DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.00 - 07.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.15 - 09.00
Espresso • Stiati ca... (ora 7:20); Concurs interactiv de cultura generala (ora 7:30); Promo (ora 7:55); Stirile culturale (ora 8:00); Cultura in Europa (ora 8:24); Concurs interactiv de cultura generala (ora 8:30); Reportajul zilei (ora 8:50). Realizatori Daniela Ivanov si Radu Croitoru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 09.05
Retro educatia • cu Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

17 iunie 2010

Festivalul de mediu şi film ecologic 'Planet report' începe astăzi la Cluj-Napoca, iar deschiderea va avea loc în Piaţa Unirii, unde primarul Sorin Apostu va participa la vernisajul unei expoziţii de obiecte făcute din deşeuri. Evenimentul este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană şi se va desfăşura până pe 27 iunie. În cadrul festivalului vor avea loc o serie de evenimente speciale, unul dintre acestea fiind proiecţia, în premieră naţională, a filmului 'The Cove', care a primit anul acesta un Oscar pentru cel mai bun documentar.

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru şi Film Studenţesc Hyperion, organizat de Universitatea Hyperion şi Institutul European de Cultura pentru Comunicare şi Educaţie prin Imagine, se încheie pe 19 iunie. Festivalul are trei componente: teatru, film şi salon de fotografie. Filmele vor putea fi vizionate începând de astăzi la Sala Union a Cinematecii Române.
Deasemenea, tot astăzi la Sala Pro Familia, din str. Lipscani, nr. 29-30, va fi vernisat Salonul Internaţional de Fotografie. La concurs participă scurtmetraje ale studenţilor de la universităţile Hyperion, Media, Sapientia (Cluj Napoca), UNATC, dar şi din Canada, SUA, Spania sau Portugalia. Sâmbătă, 19 iunie, doritorii vor putea participa la un experiment regizoral-filmic, workshop susţinut de regizorul Ioan Carmazan, la sala Pro Familia. Sâmbătă, în încheierea festivalului, se vor decerna premiile.

Gimnaziul de Stat 'Miron Neagu' din Sighişoara este gaza primei ediţii a Concursului Naţional Interdisciplinar pe tema 'Drepturile Copilului - în imagini', la care participă elevi de la şcoli generale, gimnazii şi cluburi ale copiilor din 17 judeţe ale ţării. Potrivit organizatorilor, pentru premiile puse în joc, au fost primite aproximativ 200 de lucrări la Sighişoara. Printre acestea se regăsesc desene, benzi desenate, caricaturi, afişe şi fotografii pe tematica drepturilor copiilor. Organizatorii au precizat că etapa finală a concursului se va desfăşura de astăzi până pe 19 iunie.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” propune publicului la acest sfârşit de săptămână un program special, care se impune după succesul extraordinar întregistrat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia a XVII-a. Două dintre spectacolele la care biletele s-au epuizat cu mult timp înaintea începerii festivalului se vor juca în acest weekend. Mâine şi sâmbătă , de la orele 22, Teatrul Naţional „Radu Stanca” prezintă la Hala Balanţa „Faust” după J. W. Goethe, regia Silviu Purcărete, spectacolul care a devenit un punct de atracţie turistică al Sibiului şi care a adus aici sute de iubitori ai teatrului din toată ţara, dar şi din afara graniţelor ei. „Un tramvai numit Popescu”, pe un scenariu de Gavriil Pinte după opera antumă şi postumă a lui Cristian Popescu, regia Gavriil Pinte, se va juca duminică, 20 iunie, de la ora 14, în tramvaiul care circulă pe ruta Sibiu - Răşinari. Un alt spectacol itinerant regizat de acelaşi Gavriil Pinte, „Astăzi nu se fumează”, îşi va începe călătoria sâmbătă, 19 iunie, ora 14.00, din parcarea Teatrului Naţional „Radu Stanca”.

