DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

23 iulie 2010

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, va fi proiectat la Festivalul de Film de la Sarajevo. Evenimentul va debuta astăzi și se va desfășura până pe 31 iulie. Festivalul de Film de la Sarajevo prezintă în Open Air Programme peliculele câştigătoare la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Honey", de Semih Kaplanoglu. Cele două lungmetraje au făcut parte din CineLink Coproduction Market din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. Astfel, "Honey" a făcut parte din selecţia CineLink din 2008 şi a câştigat un premiu în valoare de 80.000 de euro. De asemenea, pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" a fost un proiect prezentat de Florin Şerban într-un workshop CineLink.

Ediţia din acest an a Festivalului Sighişoara Medievală, care va debuta astăzi, va fi organizată în jurul ideii "Întoarcerii Cavalerilor". Programul artistic se va desfăşura pe trei scene fixe şi una mobilă, amplasamentele - principalele răscruci de drumuri, redenumite sugestiv - fiind astfel alese încât diferitele momente să se succeadă, oferind imaginea de ansamblu a unui spectacol în trei acte, corespunzătoare celor trei zile, fiecare seară încheindu-se cu o paradă şi un foc de artificii. În acest an, în premieră, o casă de producţie italiană a venit cu propunerea de a realiza un documentar intitulat "Festivalul Sighişoara Medievală", care să fie inclus într-un ciclu mai amplu "Cele mai frumoase sărbători din lume" şi care va fi difuzat de canalele de televiziune italiene.

Artistul britanic Mika va concerta mâine în premieră în România. Evenimentul va avea loc pe plaja H2O din Mamaia. Pe 8 ianuarie 2007, artistul britanic Mika lansa primul său single, "Grace Kelly", melodie ce a ajuns în scurt timp în fruntea clasamentelor muzicale din întreaga lume. Primul său album, "Life in Cartoon Motion", s-a vândut în peste 5,6 milioane de exemplare şi l-a ajutat să câştige premiul pentru cel mai bun debut al unui artist britanic la Brit Awards 2008 şi să fie nominalizat la premiile Grammy, pentru piesa "Love Today". În septembrie 2009, Mika şi-a lansat cel de-al doilea album, "The Boy Who Knew Too Much", care se bucură de asemenea de succes, melodiile "We Are Golden" şi "Rain" de pe acest material discografic ocupând la rândul lor vârfurile clasamentelor.

Piesa de teatru 'Egoistul' de Jean Anouilh, un spectacol ce are la activ sute de reprezentaţii susţinute cu casa închisă, se va juca pe 26 iulie la Palatul Naţional al Copiilor. Noua punere în scenă, în regia maestrului Radu Beligan, reprezintă o sursă de relaxare şi bună dispoziţie pentru toţi cei care se vor afla în Capitală şi vor opta pentru o seară în care umorul exploziv este garantat, spun organizatorii. Pe lângă Radu Beligan, prezent atât în postura de actor, cât şi în cea de regizor, din distribuţie mai fac parte Damian Crâşmaru, Silviu Biriş, Medeea Marinescu, Simona Bondoc, Ileana Olteanu. Biletele au preţul de 70 lei la categoria I şi 50 lei la categoria a II-a. 'Egoistul' a fost ultima piesă a dramaturgului francez Jean Anouilh, scrisă în anul 1981, şi 'vorbeşte' despre viaţă şi moarte, iubire şi căsnicie, părinţi şi copii, sănătate şi boală, prietenie şi egoism, dar şi despre teatru şi dramele lui contemporane. Spectacolul are un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită.

