 'George Enescu'. Pianista Ilinca Dumitrescu şi sopranele Georgeta Stoleriu şi Raluca Oprea vor susţine un program Mihail Jora care va cuprinde: Suita 'Joujoux pour Ma Dame', op. 7, pentru pian; Patru cântece, op. 16, pe versuri de Tudor Arghezi; Sonatina op. 44, pentru pian; Cinci cântece, op. 53, pe versuri de Mariana Dumitrescu şi Variaţiuni pe o temă de Schumann, op. 22, pentru pian. Comentariul va fi susţinut de muzicologul Grigore Constantinescu. Opera lui Mihail Jora se remarcă prin măiestria interpretării elementelor melodice şi ritmice, specifice cântecului popular. Uniunea Criticilor Muzicali îi poartă numele şi organizează anual la Bucureşti 'Concursul Naţional de Interpretare Muzicală Mihail Jora'. Numele Mihail Jora îl poartă şi Studioul de Concerte al Casei Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice şi corale din România.

'Colecţie de copilării', expoziţie temporară de jucării de colecţie şi istorice, la MNIR
'Colecţie de copilării' - o expoziţie temporară de jucării de colecţie şi istorice se deschide, astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, la Muzeul Naţional de Istorie a României. Expoziţia le va oferi vizitatorilor ocazia de a se reîntâlni cu jucăriile preferate din copilărie şi de a le descoperi pe cele ale părinţilor şi bunicilor, în expunere regăsindu-se jucării din anii '20 până în anii '90. Vor fi prezentate peste 400 de piese aparţinând Asociaţiei 'Muzeul Jucăriilor', grupate tematic. Din patrimoniul Muzeului vor fi expuse jocuri şi jucării istorice, păpuşi şi marionete primite de cuplul Ceauşescu cu ocazia vizitelor oficiale, precum şi fotografii şi cărţi poştale înfăţişându-i pe principesa Ileana şi prinţul Mihai la vârste fragede, alături de jucăriile preferate. Expoziţia este deschisă în perioada 1 - 19 iunie.

România la Bienala de la Veneţia
În Pavilionul României din Giardini della Biennale va avea loc, astăzi, de la ora 15,00, conferinţa de presă de prezentare a participării ţării noastre la cea de-a 54-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia. Participarea românească din acest an este asigurată de două proiecte: Performing History, cu Ion Grigorescu şi Anetta Mona Chişa & Lucia Tkacova, în Pavilionul Naţional al României din Giardini della Biennale, şi proiectul Romanian Cultural Resolution - documentary, autori Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu, care va fi expus în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. PERFORMING HISTORY propune ideea relaţionării multiple la Istorie, a trăirii Istoriei ca suită de ipostaze ale mai multor modernităţi specifice. ROMANIAN CULTURAL RESOLUTION - DOCUMENTARY propune o platformă de documentare şi cercetare a contextului artistic contemporan din România, urmărind soluţiile şi tendinţele pe care artele vizuale le-au dezvoltat în ultimii ani, făcând să se vorbească atât despre o renaştere şi o reformare a discursului artistic contemporan, cât şi despre un întreg ansamblu de probleme sau situaţii care ilustrează precaritatea condiţiei artistului.

Cluj: Producătorul Marin Karmitz va susţine un masterclass despre producţia de film, la TIFF
Producătorul francez de origine română, Marin Karmitz, fondatorul companiei de producţie şi distribuţie de film MK2, va susţine un masterclass despre producţia de film în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Marin Karmitz va fi omagiat la ediţia din acest an a TIFF prin acordarea unui premiu special. Karmitz este producătorul filmului "Copie conformă", în regia lui Abbas Kiarostami, care va putea fi vizionat la Cluj. De asemenea, în 11 iunie, de la ora 12.00, Karmitz va susţine, la TIFF Lounge din Piaţa Unirii, un masterclass în care va dezvălui câteva dintre secretele care stau la baza producţiei de film.

