DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
17.05 - 17.50
Planeta Radio - Stiinta la ea acasa • Realizator Mihaela Ghita

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.50 - 18.00
A fost odata ca niciodata • Poveste de seara. 'Frunza' de Emil Gârleanu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.00 - 18.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

3 mai 2010

Ben Prevo, unul dintre cei mai valoroşi chitarişti de rock/ blues şi jazz ai Irlandei, concertează, astăzi, la Bucureşti, la Dublin Bucharest Guitar Summit. Evenimentul va avea loc la Hard Rock Café şi reprezintă a doua întâlnire de acest fel din România. Organizat la iniţiativa lui A.G. Weinberger, evenimentul îl va aduce, în premieră la Bucureşti, pe chitaristul irlandez Ben Prevo.Timp de aproape două ore, iubitorii de muzică vor avea ocazia să asiste la un show spectaculos pe care A.G. Weinberger îl va oferi în compania invitatului său de peste hotare. Biletele, la preţul de 79 de lei, se găsesc pe ticketfan.ro, în magazinele Flanco şi în Librăria Engleză.

Spectacolul 'Inimă de câine', o producţie a Teatrului Naţional din Bucureşti regizată de rusul Yuriy Kordonskiy, cu Victor Rebengiuc şi Marius Manole în distribuţie, va fi prezentat în această seară, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Având la bază celebrul text al lui Mihail Bulgakov, 'Inimă de câine' este unul dintre cele mai importante creaţii ale scenei româneşti din ultimii ani, dat fiind faptul că Victor Rebengiuc este câştigător al premiului UNITER în anul 2006 pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Marius Manole a fost nominalizat la aceeaşi ediţie a premiilor Uniunii pentru cel mai bun actor în rolul Şarik/ Şarikov. A fost pentru prima dată în istoria Galelor UNITER când doi artiști ai aceleiaşi piese au fost nominalizaţi la categoria 'cel mai bun actor al anului'.

O cină într-o atmosferă barocă, excursii şi jocuri de societate vor fi organizate în cadrul Festivalului de cultură şi civilizaţie barocă. Evenimentul se va desfăşura în perioada 10-16 mai, la Cluj-Napoca. Festivalul îşi propune să promoveze patrimoniul baroc al Clujului, prin literatură, muzică, artă, dar şi printr-o abordare mai modernă, precum arta fotografică. În cadrul ediţiei din acest an se vor prezenta lucruri mai puţin cunoscute ale epocii baroce, precum cultura armenilor şi patrimoniul construit baroc ce se regăseşte în oraşul Gherla sau gastronomia şi jocurile de societate ale vremii.

'Palatul Cotroceni - Palat al Pionierilor' este titlul unei ample expoziţii foto-documentare, care se va deschide luna viitoare la Muzeul Naţional Cotroceni. Manifestarea este bazată în special pe fotografii cu pionieri activând în Palatul Cotroceni şi montaje video cu filme provenind din arhiva Studioului Sahia şi de la TVR. De asemenea, printre exponate se vor regăsi uniforme, insigne, primele cravate, Statutul pionierilor, ziare şi reviste de epocă dedicate pionierilor. Potrivit directorului general al Muzeului Naţional Cotroceni, Adina Renţea, la eveniment va participa Corul de Copii Radio care va interpreta 'cântece pioniereşti'.

Regizorii Pedro Almodovar, Martin Scorsese, Volker Schlöndorff şi Mrinal Sen sunt gazdele secţiunii Cannes Classics, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Ei vor prezenta capodopere ale cinematografiei mondiale, în versiuni restaurate.
Conţinând o secvenţă inedită, lungmetrajul "Boudu sauvé des eaux", de Jean Renoir, în care actorul Michel Simon interpretează rolul unui vagabond anarhist, va fi unul dintre evenimentele mult aşteptate din programul secţiunii Cannes Classics - care încurajează restaurarea şi conservarea filmelor. În ceea ce priveşte "Psycho", un clasic al filmelor de suspans, care conţine celebra scenă a crimei de sub duş, acest lungmetraj va fi difuzat cu bandă de sunet complet restaurată.

