DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.15 - 13.45
Revista TNR • Realizator: Domnica Ţundrea

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.45 - 14.00
Curs de limba franceza • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

5 martie 2010

Orchestra Naţională Radio, dirijată de Horia Andreescu, interpretează, astăzi o piesă în primă audiţie a compozitorului Dan Dediu, intitulată "Hecatomba".
Compozitorul o descrie astfel: "Lucrarea este inspirată de o povestire a scriitorului argentinian Julio Cortázar. Povestirea preia imaginea mitologică a slujitoarelor lui Dionysos pentru a nara transformarea unui eveniment social într-un carnagiu odios. Pe scurt, este vorba de smintirea treptată a publicului unui concert simfonic, care, entuziasmat peste măsură de frumuseţea muzicii, ajunge în final să devoreze obiectul admiraţiei lor, anume dirijorul şi orchestra. Muzica pe care am scris-o este accesibilă, aducând în prim plan o lume sonoră idealizată, pan-tonală, cu un clar iz cinematografic de extracţie hollywoodiană, dar care începe să se “fisureze” treptat, intrând spre final într-o logică a monstruosului, animalicului şi masacrului".
În partea a doua a concertului, va fi interpretată "Simfonia a IX-a în re minor, op.125" de Beethoven, în care soliştii invitaţi sunt Birgit Beer (soprană), Liliana Mattei (alto), Stefan Heibach (tenor), Frank Blees (bas). Participă Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia.

Poloneze, valsuri, fantezii, mazurci, vor răsuna duminică, de la ora 17, în sala Scoarţelor a Palatului Mogoşoaia, cu ocazia primului recital al Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", ediţa a II a. Unul dintre liderii generaţiei noi de pianişti polonezi, Piotr Szychowski, laureat a numeroase concursuri internaţionale, va inaugura noul pian de concert Essex şi va oferi melomanilor o seară Chopin de neuitat. Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura contracost transportul din Bucureşti, de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 mai. Intrarea la concerte este liberă.

Sopranistul de renume mondial Angelo Manzotti va fi vedeta festivalului baroc organizat săptămâna viitoare, între 9-11 martie la Cluj Napoca. Datorită unei lungi perioade de pregătire fizică, care a început deja la vârsta de doisprezece ani, Angelo Manzotti şi-a perfecţionat o tehnică a cântului care este fundamental diferită de cea a contratenorilor tradiţionali. El beneficiază de o întreaga gamă, flexibilitate şi volum tipic unei soprane şi astfel, prezintă un ambitus vocal omogen, care se întinde de la sunetul cel mai acut pentru o soprana până la cel mai grav, de baritone. Evenimentul de la Cluj are loc în cadrul unui proiect comun - Italia, Slovenia, România care prezintă 18 concerte în cele trei ţări partenere, împărţite în două cicluri, unul dedicat muzicii baroce profane şi altul, celei sacre. Totodată se vor organiza cursuri didactice privind „liuteria”, arta de a construi şi restaura instrumente de coarde, cu ajutorul unor lutieri din vestita Cremona. Calendarul concertelor a debutat în 27 noiembrie 2009 la Novo mesto. Proiectul a continuat în luna ianuarie 2010 la Trieste, şi acum, între 9-11 martie va avea loc la Cluj Napoca.

Unuia dintre producătorii filmului "The Hurt Locker" i-a fost interzis accesul la gala Oscarurilor, în urma mesajului pe care acesta l-a trimis prin e-mail membrilor Academiei de film americane prin care le-a cerut să voteze pentru această peliculă, informează accesshollywood.com. Academia de film americană a anunţat că a luat această decizie împotriva producătorului francez Nicolas Chartier, deoarece acesta a violat normele procesului de votare pentru stabilirea câştigătorilor prestigioaselor statuete, care interzice e-mail-urile de promovare a unui film prin denigrarea altuia. Nicolas Chartier le-a trimis membrilor Academiei de film americane, la sfârşitul lunii februarie, un e-mail prin care le cerea să voteze în favoarea filmului "The Hurt Locker" şi nu pentru un film "care a avut un buget de 500 de milioane de dolari" - o referire evidentă la lungmetrajul SF 3D "Avatar". Nicolas Chartier şi-a cerut ulterior scuze pentru eroarea comisă. Deşi nu va putea să participe la gala premiilor Oscar, Nicolas Chartier îşi va primi premiul ulterior, dacă "The Hurt Locker" va fi desemnat cel mai bun film. Cea de-a 82-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică, 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Istoricul Neagu Djuvara va fi decorat, astăzi, cu ordinul Arts et Lettres în grad de Ofiţer de Ambasadorul Franţei, Henri Paul. Diplomatul şi filologul Neagu Djuvara, în vârstă de 92 de ani, va fi decorat pentru contribuţia sa la cunoaşterea istoriei României şi pentru activitatea de scriitor şi istoric. Născut în august 1916 la Bucureşti, Neagu Djuvara şi-a făcut studiile în Franţa, la Paris. Este licenţiat în litere şi are doctorat în drept, doctorat de stat în litere şi diplomă a Institutului de Limbi si Civilizatii Orientale. Ordinul Arts et Lettres este o decoraţie onorifică franceză, creată în anul 1957 de Ministerul francez al Culturii pentru a recompensa personalităţile care s-au distins prin creaţiile lor în domeniul artistic sau literar. Ordinul este acordat în trei grade, de cavaler, ofiţer şi comandant.