Scurtmetrajul "Căutare", de Ionuţ Piţurescu, în competiţie la Festivalul de la Huesca, Spania
Scurtmetrajul documentar "Căutare", de Ionuţ Piţurescu, premiat anul trecut la Cannes, a fost selectat în competiţia celei de-a 39-a ediţii a Festivalului internaţional de scurtmetraj de la Huesca, Spania, desfăşurată în perioada 3 - 11 iunie. Susţinut de televiziunea franco-germană Arte, de programul Media al Uniunii Europene şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român, "Căutare" a primit, în 2010, la Cannes, marele premiu pentru scurtmetraj al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, "pentru cel mai curajos proiect". Filmul prezintă doi dogari nomazi cu un ritm de viaţă aparte, pricepuţi la lucruri de care nu prea mai este nevoie, într-o lume a plasticului şi reciclării. Fără bunuri împovărătoare, nici măcar un ceas, ei îşi găsesc timp să caute sensuri sau lipsa lor. Anul acesta, participarea lui Ionuţ Piţurescu la Huesca este susţinută de Institutul Cultural Român. Festivalul internaţional de la Huesca este un eveniment cinematografic cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Anul acesta, peste 1.500 de scurtmetraje din 86 de ţări au fost trimise acolo pentru a fi selectate.

Dans şi mistere astrologice, la început de iunie, la Sala Radio
În prima săptămână a lunii iunie, Orchestrele şi Corurile Radio vă invită la să vă adăpostiţi de ploile de vară şi să vă bucuraţi de seri de concerte la Sala Radio. Orchestra de Cameră Radio oferă, astăzi, de la ora 19.00, "apoteoza dansului" - Simfonia a VII-a în la major de Ludwig van Beethoven, într-un concert susţinut sub bagheta dirijorului Kazuhiko Ishii. Programul serii mai cuprinde Uvertura Coriolan de L.v.Beethoven, inspirată de piesa lui Heinrich-Joseph von Collin, şi Concertul în si bemol major pentru violoncel şi orchestră de Luigi Boccherini, partitură care va beneficia de interpretarea apreciatului violoncelist Răzvan Suma. Expresivitate, meditaţie dramatică, virtuozitate şi misterele astrologice – acestea sunt elementele concertului de vineri, 3 iunie, ora 19.00. Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijororului Neil Thomson, prezintă Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de A. Dvořák, solistă Irina Mureşanu, şi lucrarea Planetele de G. Holst, care va beneficia de participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia.

"4,3,2" de Cristian Mungiu - cel mai vizionat film românesc în cinematografe, în ultimii cinci ani
"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, sunt cele mai vizionate filme româneşti în cinematografele din România, din ultimii cinci ani. Potrivit Anuarului statistic al cinematografiei pe 2010, realizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, locul al treilea în top este ocupat de "Amintiri din Epoca de Aur 1", de Cristian Mungiu, urmat de două pelicule ale lui Sergiu Nicolaescu: "Supravieţuitorul" şi "Poker". "Restul e tăcere", de Nae Caramfil, "California Dreamin', de Cristian Nemescu, şi "Ho Ho Ho", de Jesus del Cerro, completează clasamentul celor mai vizionate filme româneşti în cinematografele noastre în ultimii ani. Numărul de spectatori atraşi de filmele româneşti este mult mai mic însă decât cel atras de peliculele străine.

Spectacol lectură și lansări organizate de Institutul Cultural Român, la Sibiu
Institutul Cultural Român organizează, în cadrul actualei ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, un spectacol lectură, o lansare de carte și un atelier de improvizație. ICR a susținut, de asemenea, participarea la Festival a unor personalități de origine română din lumea teatrului, active acum în afara țării. Vineri, 3 iunie, de la ora 12, la Librăria Humanitas din Sibiu, va avea lor spectacolul lectură și lansarea CD-ului cu piesa Insula, de Gellu Naum, tradusă în șase limbi. Spectacolul, în regia lui Vlad Massaci, va fi susţinut de studenţi de la Secţia de Artă Teatrală a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11, la Centrul Cultural Habitus, va fi lansat volumul Matei Vişniec. Mirajul cuvintelor calde, de Daniela Magiaru, apărut la Editura ICR.