Spectacolul 'Vara nu-i ca iarna' este cea mai nouă premieră a Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase' care se va juca pe 3 iulie la Grădina de vară 'Herăstrău'.
Piesa, pregătită special pentru stagiunea estivală, va avea o distribuţie de zile mari, pe scenă urmând să urce Alexandru Arşinel, Alexandru Lulescu, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Cristina Stamate, Valentina Fătu sau Adrian Enache acompaniaţi de Baletul Teatrului de Revistă condus de coregraful Cornel Popovici. Până la premiera de la grădina de vară, Teatrul de Revistă programează pe 18, 25 şi 26 iunie, spectacolul 'Nimic despre papagali', pe 19 iunie - 'Nevestele vesele', pe 20 iunie - 'Revista revistelor' şi pe 27 iunie - 'Idolii femeilor. Toate spectacolele se vor juca la Sala Savoy a Teatrului 'Constantin Tănase'.

Arheologii Muzeului Regiunii 'Porţile de Fier' au descoperit în împrejurimile mănăstirii din satul Cerneţi, în urma efectuării unor săpături arheologice, ruinele unor chilii care aparţinuse fostului aşezământ episcopal 'Sf. Treime'. Directorul adjunct al instituţiei, dr. Gabriel Crăciunescu, a declarat că au fost scoase la lumină patru straturi de construcţii care, de-a lungul timpului, au avut destinaţii de chilii pentru călugări. Mănăstirea 'Sf. Treime' din Cerneţi, situată la doi kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost construită în anul 1662 de Grigore Ghica voievod. Ea a mai suferit transformări ulterioare între anii 1784 şi 1794. Biserica fortificată din incinta aşezământului de cult a fost restaurată după anul 1990.

Consolidarea, reamenajarea şi modernizarea Institutului de Biologie din Bucureşti, instituţie publică în subordinea Academiei Române, va costa 12 milioane de lei, fără TVA, bani care provin din fonduri comunitare şi de la bugetul de stat. În acest sens, Institutul de Biologie din Bucureşti va organiza o licitaţie restrânsă. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 25 iunie, ora 10:00, iar cel pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 iunie, ora 10:00. Ofertele vor fi deschise în 29 iunie, ora 11:00. Va fi aleasă oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Durata contractului este de 16 luni începând de la data atribuirii.

Sculptura "Tête" realizată de Amedeo Modigliani a fost vândută pentru 43 de milioane de euro în cadrul unei licitaţii care a fost organizată de casa Christie's la Paris. Lucrarea a devenit astfel cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată în Franţa. Pentru opera realizată de Modigliani au licitat 20 de cumpărători, iar aceasta a fost adjudecată după 10 minute de licitaţie pentru suma de 43,185 milioane de euro. Expusă pentru prima oară în 1912, piesa este probabil una dintre cele mai sofisticate şi remarcabile dintre cele care au ajuns la Christie's vreodată.

Starul pop Prince, în vârstă de 51 de ani va primi distincţia pentru întreaga carieră Black Entertainment TV, alăturându-se astfel unor artişti ca James Brown, Whitney Houston sau Diana Ross. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Los Angeles, pe 27 iunie, urmând ca gazda acestei ediţii să fie Queen Latifah. Printre nominalizaţii pricipalelor categorii ale premiilor Black Entertainment TV se numără Rihanna, Beyonce, Chris Brown, Usher, Jay-Z şi Black-Eyed Peas.

Orchestra Filarmonicii de Stat ''Transilvania'' oferă, mâine, melomanilor clujeni, şansa de a audia celebra Simfonie ''Din Lumea Nouă'' a compozitorului ceh Antonin Dvorak, precum şi o reîntâlnire cu violonistul Daniel Szasz, concert-maestru al Orchestrei simfonice din Birmingham. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Filarmonicii ''Transilvania'' se va afla maestrul Jozsef Horvath. Violonistul Daniel Szasz va interpreta în concert ''Anotimpurile'' compozitorului argentinian Astor Piazzolla. Programul concertului include, de asemenea, lucrarea simfonică ''Hoedown'' de Aaron Copland, inspirată din folclorul nord-american.

