DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

22 septembrie 2010

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Universitatea Bucureşti va găzdui astăzi și mâine workshop-ul exploratoriu 'Cercetarea academică în ştiinţele sociale: stări actuale, tendinţe, implicaţii pentru societatea românească, prospectarea unor proiecte de cooperare'. Evenimentul este organizat în cadrul Conferinţei Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România. Workshop-ul este coordonat de prof. univ. dr. Lazăr Vlăsceanu în colaborare cu prof. univ. dr. Maria Deckard-Bucur şi reuneşte cercetători români din ţară şi din străinătate cu preocupări în domeniul ştiinţelor sociale. Evenimentul ştiinţific îşi propune să exploreze relaţia dintre cercetarea socială şi posibilitatea dezvoltării unor politici publice informate ştiinţific, cu referire specială la problemele din societatea românească. Principalele teme puse în discuţie sunt: Antropologie economică şi migraţiune, Politici publice. Filosofia şi sociologia cunoaşterii, Studii culturale - istorie şi actualitate.

Scriitorii Ruxandra Cesereanu, Lucian Dan Teodorovici, Corin Braga şi Florin Lăzărescu participă la Festivalul de povestiri "1001 de nopţi". Evenimentul se va desfășura începând de astăzi și până vineri, la New Orleans. Festivalul de povestiri "1001 de nopţi în New Orleans: Nopţi de arabesc creol şi fascinaţie transilvano-moldavă! O bătălie a barzilor!" este organizat de Institutul Cultural Român de la New York, în colaborare cu Universitatea din New Orleans. Alături de cei patru scriitori români, sunt invitaţi studenţii Marius Conkan şi Bogdan Odăgescu, de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, selectaţi dintre participanţii la atelierul de povestiri "1001 nopţi", susţinut de Ruxandra Cesereanu pe durata unui an şi jumătate, şi scriitorii americani Dave Brinks, Bill Lavender, Jessica Faust-Spitzfaden, R. Moose Jackson, James Nolan şi DeWitt Brinson. Maestrul de ceremonii va fi scriitorul american de origine română Andrei Codrescu.

O ediţie inedită a festivalului de scurtmetraje Filmul de Piatra va avea loc, în perioada 24 - 26 septembrie, la Piatra Neamţ. Timp de trei zile, oraşul va fi cuprins de "o sărbatoare a filmului şi a artelor", organizatorii pregătind un program inedit care conţine, pe lângă proiecţiile de film, concerte, spectacole multimedia şi piese de teatru, totul în aer liber şi gratuit. Astfel, vineri, proiecţiile, concertele şi celelalte surprize au loc în centrul oraşului, în Piaţa de la Turnul lui Ştefan, pentru ca sâmbătă şi duminică, festivalul să se mute pe vârful muntelui Cozla. Aici se poate ajunge după o plimbare gratuită cu telegondola, care pleacă din faţa gării din Piatra Neamţ, trece pe deasupra oraşului şi ajunge pe vârful muntelui, pe platoul unde se desfăşoara festivalul.

Unul din cei mai celebri reprezentanţi ai muzicii electronice, David Guetta, concertează la Bucureşti pe 15 octombrie, la Romexpo, în cadrul seriei de evenimente internaţionale Deadcode Production "Diamond Series", care include şi concerte la Bratislava, Debrecen şi Praga. Spectacolul va avea loc la Romexpo, una dintre cele mai mari săli din România, unde va fi folosit un sistem de sonorizare de nivel mondial şi o tehnică de lumini care cuprinde o serie de elemente vizuale unicat. Datorită succesului imens al celui de-al patrulea album semnat David Guetta - "One Love", apărut în august 2009 -, turneul de succes al acestuia continuă. Discul, la care au contribuit staruri precum membrii trupei Black Eyed Peas, Akon şi Kelly Rowland, se menţine în fruntea clasamentelor de vânzări şi al pieselor dance, cele mai bune cântece fiind difuzate permanent de radiourile şi televiziunile muzicale.

Pelicula"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică va fi prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian. Evenimentul se va desfăşura până pe 25 septembrie. Filmul va fi proiectat în cadrul unei retrospective dedicate documentarelor. "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a avut premiera mondială, anul acesta, la Festivalul de Film la Cannes, în afara competiţiei. Pelicula este realizată după ce autorul, cunoscut pentru filmele sale de montaj, a vizionat peste o mie de ore de imagini de arhivă cu dictatorul român. De asemenea, "Principii de viaţă", în regia lui Constantin Popescu, va fi prezentat în competiţia dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Valoarea premiului competiţiei este de 90.000 de euro, bani care revin următorului proiect al regizorului şi producătorului prezenţi în competiţie.

Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chişinău, condus de Petre Guran, va fi inaugurat miercuri, 29 septembrie, în prezenţa ministrului afacerilor externe al României, Teodor Baconschi. La ceremonia de deschidere vor participa, în afară de şeful diplomaţiei române, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintele Institutului Cultural, Horia-Roman Patapievici, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, şi directorul ICR "Mihai Eminescu" Chişinău, Petre Guran. Cu această ocazie va avea loc şi un concert inaugural susţinut în Sala cu Orgă de la Chişinău de Romanian Piano Trio, format din muzicienii Alexandru Tomescu, Răzvan Suma şi Horia Mihail, care vor interpreta lucrări din repertoriul românesc şi internaţional.

A doua ediţie a Iaşi International Film Festival va avea, anul acesta, un buget "de criză", va dura doar cinci zile, faţă de zece anul trecut, dar a păstrat numărul de secţiuni şi numărul de premii în concurs. Evenimentul se va desfăşura în perioada 6-10 octombrie. Cele patru secţiuni sunt: lungmetraj, scurtmetraj, documentar şi animaţie. În competiţia oficială vor fi nouă filme de lungmetraj, 17 documentare, 34 scurtmetraje ficţiune şi 12 filme de animaţie. Alte 10 producţii din categoria film experimental şi independent se întrec în competiţia AltFel, unde câştigătorul va fi desemnat de public. Tot la ediţia de anul acesta, regizorul Dinu Cocea va primi Premiului de excelenţă pentru întreaga activitate, iar în cadrul festivalului va fi prezentată o retrospectivă a filmelor acestuia.

În data de 30 Septembrie 2010, la ora 19:00, Asociaţia "Friends of Opera" organizează, în Salonul Galben al Operei Naţionale, o "licitaţie tăcută" cu obiecte donate de mari balerini şi artişti lirici. Instituţia va găzdui, în paralel, şi cea mai mare licitaţie de pictură impresionistă, organizată de ARTMARK. Obiectele şi tablourile vor fi expuse în foaier, între 25 şi 29 septembrie, orele 11-21.

Trupa Teatrului German de Stat Timişoara participă la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea cu piesa lui Eugène Ionesco "Cântăreaţa cheală", pusă în scenă de Alexandru Dabija. Reprezentaţia are loc sâmbătă, 2 octombrie 2010, la ora 20 la Teatrul de Stat din Oradea. Festivalul este dedicat pieselor într-un act, în toate formele lor, şi doreşte să creeze un spaţiu al reflexiei, dar şi unul de inspiraţie creativă şi să promoveze piesa într-un act la nivel naţional şi internaţional. Fondat în 1976, festivalul oferă din 1984 şi montări din alte ţări precum Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Moldova şi Japonia. Festivalul este organizat de Teatrul de Stat din Oradea cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea şi al Consiliului Judeţean Bihor. Piesa de debut a lui Eugène Ionesco, "Cântăreaţa cheală", s-a jucat pentru prima oară în 1950 la Paris, şi prezintă incapacitatea omului de a comunica, precum şi încercările sale disperate să ascundă, cu ajutorul limbajului, banalitatea şi golul din viaţa sa, prin dizolvarea dialogului în propoziţii fără sens, şi ulterior, doar litere.

Richard Marx şi-a anulat concertul din această toamnă din România. Şi asta din cauza unor probleme logistice cu care s-a confruntat echipa de producţie a turneului. Richard Marx a fost nevoit să anuleze mai multe spectacole din Europa Centrală şi de Est, printre care şi concertul din România. Biletele pentru concertul pe care artistul ar fi trebuit să-l susţină pe 1 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, vor putea fi rambursate de la punctele de vânzare de la care au fost achiziţionate, în perioada 27 septembrie – 26 octombrie.

