DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

8 iulie 2010

Înscrierile la prima sesiune de admitere pentru programele de masterat ale Universităţii din Bucureşti vor începe astăzi. Astfel vor fi scoase la concurs 3.225 de locuri finanţate de la buget. Universitatea Bucureşti oferă pentru anul universitar 2010-2011 peste 180 de masterate adaptate la nevoile sociale şi educaţionale ale publicului. Potrivit conducerii instituţiei, masteratul are durata de 2-4 semestre, se încheie cu o disertaţie, iar absolvenţii primesc diplomă de master. Pentru sesiunea din iulie, concursul de admitere se va desfăşura în perioada 17-22 iulie, înscrierea candidaţilor făcându-se până pe 15 iulie. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 25 iulie.

Primăria Capitalei va organiza, în perioada 12-16 iulie, la Bruxelles, expoziţia "Bucarest la capitale des latins de l'Orient". Manifestarea va avea loc la centrul de conferinţe Diamant din Bruxelles, în sala Einstein. Expoziţia, la care vizitatorii vor avea acces gratuit, va găzdui şi două conferinţe, susţinute de profesorul Sorin Vasilescu de la Universitatea de Arhitectură "Ioan Mincu" din Capitală şi de academicianul Răzvan Theodorescu.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani pot participa, în perioada 1 - 7 august, la cea de-a şasea ediţie a 'Leadership School', care se va desfăşura la Poiana Braşov. Este vorba despre unica şcoală de leadership din România, care îşi propune să furnizeze teorii şi exemple concrete în materie de leadership, contribuind astfel major la educarea şi dezvoltarea liderilor autentici ai societăţii româneşti de mâine. Programul a dus la crearea unei reţele de tineri lideri care îşi vor coordona pe viitor eforturile în vederea determinării progresului. Leadership School completează fundamentele teoretice solide cu lecţiile transmise prin puterea exemplului. Participanţii beneficiază de sesiuni de training pe subiecte ca leadership şi management, echipă, stress management, time management, coaching, comunicare şi inteligenţă emoţională.

Scurtmetrajele "Colivia" de Adrian Sitaru şi "Derby" de Paul Negoescu sunt prezente în competiţia internaţională la festivalul Curtas Vila do Conde din Portugalia. În plus alte şase pelicule româneşti sunt prezentate în secţiunea Panorama europeană din cadrul evenimentului. Participarea românească la cea de-a 18-a ediţie a festivalului Curtas Vila do Conde, ce are loc până pe 11 iulie, este susţinută de Institutul Cultural Român Lisabona. Scurtmetrajele "Colivia" de Adrian Sitaru şi "Derby" de Paul Negoescu au avut premiera la Berlinale Shorts, fiind ulterior prezentate în alte festivaluri internaţionale. "Colivia" a obţinut premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Actorul american Adrien Brody, în vârstă de 37 de ani, a declarat într-un interviu recent că îşi doreşte să devină regizor. Brody, celebru pentru rolurile din filmele "Pianistul", "King Kong" şi "Predators", a mai spus că, deşi actoria este "slujba" sa actuală, el este pasionat şi de alte lucruri. Actorul a vorbit cu această ocazie despre eforturile pe care le-a făcut pentru a pregăti rolul din thrillerul SF "Predators", de Nimród Antal, unde a fost nevoit să se îngraşe cu 13 kilograme pentru a interpreta rolul soldatului-mercenar Royce. Adrien Brody a devenit celebru cu rolul din filmul lui Roman Polanski "Pianistul", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, dar şi cu César, el fiind primul american care a primit distincţia franceză. Actorul poate fi văzut pe marile ecrane în thrillerul SF "Splice", care a fost lansat pe 4 iunie, şi în "Predators", ce va avea premiera pe 9 iulie.

Ieri, la Muzeul Ţăranului Român, a fost lansat romanul Orasul jumatatilor de inger de Florin Toma, apărut în colecţia "Proza" a editurii Cartea Românească. Cartea prezintă povestea unei societăţi terifiante, anchilozată într-o stratificare socială inflexibilă ce transformă defectele în reguli de funcţionare. Depre Florin Toma, Bianca BURTA-CERNAT crede ca e mult prea el însuşi, neinregimentat, mai degraba solitar decit solidar cu generatia sa, pentru a-l putea aseza, comod, în suita scriitorilor "postmodernisti" iar Tudorel URIAN scrie că Florin Toma, este unul dintre cei mai importanţi stilişti ai prozei româneşti actuale.

