DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

31 martie 2010

Lumina Sfântă care se aprinde în fiecare an, de Paşte, la Mormântul lui Iisus de la Ierusalim, va fi adusă, sâmbătă seară, în ţară, cu un avion special, de o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere, la ora 24,00, de către patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei vor putea trimite delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în seara zilei de 3 aprilie, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumină Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi românilor ortodocşi din alte regiuni ale ţării.

Academia Română are, de ieri, 10 noi membri titulari şi corespondenţi şi un membru de onoare, aleşi prin vot secret în cadrul adunării generale a membrilor Academiei, în secţiile de Ştiinţe Tehnice, Istorice, Biologice, Filologie, Arte şi Ştiinţe Genomice. Astfel, Horia Colan va fi membru titular al Academiei Române în cadrul secţiei de Ştiinţe Tehnice, Ioan-Aurel Pop în cadrul secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie şi Octavian Popescu în cadrul secţiei de Ştiinţe Biologice. Andrei Avram şi Gheorghe Chivu vor fi membri corespondenţi în cadrul secţiei de Filologie şi Literatură, Mihai Bărbulescu în cadrul secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, Romeo Ştefan Belea şi Şerban Strurdza în cadrul secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, Ioan Bucur în secţia de Ştiinţe Genomice, iar Dan Dubină în secţia Ştiinţe Tehnice. Prof. univ. dr. Gheorghe Dolgu va fi membru de onoare al Academiei Române în cadrul secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie.

'Destrupări' - o expoziţie de pictură a artistului Eugen Vuţescu în care pictorul face apel la motive de sorginte biblică, reprezentate cromatic prin trei elemente sacre - mielul, peştele şi îngerul va fi găzduită, în perioada 8 - 25 aprilie, de Institutul Cultural Român. Tablourile lui Eugen Vuţescu constituie tot atâtea expresii ale absenţei, dublate de traume ale disoluţiei, ale dizolvării, pendulând între abandonul umanităţii şi angoasa propriei corporalităţi, resimţită ca alteritate. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Eugen Vuţescu se află la cea de a doua expoziţie personală şi a participat la mai multe proiecte de grup.

Asociaţia 'Şcoala Vocaţională 'A treia cafea'' organizează la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, în perioada 1-3 aprilie, evenimentul umanitar 'Poveste în dar'. Acţiunea este susţinută de Asociaţia Tineret în Acţiune, fiind parte a campaniei de promovare a lecturii 'În căutarea cititorilor celebri', iniţiată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Pe perioada celor trei zile vor avea loc spectacole, ateliere de creaţie, expoziţii cu vânzare de fotografie, arte plastice şi decoraţiuni recycleart, toate fondurile obţinute în cadrul evenimentului urmând a fi donate pentru o cauză umanitară.

Enciclopedia colaborativă online Wikipedia, care este şi al şaselea cel mai mare site din lume, va fi relansată pe 5 aprilie şi va avea un nou design al paginilor. Noul design al Wikipedia a fost deja testat de 500.000 de utilizatori şi va fi implementat oficial de săptămâna viitoare. Pagina principală a Wikipedia va fi modificată pentru a face navigarea pe site mai simplă, în timp ce celelalte pagini vor fi mai uşor de editat. Anul trecut, lansarea Wikipedia a fost nominalizată printre cele zece momente care au marcat cel mai mult internetul în ultimii zece ani, într-un clasament stabilit în cadrul Webby Awards.

Consiliul Judeţean Buzău a lansat ieri proiectul de reabilitare a Muzeului judeţean, monument de patrimoniu construit în anii 30 ai secolului trecut. Proiectul în valoare de peste 35 milioane de lei a fost accesat de administrația locală pe Axa prioritară 5 a Programului Operaţional Regional 2007-2013. Simona Piron, manager de proiect, a declarat că obiectivul principal al proiectului vizează restaurarea vechii clădirii conform arhitecturii secolului trecut şi, implicit, creşterea importanţei turismului cultural ca factor de dezvoltare economică a judeţului Buzău în cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. La muzeul din Buzău se păstrează o copie a celebrului tezaur Cloşca cu puii de aur descoperit în 1837 în localitatea Pietroasa, care cuprindea 22 de piese dintre care s-au recuperat 12, în greutate de 19 kilograme, fiind considerat unul dintre cele mai mari tezaure din lume.

