DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

11 aprilie 2011

Picturi de Grigorescu, Tonitza şi Regina Maria, la Licitaţia Artmark de Art Nouveau şi Romantism
Picturi semnate de Nicolae Grigorescu şi Nicolae Tonitza, dar şi o acuarelă realizată de Regina Maria vor fi propuse colecţionarilor în cadrul Licitaţiei de Art Nouveau şi Romantism, organizată de casa Artmark în Bucureşti, miercuri, 13 aprilie. Luna aceasta aduce în premieră la Artmark o licitaţie dedicată mişcărilor artistice art nouveau, romantism şi simbolism în arta românească, reprezentate printr-o selecţie de 27 de opere de excepţie. Lucrări de pictură şi grafică realizate de Nicolae Vermont, Kimon Loghi, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu și Ştefan Popescu vor pune în lumină formele pe care le-au luat în arta românească de la începutul secolului al XX-lea mişcările opuse raţionalismului şi convenţionalismului. Licitaţia are în centru opera "Ţărăncuţă odihnindu-se", de Nicolae Grigorescu, una dintre cele mai încântătoare picturi cu figuri feminine ale maestrului. Pictura este estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 de euro. O altă lucrare remarcabilă este pictura lui Nicolae Tonitza "Crini imperiali", care are o valoare estimată între 25.000 şi 35.000 de euro. Tot miercuri, Artmark organizează Licitaţia de Postmodernism şi Artă Contemporană, care va cuprinde 95 de lucrări inedite, printre care pictura "Prinţesa", de Alexandru Bunescu, înfăţişând o locomotivă cu aburi la scară reală, care ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare vreodată în lume printr-o casă de licitaţii.

Centernar Cioran
Scriitorul român, Emil Cioran, ale cărui opere au fost scrise majoritar în limba franceză, decedat la Paris în 1995, ar fi împlinit, în 2011, vârsta de 100 de ani. Pentru a marca centenarul nașterii lui Cioran, astăzi, de la ora 13,30, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române, va avea loc vernisajul expoziţiei de manuscrise, documente, fotografii și corespondenţă ale scriitorului, eveniment urmat de un recital intitulat Cioran – omul fragmentelor, susținut de Genoveva Preda. Ziua va continua cu prezentarea albumului Cioran în viziunea marilor graficieni ai lumii. Cu același prilej, mâine, de la ora 11,00, în Sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Române, va avea loc vernisarea expoziţiei aniversare Emil Cioran. O oră mai târziu, în Aula Academiei, se va desfășura o sesiune festivă dedicată scriitorului.

Teatrul de Comedie din Budapesta va prezenta două spectacole la Cluj-Napoca
Compania Teatrului de Comedie din Budapesta va prezenta, miercuri, două spectacole la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. O primă reprezentație va fi cea a spectacolului lui Vera Venczel, monodrama intitulată "Leul roşcat", scrisă de Mária Szepes și regizată de Böbe Bodor. La câteva luni după apariţia lui în anul 1946, romanul lui Mária Szepes a fost interzis, fiind considerat o literatură periculoasă şi subversivă. În aceeași zi de 13 aprilie și tot la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, se va juca spectacoulul "Mikveh", o piesă de Hadar Garlon. Întâmplarea scrisă cu mult umor se petrece într-o baie feminină. "Mikveh" este o baie rituală, unde femeile se duc o dată pe lună ca să se purifice şi ca să poată avea din nou relaţii cu soţii lor. Personajele piesei au vârste diferite, sunt legate de reguli religioase şi, în diferite roluri sociale şi familiale, se luptă pentru a fi acceptate, pentru libertate și pentru drepturile lor într-o lume dominată de bărbaţi.

