DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • 'Moara cu noroc' de Ioan Slavici. Dramatizare: Dan Costescu. Regia artistică: Cristian Munteanu. În distribuţie: Costel Constantin, Magda Popovici, Ion Marinescu, Ioanna Ciomârtan, Emanoil Petruţ, Corado Negreanu, Constantin Dinulescu, Victor Ştrengaru, Alexandru Arşinel, Sorin Gheorghiu, Sergiu Demetriad, Boris Petroff, Mihai Badiu, Jean Reder, Cornel Gârbea. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic. Înregistrare din 1981

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Prokofiev - Avatarurile creaţiei'. Scenariu radiofonic de Cristina Sârbu. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Silviu Stănculescu în rolul principal. Înregistrare din anul 1997

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

18 ianuarie 2011

Ravel - două opere rare în interpretarea Ruxandrei Donose, la Sala Radio
"Am şansa de a apărea pe scenele româneşti mai des şi mă bucură această situaţie. Voi continua să o valorific" a declarat Ruxandra Donose, mezzosoprana română de talie mondială. Solista va urca vineri, 21 ianuarie 2011, pe scena Sălii Radio, pentru a interpreta rolurile principale din două opere aproape necunoscute la noi – "Ora spaniolă" şi "Copilul şi vrăjile", ale compozitorului Maurice Ravel. În cadrul concertului, programat la ora 19.00, mezzosoprana va cânta alături de Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio, Corul de Copii Radio şi soliştii: Philippe Do, Valentin Racoveanu, Yuriy Tsiple, Petre Burcă, Aura Twarowska, Teodora Gheorghiu, Philippe Do, Yuriy Tsiple, Petre Burcă, Antonela Barnat şi Tina Munteanu. Ruxandra Donose a mai declarat că interpretarea celor două opere în acelaşi concert reprezintă o desfăşurare impresionantă de forţe prin intermediul cărora lucrările vor fi cunoscute de publicul din România. Biletele pentru concert se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio, prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Romanii din Montreal vor avea Biblioteca publica
Aproape 8000 de carti vor pleca, la mijlocul lunii februarie, catre Montreal, unde isi vor gasi locul pe rafturile primei biblioteci publice romanesti din Canada, un proiect demarat in 2007 de Consiliul de initiativa al Fundatiei Culturale "Biblioteca Romaneasca" si patronat, din postura de presedinte de onoare, de maestrul Mircea Albulescu. Proiectul devine realitate gratie generozitatii celor aproape 100 de donatori printre care se numara Familia Regala, edituri, biblioteci judetene, tipografii, fundatii si numeroase persoane fizice. Initiatorii proiectului spera ca cel putin o treime dintre vorbitorii de limba romana din zona Montrealului, carora li se adauga aproximativ 7.500 de romani din Republica Moldova, vor trece pragul acestei biblioteci.

Patru universităţi în programul 'Bursa de proiecte'
4.000 de studenţi de la patru universităţi din ţară vor participa la un program, lansat de Ministerul Educaţiei, care îşi propune să dezvolte cultura de tip inovativ şi antreprenorial. Proiectul, la care participă Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti şi Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava încurajează studenţii antreprenori să-şi facă publice ideile şi să întocmească o listă de resurse necesare fiecărui proiect. Inițiativa își mai propune ca mediul universitar şi cel de afaceri să ofere un răspuns consistent şi să se implice în punerea în practică a proiectelor tinerilor. Bursa de proiecte va consta într-un portal specializat de proiecte unde vor avea acces atât studenţii, cât şi mediul academic şi de afaceri. Pe portal se va putea comunica, relaţiona şi negocia virtual şi chiar pune bazele unor proiecte care să se deruleze în lumea reală.