Regizorul Bobby Păunescu a primit premiul pentru cel mai bun debut internaţional la Festivalul de Film East End din Londra care s-a încheiat pe 30 aprilie, pentru lungmetrajul "Francesca". La numai câteva zile de la proiecţia lungmetrajului său de debut, "Francesca", la Festivalul de Film East End, urmată de un dialog cu publicul britanic, Bobby Păunescu s-a întors la Londra pentru a primi unul dintre cele şase premii ale evenimentului, acordat celui mai bun debut internaţional. Festivitatea de premiere, la care au participat celebrităţi britanice şi cineaşti internaţionali, a avut loc vineri, la Galeria Whitechapel, una dintre cele mai prestigioase galerii de artă britanice şi, probabil, instituţia cea mai cunoscută a East End-ului londonez.

Opera Comică pentru Copii a primit, pentru spectacolul "Primăvara magnoliilor", trofeul de "înaltă apreciere pentru cel mai bun spectacol al anului", în Egipt, unde are un turneu, în perioada 24 aprilie - 1 mai. Opera Comică pentru Copii prezintă în acest turneu, pe lângă "Primăvara magnoliilor", spectacolul "Minuniţă şi vrăjitoarea". "Primăvara magnoliilor" este un colaj de şlagăre româneşti şi internaţionale. Invitată pentru pentru prima dată in Egipt, trupa Operei Comice pentru Copii, condusă de Smaranda Oţeanu-Bunea, a susţinut timp de o săptămână mai multe reprezentaţii cu aceste spectacole. Acestea au fost prezentate în uriaşul Open Air Amphitheatre din cadrul Regency Plaz din Sharm El Sheikh. Oficiali egipteni, alături de însuşi managerul acestei exclusiviste staţiuni sosit special din Statele Unite ale Americii au fost prezenţi la toate reprezentaţiile, care s-au bucurat de un mare success. Opera Comică pentru Copii va mai avea un turneu, în iunie, în Germania, la invitaţia comunităţii româneşti din Nurnberg.

O expoziţie intitulată "Epoca lui Barabás, Munkácsy, Szinyei - capodopere ale picturii maghiare din secolul al XIX-lea" a fost vernisată, vineri, la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc. Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 iulie şi cuprinde 62 de lucrări aparţinând unui număr de 19 pictori, 50 dintre tablouri fiind aduse de la Galeria Naţională Maghiară din Budapesta şi 12 de la Muzeul de Istorie din acelaşi oraş. Custodele Muzeului Secuiesc al Ciucului, Gyarmati Zsolt, a declarat că aceasta este a cincea expoziţie de mare amploare pe care o găzduieşte instituţia. Printre lucrările celebre ale pictorilor maghiari vor putea fi admirate opere precum "Sfântul Ştefan educându-şi fiul" aparţinând pictorului Benczúr Gyula, "Flori de mac pe câmp" semnată de Pál Szinyei, "Fata la fântână" a lui Munkácsy Mihály sau "Pusta maghiară" a artistului plastic Markó Károly.

Filmele "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki şi "Drumul păsărilor", de Trencseny Lara şi Vlad Naumescu se numără printre peliculele româneşti participante la Festivalul Mediawave, ce se desfăşoară la Szombathely (Ungaria), între 30 aprilie şi 16 mai. În cadrul festivalului, anual are loc un concurs internaţional de creaţii cinematografice cu mai multe categorii: lungmetraj, scurtmetraj, animaţie , film experiment şi film documentar.
Radu Igazsag este membru al juriului în categoria animaţie, fiind prezent la festival şi cu creaţia proprie "Boborul" (2003), animaţie de 9 minute, inclusă în program la categoria "20 years - 20 films", secţiune care prezintă cele mai bune filme prezente la festivalul Mediawave de-a lungul celor 20 de ediţii. Selecţia filmelor a fost realizată de cei 20 de membrii a juriului.