Filme româneşti, printre care "4,3,2", "Hârtia va fi albastră" şi "Francesca", vor fi proiectate în cadrul primei ediţii a Festivalului de Film Românesc de la Universitatea Stanford din California. Evenimentul se va desfășura între 16 şi 18 aprilie. Prima ediţie a manifestării va avea loc sub titlul "Cenzură şi (r)evolutie - festival de film românesc & forum de discuţii". Proiecţiile peliculelor va fi însoţită de dezbateri, la care vor participa scenaristul Gabriel Pintilei, regizorii Bobby Păunescu, Irina Botea şi Ioana Uricaru, actorul Paul Ipate, istoricul de artă Erwin Kessler, profesorii Pavle Levi, Steve Kovacs, Jean Marie Apostolides şi fostul ambasador al SUA în România, James Rosapepe.

Concertul pe care legendarul muzician Bob Dylan îl va susţine în Capitală, pe 2 iunie, va avea loc pe Stadionul "Iolanda Balaş", fanii putând achiziţiona bilete, care au preţuri cuprinse între 130 şi 350 de lei. Evenimentul, inclus în turneul „Never Ending Tour”, va deschide o serie de concerte în ţările din fostul bloc comunist de pe continentul european, care va mai include Bulgaria, Macedonia, Serbia, Croaţia, Slovacia şi Cehia. În vârstă de 68 de ani, Bob Dylan, pe numele său real Robert Allen Zimmerman, s-a lansat în anii '60, cu numele de scenă inspirat de cel al poetului american Dylan Thomas. Muzica şi textele sale au devenit, rapid, veritabile imnuri ale mişcării hippie. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Blowin' in the Wind", "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Think Twice, It's Alright" şi "It's All Over Now, Baby Blue", care au fost preluate de numeroase trupe şi artişti.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va include o proiecţie, în premieră est-europeană, a peliculei Metropolis, film mut în regia lui Fritz Lang, care este considerat a fi primul al genului science-fiction. Proiecţia va avea loc pe 29 mai, de la ora 20.00, la Cinema Republica, iar filmul, realizat în 1927, va rula în varianta sa restaurată şi completă, cu un soundtrack live, compus special pentru versiunea integrală a lungmetrajului de muzicianul şi artistul media Antonio Bras, prezentat în premieră mondială la TIFF 2010. Filmat între 1926 şi 1927 la Berlin, pelicula a avut inițial o lungime de 210 minute şi, odată prezentată în cinematografe, era să ducă la falimentarea casei de producţii pentru că nu a plăcut publicului şi era prea lung. Pentru acest motiv a fost scurtat cu 30 de minute.

Bananele ar putea fi cheia pentru obţinerea unor noi tratamente eficiente împotriva virusului HIV, care declanşează maladia SIDA. În urma unor teste, oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că o anumită substanţă din aceste fructe este la fel de eficientă ca două medicamente anti-HIV care există pe piaţă. În opinia lor, un astfel de tratament bazat pe substanţa BanLec este ieftin şi are potenţialul de a salva milioane de vieţi. Ingredientul este un tip de lecitină, o substanţă chimică produsă în mod natural de plante, benefică împotriva infecţiilor. Cercetătorii americani au descoperit că lecitina care se găseşte în banane inhibă infecţiile cu virusul HIV, blocând calea de acces a virusului în organism. Substanţa BanLec acţionează asupra "sacului" proteic care acoperă materialul genetic al virusului HIV.