Spectacolul "Electra", de Mihai Măniuţiu, în Polonia
Turneul european al spectacolului "Electra", montat de Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, continuă, săptămâna aceasta, în Polonia. După succesul înregistrat cu cele două reprezentaţii programate pe scena "Turkish State Theatres Sabanci International Theatre Festival" din Adana – Turcia, a venit acum rândul iubitorilor de teatru din Poznan să se bucure de acest spectacol. Reprezentaţia va avea loc, miercuri, 13 aprilie, de la ora 19:00, la Polski Teatr, toate biletele puse în vânzare fiind deja epuizate. Acest eveniment are loc în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Întâlnirii Teatrelor Europene "Necunoscuţii de lângă noi" şi se desfăşoara cu sprijinul Institutului Cultural Român din Varşovia. Spectacolul "Electra" a mai fost prezentat în România, Turcia, Israel, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franţa şi în Spania. Regizorul Mihai Măniuţiu facilitează întâlnirea inedită dintre muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza şi texte din marea tragedie greacă, reuşind să creeze un spaţiu al confluenţelor arhaice. Această producţie a fost inclusă anul trecut în secţiunea Spectacole de patrimoniu a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Noile bancnote suedeze vor purta chipurile lui Ingmar Bergman şi Greta Garbo
Starurile cinematografiei Greta Garbo şi Ingmar Bergman se numără printre ultimele celebrităţi suedeze ale căror chipuri se vor afla pe noile ediţii ale bancnotelor din Suedia, relatează Associated Press. Banca Centrală a Suediei a anunţat că imaginea Gretei Garbo, una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood în anii '20 şi '30, născută la Stockholm, se va afla pe noua ediţie a bancnotei de 100 de coroane, care va intra în circulaţie în 2014-2015. Chipul lui Ingmar Bergman, cel mai cunoscut regizor suedez de film, decedat în 2007, se va afla pe noua bancnotă de 200 de coroane.

Trupul neînsufleţit al lui Alex. Leo Şerban este depus, astăzi, la Casa Monteoru
Admiratorii lui Alex. Leo Şerban îşi vor putea lua rămas bun de la el, astăzi, la sediul Uniunii Scriitorilor, unde trupul neînsuflețit va fi depus în jurul orei 16,00. Alex. Leo Şerban, unul dintre cei mai importanţi critici de film români, a murit sâmbătă dimineaţa, la vârsta de 51 de ani, la Spitalul "Matei Balş" din Bucureşti, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă. Născut pe 28 iunie 1959 la Bucureşti, Alex Leo Şerban a fost critic de film, eseist, prozator, traducător şi artist vizual, senior editor la revista Dilema Veche. Alex. Leo Şerban a mai fost realizator şi moderator al emisiunii "Fotograme" de pe TVR Cultural, în perioada 2005 - 2006. A scris, în colaborare cu Mihai Chirilov şi Ştefan Bălan, volumul "Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele", carte care a primit Premiul Asociaţiei criticilor de film din România. De asemenea, Alex. Leo Şerban a fost singurul critic român invitat în emisiunea "Double Je" a lui Bernard Pivot, în 2004, şi a fost intervievat de The New York Times. A susţinut conferinţe la Lincoln Center, la Universităţile Umea, Humboldt, Pittsburgh şi la Teatrul Naţional din Bucureşti. Un sondaj de opinie din 2008, arăta că Alex. Leo Şerban era criticul de film preferat al cinefililor romani.

George Brăiloiu spune că a fost contactat de Ministerul Culturii şi Academie pentru lotul Cioran
Omul de afaceri George Brăiloiu, care a cumpărat ansamblul de manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, la o licitaţie de la Paris, a declarat la RFI că a fost contactat de Ministerul Culturii şi de Academia Română pentru aceste obiecte, și că urmează să decidă cărei instituţii le va dona. George Brăiloiu a mai spus că a stabilit deja o întâlnire cu preşedintele Academiei dar că până atunci se va informa în legătură cu modalitatea în care poate face această donație statului român. Brăiloiu, prin compania KDF Energy, a cumpărat tot lotul de 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei organizate joi la Paris de casa Binoche şi Giquello, oferind o sumă de peste 400 de mii de euro, fără taxe. George Brăiloiu consideră că manuscrisele trebuie să se întoarcă în ţară şi să facă parte din patrimoniul naţional.

