DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondata de V. Voiculescu, in anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

8 aprilie 2011

Oratoriul Bizantin de Paşti, la Sala Radio
Orchestra Naţională Radio aduce, astăzi, la Sala Radio, spiritul Sărbătorilor Pascale într-un concert extraordinar susţinut alături de Corul Academic Radio. Sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, cele două ansambluri vor interpreta Oratoriul Bizantin de Paşti - Patimile şi Învierea Domnului de Paul Constantinescu. Datând din 1943 şi revizuit în 1948, Oratoriul bizantin de Paşti este o simbioză puţin obişnuită şi de o forţă expresivă remarcabilă, între melodia bizantină şi spiritualitatea protestantă a Pasiunilor bachiene. Singura editare discografică a acestei capodopere muzicale a avut loc în primăvara anului trecut la Editura Casa Radio, în interpretarea aceloraşi ansambluri care vor susţine concertul de diseară şi cu acelaşi dirijor. Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", fondator şi dirijor al Orchestrei de Cameră "Virtuozii din Bucureşti" şi profesor asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzica din Capitală. A colaborat cu mari orchestre din toată lumea, precum şi cu toate vârfurile artei muzicale româneşti. Biletele se găsesc la Casa Sălii Radio şi în reţeaua Eventim.

Reprezentaţie cu 'Aida' dedicată memoriei sopranei Lucia Bercescu, pe scena Operei bucureștene
Reprezentaţia cu 'Aida' de Giuseppe Verdi, programată diseară, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, va fi dedicată memoriei sopranei Lucia Bercescu. În 2011 se împlinesc o sută de ani de la naşterea artistei, personalitate a artei lirice româneşti care şi-a construit o carieră internaţională impresionantă, fiind considerată una dintre cele mai mari voci de operă din lume din ultima jumătate a secolului XX. Povestea de dragoste dintre tânărul general egiptean Radames şi prinţesa etiopiană Aida va prinde viaţă graţie unei distribuţii formate din Silvia Sorina Munteanu, Efe Kislali, Liliana Mattei Ciucă, Marius Boloş, Eugen Secobeanu, Horia Sandu, Valentin Racoveanu, Dorina Cheşei şi soliştii de balet Mădălina Slăteanu, Magdalena Rădulescu și Alin Gheorghiu. Corul este pregătit de maestrul Stelian Olariu, întreaga reprezentaţie desfăşurându-se sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

PADUREA DE LACRIMI, pe scena Odeonului
Institutul Francez din Bucuresti prezinta, astăzi, la Teatrul Odeon, PADUREA DE LACRIMI, un spectacol de dans contemporan, capoeira, muzica live/percutii, video și poezie declamata, al Companiei La LICORNE din Reims, Franta. Avand ca punct de plecare relatia dintre Om si Natura, spectacolul plonjeaza publicul intr-un univers in care miscarea, corporalitatea, dar si cuvintele, sunetele si imaginile vin ca un raspuns la problematica despaduririlor abuzive si a lipsei de respect pentru mediul inconjurator. Gestul artistic devine semnul unei tensiuni emotionale implicata in starea de fapt a planetei pentru care toti suntem responsabili. Compania La Licorne s-a format in 1990 la Reims, din dorinta de a crea spectacole in care constientizarea corporalitatii si a miscarii este abordata in stansa relatie interdisciplinara pentru a crea intense universuri emotionale si poetice.

Pictura "Prinţesa", cu o locomotivă la scară reală - vedeta licitaţiilor Artmark din 13 aprilie
Pictura "Prinţesa", de Alexandru Bunescu, înfăţişând o locomotivă cu aburi la scară reală, va fi scoasă la licitaţie pe 13 aprilie, de Casa Artmark. Aceasta ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare vreodată în lume printr-o casă de licitaţii. Prima licitaţie Artmark dedicată în întregime artei momentului, Licitaţia de Postmodernism şi Artă Contemporană, va avea în centrul atenţiei această operă spectaculoasă: o locomotivă cu aburi, desenată la scară reală. Lucrarea are o înălţime de 4,5 metri şi o lungime de 20 de metri şi este compusă din 32 de panouri, realizate în pastel pe pânză. Opera este evaluată la o sumă între 50.000 şi 60.000 de euro. Licitaţia Artmark din 13 aprilie va scoate la vânzare 95 de lucrări inedite. În aceeaşi seară, va avea loc şi Licitaţia de Art Nouveau şi Romantism, cu 27 de loturi.

