DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
22.00 - 22.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
22.15 - 22.50
Idei in nocturna - Sensurile si contrasensurile democratiei • Realizatori Elena Perdichi si Dan Manolache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
22.50 - 23.00
Poezie românească • D.Ollănescu-Ascanio. Realizator Emil Buruiană

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

31 ianuarie 2011

Radioul Public, prin posturile Radio România Cultural şi Radio România Muzical, va înregistra şi va difuza în direct majoritatea concertelor din cadrul Festivalului "George Enescu", pe care le va retransmite către Uniunea Europeană de Radio. Festivalul, ajuns la cea de-a XX-a ediţie, va avea loc între 1 şi 25 septembrie, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara. Radio România, în calitate de coproducător tradiţional al Festivalului "George Enescu", va găzdui la Sala Radio o parte din concertele incluse în programul acestuia. Toate concertele de la ora 19.00 vor fi difuzate în direct de cele două posturi de radio. Astfel, melomanii din întreaga ţară vor putea participa, în timp real, la principalele concerte ale festivalului. În calitate de coproducător al evenimentului, dar şi de promotor al muzicii de calitate, Radioul Public este prezent în cadrul festivalului şi prin concertele susţinute de Orchestrele şi Corurile Radio. Astfel, în 12 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, în cadrul seriei "Mari Orchestre ale lumii", vor susţine un recital The Mariinsky Theatre Symphony Orchestra şi Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev. În 15 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, în cadrul seriei "Mari Orchestre ale lumii", va concerta Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Stefan Asbury.Totodată, în 16 septembrie, de la ora 19.00, la Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune, în seria "World Music", vor susţine un recital Corul de Copii Radio şi Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor - Voicu Popescu.

Zucchero, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti din Italia, revine în România pentru a patra oară, pentru a susţine un concert în Bucureşti, la Arenele Romane, pe 21 iunie. Spectacolul face parte din Zucchero Chocabeck World Tour 2011. "Chocabeck" este şi numele noului său album, lansat la sfârşitul anului . Acesta conţine 11 piese, scrise chiar de cântăreţ, la unele dintre ele colaborând şi Bono, liderul formaţiei U2. Pe numele său adevărat, Adelmo Fornaciari, Zucchero s-a născut pe 25 septembrie 1955. Artistul şi-a început cariera în 1970, reuşind în scurt timp să cucerească milioane de fani cu piesele sale. A vândut peste 40 de milioane de CD-uri în întreaga lume. A câştigat şi foarte multe premii, printre care două World Music Awards şi o nominalizare la Grammy. Cel mai de succes hit al său a fost "Senza Una Donna", care s-a menţinut vreme îndelungată pe prima poziţie în toate topurile europene.

Trupa Gogol Bordello revine în România, într-un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 martie. Recitalul trupei face parte din turneul "We Comin' Rougher". Un fusion multietnic venit de niciunde şi de oriunde, care este ilustrarea artei de a amesteca genurile fără a pierde forţa lăutărească originară, muzica Gogol Bordello nu ţine seama de tabuuri: este o explozie dementă de energie, versuri fără perdea şi umor negru. Trupa are la activ cinci albume de studio, un EP şi sute de spectacole incendiare pe toate scenele lumii. Gogol Bordello reprezintă o combinaţie insolită din toate punctele de vedere. Un ucrainean, doi ruşi, un israelian, un etiopian, un ecuadorian şi un american, o chinezoaică scoţiană şi o thailandeză americană amestecă sunetele tradiţionale ale muzicii ţigăneşti cu orice altceva se mai poate cânta din acordeon, vioară, tobe, trompete sau saxofon. Rezultă un punk-cabaret nebun, cu o sonoritate aspră pe alocuri, dar delirant de antrenantă. Jumătate din numele trupei este o trimitere evidentă la scriitorul Nikolai Gogol, iar cealaltă particulă nu necesită explicaţii.