"Minciuna cu picioare lungi" – audiție la Majestic
Spectacolul de teatru radiofonic "Minciuna cu picioare lungi" de Dan Mihăescu, realizat de Teatrul Naţional Radiofonic cu sprijinul Societăţii "Alexandrion Grup", în regia lui Dan Puican, va avea o audiție cu public, astăzi, de la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti. "Minciuna cu picioare lungi" este o comedie suculentă, o farsă care pune în pagină cu umor şi ironie eterne probleme ale lumii contemporane, de la banalele dispute în căsnicie şi până la chestiuni de mentalitate, extrem de actuale, legate de viciile societăţii şi chiar de năravurile lumii politice. Replicile amuzante dobândesc forţă sugestivă prin talentul actorilor Stela Popescu, George Mihăiţă, Virgil Ogăşanu, Medeea Marinescu, Adriana Trandafir, Alexandru Bindea și Valentin Teodosiu.

Compoziţii în premieră absolută, la Festivalul de muzică contemporană "Cluj Modern"
Mai multe compoziţii în premieră absolută vor putea fi ascultate la Festivalul de muzică contemporană "Cluj Modern", care mai cuprinde muzică inedită, experimentală, proiecţii multimedia, muzică instrumentală, coral-orchestrală şi electro-acustică. A 9-a ediție a Festivalului "Cluj Modern" a început ieri și va continua până pe data de 15 aprilie. Directorul artistic al festivalului, compozitorul Cornel Ţăranu, a declarat că, de-a lungul celor opt ediţii de până acum, "Cluj Modern" şi-a propus să fie o tribună pentru creaţia muzicală contemporană. Ediţia din acest an reuneşte pe afişe compozitori clujeni din toate generaţiile, cu compoziţii recente, unele în premieră absolută, cum ar fi Simfonia "Memorial", de Cornel Ţăranu, lucrare dedicată memoriei victimelor comunismului sau "Ciubume", de Horia Şurianu. Evenimentul distinctiv al ediţiei din acest an îl constiutie o restituire: în concertul de închiere va putea fi ascultat în primă audiţie, în forma sa integrală şi în interpretarea corului şi orchestrei Filarmonicii "Transilvania", "Requiemul" pe teme din sujba înmormântării de Zeno Vancea, lucrare datând din 1942 şi purtând conotaţiile tragice ale războiului.

România la Targul International de Carte de la Londra
Romania va fi prezenta la cea de a 40-a editie a Targului International de Carte de la Londra, desfășurată de astăzi și până pe 13 aprilie, cu un stand national organizat, pentru al patrulea an consecutiv, de Institutul Cultural Roman prin Centrul National al Cartii. Vor fi expuse 600 de volume aparute la 26 de edituri romanesti si peste 50 de traduceri publicate in strainatate cu sprijinul ICR. La stand vor fi distribuite, de asemenea, materiale de promovare a literaturii romane si brosuri despre programele ICR. Editorii de la University of Plymouth Press, invitati speciali ai standului romanesc, vor prezenta seria 20 de autori romani, lansata in noiembrie 2009 si sustinuta de ICR prin programul cu același nume. Astăzi, de la ora 14:30, in cadrul programului dedicat inovatiilor din domeniul literaturii pentru copii, Florin Bican si Gabriela Boiangiu vor prezenta volumul Bookataria de texte si imagini/ The Cook-a-book Pancyclopedia of Texts and Images. De la ora 15, la standul Romaniei, scriitorul Stelian Tanase va participa la un dialog cu Rosie Goldsmith, jurnalist BBC. Mâine, de la ora 12:00, la invitatia organizatorului Gourmand World Cook Book Awards, scriitorul Mircea Dinescu va sustine o demonstratie culinara din bucataria romaneasca.