Simpozionul de urbanism "Oraşul Binar/ Binary City", la Bucureşti
Simpozionul de urbanism "Oraşul binar", care face parte din proiectul "Global Gateway", va avea loc, astăzi și mâine, la Bucureşti. Evenimentul este organizat de Asociaţia Persona pentru educaţie creativă, cu sprijinul Universităţii Naţionale de Arte şi al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". Simpozionul se desfăşoară în cadrul proiectului european "Global Gateway", realizat cu sprijinul financiar al programului Dialog cu Societatea Civilă - Istanbul 2010 Capitala Culturală Europeană. Proiectul demarat anul trecut la Praga, prezentat apoi la Istanbul, Atena, Nicosia şi acum la Bucureşti, îşi propune să redescopere spaţiul urban, a megalopolisului din perspectiva tehnologiilor digitale, să stimuleze dialogul intercultural prin contribuţia la o înţelegere complexă a diferitelor tipuri de public creativ şi multitudini de discipline existente.

Un român a cumpărat tot lotul Cioran, cu 405.000 euro, la licitaţia de la Paris
Un român a cumpărat întregul lot cu manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei care a avut loc, ieri, la Paris, oferind întreaga sumă la care s-a ajuns prin vânzarea fiecărui obiect în parte, adică un total de 405.000 de euro, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Bibliotecii Centrale Universitare, Mireille Rădoi. Cumpărătorul este un român din Statele Unite, care a participat la licitaţie prin telefon. Biblioteca Centrală Universitară şi Televiziunea Română au participat la această licitaţie cu intenţia de a achiziţiona împreună tot lotul Emil Cioran, valoarea tuturor obiectelor fiind estimată de specialişti la o sumă sub 100.000 de euro. Printre manuscrisele şi documentele lui Cioran scoase la vânzare s-au numărat caiete, numeroase cărţi poştale şi scrisori adresate părinţilor şi altor rude, o fotografie a lui Cioran, semnată pe verso, diploma de bacalaureat, diploma de licenţă în filosofie şi litere, mai multe cărţi de identitate emise de autorităţile germane, un paşaport şi multe alte obiecte. Compania KDF-Energy care apartine românului George Brăiloiu, un avocat de 42 de ani, a anunţat că va dona intregul lot statului roman. Românul a declarat că este un admirator al lui Cioran si ca a vrut ca documentele sa se intoarca acasa si sa faca parte din patrimoniul national. Acesta a mai spus că donatia se va face peste cateva luni, dupa ce avocatii săi vor discuta cu reprezentantii Academiei Romane si cu cei ai Bibliotecii Central Universitare. Scriitorul român, Emil Cioran, ale cărui opere au fost scrise majoritar în limba franceză, decedat la Paris în 1995, ar fi împlinit, astăzi, vârsta de 100 de ani.

Steaua cu numele actorului Amza Pellea a fost inaugurată pe Walk of Fame din Capitală
O stea care poartă numele lui Amza Pellea a fost inaugurată, ieri, pe Walk of Fame - spaţiul bucureştean dedicat marilor valori ale filmului şi scenei româneşti, la 80 de ani de la naşterea actorului, în prezența fiicei artistului. Oana Pellea a mulţumit publicului care l-a făcut pe Amza un mare artist. Ea a primit din partea Teatrului Metropolis o replică înrămată a stelei cu numele lui Amza Pellea. Walk of Fame este un spaţiu dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului româneşti, situat în vecinătatea centrului istoric al Capitalei. Înaintea actorului Amza Pellea, au mai primit această distincţie Florin Piersic, Victor Rebengiuc şi Radu Beligan.