Un alt actor amator care a jucat în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", Cristian Dragomir, a fost arestat preventiv, vineri, pentru tâlhărie, de Tribunalul Neamţ, la trei zile după ce fusese arestat de magistraţii băcăuani, într-un alt caz, şi eliberat apoi de Tribunalul Bacău. Dragomir este acuzat că în iunie 2009, la şase luni după ce fusese eliberat din penitenciar, unde a fost închis pentru furt, a tâlhărit două femei din Piatra Neamţ, una în vârstă de 54 de ani, cealaltă de 75 de ani, smulgându-le lănţişoarele din aur de la gât. Cristian Dragomir susţine că nu este vinovat pentru aceste tâlhării şi că faptele ar fi fost comise de alte persoane. Săptămâna aceasta Dragomir ar fi trebuit sa înceapă alte filmări pentru un documentar si un un lung metraj. “Vreau să mă lase în libertate să imi continui cariera", a declarat Cristian Dragomir pentru Mediafax. Pe 15 aprilie, un alt actor amator, Papan Chiliban, care a interpretat un rol secundar în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", a fost arestat preventiv, de Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, alături de alte trei persoane, pentru furt.

Opera Comică pentru Copii, condusă de Smaranda Oţeanu-Bunea, a fost premiată, în Egipt, cu distincţia specială de 'Înaltă apreciere pentru cel mai bun spectacol al anului' pentru producţia 'Primăvara Magnoliilor'.
Instituţia de cultură, invitată pentru prima dată în Egipt, trupa Operei Comice pentru Copii a susţinut, timp de o săptămână, mai multe reprezentaţii cu două dintre spectacolele de mare succes - 'Primăvara Magnoliilor', cu pagini celebre din literatura şi muzica românească şi internaţională de gen, şi, special pentru copii, baletul de buzunar 'Minuniţă şi Vrăjitoarea'. Organizatorii egipteni şi-au manifestat dorinţa ca Opera Comică pentru Copii să aibă o stagiune permanentă în Egipt, după ce spectacolele prezentate de micii artişti români au făcut săli pline în fiecare seară, în uriaşul Open Air Amphitheatre din cadrul Regency Plaza din staţiunea Sharm El Sheikh de la Marea Roşie.

Asociaţia Cavalerii Cetăţii Bârsei au organizat de vineri până duminică, cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval "Turnirul Cavalerilor", în cadrul cărora au avut loc demonstraţii de lupte, dansuri medievale, precum şi spectacole de muzică, poezie şi teatru. Turnirul Cavalerilor a început cu parada medievală a cavalerilor, domniţelor, bufonilor şi vrăjitoarelor, toţi gătiţi în haine de sărbătoare. Cavalerii de Hunedoara, Cavalerii de Mediaş, Străjerii Coroanei, Cavalerii Cetăţilor Bârsei, Ordinul Gladius Dei şi domniţele lor au reinviat o atmosfera uitată in fiecare zi de vineri până duminică din miezul zilei pînă spre miezul nopţii.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, cere o analiză a lucrărilor făcute, în urmă cu zece ani, la cetatea medievală din Orăştie, după ce a constatat, vineri, că unul dintre zidurile restaurate atunci este în pericol de a se prăbuşi.
"Ministerul Culturii a investit o importantă sumă de bani în restuararea cetăţii din Orăştie, iar o parte din zid stă să se prăbuşească, după zece ani. Această cetate e în picioare de sute de ani, iar la zece ani după renovare stă să se prăbuşească. Nu este normal aşa ceva “, a declarat Ministrul Kelemen Hunor. Ministrul a subliniat că este necesară o schimbare a legislaţiei şi a modului de autorizare a firmelor care fac lucrări la monumente istorice. Cetatea medievală din Orăştie a fost construită în 1224, iar în interiorul ei arheologii au descoperit un cimitir săsesc şi aproape 50 de monede medievale.

Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din Romania va lansa, în luna mai, un index de preţuri pentru lucrări realizate de 1.000 de artişti plastici români, afirmă preşedintele Radu Boroianu, care consideră necesară acceptarea colecţiilor drept garanţie pentru acordarea de credite bancare.
Boroianu a explicat că indexul va avea reprezentativitate naţională, ceea ce va însemna un prim pas pentru recunoaşterea internaţională, şi va cuprinde evoluţia preţurilor de tranzacţionare din ultimii 20 de ani pentru lucrări din portofoliu a 1.000 de artişti plastici români, în special pictori. Preşedintele ACOAR a afirmat că banca centrală ar putea introduce explicit în norme posibilitatea ca instituţiile de credit să acorde împrumuturi având garanţii opere sau colecţii de artă. Potrivit mediafax. întrebat dacă va da curs solicitării preşedintelui ACOAR, guvernatorul BNR a evitat un răspuns direct, arătând că va analiza propunerea.

