DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.55 - 07.00
Retroeducatia • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

31 mai 2010

Celebrul spectacol "Lord of the Dance", în regia şi coregrafia renumitului Michael Flatley, va fi din nou prezentat la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul va avea loc în această seară. Biletele pentru show au preţurile cuprinse între 100 şi 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. "Lord of the Dance" este unul dintre cele mai vizionate spectacole de dans şi mai aclamate turnee din toate timpurile. Premiera a avut loc la Dublin, în 1996, şi a fost un succes de casă. În martie 1997, "Lord of the Dance" a fost prezentat şi la ceremonia premiilor Oscar.

Un spectacol ce îmbină hip hop-ul, febra braziliană şi dansul contemporan, în care vor evolua cei 11 dansatori brazilieni ai companiei Käfig din Franţa, va avea două reprezentaţii, pe 2 şi 3 iunie, de la ora 19.00, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra. Spectacolul este compus din două piese de câte 30 de minute. "Agwa" (apă) este o coregrafie creată de Mourad Merzouki în septembrie 2008 în cadrul Bienalei de dans de la Lyon şi “Correria”, unde se regăseşte mai degrabă hip-hop-ul intens şi brut al dansatorilor brazilieni. Coregrafia din "Agwa" este "plasată sub semnul apei şi distilează picătură cu picătură un mesaj ecologic privind acest element fundamental". În cealaltă piesă, "Correria", coregrafia pleacă de la un cotidian alert, în contratimp, o cursă frenetică şi trepidantă, precum cea care ne guvernează în prezent vieţile.

Formaţia americană Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge şi fusion din lume, supranumită şi 'micuţa orchestră', va reveni, în vară, la Bucureşti. Trupa va susţine un concert în cadrul Ciuc Summer Fest 2010. Pink Martini, al cărui show este programat pentru 17 iulie, este cea de-a treia prezenţă, după Faithless şi Gary Moore, care a confirmat participarea la eveniment. Pink Martini este formată din 12 muzicieni, bazele acesteia fiind puse, în 1994, la Portland, de pianistul Thomas M. Lauderdale. Muzica lor amestecă, într-o manieră proprie, diferite genuri, precum lounge, latino, jazz sau chiar muzica clasică.

Actriţa de origine română Elsa Pataki va lucra alături de Adrien Brody, şi de prima doamnă a Franţei, Carla Bruni, la comedia romantică "Midnight in Paris" regizată de Woody Allen. Elsa Pataki, prezentă la Cannes pentru lansarea peliculei "Di Di Hollywood" regizată de Bigas Luna, a ştiut să profite de ocazie şi a atras atenţia regizorului Woody Allen, care i-a oferit un mic rol în pelicula "Midnight in Paris". Filmările vor începe în această vară în capitala Franţei. Din distribuţie mai fac parte actorii Owen Wilson, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Kathy Bates şi Michael Sheen. "Midnight in Paris" este o comedie romantică, povestea unei călătorii de afaceri a unei familii americane în capitala franceză.

Celebra pictură "Venus şi Marte", semnată de renascentistul italian Sandro Botticelli, ar avea un mesaj legat de efectele consumului de droguri, după ce sute de ani s-a crezut că tabloul este un tribut adus puterii dragostei, scrie presa britanică. Descoperirea îi aparţine unui specialist de la Sotheby's Institute of Art, care a observat în partea din dreapta jos a tabloului o plantă halucinogenă recunoscută ulterior de un horticulor ca fiind datura stramonium. Aceasta ar putea provoca nebunia, făcându-l practic pe consumator să-şi smulgă hainele de pe el. Despre tabloul "Venus şi Marte", datat între anii 1485 şi 1486, se scrie în albumele de artă că o surprinde pe zeiţa dragostei şi a frumuseţii, Venus, alături de Marte, zeul războiului, într-o stare de relaxare. Criticii de artă spun că mesajul picturii ar fi acela că iubirea poate supune până şi puterea unui războinic.

