DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

21 iulie 2011

Festivalul Folk You! FLORIAN PITTIŞ va avea loc pe plaja de la Vama Veche, începând de astăzi, cea de-a şaptea ediţie din acest an fiind organizată de Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă. Pe lângă nume consacrate ale folkului romanesc, din distribuţia festivalului fac parte şi invitaţi speciali care reprezintă fie hardcore-ul moldovenesc - Zdob si Zdub, fie rock-ul - Celelalte Cuvinte, fie pop-rock-ul - Holograf, Vama, sau hip-hop-ul - Puya şi Guess Who. Intrarea este liberă.

Violoncelistul italian Mario Brunello va concerta la Bucureşti pe 17 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în cadrul seriei "World Music" a Festivalului Internaţional "George Enescu". În luna martie, Mario Brunello a concertat la Barbican, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev, împreună cu London Symphony Orchestra. Cu această ocazie, criticul muzical Michael Church de la The Independent a scris despre interpretarea lui Brunello a Concertului pentru violoncel nr. 2 de Dmitri Shostakovich că a fost "revelatoare". Programul complet al seriei de concerte "World Music" şi al celorlalte secţiuni ale Festivalului Internaţional "George Enescu", ediţia a XX-a, care va avea loc între 1 şi 25 septembrie, poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului www.festivalenescu.ro.

Cafeaua, istoria şi secretele ei constituie tema unei expoziţii itinerante ce va fi găzduită până în luna septembrie de Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe. Directorul instituţiei, Vargha Mihaly, a declarat că expoziţia, ce reuneşte piese din colecţiile Muzeului Maghiar al Comerţului şi Turismului, Muzeului Maghiar al Tehnicii şi Transportului şi Colecţiei Fazekas & Kimmel din Ungaria, face o incursiune în istoria europeană a ''supei negre'', cum i se mai spunea în vechime, prezentând nu doar modul de preparare a acesteia în diferite ţări, ci şi evoluţia aparatelor de cafea, de la banalele ibrice până la cafetierele şi espresso-urile din ziua de azi. Expoziţia va fi deschisă până pe data de 30 septembrie, în fiecare zi, cu excepţia celei de luni, între orele 9,00 şi 17,00.
Înainte de a fi adusă la Sfântu Gheorghe, expoziţia a mai fost prezentată în localităţile Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc şi Gheorgheni din judeţul Harghita.

Cineastul american Darren Aronofsky, nominalizat la Oscar în acest an pentru regia filmului "Black Swan", un thriller cu accente dark din universul baletului, va prezida juriul celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul se va desfășura între 31 august și 10 septembrie. Organizatorii festivalului au declarat că Darren Aronofsky, în vârstă de 42 de ani, reprezintă una dintre figurile majore ale cinematografiei contemporane. Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru încă de la debutul său, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovaţii la Festivalul de Film de la Cannes, devenit apoi unul dintre filmele cult ale sfârşitului de secol XX, şi cu "Fântâna", cu Rachel Weisz şi Hugh Jackman. Darren Aronofsky a câştigat Leul de Aur - cel mai important trofeu decernat la Veneţia - în anul 2008, cu drama "Luptătorul/ The Wrestler". Pentru acelaşi film a primit premiul Independent Spirit, a fost laureat la Sundance, în timp ce Mickey Rourke, actorul care a jucat rolul principal, a fost recompensat cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi a primit o nominalizare la Oscar.

Timp de patru zile, de astăzi și până duminică, Aiudul va fi gazda primului festival de folclor, care reuneşte peste 200 de solişti, dansatori şi instrumentişti din 9 ţări. Pentru organizarea acestei prime ediţii a evenimentului un deosebit aport este adus de către Consiliul Judeţean Alba, unul dintre promotorii şi susţinătorii majorităţii festivalurilor şi evenimentelor cultural-sportive din judeţ. Organizatorii afirmă că în cele patru zile de desfăşurare a festivalului, pe scena aiudeană vor evolua ansambluri folclorice din Italia, Rusia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Turcia şi România,care îşi vor prezenta cultura şi tradiţiile specifice.