Pianistul român Lucian Ban şi contrabasistul de jazz John Hebert vor concerta, în această seară, la Teatrul Odeon din Bucureşti. Recitalul este prilejuit de lansarea albumului 'Enesco Re-Imagined', cei doi muzicieni 'asumându-şi moştenirea muzicală a lui George Enescu într-o reimaginare contemporană, îndrăzneaţă' a câtorva dintre lucrările marelui compozitor. Împreună cu Lucian Ban şi John Hebert, în spectacolul de la Teatrul Odeon, organizat de ICR, care a susţinut şi editarea albumului, vor evolua personalităţi ale jazzului mondial: Mat Maneri (violă), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioară), Ralph Alessi (trompetă), Gerald Cleaver (tobe) şi Badal Roy (tobe indiene şi percuţie).

Animaţii trăznite, pelicule din anii '20 şi filme româneşti vor putea fi urmărite la Festivalul de Film Comedy. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8 - 17 octombrie la Cluj-Napoca. Festivalul, aflat la a doua ediţie, are secţiuni precum "Focus", care include pelicule din Franţa, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Turcia, un Medalion Geo Saizescu, dar şi secţiuni dedicate scurtmetrajelor şi filmelor mute.
De asemenea, în programul festivalului figurează filme precum "Misiune: Londra", o peliculă bulgărească, care redă haosul creat la ambasada Bulgariei din Londra cu ocazia unui concert organizat în preajma aderării ţării la Uniunea Europeană, "Piraţii radioului", în care un grup de amatori de muzică bună decid să mute staţia pe o navă din Marea Nordului, pentru a scăpa de constrângerile legale, dar şi animaţia irlandeză "Agricultura la raport", care spune povestea vieţii unei vaci afectate de un radio-program de ştiri. Ediţia din acest an a festivalului de film se va desfăşura în trei cinematografe clujene, Republica, Victoria şi Arta, la Casa Tranzit şi în parcarea unui centru comercial, unde vor avea loc proiecţiile drive in.

Filmul 'Pas în doi', de Dan Piţa, va deschide, mâine, programul Cinemateca Românească de la Institutul Cultural Român din Londra. 'Pas în doi' este unul dintre filmele de referinţă semnate de Dan Piţa, alături de alte titluri celebre precum 'Concurs', 'Faleze de nisip', 'Rochia albă de dantelă' sau 'Pepe şi Fifi'. Din distribuţie fac parte actorii Claudiu Bleonţ, Petre Nicolae, Anda Onesa şi Ecaterina Nazare. Filmul a câştigat Menţiunea de Onoare la secţiunea Ursul de Argint de la Berlin în 1985 şi a fost nominalizat pentru Ursul de Aur la Berlinala din acelaşi an. Cinemateca se înscrie în programele permanente menite să transforme sediul ICR într-una dintre destinaţiile de film de mare audienţă din Londra, proiectul fiind organizat în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.

Noaptea Cercetătorilor, care este sărbătorită vineri în peste 30 de ţări, cuprinde şi o serie de manifestări - activităţi pentru copii, liceeni şi studenţi, dar şi pentru publicul larg - care vor avea loc la Muzeul Naţional de Geologie din Capitală. Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce-şi propune să-i aducă pe oamenii de ştiinţă şi lumea lor deosebită mai aproape de publicul larg. La Muzeul de Geologie din Capitală vor avea loc cu această ocazie experimente, proiecţii multimedia, prezentări şi discuţii incitante. Pentru copii şi adolescenţi vor fi organizate, între orele 10.00 şi 18.00, ateliere de creaţie unde îşi vor putea testa limitele, concursuri şi jocuri cu premii ce vor stimula curiozitatea şi interesul pentru cercetare, ştiinţă şi tehnică. După ora 18.00, când se deschide oficial Noaptea Cercetătorilor, vor avea loc activităţi pentru publicul larg ce vor consta în proiecţii de filme documentare, prezentare de proiecte de cercetare. În România, evenimentul va fi sărbătorit în 11 oraşe.

Helena Bonham Carter, Sam Rockwell, Mia Wasikowska şi Andrew Garfield se numără printre laureaţii Hollywood Awards la cea de-a 14-a ediţie a Hollywood Film Festival. Evenimentul se va desfășura la Los Angeles în perioada 22 - 25 octombrie. Helena Bonham Carter, care o interpretează pe Elizabeth, soţia regelui George al VI-lea al Marii Britanii, în lungmetrajul "The King Speech" - recent laureat la Festivalul de Film de la Toronto - şi care va putea fi văzută începând din luna noiembrie în "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I", va primi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar va fi acordat actorului Sam Rockwell, care interpretează rolul unui condamnat pentru crimă în thrillerul "Conviction" şi care a putut fi văzut recent pe marile ecrane în lungmetrajele "Iron Man - Omul de oţel 2" şi "Everybody's Fine".