Directorul Institutului Nobel din Norvegia, Geir Lundestad, va efectua o vizită în România, în perioada 5 - 9 mai, şi va susţine două conferinţe, la Facultatea de Istorie, respectiv la Institutul Diplomatic Român din Bucureşti, informează un comunicat. Geir Lundestad este directorul Institutului Nobel din Norvegia, secretarul Comitetului Nobel norvegian şi profesor de istorie universală la Universitatea din Oslo. A scris numeroase cărţi, studii şi articole, contribuind totodată la o serie întreagă de antologii privind relaţiile internaţionale şi istoria modernă americană. Comitetul Nobel norvegian este instituţia care acordă anual premiul Nobel pentru pace, în conformitate cu prevederile din testamentul lui Alfred Nobel, acelei persoane care a depus cele mai mari eforturi în privinţa înţelegerii între naţiuni, pentru reducerea sau eliminarea conflictelor armate, precum şi pentru promovarea păcii. Premiul pentru pace este singurul Nobel decernat în Norvegia, la Oslo, celelalte, cum ar fi cel pentru literatură, fizică, fiind decernate în Stockholm.

Spectacole susţinute de Teatrul Masca şi o proiecţie a filmului dublu premiat la Berlin "Eu când vreau să fluier, fluier" se numără printre evenimentele ce vor avea loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române pe 15 mai, la Noaptea Muzeelor. Muzeul va fi deschis până la ora 3.00 dimineaţa. Seria evenimentelor va fi deschisă cu o expoziţie de grafică pe tema istoriei literaturii române, urmată de un spectacol în aer liber al Teatrului Masca. Programul continuă cu poezie şi muzică de Traian T. Coşovei, Cornelia Maria Savu, Bogdan O. Popescu, Ioan Es. Pop, Lucian Vasilescu, Ofelia Prodan, Adrian Suciu, Paul Vinicius, Marian Drăghici, Ioana Crăciunescu, acompaniaţi de Mircea Tiberian şi Maria Răducanu. De asemenea, va avea loc un concert de muzică rusească, susţinut de Radu Captari (voce, chitară) şi Igor Caras (voce, acordeon). În cadrul programului "Cinemateca literaturii" va fi proiectat filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban. La eveniment vor fi prezenţi, alături de regizor, producătorii Daniel şi Cătălin Mitulescu şi actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu.

Luna mai aduce la Bucureşti nume mari ale scenei internaţionale, cum ar fi Cesaria Evora, John McLaughlin, Jeremy Jay şi Joshua Bell, precum şi seri de jazz şi operă. Cu toate acestea, AC/DC rămâne, probabil, cel mai aşteptat eveniment al lunii. Concertul AC/DC de la Bucureşti, care are loc pe 16 mai, în Piaţa Constituţiei, este unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale ale anului. Trupa de hard rock înfiinţată în Sydney, în 1973, va aduce în Capitală show-ul "Black Ice", care promovează cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume. "Black Ice" a câştigat premiul pentru "Marele Turneul al Anului" acordat anul acesta de Pollstar Concert Industry. De asemenea, a primit nominalizări şi la Billboard Touring Awards.

Filmul "Robin Hood", regizat de Ridley Scott şi avându-i în rolurile principale pe Russell Crowe şi Cate Blanchett, va deschide, pe 12 mai, a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. România va fi reprezentată în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes de scurtmetrajul "Căutare/ Quest", de Ionuţ Piturescu. Totodată, în secţiunea Un Certain Regard au fost incluşi doi regizori români, Cristi Puiu, cu "Aurora", şi Radu Muntean, cu "Marţi, după Crăciun". Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, face parte din selecţia oficială a festivalului şi va fi proiectat în afara competiţiei. De asemenea, scurtmetrajele "Zece", debutul în regia de film al actorului Dorian Boguţă, "Clopotul", în regia lui Sabin Dorohoi, "Ploaie în deşert", în regia Ilincăi Neagu, şi "Trupul de coarde", de Dinu Mărgărit, au fost selectate în secţiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes.

