DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Expresul de seară • Realizatori Anca Mateescu si Dana Pitrop

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 21.00
Stagiunea Muzicală Radio • Transmisiune directă din Studioul 'Mihail Jora'. Concertul Orchestrei de Cameră Radio. Dirijor şi solist Ladislau Horvath. Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 23 în Re major KV 181, Rondo KV 269 în Si bemol major pentru vioară şi orchestră, Adagio KV 261 în Mi major pentru vioară şi orchestră şi Rondo KV 373 în Do major pentru vioară şi orchestră; Charles Gounod - Mica simfonie pentru instrumente de suflat; Joseph Haydn – Simfonia nr. 49 în fa minor «La Passione». În pauză, interviuri cu protagoniştii. Comentează Sebastian Crăciun. Producător Sorina Goia

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Etica, estetica • Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

29 septembrie 2010

Institutul Cultural Român, inaugurat la Chişinău fără sediu
Institutul Cultural Român de la Chişinău va fi inaugurat, astăzi, fără a avea deocamdată un sediu de lucru. Acesta va fi stabilit ulterior, după restaurarea unei case monument din oraş. Instituţia de la Chişinău va purta numele poetului Mihai Eminescu şi se va lansa în capitala Moldovei, printr-o ceremonie şi un concert la Sala cu Orgă. Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" este primul institut al unei ţări din Uniunea Europeană deschis la Chişinău iar misiunea sa este promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei. Activitatea filialei de la Chişinău va fi coordonată de Petre Guran, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti şi doctor în istorie, fost membru al Centrului de Studii Elenice al Universităţii Princeton şi cercetător ştiinţific la Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române. Totodată, el este autorul a numeroase studii, articole şi recenzii pe teme de antropologie, istorie şi actualitate politică şi religioasă. La evenimentul din aceasta seara va concerta Ansamblul Romanian Piano Trio.

Premieră la Naţionalul Bucureştean
Spectacolul "Spitalul special" de Iosif Naghiu, va avea premiera oficială la Teatrul Naţional din Bucureşti, astăzi, la ora 19.00. Iubitorii de teatru vor vedea o piesă despre cum s-a furat o revoluţie, despre vise spulberate, agonia visătorilor şi o tranziţie fără sfârşit. Dramaturgul Iosif Naghiu este printre primii artiști care anticipează, încă din 1992, evoluţia societăţii româneşti post decembriste. Rezultatul este o piesă care parodiază, deopotrivă, revoluţia, eroismul şi moartea. Din distribuţie fac parte actorii Dorin Andone, Mihai Verbiţchi, Teodora Mareş, Carmen Ionescu, Răzvan Popa şi Andrei Duban iar regia spectacolului îi aparţine lui Ştefan Iordănescu.

Victor Rebengiuc şi Florin Şerban, finaliştii Marilor Premii Prometheus
Actorul Victor Rebengiuc şi regizorul Florin Şerban se numără printre finaliştii Marilor Premii Prometheus pentru Opera Omnia - premiul pentru întreaga carieră şi, respectiv, pentru Opera Prima – care vor fi acordate pe 13 octombrie.
Marile Premii Prometheus sunt acordate în fiecare an de Fundaţia Anonimul pentru a recompensa artiştii români de valoare din literatură, muzică, arte vizuale şi artele spectacolului. Ceilalţi finalişti selectaţi pentru Marele Premiu Prometheus pentru Opera Omnia sunt: Ştefan Agopian (literatură), Valentin Gheorghiu (muzică) şi Ion Grigorescu (arte vizuale). Din juriul prezidat de Andrei Pleşu, mai fac parte Eugen Negrici , Dan Dediu , Ruxandra Demetrescu şi Ion Caramitru.

Început de stagiune la Braşov
Filarmonica Braşov inaugurează mâine, de la ora 19.00, la Teatrul "Sică Alexandrescu", noua stagiunea de concerte. Evenimentul se anunţă cu totul special pentru că marchează 133 de ani de existenţă a filarmonicii. Melomanii vor avea ocazia să asculte cub bagheta maestrului GHEORGHE COSTIN, piese reprezentative ale lui Edvard Grieg, cele două suite pentru orchestră Peer Gynt, în interpretarea actorului FLORIN PIERSIC.