Marilyn Monroe ar putea reveni pe marile ecrane
Marilyn Monroe ar putea reveni pe marile ecrane, după ce drepturile asupra imaginii sale au fost achiziţionate de un expert în branding, care plănuieşte să o readucă pe celebra actriţă în cinema prin intermediul unei tehnologii avansate.
Această afacere, care demonstrează că celebrităţile decedate sunt profitabile, s-ar putea concretiza prin apariţia lui Marilyn Monroe în campanii publicitare pentru haine, parfumuri sau bijuterii, scrie ziarul The Independent. Marilyn Monroe a devenit o adevărată legendă după moartea ei tragică, din 1962, cauzată de o supradoză de medicamente. Actriţa americană a fost celebră şi pentru relaţiile pe care le-a avut cu o serie de bărbaţi faimoşi ai acelor vremuri, inclusiv cu dramaturgul Arthur Miller - care a fost, totodată, unul dintre cei trei soţi ai ei -, dar şi pentru presupusa ei aventură cu preşedintele american John F. Kennedy.

Madrid: un hotel făcut din 12 tone de gunoaie, amplasat pentru patru zile într-o piaţă centrală
Un hotel făcut din gunoaie, proiectat de artistul german HA Schult, va fi instalat în Piaţa Callao din centrul capitalei spaniole, şi va rămâne acolo în perioada 19-23 ianuarie, pe durata Târgului Internaţional de Turism. Iniţiativa aparţine unei companii mexicane de bere, face parte din proiectul Coronita Save The Beach şi promovează păstrarea litoralului curat. Hotelul a fost construit cu 12 tone de reziduuri găsite pe plajele europene şi a fost deja amplasat la Roma în luna iunie a anului trecut, pe durata Zilei mondiale a mediului. În cadrul proiectului, sprijinit de primăria Madridului, se va face şi o donaţie pentru plantarea de arbori. Hotelul din piaţa madrilenă va putea fi vizitat în fiecare zi între orele 11 şi 19, iar în fiecare noapte vor putea fi găzduite aici câte 10 persoane.

Despre trăiri şi destin în concertul susţinut de Michael Abramovich la Sala Radio
Michael Abramovich, renumitul pianist şi dirijor evreu, de origine română, stabilit la Berlin, revine pe scena Sălii Radio, pentru prima oară în această dublă ipostază, pentru a interpreta stările omului în faţa hotărârilor destinului, aşa cum sunt ele redate în trei dintre capodoperele lui Mozart. Concertul va avea loc, mâine, de la ora 19.00, la Sala Radio, pianistul având, ca partener de scenă, Orchestra de Cameră Radio. În program, au fost incluse: Concertul nr. 14 în mi bemol major pentru pian şi orchestră K. 449, Concertul nr. 15 în si bemol major pentru pian şi orchestră K. 450 şi Concertul nr. 16 în re major pentru pian şi orchestră K. 451 de W.A. Mozart. Michael Abramovich s-a născut la Bucureşti, dar a crescut la Ierusalim unde a fost îndrumat la pian de profesorii Esther Narkiss şi Viktor Derevianko. Şi-a perfecţionat studiile la clasa Ninei Svetlanova din New York, unde a ajuns cu ajutorul bursei de studii din partea Fundaţiei Culturale America-Israel. De la debutul său din 1994, pe scena new-yorkeză Merkin Hall, a susţinut recitaluri în Mexico City, Salt Lake City, St. Petersburg, Israel şi mai multe oraşe germane.

Marin Sorescu - Poetul cuvintelor de fiecare zi
Institutul Cultural Român de la Stockholm îşi deschide seria de programe literare din 2011 cu o seară dedicată lui Marin Sorescu. Evenimentul va avea loc, astăzi, la ora 18.30, şi va cuprinde lecturi în limba suedeză din lirica şi dramaturgia lui Marin Sorescu, în interpretarea a doi cunoscuţi actori suedezi de teatru, film şi televiziune, Björn Granath şi Marie Richardson. La eveniment şi-a mai anunţat prezenţa scriitorul şi criticul literar Magnus Florin, care va vorbi despre viaţa scriitorului român şi despre relevanţa operei lui pentru cititorii suedezi. Marin Sorescu este una dintre cele mai cunoscute personalități culturale românești în Suedia. Până în prezent i-au fost publicate în suedeză şase volume de poezie, dramaturgie şi proză, iar din 2007 Institutul Cultural Român de la Stockholm acordă anual un premiu literar care îi poartă numele. Premiul este decernat unui scriitor suedez care desființează granițe și creează locuri de întâlnire, care prin opera sa face posibilă comunicarea între diferite forme de expresie culturală.

