DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • „Traian Săvulescu”. Scenariu radiofonic de Alina Idriceanu şi Mircea Ionescu. Cu George Motoi în rolul principal

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

28 iunie 2010

Regizorul Michael Pennington va susţine un atelier de arta actorului pe teme shakespeariene, începând de astăzi și până la sfârșitul săptămânii, la Memorialul Ipoteşti, din Botoşani. Anunțul a fost făcut de directoarea Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", Alice Georgescu. Cofondator al English Shakespeare Company şi interpret al unor roluri precum Hamlet sau Regele Lear, Michael Pennington a fost prezent la Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare de la Craiova şi Bucureşti. Evenimentul este organizat de Consiliul Britanic în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" şi Memorialul Ipoteşti.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani pot participa, în perioada 1 - 7 august, la cea de-a şasea ediţie a 'Leadership School', care se va desfăşura la Poiana Braşov. Este vorba despre unica şcoală de leadership din România, care îşi propune să furnizeze teorii şi exemple concrete în materie de leadership, contribuind astfel major la educarea şi dezvoltarea liderilor autentici ai societăţii româneşti de mâine. Programul a dus la crearea unei reţele de tineri lideri care îşi vor coordona pe viitor eforturile în vederea determinării progresului. Programul completează fundamentele teoretice solide cu lecţiile transmise prin puterea exemplului. Participanţii Leadership School beneficiază de sesiuni de training pe subiecte ca leadership şi management, echipă, stress management, time management, coaching, comunicare şi inteligenţă emoţională.

Tudor Gheorghe va interpreta, pe 12 octombrie, la Festivalul Artelor Bucureşti, cântece din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol. Artistul va susţine, la Sala Palatului, concertul intitulat 'Cavalerii Felinarelor Târzii', spectacolul reprezentând de fapt o continuare a perioadei muzicale interbelice, unic pusă în valoare de cei doi 'cavaleri' care au adus cinste muzicii autohtone din vremea respectivă. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de simţământ în mod special pieselor lui Zavaidoc.

Un spectacol intitulat 'Seară Italiană' va fi prezentat miercuri, de European Royal Orchestra, dirijată de Fiorangelo Orsini, la Arenele Romane din Capitală. Organizat de Asociaţia Culturală Bucuriile Muzicii, evenimentul îi are ca invitaţi pe soprana Ianna şi trupa 'Distinto', din program făcând parte lucrări de Giacomo Puccini, Gioachino Rossini, Pietro Mascagni. European Royal Orchestra este alcătuită din cei mai buni studenţi absolvenţi ai facultăţilor de profil din ţară şi din străinătate. Formată din patru tenori care cântă pop-opera, cu un repertoriu vast care include arii din opere şi operete, canţonete şi evergreen-uri în aranjamente muzicale diversificate, 'Distinto' s-a impus rapid în peisajul muzical românesc şi internaţional.

Cântece semnate de R.E.M., Tupac Shakur şi Little Richard şi albume lansate de Willie Nelson şi Patti Smith se numără printre cele 25 de discuri ce vor fi incluse în 2010 în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite ale Americii. Potrivit clauzelor National Recording Preservation Act din anul 2000, materialele care pot fi incluse în Arhiva de înregistrări păstrată la Biblioteca Congresului american trebuie să fie "semnificative din punct de vedere cultural, istoric şi estetic" şi să aibă o vechime de cel puţin 10 ani. Nominalizările provin din propunerile online făcute de public şi din recomandările membrilor National Recording Preservation Board. Lista celor 25 de înregistrări incluse în acest an cuprinde o varietate mare de stiluri muzicale, începând cu înregistrări vechi din 1913 - "Fon der Choope" (Abe Elenkrig's Yidishe Orchestra) până la înregistrări din 1995 - "Dear Mama" (Tupac Shakur). Arhiva de înregistrări a SUA conţine până în prezent 300 de piese şi albume muzicale.

Cea de-a patra ediţie a festivităţii Noaptea de Sânziene a avut loc weekendul trecut în livada Muzeului Minovici din capitală. Seara a început cu un dans al sânzienelor, continuandu-se apoi cu un recital Felicia Filip. Alături de sculpturile din gradină, vizitatorii au putut vedea şi picturi sau modelaje în plastelină realizate de copii. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Prietenii Muzeului Minovici.