Timişoara speră să devină capitală culturală europeană, în anul 2021, printr-un lobby foarte puternic. În acest sens s-a format un consorţiu ce sprijină demersurile Municipalităţii. Ioan Coriolan Gârboni, director al Filarmonicii 'Banatul' şi preşedintele Fundaţiei Academice şi Culturale Timişoara, a declarat că acest proiect este mult prea important pentru a nu fi sprijinit, prin eforturile concertate ale tuturor celor care pot şi vor să-şi dea concursul. Consorţiul este format din Cluburile Lions şi Rotary din Timişoara, împreună cu Fundaţiile Academică şi Culturală, Timişoara '89, Bega şi Asociaţiile Pro Filarmonica şi Timisiensis, care a pornit o campanie pentru sprijinirea câştigării, de către Timişoara, a statutului de capitală culturală europeană în 2021.

Biletele pentru concertul pe care trupa Gotan Project urmează să îl susţină la Bucureşti pe 25 iunie, la Sala Palatului, au preţuri cuprinse între 120 şi 250 de lei, în funcţie de categorie, şi sunt disponibile în reţeaua Eventim. Membrii formației pornesc în turneul european pentru promovarea celui mai recent album de studio, "Tango 3.0", primul concert fiind pe 7 aprilie, la festivalul Crans Montana de la Lausanne, Elveţia. Gotan Project este un grup muzical care activează la Paris şi este format din Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff şi Christoph Müller. Trupa s-a format în anul 1999, iar primul ei material discografic a fost "Vuelvo Al Sur/ El Capitalismo Foraneo", urmat de albumele "La Revancha del Tango", "Inspiración Espiración" , "Lunatino" şi "El Norte".

Cântăreţii Mirabela Dauer şi Vasile Şeicaru se numără printre câştigătorii din acesta an ai premiilor 'Actualitatea Muzicală'. Distincțiile au fost decernate, ieri, în Aula Palatului Cantacuzino. În cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Galei premiilor anuale ale revistei 'Actualitatea Muzicală', revistă lunară editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, la secţiunea 'Divertisment', Mirabela Dauer a primit premiul Excelenţei Interpretative, în timp ce Vasile Şeicaru, o legendă a folkului românesc, a fost distins cu premiul secţiunii 'Folk'. De asemenea, premiul pentru valorificarea tezaurului muzicii uşoare româneşti i-a revenit trupei ExclussiV, trupa Antract a primit premiul secţiunii 'Rock', iar premiul secţiunii 'Jazz' a fost acordat lui Cristian Soleanu.

Comedia " The Bounty Hunter", cu Gerard Butler şi Jennifer Aniston în rolurile principale, a ocupat poziţia de lider în box office-ul românesc de weekend. Filmul a obținut încasări de aproximativ 363.000 de lei. Pelicula "Recompensă cu bucluc", de Andy Tennant, spune povestea lui Milo Boyd, un agent de recuperare fără noroc, care primeşte în sfârşit misiunea vieţii lui: i se cere nici mai mult nici mai puţin decât să pună mâna pe fosta lui nevastă, reportera Nicole Hurley, care încerca să scape de închisoare. Pe poziţia a doua s-a clasat liderul de săptămâna trecută, "Alice în Ţara Minunilor", cu încasări de 300.000 de lei. Pe locul al treilea s-a aflat filmul de animaţie "Cum să îţi dresezi dragonul/ How to Train Your Dragon", cu încasări de peste 195.000 de lei.

Persoanele care sunt de obicei fericite, entuziaste şi mulţumite sunt mai puţin expuse în faţa riscului de declanşare a unor maladii cardiace comparativ cu cele care tind să fie mereu nefericite. Cel puțin așa relevă un studiu publicat recent în European Heart Journal. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion alcătuit din aproximativ 1.700 de persoane adulte cu o stare bună de sănătate, care au fost monitorizate timp de zece ani. Participanţii care nu experimentează emoţiile pozitive se confruntă cu un risc cardiac superior cu 22% comparativ cu cele care experimentează totuşi uneori astfel de emoţii. Aceste rezultate sugerează faptul că ar putea fi posibilă prevenirea maladiilor cardiace prin stimularea emoţiilor pozitive ale oamenilor.