Începând de astăzi și până pe 4 iunie, emisiunea ”Vorba de cultură”, difuzată de Radio România Cultural, pleacă la Sibiu. Realizatorii ei, Ema Stere şi Attila Vizauer, vă invită să descoperiţi ce e mai nou şi mai palpitant în lumea spectacolului! Invitaţii săi, participanţi şi organizatori ai Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, vor povesti despre culisele acestui eveniment ce reuneşte profesionişti ai scenei din 70 de ţări şi cuprinde producţii teatrale, spectacole de stradă, de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi. Tema din acest an a festivalului este „Întrebări”. Ascultătorii Radio România Cultural pot adresa întrebări invitaților la adresa [email protected].

Artiștii din Sindicatul Liber al Teatrului Național București, printre care Medeea Marinescu și Monica Davidescu, au semnat un act de adeziune la greva generală a bugetarilor, care începe astăzi. Aproximativ 110 actori au semnat documentul în cadrul unei adunări la care au participat aproximativ "90%" din membrii sindicatului. Peste 400.000 de angajați din învățământ și administrație publică vor intra de astăzi în grevă generală pe termen nedeterminat, iar acestora li se vor alătura într-o grevă de solidaritate și alți angajați din sănătate, transporturi, penitenciare și sectorul privat. Potrivit sindicaliștilor, cel puțin un milion de angajați vor intra în grevă astăzi și mâine.

Germania, reprezentantă de Lena, a câştigat Eurovision Song Contest 2010, desfăşurat sâmbătă seară, în Telenor Arena din Oslo. În plus, reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, au obţinut locul 3. Țara noastră a mai obținut această poziție la Eurovision în 2005, cu piesa ''Let Me Try'' interpretată de Luminiţa Anghel şi Sistem. Artiştii români au adunat 162 de puncte. Piesa câştigătoare, ' Satellite', a primit din partea publicului şi a juriului 269 de puncte. Locul doi a fost ocupat de Turcia, reprezentată de maNga cu melodia 'We Could Be The Same', care a primit 170 de puncte. Reprezentanţii Moldovei, Olia Tira şi Sunstroke Project, cu piesa 'Run Away' , s-au clasat pe poziţia a 21-a.

Suedeza Moa Lindberg, în vârstă de 11 ani, a obţinut Trofeul Festivalului 'Ti Amo'. Competiţia de muzică uşoară deschisă copiilor din Europa având vârste între 6 şi 14 ani a fost găzduită, la sfârșitul săptămânii trecute, de municipul Oneşti. Ea a intepretat melodia 'Right Here, Right Now, compozitor şi textier Agnes Carlsson. Premiul I în întrecerea copilor de 6-8 ani a fost câştigat de Răzvan Gogan, din Bucureşti, care a cântat piesa 'Ţic Ţic cel mic', creaţie a compozitorului Marius Ţeicu. El a fost urmat de italianul Marco Cattaneo, din Bergamo şi Adrian Ivan, 6 ani, din Braşov. La categoria 9-11 ani primul loc a revenit Ioanei Rucsandra, din Braşov, interpreta piesei compozitorului George Natsis 'Mai stai', urmată fiind de Chelsea Refalo din St.Venera, Malta şi Irena Velcheva, din Sofia, Bulgaria.

Actorul american Dennis Hopper, cunoscut pentru filmul-cult "Easy Rider", pe care l-a și regizat, a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, în reşedinţa sa din Los Angeles. Cauza morții o reprezintă complicaţiile provocate de cancerul la prostată de care suferea. De-a lungul unei cariere de peste 50 de ani, Hopper a jucat roluri diverse, apărând alături de mentorul său, James Dean, în "Rebel fără cauză" şi "Uriaşul", în anii '50, şi având mai multe partituri de maniac în "Apocalipsul acum", "Catifeaua albastră" şi "Speed: Cursa infernală".