O expoziţie cu tema 'Aviaţia în România. 1910 - 2010', realizată cu prilejul împlinirii unui secol de la primul zbor în spaţiul aerian românesc al unui avion construit şi pilotat de un român - Aurel Vlaicu, se va deschide astăzi la Muzeul Naţional de Istorie a României.
În cadrul manifestării vor fi prezentate cele mai de seamă personalităţi şi cele mai importante momente ale istoriei aviaţiei româneşti, de la începuturi până în perioada contemporană, fiind împărţită în cinci secţiuni tematice / cronologice: 'Pionierii'; 'Participarea aviaţiei române la Primul Război Mondial'; 'Aviaţia română în perioada interbelică'; 'Participarea aviaţiei române la cel de-al Doilea Război Mondial'; 'Aviaţia română postbelică'. Expoziţia va fi deschisă până pe data de 1 septembrie.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor 'Muzici şi tradiţii în Cişmigiu' se va desfăşura, la sfârșitul acestei săptămâni, în Bucureşti. Manifestarea va urmări conservarea şi valorificarea artei tradiţionale, ca semn distinct în cultura europeană. Organizat de Primăria Municipiului Bucureşti - Centrul Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti, evenimentul se va desfăşura în mai multe zone din Parcul Cişmigiu, incluzând o paradă a tuturor ansamblurilor participante în ziua deschiderii festivalului, momente artistice de muzică şi dans folcloric prezentate pe două scene şi un târg de meşteşugari şi produse tradiţionale pe aleile parcului.

Filmul documentar 'Ianchelevici - o viaţă, o operă' va putea fi vizionat, astăzi, în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. Proiecția va avea loc în prezenţa realizatorilor filmului, Bernard Balteau şi Yvon Lammens. Evenimentul, la care intrarea este liberă, este organizat de MNAR şi Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti. Filmul, care a a fost lansat în Belgia în 2009, cu ocazia centenarului naşterii artistului, durează 60 de minute şi rulează în versiune originală, cu subtitrare în limba română, evidenţiază legăturile dintre viaţa artistului şi opera sa, prezentând etapele semnificative din biografia artistului, prin intermediul mărturiilor celor care l-au cunoscut şi al unei vaste documentaţii de arhivă. Idel Ianchelevici este unul dintre principalii reprezentanţi ai sculpturii figurative clasice ai secolului XX, sculptorul creând o operă imensă găzduită de oraşul valon La Louviere unde muzeul care îi poartă numele adăposteşte peste 200 de sculpturi ale artistului şi 2 000 de desene, de muzeele de artă din Bucureşti şi Galaţi, care îi expun lucrări, creaţiile sale monumentale fiind răspândite în toate colţurile lumii.

Anne Hathaway va juca rolul principal într-o nouă versiune a poveştii clasice "Cenuşăreasa", în care o tânără muncitoare cunoaşte un milionar încântător. Actriţa din "Diavolul se îmbracă de la Prada" va fi protagonista noii variante a poveştii, bazată pe romanul "One Day" scris de David Nicholls. Actorul din rolul principal va fi Jim Sturgess. Pelicula, ale cărei filmări vor începe în câteva săptămâni, va fi regizată de Lone Scherfig şi va ajunge pe marile ecrane în 2011. Scherfig a regizat și producția "An Education", care a fost nominalizată la trei premii Oscar. Cartea "One Day" a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bine vândute volume în Marea Britanie.

România va prelua astăzi, prin preşedintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici, preşedinţia EUNIC - European Union National Institutes for Culture, reţeaua institutelor culturale din Europa. Evenimentul se va desfășura în cadrul întâlnirii directorilor institutelor din reţea, care va avea loc în Capitală astăzi și mâine. Horia-Roman Patapievici ocupă din 2008 funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei. EUNIC este reţeaua institutelor culturale naţionale din Europa, constituită la Praga în 2006, la iniţiativa British Council. În prezent European Union National Institutes for Culture reuneşte 29 de organizaţii culturale din 26 de ţări europene, printre care instituţii de mare prestigiu precum British Council, Institut Français, Goethe Institut, Instituto Cervantes, Instituto Camões şi Institutele Italiene de Cultură.

