DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.30 - 22.00
Jazz lexicon • Emisiune de Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

13 octombrie 2010

"Chopin … şi nu numai" la Sala Radio
Celebra pianista, Luiza Borac, va deschide, astăzi, la Sala Radio, seria de concerte "Chopin... şi nu numai", manifestare organizată de Radio Romania, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea compozitorului polonez. Recitalul Luizei Borac este programat la ora 19 şi cuprinde: "12 studii" de Frederic Chopin, "Rapsodia română nr. 1 op. 11" de George Enescu (Transcripţie pentru pian solo) şi "Nouă Lieduri" de Franz Schubert. Laureată a peste 30 de competiţii naţionale şi internaţionale, Luiza Borac este deţinătoarea unei remarcabile discografii, înregistrări pentru radio şi televiziune. Setul discografic Enescu, cu operele pentru pian solo ale compozitorului, a fost primit ca un adevarat eveniment, fiind distins cu premiul "BBC Music Magazine Award – 2007" şi considerat cea mai bună înregistrare instrumentală a anului. Seria de concerte "Chopin... şi nu numai" este organizată de Radio Romania, prin Direcţia Orchestrelor şi Corurilor Radio şi include, pe lângă recitalul amintit, şi pe cele susţinute de Horia Mihail şi Matei Varga, programate pentru 21 octombrie, respectiv 30 noiembrie, ambele la Sala Radio. Seria "Chopin... şi nu numai" se înscrie în evenimentele culturale prilejuite de Anul Chopin.

Corul de Copii Radio caută boboci
Corul de Copii Radio organizează, duminică, 17 octombrie, de la ora 10.00, o preselecţie, la care sunt aşteptaţi copii cu vârsta între 8 şi 13 ani - fete şi 8 şi 10 ani – băieţi. Preselecţia va avea loc la Sediul Radio România, intrarea din strada Temişana nr. 31. Corul de Copii Radio este unul din cele mai vechi coruri de radiodifuziune din lume şi unul din cele mai prestigioase ansambluri corale din ţară. În decursul celor 65 de ani de existenţă, ansamblul a întreprins peste 50 de turnee în aproape toate statele Europei, Japonia, Canada şi Statele Unite ale Americii şi a participat la competiţii de talie internaţională. În anul 2004, Corul a primit titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene din partea Federaţiei Corurilor din Uniunea Europeană. Programul viitor al ansamblului include un concert în stagiunea Festivalului de Muzică Veche 2010 cu lucrarea "Magnifcat" de Johann Sebastian Bach, pe 30 octombrie 2010, la Ateneul Român, concertul Aniversar Corul de Copii Radio – 65 de ani din 14 noiembrie, de la Sala Radio, precum şi concertul extraordinar de Ziua Internaţională a Cântului Coral, pe data de 12 decembrie.

Două spectacole de succes prezentate de Compania de teatru 'PassePartout Dan Puric'
Piesa de teatru 'Fantasmagoria', în regia lui Vadim Rusu, va fi prezentată de Compania de teatru PassePartout Dan Puric, mâine, 14 octombrie, de la ora 19,30, la Sala Rapsodia din Bucureşti. 'Fantasmagoria' este un spectacol-reverie, în timpul căruia actorii vor aduce publicul în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, ''un basm în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol''. Piesa este, de asemenea, şi o creaţie la graniţa dintre pantomimă şi circ. Spectacolul, o poveste care seamănă cu un film rusesc, îi are în distribuţie pe Vadim Rusu, Nădejda Dimitriu, Petru Ciobanu şi Petrică Voicu. Spectatorii sunt invitaţi şi vineri, 15 octombrie, la o nouă piesă de teatru a Companiei PassePartout Dan Puric' - 'Toţi cinci', un spectacol în care se va spune ''povestea dintotdeauna a omenirii, concentrată în câteva zeci de minute, doldora de muzică şi culori, cu sunetele fremătătoare ale paşilor de step, cu misterul pantomimei, al dansului, al gestului spontan şi efervescent''. Din distribuţie vor face parte Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man.