Scriitorul de origine libaneză Rawi Hage, recompensat cu prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award, va fi prezent la Bucureşti luna viitoare. În timpul vizitei sale la Bucureşti, scriitorul Rawi Hage va participa la mai multe evenimente organizate de editura Leda şi Ambasada Canadei în România. Astfel, joi, 10 iunie, de la ora 18.00, la librăria Cărtureşti Verona, va avea loc o lectură bilingvă din romanul "Gândacul", urmată de discuţii cu cititorii şi o sesiune de autografe.
Totodată, sâmbătă, 12 iunie, de la ora 12.00, la târgul de carte Bookfest, la standul Grupului Editorial Corint, va avea loc lansarea romanului "Gândacul", urmată de o sesiune de autografe.

Ediția de astăzi a emisiunii "Douăzeci, zece - probă de cultură", difuzată de Radio România Cultural, este dedicată Festivalului Internațional de Film Transilvania. Evenimentul se desfășoară până pe 6 iunie la Cluj-Napoca. O dată pe lună, Radio România Cultural transmite, sub titlul "Douăzeci, zece - probă de cultură", din câte un mare oraș al țării, o emisiune de două ore, unde vor fi invitați oameni datorită cărora orașele de provincie în care locuiesc nu sunt provinciale din punct de vedere cultural, oameni care contează în sens cultural nu doar la ei acasă, ci și "la centru".
Ediția de astăzi a proiectului Radio Romania Cultural "Douăzeci, zece - probă de cultură" va fi transmisă în direct de la Galeriile Muzeului de Artă din Cluj Napoca, începând cu ora 19.00.

Pelicula "Cea mai fericită fată din lume", regizată de Radu Jude, se bucură de cronici favorabile în presa din Marea Britanie, care scrie despre ea că este o satiră socială "năzdrăvană", reuşită şi promiţătoare a României post-comuniste. Jurnaliştii de la The Guardian spun că producţia lui Jude are farmec şi remarcă, printre altele, prestaţiile actorilor din rolurile principale. Tot ei observă reapariţia temei sociale a câştigului la loterie, exploatată de cinematografia italiană după cel de-al Doilea Război Mondial şi de cea din Cehoslovacia, începând cu jumătatea anilor '60. Tema revine spectaculos în acest film românesc plin de autenticitate, care scoate în evidenţă schimbările sociale, marile inechităţi şi, nu în ultimul rând, speranţele, mai scriu cei de la Guardian. The Independent acordă filmului trei stele din cinci, un punctaj foarte bun în condiţiile în care noul "Robin Hood", realizat de Ridley Scott, a primit doar două stele. "Cea mai fericită fată din lume" este descris ca o satiră izbutită a "culorilor strălucitoare" din capitalism, cu detalii din direcţia ofensivei companiilor de a câştiga tot mai mulţi clienţi.

Un jurnal de călătorie care a aparţinut lui Charles Darwin, în care acesta a notat observaţii referitoare la animalele din America de Sud şi Africa, estimat la 50.000 de dolari, va fi scos la licitaţie la Buenos Aires, de Casa Saráchaga. Printre volumele care vor fi scoase la licitaţie se numără şi cartea "Relación de Comentarios" a cuceritorului spaniol Álvar Núñez Cabeza de Vaca, estimat la 40.000 de dolari. Cărţile scoase la vânzare fac parte din colecţia avocatului, istoricului şi scriitorului argentinian Bonifacio del Carril, important promotor al patrimoniului cultural al Argentinei.

Actorul de televiziune Gary Coleman a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, după ce soţia sa a luat decizia de a îl deconecta de la aparatele care îl ţineau în viaţă. El se afla în comă, în urma unei căzături. Actorul, cunoscut pe micile ecrane de când era copil, a murit la vârsta de 42 de ani, după ce a căzut în reşedinţa sa din Utah şi s-a lovit la cap. Se pare că soţia sa, Shannon Price, în vârstă de 24 de ani, a fost cea care a luat decizia deconectării actorului de la aparatele care îl ţineau în viaţă. Coleman, născut pe 8 februarie 1968, la Zion Illinois, a obţinut anual, în perioada 1980 - 1983, câte un premiu People's Choice la categoria Favorite Young TV Performer.

