DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

18 iulie 2011

Ministrul Culturii cere anchetă penală şi "sancţiuni exemplare" pentru cazul Sarmizegetusa
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, cere anchetă penală şi "sancţiuni exemplare" pentru distrugerile provocate la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia ca urmare a unor lucrări de amenajare a unei parcări executate de o firmă privată fără avizul Ministerului. Kelemen Hunor a solicitat instituţiilor din subordine depunerea unei plângeri penale împotriva făptaşilor şi a celor care au responsabilitatea demarării respectivelor lucrări. De asemenea, Ministerul va acorda asistenţa necesară pentru ca zona afectată să fie izolată şi protejată, astfel încât să se prevină amplificarea distrugerilor. Pe 6 iulie, un utilaj care executa lucrări pentru amenajarea unei parcări în zona cetăţii Sarmizegetusa Regia a lovit zidul de vest, provocând daune majore monumentului. Direcţia judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Hunedoara s-a sesizat şi a informat imediat ministerul, care a trimis la faţa locului o echipă a Comisiei Naţionale de Arheologie.

Familia Ceauşescu pierde procesul intentat Teatrului Odeon privind folosirea mărcii "Ceauşescu"
Moştenitorii familiei Ceauşescu au pierdut, la Tribunalul Bucureşti, procesul intentat Teatrului Odeon din Capitală în care au reclamat folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu". Instanţa a constatat că nu a fost încălcat dreptul la marcă, argument pe care reclamanţii îl invocaseră. Teatrul Odeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât să găzduiască spectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. De asemenea, Teatrul Odeon a argumentat că spectacolul nu este programat pentru a mai fi jucat. Valentin Ceauşescu a chemat Teatrul Odeon în judecată, cerând daune morale simbolice de un leu pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" fără drept.Totodată, acesta a solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.
Spectacolul despre ultimul şi cel mai celebru proces din istoria Europei a fost pus în scenă pe baza unor documente audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi a unei reconstituiri minuţioase a evenimentelor şi a decorului.

"Crulic" şi "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", în competiţie la Locarno
Lungmetrajele "Crulic - Drumul spre dincolo", de Anca Damian, şi "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru, au fost selectate în competiţia principală a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care se desfăşoară între 3 şi 13 august. "Crulic - Drumul spre dincolo" este un documentar animat realizat de Anca Damian, care prezintă sfârşitul tragic al lui Claudiu Crulic, în luna ianuarie 2008, după patru luni de greva foamei într-o închisoare din Polonia.
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" vorbeşte despre alegerile pe care personajul principal trebuie să le facă, în condiţii extreme. Cele două lungmetraje vor fi prezentate la Festivalul de la Locarno în premieră mondială.
Coproducţia româno-italiană "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" a fost selectată, de asemenea, în competiţia oficială a Festivalului. Filmul este regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio. Cei doi sunt cunoscuţi pentru scurtmetrajul "Zakaria", care a fost nominalizat, în 2006, la European Film Awards.

Andre Rieu: "LIVE in Maastricht", în direct prin satelit, la București
Acompaniat de faimoasa Orchestra Johann Strauss, celebrul violinist, Andre Rieu, va concerta, pe 23 iulie, la Maastricht, in Olanda, iar fanii sai din intreaga lume vor avea posibilitatea sa urmareasca spectacolul in direct prin satelit, pe marile ecrane. Concertul va putea fi văzut și la The Light Cinema Liberty Center din București, de la ora 21,00. Cunoscut ca "Regele Valsului", Andre Rieu a devenit faimos pe plan international, avand peste 2,5 milioane de CD-uri si DVD-uri vandute in tara sa natala, Olanda, si peste 20 milioane in intreaga lume. În fiecare an, el sustine o serie de concerte in orasul sau natal, Maastricht. Aceste recitaluri au loc in fata a mii de fani si se claseaza printre cele mai prestigioase evenimente culturale ale frumosului oras olandez.