Oamenii de Neanderthal independenţi faţă de Homo sapiens
Un studiu recent arată că oamenii de Neanderthal erau pasionaţi de noi descoperiri şi au creat singuri diferite unelte. Acest studiu atacă teoria potrivit căreia cele mai apropiate "rude" ale omului au putut să se dezvolte doar prin contactul cu Homo sapiens. Echipa de cercetători susţine că schimbările climatice i-ar fi putut determina pe neanderthalieni să facă inovaţii, pentru a supravieţui. Oamenii de Neanderthal au fost descoperiţi în Germania, în Valea Neander, lângă Dusseldorf, în 1856. Se crede că au trăit în Europa şi în unele părţi ale Asiei. O examinare a fosilelor oamenilor de Neanderthal au demonstrat că aceştia aveau în proporţie de 99,5-99,9% acelaşi ADN ca oamenii moderni, ceea ce îi transformă în cele mai apropiate rude ale oamenilor de astăzi.

România – LIBER la literatură
La Barcelona are loc, până pe 2 octombrie, cel mai important tîrg de carte din Spania, intitulat "Liber". Evenimentul se desfăşoară alternativ în Barcelona şi Madrid, iar anul viitor România va avea statutul de ţară invitată. Acum, țara noastră are un stand propriu, unde sunt expuse numeroase traduceri în limba spaniolă (peste 40 de titluri apărute pînă acum cu sprijinul ICR), dar şi noutăţi editoriale din ţară. Pentru a beneficia de prezenţa lumii editoriale şi cititoare în Barcelona, ICR Madrid organizează, în perioada tîrgului, "Zilele literaturii române în Barcelona". În această seară, la evenimentul organzat de ICR se va vorbi cu preponderenţă despre literatură română intebelică, iar mâine, despre literatura contemporană. Din România vor fi prezenţi Ioana Pârvulescu cu o prezentare însoţită de imagini şi comentarii despre România interbelică şi Răzvan Petrescu, unul dintre cei mai rafinaţi prozatori români, a cărui carte, "Ligeros cambios de actitud", a apărut de curînd în Spania.

Maria Gheorghiu - o voce din 'Curcubeu'
Binecunoscuta cantautoare de muzică folk Maria Gheorghiu şi-a lansat cel mai recent album, intitulat 'Curcubeu'. Realizat împreună cu actorul Eusebiu Ştefănescu, discul cuprinde 16 'piese' şi un bonus înregistrate timp de un an. Acompaniată la clape de Radu Graţianu, artista a fost primită cu deosebită căldură chiar de la prima piesă de pe noul album, care dă şi numele acestuia. Cântecele au alternat cu poezii recitate de actorul Eusebiu Ştefănescu, semnate de Octavian Paller, Miron Manega, Andrei Radu, Giorgios Sefelis, Teodor Paca şi Maria Gheorghiu. Nume sonore ale muzicii folk româneşti între care Zoia Alecu, Ducu Bertzi, Doru Stănculescu, Horia Stoicanu, Cristian Paţurcă, Eugen Avram, Alina Manole, Tic Petroşel, acompaniat la pian de excepţionala Marlene Hristea - au ţinut să fie alături de cea mai bună voce feminină a acestui gen special de muzică din ţara noastră. De-a lungul carierei sale artistice Maria Gheorghiu a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate, a editat mai multe albume şi a colaborat cu nume importante ale scenei româneşti, în prezent ocupând un loc important în galeria folkiştilor români.

Trupa Nouvelle Vague revine la Bucureşti, pentru un concert pe 22 noiembrie
Nouvelle Vague, celebrul grup de muzicieni care a cucerit lumea cu ritmuri de bossa nova, revine toamna aceasta pentru a treia oară în România, pentru un concert la Sala Palatului, pe 22 noiembrie. Astfel, alături de show-ul lui Herbie Hancock, concertul Nouvelle Vague se înscrie în seria evenimentelor Fusion Nights, ce vor avea loc toamna aceasta la Bucureşti. Nouvelle Vague este un grup de artişti francezi, care îşi defineşte muzica printr-un stil ce se regăseşte şi în numele trupei, respectiv "new wave", sau celebrul "bossa nova" din limba portugheză, curent pe care l-au îmbogăţit de-a lungul timpului cu puternice elemente de punk rock şi chiar post punk. Bazele Nouvelle Vague au fost puse în 2003 de producătorii francezi Marc Collin şi Olivier Libaux, conceptul original al trupei fiind acela de a colabora cu voci feminine tinere, nefamiliarizate cu stilul bossa nova, care să îmbogăţească fiecare piesă cu un sound actual, fresh şi captivant.