Echipa filmului 'Periferic' vine la proiecţia de gală de la Cluj-Napoca
Echipa care a realizat filmul 'Periferic' va participa la o proiecţie de gală la Cluj-Napoca, proiecție care va avea loc, diseară, la Cinema Arta. Regizorul Bogdan George Apetri, actriţa Ana Ularu, producătorul Alexandru Teodorescu, producătorul executiv Oana Kelemen şi monteur-ul Eugen Kelemen se vor întâlni cu spectatorii şi vor răspunde întrebărilor acestora. Venit special din Statele Unite pentru premiera filmului în România, Bogdan George Apetri va vorbi despre lungmetrajul său de debut, despre experienţa de peste ocean şi şcoala americană de cinema. Ana Ularu, premiată la Locarno, Varşovia şi Salonic pentru rolul deţinutei care încearcă, în cele 24 de ore de învoire, să-şi încheie socotelile cu trecutul, va povesti cum şi-a construit personajul din detalii. Regizorul Bogdan George Apetri a studiat Dreptul în România şi a profesat doi ani ca avocat, înainte de a se stabili, în urmă cu zece ani, în Statele Unite, unde a absolvit dubla specializare 'Regie de film şi Imagine' la Columbia University din New York.

Celia Costea, în 'Boema', pe scena Operei Naționale București
Soprana Celia Costea va evolua duminică seară pe scena Operei Naţionale Bucureşti în 'La Boheme' de Giacomo Puccini, alături de Marius Manea, Dorina Cheşei, Ionuţ Pascu, Vasile Chişiu, Horia Sandu, Paul Basacopol, Ştefan Schuller, Adrian Ionescu şi Constantin Negru. Corul este coordonat de maestrul Stelian Olariu, corul de copiii a fost pregătit de Vasile Corjos iar întregul spectacol se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta. Celia Costea este absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti şi a urmat o serie de cursuri de perfecţionare cu mari nume ale artei lirice precum Marina Krilovici, Eugenia Moldoveanu și Ileana Cotrubaş. A fost remarcată de specialiştii din afara graniţelor României ca urmare a importantelor distincţii obţinute la competiţii lirice din străinătate. Celia Costea a fost aplaudată pe mari scene precum: Opera de Stat din Viena, Royal Opera House - Covent Garden, teatrele lirice din Marsilia, Toulouse, Praga și Atena.

Spectacolul "Electra", de Mihai Măniuţiu, în Polonia
Turneul european al spectacolului "Electra", montat de Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, continuă, săptămâna viitoare, în Polonia. După succesul înregistrat cu cele două reprezentaţii programate la începutul acestei săptămâni pe scena "Turkish State Theatres Sabanci International Theatre Festival" din Adana – Turcia, a venit acum rândul iubitorilor de teatru din Poznan să se bucure de acest spectacol. Reprezentaţia va avea loc, miercuri, 13 aprilie, de la ora 19:00, la Polski Teatr, toate biletele puse în vânzare fiind deja epuizate. Acest eveniment are loc în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Întâlnirii Teatrelor Europene "Necunoscuţii de lângă noi" şi se desfăşoara cu sprijinul Institutului Cultural Român din Varşovia. Spectacolul "Electra" a mai fost prezentat în România, Turcia, Israel, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franţa şi în Spania. Regizorul Mihai Măniuţiu facilitează întâlnirea inedită dintre muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza şi texte din marea tragedie greacă, reuşind să creeze un spaţiu al confluenţelor arhaice. Această producţie a fost inclusă anul trecut în secţiunea Spectacole de patrimoniu a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Oratoriul Bizantin de Paşti, la Sala Radio
Orchestra Naţională Radio aduce, astăzi, la Sala Radio, spiritul Sărbătorilor Pascale într-un concert extraordinar susţinut alături de Corul Academic Radio. Sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, cele două ansambluri vor interpreta Oratoriul Bizantin de Paşti - Patimile şi Învierea Domnului de Paul Constantinescu. Datând din 1943 şi revizuit în 1948, Oratoriul bizantin de Paşti este o simbioză puţin obişnuită şi de o forţă expresivă remarcabilă, între melodia bizantină şi spiritualitatea protestantă a Pasiunilor bachiene. Singura editare discografică a acestei capodopere muzicale a avut loc în primăvara anului trecut la Editura Casa Radio, în interpretarea aceloraşi ansambluri care vor susţine concertul de diseară şi cu acelaşi dirijor. Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", fondator şi dirijor al Orchestrei de Cameră "Virtuozii din Bucureşti" şi profesor asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzica din Capitală. A colaborat cu mari orchestre din toată lumea, precum şi cu toate vârfurile artei muzicale româneşti. Biletele se găsesc la Casa Sălii Radio şi în reţeaua Eventim.