Pentru a sărbători preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Belgia, Ambasada Regatului Belgiei la Bucureşti organizează astăzi spectacolul, care marchează totodată şi 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Belgia. Evenimentul va avea loc în Piaţa "George Enescu" din Bucureşti, în faţa Muzeului Naţional de Artă al României , începând cu ora 18.30. În program este anunţată şi o paradă militară comună dar şi un concert al muzicilor militare belgiene şi româneşti. În spaţiul special amenajat cu tribune pentru public şi invitaţii oficiali, va fi montat un aranjament floral impresionant, creat de artistul belgian Daniel Ost iar cu acest prilej se va deschide şi un mic târg de produse specific belgiene, care va fi amplasat în parcarea din faţa Ateneului Român, la câţiva metri de Piaţa Enescu. Aici, publicul va primi informaţii despre Uniunea Europeană şi va putea degusta mâncăruri şi băuturi belgiene. Intrarea este liberă.

Nici nu au reintrat bine în circuitul turistic al judeţului Cluj şi Băile Cojocna găzduiesc competiţii artistice în perioada 10-11 iulie. Proiectul de la Cojocna este unic în ţară şi propune publicului pentru ediţia din acest an lupte în nămol şi concurs de fotografie live, eco-ateliere de creaţie, concurs de construit castele din nămol, târg de antichităţi, târg de produse alimentare ecologice, ateliere de percuţie. Evenimentul se va desfăşura pe acorduri tribale la care vor contribui toţi muzicienii invitaţi la festival. Mud Wrestling Photo Contest este o competiţie foto-grafică desfăşurată în cadrul Mud Fest.

Mâine, începând cu orele 13, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din capitală, OPERA PRIMA încheie primul modul de cursuri de calificare în meseriile de culise de teatru [machior, peruchier, montator decor şi recuziter]. De aceste cursuri au beneficiat copiii instituţionalizaţi de pe raza Municipiului Bucureşti şi încheierea lor va fi marcată de un spectacol demonstraţie de măiestrie în artele de culise învăţate pe parcursul atelierelor. Proiectul OPERA PRIMA este coordonat de o echipa de tineri profesionisti, masteranzi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale" Bucureşti, care beneficiază de sprijinul unor pesonalităţi ca George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, Gelu Colceag, rectorul U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" Bucureşti, Dan Mircea Cipariu, preşedintele Secţiei de Poezie Bucureşti a Uniunii Scriitorilor si Paul Chiributa, actor şi profesor U.N.A.T.C.

35 de cursanţi din 17 ţări învaţă limba română, în luna iulie, în România.
Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de Institutul Cultural Român la Braşov au început ieri şi continuă până la sfârşitul lunii. Grupele de studiu sunt organizate corespunzător nivelului de cunoaştere a limbii române – începător, intermediar şi avansat. Cursurile vor fi completate de prelegeri de istorie, literatură, cinematografie, politică şi jurnalism, susţinute de profesori universitari, cercetători, personalităţi ale vieţii publice bucureştene şi braşovene. Cursanţii vor mai participa deasemenea la ateliere de creaţie (scriere creativă, dans de societate din secolul al XIX-lea, gastronomie, costume de epocă, meşteşuguri) şi la proiecţii de film românesc urmate de întâlniri cu cineaşti şi critici de film. Sâmbătă şi duminică, participanţii vor beneficia de un program de documentare culturală.

Vernisajul expozitiei Dracula – voievod si vampir are loc la Bucureşti astăzi la ora 18, în prezenţa dnei Sabine Haag, director general Kunsthistorisches Museum Viena şi a dlui Martin Eichtinger, reprezentant al Guvernului Austriei şi fost Ambasador al Austriei la Bucuresti. Expoziţia rămâne deschisă în perioada 9 iulie - 10 octombrie 2010. Piesa centrală şi vedeta expoziţiei o constituie binecunoscutul portret al voievodului valah Vlad Tepeş, numit deseori în epocă Dracula, conservat de mai bine de 400 de ani la castelul Ambras din Innsbruck - piesă prezentată acum în premieră publicului din România. Obiecte de artă plastică - pictură, sculptură, gravură, precum şi documente, costume, arme şi armuri, fragmente din producţii literare dar şi cinematografice explică publicului cum s-a construit şi cum s-a dezvoltat legenda lui Dracula şi a vampirismului, pornind de la o asociere eronată cu persoana voievodului valah Vlad Tepeş.