Spectacolul "Mother Africa - Circus of Joy", pe 27 februarie, în Bucureşti
Spectacolul de circ "Mother Africa - Circus of Joy" se va juca pe 27 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti. Acrobaţii care taie respiraţia, costume colorate şi dansuri extraordinare au făcut ca spectacolul "Mother Africa" să constituie o experienţă cu adevărat memorabilă pentru audienţă şi să atragă comentarii pozitive din partea presei din întreaga lume. Aproximativ 50 de artişti din diferite ţări ale continentului african - Tanzania, Etiopia, Kenya, Sudan, Egipt şi Africa de Sud - vor prezenta publicului bucureştean acrobaţii, muzică şi momente inedite de jonglerii. Preţul biletelor la spectacolul de circ "Mother Africa - Circus of Joy" este cuprins între 60 şi 170 de lei, în funcţie de categoria de loc.

Rockerul Robert Plant, nominalizat în premieră la Brit Awards
Rockerul Robert Plant a primit prima sa nominalizare din carieră la Brit Awards, cele mai prestigioase distincţii din industria muzicală britanică, fostul solist al trupei Led Zeppelin fiind nominalizat la categoria "cel mai bun solist britanic al anului". Robert Plant va concura la această categorie alături de Tempah, Mark Ronson şi Paul Weller. La categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică a anului" vor concura Cheryl Cole, Ellie Goulding, Laura Marling, Paloma Faith şi Rumer. Cele mai multe nominalizări le-a primit artistul Tinie Tempah. În vârstă de 22 de ani, el a fost nominalizat la patru categorii: "cel mai bun solist britanic", "cel mai bun artist debutant", "cel mai bun single" şi "albumul anului". Cea de-a 30-a gală Brit Awards va avea loc pe 15 februarie, în sala O2 din Londra, iar trofeele care vor fi decernate vor avea un design special, semnat de Vivienne Westwood.

Un lungmetraj inspirat de serialul de televiziune "Dinastia", în pregătire la Hollywood
Un lungmetraj inspirat de serialul de televiziune "Dinastia", extrem de popular în anii '80, se află în pregătire la Hollywood. Seria "Dinastia", în care rolurile principale au fost interpretate de Joan Collins, John Forsythe şi Linda Evans, a fost creată de Richard şi Esther Shapiro. " Vrem să ne întoarcem la începutul poveştii şi să prezentăm, în noul film, destinul personajelor din serial", au declarat producătorii de televiziune, care se declară încrezători în privinţa succesului de care se va bucura noul proiect, deoarece acesta va beneficia de un buget de producţie important, iar scenariul va conţine şi câteva scene de acţiune. "Dynasty" este un serial american care prezintă destinele membrilor familiei Carrington, un clan de afacerişti bogaţi din industria petrolului care locuiesc în oraşul Denver din statul Colorado. Serialul "Dinastia" a reprezentat soluţia găsită de postul ABC pentru a concura cu "Dallas", difuzat în aceeaşi perioadă şi în acelaşi interval orar de postul CBS şi care era, la acea oră, lider de audienţă.

Dorin Tudoran se întâlneşte cu cititorii bucureşteni
Libraria Dalles din Capitală găzduieşte, astăzi, de la ora 18.00, o intilnire cu scriitorul Dorin Tudoran, prilejuita de aparitia, in urma cu citeva luni, la Editura Polirom, a volumului Eu, fiul lor. Dosar de securitate. Alaturi de scriitor, la eveniment vor mai participa Cristian Tudor Popescu, Mircea Martin, Ovidiu Simonca si Daniel Cristea-Enache. Volumul Eu, fiul lor. Dosar de securitate reprezinta o selectie din documentele de urmarire informativa a lui Dorin Tudoran din perioada 1976-1986.