Recital de percuţie la Cărtureşti
Cafeneaua Cartureşti Verona din Bucureşti va găzdui, vineri, 15 octombrie, de la ora 20.00, un recital al ansamblului de percuţie GAME, format din Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Dan Alexandru şi Daniel Judean. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Roman, prefaţeaza Stagiunea Camerala ICR la Ateneu, o serie de trei concerte cu participarea unor interpreţi români valoroşi care activează, în prezent, în afara ţării. Recitalul de vineri cuprinde lucrări ale compozitorilor Dan Voiculescu, Alice Gomez, Liviu Danceanu Siegfried Fink, Jovan Zivkovic şi Minoru Miki. Ansamblul de Percuţie GAME al Universităţii de Muzică din Bucureşti, născut în 1995, a susţinut până acum peste 150 de concerte în ţară şi străinătate. Printre distincţiile primite se numără Premiul Fundatiei SOROS pentru artă contemporană şi Premiul Originalităţii Instrumentale, oferit conducatorului ansamblului GAME de revista Actualitatea Muzicală. Alexandru Matei, conducătorul ansamblului, este cadru didactic la Universitatea de Muzică din Bucureşti, clasa de percuţie şi muzică de camera, din cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală.

Limba franceză progresează în Africa, dar este în regres în Europa
Aproximativ 220 de milioane de persoane din întreaga lume sunt francofone, o cifră care progresează graţie Africii, dar care ascunde un regres pentru limba franceză în Europa, se arată într-un raport al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Africa, unde trăiesc aproape jumătate dintre francofoni, va reprezenta în 2050 aproape 85 % din cei 715 milioane de francofoni. Europa în schimb, unde învăţământul în limba franceză este în declin, nu va reprezenta decât 12 % dintre francofoni în 2050. Franceza, studiată în general ca a doua limbă străină, se află la concurenţă îndeosebi cu spaniola, care progresează în Portugalia, Austria şi Germania. Potrivit raportului citat, dezinteresul opiniei publice ţine înainte de toate de declinul francezei ca limbă internaţională care oferă oportunităţi universitare şi profesionale.
Folosirea limbii franceze continuă să scadă în organizaţiile internaţionale, unde predomină engleza.

Ministrul culturii se mai gândeşte ... la Palatul Ştirbei
Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, susţine că nu a luat încă o decizie în privinţa avizului de construcţie a unui bloc de 40 de metri în spatele Palatului Ştirbei şi că va analiza cu toată atenţia acest lucru, chiar dacă membrii Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice a propus Ministerului avizarea lucrărilor de ridicare a imobilului. Declaraţia ministrului Hunor Kelemen vine după ce mai multe ONG-uri au protestat, ieri, în faţa Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cerându-i ministrului de resort să nu aprobe această construcţie. Protestatarii au semnalat faptul că proiectul a fost aprobat de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, deşi, la sfârşitul anului trecut, aceeaşi comisie respinsese construcţia de lângă Palatul Ştirbei. ONG-urile care activează în domeniul patrimoniului s-au manifestat de-a lungul timpului împotriva acestui proiect, care, în opinia lor, agresează estetic un monument istoric de valoare naţională, situat în principala zona protejată a Bucureştiului. Mai multe dintre organizaţiile nonguvernamentale au anunţat public că susţin Ministerul Culturii în procesul deschis împotriva instituţiei, a ministrului Kelemen Hunor şi a fostului ministru Theodor Paleologu, de proprietarul Palatului Ştirbei, Ovidiu Popescu, pentru neacordarea de către minister a unui aviz favorabil proiectului său imobiliar.