Anthony Hopkins, care lucrează la filmul de groază "The Rite", a avut un ajutor în plus pe platourile de filmare, unde a fost prezent un adevărat exorcist, cel a cărui poveste a stat la baza scenariului producţiei.
Lungmetrajul spune povestea unui tânăr preot, personaj interpretat de Colin O'Donoghue, care îşi găseşte adevărata chemare după ce încearcă să facă o exorcizare. Producţia se bazează pe viaţa părintelui Gary Thomas, a cărui poveste a fost redată de Matt Baglio în cartea "The Rite: The Making of a Modern Exorcist". Thomas, care slujeşte la o parohie din Saratoga, California, şi-a petrecut o săptămână pe platourile de filmare din Budapesta, pentru a îl consilia pe Mikael Hafstrom, regizorul filmului.
Preotul a declarat că este mulţumit de film şi speră ca publicul să găsească povestea interesantă şi nu înfricoşătoare.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", marele câştigător al Best Film Fest 2011
Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, este marele câştigător al Best Film Fest, după ce a obţinut premiile pentru cea mai bună regie şi cea mai bună peliculă românească. Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Victor Rebengiuc, pentru prestaţia din "Medalia de onoare", de Călin Netzer, iar premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat Ozanei Oancea, pentru rolul din "Felicia, înainte de toate", de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf. Trofeul "Prieten al Filmului Românesc" a fost acordat Maşei şi lui Mircea Dinescu, pentru implicarea şi contribuţia lor importantă la organizarea Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară de la Port Cetate. Best Film Fest, un festival în cadrul căruia sunt premiate cele mai bune filme şi sunt recompensaţi cei mai buni actori prezentaţi pe marile ecrane româneşti în anul precedent, are loc, până pe 3 februarie, la Cinematograful Studio din Capitală.

Spectacol de poezie şi muzică "Dans alb", în memoria regizorului Cristian Munteanu
Spectacolul de poezie şi muzică "Dans alb", organizat în memoria regizorului Cristian Munteanu, este pus în scenă, astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti. Scenariul, după poemele lui Cristian Munteanu, îi aparţine lui Costin Tuchilă iar regia artistică este semnată de Vasile Manta. Cristian Munteanu a pus bazele redacţiei teatru a Radiodifuziunii Române. Cele patru decenii şi jumătate dedicate teatrului radiofonic înseamnă peste o mie de înregistrări cu piese din toate epocile de creaţie. Spectacolul de diseară este organizat de Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Odeon, iar intrarea publicului este liberă.

Festival Chinezesc al Primăverii, la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca
Institutul Confucius din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca organizează, mâine, Festivalul Chinezesc al Primăverii. În cadrul manifestării va fi prezentat un spectacol de dans, cântec, muzică instrumentală, arte marţiale, acrobaţii şi operă, în spirit tradiţional chinezesc. Reprezentaţia este susţinută de un ansamblu al Northwest Normal University din China. La eveniment vor lua parte şi membrii Institutului Confucius, ai Ansamblului Folcloric "Avram Iancu", ai Liceului de Muzică "Sigismund Toduţă" şi ai Clubului Sportiv "Ming Dao" din România.

'King's Speech' confirmat ca favorit la Oscar şi de premiile DGA
Regizorul Tom Hooper a câştigat, cu filmul său, 'The King's Speech', premiul cel mare cu ocazia galei premiilor Sindicatului Regizorilor din America, producţia reconfirmându-şi astfel poziţia de favorită în cursa pentru Oscar. Tom Hooper s-a impus în faţa marelui său rival, David Fincher, realizatorul filmului 'The Social Network', considerat principalul favorit pentru premiul dedicat regiei. Filmul 'The King's Speech', o dramă istorică britanică despre eforturile regelui George al VI-lea de a-şi conduce ţara în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, este şi marele favorit al Galei Oscarurilor, obţinând 12 nominalizări, în timp ce 'The Social network' are doar 8. Premiul Sindicatului regizorilor americani reprezintă una dintre cele mai sigure predicţii făcute în fiecare an pentru Oscarul dedicat regiei.