Spectacolul 'Buzunarul cu pâine', conceput şi interpretat de Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu după piesa omonimă a dramaturgului Matei Vişniec, va fi prezentat în Canada, luna viitoare. Turneul va începe pe 20 aprilie, la Théâtre Petit Champlin din Québec şi va continua în Montreal şi Toronto. Spectacolul se va juca în limba franceză în Québec, în limba română în Toronto, iar în Montréal atât în limba franceză, cât şi în limba română. Piesa s-a jucat cu casa închisă, la sfârşitul anului trecut, la Riverside Studios din Londra, fiind prezentată şi pe alte scene ale lumii. 'Buzunarul cu pâine' a câştigat în 2009 premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului Comediei Româneşti de la Bucureşti.

Tablourile "Nud" de Iosif Iser, estimat la 100.000 de lei, şi "Iarnă la Balcic", pictat de Nicolae Tonitza, evaluat la 44.000 de lei, vor fi scoase la licitaţie în Capitală săptămâna viitoare. Picturile lui Iser şi Tonitza îşi vor căuta cumpărător la prima licitaţie de primăvară organizată de Casa Goldart la Biblioteca Centrală Universitară, pe 14 martie, alături de alte zeci de tablouri, printre care "În Orient" pictat de Magdalena Rădulescu dar şi un tuş realizat de Ion Popescu Gopo, "Dansul Omuleţilor". O altă licitaţie în cadrul căreia iubitorii artei pot achiziţiona picturi ale unor mari artişti români este cea a casei Alis, care va avea loc pe 13 martie.

Cunoscutul muzician britanic Gary Moore, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din istoria rock-ului, va susţine, în această vară, un concert la Bucureşti. În vârstă de 57 de ani, Gary Moore s-a lansat în 1973 cu discul "Grinding Stone". A colaborat cu numeroşi alţi artişti de top, printre care George Harrison şi trupa Thin Lizzy, iar momentul de vârf al popularităţii sale s-a înregistrat la începutul anilor '90, datorită albumului "Still Got the Blues" şi piesei cu acelaşi titlu. Moore va concerta în cadrul Ciuc Summer Fest, programat între 16 şi 18 iulie pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter", la care a fost deja confirmată participarea grupului de muzică electronică Faithless. Biletele pentru fiecare zi a festivalului costă între 90 şi 220 de lei.

Artista Silvia Trăistaru este finalistă la Premiul Internaţional "Arte Laguna", secţiunea pictură, cu lucrarea "My Mom at a funeral". Festivitatea de premiere va avea loc,mâine, la Veneţia. Lucrările finaliste, din cele patru secţiuni ale premiului - pictură, sculptură, fotografie şi Under 25 -, vor fi expuse, tot mâine, în spaţiul expoziţional Tese di San Cristoforo. Premiul "Arte Laguna" este decernat în urma unor concursuri cu participare internaţională, destinate artiştilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane şi este organizat începând cu anul 2006 de Asociaţia Culturală MoCA şi Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto din Treviso.

Trupa de teatru ''Anima Mundi'' din Bucureşti va susţine, la finalul acestei săptămâni, două reprezentații în municipiul Arad, la invitaţia Fundaţiei ''Hermes'', spectacolele având ca temă ''Eterna Iubire''. Ambele piese vor fi jucate pe scena Teatrului de Marionete, cu începere de la ora 18.30, astăzi fiind programat spectacolul de teatru şi dans intitulat ''El şi Ea... pe aripile iubirii'', iar mâine ''Ascensiune la etajul iubirii''. Cele două spectacole se doresc a fi un cadou pe care organizatorii îl fac tuturor celor care cred în iubire. Intrarea la cele două evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul cu piesa 'Fitness' de Jacques de Decker, o producţie a Teatrului de Comedie din Capitală în regia lui Mihai Bisericanu, se va juca duminică seară, la Sala Studio a teatrului bucureştean, în prezenţa autorului, venit special din Belgia pentru a vedea transpunerea scenică a textului său. 'Fitness' este un recital susţinut de actriţa Mihaela Teleoacă, a cărui regia şi ilustraţie muzicală sunt semnate de Mihai Bisericanu, iar mişcarea scenică de Margo Dumitru. Piesa este o comedie spumoasă, în care, sub aparenţa banală a reveriei unei femei în timp ce se antrenează într-o sală de fitness, se dezvăluie, încetul cu încetul, adevărul şi înţelepciunea umană.