'Toţi cinci' pentru Andrei - spectacol caritabil al companiei 'Passe - Partout Dan Puric'
Compania 'Passe - Partout Dan Puric' prezintă, duminică, 10 aprilie, spectacolul 'Toţi cinci', dedicat strângerii de fonduri pentru Andrei Teodoroiu, un tânăr bolnav de cancer care are nevoie de un transplant de ficat. Într-un comunicat al companiei 'Passe - Partout Dan Puric', se precizează că tânărul de 25 de ani, absolvent al Politehnicii, are o singură șansă – aceea de a merge în Germania, unde doctorii sunt convinşi că îl pot opera şi îl vor ajuta în recuperare. Spectatorii care vor veni duminică la Teatrul de pe Lipscani vor putea face donații directe pentru acest caz. Spectacolul 'Toţi cinci', cu Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man învaţă, cu fiecare reprezentaţie, să râdă, să plângă, şi să 'deschidă poarta' spre sufletul omului contemporan bântuit de angoase, frustrări, vise, iubiri şi speranţe traduse în gest, dans şi pantomimă, se mai arată în comunicatul Companiei 'Passe - Partout Dan Puric'.

Dan Perjovschi, invitat la Conferinţele TNB, pe 10 aprilie
Artistul Dan Perjovski va susţine, duminică, 10 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti, conferinţa "Trec prin lume desenând-o!". Însoţită de imagini, prelegerea va jalona 25 de ani de artă şi atitudine, de la cenzura comunistă la aberaţiile pieţei de artă. Dan Perjovschi este grafician, autor de performance şi ilustrator la Revista 22. Artistul combină desenul şi graffiti în lucrări executate direct pe pereţii muzeelor şi centrelor de artă contemporană din toată lumea. Desenele sale sunt comentarii asupra problemelor politice, sociale şi culturale curente şi sunt influenţate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune. Dan Perjovski a decorat, printre altele, pereţi ai celebrelor muzee Tate Modern din Londra şi MoMa din New York şi a expus la Paris, Amsterdam, Edinburgh, Liverpool, Frankfurt, Berlin, Seul, Koln, Veneţia sau Moscova. A primit, printre altele, premiul George Maciunas, în 2004, precum şi Henkel CEE Prize for Contemporary Drawing, în 2002, la Viena.

Proiectul "Evadarea", de Andrei Gruzsniczki - cea mai mare finanţare la concursul CNC
Proiectul "Evadarea", în regia lui Andrei Gruzsniczki, înscris la categoria ficţiune -lungmetraj, a obţinut cea mai mare finanţare, de aproape 1.500.000 de lei, la a doua sesiune a concursului organizat pe anul 2010 de Centrul Naţional al Cinematografiei. Pe locul al doilea în clasamentul finanţărilor s-a situat proiectul "Domnul de la curte", în regia lui Corneliu Gheorghiţă, care a obţinut circa 1.340.000 de lei. Filmul este produs de Ro De Film, scenariul fiind semnat de Corneliu Gheorghiţă şi Jean Samoullan. A treia poziție în topul creditelor alocate la secţiunea ficţiune lungmetraj aparține proiectului "Poziţia copilului", în regia lui Călin Netzer, pe un scenariu de Răzvan Rădulescu. În anul 2010, CNC a mai organizat o sesiune de finanţare a proiectelor cinematografice. Suma totală alocată atunci a fost de 9,8 milioane de lei.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania va începe în ultima zi a festivalului 'Zilele Clujului'
Festivalul Internaţional de Film Transilvania va începe în ultima zi a festivalului 'Zilele Clujului', manifestare care se va desfăşura în perioada 27 mai-3 iunie. În ziua în care cele două evenimente se vor suprapune vor avea loc spectacole şi vizionări de filme în mai multe pieţe din centrul oraşului. Pentru prima ediţie a festivalului 'Zilele Clujului' municipalitatea a pregătit zeci de evenimente care vor avea loc atât în pieţele din centrul oraşului, cât şi în spaţii destinate special actelor de cultură, cum ar fi Bastionul Croitorilor, Casa de Cultură a Studenţilor, Grădina Botanică, teatre sau librării. Pe parcursul întregii săptămâni vor fi organizate concerte, seri gastronomice, concursuri, spectacole de dans în aer liber, reprezentaţii de teatru sau lansări de carte. Străzile vor fi populate pentru o săptămână de care alegorice împodobite cu flori şi personaje de poveste.