Concertul pe care Orchestra Naţională Radio urma să-l susţină vineri seară de la ora 21:30, la Teatrul de vară Herăstrau din Bucureşti a fost amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Biletele sunt valabile astăzi de la ora 19, când concertul va fi reluat, în Studioul Mihail Jora al Societăţii Române de Radiodifuziune. Orchestra Naţională Radio, violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail vor prezenta lucrări celebre de Rossini, Gershwin, Mozart, Saint-Saëns, Bizet, Johann Strauss, Enescu, Ciprian Porumbescu. Dirijorul concertului este Tiberiu Soare.

Astăzi de la ora 13.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti are loc lansarea volumului cu titlul: Adrian Marino – Vârstele devenirii, de Simona Maria Pop, apărut la Editura Dacia din Cluj. Invitaţi la eveniment sunt Gabriel Andreescu, Virgil Şerbu Cisteianu şi Ovidiu Şimonca. „… cartea încearcă să realizeze un portret în evantai al lui Adrian Marino. Având acces la consultarea unor fonduri documentare inedite (arhiva personală a lui Adrian Marino şi dosarele C.N.S.A.S.), s-a insistat asupra unor episoade mai puţin cunoscute din viaţa sa care i-au influenţat considerabil atât evoluţia social-umană, cât şi pe cea profesională, constituind puncte de răscruce ale destinului său” scrie autoarea in comunicatul de presă. “...această operă este organic legată de experienţa detenţiei şi a totalitarismului, avându-şi rădăcinile şi motivaţiile interioare într-o istorie cu totul aparte care nu poate fi ignorată”.

Reprezentanţii satului Mila 23 din Delta Dunării au câştigat, sâmbătă, marele trofeu, în valoare de 3.000 de euro, al celei de-a doua ediţii a Festivalului gastronomic şi cultural 'D'ale gurii Dunării'. Suma câştigată urmează să fie folosită pentru amenajarea Căminului cultural din localitate, care, de zeci de ani, nu a mai fost reparat. La cea de-a doua ediţie a festivalului-concurs de tradiţie culinară D'ale gurii Dunării, bucătari din zece comunităţi din Delta Dunării - Chilia Veche, Crişan, Isaccea, Jurilovca, Letea, Mahmudia, Mila 23, Pardina, Sarichioi, Sulina - s-au întrecut în prepararea bucatelor tradiţionale specifice Deltei, cu peşte din Dunăre şi Deltă, legume proaspete, mirodenii şi deserturi tradiţionale. Juriul, din care au făcut parte iubitori ai tradiţiilor deltaice şi fini cunoscători ai artei gastronomice - Ivan Patzaichin, Ioana Crăciunescu, Răzvan Cucui, Dan Turturică -, prezidat de Vintilă Mihăilescu, a trebuit să deguste bucatele preparate şi să îi desemneze pe câştigătorii celor şapte premii puse în joc.

Profesorul Zhou Hanmin, membru al Biroului Permanent al Conferinţei Consultativ-Politice a Poporului Chinez şi director adjunct al Comitetului Executiv al Expoziţiei Mondiale 2010 Shanghai, a efectuat, vineri, o vizită oficială la pavilionul României. Oficialul chinez a fost însoţit de comisarul general pentru expoziţii mondiale, Ferdinand Nagy. Zhou Hanmin a mulţumit pentru participarea României la cel mai mare eveniment internaţional organizat în China şi a urmărit programul artistic desfăşurat pe scena pavilionului de ansamblul 'Căluşarii Slatinei' intrand în hora tinerilor artişti olteni, informează MAE printr-un comunicat transmis sâmbătă. La rândul său, comisarul general pentru expoziţii mondiale, Ferdinand Nagy a afirmat că activităţile organizate în pavilionul României au atras aproximativ un milion de vizitatori, potrivit estimărilor intermediare. 'România se prezintă, în primul rând, prin mesajul cultural', a spus Ferdinand Nagy, subliniind faptul că nu se doreşte prezentarea unor anumite zone sau obiective, ci România în ansamblul ei, cu atât mai mult cu cât 'obiectivele de interes istoric, cultural sau turistic sunt răspândite în toate zonele ţării'.

Astăzi de la ora 13.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti are loc lansarea volumului cu titlul: Adrian Marino – Vârstele devenirii, de Simona Maria Pop, apărut la Editura Dacia din Cluj. Invitaţi la eveniment sunt Gabriel Andreescu, Virgil Şerbu Cisteianu şi Ovidiu Şimonca. „… cartea încearcă să realizeze un portret în evantai al lui Adrian Marino. Având acces la consultarea unor fonduri documentare inedite (arhiva personală a lui Adrian Marino şi dosarele C.N.S.A.S.), s-a insistat asupra unor episoade mai puţin cunoscute din viaţa sa care i-au influenţat considerabil atât evoluţia social-umană, cât şi pe cea profesională, constituind puncte de răscruce ale destinului său” scrie autoarea in comunicatul de presă. “...această operă este organic legată de experienţa detenţiei şi a totalitarismului, avându-şi rădăcinile şi motivaţiile interioare într-o istorie cu totul aparte care nu poate fi ignorată”.