'Splendori ale Vaticanului', la Washington
Expoziţia 'Splendori ale Vaticanului' este prezentată, până pe 24 aprilie, la Washington. Un mozaic al maestrului italian Giotto di Bondone şi bustul din bronz al Papei Ioan Paul al II-lea sunt două dintre vedetele expoziţiei inaugurate la Muzeul de Artă Fort Lauderdale din capitala Americii. Evenimentul ilustrează aproape 2.000 de ani de artă şi istorie la Vatican dar şi amprenta pe care Biserica Catolică a pus-o asupra civilizaţiei occidentale. Printre exponate se numără picturi, mozaicuri, sculpturi, bijuterii papale, îmbrăcăminte brodată şi uniforme ale Gărzii Elveţiene.

Recital de muzică franceză Ruxandra Urdăreanu, la Opera Naţională
Soprana Ruxandra Urdăreanu va susţine, miercuri, 2 februarie, un recital de muzică franceză, în cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet 'Ludovic Spiess' din cadrul Operei Naţionale Bucureşti. Programul cuprinde lieduri şi arii din creaţia compozitorilor George Enescu, Claude Debussy, Gabriel Faure, Reynaldo Hahn, Francisc Poulenc, Jules Massenet şi Georges Bizet. Ruxandra Urdăreanu are o carieră apreciată pe scenele europene, la Salzburg, Munchen sau Hamburg, sub bagheta unor dirijori importanţi ca Zubin Mehta, Marcello Viotti, Jaques Delacote, Fabio Luisi, Jun Markl, Heinrich Bender, G. A. Albrecht şi Wolfgang Kurz.

Festivalul de Flamenco, la start
Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Flamenco va începe vineri, 4 februarie, şi se va desfăşura până la începutul lunii martie, în mai multe spaţii culturale ale Capitalei. Evenimentul, organizat de Ambasada Spaniei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti, propune o lună de muzică, dans şi film despre flamenco. Gazdele festivalului sunt ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, Ateneul Român, Sala Radio şi Cinema "Elvira Popescu". Printre numele importante ale evenimentului se numără chitaristul José María Gallardo del Rey, pianista Rosa Torres Pardo, Ara Malikian şi José Luis Montón, considerat un geniu al chitarei clasice. Flamenco a fost declarat de către UNESCO, alături de Cant de la Sibila din Mallorca şi castellets catalane, parte a Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

Festival al filmului românesc la Queen's Film Theatre din Belfast
Şase filme româneşti pot fi văzute de cinefilii nord-irlandezi începând de vineri, 4 februarie, în cadrul unui festival al filmului românesc, organizat la Queen's Film Theatre din Belfast, eveniment care va dura trei zile. În deschiderea festivalului este proiectat filmul 'Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu' de Andrei Ujică. Vor mai fi prezentate filmele 'Morgen' de Marian Crişan, 'Aurora' de Cristi Puiu, 'Marţi, după Crăciun' de Radu Muntean, 'Felicia înainte de toate' de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf şi 'Portretul luptătorului la tinereţe' de Constantin Popescu. În cadrul evenimentului, cinefilii nord-irlandezi se vor putea întâlni cu regizorul Cristi Puiu.

Elton John, cenzurat
Un supermarket american a stârnit un val de proteste din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor homosexualilor, după ce a luat decizia de a cenzura coperta revistei Us Weekley, care-i prezintă pe Elton John, soţul său şi bebeluşul cuplului. Conducerea supermarketului din statul Arkansas a considerat că fotografia care prezintă acest cuplu gay pozând alături de bebeluşul lor, ar fi ofensatoare. În urma numeroaselor proteste, conducerea lanţului de supermarketuri a decis să elimine plasticul de protecţie şi să expună în magazinele sale versiunea necenzurată a revistei. Elton John şi partenerul său de viaţă au o relaţie de peste 17 ani şi s-au căsătorit în 2005. Ei au donat unor asociaţii de caritate suma primită din comercializarea drepturilor de publicare a fotografiilor cu bebeluşul lor.