Institutul Cultural Român din Varşovia a inaugurat în luna iunie, proiectul Anului României în Polonia, o serie de manifestări care au adus în atenţia publicului polonez diversitatea culturii române. Formula Festivalului Culturii Române a fost testată cu succes la Cracovia anul trecut şi în urmă cu doi ani, devenind o prezenţă recognoscibilă pe piaţa culturală poloneză. Şi anul acesta, printr-un format concentrat, divers şi cu foarte bună expunere mediatică, ICR Varşovia îşi propune să mobilizeze un public cât mai numeros, căruia să îi ofere accesul nemediat la diversitatea culturii române, răspunzând celor mai diferite şi sofisticate gusturi. Festivalul Culturii Române se va desfăşura, într-o formulă condensată, între 9 şi 12 iulie în mai multe locaţii cunoscute din Cracovia: Piaţa Mare şi Piaţa Mică din Oraşul Vechi, Galeria Krakowska, cinematograful "Pod Baranami", clubul "Piękny Pies". Organizarea unei părţi importante a evenimentelor în spaţii deschise, centrale, foarte circulate, face posibil accesul unui public numeros.

Sâmbătă 10 iulie de la ora 18:30 la casa de cultura din Buşteni şi marţi 13 iulie de la aceaşi oră, 18,30 la Muzelul Enescu din Bucureşti violonistul Lucian Moraru şi pianistul Horia Maxim se reunesc pe scenă într-un concert plin de dinamismul şi exuberanta unui program atent selectat. Cei doi artişti vor aduce laolaltă piese muzicale îndrăgite de publicul larg, piese ce aparţin unor compozitori apreciaţi de marele public. Johannes Brahms şi Cezar Franck vor fi prezenţi cu două sonate de referinţă iar in a 2-a parte , după tributul acordat muzicii româneşti prin Arioso şi Allegro de concert semnate de Stan Goleştan , publicul va putea audia două din cele mai îndrăgite piese concepute de compozitorul Astor Piazzolla în stilul care l-a consacrat, tangoul argentinian.

Mâine şi sâmbătă se desfăşoară cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineri "Delfinul de Aur"- 2010. Evenimentul are loc la Teatrul de vară din Năvodari. Concursul de interpretare începe mâine la ora 18,30 iar gala premiilor e programată sâmbătă la 20, 30. În concurs s-au înscris 64 de interpreţi români şi străini.

Cinematografia românească, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, va fi reprezentată în cadrul ediţiei din acest an, la Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim. Evenimentul începe astăzi şi se încheie pe 17 iulie. Vor avea loc proiecţii la Cinemateca din Ierusalim, semnate de regizorul Radu Munteanu - "Marţi, după Crăciun" (România 2010) şi Alexander Nanău care va duce la Ierusalim documentarul "Lumea văzută de Ion B." (2010).

Cea de-a opta ediţie a Premiilor Muzicale Româneşti va avea loc pe 10 iulie, la Craiova, la fel ca anul trecut. Peste trei zile, se va da startul competiţiei pentru Premiile Muzicale Româneşti 2010, în aceeaşi zi în care la Bucureşti publicul va avea parte de muzica artistului italian Eros Ramazzotti, care va concerta pe Stadionul de rugby Arcul de Triumf, de la ora 21.. Printre artiştii care vor urca pe scena Romanian Music Awards sunt: C.R.B.L., DJ Project & Giulia, Guess Who, Inna, Puya,- Smiley, Vali Bărbulescu şi Voltaj.

Spectacolul cu celebra lucrare "Don Giovanni" a marelui compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart va fi pus în scenă la Opera Română din Cluj, de regizorul Tompa Gabor; Premiera va deschide stagiunea instituţiei culturale clujene pe 10 octombrie. Scenografia va fi concepută de Carmencita Brojboiu, care va relua, astfel, colaborarea sa cu reputatul regizor Tompa Gabor. Piesa care a lansat mitul lui Don Juan este "Seducătorul din Sevilla şi Oaspetele de piatră" de Tirso de Molina, publicată în 1630, la Barcelona.