Luiza Borac prezintă "Chopin şi nu numai", la Sala Radio
Concert extraordinar, la Sala Radio! În această seară, de la ora 19,00, pianista Luiza Borac va deschide seria "Chopin... şi nu numai", manifestare organizată de Radio România, prin Orchestrele şi Corurile Radio, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea compozitorului polonez. Cunoscută pentru maniera ei sensibilă şi poetică, dublată de o tehnică excepţională, Luiza Borac va aduce în faţa publicului operele cunoscuţilor compozitori Chopin şi Enescu, pentru a căror interpretare a primit cele mai multe aprecieri. Programul concertului din această seară include: "12 studii" de Frederic Chopin, "Rapsodia română nr. 1 op. 11" de George Enescu (Transcripţie pentru pian solo de George Enescu) şi "Nouă Lieduri" de Franz Schubert (transcrise pentru pian solo de Franz Liszt). Laureată a peste 30 de competiţii naţionale şi internaţionale, Luiza Borac este deţinătoarea unei remarcabile discografii, înregistrări pentru radio şi televiziune. Setul discografic Enescu, cu operele pentru pian solo ale compozitorului, a fost primit ca un adevărat eveniment, fiind distins cu premiul "BBC Music Magazine Award – 2007" şi considerat cea mai bună înregistrare instrumentală a anului.

Eitetsu Hayashi concertează în octombrie alături de Orchestra Filarmonicii 'George Enescu'.
Cel mai bun solist de tobe japoneze, Eitetsu Hayashi, va concerta, pe 20 octombrie, de la ora 19,00, la Sala Palatului din Capitală şi pe 23 octombrie la sala Thalia din Sibiu, alături de Orchestra Filarmonicii 'George Enescu', dirijată de maestrul Horia Andreescu. Programul spectacolelor include 'Concertul pentru tobe japoneze şi Orchestră Hi-Ten-Yu', o lucrare semnată de compozitorul Isao Matsushita, şi Solo de taiko. De asemenea, prima parte a concertului va cuprinde lucrări ale unor compozitori consacraţi, cum ar fi George Enescu, Ciprian Porumbescu, Béla Bartók, Doru Popovici, Tiberiu Olah şi Grigoraş Dinicu. Eitetsu Hayashi este o legendă vie cu statut de vedetă în Japonia, fiind considerat artistul care a revoluţionat modul de interpretare taiko. Parte a ceremoniilor budiste şi shintoiste, taiko a devenit un stil specific de percuţie, renumit pentru reprezentaţiile înălţătoare.

Primul concurs de poezie pe stradă, la Sibiu
Iubitorii de versuri din Sibiu sunt aşteptaţi, duminică, 17 octombrie, începând cu ora 13,00, pe scările care duc la Podul Minciunilor, unde va avea loc primul concurs de poezie pe stradă, intitulat 'Expresul de Poezie'.
Ineditul eveniment îşi propune să stimuleze spiritul liber prin frumuseţea şi emoţia interpretării celor mai intime gânduri în versuri. 'Expresul de Poezie' pe stradă se va desfăşura ca un recital - concurs de poezie la care poate participa oricine. Înscrierile sunt gratuite şi se fac la sediul cafenelei "Orient Express" sau la adresa de email [email protected]. Organizatorii evenimentului vor recompensa cele mai bune interpretări cu premii în bani, în valoare de 300, 200 şi 100 de lei.

George Michael a fost eliberat din închisoare George Michael a fost eliberat din închisoare
Cântăreţul George Michael, condamnat pe 14 septembrie, în Marea Britanie, la opt săptămâni de închisoare, pentru posesie de canabis şi conducerea automobilului sub influenţa drogurilor şi a alcoolului, a fost eliberat. Reţinerea vedetei s-a produs după ce, în luna iunie, în timp ce se afla sub influenţa canabisului, şi-a avariat automobilul izbindu-se de faţada unui magazin fotografic din Londra. Totodată, cântăreţului britanic în vârstă de 47 de ani i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de cinci ani, artistul fiind condamnat şi la plata unei amenzi de 1.250 de lire sterline. În timp ce se afla în închisoare, vedeta pop, pe numele său real Georgios Panayiotou, a dat un comunicat în care a declarat că nu a primit "vreun tratament special de vreun fel", dar a precizat că angajaţii închisorii şi ceilalţi puşcăriaşi s-au purtat frumos cu el. Este pentru a şaptea oară când George Michael recunoaşte că e un consumator constant de canabis.