Soprana română Angela Gheorghiu a fost criticată pentru prestaţia ei din spectacolul "Tosca", pus în scenă la Royal Opera House din Londra, într-un material semnat de criticul Andrew Clements în publicaţia britanică The Guardian. Cea mai recentă punere în scenă la Londra a spectacolului "Tosca" de Giacomo Puccini a avut parte de critici lipsite de entuziasm cu ocazia primelor reprezentaţii, la începutul lunii trecute. Pentru ultimele reprezentaţii ale acestui spectacol, distribuţia a fost însă schimbată, iar nume mari din muzica de operă - Angela Gheorghiu, Jonas Kaufman şi Bryn Terfel - au fost chemate de producătorii spectacolului, pentru a revitaliza show-ul, cu scopul de a le oferi spectatorilor o distribuţie de vis. Criticul Andrew Clements de la The Guardian afirmă că, deşi îi este greu să înţeleagă motivul pentru care spectatorii şi-ar dori să păstreze în memorie acest spectacol pus în scenă la instituţia londoneză condusă de Jonathan Kent, ultimele două reprezentaţii ale show-ului, avându-i în distribuţie pe cei trei artişti lirici menţionaţi, au fost înregistrate şi vor fi proiectate în sălile de cinema în toamna acestui an, fiind foarte probabilă şi o editare a lor pe DVD. Toţi cei trei interpreţi au apărut în "Tosca" în diverse puneri în scenă, în ultimii cinci ani - Gheorghiu şi Terfel au făcut parte din distribuţia originală a acestui spectacol -, dar nu au cântat niciodată împreună în această formulă. În opinia criticului Andrew Clements, ideea aducerii pe aceeaşi scenă a unor astfel de nume de referinţă din muzica de operă, pentru a impulsiona show-ul şi pentru a impresiona spectatorii, s-a dovedit uşor deplasată. Deşi reprezentaţia oferită de cei trei mari artişti lirici conţine câteva momente memorabile, spectacolul lor nu s-a ridicat niciodată la nivelul necesar pentru a trece dincolo de efectul negativ al unei producţii anoste, afirmă Andrew Clements.

Peste 60 la sută dintre moldoveni cred că în Republica Moldova şi România se vorbesc limbi diferite, potrivit unui sondaj realizat de IMAS. Potrivit studiului, 60 la sută dintre moldoveni consideră că româna şi moldoveneasca sunt limbi diferite, iar aproape 40 la sută sunt siguri că este vorba despre o singură limbă.
Unii dintre moldoveni reuşesc chiar să traducă diverse cuvinte şi expresii dintr-o limbă în alta. Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 1-16 mai, pe un eşantion de 837 de persoane, iar marja de eroare este de plus sau minus 3 puncte procentuale.

Actorul britanic Sean Bean va face parte din distribuţia unei adaptări cinematografice a basmului "Albă ca Zăpada", ce va fi regizată de Tarsem Singh. Starul, în vârstă de 52 de ani, a fost distribuit în rolul tatălui personajului Albă ca Zăpada. Lungmetrajul, produs de compania Relativity Media, este intitulat "Snow White". Filmările au debutat deja în oraşul canadian Montreal, iar din distribuţia filmului fac parte Julia Roberts - care va interpreta rolul reginei malefice, Armie Hammer - interpretul prinţului, şi Lily Collins - în rolul eroinei principale. Sean Bean va juca şi într-un alt film inspirat din lumea basmelor, actorul britanic urmând să interpreteze rolul Smee în lungmetrajul "Pan", o nouă adaptare cinematografică a poveştii lui Peter Pan. Din distribuţia acestui proiect mai fac parte Anna-Sophia Robb şi Aaron Eckhart. Lungmetrajul "Snow White" va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 16 martie 2012.

Institutul Cultural Român de la Paris şi-a încheiat sezonul cultural cu o colecţie impresionantă de aprecieri în presa franceză. Popularul ghid cultural Telerama Sortir a dedicat, în iulie, o pagină întreagă fotoreportajului 'Le platz des Roms' al artistei Gabriela Lupu, programat la galeria de fotografie angajată Rue de l'Exposition, marcă a Institutului Cultural Român de la Paris, până pe 31 august. Olivier Granoux a apreciat că, prezentând viaţa de zi cu zi a unor ţigani români instalaţi la Montpellier, Gabriela Lupu a ştiut 'să evite clişeul mizeriei pentru a oferi o serie de tablouri de o tulburatoare frumuseţe'. Numeroase alte publicaţii franceze, ca de exemplu cotidianul Le Monde şi revista de arte vizuale 'Chassseur d'images', precum şi postul de radio France Culture au acordat spaţii substanţiale evenimentelor Institutului Cutural Român din ultimul sezon.

Ce-a de-a doua ediţie oficială Muscel cLoverFest se va desfăşura între 19-21 august la Muscel (Dâmboviţa). Printre trupele prezente pe afiş se numără Partizan, Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte, Nişte Băieţi. Muscel cLoverFest este singurul festival de coveruri din România, desfăşurat în spaţii neconvenţionale. Festivalul promovează ideea de cover ca inovaţie şi aport de originalitate, ca experiment muzical. Pe scenă sunt invitate nu doar trupele-tribut, ci mai ales trupele care îşi arată măiestria în reinterpretarea pieselor celebre.