Două lumi în muzică - din 21 ianuarie, în cinematografe
Filmul lui Radu Gabrea - Două lumi în muzică -, intră, începând de vineri, 21 ianuarie, în cinematografele din întreaga ţară. Spectatorii sunt invitaţi la un film coupé despre doua lumi culturale, cea a muzicii klezmer şi cea a muzicii clasice a saşilor din Transilvania, pe cât de diferite ca stil, pe atât de fascinante. Primul film al coupé-ului, Concerte la Biserica Neagră, reprezintă o evocare istorică şi muzicală, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, a celui mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din România, Biserica Neagră. Căutându-l pe Schwartz, al doilea film al coupé-ului, evocă istoria muzici klezmer, cu inflexiunile sale similare doinei, prin intermediul călătoriei personale în România, în căutarea strămoşilor, a celebrei cântăreţe de muzică klezmer, Elizabeth Schwartz.Cu acest film, Radu Gabrea a primit Premiul Criticii în cadrul Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi din 2008.

Tenorul român Bogdan Mihai îşi face debutul la Theatre du Chatelet din Paris
Tenorul român, Bogdan Mihai, îşi va face debutul pe o scenă franceză, la Theatre du Chatelet din Paris, urmând să interpreteze rolul contelui de Almaviva din "Bărbierul din Sevilla", de Gioachino Rossini. Spectacolul reprezintă o premieră pentru scena lirică franceză, fiind realizat în coproducţie cu Teatro Real Madrid. Viziunea lui Emilio Sagi aduce în scenă viaţa şi comportamentul original al oraşului Sevilla din perioada operei lui Gioachino Rossini.
Premiera spectacolului "Il Barbiere di Siviglia" va avea loc la Theatre du Chatelet din Paris pe 20 ianuarie. Bogdan Mihai şi-a început activitatea muzicală cu studiul viorii, dar datorită calităţilor sale vocale a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti ca bariton la clasa profesorului Nicolae Constantinescu. Angajamentele viitoare ale lui Bogdan Mihai cuprind roluri din sfera belcanto-ului italian.

Următorul volum din seria "James Bond" se va intitula "Carte Blanche"
Următorul volum din seria "James Bond" a fost scris de autorul american, Jeffery Deaver, şi se va intitula "Carte Blanche". Titlul şi coperta acestei cărţi au fost dezvăluite în cadrul unei conferinţe de presă care a fost organizată la Dubai, oraşul în care se petrece o bună parte din acţiunea romanului. Jeffery Deaver a spus că romanul său, care va fi lansat în Marea Britanie pe 26 mai, ridică numeroase semne de întrebare în ceea ce priveşte chestiunile de securitate din zilele noastre. După moartea scriitorului Ian Fleming, creatorul seriei "James Bond", în 1964, Sebastian Faulks şi John Gardner au fost principalii scriitori care au continuat franciza începută de legendarul autor britanic. Jeffery Deaver, în vârstă de 60 de ani, al cărui bestseller "The Bone Collector" a stat la baza filmului "Colecţionarul de oase", realizat în 1999, a declarat că din peisajul noii cărţi nu va lipsi automobilul preferat al lui Ian Fleming, un model Bentley.

Persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă peste medie – studiu
Frumuseţea şi inteligenţa merg mână în mână, afirmă savanţii britanici şi americani, care au ajuns la această concluzie în urma unui studiu recent, potrivit căruia persoanele atrăgătoare au un coeficient de inteligenţă mai mare decât media populaţiei. Specialiştii din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul că persoanele atrăgătoare înregistrează în cadrul testelor de inteligenţă scoruri mai mari cu 14 puncte peste medie. Copiii acestor cupluri tind să moştenească ambele calităţi, alcătuind astfel o "legătură genetică" între acestea. Studiul cercetătorilor britanici de la London School of Economics a avut la bază un studiu naţional privind dezvoltarea copilului, în cadrul căruia au fost monitorizaţi aproape 20.000 de oameni născuţi într-o anumită săptămână din martie 1958. De-a lungul copilăriei şi până la începutul vieţii de adult, aceste persoane au susţinut numeroase teste de inteligenţă şi au fost atent monitorizate în legătură cu felul în care fizicul lor a evoluat.

'Nabucco' - spectacol aniversar Pompeiu Hărăşteanu pe scena Operei Naţionale Bucureşti
Opera Naţională Bucureşti va găzdui, sâmbătă, o reprezentaţie 'Nabucco' - spectacol aniversar dedicat basului Pompeiu Hărăşteanu, manifestare inclusă în cadrul evenimentelor închinate lui Giuseppe Verdi, la împlinirea celor 110 de la moartea acestuia. Alături de artistul sărbătorit - care va urca pe scenă în rolul lui Zaccaria - partitura îndrăgită şi cunoscută publicului larg va prinde viaţă graţie interpretării soliştilor Ştefan Ignat, Teodor Ilincăi, Silvia Sorina Munteanu, Sidonia Nica, Marius Boloş, Liviu Indricău şi Dorina Cheşei. Orchestra, corul - coordonat de maestrul Stelian Olariu - şi artiştii Operei vor evolua sub conducerea muzicală a dirijorului Iurie Florea. Artist de talie internaţională, aplaudat pe marile scene din ţară şi străinătate, Pompeiu Hărăşteanu a absolvit studiile Conservatorului 'Ciprian Porumbescu' din Bucureşti în 1959, formându-se sub îndrumarea unor nume legendare ale teatrului liric românesc, precum Petre Ştefănescu Goangă, Elena Sachin, George Ionescu şi Constantin Stroescu. Palmaresul artistului cuprinde aproape 3.000 de spectacole de operă şi 2.000 de concerte şi recitaluri.

Ştefan Bănică revine, pe 25 ianuarie, în comedia de succes "Desculţ în parc"
Ştefan Bănică revine, pe 25 ianuarie, în comedia de succes "Desculţ în parc", care va fi prezentată pe scena Teatrului de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti. Spectacolul "Desculţ în parc", programat iniţial pentru data de 30 noiembrie a anului trecut, a fost amânat pentru luna ianuarie a acestui an, motivul fiind acela că Mitică Popescu s-a accidentat uşor la o mână. Deoarece actorul este încă în perioada de recuperare, un alt nume important al teatrului românesc, George Mihăiţă, va interpreta rolul Velasco. Comedia "Desculţ în parc" înfăţişează eforturile unui cuplu proaspăt căsătorit de a-şi construi viaţa împreună şi, mai ales, de a-şi armoniza personalităţile, care dau naştere la manifestări şi sentimente adeseori contradictorii. Piesa "Desculţ în parc" a fost scrisă în 1963 de renumitul dramaturg american Neil Simon, care a obţinut numeroase premii de-a lungul carierei sale, inclusiv trofeul Pulitzer. Piesa a fost jucată cu mare succes pe Broadway.

Omagiu pictorului Horia Bernea la Roma
Accademia di Romania din Roma verniseaza joi, 20 ianuarie, expoziţia "Horia Bernea şi Cetatea Eternă". Manifestarea se doreşte un omagiu adus memoriei pictorului român de la dispariţia căruia s-au împlinit 10 ani. Expoziţia de la Accademia di Romania reuneşte o serie de opere ale artistului rămase în colecţii publice şi private de pe teritoriul Italiei, fiind completată de materiale fotografice şi de publicaţii, mărturie a activităţii sale impresionante şi a legăturii profunde cu Roma. Inaugurarea expoziţiei va fi precedată de un concert de pian susţinut de Paul Coriolan Cartianu, cu un intermezzo poetic. Expoziţia de la Roma, dedicată lui Horia Bernea, este deschisă publicului până pe data de 10 februarie.