România are o presă parţial liberă, aflându-se pe locul 88 în clasamentul anual al libertăţii presei realizat de Freedom House, la egalitate cu Bolivia, Brazilia şi El Salvador, după Burkina Faso, Namibia, Bulgaria şi Uruguay, dar înaintea Republicii Moldova, Turcia sau Ucraina. În 2009, la nivel mondial, gradul de libertate a presei a scăzut, potrivit raportului "Freedom of the Press 2010", realizat de Freedom House şi ale cărui rezultate au fost date publicităţii la Washington. Totuşi, gradul de libertate a presei în România a crescut în 2009, comparativ cu anul precedent, când ţara noastră se situa pe poziţia 92, la egalitate cu Ecuador, Panama şi Peru, după Cehia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Croaţia, dar înaintea Albaniei, Macedoniei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

Cântăreaţa americană Lady Gaga a fost desemnată cel mai influent artist din lume, potrivit sondajului pe anul acesta realizat de revista Time, informează contactmusic.com. Lady Gaga le-a devansat pe celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey şi pe regizoarea laureată cu Oscar în 2010 Kathryn Bigelow, ocupând astfel prima poziţie pe lista Times de anul acesta a celor mai influenţi 25 de artişti din lume. Succesul cântăreţei Lady Gaga a fost salutat de celebra Cyndi Lauper, care consideră că versurile tinerei artiste americane în vârstă de 24 de ani sunt "incredibil de literare" şi de "sofisticate". Prezentatorul de televiziune Conan O'Brian este al doilea pe această listă, el fiind urmat de Kathryn Bigelow, pe poziţia a treia.
Oprah Winfrey s-a clasat pe locul al patrulea.

Gabriela Adameşteanu şi Dan Lungu sunt nominalizaţi la premiile Niram Art 2010, la secţiunea "Roman/ Eseu", pentru volumele "Dimineaţă pierdută", respectiv "Sînt o babă comunistă!". Cea de-a doua ediţie a premiilor Niram Art cuprinde mai multe secţiuni: Literatură (Roman/Eseu/Poezie), Pictură, Fotografie, Sculptură, Promovare Artistică şi Teatru. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Madrid, pe data de 29 mai. Evenimentul este organizat cu sprijinul Gărzii Reales Tercios din Spania. În 2009, a avut loc prima ediţie a premiilor Niram Art pentru Poezie, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Madrid, care a recunoscut meritele a doi poeţi români (Ioan Es. Pop şi Claudiu Komartin) şi ale două poete spaniole (Lola Con şi Carmen Rubio). Pe lângă premiile şi trofeele oferite de revistă, Editura Niram Art va oferi un premiu în valoare de 6.000 de euro unui scriitor spaniol, desemnat câştigător al Concursului de Roman "Eminescu văzut de spanioli".

Filmele româneşti "Felicia înainte de toate", de Răzvan Rădulescu, şi "Medalia de onoare", de Cătălin Netzer, se numără printre peliculele selectate în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, între 28 mai şi 6 iunie. La cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, 12 lungmetraje vor fi în competiţie pentru câştigarea Trofeului Transilvania. Competiţia TIFF din acest an promite să fie una extrem de spectaculoasă şi diversă, fiind alcătuită preponderent din debuturi regizorale, premiate sau selecţionate la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum cele de la Cannes, Veneţia, Locarno, Rotterdam, Salonic, Sarajevo şi Varşovia.

Lungmetrajul "The Tree", regizat de franţuzoaica Julie Bertucelli, va fi proiectat, pe 23 mai, în închiderea celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat organizatorii evenimentului, informează contactmusic.com. Filmat în Australia şi avându-i în distribuţie pe Charlotte Gainsbourg, Marton Csokas şi Aden Young, acest lungmetraj reprezintă o adaptare pentru marele ecran a romanului "Out Father Who Art in the Tree" al scriitoarei australiene Judy Pascoe, ce prezintă povestea unei fetiţe în vârstă de 10 ani, care, după moartea tatălui ei, îşi imaginează că spiritul acestuia trăieşte în copacul din spatele casei în care locuieşte. "The Tree" va fi proiectat pe 23 mai, după ce Tim Burton, preşedintele juriului competiţiei oficiale, va anunţa câştigătorii ediţiei din 2010 a Festivalului de la Cannes.