Filmul 'Copilăria lui Icar', cu Guillaume Depardieu, intră în cinematografe
Filmul 'Copilăria lui Icar', în care actorul Guillaume Depardieu joacă ultimul său rol, intră, începând de astăzi, în cinematografe, după ce premiera de gală a avut loc, aseară, la București, în prezenţa echipei de filmare. Filmul regizat de Alex Iordăchescu, debutul regizoral al acestuia, urmăreşte destinul lui Jonathan Vogel - interpretat de Guillaume Depardieu. Personajul, un om din clasa de mijloc, bolnav, îşi pierde un picior în urma unui accident. Acestuia îi este propus un tratament revoluţionar prin care îşi va putea recăpăta piciorul, însă tot ceea ce urmează devine un coşmar. 'Realitatea a depăşit ficţiunea prin dispariţia tragică a lui Guillaume şi a făcut ca acest film să fie mai dificil şi mai tulburător', a declarat regizorul Alex Iordăchescu.

Comedia "Bună! Ce faci? ", proiectată la Festivalul Internaţional de Film de la Washington D.C.
Comedia romantică "Bună! Ce faci?", în regia lui Alexandru Maftei, va fi proiectată, astăzi și mâine, în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Washington D.C. - Filmfest DC, care se desfășoară până pe 17 aprilie. Un eveniment cu tradiţie în oraşul american, Filmfest DC adună în fiecare an câteva dintre cele mai interesante titluri de pe ecranele internaţionale. Principalul sponsor al festivalului este Universitatea Districtului Columbia. Tot astăzi, "Bună! Ce faci?" va fi proiectat la Festivalul Filmului din Europa Centrală şi de Est - goEast, care se desfăşoară în Germania, la Wiesbaden. Pelicula este prezentată în secţiunea Highlights, rezervată câtorva dintre cele mai premiate sau mai populare producţii din 2010 - 2011. Cu sprijinul Institutului Cultural Român din Berlin, regizorul Alexandru Maftei va asista la proiecţie şi se va întâlni cu publicul german.

Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" – premieră cu HARAP-ALB
După succesele din ultimele două stagiuni cu producţiile "Fata mării", "Visul unei nopţi de vară" şi "Crăiasa zăpezii", Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" din cadrul Operei Naţionale Bucureşti a pregătit încă un spectacol de balet pentru copii. Mâine, de la ora 11,00, va avea loc, în foaierul galben al Operei, premiera spectacolului "HARAP-ALB", după povestea lui Ion Creangă. Regia şi coregrafia spectacolului sunt semnate de Maria Popa, iar scenografia de Andreea Koch. Colajul muzical a fost alcătuit de Maria Popa şi Alexandru Istrate din lucrările unor compozitori români precum George Enescu, Marţian Negrea şi Paul Constantinescu. Din distribuţie fac parte tineri solişti de balet, elevi ai Liceului de coregrafie Floria Capsali, precum și trei tineri actori care le vor povesti micilor spectatori basmul lui Creangă.