Pianul călator ajunge la Iași
Turneul "Pianul călător", susținut de Horia Mihail, continuă, mâine, cu recitalul de la Iași. Primele concerte au fost apreciate de public şi răsplătite cu minute întregi de aplauze. Spectatorii, unii veniţi special din alte oraşe pentru a-l asculta, s-au putut bucura de un program integral Liszt. Turneul solistului concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio cuprinde recitaluri în 12 oraşe din România şi marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt. Urmând exemplul compozitorul maghiar care, între anii 1846 şi 1847, susţinea concerte în ţările române pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot, în 5 din cele 12 oraşe în care pianistul Horia Mihail va susţine recitaluri, va avea alături un pian călător. Pianul va poposi în oraşe care nu dispun la această dată de un instrument performant pentru concerte: Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Dumbrăveni şi Mediaş. La sfârşitul turneului, în data de 21 aprilie, pianul de concert va ajunge la Mediaş, unde va fi predat autorităţilor locale în cadrul unei ceremonii urmată de ultimul recital al turneului. Instrumentul va fi dat în folosinţă comunităţii locale a oraşului Mediaş de către Societatea Română de Radiodifuziune.

Centernar Cioran
Scriitorul român, Emil Cioran, ale cărui opere au fost scrise majoritar în limba franceză, decedat la Paris în 1995, ar fi împlinit, în 2011, vârsta de 100 de ani. Pentru a marca centenarul nașterii lui Cioran, la această oră, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române, are loc vernisajul expoziţiei de manuscrise, documente, fotografii și corespondenţă ale scriitorului, eveniment urmat de un recital intitulat Cioran – omul fragmentelor, susținut de Genoveva Preda. Ziua va continua cu prezentarea albumului Cioran în viziunea marilor graficieni ai lumii. Cu același prilej, mâine, de la ora 11,00, în Sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Române, va avea loc vernisarea expoziţiei aniversare Emil Cioran. O oră mai târziu, în Aula Academiei, se va desfășura o sesiune festivă dedicată scriitorului.

Picturi de Grigorescu, Tonitza şi Regina Maria, la Licitaţia Artmark de Art Nouveau şi Romantism
Picturi semnate de Nicolae Grigorescu şi Nicolae Tonitza, dar şi o acuarelă realizată de Regina Maria vor fi propuse colecţionarilor în cadrul Licitaţiei de Art Nouveau şi Romantism, organizată de casa Artmark în Bucureşti, miercuri, 13 aprilie. Luna aceasta aduce în premieră la Artmark o licitaţie dedicată mişcărilor artistice art nouveau, romantism şi simbolism în arta românească, reprezentate printr-o selecţie de 27 de opere de excepţie. Lucrări de pictură şi grafică realizate de Nicolae Vermont, Kimon Loghi, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu și Ştefan Popescu vor pune în lumină formele pe care le-au luat în arta românească de la începutul secolului al XX-lea mişcările opuse raţionalismului şi convenţionalismului. Licitaţia are în centru opera "Ţărăncuţă odihnindu-se", de Nicolae Grigorescu, una dintre cele mai încântătoare picturi cu figuri feminine ale maestrului. Pictura este estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 de euro. O altă lucrare remarcabilă este pictura lui Nicolae Tonitza "Crini imperiali", care are o valoare estimată între 25.000 şi 35.000 de euro. Tot miercuri, Artmark organizează Licitaţia de Postmodernism şi Artă Contemporană, care va cuprinde 95 de lucrări inedite, printre care pictura "Prinţesa", de Alexandru Bunescu, înfăţişând o locomotivă cu aburi la scară reală, care ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare vreodată în lume printr-o casă de licitaţii.