15 ianuarie ar putea deveni Ziua culturii naţionale
Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, propunerea privind declararea datei de 15 ianuarie drept Zi a Culturii Naţionale. Iniţiatorii propunerii susţin că alegerea datei de 15 ianuarie pentru Ziua Culturii Naţionale are legătură cu naşterea lui Mihai Eminescu în care românii văd un poet reprezentativ pentru spiritualitatea şi forţa lor de creaţie. Propunerea legislativă, iniţiată de 50 de parlamentari PSD şi PNL, mai prevede că autorităţile administraţiei centrale şi locale vor sprijini financiar mainfestările şi acţiunile cultural-artistice dedicate acestei sărbători, reflectate în mod special în programele societăţilor publice de radio şi televiziune.

Compozitorul Dan Voiculescu, omagiat în cadrul Toamnei Muzicale Clujene
Compozitorul Dan Voiculescu va fi omagiat, astăzi, în programul "Aniversări muzicale", din cadrul Toamnei Muzicale Clujene. Filarmonica de Stat Transilvania a anunţat că două ansambluri corale - Corul Junior VIP şi Corul Transylvania Voces – vor interpreta câteva dintre compoziţiile artistului, între care Baba-Oarba, Păunul, Curcubeul şi Numărătoare. Figură centrală a muzicii româneşti, Dan Voiculescu a activat pe multiple planuri, în primul rând cel didactic, un domeniu pe care l-a explorat cu pasiune şi care a reprezentat principiul dominant în cariera sa de compozitor şi muzicolog. Recitalul din această seară va începe, la ora 19.00, în Sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

Expoziţia "Boudoir" de Nadia Ioan, la Veneţia
Artista Nadia Ioan este autoarea expoziţiei de pictură şi desen "Boudoir" care va fi vernisată, astăzi, la Veneţia. Găzduită de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, expoziţia reprezintă o etapă esenţială în creaţia artistei, dedicată analizei profunde a trupului, a gestului intim al corpului feminin. La vernisaj va vorbi Liviana Dan, critic de artă şi director artistic al Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal din Sibiu. Autoarea a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi Ecole du Louvre, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi doctor în arte vizuale. Lucrările Nadiei Ioan se află în muzee şi colecţii particulare sau de stat din România, Franţa, Belgia, Germania, Italia, Austria, Rusia, Turcia şi Canada. Din 1979 şi până în prezent a participat la numeroase expoziţii anuale şi republicane, la saloane din ţară şi din străinătate organizate de Uniunea Artiştilor Plastici. Expoziţia de la Veneţia va rămâne deschisă până pe 27 octombrie.

Jennifer Rush vrea să înveţe limba română
Cântăreaţa Jennifer Rush, care va concerta duminică la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat că ar vrea să înveţe limba română, aceasta fiind singura limbă pe care nu o înţelege atât de bine pe cât şi-ar dori. Vedeta consideră că româna este o limbă foarte dificilă, fiind de părere că italiana, germana sau spaniola sunt mult mai uşor de învăţat. Cântăreaţa este hotărâtă să înveţe câteva cuvinte noi chiar înainte de sosirea în România, deoarece are de gând să-i întrebe pe fani în timpul concertului ce melodie îşi doresc să audă. Artista va cânta în concertul de la Bucureşti şi câteva piese de pe noul său album, "Now Is The Hour", lansat anul acesta. Piesa care nu va lipsi din playlist-ul concertului este "The Power Of Love", desemnată drept cea mai vândută melodie a unei artiste solo din istoria muzicii pop britanice, de Cartea Recordurilor, în 1985. Piesa a beneficiat de aproape 200 de alte variante, fiind cântată de mari artişti precum Celine Dion, Andrea Bocelli, Gloria Gaynor, dar şi de românca Eva Kiss.