A treia ediţie a festivalului „Anthropo Art - Haide Bre să ne cunoaştem!” continuă în capitală. La această oră urmează să înceapă work-shopul cu tema Documentarul şi ficţiunea" – susţinut de Andrei Dăscălescu la Clubul Tago Mago, urmat de la ora 14, de proiecţia documentarului “ Constantin şi Elena” iar de la ora 17 de dezbaterea „Femeia Interculturală şi Bărbatul interdisciplinar". Seara, după ora 19, organizatorii au pregătit concerte, dansuri, filme si degustari cu specific musulman.

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Târgu Mureş găzduieşte expoziţia „Pe drumul tradiţiei în Kîrghîstan”. Aceasta conţine obiecte tradiţionale şi fotografii făcute în timpul unei călătorii la care au participat două echipe de specilişti din România şi Ungaria. Expoziţia va fi deschisă până pe 30 septembrie. Tot la Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Judeţean Mureş s-au deschis şi „Atelierele de vacanţă Origami şi Kirigami”, artele japoneze ale îndoirii şi decupării hârtiei. Aceste iniţiative ale Muzeului fac parte dintr-un proiect mai amplu, prin care îşi propune să prezinte mai multe culturi şi tradiţii ale popoarelor din întreaga lume. În toamnă în calendarul muzeului este programată o expoziţie ce va prezenta culturile din India.

Regizorul rus Nikita Mihalkov va fi recompensat cu un premiu special pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale - Globul de Cristal - la ediţia din 2010 a Festivalului de la Karlovy Vary, care se desfăşoară între 2 şi 10 iulie. În cadrul festivalului va fi proiectat şi cel mai recent film al cineastului rus, intitulat "Soare înşelător 2/ Burnt by the Sun 2: Exodus". În cariera sa, Nikita Mihalkov a primit peste 50 de premii, printre care Oscarul şi marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes, în 1994, pentru "Soare înşelător", premiul special al Festivalului de Film de la Veneţia, în 2007, pentru "aportul genial adus cinematografiei", şi, tot la Veneţia, Leul de Aur pentru "Aproape de cer" (1991). În 2008, Nikita Mihalkov a mai primit o nominalizare la Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", pentru cea mai recentă peliculă a sa, "12". Juriul festivalului de la Karlovy Vary este prezidat de producătorul american Ron Yerxa. Din juriu fac parte regizorul sud-coreean Lee Chang-Dong şi regizorul rus Alexei Popogrebsky.

Mâine de la ora 18, la Institutul Cultural Român din Bucureşti are loc a treia întâlnire cu tema Cota îl face pe artist? din cadrul programului Arte Marţiale. Dezbaterea îi are ca invitaţi pe Vlad Ionescu şi Silvia Saitoc, conducătorii galeriei Atelier 35 a Uniunii Artiştilor Plastici. Dezbaterea moderată de criticul de artă Erwin Kessler va desluşi cum funcţioneaza abţinerea de la strategiile de publicitate.

Până la 39 de ani, Al Pacino a refuzat să stea de vorba cu presa. Apoi a acceptat să-i acorde un interviu lui Larry Grobel. Cum tot ce face Pacino este exceptional, si acest prim interviu a fost unul iesit din comun. A durat mai mult de 25 de ani si e cuprins in aceste 300 de pagini. Intre 1979 si 2005 au inregistrat 400 de ore de conversatii. Al Pacino in dialog cu Lawrence Grobel este autobiografia unuia dintre cei mai mari actori în care acesta vorbeste nu numai despre rolurile din Nasul, Serpico, Scarface sau Parfum de Femeie, dar si despre propria copilarie, adolescenta, familie si primele slujbe.Cartea a apărut la editura Publică din capitală.