Prima parte a trilogiei lui Carlos Ruiz Zafon dedicată publicului tânăr, "Prinţul din negură", a fost tradusă în colecţia "Biblioteca Polirom". În anul 1943, Europa este bântuită de fantoma războiului. Familia Carver se hotărăşte să se instaleze într-un orăşel de pe coasta Atlanticului. O pisică neagră şi un orologiu ce măsoară timpul în mod bizar sunt doar primele semne ale unei enigme ce se va adânci cu fiecare pas. Noua locuinţă ascunde o taină inimaginabilă. Lucruri stranii încep să se petreacă, iar în aer pare că pluteşte încă spiritul lui Jacob, fiul foştilor proprietari, despre care se crede că a murit înecat. Cu ajutorul prietenului lor Roland, Max şi Alicia Carver încearcă să desluşească împrejurările acestei morţi misterioase. Statui fermecate, vise ciudate, apariţii înfricoşătoare, o colecţie de filme neobişnuite şi un vapor misterios îi vor conduce pe tineri către un personaj cu puteri supranaturale: Prinţul din negură, o creatură diabolică, întoarsă din trecut pentru a lichida o datorie mai veche.

Filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2", ultimul lungmetraj din franciza "Harry Potter", a stabilit un nou record în box office-ul nord-american. Cu încasări de 43,5 milioane de dolari obţinute în seara premierei, ultimul film din seria "Harry Potter" a spulberat pur şi simplu precedentul record deţinut de filmul "Saga Amurg: Eclipsa", care a obţinut în 2010 încasări de 30 de milioane de dolari în prima seară de proiecţii în Statele Unite şi Canada. Startul excelent al lungmetrajului "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2" reprezintă o bună premiză pentru doborârea de către acest film a unui alt record, cel al încasărilor realizate în primul weekend după lansare. Deţinătorul acestui record este cel mai recent film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru/ The Dark Knight", care a obţinut în 2008 peste 158 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane. "Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2", ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J. K. Rowling, este şi cel mai spectaculos de până în prezent, oferind pentru prima oară spectatorilor o experienţă cinematografică unică, datorată înaltei tehnologii 3D şi IMAX 3D.

Postul de radio online Radio 3Net "Florian Pittiş" va emite în Bucureşti, începând de astăzi, în sistem digital Digital Audio Broadcasting, pe frecvenţa 223,936 MHz. Modernizarea sistemului de emisie al Radio 3Net face parte dintr-un proiect pilot implementat de postul de radio public, care a debutat în anul 2005, odată cu emisia digitală a posturilor Radio România Actualităţi, Radio România Muzical şi Bucureşti FM. Radio 3Net "Florian Pittiş" în sistem digital T-DAB poate fi recepţionat cu un dispozitiv special.

Salvatore Adamo va concerta în România pentru prima oară pe 10 Decembrie pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. Povestea artistului începe în 31 Octombrie 1943 într-un mic orăşel sicilian numit Comiso, într-o familie de şapte fraţi şi surori. De la vârsta de patru ani, artistul împreună cu familia s-au mutat în Belgia, fiind nevoit să înveţe limba franceză - ceea ce a reprezentat un avantaj considerabil mai târziu în carieră. Întrucât în perioada în care Salvatore Adamo a ajuns la majorat, în Belgia nu se acorda cetăţenie dublă, din respect pentru tatăl său, a ales să păstreze cetăţenia italiană. Ulterior, legislaţia s-a schimbat, artistul făcând demersuri pentru a obţine cetăţenia belgiană fără a renunţa la cea italiană. Primul succes l-a avut în 1963 cu melodia "Sans Toi Ma Mie". Au urmat celebrele "Tombe la Neige", "Vous Permettez Monsieur", "La Nuit", "Dolce Paola" şi multe altele. Adamo cântă în nouă limbi diferite şi a reuşit de-a lungul carierei să vândă peste 100 milioane de discuri în întreaga lume! Recunoaşterea uriaşului său talent nu a venit doar de la fanii săi de pe tot mapamondul, ci şi din partea Alteţei Sale, regele Albert al II-lea al Belgiei, care, prin decret regal, în 4 Iulie 2001 i-a acordat titlul nobiliar de cavaler. A susţinut numeroase concerte în Franţa, Belgia, Canada, Germania, concerte care au adunat public din toată lumea inclusiv America. Colecţia sa de cântece reflectă latura sa sensibilă dar şi combinaţia unică de umor şi simplitate pe care reuşeşte să o transmită de fiecare dată când urcă pe una din scenele lumii.

Pentru unul dintre cele mai aşteptate evenimente de rock din această vară, concertul Deftones din cadrul Festivalului Alternative Summer Day, fanii vor beneficia de un preţ special de 90 de lei până pe data de 31 iulie. Începând cu 1 august prețurile biletelor se vor modifica după cum urmează: 110 lei până pe12 august, 130 lei in ziua concertului – 13 august.