Cineastul canadian James Cameron i-a convins pe specialiştii americani de la NASA să instaleze o cameră 3D pe unul dintre roboţii care vor fi trimişi să exploreze planeta Marte în 2011, a anunţat jurnalul Pasadena Star News, citat de France Press. James Cameron, regizorul primelor două filme din clasamentul peliculelor cu cele mai mari încasări din istorie - "Avatar" şi "Titanic" - consideră că "ochii" 3D ai robotului Curiosity vor oferi imagini mai captivante pentru cercetători, dar şi pentru publicul larg. Potrivit aceleiaşi publicaţii, NASA ar fi achiziţionat deja camera 3D concepută de Cameron şi aceasta va fi ataşată la viitorul robot marţian.

Un admirator a plătit suma de 8.500 de dolari pentru a obţine o întâlnire cu Robert De Niro, în cadrul unei licitaţii cu scop caritabil care a avut loc recent, la New York, informează contactmusic.com. Actorul american Robert De Niro a acceptat această iniţiativă insolită, participând la o campanie de strângere de fonduri în favoarea Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights. La acelaşi eveniment au fost vândute, pentru suma de 52.500 de dolari, două bilete la viitoarea petrecere organizată de Elton John în seara Oscarurilor 2011. O vizită pe platourile unde se filmează serialul de televiziune "Mad Men" a fost vândută cu 24.000 de dolari, iar o pălărie purtată de Harrison Ford în timpul filmărilor unuia dintre filmele din seria "Indiana Jones" a fost cumpărată pentru suma de 19.500 de dolari, informează New York Daily News.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Literatura rom�na contemporana, prezentata de Academia Suedeza

Luni, 23 aprilie 2012, va avea loc la Institutul Cultural Rom�n de la Stockholm lansarea antologiei Det sk�na med sk�nlitteraturen 2: modernt och omodernt men samtida (Ce are frumos beletristica. Modern sau nu, dar contemporan).

mai mult...
Premiera extraordinara a baletului Don Quijote

Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate �n interpretarea unei distributii tinere si de valoare �nseamna �mpreuna premiera baletului clasic Don Quijote.

mai mult...
8 artisti rom�ni la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris

8 artisti romani participa la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris, care �si deschide portile vineri, 20 aprilie 2012.

mai mult...
Recital de poezie si muzica la sediul BNR

Banca Nationala a Rom�niei are placerea sa va invite marti, 24 aprilie 2012, ora 18:00, la sediul BNR, sala Mitita Constantinescu, la recitalul de poezie si muzica sustinut de actorul Ion Caramitru si violoncelistul Adrian Naidin.

mai mult...
Participare rom�neasca la festivalul de film IndieLisboa 2012

Cinematografia rom�neasca va fi prezenta cu doua productii la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film IndieLisboa, care se va desfasura �ntre 26 aprilie si 6 mai 2012.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Despre Feleacu se stie ca a fost �ntemeiat la 1366, din ordinul regelui Ludovic I. �n acele timpuri, cetatea Clujului avea nevoie de aparatori ai drumului care o lega de Turda.

mai mult...
Romeo si Julieta, despre dragoste si ura

Marti, 1 mai 2012, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc conferinta de presa - int�lnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Kor�unovas, un dialog despre rolul regizorului �n teatrul contemporan.

mai mult...
"Flautul de Aur", prezentat publicului din Rom�nia

"Flautul de aur - Muramatsu - este un vis atins. Cred ca orice flautist pe lumea asta �si doreste un astfel de instrument". (Ion Bogdan Stefanescu)

mai mult...
Lansare de album BD

Legendarul Dim Dunareanu revine �n forţa �ntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.

mai mult...
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia

�n data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.

mai mult...
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

�ntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or� De Otelo, �n viziunea a trei mari regizori contemporani.

mai mult...
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T�rgului de Carte din Londra

Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom�nia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom�niei la T�rgul de Carte din Londra.

mai mult...
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta �n perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.

mai mult...
Ivo Andric - Scriitor/Diplomat

Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom�ne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.

mai mult...
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom�nia"

Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom�nia, va avea loc �n mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, �ncepand cu ora 18.00, �n Aula Bibliotecii Nationale a Rom�niei.

mai mult...
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!