185 de concurenţi, din 27 de ţări, s-au înscris la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclée". Manifestarea se va desfăşura la Brăila în perioada 27 iulie - 8 august. Ediţia din acest an a festivalului celebrează 15 ani de existenţă şi 150 de ani de la naşterea legendarei Hariclea Darclée. La evenimentul din acest an s-au înscris 185 de concurenţi din 27 de ţări de pe 5 continente. Astfel 94 de soprane, 19 mezzo-soprane, 24 de tenori, 2 contratenori, 26 de baritoni, 5 bas-baritoni şi 15 başi se vor întrece în competiţia dedicată memoriei legendarei Hariclea Darclée, soprana pentru vocea căreia au fost compuse nu mai puţin de 13 opere, printre care "Tosca" şi "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, "La Wally" de Alfredo Catalani şi "Iris" de Pietro Mascagni. În mod indiscutabil, este prima soprană a lumii timp de trei decenii.

Artistul scoţian Billy Cowie va fi prezent la Bucureşti, cu "Trilogia stereoscopică", un spectacol-instalaţie care îmbină coregrafia cu arta video. Evenimentul este programat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Manifestarea se va desfășura în această toamnă, între 30 octombrie - 7 noiembrie. Billy Cowie este coregraf, compozitor şi realizator de film. Lucrează în principal în zona spectacolului de teatru-dans, a proiecţiei de dans şi a instalaţiei. Împreună cu Liz Aggiss a realizat peste 20 de spectacole sub genericul Divas Dance Theatre, o companie cu care a devenit cunoscut în Europa. Sandler's Wells Theatre şi Victoria and Albert Museum din Londra, EMPAC din New York şi Bargate Gallery din Southampton sunt spaţii cunoscute dedicate artei contemporane care l-au avut ca invitat pe Billy Cowie.

Spectacolul cu celebra lucrare ''Don Giovanni'' a marelui compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart va fi pusă în scenă la Opera Română de regizorul Tompa Gabor. Premiera va deschide stagiunea instituţiei culturale clujene pe 10 octombrie. Scenografia va fi concepută de Carmencita Brojboiu, care va relua, astfel, colaborarea sa cu reputatul regizor Tompa Gabor. Piesa care a lansat mitul lui Don Juan este ''Seducătorul din Sevilla şi Oaspetele de piatră'' de Tirso de Molina, publicată în 1630, la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Premiera cu ''Don Giovanni'' a avut loc în anul 1787, la Praga, sub bagheta dirijorală a compozitorului. Capodopera lui Mozart a fost pusă pentru prima dată în scenă la Opera Română din Cluj Napoca în anul 1939.

Celebrul chitarist Steve Vai va concerta la Bucureşti la începutul lunii decembrie, alături de Cvartetul de Coarde al Teatrului Scala din Milano, în cadrul Festivalului Internaţional Music Contaminations. Evenimentul se desfăşoară sub semnul ecologiei, promovând valorile energiilor alternative nepoluante. Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, el fiind şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist. În 1974, Steve Vai lua lecţii de chitară de la un alt celebru chitarist, Joe Satriani. El şi-a continuat, în anii '80, ucenicia în preajma celebrului chitarist Frank Zappa, care a fost impresionat de calităţile sale muzicale şi care, mai apoi, i-a marcat cariera.

Regizorul Cătălin Muşat va participa la proiectul "Sarajevo City of Film", ce se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo. Evenimentul debutează astăzi și se desfășoară până pe 31 iulie. "Sarajevo City of Film" este un proiect ce reuneşte tineri din industria filmului, din Europa Centrală şi de Est. Aceştia trebuie să realizeze, anterior festivalului, mediumetraje filmate în Sarajevo. Rezultatul muncii lor va fi prezentat, apoi, în festival, la sfârşitul lunii iulie. Cătălin Muşat va regiza filmul "The Ticket Collector", al cărui scenariu îl şi semnează. Actori vor fi Inti ©raj şi Luka Peroą. Anul trecut, la "Sarajevo City of Film" a participat şi Iulia Rugină, cu "The Museum of Broken Relationships".