Teatrul de Comedie din Budapesta va prezenta două spectacole la Cluj-Napoca
Compania Teatrului de Comedie din Budapesta va prezenta, pe 13 aprilie, două spectacole la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. O primă reprezentație va fi cea a spectacolului lui Vera Venczel, monodrama intitulată "Leul roşcat", scrisă de Mária Szepes și regizată de Böbe Bodor. La câteva luni după apariţia lui în anul 1946, romanul lui Mária Szepes a fost interzis, fiind considerat o literatură periculoasă şi subversivă. În aceeași zi de 13 aprilie și tot la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, se va juca spectacoulul "Mikveh", o piesă de Hadar Garlon. Întâmplarea scrisă cu mult umor se petrece într-o baie feminină. "Mikveh" este o baie rituală, unde femeile se duc o dată pe lună ca să se purifice şi ca să poată avea din nou relaţii cu soţii lor. Personajele piesei au vârste diferite, sunt legate de reguli religioase şi, în diferite roluri sociale şi familiale, se luptă pentru a fi acceptate, pentru libertate și pentru drepturile lor într-o lume dominată de bărbaţi.

Picturi de Grigorescu, Tonitza şi Regina Maria, la Licitaţia Artmark de Art Nouveau şi Romantism
Picturi semnate de Nicolae Grigorescu şi Nicolae Tonitza, dar şi o acuarelă realizată de Regina Maria vor fi propuse colecţionarilor în cadrul Licitaţiei de Art Nouveau şi Romantism, organizată de casa Artmark în Bucureşti, pe data de 13 aprilie. Luna aceasta aduce în premieră la Artmark o licitaţie dedicată mişcărilor artistice art nouveau, romantism şi simbolism în arta românească, reprezentate printr-o selecţie de 27 de opere de excepţie. Lucrări de pictură şi grafică realizate de Nicolae Vermont, Kimon Loghi, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu și Ştefan Popescu vor pune în lumină formele pe care le-au luat în arta românească de la începutul secolului al XX-lea mişcările opuse raţionalismului şi convenţionalismului. Licitaţia are în centru opera "Ţărăncuţă odihnindu-se", de Nicolae Grigorescu, una dintre cele mai încântătoare picturi cu figuri feminine ale maestrului. Pictura este estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 de euro. O altă lucrare remarcabilă este pictura lui Nicolae Tonitza "Crini imperiali", care are o valoare estimată între 25.000 şi 35.000 de euro. Tot pe 13 aprilie, Artmark organizează Licitaţia de Postmodernism şi Artă Contemporană, care va cuprinde 95 de lucrări inedite, printre care pictura "Prinţesa", de Alexandru Bunescu, înfăţişând o locomotivă cu aburi la scară reală, care ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare vreodată în lume printr-o casă de licitaţii.

Scrisoare adresată ministrului Culturii pentru cauza Centrului Naţional al Dansului
Peste 260 de artişti, manageri culturali, coregrafi, regizori, jurnalişti, psihologi şi scriitori au solicitat ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, printr-o scrisoare, urgentarea demersurilor pentru atribuirea unui teren Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti şi aprobarea de urgenţă a bugetului necesar pentru construirea unui spaţiu în care să se desfăşoare activitatea coregrafică. Semnatarii scrisorii subliniează că prin pierderea sediului în care funcţiona CNDB 'nu mai există nici o altă instituţie la nivel naţional care să facă posibilă activitatea coregrafilor şi dansatorilor independenţi, consecinţele situaţiei actuale fiind deosebit de grave'. De asemenea, artiştii solicită ministrului Culturii mărirea bugetului instituţiei, astfel încât concursurile pentru proiecte să poată răspunde nevoilor financiare existente, Centrul Naţional al Dansului fiind 'unicul finanţator specific al coregrafiei contemporane la nivel naţional'.