Teatrul de Marionete Arad pregăteşte în aceste zile două turnee ce se vor derula în paralel, luna viitoare, în Brazilia şi Franţa. Directorul instituției, regizorul Radu Dinulescu, a precizat că în turneul brazilian, care se va desfăşura în perioada 7 - 28 iunie, va pleca o echipă formată din doi actori şi un tehnician, aceştia urmând să aibă la Rio de Janeiro şi Londrina 12 reprezentaţii cu spectacolul ''Gigantea'', o coproducţie a teatrului de marionete arădean şi a Companiei ''Les Trois Cles'' din Paris. O a doua echipă, alcătuită, de asemenea, din doi actori şi un tehnician, împreună cu Radu Dinulescu, se va afla în perioada 13 - 28 iunie în Franţa, la Belfort, unde în cadrul proiectului european ''Vagabondaj'' vor avea nu mai puţin de 14 reprezentaţii cu spectacolul ''Marionete la circ''.

Trupa finlandeză Swallow the Sun va concerta, pe 13 august, alături de formațiile Kamelot şi The Sisters of Mercy, în deschiderea Artmania Festival. Evenimentul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 13 - 15 august. Swallow the Sun a debutat în anul 2000. Înainte de acest proiect, Juha Raivio şi Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cântat împreună în Plutonium Orange. Muzica celor de la Swallow the Sun este complexă: romantici, trişti sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservaţi în scena doom. Ajunşi la cel de-al patrulea album de studio, ei continuă să-şi rafineze stilul şi să experimenteze cu sonorităţi dintre cele mai diverse.

Lungmetrajul "Medalia de onoare", de Călin Netzer, va fi proiectat la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Evenimentul se va desfășura în perioada 2 - 10 iulie, în secţiunea Variety's Critics Choice, ce reuneşte filme alese de criticii publicaţiei de specialitate. Din selecţia de zece pelicule din secţiunea Variety's Critics Choice fac parte, pe lângă pelicula lui Netzer, documentarul "Garbo: The Spy", de Edmon Roch, şi lungmetrajele de ficţiune "The Be All and End All", de Bruce Webb, "Reverse", de Borys Lankosz, "Snap", de Carmel Winter. Filmele din selecţia Variety au fost descrise de critici ca fiind "foarte proaspete, mari şi mici, nonconformiste, dar şi noi interpretări ale unor idei clasice".

Cele 12 brăţări dacice recuperate de statul român sunt expuse la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Directorul instituției, Gabriel Rustoiu, a declarat că expoziţia cuprinde, în premieră, toate piesele de aur pe care muzeul le are în colecţie, obiecte de patrimoniu extrem de valoroase, dintre care unele având o vechime de peste 4.000 de ani. Rustoiu a spus că vizitatorii vor putea vedea celebrii kosoni dacici sau piese de podoabă, precum cele provenite din cetatea dacică de la Căpâlna şi recuperate de autorităţi anul trecut din mâinile braconierilor arheologici. Expoziţia denumită "Mirajul aurului" va fi deschisă până în 10 iunie, fiind organizată în cadrul Zilelor Municipiului Alba Iulia.

Portretul unui luptător prehispanic, pictat de Frida Kahlo şi estimat la cel mult 150.000 de dolari, s-a vândut cu 1, 2 milioane de dolari la o licitaţie a casei Christie's, informează presa internaţională. Intitulat "Supravieţuitorul" şi datat 1938, tabloul a fost cel mai bine vândut în cadrul licitaţiei Artă Latino Americană. Suma totală strânsă după această licitaţie a fost 16,8 milioane de dolari. Licitaţia a fost singurul prilej când pictura a fost prezentată publicului, de la prima expoziţie a Fridei Kahlo, organizată în 1938 la Galeria Julien Levy.