Filmstock, un nou proiect care include film şi muzică, cu proiecţii speciale, retrospective ale unor festivaluri de cinema, prezentate în pauzele dintre concerte, a fost lansat în cadrul festivalului Stufstock. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 16 - 22 august, la Vama Veche. Stufstock aduce un nou proiect în Vama Veche: Filmstock, un prim pas către un festival de film integrat în conceptul Stufstock, precum şi un nou mod în care cultura cinematografică este privită relaxat, într-un mediu informal, şi apreciată pentru ceea ce este, sub motto-ul "rock 'n' roll şi film". Filmstock se va desfășura pe terasa Hand din Vamă, în perioada 16 - 18 august, oferind proiecţii speciale, retrospective ale unor festivaluri din România, workshop-uri pentru cei interesaţi de cinema, cu participarea profesioniştilor din domeniu, din ţară şi din străinătate, şi un concurs ale cărui filme câştigătoare vor fi prezentate pe scenele Stufstock, în pauzele dintre concerte, în fiecare seară.

"Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean, a fost selectat în competiţia de lungmetraje a Festivalului de Film de la Sarajevo. Evenimentul se va desfășura începând de astăzi și până pe 31 iulie. În plus, în competiţia de scurtmetraje au fost incluse peliculele "Lord", de Adrian Sitaru, şi "Derby", de Paul Negoescu. De asemenea, în competiţia de lungmetraj a fost selectată coproducţia românească "Bibliotheque Pascal", de Szabolcs Hajdu. Pe de altă parte, în secţiunea specială Focus, Festivalul de Film de la Sarajevo va prezenta mai multe pelicule, printre care lungmetrajele româneşti "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Medalia de Onoare", de Călin Netzer. În 2010, unul dintre invitaţii de onoare ai festivalului este actorul american Morgan Freeman.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani pot participa, în perioada 1 - 7 august, la cea de-a şasea ediţie a 'Leadership School', care se va desfăşura la Poiana Braşov. Este vorba despre unica şcoală de leadership din România, care îşi propune să furnizeze teorii şi exemple concrete în materie de leadership, contribuind astfel major la educarea şi dezvoltarea liderilor autentici ai societăţii româneşti de mâine. Programul a dus la crearea unei reţele de tineri lideri care îşi vor coordona pe viitor eforturile în vederea determinării progresului. Programul completează fundamentele teoretice solide cu lecţiile transmise prin puterea exemplului. Participanţii Leadership School beneficiază de sesiuni de training pe subiecte ca leadership şi management, echipă, stress management, time management, coaching, comunicare şi inteligenţă emoţională.

Trupa finlandeză Swallow the Sun va concerta, pe 13 august, alături de formațiile Kamelot şi The Sisters of Mercy, în deschiderea Artmania Festival. Evenimentul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 13 - 15 august.Swallow the Sun a debutat în anul 2000. Înainte de acest proiect, Juha Raivio şi Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cântat împreună în Plutonium Orange. Muzica celor de la Swallow the Sun este complexă: romantici, trişti sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservaţi în scena doom. Ajunşi la cel de-al patrulea album de studio, ei continuă să-şi rafineze stilul şi să experimenteze cu sonorităţi dintre cele mai diverse.

Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan George Apetri, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Evenimentul va avea loc luna viitoare intre 4 și 14 august. Filmul îi are în rolurile principale pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma. Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului "Periferic" este semnat de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri şi spune povestea Matildei, personaj interpretat de Ana Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros - familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în această toamnă, în perioada 8 - 17 octombrie, la Bucureşti. Pe lângă secţiunile speciale dedicate celor mai recente filme de animaţie premiate la cele mai importante festivaluri de film de peste hotare, realizatorilor consacraţi, cinematografiilor naţionale, studiourilor şi şcolilor de animaţie de prestigiu, programul Anim'est cuprinde în acest an cele şase secţiuni competitive de tradiţie: lungmetraj internaţional, scurtmetraj internaţional, videoclip & advertising, film studenţesc, film românesc, precum şi Balkanimation - competiţia dedicată filmelor produse în ţări din zona Balcanilor. Trofeul Anim'est va fi înmânat unui film din competiţia de scurtmetraj internaţional. Pentru al patrulea an consecutiv, după ediţia bucureşteană, festivalul ajunge şi la Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, în perioada 22 - 24 octombrie.