Lungmetrajul "Aurora", de Cristi Puiu, va rula în secţiunea competiţională East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (Cehia), care se desfăşoară între 2 şi 10 iulie, informează cineuropa.org. Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, îl prezintă pe Cristi Puiu şi în calitate de actor în rol principal. Acesta joacă rolul lui Viorel, un bărbat divorţat, care se află sub influenţa unei mari tulburări psihice. Un alt film românesc prezent în Festivalul de la Karlovy Vary este "Derby", de Paul Negoescu, în secţiunea "The Fresh Selection - The Promising Five". Scurtmetrajul arată cum disputele pe teme fotbalistice dintre un bărbat între două vârste şi iubitul fiicei sale ascund nemulţumiri mai profunde. Celor două filme româneşti li se alătură "Medalia de onoare", de Călin Netzer. Filmul face parte din selecţia realizată de criticii publicaţiei Variety. "Medalia de onoare" spune povestea unui bătrân, interpretat de Victor Rebengiuc, a cărui viaţă se schimbă, după ce află că a fost decorat pentru fapte eroice, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Gary Moore va fi acompaniat de o nouă trupă în cadrul turneului "Summer of Rock" – un turneu al al premierelor care vara aceasta îl va aduce pe celebrul chitarist pentru prima dată şi în Romania. Artistul va concerta la Bucureşti pe 18 iulie, la Zone Arena, în cea de-a treia zi a festivalului Ciuc Summer Fest. Gary Moore va fi însoţit vara aceasta de o trupă nouă, care il va acompania in cadrul turneul "Summer of Rock", început în luna mai printr-un concert susţinut la Trondheim Rock Festival, în Norvegia. Noua echipă reuneşte de fapt trei colaboratori mai vechi ai artistului: Neil Carter, Jon Noyce şi Darrin Mooney.

Concertul pe care Orchestra Naţională Radio urma să-l susţină vineri seară la Teatrul de vară Herăstrau din Bucureşti va avea loc astă seară de la ora 19, în Studioul Mihail Jora al Societăţii Române de Radiodifuziune. Orchestra Naţională Radio, violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail vor prezenta lucrări celebre de Rossini, Gershwin, Mozart, Saint-Saëns, Bizet, Johann Strauss, Enescu, Ciprian Porumbescu. Dirijorul concertului este Tiberiu Soare. Elevii şi studenţii au intrarea gratuită.

Regizorul Michael Pennington susţine un atelier de arta actorului pe teme shakespeariene de astăzi și până la sfârșitul săptămânii, la Memorialul Ipoteşti, din Botoşani. Anunțul a fost făcut de directoarea Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", Alice Georgescu. Cofondator al English Shakespeare Company şi interpret al unor roluri precum Hamlet sau Regele Lear, Michael Pennington a fost prezent la Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare de la Craiova şi Bucureşti.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani pot participa, în perioada 1 - 7 august, la cea de-a şasea ediţie a 'Leadership School', care se va desfăşura la Poiana Braşov. Este vorba despre unica şcoală de leadership din România, care îşi propune să furnizeze teorii şi exemple concrete în materie de leadership, contribuind astfel major la educarea şi dezvoltarea liderilor autentici ai societăţii româneşti de mâine. Programul a dus la crearea unei reţele de tineri lideri care îşi vor coordona pe viitor eforturile în vederea determinării progresului. Programul completează fundamentele teoretice solide cu lecţiile transmise prin puterea exemplului. Participanţii Leadership School beneficiază de sesiuni de training pe subiecte ca leadership şi management, echipă, stress management, time management, coaching, comunicare şi inteligenţă emoţională.

Un spectacol intitulat 'Seară Italiană' va fi prezentat miercuri, de European Royal Orchestra, dirijată de Fiorangelo Orsini, la Arenele Romane din Capitală. Organizat de Asociaţia Culturală Bucuriile Muzicii, evenimentul îi are ca invitaţi pe soprana Ianna şi trupa 'Distinto', din program făcând parte lucrări de Giacomo Puccini, Gioachino Rossini, Pietro Mascagni. European Royal Orchestra este alcătuită din cei mai buni studenţi absolvenţi ai facultăţilor de profil din ţară şi din străinătate. Formată din patru tenori care cântă pop-opera, cu un repertoriu vast care include arii din opere şi operete, canţonete şi evergreen-uri în aranjamente muzicale diversificate, 'Distinto' s-a impus rapid în peisajul muzical românesc şi internaţional.

Tudor Gheorghe va interpreta, pe 12 octombrie, la Festivalul Artelor Bucureşti, cântece din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol. Artistul va susţine, la Sala Palatului, concertul intitulat 'Cavalerii Felinarelor Târzii', spectacolul reprezentând de fapt o continuare a perioadei muzicale interbelice, unic pusă în valoare de cei doi 'cavaleri' care au adus cinste muzicii autohtone din vremea respectivă. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de simţământ în mod special pieselor lui Zavaidoc.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!