Orchestra da Tre Soldi din Italia, al cărei ultim CD a fost nominalizat în 2008 la titulatura de cel mai bun disc, 'Best Jazz' din partea prestigiosului Jazz Magazine, va fi una dintre prezenţele cele mai aşteptate din Festivalul Internaţional EUROPAfest. Evenimentul se va derula în Bucureşti între 7 şi 13 mai. Trupa a susţinut peste 100 de concerte atât în Italia, cât şi peste hotare, fiind invitată special la Festivalul de la Sanremo, în spectacolele realizate de RaiUno sau la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino. Înfiinţată în 2002, orchestra reuneşte artişti consacraţi ai scenei italiene de jazz, care, aşa cum se autodefinesc cu umor, propun prin concertele lor 'o călătorie vizionară către sunetele de mâine, cu un ochi la prezent şi o ureche în trecut'.

Meşteri populari care expun ouă incondeiate şi icoane pictate, obiecte de podoabă, produse de înfrumuseţare şi păpuşi din cârpă, jucării şi cărţi pentru copii, CD-uri cu muzică pascală, aranjamente pentru masa de Paşte, dulciuri şi vin îi aşteaptă pe bucureşteni la Târgul Cadourilor de Paşte de la Sala Dalles. Aflat la a patra ediţie, târgul va fi deschis până în ajunul marii sărbători creştine, constituindu-se într-un prilej de bucurie a ochiului, gustului şi a sufletului pentru românii ortodocşi şi catolici, care vor sărbători anul acesta, împreună, Paştele.

Spectacolul 'Inimă de câine', o producţie a Teatrului Naţional din Bucureşti regizată de rusul Yuriy Kordonskiy, cu Victor Rebengiuc şi Marius Manole în distribuţie, va fi prezentat pe 3 mai, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Având la bază celebrul text al lui Mihail Bulgakov, 'Inimă de câine' este unul dintre cele mai importante creaţii ale scenei româneşti din ultimii ani, dat fiind faptul că Victor Rebengiuc este câştigător al premiului UNITER în anul 2006 pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Marius Manole a fost nominalizat la aceeaşi ediţie a premiilor UNITER pentru cel mai bun actor în rolul Şarik/ Şarikov. A fost pentru prima dată în istoria Galelor UNITER când doi artiști ai aceleiaşi piese au fost nominalizaţi la categoria 'cel mai bun actor al anului'.

'Palatul Cotroceni - Palat al Pionierilor' este titlul unei ample expoziţii foto-documentare, care se va deschide în luna iunie la Muzeul Naţional Cotroceni. Manifestarea este bazată în special pe fotografii cu pionieri activând în Palatul Cotroceni şi montaje video cu filme provenind din arhiva Studioului Sahia şi de la TVR. De asemenea, printre exponate se vor regăsi uniforme, insigne, primele cravate, Statutul pionierilor, ziare şi reviste de epocă dedicate pionierilor. Potrivit directorului general al Muzeului Naţional Cotroceni, Adina Renţea, la eveniment va participa Corul de Copii Radio care va interpreta 'cântece pioniereşti'.

Lungmetrajul "Eastern Promises", una dintre cele mai interesante poveşti cinematografice despre mafia rusă din Anglia, va avea o continuare, regizată tot de David Cronenberg şi cu acelaşi Viggo Mortensen în rolul principal, potrivit presei internaţionale de specialitate. Scenaristul Steven Knight a început să schiţeze acţiunea celui de-al doilea film, însă, deocamdată, nu s-a convenit în privinţa unui titlu pentru acesta. Coproducţie Marea Britanie-SUA-Canada, "Eastern Promises" a fost lansat în 2007, iar un an mai târziu Mortensen a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din această peliculă. Până la "Eastern Promises 2", Viggo Mortensen şi David Cronenberg vor lucra împreună la un film despre părintele psihanalizei, Sigmund Freud.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!