Serj Tankian, considerat unul dintre cei mai nonconformişti idoli ai muzicii rock, va concerta la Sibiu, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Artmania Festival. Evenimentul va avea loc în Piaţa Mare a oraşului, în perioada 13 - 15 august. Potrivit organizatorilor Artmania Festival, instrumente clasice şi electrice vor răsuna pe 14 august, în Piaţa Mare din Sibiu, în jurul artistului ce a revoluţionat muzica rock. În ultimii patru ani, pe scena Artmania au fost prezente formaţii consacrate: Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride şi Within Temptation. Festivalul prezintă concerte în Piaţa Mare, expoziţii şi alte acţiuni culturale în cetatea medievală a Sibiului.

HBO România va difuza cea de-a 62-a ediţie a galei Premiilor Emmy, în direct, pe 30 august, de la ora 03:00. Ceremonia premiilor Emmy, echivalentul premiilor Oscar în televiziunea americană, va putea fi văzută în direct şi în exclusivitate la HBO România, în limba originală, nedublată. În plus, pe 31 august, de la ora 20:00, postul de televiziune va difuza versiunea editată şi subtitrată a galei. Cea de-a 62-a ceremonie Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles şi va fi prezentată de actorul american de stand up comedy Jimmy Fallon, devenit celebru graţie scenetelor sale din timpul emisiunii "Saturday Night Live".

Lungmetrajul "Misiunea directorului de resurse umane", regizat de Eran Riklis şi coprodus de compania românească Hai-Hui Entertainment, va fi prezentat în premieră mondială la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul va avea loc, luna viitoare, în perioada 4 - 14 august. "Misiunea directorului de resurse umane" este unul dintre cele 17 titluri incluse în acest an în programul de proiecţii Open Air din spectaculoasa Piazza Grande, care vor lupta atât pentru premiul publicului, cât şi pentru trofeul Variety Piazza Grande, acordat de un juriu format din jurnaliştii publicaţiei americane Variety. Acesta este al doilea film cu participare românească, după "Restul e tăcere" al lui Nae Caranfil, care reuşeşte să intre în această prestigioasă secţiune a Festivalului de la Locarno. Filmată în toamna lui 2009, în Israel şi România, pelicula este o tragicomedie bazată pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B. Yehoshua. Filmul descrie călătoria epică a unui om care lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţ îndepărtat din Europa de Est, totul pentru a reda umanitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată.

Actorul francez Gérard Depardieu va filma la Sighişoara, la sfârşitul lunii august, el având rolul principal într-un lungmetraj inspirat din nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici. Filmul va fi regizat de Bogdan Dumitrescu Dreyer. Depardieu va filma la Sighişoara şi în împrejurimi, din 22 august, alături de actori români, printre care se numără Dorel Vişan. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara a precizat că filmul va avea premiera în Franţa, dar că prin contract s-a stabilit să aibă o premieră şi la Sighişoara. Nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici a mai fost ecranizată sub titlul "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte", în 1972, de Sergiu Nicolaescu. Acţiunea se desfăşoară spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un mic sat din Transilvania. Trupele germane cer viaţa a zece localnici în schimbul unui soldat german dispărut.

Producătorii de film pot înscrie pelicule de ficţiune, animaţii sau documentare, cu o durată de exact 60 de secunde, la ediţia de anul acesta a Filminute. Înscrierile pentru cea de-a cincea ediţie a Filminute se pot face până în data de 20 august, vizitând filminute.com la secţiunea "Call For Entry". Festivalul se adresează producătorilor de filme din întreaga lume care cred că pot spune o poveste impresionantă în exact 60 de secunde. Pot fi înscrise opere de ficţiune, animaţii, documentare şi filme de tip mash-up. Filmele care vor ajunge pe lista scurtă, în total 25, vor fi votate atât de public, cât şi de un juriu internaţional format din şapte membri, fiind oferite mai multe distincţii.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!