Bucureşti: moştenirea de sub dărâmături
În Clubul A din Capitală va avea loc, joi, 14 aprilie, de la ora 18.30, o dezbatere pe tema Bucureşti: moştenirea de sub dărâmături. Întâlnirea deschide seria de evenimente "ICR goes Underground", organizată de Institutul Cultural Român. Prima întâlnire va porni de la albumul Farmecul discret al Bucureştilor de Dan Dinescu şi Andrei Pippidi, apărut la Editura ICR. Invitaţii Gheorghe Pătrașcu, arhitectul-şef al Capitalei, arhitecții Teodor Frolu, Augustin Ioan și Dan Marin și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, vor discuta, împreună cu publicul, despre situaţia urbanistică actuală. Seria organizată de ICR la Club A va mai include întâlniri pe teme precum De ce aleg artiștii români calea exilului, În ce culori desenezi avangarda? și Cum "traduc" străinii România.

Târgul de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
Începând de vineri, 15 aprilie, și până duminică, 17 aprilie, meşteri din toate zonele ţării vin să sărbătorească Floriile la Muzeul Ţăranului Român din Capitală. Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar şi ţesătoare, împletitoare și încondeietoare vor veni la Târgul de Florii de la MŢR cu obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat și icoane. Publicul va putea gusta și cumpăra suc de mere, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, halviţă, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine şi lăptişor de matcă, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă de Bihor, vin și mâncăruri de post. Duminică, 17 aprilie, de la ora 12:30, la Clubul Ţăranului, Trupa de copii a atelierului de teatru al Muzeului va susţine piesa de animaţie Zâna din Stejarul cu trei crengi.

Filmul "The Runaway" de Victor Carrey a câştigat Trofeul NexT
Producţia spaniolă "The Runway" de Victor Carrey a câştigat Trofeul NexT, la gala de premiere a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj cu acelaşti nume, care a avut loc sâmbătă seară la Cinema Scala din Capitală. Premiul pentru regie i-a revenit lui Ariel Keliman, pentru "Deeper than Yesterday", producție australiană, iar Premiul pentru sound design, "Andrei Toncu" le-a fost acordat lui Benedikt David şi Inei Nikolow, pentru "Clandestine Workshop", o coproducție Austria-Argentina. Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost votat "Apele tac" de Anca Miruna Lăzărescu. Acelaşi scurtmetraj a primit şi premiul publicului pentru film românesc, în timp ce premiul publicului pentru cel mai bun film străin i-a revenit peliculei "The Chronoscope" de Andrew Legge. Festivalul Internaţional de Film NexT, organizat de Societatea Culturală NexT în memoria cineaştilor Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, s-a desfășurat şi în 2011 sub înaltul patronaj al Principesei Margareta a României.

Tabloul "Pierrot", de Ştefan Luchian, estimat la 150.000 de euro, scos la licitaţie joi de Goldart
Tabloul "Pierrot", un portret semnat de Ştefan Luchian, va fi scos, joi, la licitaţie de casa Goldart. În cadrul acestui eveniment, colecţionarii vor putea admira şi cumpăra opere rare ale unora dintre cei mai reprezentativi artişti plastici români, precum Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Samuel Mützner, Octav Băncilă, Rudolf Schweitzer-Cumpăna sau Kimon Loghi. "Pierrot" este unul dintre cele mai reuşite portrete din creaţia pictorului Ştefan Luchian, definitoriu pentru armonia dintre surprinderea specificului psihologic al personajului şi echilibrul limbajului plastic. Subiectul, un personaj din commedia dell'arte, înveşmântat în cunoscutul port alb, îi prilejuieşte autorului o virtuoasa lecţie picturală. Lucrarea este estimată la 140.000 - 150.000 de euro, datorită calităţilor artistice intrinseci şi rarităţii unei asemenea piese pe piaţa de artă. O altă piesă de referinţă din licitaţie este "Curte la Mangalia" de Nicolae Tonitza, lucrare care se remarcă prin virtuţi plastice de excepţie.