'Toţi cinci' pentru Andrei - spectacol caritabil al companiei 'Passe - Partout Dan Puric'
Compania 'Passe - Partout Dan Puric' prezintă, duminică, 10 aprilie, spectacolul 'Toţi cinci', dedicat strângerii de fonduri pentru Andrei Teodoroiu, un tânăr bolnav de cancer care are nevoie de un transplant de ficat. Într-un comunicat al companiei 'Passe - Partout Dan Puric', se precizează că tânărul de 25 de ani, absolvent al Politehnicii, are o singură șansă – aceea de a merge în Germania, unde doctorii sunt convinşi că îl pot opera şi îl vor ajuta în recuperare. Spectatorii care vor veni duminică la Teatrul de pe Lipscani vor putea face donații directe pentru acest caz. Spectacolul 'Toţi cinci', cu Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man învaţă, cu fiecare reprezentaţie, să râdă, să plângă, şi să 'deschidă poarta' spre sufletul omului contemporan bântuit de angoase, frustrări, vise, iubiri şi speranţe traduse în gest, dans şi pantomimă, se mai arată în comunicatul Companiei 'Passe - Partout Dan Puric'.

Celia Costea, în 'Boema', pe scena Operei Naționale București
Soprana Celia Costea va evolua duminică seară pe scena Operei Naţionale Bucureşti în 'La Boheme' de Giacomo Puccini, alături de Marius Manea, Dorina Cheşei, Ionuţ Pascu, Vasile Chişiu, Horia Sandu, Paul Basacopol, Ştefan Schuller, Adrian Ionescu şi Constantin Negru. Corul este coordonat de maestrul Stelian Olariu, corul de copiii a fost pregătit de Vasile Corjos iar întregul spectacol se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta. Celia Costea este absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti şi a urmat o serie de cursuri de perfecţionare cu mari nume ale artei lirice precum Marina Krilovici, Eugenia Moldoveanu și Ileana Cotrubaş. A fost remarcată de specialiştii din afara graniţelor României ca urmare a importantelor distincţii obţinute la competiţii lirice din străinătate. Celia Costea a fost aplaudată pe mari scene precum: Opera de Stat din Viena, Royal Opera House - Covent Garden, teatrele lirice din Marsilia, Toulouse, Praga și Atena.

Dan Perjovschi, invitat la Conferinţele TNB, pe 10 aprilie
Artistul Dan Perjovski va susţine, duminică, 10 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti, conferinţa "Trec prin lume desenând-o!". Însoţită de imagini, prelegerea va jalona 25 de ani de artă şi atitudine, de la cenzura comunistă la aberaţiile pieţei de artă. Dan Perjovschi este grafician, autor de performance şi ilustrator la Revista 22. Artistul combină desenul şi graffiti în lucrări executate direct pe pereţii muzeelor şi centrelor de artă contemporană din toată lumea. Desenele sale sunt comentarii asupra problemelor politice, sociale şi culturale curente şi sunt influenţate de istoria, tradiţiile şi cultura locului în care expune. Dan Perjovski a decorat, printre altele, pereţi ai celebrelor muzee Tate Modern din Londra şi MoMa din New York şi a expus la Paris, Amsterdam, Edinburgh, Liverpool, Frankfurt, Berlin, Seul, Koln, Veneţia sau Moscova. A primit, printre altele, premiul George Maciunas, în 2004, precum şi Henkel CEE Prize for Contemporary Drawing, în 2002, la Viena.

Oratoriul Bizantin de Paşti, la Sala Radio
La final, vă reamintim că Orchestra Naţională Radio aduce, astăzi, la Sala Radio, spiritul Sărbătorilor Pascale într-un concert extraordinar susţinut alături de Corul Academic Radio. Sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, cele două ansambluri vor interpreta Oratoriul Bizantin de Paşti - Patimile şi Învierea Domnului de Paul Constantinescu. Datând din 1943 şi revizuit în 1948, Oratoriul bizantin de Paşti este o simbioză puţin obişnuită şi de o forţă expresivă remarcabilă, între melodia bizantină şi spiritualitatea protestantă a Pasiunilor bachiene. Singura editare discografică a acestei capodopere muzicale a avut loc în primăvara anului trecut la Editura Casa Radio, în interpretarea aceloraşi ansambluri care vor susţine concertul de diseară şi cu acelaşi dirijor. Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", fondator şi dirijor al Orchestrei de Cameră "Virtuozii din Bucureşti" şi profesor asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzica din Capitală. A colaborat cu mari orchestre din toată lumea, precum şi cu toate vârfurile artei muzicale româneşti. Biletele se găsesc la Casa Sălii Radio şi în reţeaua Eventim.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!