Caraş-Severin: Prima ediţie a Festivalului internaţional 'Porţile Poeziei'
Municipiul Reşiţa şi oraşele Oraviţa, Caransebeş şi Bocşa găzduiesc, zilele acestea, prima ediţie a Festivalului internaţional 'Porţile Poeziei'. Gândit ca o formulă de promovare a Banatului Montan, festivalul încearcă, potrivit organizatorilor, să aducă în prim-plan, dincolo de valorile lirice contemporane, impresionantul patrimoniu cultural, tehnic şi industrial al judeţului Caraş-Severin. Autorităţile locale spun că îşi doresc şi crearea unui brand literar, care să aşeze acest eveniment în rândul festivalurilor literare europene. Prima ediţie a Festivalului 'Porţile Poeziei' este dedicată Japoniei, ţară greu încercată în urma catastrofelor naturale prin care a trecut anul acesta. La Festivalul internaţional de poezie au fost invitaţi poeţi din Japonia, Statele Unite ale Americii, Polonia, Serbia, Grecia, Italia, Spania, Cipru, Muntenegru, Macedonia şi Germania.

Festivalul cultural 'Thailanda 2011', la Muzeul Satului
45 de artişti thailandezi şi 22 de meşteri artizani vor aduce la Bucureşti muzica şi dansul tradiţional thailandez, sculptură în fructe, lemn şi porţelan, miniaturi, dar şi demonstraţii de arte marţiale, în cadrul Festivalului cultural 'Thailanda 2011'. Aflat la a doua ediţie, evenimentul, care se va desfăşura în perioada 3-6 iunie, la Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' şi în Parcul Cişmigiu, va include şi un atelier de artă culinară thailandeză, unul de miniaturi, un concurs de jocuri şi jucării. De asemenea, cu acest prilej vor fi deschise două expoziţii de artă şi civilizaţie thailandeză, va fi lansat un întreg poştal filatelic, iar duminică, la Sala Palatului, se va desfăşura un spectacol de dans şi muzică clasică thailandeză susţinut de Trupa de dans clasic a Thailandei. Organizatorii susţin că festivalul va fi o bună ocazie pentru români să încerce să abordeze cultura thailandeză, contribuind la promovarea şi dezvoltarea schimburilor economice şi culturale dintre România şi Thailanda, la promovarea turismului dintre cele două ţări.

Cinematografele din România - încasări de 111,6 milioane lei şi peste 6,5 milioane spectatori, în 2010
Cele 68 de cinematografe din România au avut, în 2010, încasări de circa 111,6 milioane de lei, cu peste 24,7 milioane mai mult faţă de 2009, în condiţiile în care şi numărul de spectatori a crescut cu peste 1,22 milioane faţă de anul precedent. Potrivit Anuarului statistic al cinematografiei pe 2010, realizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, anul trecut s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori în cinematografele din România, din ultimii cinci ani. Creşterile masive ale încasărilor din exploatarea cinematografelor anul trecut se datorează, însă, şi creşterii preţului mediu al unui bilet, de la 16,4 lei, în 2009, la 17 lei, în 2010. Pe de altă parte, numărul cinematografelor în funcţiune a scăzut constat în ultimii cinci ani, ajungând, în 2010, la 68, faţă de 74, în 2009.