Aretha Franklin vrea ca rolul său pe marele ecran să fie interpretat de Halle Berry
Cântăreaţa americană Aretha Franklin a declarat că îşi doreşte ca rolul principal într-un film inspirat din viaţa ei să fie interpretat de actriţa Halle Berry, artistă care a câştigat, în anul 2000, un Glob de Aur pentru rolul principal dintr-un film inspirat din viaţa şi cariera lui Dorothy Dandridge. Aretha Franklin, care s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimele luni, a discutat la telefon cu prezentatoarea emisiunii "Wendy Williams Show" despre planurile sale de viitor şi despre acest film inspirat din viaţa ei. În luna septembrie a anului trecut, "Regina muzicii soul" a precizat într-un comunicat de presă care sunt alegerile sale în privinţa distribuţiei ideale dintr-un film inspirat din volumul ei de memorii, intitulat "Aretha: From These Roots". Pe această listă se regăsesc nume de marcă de la Hollywood: Halle Berry - în rolul Aretha, Denzel Washington - în rolul tatălui cântăreţei şi Terrence Howard - în rolul cântăreţului Smokey Robinson. Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha".

Savanţii japonezi vor să obţină, prin clonare, un pui de mamut
Oamenii de ştiinţă japonezi vor încerca să obţină în laborator un pui de mamut, prin clonare, şi să readucă astfel la viaţă o specie dispărută cu mii de ani în urmă, a anunţat un cotidian nipon, citat de AFP. Cercetătorii vor lucra pe baza unui eşantion de ţesut prelevat de la cadavrul unui mamut descoperit congelat şi care este conservat într-un laborator din Rusia. Experimentul constă în introducerea unor nuclee de celule de mamut, specie dispărută în urmă cu mii de ani, în celulele denucleate de elefant, cu scopul de a crea un embrion care va conţine ADN de mamut. Acest embrion va fi plasat apoi în uterul unei femele de elefant, iar savanţii speră că aceasta va naşte un pui de mamut. Specialiştii niponi, care colaborează cu un rus şi doi americani, speră să îşi atingă scopul peste cinci sau şase ani.

Despre trăiri şi destin în concertul susţinut de Michael Abramovich la Sala Radio
Michael Abramovich, renumitul pianist şi dirijor evreu, de origine română, stabilit la Berlin, revine pe scena Sălii Radio, pentru prima oară în această dublă ipostază, pentru a interpreta stările omului în faţa hotărârilor destinului, aşa cum sunt ele redate în trei dintre capodoperele lui Mozart. Concertul va avea loc, mâine, de la ora 19.00, la Sala Radio, pianistul având, ca partener de scenă, Orchestra de Cameră Radio. În program, au fost incluse: Concertul nr. 14 în mi bemol major pentru pian şi orchestră K. 449, Concertul nr. 15 în si bemol major pentru pian şi orchestră K. 450 şi Concertul nr. 16 în re major pentru pian şi orchestră K. 451 de W.A. Mozart. Michael Abramovich s-a născut la Bucureşti, dar a crescut la Ierusalim unde a fost îndrumat la pian de profesorii Esther Narkiss şi Viktor Derevianko. Şi-a perfecţionat studiile la clasa Ninei Svetlanova din New York, unde a ajuns cu ajutorul bursei de studii din partea Fundaţiei Culturale America-Israel. De la debutul său din 1994, pe scena new-yorkeză Merkin Hall, a susţinut recitaluri în Mexico City, Salt Lake City, St. Petersburg, Israel şi mai multe oraşe germane.