Placido Domingo renunţă la conducerea Operei din Washington
Tenorul spaniol Placido Domingo va părăsi în iunie 2011 postul de director al Operei Naționale din Washington, unde lucrează din 1996. 'În cursul ultimelor 14 stagiuni, am avut marea plăcere să conduc Washington National Opera. A fost o lungă şi fructuoasă colaborare, dar această a 15-a stagiune a mea va fi ultima', scrie cântăreţul în vârstă de 69 de ani fără să-şi explice gestul. Placido Domingo mai are un contract de conducere cu Opera din Los Angeles, pe care l-a reînnoit până în 2013. Tenorul, care va împlini 70 de ani în luna ianuarie, a fost operat în martie de un cancer al colonului.

Rose din Titanic a murit la 100 de ani
Gloria Stuart, una dintre actriţele de prim rang de la Hollywood în anii 1930, care a redevenit celebră în 1997 odată cu rolul supravieţuitoarei Rose în filmul "Titanic", regizat de James Cameron, a murit la vârsta de 100 de ani. Actriţa a fost diagnosticată cu cancer mamar în urmă cu cinci ani, însă reuşise să învingă această maladie. Gloria Stuart s-a născut pe 4 iulie 1910 în Santa Monica şi a studiat arta dramatică şi filosofia înainte de a juca în piese de teatru şi mai târziu în filme produse la Hollywood. Ea a fost unul dintre membrii fondatori ai Sindicatului actorilor americani. Actriţa a jucat în filme din genuri diferite, apărând la începutul carierei în horrorul "Omul invizibil" (1933), iar apoi jucând alături de Shirley Temple în "Poor Little Rich Girl" şi colaborând cu regizorul Busby Berkeley la rolul din "Gold Diggers of 1935". Lungmetrajul "Titanic", regizat în 1997 de James Cameron, a fost filmul care i-a adus Gloriei Stuart faima de odioară, dar şi o nominalizare la premiile Oscar, la vârsta de 87 de ani. Gloria Stuart a fost de altfel cea mai în vârstă actriţă nominalizată vreodată la Oscar.

Ceai și Teatru radiofonic
Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul ACT încep, din această stagiune, un parteneriat, intitulat TEATRU & CEAI. Vor fi organizate audiţii cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă şi contemporană, sau variante noi ale unor texte dramatice clasice. La Ceainăria Teatrului ACT, publicul va avea posibilitatea să cunoască operele unor cunoscuţi şi consacraţi actori, sau tineri talentaţi care vor să se impună, în montări ale unor regizori experimentaţi şi convinşi de posibilităţile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic. Prima întalnire va avea loc, în această seară, de la ora 19.00, şi are ca subiect al audiţiei spectacolul Rătăcirile Marelui Macabru, de Michel de Ghelderode, în adaptarea radiofonică şi regia artistică a Ilincăi Stihi. În distribuţie: Virgil Ogăşanu, Zoltan-Octavian Butuc, Mihai Dinvale, Pavel Bartos, Valeria Ogăşanu, și alții.

Lecturi publice, în memoria lui Gellu Naum
Ada Milea şi Mitoş Micleuşanu vor prezenta, astăzi, mai multe texte de Gellu Naum, la Clubul Ţăranului Român, cu prilejul celor 9 ani care au trecut de la dispariția poetului. În prima parte a serii, lectura publică este deschisă prietenilor autorului care doresc să citească pe scenă câte un poem de Gellu Naum. Evenimentul este organizat de Fundaţia "Gellu Naum" şi Asociaţia "Locul Tare" şi se intitulează "Pasageri în tranzit", iar intrarea publicului este liberă. Opera lui Gellu Naum a fost tradusă în principalele limbi de circulaţie internaţională, la edituri prestigioase, fiind încununată cu premii importante.