O vioară realizată de italianul Guarneri del Gesù în 1741 ar putea deveni cel mai scump instrument muzical de acest tip din lume dacă va fi vândută la preţul estimat de specialişti, 12 milioane de lire. Vioara, cunoscută sub numele de Vieuxtemps Guarneri, va fi scoasă la licitaţie în Chicago de liderul vânzărilor de instrumente rare, firma Bein & Fushi. Vioara a fost denumită după muzicianul din secoulul al XIX-lea Henri Vieuxtemps şi a fost folosită de unii dintre cei mai importanţi virtuozi din lume. Recent vioara a trecut prin mâinile lui Yehudi Menuhin, Itzhak Perlman şi Pinchas Zukerman. Supranumit "Mona Lisa viorilor", instrumentul este deţinut de un fost bancher britanic, Ian Stoutzker, care a cumpărat-o de la Sir Isaac Wolfson, fondator al colegiului care îi poartă numele din Oxford.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Inimilor a debutat aseară în Parcul Rozelor din Timişoara. Oraşul va deveni, pentru cinci zile, capitala folclorului mondial. La ediţia din acest an participă nouă ansambluri artistice din străinătate şi 22 din ţară. Pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor vor urca artişti din Costa Rica , Grecia, Olanda, Republica Macedonia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria dar şi formaţii de dansatori, interpreţi de muzică populară din Sibiu, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Cluj, Oradea, Arad, Lugoj şi din alte oraşe. Conceput în ianuarie 1990 de autorităţile locale şi lansat în luna iulie a aceluiaşi an, Festivalul Inimilor este prima manifestare profesionistă de folclor din România inclusă în calendarul anual al UNESCO.

Cadrele didactice care vor preda în anul şcolar 2010-2011 cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în Spania, Italia şi Belgia vor fi plătite cu 30,5 euro pe oră brut, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Numărul maxim de ore ce pot fi efectuate lunar de un profesor este de 72, se precizează în ordin. Pentru predarea cursului se organizează grupe care conţin, în medie, 20 elevi, dar nu mai puţin de 15 şi nu mai mult de 25. Personalul care predă cursul este numit prin ordin al ministrului Educaţiei şi încheie contract de colaborare cu Institutul Limbii Române, notează Agerpres.. Cursul este structurat pentru toate nivelurile de învăţământ preuniversitar, în format de 2 ore pe săptămână, fiind un curs extracurricular, opţional. Potrivit metodologiei, cursul poate fi urmat de orice elev, indiferent de naţionalitate, iar suporturile de curs şi alte materiale didactice sunt asigurate de Institutul Limbii Române.

Editura italiană Bompiani a anunţat ieşirea în librării, la sfârşitul lunii octombrie, a noului roman al celebrului scriitor şi semiotician Umberto Eco, intitulat ''Cimitirul din Praga''. Acţiunea romanului se petrece în secolul al XIX-lea, dar cu aluzii la vremurile actuale. Noua operă vine la 30 de ani de la ''Numele trandafirului'', publicat în 1980 şi laureat al premiului Strega în 1981 - romanul care a marcat istoria best seller-ului italian.

Cântăreţul britanic Elton John a declarat că nu îşi mai concentrează eforturile asupra lansării de single-uri, ci pe producerea şi lansarea de albume potrivite cu vârsta sa, informează bbc.co.uk. "În anii '70, '80 şi '90, casele de discuri spuneau că este obligatoriu să lansezi piese single. Cred că m-am achitat suficient de această obligaţie", a declarat artistul britanic în vârstă de 63 de ani. Artistul britanic a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei gale ce a fost organizată la Londra pentru a promova noul său album, împreună cu clăparul Leon Russell. Elton John a concertat la Bucureşti pe 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni, şi pe 12 iunie anul acesta, în Piaţa Constituţiei.

Grupul The Who ar putea porni din nou într-un turneu mondial, în 2011, cu un nou show, potrivit solistului Roger Daltrey, sau cu o nouă prezentare scenică a celebrei opere rock "Quadrophenia", lansată în 1973, informează Reuters. Până la reunirea celebrului grup britanic, Roger Daltrey va susţine în această vară o serie de concerte solo, în calitate de headliner sau în deschiderea altor artişti celebri, precum Eric Clapton. The Who a vândut peste 100 de milioane de discuri, a avut 27 de piese în Top 40 din Marea Britanie şi 17 albume în Top 10 din Statele Unite ale Americii.
Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1990.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!