Lungmetrajul "Despre alte mame", în regia lui Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordan, va rula în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Moscova. Evenimentul va avea loc începând de astăzi și până pe 26 iunie. Pelicula "Despre alte mame" este realizată pe un scenariu scris de Mihai Ionescu, Tiberiu Iordan şi Silviu Geamănu şi îi are în distribuţie pe Gavril Pătru, Marius Cordoş, Silviu Geamănu, Mihai Baranga, Robert Radoveneanu, Ana-Ioana Macaria şi Lia Bugnar. Lungmetrajul are la bază o poveste reală trăită de regizorul polonez Krysztof Kieslowski în timp ce filma "Dworzec/ Station". Imaginile din pelicula lui Kieslowski au fost folosite drept probă într-un caz de omor. Cineastul francez Luc Besson a fost desemnat preşedintele juriului celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, iar cel mai recent lungmetraj al acestuia - "Les Aventures Extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec" - va fi proiectat în închiderea evenimentului.

Reamonn va cânta în deschiderea concertului legendelor rock de la Aerosmith programat mâine la Zone Arena. Trupa este cunoscută pentru hiturile "Supergirl" şi "Tonight". Reamonn vine din Germania şi s-a înfiinţat în 1998. Albumul de debut al trupei, "Tuesday", a fost premiat cu discul de aur la scurt timp după lansare, iar piesa "Supergirl" a ajuns în top zece în Europa. A urmat “Dream No. 7”, în 2001, iar în 2003, Reamonn a lansat "Beautiful Sky", un album cu vânzări spectaculoase pe plan internaţional, care a ţinut primul loc în clasamentele din Germania aproape un an. Primul concert în România al celebrei trupe rock americane Aerosmith, programat mâine în cadrul turneului european "Cocked, Locked, Ready to Rock!", va avea loc la Zone Arena. Biletele au preţuri cuprinse între 140 şi 590 de lei.

Cântăreţul britanic Phil Collins va fi recompensat cu Johnny Mercer Award în cadrul galei Songwriters Hall of Fame 2010, ce va avea loc astăzi, la Marriott Marquis Hotel din New York. Cântăreţ, compozitor, instrumentist, producător muzical şi actor, Phil Collins a avut succes atât în calitate de solist principal al grupului britanic Genesis, la jumătatea anilor '70, cât şi ca artist solo în anii care au urmat. Printre hiturile sale se numără "In The Air Tonight", "Against All Odds" şi "Two Hearts". Phil Collins a compus numeroase piese pentru coloanele sonore ale unor filme de animaţie produse de compania Disney, precum "Tarzan", fiind recompensat cu un Glob de Aur pentru piesa "You'll Be In My Heart". Ca actor, muzicianul britanic a apărut în filmele "Tommy" şi "Hook".

Partea a treia a francizei de succes "Transformers" va fi lansată în format 3D, a anunţat Michael Bay, regizorul peliculei, care va apărea pe marile ecrane pe 1 iulie 2011. Bay a respins anterior posibilitatea realizării filmului în 3D, pentru că "tehnica lui de filmare ar fi prea agresivă pentru camerele tridimensionale", însă se pare că s-a răzgândit văzând succesul de care se bucură această tehnică. Regizorul a dezvăluit şi câteva detalii despre partea a treia a francizei "Transformers", care include ideea că, în perioada 1957 - 1975, cursa spaţială dintre Rusia şi SUA a fost influenţată de roboţi uriaşi. Intriga implică mai puţină comedie şi mai multă dramă, prezentând tranziţia lui Sam Witwicky de la un tânăr la un bărbat adevărat. Primele două filme ale acestei francize au obţinut încasări de peste 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Cea de-a patra ediţie a Nopţii Institutelor Culturale va avea loc pe 25 iunie. La eveniment vor participa 13 reprezentanţe culturale din Capitală, printre care, în premieră anul acesta, se află reprezentanţi ai Ucrainei - Centrul Cultural şi de Informare al Ambasadei Ucrainei. Coordonatorul ediţiei din acest an este Institutul Polonez. Cei care doresc să participe la evenimentele programate, în această noapte albă, vor avea la dispoziţie o cursă specială RATB, precum şi biciclete oferite de Asociaţia "Green Revolution", pentru a face turul centrelor culturale implicate în proiect.