Măşti din Maramureş, în Gorj
Muzeul Judeţean 'Alexandru Ştefulescu' din municipiul Târgu-Jiu găzduieşte, timp de o lună, o expoziţie de măşti populare maramureşene, intitulată 'Masca şi rolul ei în sărbătorile de iarnă'. Potrivit directorului instituţiei, Dumitru Hortopan, exponatele au fost aduse la Târgu-Jiu prin intermediul Muzeului Judeţean Baia Mare. Expoziția constă în 20 de măşti şi manechine care descriu modul în care maramureşenii întâmpină şi sărbătoresc Crăciunul sau Anul Nou. La vernisajul expoziției, publicul a putut urmări şi o serie de filmuleţe despre meşterii populari şi meşteşugurile pe cale de dispariţie din zona Maramureşului.

Seară veneţiană dedicată Hertei Müller
Publicul veneţian este invitat, mâine, la Ateneo Veneto di Scienze, Lettere ed Arti, la o seară dedicată Hertei Müller, laureata Premiului Nobel pentru literatură 2009.
Manifestarea este organizată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în colaborare cu prestigioasa instituţie veneţiană, fondată în anul 1812 prin decretul semnat de Napoleon Bonaparte. Protagonistele serii vor fi tânăra artistă italiană Paola Zoppi, scriitoare, performer, director artistic al Festivalului LibrInTerra, jurnalist în domeniul cultural şi violonista Helga Ovale, absolventă a Conservatorului din Pavia. Scenariul serii reprezintă un montaj literar şi teatral de fragmente din primul roman tradus în limba italiană al Hertei Muller, Il paese delle prugne, punctate muzical de violonista Helga Ovale. Proiectul se înscrie în strategia filialei de la Veneţia a Institutului Cultural Român privind promovarea scriitorilor români şi a traducerilor de literatură română în Italia.

Actorii din distribuţia filmului "Sunetul muzicii" se vor reuni pentru prima oară după 45 de ani
Actorii din filmul "Sunetul muzicii/ The Sound of Music" se vor reuni pentru prima oară, după 45 de ani, în luna octombrie, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Julie Andrews, Christopher Plummer, Charmian Carr (Liesl) şi actorii care au interpretat rolurile celorlalţi şase copii ai familiei von Trapp vor povesti o serie de întâmplări petrecute în timpul filmărilor pentru acest lungmetraj, turnat în 1965 şi premiat un an mai târziu cu cinci Oscaruri, dar şi aspecte din vieţile lor de după acest lungmetraj, devenit unul dintre cele mai populare musicaluri realizate în istoria cinematografiei. Câţiva dintre adevăraţii copii ai familiei von Trapp, care au călătorit în lumea întreagă de-a lungul anilor pentru a interpreta cântecele devenite celebre graţie filmului, vor fi prezenţi şi ei în această emisiune. Muzica peliculei, care include cântece celebre precum "My Favourite Things" şi "Edelweiss" este una dintre cel mai bine vândute coloane sonore de film din toate timpurile, fiind premiată cu 12 discuri de platină.

Regizorul polonez Krzysztof Warlikowski vine, pentru prima dată, în România, la FNT 2010
Renumitul regizor polonez Krzysztof Warlikowski va veni la Bucureşti, la Festivalul Naţional al Teatrului 2010, cu spectacolul 'Dibuk', după textul clasic al lui Solomon An-ski şi nuvela contemporană a Hannei Krall. Spectacolul este programat la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti marţi, 2 noiembrie, ora 20,00, şi miercuri, 3 noiembrie, de la ora 18,00. După premiera de la Avignon din 2003, spectacolul s-a jucat la International Theatre Festival Dialog în Wroclaw, Polonia, la Hebbel Theatre din Berlin, Bouffes du Nord, Paris, iar în 2004 a fost invitat la BAM Next Wave Festival din New York. În vara lui 2008, spectacolul a ajuns şi la Festivalul de la Edinburgh, iar în septembrie acelaşi an a fost prezentat în cadrul Festivalului din Israel printre evenimentele care au marcat Anul Polonez în Israel 2008-2009. Cu ocazia venirii în România a lui Krzysztof Warlikowski, Fundaţia Culturală 'Camil Petrescu' va lansa versiunea în limba română a volumului 'Théâtre Ecorché' al criticul de teatru polonez Piotr Gruszczynski, cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi al Festivalului Naţional de Teatru.