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România cere o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, înainte de începerea anului universitar, pentru discutarea unor aspecte importante care vizează studenţii. Printre subiectele de interes pentru studenţi pe care ANOSR vrea să le abordeze în cadrul întâlnirii se numără proiectul Legii educaţiei naţionale, strategia Ministerului Educaţiei privind politica de tineret, modalitatea de colaborare între minister şi reprezentanţii studenţilor. Totodată, reprezentanţii alianţei studenţeşti vor să analizeze cu ministrul Educaţiei studiul cu tema "Situaţia socială a studentului din România - 2010", realizat de ANOSR. Reprezentanţii alianţei vor să îi înainteze ministrului Funeriu problemele identificate precum şi soluţiile propuse în urma acestui studiu efectuat în universităţile din România.

Zeci de piese de teatru vor fi prezentate în cadrul Festivalului de Teatru Scurt care se va desfăşura, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, la Oradea, acestea urmând să fie jucate pe străzi, în pub-uri sau chiar în autobuze. Cea de-a 16-a ediţie a manifestării se va desfăşura în cadrul festivalului Toamna Orădeană. Evenimentul va cuprinde şi concerte, lansări de carte, prezentări de modă sau recitaluri de muzică şi poezie. Festivalul de Teatru Scurt este singurul eveniment dedicat piesei într-un act din România, fiind o manifestare culturală care a debutat în 1976. Anul acesta, deschiderea oficială va avea loc în 25 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Studio, cu piesa "Girodina", susţinută de actorii Teatrului de Stat Oradea.

Lungmetrajele "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Medalia de onoare", de Călin Peter Netzer, vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film de la Haifa. În plus, în oraşul israelian, va avea loc o expoziţie de caricatură din România şi Republica Cehă. Până pe 2 octombrie, Concursul şi Festivalul Internaţional de Caricatură de la Haifa reuneşte, sub titlul "O minte sănătoasă într-un corp sănătos", lucrări realizate de graficieni din întreaga lume. Cu sprijinul Institutului Cultural Român din Tel Aviv, în juriul din acest an face parte şi Cristian Topan, preşedintele Asociaţiei Caricaturiştilor din România. Cele două pelicule româneşti vor fi proiectate la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Haifa, desfăşurată între 23 şi 30 septembrie.

Dirijorul Nicolae Botgros, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi apreciaţi artişti de la Chişinău, se va afla, în această seară, la pupitrul Orchestrei 'Lăutarii', împreună cu valori artistice de preţ ale basarabenilor, în cadrul spectacolului de divertisment muzical 'Inima Mea, Moldova', care va avea loc la Sala Palatului din Capitală. Din program nu vor lipsi nume precum Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, ansamblul de dansuri sportive 'Codreanca', ansamblul de dansuri populare 'Fluieraş', Ion Suruceanu, Natalia Barbu, Ştefan Petrache, Anatol Marzencu şi formaţiile 'Plai', 'Catharsis' şi 'Accord', care vor completa programul cu 'divertisment autentic'.

Steven Tyler a anunţat că va lansa un single în luna noiembrie, fără colegii săi din trupa Aerosmith, alimentând astfel zvonurile despre o pauză în cariera grupului american. Solistul formației Aerosmith a compus şi înregistrat piesa "Love Lives", care va fi tema muzicală de pe coloana sonoră a filmului japonez "Space Battleship Yamato". Patru versiuni ale acestui cântec - pe care rockerul american în vârstă de 62 de ani l-a compus după ce a vizionat o înregistrare cu scena finală din film şi a citit scenariul tradus în limba engleză al peliculei - vor fi disponibile: single-ul original şi versiunea acustică, cea acompaniată de pian şi cea instrumentală. Informaţia despre acest single solo lansat de Steven Tyler apare la puţină vreme după ce viitorul grupului Aerosmith a fost pus din nou sub semnul întrebării, chitaristul Joe Perry criticând decizia lui Steven Tyler de a participa la emisiunea de televiziune "American Idol", în calitate de membru al juriului. Trupa americană Aerosmith a concertat şi în România, pe 18 iunie, în Capitală.