Un Disneyland religios ar putea fi deschis în Polonia
Un preot polonez, fondatorul unui grup media ultra-catolic, vrea să deschidă un parc de distracţii cu tematică religioasă la Torun, în nordul ţării. Preotul , care de la începutul anilor '90 a fondat un post de radio, unul de televiziune, un ziar naţional şi o şcoală de jurnalism la Torun, doreşte să deschidă în acest oraş şi un parc de distracţii, care va cuprinde o biserică, hoteluri, aqua park, băi de apă termală, săli de sport şi de conferinţe, magazine şi restaurante. Proiectul, intitulat "Polonia in mileniul trei", va mai cuprinde un port de ambarcaţiuni şi un amfiteatru pe malul râului Vistula. Preotul îşi doreşte ca acest ansamblu să devină principalul centru religios din Polonia şi să eclipseze oraşul vechi de sute de ani, Czestochowa, loc de pelerinaj pentru catolici datorită faptului că acolo se află o icoană cunoscută sub numele de "Madona Neagră".

ICR promovează Festivalul Enescu şi creaţia enesciană
Institutul Cultural Român va organiza şi anul acesta o serie de concerte în străinătate pentru promovarea Festivalului Internaţional "George Enescu" şi a creaţiei compozitorului român. Primele ţări care vor găzdui evenimentele sunt Belgia, Olanda şi Luxemburg. ICR va demara şi turneul "George Enescu în Italia", turneu care cuprinde concerte la Veneţia, Verona, Torino si Roma. Violonistul Gabriel Croitoru va cânta pe vioara Guarnieri, care i-a aparţinut lui Enescu, alături de pianistul Karim Said, câştigătorul primei burse acordate de Societatea Enescu de la Londra şi ICR, în parteneriat cu Royal Academy of Music. În paralel cu aceste concerte, Institutul Cultural Român va organiza o expoziţie cu obiectele personale ale lui George Enescu şi o lecţie deschisă pentru studenţii conservatoarelor din oraşele unde vor fi organizate evenimentele. Festivalul Enescu va mai fi promovat la New York, Lisabona şi Berlin printr-o serie de concerte omagiale la care vor participa nume sonore ale scenei internaţionale.

Florin Piersic va primi prima stea pe Walk of Fame
Florin Piersic va primi, astăzi, prima stea pe Walk of Fame, un spaţiu dedicat valorilor teatrului şi filmului românesc, care va fi inaugurat în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea centrului istoric al Capitalei. Urmând modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul bucureştean va deveni un punct de atracţie prin găzduirea stelelor care omagiază artişti români consacraţi. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizată în urma unui studiu desfăşurat pe site-ul Cinemagia. Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti.

Irina Margareta Nistor şi Andrei Ujică, în comisiile concursului de proiecte CNC
Irina Margareta Nistor şi Andrei Ujică fac parte din comisiile de selecţie ale concursului de proiecte cinematografice, organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Comisiile au fost alcătuite în urma deciziei directorului Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, pe baza propunerilor uniunilor profesionale din domeniu. CNC a anunţat, la sfârşitul lui decembrie, că organizează un al doilea concurs de proiecte pentru 2010, cu un buget de 10 milioane de lei. Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un realizator pentru proiectele declarate câştigătoare la această sesiune de selecţie este de 15 la sută din creditul alocat pentru producţie.

Filmul ''Valea lupilor - Palestina'' rulează în Turcia
Filmul de acţiune turc ''Valea lupilor - Palestina'', inspirat din sângerosul asalt israelian din 2010 asupra unei flotile umanitare turceşti destinate Fâşiei Gaza, rulează în cinematografele din Turcia. Pelicula, considerată ca fiind antiisraeliană, redă aventura unui agent turc sub acoperire care are ca misiune prinderea israelienilor responsabili de uciderea a nouă militanţi în cursul asaltului de anul trecut. Serialul TV care a stat la baza filmului a provocat deja o dispută diplomatică între Turcia şi Israel iar ambasadorul Israelului în Turcia şi-a exprimat mâhnirea că premiera filmului a coincis cu comemorarea Holocaustului.