Cântăreaţa de jazz Teodora Enache va susţine, pe 13 martie, un concert la Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului vor fi adunate fonduri pentru construirea unor locuinţe pentru şase femei din Cluj care îşi cresc singure copiii. Concertul va avea loc, săptămâna viitoare, în Sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Recitalul de jazz susţinut de Teodora Enache este intitulat "Muzica inimilor" şi are ca scop strângerea de fonduri pentru proiectul "Casa în care să-mi cresc copilul", iniţiat de o fundaţie de caritate. Artista va fi acompaniată, la saxofon, de profesorul Liviu Butoi de la Facultatea de Muzică din Timişoara, dar şi de pianistul american Burton Greene.

"Oscar şi Tanti Roz" de Chris Simion, un spectacol care marchează revenirea actriţei Oana Pellea pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, va avea premiera, mâine. Oana Pellea joacă alături de Marius Manole în spectacolul realizat după textul lui Eric Emmanuel Schmitt. "Oscar şi Tanti Roz" nu este doar povestea unui copil nedreptăţit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricine poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viaţă, indiferent de cum îţi este ea hărăzită - în chip de premiu ori de pedeapsă - fără a uita totuşi să răspândeşti binele în jurul tău. Primele reprezentaţii ale spectacolului vor avea loc, la Bulandra, mâine şi duminică.

HBO România va difuza, în noaptea de 7 spre 8 martie, de la ora 3.00, gala de decernare a premiilor Oscar, în direct şi în exclusivitate, în varianta originală, nedublată. Ceremonia va avea loc la Kodak Theatre din Los Angeles. Gazdele galei de anul acesta vor fi Alec Baldwin şi Steve Martin. Lungmetrajele "Avatar", în regia lui James Cameron, şi "The Hurt Locker", în regia lui Kathryn Bigelow, au primit cele mai multe nominalizări la premiile Oscar 2010, fiecare din ele fiind nominalizate la nouă categorii.

Studioul Experimental de Operă şi Balet 'Ludovic Spiess' din cadrul Operei Naţionale Bucureşti va prezenta duminică, o nouă premieră cu spectacolul 'Visul unei nopţi de vară', poem coregrafic după piesa lui William Shakespeare, pe muzică de Felix Mendelssohn Bartholdy. Cei mai tineri spectatori sunt invitaţi astfel să urmărească o poveste romantică, plină de amuzament, în care realul se contopeşte cu fantasticul, iar destinele pământenilor se intersectează cu cele ale zeilor, totul petrecându-se într-un spaţiu animat de o lume de basm, cu personaje miraculoase care schimbă, prin magie, firescul în haos.Regia şi coregrafia spectacolului, desfăşurat în Foaierul Galben al ONB, sunt semnate de Maria Popa, iar scenografia de Andreea Koch, care debutează cu acest spectacol pe prima scenă lirică a ţării.

Actriţa Adela Mărculescu sărbătoreşte 50 de ani de carieră artistică, duminică, pe scena Teatrului Metropolis din Capitală, unde va juca în comedia 'Floarea de cactus', un spectacol în premieră, în regia lui Alice Barb. Înaintea premierei va avea loc lansarea cărţii 'Adela', scrisă de Olga Mărculescu şi Ion Moldovan.
Din distribuţia spectacolului 'Floarea de cactus' mai fac parte, alături de Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Ionuţ Adăscăliţei.
''Floarea de cactus' este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubeşti şi despre cum să iubeşti pe cine trebuie.

Spectacolul "Cântăreaţa cheală & Lecţia", care cuprinde, practic, montări după două piese de Eugène Ionesco, va avea premiera oficială în această seară, la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Pe scenă vor urca actorii Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mirela Zeţa, Dragoş Huluba, Andreea Samson, George Costin şi Bogdan Cotleţ. Direcţia de scenă a spectacolului este asigurată de Victor Ioan Frunză, iar scenografia îi aparţine Adrianei Grand. Premiera este programată la ora 19.00, în Sala Mare a teatrului.