Conferinţele "Mircea Vulcănescu", la Muzeul Naţional al Ţăranului Român
La Clubul Ţăranului, va avea loc, mâine, de la ora 18:00, o nouă dezbatere din seria Conferințelor "Mircea Vulcănescu", de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. De această dată, profesorul Zoltán Rostás va răspunde la întrebarea DE CE (NU) ESTE NEVOIE DE UN ALT INTERBELIC? Zoltán Rostás este profesor doctor al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti și autor al unor numeroase studii de istorie socială şi de istorie orală. Conferinţele "Mircea Vulcănescu" au menirea să constituie la MŢR un spaţiu al dialogului intelectual centrat pe teme ale ştiinţelor socio-umane, cu deosebire orientat spre tematica raportului între tradiţie şi modernitate în istoria şi devenirea culturii şi civilizaţiei româneşti a secolului XX şi a începutului de secol XXI.

Teatrul de Comedie din Budapesta va prezenta două spectacole la Cluj-Napoca
Compania Teatrului de Comedie din Budapesta va prezenta, miercuri, două spectacole la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. O primă reprezentație va fi cea a spectacolului lui Vera Venczel, monodrama intitulată "Leul roşcat", scrisă de Mária Szepes și regizată de Böbe Bodor. La câteva luni după apariţia lui în anul 1946, romanul lui Mária Szepes a fost interzis, fiind considerat o literatură periculoasă şi subversivă. În aceeași zi de 13 aprilie și tot la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, se va juca spectacoulul "Mikveh", o piesă de Hadar Garlon. Întâmplarea scrisă cu mult umor se petrece într-o baie feminină. "Mikveh" este o baie rituală, unde femeile se duc o dată pe lună ca să se purifice şi ca să poată avea din nou relaţii cu soţii lor. Personajele piesei au vârste diferite, sunt legate de reguli religioase şi, în diferite roluri sociale şi familiale, se luptă pentru a fi acceptate, pentru libertate și pentru drepturile lor într-o lume dominată de bărbaţi.

Expoziţie "Patrimoniul UNESCO. Patrimoniul naţional din România"
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, marcată anual pe 18 aprilie, Institutul Cultural Român din Praga, în colaborare cu Asociaţia "Bucureştiul meu drag!" şi studioul de arhitectură EXHIBIT Arhitectura din Braşov, vernisează, mâine, expoziţia de planşe arhitectonice şi de fotografie "Patrimoniul UNESCO. Patrimoniul naţional din România". Expoziţia propusă de Asociaţia "Bucureştiul meu drag!" surprinde, în cele 35 de fotografii, istoria oglindită în arhitectura bisericilor fortificate din Viscri, Prejmer, Hărman, Cristian şi Ungra. Arhitecţii Dragoş Oprea şi Johannes Bertleff vor prezenta publicului ceh modalităţile de restaurare şi conservare abordate în cazul Bisericii Evanghelice din Braşov, precum şi revalorificarea funcţională, culturală şi turistică a patrimoniului naţional şi UNESCO din România.

George Brăiloiu spune că a fost contactat de Ministerul Culturii şi Academie pentru lotul Cioran
Omul de afaceri George Brăiloiu, care a cumpărat ansamblul de manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, la o licitaţie de la Paris, a declarat la RFI că a fost contactat de Ministerul Culturii şi de Academia Română pentru aceste obiecte, și că urmează să decidă cărei instituţii le va dona. George Brăiloiu a mai spus că a stabilit deja o întâlnire cu preşedintele Academiei dar că până atunci se va informa în legătură cu modalitatea în care poate face această donație statului român. Brăiloiu, prin compania KDF Energy, a cumpărat tot lotul de 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei organizate joi la Paris de casa Binoche şi Giquello, oferind o sumă de peste 400 de mii de euro, fără taxe. George Brăiloiu consideră că manuscrisele trebuie să se întoarcă în ţară şi să facă parte din patrimoniul naţional.