Record mondial pentru un tablou de Tiţian - 16,8 milioane de dolari
Un tablou de Tiţian a fost cumpărat, la New York, cu suma de 16,8 milioane de dolari, de un colecţionar european, care a stabilit un nou record mondial pentru operele acestui pictor renascentist. Tabloul "Sacra Conversazione", pictat de maestrul italian în jurul anului 1560, era evaluat la o sumă cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de dolari. Pictura nu a mai fost expusă în public în ultimii 30 de ani. Tiţian a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai şcolii de pictură veneţiene din secolul al XVI-lea.

Eugen Jebeleanu, actor principal într-o piesă franceză
Actorul român Eugen Jebeleanu joacă unul dintre personajele principale din piesa Microfictions, o producţie a companiei Acacia, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Paris, pentru Festivalul de Teatru de la Avignon, în secţiunea Off. Piesa invită două actriţe şi un actor pe o scenă pentru a încarna mai bine de 40 de personaje. Fiecare dintre ele este un bloc de umanitate brută, în acelaşi timp animal şi mineral, asasin şi suicidal, obsedat să îşi asculte lumea interioară în toată complexitatea sa. Piesa Microfictions este regizată de Jean-Camille Sormain, actor şi regizor francez, şi se bazează pe textele scriitorului Régis Jauffret. Avanpremiera spectacolului va avea loc astăzi în Sala Bizantină a Palatului Béhague, sediul Ambasadei României la Paris.

Spectacol de poezie şi muzică "Dans alb", în memoria regizorului Cristian Munteanu
Spectacolul de poezie şi muzică "Dans alb", organizat în memoria regizorului Cristian Munteanu, este pus în scenă, astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti. Scenariul, după poemele lui Cristian Munteanu, îi aparţine lui Costin Tuchilă iar regia artistică este semnată de Vasile Manta. Cristian Munteanu a pus bazele redacţiei teatru a Radiodifuziunii Române. Cele patru decenii şi jumătate dedicate teatrului radiofonic înseamnă peste o mie de înregistrări cu piese din toate epocile de creaţie. Spectacolul de diseară este organizat de Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Odeon, iar intrarea publicului este liberă.

"Avatar", filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010
"Avatar", de James Cameron, este filmul cu cele mai mari încasări în România, în 2010. Pelicula , care a avut premiera pe 18 decembrie 2009, a avut încasări de peste 13 milioane de lei şi aproape 630 de mii de spectatori.
Lungmetrajul SF "Avatar" a fost realizat de studiourile 20th Century Fox. Filmul a obţinut, anul trecut, aproape 2,8 miliarde de dolari în box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

Charlie Sheen, internat din nou într-o clinică de dezintoxicare
Actorul american, Charlie Sheen, s-a internat din nou într-o clinică de dezintoxicare, provocând astfel, pentru a doua oară într-un an, întreruperea filmărilor pentru serialul TV "Doi bărbaţi şi jumătate". Charlie Sheen este actorul cu cel mai mare salariu din istoria televiziunii americane. Potrivit presei, el este plătit cu 27,5 milioane de dolari pe an pentru rolul burlacului afemeiat din serialul "Doi bărbaţi şi jumătate", un show de televiziune care este urmărit de aproximativ 15 milioane de telespectatori în fiecare săptămână.

Judas Priest lucrează la un nou material discografic
Membrii trupei Judas Priest lucrează la un nou material discografic care va fi lansat după turneul mondial din acest an. Ei au anunţat că turneul va fi ultimul de mare amploare dar că acest lucru nu înseamnă automat şi că trupa se va dezmembra. Grupul Judas Priest a fost înfiinţat în anul 1969, în oraşul Birmingham, şi a lansat 16 albume de studio. Considerată una dintre cele mai bune trupe din lume din istoria genului heavy metal, Judas Priest a vândut peste 40 de milioane de discuri pe plan mondial.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!