Regizorul Michael Pennington va susţine un atelier de arta actorului pe teme shakespeariene, între 28 iunie şi 4 iulie, la Memorialul Ipoteşti, din Botoşani. Anunțul a fost făcut de directorul Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", Alice Georgescu. Cofondator al English Shakespeare Company şi interpret al unor roluri precum Hamlet sau Regele Lear, Michael Pennington a fost prezent, recent, la Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare de la Craiova şi Bucureşti. Evenimentul este organizat de Consiliul Britanic în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" şi Memorialul Ipoteşti. La atelier sunt aşteptaţi să participe artişti din toată ţara, singurele condiţii de admitere fiind vârsta (până în 35 de ani) şi buna cunoaştere a limbii engleze.

Opera Naţională Bucureşti va marca Ziua Internaţională a Copilului printr-o reprezentaţie a baletului 'Visul unei nopţi de vară'. Studioul Experimental de Operă şi Balet 'Ludovic Spiess' al ONB va prezenta mâine, pe scena mare a instituției, o adaptare a celebrei piese scrise de William Shakespeare, în coregrafia Mariei Popa. În paşi de dans, pe muzica lui Felix Mendelssohn Bartholdy, tineri artişti vor oferi publicului aventurile incitante, pline de vrajă, ale mai multor cupluri de îndrăgostiţi care, cu siguranţă, vor face deliciul publicului de toate vârstele. La acest eveniment special biletele 'costă' doar un zâmbet de copil.

Fanii Aerosmith mai au la dispoziţie pentru concertul pe care trupa îl va susţine pe 18 iunie în Capitală mai puțin de 1.000 de bilete la cea mai ieftină categorie. Potrivit organizatorilor, cele mai ieftine bilete la concert, cu preţul de 140 de lei, sunt aproape epuizate. Concertul trupei americane Aerosmith va avea loc pe 18 iunie la Romexpo, în parcarea C. În deschiderea evenimentului, timp de peste o oră, trupa Reamonn va încălzi publicul. Potrivit organizatorilor, liderul Aerosmith, Steven Tyler, promite fanilor din România că pe lista concertului de la Bucureşti vor figura hiturile cunoscute ale trupei, printre are "Love In An Elevator", "Dream On", "Living on the Edge", „Pink”, „Crazy", "Cryin'", "Rag Doll", "I Don’t Want to Miss A Thing".

Actriţa americană Tina Fey va primi din partea John F. Kennedy Center for the Performing Arts distincţia Mark Twain Prize for American Humor pe anul 2010. Evenimentul va avea loc în cadrul unei gale ce se va desfășura pe 9 noiembrie la Concert Hall din Washington. Aşa cum era de aşteptat, un număr mare de actori de comedie vor fi prezenţi la eveniment pentru a o aplauda pe populara scenaristă şi protagonistă a serialului "30 Rock", devenită celebră şi pentru parodierea în cadrul emisiunii "Saturday Night Live" a candidatei Sarah Palin la postul de vicepreşedinte al Statelor Unite. Printre precedenţii laureaţi ai premiului Mark Twain se numără Whoopi Goldberg, Steve Martin, Neil Simon, Billy Crystal.

Oamenii ating nivelul maxim de fericire şi mulţumire la vârsta de 74 de ani. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii germani şi americani, publicat recent în revista Social Indicators Research. Oamenii spun adeseori că zilele din copilărie şi adolescenţă au fost cele mai fericite din viaţa lor, în timp ce alţii preferă să spună că "viaţa începe după vârsta de 40 de ani". În opinia autorilor acestui studiu, ambele categorii se înşeală, deoarece, în realitate, nivelul maxim de fericire şi satisfacţie este atins de oameni abia după ce împlinesc vârsta de 74 de ani. O combinaţie de factori, precum reducerea responsabilităţilor, a grijilor de natură financiară şi faptul că aceştia au mai mult timp liber, duce la obţinerea unui nivel maxim de satisfacţie, ce nu este atins niciodată în prima parte a vieţii.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!