Toamna Muzicală Clujeană
23 de concerte vor fi susţinute în cadrul celei de-a 46-a ediţii a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană, care va avea loc începând de astăzi și până pe 22 octombrie, la Cluj-Napoca. Directorul Filarmonicii Transilvania, Marius Tabacu, a declarat că la eveniment vor participa artişti din Franţa, Anglia, Italia, România, inclusiv clujeni cunoscuţi, iar repertoriul va fi alcătuit atât din lucrări camerale, cât şi simfonice şi concertistice. Purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural Francez, Raluca Ghervan, a anunțat, la rândul său, că ansamblul La Fenice şi clavecinista Françoise Langellé, violoncelistul Bruno Cocset alături de formaţia sa Les Basses Réunies din Franța vor prezenta un repertoriu baroc. De asemenea, Ansamblul Turicum, ai cărui membri provin din Elveţia, Franţa, Spania și Portugalia vor aduce ineditul pe scena clujeană. Aceștia vor prezenta publicului un program cu muzică renascentistă portugheză.

Luna Amară aniversează 10 ani printr-un turneu naţional
Trupa Luna Amară aniversează 10 ani de activitate printr-un turneu naţional, care debutează cu un concert pe care formaţia îl va susţine pe 2 octombrie la Zone Arena în deschiderea show-ului Ozzy Osbourne. Turneul naţional, care se va desfăşura în perioada octombrie - noiembrie, va include şi concerte în mari oraşe printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov, Suceava, Iaşi, Baia Mare, Galaţi, Timişoara, Arad şi Craiova. Pe de altă parte, trupa va susţine şi alte concerte, printre care un "open air" şi două acustice, care nu fac parte din acest turneu şi vor fi anunţate ulterior. Bazele trupei Luna Amară au fost puse în urmă cu zece ani, la Cluj-Napoca, când formaţia a fost fondată sub numele Tanagra Noise. Membrii formaţiei sunt recunoscuţi pentru introducerea trompetei ca un element inedit pentru sound-ul unei trupe de rock. Anul acesta, Luna Amară a cântat în deschiderea concertelor pe care Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein le-au susţinut la București.

Mărturii de artă şi cultură ortodoxă din Episcopia Covasnei şi Harghitei, la Muzeul Satului
Expoziţia 'Mărturii de artă şi cultură ortodoxă din Episcopia Covasnei şi Harghitei' a fost deschisă, în sala 'Gheorghe Focşa' a Muzeul Naţional al Satului din Capitală. Manifestarea face parte din programul 'Biserica, centru de spiritualitate al satului românesc'. La Muzeul Satului pot fi văzute 73 de piese - în special icoane, cărţi, cât şi diverse obiecte de cult, datate sau databile în sec. XVII - XX.
Expoziţia va putea fi vizitată până pe 15 noiembrie.

Expoziţie de artă contempotrană rusească la Luvru, boicotată de pictori ruşi
Mai mulți pictori ruşi au ameninţat că vor boicota expoziţia de artă contemporană rusească prevăzută să fie deschisă în luna octombrie la muzeul Luvru din Paris dacă autorităţile nu-şi vor retrage decizia de a cenzura lucrarea unuia dintre expozanţi, considerată provocatoare la adresa premierului rus Vladimir Putin.
Una din creaţiile lui Avdei Ter-Oganian , care prezintă un dreptunghi negru pe un fond roşu deasupra unui mic cerc alb, are următoarea legendă: 'Această operă invită la comiterea unui atentat împotriva omului de stat V.V. Putin cu scopul de a-i opri activitatea de stat şi politică'. Artistul este sub incidenţa urmăririlor penale în Rusia după ce a decupat în public icoane ortodoxe în cadrul unui târg artistic în 1998. El s-a refugiat la Praga şi trăieşte de atunci acolo. Arta contemporană rusească este adesea atacată de ultraortodocşi.

"Car cu boi", de Grigorescu, ar putea stabili un nou record de preţ la licitaţia Artmark de joi
"Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, tablou care va fi scos la licitaţie, mâine, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, ar putea fi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România. Licitația de la Operă va fi cea mai mare din Europa, ca număr de participanţi, aproximativ, 900, şi cu 127 de lucrări expuse. În premieră pentru piaţa de artă din România, lucrări ale celor mai importanţi pictori români care au abordat genurile impresionism şi postimpresionism vor fi scoase la vânzare într-o licitaţie publică. Vedeta evenimentului este lucrarea "Car cu boi", o capodoperă a artistului român Nicolae Grigorescu, estimată la peste 200.000 de euro. În acest moment, "Car cu boi" este cel mai valoros tablou din România. De asemenea, lucrările "Băieţi scăldându-se", semnată de Camil Ressu, şi "Trandafiri", a lui Ştefan Luchian, fiecare dintre ele estimată la o sumă de circa 35.000 de euro, se numără printre cele mai aşteptate picturi de la această licitație.