Prima parte a trilogiei lui Carlos Ruiz Zafon dedicată publicului tânăr, "Prinţul din negură", a fost tradusă în colecţia "Biblioteca Polirom". În anul 1943, Europa este bântuită de fantoma războiului. Familia Carver se hotărăşte să se instaleze într-un orăşel de pe coasta Atlanticului. O pisică neagră şi un orologiu ce măsoară timpul în mod bizar sunt doar primele semne ale unei enigme ce se va adânci cu fiecare pas. Noua locuinţă ascunde o taină inimaginabilă. Lucruri stranii încep să se petreacă, iar în aer pare că pluteşte încă spiritul lui Jacob, fiul foştilor proprietari, despre care se crede că a murit înecat. Cu ajutorul prietenului lor Roland, Max şi Alicia Carver încearcă să desluşească împrejurările acestei morţi misterioase. Statui fermecate, vise ciudate, apariţii înfricoşătoare, o colecţie de filme neobişnuite şi un vapor misterios îi vor conduce pe tineri către un personaj cu puteri supranaturale: Prinţul din negură, o creatură diabolică, întoarsă din trecut pentru a lichida o datorie mai veche.

Salvatore Adamo va concerta în România pentru prima oară pe 10 Decembrie pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. Povestea artistului începe în 31 Octombrie 1943 într-un mic orăşel sicilian numit Comiso, într-o familie de şapte fraţi şi surori. De la vârsta de patru ani, artistul împreună cu familia s-au mutat în Belgia, fiind nevoit să înveţe limba franceză - ceea ce a reprezentat un avantaj considerabil mai târziu în carieră. Întrucât în perioada în care Salvatore Adamo a ajuns la majorat, în Belgia nu se acorda cetăţenie dublă, din respect pentru tatăl său, a ales să păstreze cetăţenia italiană. Ulterior, legislaţia s-a schimbat, artistul făcând demersuri pentru a obţine cetăţenia belgiană fără a renunţa la cea italiană. Primul succes l-a avut în 1963 cu melodia "Sans Toi Ma Mie". Au urmat celebrele "Tombe la Neige", "Vous Permettez Monsieur", "La Nuit", "Dolce Paola" şi multe altele. Adamo cântă în nouă limbi diferite şi a reuşit de-a lungul carierei să vândă peste 100 milioane de discuri în întreaga lume! Recunoaşterea uriaşului său talent nu a venit doar de la fanii săi de pe tot mapamondul, ci şi din partea Alteţei Sale, regele Albert al II-lea al Belgiei, care, prin decret regal, în 4 Iulie 2001 i-a acordat titlul nobiliar de cavaler. A susţinut numeroase concerte în Franţa, Belgia, Canada, Germania, concerte care au adunat public din toată lumea inclusiv America. Colecţia sa de cântece reflectă latura sa sensibilă dar şi combinaţia unică de umor şi simplitate pe care reuşeşte să o transmită de fiecare dată când urcă pe una din scenele lumii.

Ce-a de-a doua ediţie oficială Muscel cLoverFest se va desfăşura între 19-21 august la Muscel (Dâmboviţa). Printre trupele prezente pe afiş se numără Partizan, Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte, Nişte Băieţi. Muscel cLoverFest este singurul festival de coveruri din România, desfăşurat în spaţii neconvenţionale. Festivalul promovează ideea de cover ca inovaţie şi aport de originalitate, ca experiment muzical. Pe scenă sunt invitate nu doar trupele-tribut, ci mai ales trupele care îşi arată măiestria în reinterpretarea pieselor celebre.