Morgan Freeman va primi premiul AFI pentru întreaga carieră
Actorul american Morgan Freeman va fi recompensat de Institutul American de Film cu premiul pentru întreaga carieră, care îi va fi acordat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în iunie 2011, la Los Angeles. Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood, în care îi dădea replica lui Hilary Swank şi lui Eastwood însuşi. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada", "Şoferul Doamnei Daisy" - pentru care a primit un Glob de Aur -, "Închisoarea Îngerilor" şi pentru recent lansatul "Invictus", în regia lui Clint Eastwood. Morgan Freeman va putea fi văzut din nou pe marile ecrane, alături de Helen Mirren şi de Bruce Willis, în thrillerul de spionaj "Red", care va fi lansat chiar luna aceasta, peste Ocean.

Luiza Borac prezintă "Chopin şi nu numai", la Sala Radio
În această seară, de la ora 19,00, pianista Luiza Borac va deschide seria de concerte "Chopin... şi nu numai", manifestare organizată de Radio România, prin Orchestrele şi Corurile Radio, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea compozitorului polonez. Cunoscută pentru maniera ei sensibilă şi poetică, dublată de o tehnică excepţională, Luiza Borac va aduce în faţa publicului operele cunoscuţilor compozitori Chopin şi Enescu, pentru a căror interpretare a primit cele mai multe aprecieri. Programul concertului din această seară include: "12 studii" de Frederic Chopin, "Rapsodia română nr. 1 op. 11" de George Enescu (Transcripţie pentru pian solo de George Enescu) şi "Nouă Lieduri" de Franz Schubert (transcrise pentru pian solo de Franz Liszt). Laureată a peste 30 de competiţii naţionale şi internaţionale, Luiza Borac este deţinătoarea unei remarcabile discografii, înregistrări pentru radio şi televiziune. Setul discografic Enescu, cu operele pentru pian solo ale compozitorului, a fost primit ca un adevărat eveniment, fiind distins cu premiul "BBC Music Magazine Award – 2007" şi considerat cea mai bună înregistrare instrumentală a anului.

Festivalul SoNoRo promite muzică de cameră, măşti, mister şi fotografie
Cea de-a cincea ediţie a Festivalului de muzică de cameră SoNoRo va avea loc în perioada 31 octombrie - 14 noiembrie şi va aduce la Bucureşti, Cluj şi Iaşi peste 30 de artişti internaţionali care vor susţine 14 concerte în 13 spaţii special amenajate pentru a reda în detaliu spiritul muzicii de cameră. Pentru prima oară în istoria festivalului, ediţia de anul acesta are şi un titlu. "Un ballo in maschera" sau "Un bal mascat" este numele ales pentru a reflecta accentele dominante ale programului, repertoriul şi evenimentele conexe ale acestuia. Totodată, pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Frederic Chopin şi a lui Robert Schumann, creaţia muzicală a celor doi compozitori ocupă un loc central în programul festivalului. Filmul documentar "Chopin reloaded", în regia polonezului Krzysztof Dzięciołowski, va fi prezentat în premieră, la SONORO 2010, în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Festivalul Comedy Cluj, în plină desfăşurare
Filmele "Steamboat Bill, Jr." şi "Generalul" precum şi mai multe scurt-metraje cu Buster Keaton sunt proiectate în cadrul secţiunii "Silent Movies" organizată în premieră la Festivalul Comedy Cluj, care se desfăşoară, în aceste zile, la Cluj-Napoca. Filmul mut vine la Comedy Cluj cu Buster Keaton, o figură emblematică a primilor ani ai cinematografiei. Filmul "Steamboat Bill, Jr. "impresionează prin cascadoriile şi efectele speciale folosite, chiar dacă este o peliculă produsă acum mai bine de 80 de ani. Se spune că Buster Keaton a fost practic la câţiva centimetri de a fi strivit în scena prăbuşirii clădirii în urma furtunii, iar întreg echipajul de filmare a părăsit platoul de teama vreunui accident. Filmul a avut deja o proiecţie dar va fi reluat pe 16 octombrie, la cinema Arta. Pe lângă "Steamboat Bill, Jr.", la Comedy Cluj, Buster Keaton mai poate fi văzut şi în câteva scurtmetraje de excepţie. Tot în cadrul "Silent Movies", filmul "The General / Generalul", în regia lui Clyde Bruckman şi Buster Keaton, cu Marion Mack, Glen Cavender, Jim Farley, Frederick Vroom şi Buster Keaton, va fi prezentat, astăzi, de la ora 20.30, la Cinema Victoria, cu acompaniament live, pentru a se recrea atmosfera în care erau văzute filmele la începutul cinematografiei. Festivalul Comedy Cluj are loc până pe 17 octombrie şi aduce la Cluj-Napoca peste o sută de filme în 200 de proiecţii.