Institutul Cultural Român, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova, prezintă concertul susţinut de Romanian Piano Trio, la Sala cu Orgă din Chişinău. Concertul va avea loc în data de 29 septembrie, de la ora 19:30, accesul publicului la eveniment fiind gratuit. Ansamblul Romanian Piano Trio este deseori invitat să susţină concerte şi recitaluri atât în ţară cât şi în străinătate, în acest sens amintind cel mai recent turneu întreprins în perioada 19-30 august, ce s-a concretizat printr-o serie de concerte susţinute la Pavilionul României din cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai. Alexandru Tomescu (vioară), Horia Mihail (pian) şi Răzvan Suma (violoncel) sunt solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar alături de activitatea artistică cei trei sunt implicaţi în formarea noilor generaţii de muzicieni, fiind profesori asociaţi ai Universităţii Transilvania din Braşov şi susţinând cursuri de măiestrie interpretativă în ţară şi în Filipine, Franţa, Germania, Italia, Japonia sau Statele Unite ale Americii. Membrii grupului vor interpreta lucrări de referinţă din creaţia compozitorilor: Enescu, Saint-Saëns, Rimski-Korsakov, Händel, Schumann, Massenet, Sarasate, Piazzolla.

Secţiunea Mozaic aduce în acest an la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est o selecţie unică a celor mai tari titluri de animaţie ale momentului, lungmetraje şi scurtmetraje premiate şi selecţionate la cele mai importante evenimente de gen din lume. Publicul va avea ocazia să urmărească, în premieră în România, lungmetraje de succes precum "Metropia", "Panică în sat/ Panique au village", "Castelul cu ghimpi/ King of Thorn", "Boogie Gangsterul/ Boogie el aceitoso" şi "Iluzionistul ", titlu nominalizat la premiile Academiei de Film Europene şi care deschide cea de-a cincea ediţie Anim'est, pe 8 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Patria din Capitală. În plus, spectatorii bucureşteni vor avea ocazia să urmărească pentru prima dată într-o sală de cinema din România "Fantasticul domn Fox/ Fantastic Mr. Fox", filmul regizat de Wes Anderson, care beneficiază de vocile unor actori celebri, printre care se numără George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman şi Bill Murray.

Muzicianul, producătorul şi DJ-ul britanic Fatboy Slim, unul dintre cele mai importante nume ale industriei de gen, va reveni în România, la 1 octombrie, pentru a mixa în clubul bucureştean Studio Martin. Pe numele său real Norman Cook, Fatboy Slim a devenit cunoscut odată cu trupa The Housemartins, din care a făcut parte, alături de prietenul său Paul Heaton, între 1985 şi 1988. Ulterior, Heaton a fondat o altă trupă de succes, The Beautiful South, cu care Cook a colaborat, ocazional, la mai multe albume. Sub titulatura Fatboy Slim, Norman Cook a lansat, începând din 1996, şapte discuri, pe care s-au aflat piese de succes ca "The Rockafeller Skank", "Sho Nuff", "The Joker" sau "Weapon of Choice". La videoclipul pentru aceasta din urmă, muzicianul a colaborat cu actorul Cristopher Walken, care a etalat o coregrafie memorabilă pe ritmurile Fatboy Slim. Recitalul programat la 1 octombrie va începe la ora 22.00, iar tichetele, care costă 100 de lei, pot fi cumpărate de pe bilete.ro.

Lungmetrajul "Resident Evil - Viaţa de apoi " a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de aproape 427.000 lei. Al patrulea film din franciza "Resident Evil", regizat de Paul Anderson, cu Milla Jovovich în rolul principal, a avut premiera în cinematografele româneşti la sfârșitul săptămânii trecute. Inspirate de popularul joc video "Resident Evil", creat de Capcom Entertainment, filmele acestei serii fac parte dintr-o franciză ce include cărţi, colecţii de DVD-uri şi alte produse asociate. Filmul "Dansul dragostei 3D", fostul lider din box office-ul românesc de weekend, a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, încasări de 195.000 de lei, coborând pe locul al doilea. Pelicula a avut premiera pe 3 septembrie. În "Dansul Dragostei 3D", povestea dansatorilor din primele două filme ale seriei continuă, spectatorii putându-se bucura de toate coregrafiile de excepţie în format 3D.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!