Violoncelistul italian Mario Brunello va concerta la Bucureşti pe 17 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în cadrul seriei "World Music" a Festivalului Internaţional "George Enescu". În luna martie, Mario Brunello a concertat la Barbican, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev, împreună cu London Symphony Orchestra. Cu această ocazie, criticul muzical Michael Church de la The Independent a scris despre interpretarea lui Brunello a Concertului pentru violoncel nr. 2 de Dmitri Shostakovich că a fost "revelatoare". Programul complet al seriei de concerte "World Music" şi al celorlalte secţiuni ale Festivalului Internaţional "George Enescu", ediţia a XX-a, care va avea loc între 1 şi 25 septembrie, poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului www.festivalenescu.ro.

Festivalul Folk You! FLORIAN PITTIŞ va avea loc pe plaja de la Vama Veche, începând de astăzi, cea de-a şaptea ediţie din acest an fiind organizată de Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă. Pe lângă nume consacrate ale folkului romanesc, din distribuţia festivalului fac parte şi invitaţi speciali care reprezintă fie hardcore-ul moldovenesc - Zdob si Zdub, fie rock-ul - Celelalte Cuvinte, fie pop-rock-ul - Holograf, Vama, sau hip-hop-ul - Puya şi Guess Who. Intrarea este liberă.

Timp de patru zile, de astăzi și până duminică, Aiudul va fi gazda primului festival de folclor, care reuneşte peste 200 de solişti, dansatori şi instrumentişti din 9 ţări. Pentru organizarea aceastei prime ediţii a evenimentului un deosebit aport este adus de către Consiliul Judeţean Alba, unul dintre promotorii şi susţinătorii majorităţii festivalurilor şi evenimentelor cultural-sportive din judeţ. Organizatorii afirmă că în cele patru zile de desfăşurare a festivalului, pe scena aiudeană vor evolua ansambluri folclorice din Italia, Rusia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Turcia şi România,care îşi vor prezenta cultura şi tradiţiile specifice.

Serialele "Mad Men" şi "Modern Family" se numără printre producţiile cu cele mai multe nominalizări la Primetime Emmy Awards din acest an, considerate unele dintre cele mai prestigioase distincţii din industria de televiziune. "Mad Men", recompensat deja cu trei premii Emmy la categoria "cel mai bun serial dramatic", a primit în acest an 19 nominalizări, inclusiv la aceeaşi categorie menţionată, dar şi la categoriile de interpretare, graţie celor două staruri din distribuţie, John Hamm şi Elisabeth Moss. "Modern Family", produs de postul ABC, învingător anul trecut la categoria "cel mai bun serial de comedie", a primit în acest an 17 nominalizări, inclusiv la categoriile de interpretare, graţie actorilor Ty Burrell, Julie Bowen şi Sofia Vergara. Celelalte producţii TV care concurează la categoria "cel mai bun serial dramatic" sunt "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire", "Soţia perfectă/ The Good Wife", "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", "Dexter" şi "Friday Night Lights". La categoria "cel mai bun serial de comedie" au mai fost nominalizate producţiile "30 Rock", "Parks and Recreation", "Glee", "Teoria Big Bang/ The Big Bang Theory" şi "La birou/ The Office".

Ediţia din acest an a Concursului Internaţional "George Enescu" reuneşte 180 de concurenţi - 63 la vioară, 60 la pian şi 57 la violoncel. Cei 180 de concurenţi provin din 37 de ţări şi 5 continente. Cei mai mulţi sunt din România, urmați de muzicieni din Coreea de Nord, Japonia, Rusia şi Germania. De asemenea, până în acest moment, la cea de-a XX-a ediţie a Concursului internaţional "George Enescu" au fost înregistrate 31 de lucrări pentru secţiunea compoziţie. Anul acesta, Concursul internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 3 şi 11 septembrie, iar ceremonia decernării premiilor va avea loc în data de 11 septembrie, cu prilejul concertului de gală al laureaţilor. Concursul va fi jurizat de renumiţi muzicieni şi profesori. Valoarea totală a premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare, dar şi pentru secţiunea compoziţie este de 47.000 de euro.