Actorul Ioan Haiduc, decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, de către Traian Băsescu
Actorul de teatru şi film Ioan Haiduc a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, printr-un decret al preşedintelui Traian Băsescu. Prin acelaşi decret prezidenţial, Grigore Constantinescu, preşedintele Uniunii Criticilor Muzicali, director general al Corului Naţional de Cameră "Madrigal", a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer. Totodată, prin decret, a fost conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, compozitorului şi criticului muzical Smaranda Oţeanu - Bunea, director al Operei Comice pentru Copii. Pe de altă parte, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, au mai fost decoraţi: Ioan Bojin, flautist, director al Filarmonicii de Stat din Sibiu, Dana Borşan, pianistă, solistă a Orchestrei Naţionale Radio şi prorector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Rudolf Ştefan Fatyol, violonist, director general al Filarmonicii "Dinu Lipatti" din Satu Mare, Bianca Luigia Manoleanu, soprană, decan al Facultăţii de Interpretare Muzicală, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Ion Bogdan Ştefănescu, flautist, şi Radu-Anghel Vasilescu, director general al Palatului Naţional al Copiilor.

Concert cameral dedicat împlinirii a 120 de ani de la naşterea Mihail Jora
O seară muzicală camerală specială dedicată împlinirii a 120 de ani de la naşterea marelui compozitor român Mihail Jora va avea loc, astăzi, în Sala mare a Ateneului Român, informează Filarmonica 'George Enescu'. Pianista Ilinca Dumitrescu şi sopranele Georgeta Stoleriu şi Raluca Oprea vor susţine un program Mihail Jora care va cuprinde: Suita 'Joujoux pour Ma Dame', op. 7, pentru pian; Patru cântece, op. 16, pe versuri de Tudor Arghezi; Sonatina op. 44, pentru pian; Cinci cântece, op. 53, pe versuri de Mariana Dumitrescu şi Variaţiuni pe o temă de Schumann, op. 22, pentru pian. Comentariul va fi susţinut de muzicologul Grigore Constantinescu. Opera lui Mihail Jora se remarcă prin măiestria interpretării elementelor melodice şi ritmice, specifice cântecului popular. Uniunea Criticilor Muzicali îi poartă numele şi organizează anual la Bucureşti 'Concursul Naţional de Interpretare Muzicală Mihail Jora'. Numele Mihail Jora îl poartă şi Studioul de Concerte al Casei Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice şi corale din România.

Muzică inspirată din filmele lui Tarkovsky, la Teatrul Maghiar Cluj
Muzică inspirată din patru filme ale celebrului regizor Andrei Tarkovsky va fi interpretată, pe 4 iunie, într-un concert de jazz, la Teatrul Maghiar din Cluj, susţinut de Lucian Ban, Mat Maneri, Silent Strike şi Dan Băsu. Concertul "Tarkovsky Redux" va avea loc, de la ora 20.00, în Sala mare a Teatrului Maghiar de Stat. Muzica este inspirată din patru filme ale lui Tarkovsky: Oglinda, Stalker, Nostalgia şi Sacrificiul. Scene selectate din filmele lui Tarkovsky vor fi tăiate, mixate şi proiectate live în timpul concertului de către artistul video, Dan Basu.

Braşov: O colecţie de aproape trei sute de sigilii, expusă la 'Casa Mureşenilor'
'Casa Mureşenilor' din Brașov găzduieşte expoziţia 'Sigiliul-garanţia originalităţii', o colecţie de 276 de impresiuni sigilare conservate pe documente aflate în patrimoniul muzeului. Sunt expuse scrisori, documente oficiale şi originale cu sigilii, ştampile din alte epoci, obiecte de patrimoniu de o valoare deosebită, multe dintre acestea din arhiva personală a familiei Mureşianu. Pot fi văzute în expoziţie cea mai veche pecete a colecţiei, datând din anul 1770, aplicată în cerneală, unicul sigiliu atârnat din arhiva Mureşianu, ataşat la o diplomă de studii pe pergament, emisă de Universitatea din Viena, tipare şi ştampile, tiparul sigilar cu stema familiei Ioan Bran-Lemeny, primul avocat român din Braşov, tipare sigilare din colecţia Luciei Bunaciu, descendentă a familiei Mureşianu. Documentele vor fi expuse rând pe rând, la interval de două săptămâni, până în luna septembrie, pentru că sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură şi la lumina puternică din timpul zilei.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!