Pictura "Prinţesa", cu o locomotivă la scară reală - vedeta licitaţiilor Artmark din 13 aprilie
Pictura "Prinţesa", de Alexandru Bunescu, înfăţişând o locomotivă cu aburi la scară reală, va fi scoasă la licitaţie, miercuri, 13 aprilie, de Casa Artmark. Aceasta ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare vreodată în lume printr-o casă de licitaţii. Prima licitaţie Artmark dedicată în întregime artei momentului, Licitaţia de Postmodernism şi Artă Contemporană, va avea în centrul atenţiei această operă spectaculoasă: o locomotivă cu aburi, desenată la scară reală. Lucrarea are o înălţime de 4,5 metri şi o lungime de 20 de metri şi este compusă din 32 de panouri, realizate în pastel pe pânză. Opera este evaluată la o sumă între 50.000 şi 60.000 de euro. Licitaţia Artmark de miercuri va scoate la vânzare 95 de lucrări inedite. În aceeaşi seară, va avea loc şi Licitaţia de Art Nouveau şi Romantism, cu 27 de loturi.

Spectacolul "Electra", de Mihai Măniuţiu, în Polonia
Turneul european al spectacolului "Electra", montat de Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, continuă, săptămâna aceasta, în Polonia. După succesul înregistrat cu cele două reprezentaţii programate pe scena "Turkish State Theatres Sabanci International Theatre Festival" din Adana – Turcia, a venit acum rândul iubitorilor de teatru din Poznan să se bucure de acest spectacol. Reprezentaţia va avea loc, miercuri, 13 aprilie, de la ora 19:00, la Polski Teatr, toate biletele puse în vânzare fiind deja epuizate. Acest eveniment are loc în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Întâlnirii Teatrelor Europene "Necunoscuţii de lângă noi" şi se desfăşoara cu sprijinul Institutului Cultural Român din Varşovia. Spectacolul "Electra" a mai fost prezentat în România, Turcia, Israel, Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franţa şi în Spania. Regizorul Mihai Măniuţiu facilitează întâlnirea inedită dintre muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza şi texte din marea tragedie greacă, reuşind să creeze un spaţiu al confluenţelor arhaice. Această producţie a fost inclusă anul trecut în secţiunea Spectacole de patrimoniu a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

British Museum va expune 'Giulgiul de la Edesa', considerat prima icoană a creştinismului
British Museum din Londra a obţinut acceptul de a expune 'Giulgiul de la Edesa', care este considerat prima icoană a creştinismului. Este vorba despre o bucată de ţesătură pe care, potrivit tradiţiei, a rămas impregnat în mod miraculos chipul lui Iisus. Acest obiect de cult este păstrat în mod normal în capela privată a Papei de la Vatican, deşi a fost expus publicului larg de câteva ori. Potrivit informaţiilor oferite de British Museum, faimoasa icoană va fi inclusă, în luna iunie, în expoziţia intitulată 'Comorile Cerului', care va reuni diverse obiecte creştine vechi.

Pianul călator ajunge la Iași
La final, vă reamintim că turneul "Pianul călător", susținut de Horia Mihail, continuă, mâine, cu recitalul de la Iași. Primele concerte au fost apreciate de public şi răsplătite cu minute întregi de aplauze. Spectatorii, unii veniţi special din alte oraşe pentru a-l asculta, s-au putut bucura de un program integral Liszt. Turneul solistului concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio cuprinde recitaluri în 12 oraşe din România şi marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt. Urmând exemplul compozitorul maghiar care, între anii 1846 şi 1847, susţinea concerte în ţările române pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot, în 5 din cele 12 oraşe în care pianistul Horia Mihail va susţine recitaluri, va avea alături un pian călător. Pianul va poposi în oraşe care nu dispun la această dată de un instrument performant pentru concerte: Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Dumbrăveni şi Mediaş. La sfârşitul turneului, în data de 21 aprilie, pianul de concert va ajunge la Mediaş, unde va fi predat autorităţilor locale în cadrul unei ceremonii urmată de ultimul recital al turneului. Instrumentul va fi dat în folosinţă comunităţii locale a oraşului Mediaş de către Societatea Română de Radiodifuziune.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!