Ceai și Teatru radiofonic
Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul ACT încep, din această stagiune, un parteneriat, intitulat TEATRU & CEAI. Vor fi organizate audiţii cu public ale unor spectacole de teatru după dramaturgie modernă şi contemporană, sau variante noi ale unor texte dramatice clasice. La Ceainăria Teatrului ACT, publicul va avea posibilitatea să cunoască operele unor cunoscuţi şi consacraţi actori, sau tineri talentaţi care vor să se impună, în montări ale unor regizori experimentaţi şi convinşi de posibilităţile expresive ale universului artistic sonor ce dă identitate teatrului radiofonic. Prima întalnire va avea loc, în această seară, de la ora 19.00, şi are ca subiect al audiţiei spectacolul Rătăcirile Marelui Macabru, de Michel de Ghelderode, în adaptarea radiofonică şi regia artistică a Ilincăi Stihi. În distribuţie: Virgil Ogăşanu, Zoltan-Octavian Butuc, Mihai Dinvale, Pavel Bartos, Valeria Ogăşanu, și alții.

"Aurora" şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", la Festivalul de Film de la Estoril
Peliculele "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, vor fi prezentate în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului de Film de la Estoril (Portugalia), care va avea loc în perioada 5 - 14 noiembrie. Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a avut premiera mondială, anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes, în afara competiţiei. "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" este realizată după ce autorul, cunoscut pentru filmele sale de montaj, a vizionat peste o mie de ore de imagini de arhivă cu dictatorul român.
Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal. Puiu îl interpretează pe Viorel, un bărbat divorţat, care, pe fondul unei depresii, recurge la acţiuni extreme. Printre numele din distribuţie se regăsesc Clara Vodă şi Gelu Colceag.

Documentare britanice, prezentate la Muzeul Ţăranului Român, între 4 octombrie şi 20 decembrie
Filmele "The yes men fix the world", "Afghan star" şi "Man on wire" se numără printre cele 12 proiecţii din cadrul proiectului "British Documentary", desfăşurat de British Council, în perioada 4 octombrie - 20 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român. Proiectul "Documentare Britanice" include o serie de 12 filme, care vor fi prezentate săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 19.00, la Studioul "Horia Bernea" al Muzeului Ţăranului Român. Filmele incluse în seria "Documentare Britanice" au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distincţii în cadrul festivalurilor internaţionale, printre care şi Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la ediţiile din 2009 şi 2008.
Tematica filmelor este diversă - de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada războiului rece şi a anilor 60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistică a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca armă a activismului social şi de mediu. Filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea publicului la proiecţiile documentarelor britanice este liberă.

Schelete de dinozauri, puse în vânzare la Paris de casa de licitaţii Sotheby's
Scheletele unor dinozauri, printre care se află cel al unui allosaurus lung de 10 metri şi cel al unui pleziozaur - dinozaurul marin care a stat la baza apariţiei legendei despre monstrul din Loch Ness în legendele populare -, vor fi scoase la licitaţie de casa Sotheby's din Paris. Aceste schelete sunt expuse, începând de astăzi, la sediul parizian al casei de licitaţii, înainte de a fi scoase la licitaţie.
Licitaţia, care va avea loc pe 5 octombrie, este prima acţiune dedicată în întregime "istoriei naturale", organizată de casa Sotheby's în Franţa. Exponatul cel mai spectaculos este scheletul unui allosaurus ("şopârlă ciudată" în greaca veche), un redutabil prădător carnivor care a trăit în Jurasicul superior, în urmă cu 150 de milioane de ani. Exponatul are un preţ estimativ de 800.000 de euro. În 1997, casa Sotheby's a vândut pentru suma record de 8,4 milioane de dolari scheletul complet al unui tiranozaur, aflat în prezent în colecţia unui muzeu din Chicago.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!