Elevii celebrului Michael Flatley, irlandezii de la Lord of The Dance, vor susţine un nou concert în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 5 noiembrie, de această dată în cadrul unui turneu naţional. Lord Of The Dance este cel mai grandios show din istoria divertismentului. Oamenii au supranumit acest show 'o minune a lumii moderne', datorită faptului că întotdeauna realizează spectacole cu casa închisă. Din America şi Canada până în Europa şi Asia, aceşti maeştri împletesc dansul cu muzica, luminile cu efectele pirotehnice, oferind plăcere ochilor şi minţii iar incredibilele aventuri prin care eroul spectacolului trece poartă publicul într-o lume plină de mister, dragoste, pericol şi pasiune. Creatorul spectacolului este dansatorul şi coregraful Michael Flatley. El deţine şi titlul de 'cel mai rapid dansator de step', având performanţa de 35 de paşi de step pe secundă. A primit din partea Guiness Book premiul pentru 'Cele mai rapide picioare din lume', urmând ca mai târziu să i se acorde şi titlul pentru 'Cel mai bine plătit dansator'.

Comitetul de selecţie al viitoarelor oraşe capitale europene ale culturii din care face parte şi Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, a decis ca titlul de capitală culturală europeană a culturii să fie acordat în 2016 oraşelor Donostia – San Sebastian şi Wroclaw. Donostia – San Sebastian este un oraş din nordul Spaniei şi capitala provinciei Gipuzkoa din Ţara Bascilor. Cu o populaţie de 190.000 de locuitori, Donostia – San Sebastian este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe europene. Oraşul se distinge prin diversitatea locuitorilor, fiind gazda a peste 12 muzee şi 7 teatre. Aplicaţia oraşului pentru programul cultural a avut ca nucleu ideea de waves of energy / valuri de energie prin care să evidenţieze co-existenţa în cultură, pace şi educaţie pentru buna dezvoltare a comunităţii. Din selecţia finală a oraşelor spaniole au mai făcut parte Burgos, Cordoba, Las Palmas de Gran Canaria, Segovia şi Zaragoza. Wroclaw este cel de-al doilea oraş polonez desemnat Capitală Europeană a Culturii, după ce Cracovia a purtat acest titlu în 2000. Cu o populaţie de 636.350 de locuitori, Wroclaw este situat în partea de sud – vest a ţării şi se distinge ca oraşul cu cea mai mare creştere economică din Polonia. Cu o istorie impresionantă de peste 1000 de ani, Wroclaw are o infrastructură culturală bună cu 13 teatre, 6 muzee, o filarmonică şi o operă. Aplicaţia oraşului pentru acest program cultural a fost construită în jurul sloganului spaces for beauty / zone pentru frumuseţe.

Având în spate o tradiţie veche de peste două secole,Târgul de fete de pe Muntele Găina, va fi organizat, în acest an, în perioada 23-24 Iulie, la doar 3 zile după sărbătorirea Sfântului Ilie. Și în acest an Târgul de fete se va desfăşura în localitatea Avram Iancu, la întretăierea județelor Alba, Arad, Cluj şi Hunedoara pe platoul muntos din apropierea comunei în care s-a născut ”Crăiţorul Munţilor”, platou situat la 1.486 metri altitudine. Ediţia din acest an al Târgului de fete va debuta sâmbătă la ora 9.00, cu parada portului popular, urmată de expoziţii şi de finala festivalului-concurs “Cultură pentru cultură”, festival ce pune în valoare obiceiuri şi tradiţii populare din judeţul Alba. Seara aceleiaşi zile este rezervată spectacolelor de muzică, pirotehnice, concursurilor şi focului de tabără. Duminică va fi vernisată expoziţia meşterilor populari prezenţi la târg şi va avea loc un program artistic.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!