Ediţia de anul acesta a Galei Folk "Om Bun" va avea loc duminică, la Sala Palatului din Bucureşti. Alexandru Andrieş, Vladi Cnejevici, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Mircea Florian, Ada Milea, Maria Gheorghiu, Daniel Iancu şi Doru Stănculesu se numără printre cei care vor concerta la acest eveniment. Maestru de ceremonii va fi cantautorul sighişorean Adrian Ivaniţchi. Galele Folk "Om Bun" au debutat în 1996, printr-un maraton muzical desfăşurat în Castelul Huniazilor din Hunedoara. Au mai fost apoi ediţii care s-au desfăşurat la Deva, Mangalia, Constanţa, Târgu Mureş şi, în ultimii şapte ani, la Bucureşti.

Lungmetrajele "Precious" şi "The Last Station" au primit câte cinci nominalizări la Film Independent's Spirit Awards. Este vorba despre distincţiile acordate de producătorii independenţi de film din Statele Unite ale Americii reprezentanţilor cinematografiei care nu lucrează cu marile studiouri de la Hollywood. "Precious" şi "The Last Station" vor concura la categoria "cel mai bun film" alături de comedia romantică "(500) Days of Summer" şi de dramele despre emigranţi "Amreeka" şi "Sin Nombre". Gala va avea loc în această seară, de la ora 20.00.

Stagiunea 'Muzica la Palatele Brâncoveneşti' se va desfăşura începând cu luna martie, pe parcursul a şase luni, în organizarea Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti - Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Cu acest prilej, vor fi susţinute recitaluri de pian şi concerte de muzică veche românească în interpretarea unor artişti români şi străini, precum Tatiana şi Alexandru Moroşanu, Alexandru Anastasiu, Lucian Velciu, Ioana Maria Lupaşcu, Andreea Butnaru. Programul va fi deschis duminică, 7 martie, cu recitalul de pian al lui Piotr Szychowski, urmat apoi de recitalul la vibrafon al lui Alexandru Anastasiu iar în 18 aprilie va avea loc concertul formaţiei vocal-instrumentale de muzică veche Anton Pann.

Cea mai bună voce feminină de jazz a lumii, Diane Reeves, câştigătoarea a patru premii Grammy, revine la Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe 9 mai la Sala Palatului din capitală. Biletele, cu preţuri cuprinse între 50 şi 250 de lei, se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, reţeaua Diverta şi on-line de pe myticket.ro. Diane Reeves a câştigat premiul Grammy pentru fiecare dintre cele mai recente înregistrări ale sale: 'A Little Moonlight', 'The Calling' şi 'In The Moment-Live in Concert'. Ea este singurul artist dintr-o categorie muzicală care a reuşit să înregistreze un asemenea record pentru trei albume la rând. Vocea sa poate acoperi o paletă largă de influenţe de la Carmen McRae până la Billie Holiday.

Și cântăreţul hip-hop Fatman Scoop revine la Bucureşti, pentru un concert ce va avea loc în această seară, la Turabo Society Club. Câştigător al unui premiu Grammy, în 2005, şi al unui trofeu Soul Train Music, în 2006, ambele pentru piesa "Lose Control", Fatman Scoop este şi producător de show-uri de televiziune în SUA. Cântărețul a devenit cunoscut pentru colaborările cu artişti precum Jay-Z, Mariah Carey, Timbaland, Busta Rhymes, Cypress Hill, Janet Jackson şi Wyclef Jean. Artistul american a semnat coloanele sonore ale unor producţii cinematografice precum "Scary Movie 4" şi "Take The Lead". Fatman Scoop a mai concertat în România în decembrie 2008. Intrarea la eveniment va fi liberă.

Capsulele de vitamine comercializate în flacoane se degradează şi devin ineficiente la o săptămână de la deschiderea ambalajului. Și asta din cauza umidităţii din aer, spun specialiștii americani. Studiul a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry. Astfel, chiar dacă aceste pastile sunt păstrate în flacoane cu capac ermetic, fenomenul de degradare a vitaminelor nu este stopat. Oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că substanţele în stare cristalină - vitamina C, anumite tipuri de vitamina B şi alte suplimente alimentare - sunt supuse unui proces ireversibil, denumit "delicvescenţă". În prezenţa unei umidităţi crescute în sala de baie sau în bucătărie, nutrimentele esenţiale conţinute în aceste pilule se dizolvă în aer.

Burt Reynolds a fost operat cu succes pe inimă. Actorul american se află în prezent în convalescenţă, primind îngrijiri medicale la domiciliul său din Florida. Medicii consideră că actorul va avea parte de o recuperare rapidă. Burt Reynolds, în vârstă de 74 de ani, un adevărat star la Hollywood în anii '70, graţie unor filme precum "The Longest Yard", "Smokey and the Bandit " şi mai recent "Boogy Nights", a fost supus unui cvintuplu bypass. Burt Reynolds a primit Globul de Aur pentru rolul "regelui industriei porno", Jack Horner, din "Jurnalul unei vedete de film porno".
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!