Finala Eurovision 2011 va avea loc la Düsseldorf
Finala din 2011 a concursului de muzică Eurovision va avea loc pe 14 mai, în oraşul vest-german Düsseldorf. Capitala Renaniei de Nord - Westfalia, regiunea cea mai populată din Germania, a fost preferată Berlinului, Hamburgului şi Hanovrei, oraşul în care s-a născut Lena, câştigătoarea Euroviziunii din acest an. Este pentru a doua oară când Germania organizează finala concursului Eurovision, după spectacolul din 1983, desfăşurat la Munchen. Lena, în vârstă de 19 ani, a triumfat la Eurovision 2010, cu piesa "Satellite", şi a fost timp de câteva săptămâni idolul ţării sale. Locul al doilea a fost ocupat de reprezentanţii Turciei - maNga -, în timp ce reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, au ocupat locul al treilea, cu piesa "Playing With Fire". Concursul Eurovision este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Bruxelles-ul pregăteşte o lege de interzicere completă a fumatului în spaţiile publice
Comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, a anunţat că Bruxelles-ul pregăteşte un proiect legislativ pentru anul 2011, care urmăreşte eliminarea oricăror excepţii de la interzicerea fumatului în locurile publice, în toate statele membre ale Uniunii Europene, relatează publicaţia electronică EUObserver. Noul proiect nu va mai tolera excepţiile, deoarece acceptarea fumatului în anumite locuri pune, totuşi, în pericol sănătatea nefumătorilor. De exemplu în Belgia, se poate fuma în diverse localuri, dacă personalul nu serveşte mâncare. În Grecia, ministrul Sănătăţii a recunoscut eşecul măsurii de interzicere a fumatului, luată în 2009, afirmând că mai multe inspecţii au scos la iveală faptul că opt din zece baruri încalcă în mod deschis legea. Proiectul legislativ al Comisiei Europene ar putea viza şi reducerea cantităţii de nicotină şi alte substanţe toxice pe care ţigările le conţin. Comisia ar putea încerca să impună unele reguli şi pentru a reduce vizibilitatea produselor pe bază de tutun şi atractivitatea ambalajului lor. Pachetele de ţigări ar urma să devină identice, cu fotografii de avertizare, cum ar fi plămâni îmbolnăviţi, şi cu informaţii suplimentare privind substanţele toxice pe care produsul le conţine.

Actor din Giurgiu, caut loc de muncă!
Unii actori din Giurgiu ar putea fi nevoiţi să îşi găsească un loc de muncă deoarece Teatrul Valah urmează să devină unul de proiecte în care artiştii vor avea contracte individuale de prestări servicii pentru fiecare rol. Directorul instituţiei, Mircea Ionescu, a declarat că nu trebuie considerat vinovatul principal pentru această situaţie întrucât decizia ca teatrul giurgiuvean să fie unul de proiecte a fost propusă de fosta conducere. În urma disponibilizărillor, în Teatrul Valah mai rămân doar 23 de angajaţi la ateliere, în sectorul tehnic şi administrativ, şi un director, instituţia rămânând inclusiv fără director adjunct, secretară sau secretar literar. Directorul Mircea Ionescu nu exclude ca mulţi actori de la Giurgiu să fie nevoiţi să îşi găsească o a doua slujbă, precizând că la fel a procedat şi el atunci când a fost plecat în America, ziua lucrând la o revistă literară iar noaptea ca şofer de taxi.