Timp de patru zile,în perioada 21 - 24 Iulie, Aiudul va fi gazda primului festival de folclor, care reuneşte peste 200 de solişti, dansatori şi instrumentişti din 9 ţări. Pentru organizarea acestei prime ediţii a evenimentului un deosebit aport este adus de către Consiliul Judeţean Alba, unul dintre promotorii şi susţinătorii majorităţii festivalurilor şi evenimentelor cultural-sportive din judeţ. Organizatorii afirmă că în cele patru zile de desfăşurare a festivalului, pe scena aiudeană vor evolua ansambluri folclorice din Italia, Rusia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Turcia şi România,care îşi vor prezenta cultura şi tradiţiile specifice.

Ediţia a XV-a a Festivalului Internaţional al Filmului de Artă, Ecologie şi Turism "Document. Art." se va desfăşura începând de astăzi, în oraşul Câmpulung Muscel. În competiţie au fost selectate 74 de producții, din ţări precum Australia, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca. Toate filmele din concurs sunt realizate în anii 2009, 2010 şi 2011. Juriul festivalului este format din: Călin Stănculescu, Jor Van Kline, Marin Vladimir, Adrian Bucurescu şi Călin Căliman. Programul cuprinde şi vernisarea expoziţiilor de artă fotografică "Tradiţii şi inspiraţii", semnată de Andrzej Lojko, şi de artă decorativă a Danielei Frumuşeanu, reunită sub titlul "Vise plutind". Totodată, în cadrul festivalului, criticul de film Călin Stănculescu va vorbi despre filmul experimental, Nicolae Luca, despre cineturism, despre imagine şi cuvânt în documentarul turistic, iar în calitatea de preşedinte fondator al festivalului va prezenta cartea, în ediţie bilingvă, "Document.Art. Secvenţe retrospective/ Story of the Festival". Totodată, la "Document. Art." 2011 va fi proiectat, în afara competiţiei oficiale, filmul "Omaggio a Roma", realizat de Franco Zeffirelli.

Festivalul Folk You! FLORIAN PITTIŞ va avea loc pe plaja de la Vama Veche, în perioada 21 - 24 iulie, cea de-a şaptea ediţie din acest an fiind organizată de Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă. Pe lângă nume consacrate ale folkului romanesc, din distribuţia festivalului fac parte şi invitaţi speciali care reprezintă fie hardcore-ul moldovenesc - Zdob si Zdub, fie rock-ul - Celelalte Cuvinte, fie pop-rock-ul - Holograf, Vama, sau hip-hop-ul - Puya şi Guess Who. Intrarea este liberă.

Având în spate o tradiţie veche de peste două secole,Târgul de fete de pe Muntele Găina, va fi organizat, în acest an, în perioada 23-24 Iulie, la doar 3 zile după sărbătorirea Sfântului Ilie. Și în acest an Târgul de fete se va desfăşura în localitatea Avram Iancu, la întretăierea județelor Alba, Arad, Cluj şi Hunedoara pe platoul muntos din apropierea comunei în care s-a născut "Crăiţorul Munţilor", platou situat la 1.486 metri altitudine. Ediţia din acest an al Târgului de fete va debuta sâmbătă la ora 9.00, cu parada portului popular, urmată de expoziţii şi de finala festivalului-concurs "Cultură pentru cultură", festival ce pune în valoare obiceiuri şi tradiţii populare din judeţul Alba. Seara aceleiaşi zile este rezervată spectacolelor de muzică, pirotehnice, concursurilor şi focului de tabără. Duminică va fi vernisată expoziţia meşterilor populari prezenţi la târg şi va avea loc un program artistic.

Serialele "Mad Men" şi "Modern Family" se numără printre producţiile cu cele mai multe nominalizări la Primetime Emmy Awards din acest an, considerate unele dintre cele mai prestigioase distincţii din industria de televiziune. "Mad Men", recompensat deja cu trei premii Emmy la categoria "cel mai bun serial dramatic", a primit în acest an 19 nominalizări, inclusiv la aceeaşi categorie menţionată, dar şi la categoriile de interpretare, graţie celor două staruri din distribuţie, John Hamm şi Elisabeth Moss. "Modern Family", produs de postul ABC, învingător anul trecut la categoria "cel mai bun serial de comedie", a primit în acest an 17 nominalizări, inclusiv la categoriile de interpretare, graţie actorilor Ty Burrell, Julie Bowen şi Sofia Vergara. Celelalte producţii TV care concurează la categoria "cel mai bun serial dramatic" sunt "Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire", "Soţia perfectă/ The Good Wife", "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", "Dexter" şi "Friday Night Lights". La categoria "cel mai bun serial de comedie" au mai fost nominalizate producţiile "30 Rock", "Parks and Recreation", "Glee", "Teoria Big Bang/ The Big Bang Theory" şi "La birou/ The Office".
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!