Spectacolul "România! Te pup" participă la Bienala de Teatru "New Plays from Europe". Evenimentul se va desfășura la Wiesbaden (Germania), începând de astăzi și până pe 27 iunie. Bienala de Teatru "New Plays from Europe" este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate teatrului tânăr. De-a lungul timpului, în programele "New Plays from Europe" au mai fost selectate piese scrise de Andreea Vălean şi Geanina Cărbunariu. De altfel, Bogdan Georgescu va participa şi la întâlnirile dedicate dramaturgilor din cadrul bienalei. Spectacolul "România! Te pup" este regizat de David Schwartz şi produs de Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi. Din distribuţie fac parte Georgeta Burdujan, Teodor Corban, Andreea Boboc, Clement Alexandru Arnautu.

Lungmetraje de Radu Mihăileanu, Florin Şerban şi Cristi Puiu vor rula în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Moscova. Evenimentul va avea loc începând de astăzi și până pe 26 iunie. Pelicula lui Cristi Puiu "Marfa şi banii" va rula în secţiunea Alegerea FIPRESCI, în timp ce lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, va fi prezentat în secţiunea Filme 8½. Pe de altă parte, "Concertul", de Radu Mihăileanu, va fi proiectat în secţiunea Gala Screenings. În competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Moscova va rula filmul "Despre alte mame", în regia lui Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordan. Pelicula este realizată pe un scenariu scris de Mihai Ionescu, Tiberiu Iordan şi Silviu Geamănu şi îi are în distribuţie pe Gavril Pătru, Marius Cordoş, Silviu Geamănu, Mihai Baranga, Robert Radoveneanu, Ana-Ioana Macaria şi Lia Bugnar.

Cântãreţul canadian Leonard Cohen va fi inclus în Songwriters Hall of Fame, împreunã cu principalii membri ai grupului Earth, Wind & Fire şi producãtorul şi compozitorul David Foster. În afara muzicienilor amintiţi vor mai fi onoraţi Johnny Mandel, Jackie DeShannon, Larry Dunn şi Al McKay. Songwriters Hall of Fame celebreazã compozitorii şi textierii cu merite deosebite. Gala Songwriters Hall of Fame va avea loc în această seară la New York. Anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odatã cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures. Cântãreţul canadian a primit un premiu onorific şi la cea de-a 40-a galã a premiilor Grammy ce a avut loc la Los Angeles la începutul lunii februarie.

Actorul britanic Jude Law va fi recompensat cu premiul pentru întreaga carieră - President's Award - în timpul Festivalului de Film de la Karlovy Vary. Organizatorii evenimentului ceh vor proiecta pelicula "Talentatul domn Ripley", regizată de Anthony Minghella, în onoarea actorului britanic. Jude Law, în vârstă de 37 de ani, a primit prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din acest film, în care l-a interpretat pe răsfăţatul şi bogatul Dickie Greenleaf în adaptarea cinematografică a romanului poliţist scris de Patricia Highsmithc. Totodată, Jude Law a primit premiul BAFTA pentru acest rol, în 2000. Recent, actorul britanic a interpretat rolul doctorului Watson în lungmetrajul "Sherlock Holmes", de Guy Ritchie, şi a jucat alături de alţi actori celebri - Collin Farrell şi Johnny Depp -, care au continuat rolul regretatului Heath Ledger în pelicula "The Imaginarium of Doctor Parnassus", de Terry Gilliam.Cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary va avea loc în perioada 2 - 10 iulie.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!