"Eu când vreau să fluier, fluier", nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene
Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, este nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene - EFA Discovery Award. Câştigătorul va fi stabilit în urma votului celor 2.300 de membri ai Academiei de Film Europene şi va fi anunţat la gala de premiere, care va avea loc la Tallinn, în Estonia, pe 4 decembrie. În total, cinci filme au fost nominalizate la premiul de debut oferit de EFA. Astfel, pe lângă pelicula românească, în cursa pentru această distincţie sunt filmele "La Doppia Ora", de Giuseppe Capotondi (Italia), "Die Fremde", de Feo Aladag (Germania), "Lebanon", de Samuel Maoz (Israel/ Germania/ Franţa), şi "Nothing Personal", de Urszula Antoniak (Olanda/ Irlanda). "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" este şi propunerea României la premiile Oscar 2011.

Dan şi Lia Perjovschi expun pentru prima dată în Spania, cu sprijinul ICR Madrid
Centrul de Artă Contemporană din Castellon, unul dintre cele mai importante şi ample spaţii dedicate artei contemporane din Spania, i-a invitat pe artiştii români Dan şi Lia Perjovschi sa monteze o expoziţie personală de mari dimensiuni. Dan şi Lia Perjovschi se află în Spania, cu sprijinul ICR Madrid, şi vor participa la vernisajul expoziţiei vineri, 15 octombrie. Cele doua secţiuni care compun ansamblul expoziţional, "Time Specific - Dan Perjovschi" şi "Knowledge Museum - Lia Perjovschi", vor fi deschise pînă pe 26 decembrie. Dan şi Lia Perjovschi sînt unii dintre cei mai recunoscuţi artişti, la nivel internaţional, din România. Au devenit cunoscuţi în ţară încă din anii 80, iar după 1989, au expus în cele mai prestigioase spaţii din lume dedicate artei contemporane. Dan Perjovschi este cunoscut pentru desenele sale de mari dimensiuni, în care comentariile asupra realităţilor sociale şi politice se transpun artistic în manieră comică. Lia Perjovschi este o reprezentantă de marcă a artei conceptuale şi o pionieră a performance-ului, ca mediu artistic de transmitere a unor atitudini tranşante faţă de realităţile societăţilor post-totalitare.

Cesaria Evora - Ambasador Onorific al Bucureştiului
Cântăreaţa Cesaria Evora, care concertează luni la Bucureşti, a primit, astăzi, titlul de Ambasador Onorific al Capitalei din partea Primăriei Capitalei. Vedeta şi-a reluat turneul de promovare a albumului "Nha Sentimento" - după ce, în luna mai, a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis -, urmând să concerteze la Braşov şi la Bucureşti, pe 15 şi, respectiv, 18 octombrie. Lansat în 2009, discul "Nha Sentimento" cuprinde 14 piese emoţionante, cu teme profunde, în care bucuria de a trăi învinge tristeţea şi regretul. Cesaria Evora, în vârstă de 68 de ani, este supranumită "Diva desculţă", apărând pe scenă doar în picioarele goale, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara sa, despre ale căror suferinţe cântă. Evora este cea mai cunoscută cântăreaţă de "morna" - un blues specific Insulelor Capului Verde.

Cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit presedinte al ASE Europe
Cosmonautul Dumitru Prunariu, primul român care a patruns în spatiul cosmic, a fost ales presedinte al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic - ASE Europe, în cadrul celui de-al 23-lea Congres Planetar al organizaţiei.
În cadrul Congresului din capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, s-a stabilit promovarea cercetării şi educaţiei în domeniul cosmic la nivel european, precum şi promovarea Europei ca o entitate aparte în mediul cosmic internaţional. Pe agenda Congresului desfăşurat sub genericul "O planetă, o speranţa şi un viitor comun" s-au aflat dezbateri şi mese rotunde vizând problematica şi provocările explorării spaţiale în secolul XXI, precum şi necesitatea unei colaborari la nivel mondial în beneficiul întregii planete. Dumitru Prunariu s-a nascut în 1952, la Brasov, iar pe 14 mai 1981 a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!