Scurtmetrajele "15 iulie", de Cristi Iftime, şi "Apele Tac", de Anca Lăzărescu - la Berlinale Shorts
Peliculele "15 iulie", de Cristi Iftime, şi "Apele Tac", de Anca Lăzărescu, au fost selectate în competiţia dedicată scurtmetrajelor din cadrul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 10 - 20 februarie. Cele două pelicule concurează cu alte 23 de filme din 20 de ţări. Juriul competiţiei este format din fotograful şi cineastul american Nan Goldin, regizorul şi directorul Sam Spiegel Film and Television School, Renen Schorr, şi regizorul şi producătorul tunisian Ibrahim Letaief. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 19 februarie. Anul trecut, România a fost reprezentată tot de două scurtmetraje la Berlinale Shorts: "Derby" de Paul Negoescu şi "Colivia" de Adrian Sitaru. Acestea s-au alăturat filmelor "Eu când vreau să fluier, fluier", inclus în competiţia oficială, şi "Portretul luptătorului la tinereţe"- prezentat în secţiunea Forum.

Thrillerul SF "The Green Hornet - Viespea verde", în fruntea box office-ului nord-american
Thrillerul SF "The Green Hornet - Viespea verde", care prezintă aventurile unui nou super-erou american, a debutat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Acest film de acţiune, regizat de francezul Michel Gondry, îl aduce în prim plan pe directorul unui ziar, care, în timpul nopţii, se transformă într-un justiţiar care luptă împotriva criminalilor, ajutat de un expert în arte marţiale. Filmul a generat încasări de 34 de milioane de dolari în primul său weekend de proiecţie. Pe locul al doilea se află un alt film care a avut debutul weekend-ul trecut, comedia "The Dilemma/ Cum s-o dai să fie bine?", care a avut încasări de 17,4 milioane de dolari. Această comedie spune povestea a doi buni prieteni care lucrează împreună, iar unul dintre ei descoperă că soţia celuilalt îşi înşeală partenerul. Drama western "Adevăratul curaj/ True Grit", regizată de fraţii Joel şi Ethan Coen, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari.

Fiul transsexual al lui Cher va prezenta un documentar autobiografic, la televiziunea lui Oprah
Chaz Bono, fiul regretatului Sonny Bono şi al lui Cher, va prezenta documentarul său autobiografic, "Becoming Chaz", în care descrie cum a devenit din femeie bărbat, la Oprah Winfrey Network, televiziunea celebrei producătoare din Statele Unite. Pelicula va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Sundance, care se desfăşoară între 20 şi 30 ianuarie. Chastity Bono, fiica lui Cher, care a făcut o operaţie de schimbare de sex în toamna anului 2009, a devenit oficial bărbat, în primăvara anului trecut, după ce justiţia americană a emis un ordin de schimbare a numelui său în Chaz Bono şi de recunoaştere a sa ca reprezentant al sexului masculin. Cher, în vârstă de 64 de ani, mai are un fiu, Elijah Blue Allman, în vârstă de 34 de ani, din căsătoria cu Gregg Allman, membru al formaţiei Allman Brothers Band. Tatăl lui Chaz a fost primul soţ al lui Cher, regretatul Sonny Bono.

Descoperirea unei specii necunoscute de dinozauri aduce noi informaţii despre evoluţia acestora
Descoperirea în Argentina a două exemplare dintr-o specie foarte veche de dinozauri oferă noi informaţii despre evoluţia acestor animale, dispărute în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani, potrivit unui studiu publicat în celebra revistă Science. Materialul ştiinţific arată că dinozaurul a trăit în urmă cu 230 de milioane de ani, era de talie mică - cu o lungime de aproximativ 1 metru - şi semăna, în anumite aspecte, cu un tiranozaur, având maxilarul ascuţit şi cu numeroşi dinţi. Analiza fosilelor descoperite în nord-vestul Argentinei mai arată că dinozaurii nu au eliminat celelalte specii de reptile, ci le-au înlocuit progresiv. Paleontologii ajuns la concluzia că dinozaurii reprezentau atunci doar 11% dintre vertebrate şi au avut nevoie de 30 de milioane de ani pentru a cuceri întreg globul pământesc.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!