DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.15 - 13.45
Revista TNR • Realizator: Domnica Ţundrea

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.45 - 14.00
Curs de limba franceza • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

21 iulie 2010

A X-a ediţie a Festivalului Intercultural ProEtnica, care ar fi trebuit să aibă loc în luna august, la Sighişoara, nu va fi organizată din lipsă de finanţare. Evenimentul era gândit ca un instrument de combatere a discriminării etnice şi a rasismului prin metode cultural-artistice, în care se promova dialogul şi interacţiunea, fiind o sărbătoare anuală a tuturor minorităţilor din ţară. Prin acest festival - unic în ţară - se oferea comunităţilor etnice din România posibilitatea de a-şi prezenta toate domeniile vieţii sociale, culturale şi spirituale prin diverse forme culturale şi academice.

185 de concurenţi, din 27 de ţări, s-au înscris la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto "Hariclea Darclée". Manifestarea se va desfăşura la Brăila în perioada 27 iulie - 8 august. Ediţia din acest an a festivalului celebrează 15 ani de existenţă şi 150 de ani de la naşterea legendarei Hariclea Darclée. La evenimentul din acest an s-au înscris 185 de concurenţi din 27 de ţări de pe 5 continente. Astfel 94 de soprane, 19 mezzo-soprane, 24 de tenori, 2 contratenori, 26 de baritoni, 5 bas-baritoni şi 15 başi se vor întrece în competiţia dedicată memoriei legendarei Hariclea Darclée, soprana pentru vocea căreia au fost compuse nu mai puţin de 13 opere, printre care "Tosca" şi "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, "La Wally" de Alfredo Catalani şi "Iris" de Pietro Mascagni. În mod indiscutabil, este prima soprană a lumii timp de trei decenii.

Cele mai bune fotografii realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în decursul anilor 2008 şi 2009 pot fi văzute până pe 8 august la Uranus 144. Evenimentul are loc după ce timp de o lună lucrările au fost expuse pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României. O expoziţie outdoor, "Mediafax Foto - Best of" reuneşte cele mai bune fotografii de presă ale anilor 2008 şi 2009, cu scopul de a readuce evenimentele văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat în locul în care ele s-au desfăşurat, în spaţiul public. Ajunsă la a treia ediţie, "Mediafax Foto - Best of" redă evenimente de primă pagină, dar şi fragmente memorabile de viaţă.

Peste 30 de figurine provenite din cercetări arheologice desfăşurate în ultimii ani în aşezarea eneolitică de tip Gumelniţa din zona Vităneşti-Teleorman, aflate în prezent în patrimoniul Muzeului Judeţean din municipiul Alexandria, pot fi admirate în expoziţia 'Unearthed' deschisă zilele acestea la Centrul de Arte Vizuale Sainsbury din Norwich. Purtătorul de cuvânt al muzeului din Alexandria, Corina Iordan, a declarat că expoziţia britanică reuneşte peste 100 de figurine preistorice, unele de mici dimensiuni, din Japonia, România, Macedonia, Albania şi ţara gazdă a acestei manifestări internaţionale. De asemenea, sunt prezentate lucrări de artă contemporană şi fotografii din arhipeleagul japonez şi din zona Balcanilor. Expoziţia din Marea Britanie rămâne deschisă până la 29 august.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va celebra comedia italiană, cel mai profitabil dar şi cel mai ponegrit gen cinematografic din Italia, în cadrul unei retrospective ample. Manifestarea "Italian Comedy: The State of Things", concepută de criticii de film Marco Giusti, Domenico Monetti şi Luca Pallanch, va include 30 de comedii italiene care au fost realizate între anii 1937 şi 1988. Mulţi actori de comedie italieni, precum Carlo Verdone, Christian De Sica şi Paolo Villaggio, vor fi prezenţi la Veneţia în această toamnă, alături de numeroşi regizori de marcă, precum Mario Monicelli, a cărui comedie "Big Deal On Madonna Street" este considerată clasică a genului. Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie.

Lungmetrajul "Medalia de onoare", în regia lui Călin Peter Netzer, se numără printre cele 10 pelicule care concurează pentru premiul LUX 2010 pentru cinematografie al Parlamentului European. La acest premiu mai concurează şi o altă coproducţie românească, "Bibliothèque Pascal", de Szabolcs Hajdu. În urma unui parteneriat semnat între organizatorii premiului LUX şi secţiunea "Venice Days" din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, un număr de cel puţin trei din aceste pelicule vor fi proiectate iniţial la Veneţia şi apoi la Parlamentul European, din 26 octombrie până pe 19 noiembrie. Aceste filme vor fi anunţate astăzi. Membrii Parlamentului European vor alege filmul câştigător, premiul LUX pe 2010 urmând a fi înmânat pe 24 noiembrie la Strasbourg, de către preşedintele Parlamentului European.

Artistul britanic Mika va concerta în premieră în România, la sfârșitul acestei săptămâni. Evenimentul va avea loc pe plaja H2O din Mamaia. Pe 8 ianuarie 2007, artistul britanic Mika lansa primul său single, "Grace Kelly", melodie ce a ajuns în scurt timp în fruntea clasamentelor muzicale din întreaga lume. Primul său album, "Life in Cartoon Motion", s-a vândut în peste 5,6 milioane de exemplare şi l-a ajutat să câştige premiul pentru cel mai bun debut al unui artist britanic la Brit Awards 2008 şi să fie nominalizat la premiile Grammy, pentru piesa "Love Today". În septembrie 2009, Mika şi-a lansat cel de-al doilea album, "The Boy Who Knew Too Much", care se bucură de asemenea de succes, melodiile "We Are Golden" şi "Rain" de pe acest material discografic ocupând la rândul lor vârfurile clasamentelor.

O expoziţie de artă şi meşteşuguri norvegiene intitulată "Construcţii" este deschisă în aceste zile la Casa Artelor din Sibiu. Manifestarea este organizată de Muzeul Astra, în colaborare cu Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti. Expoziţia intitulată "Construcţii" cuprinde 22 de lucrări, este semnată de 16 artişti norvegieni şi oferă o interpretare contemporană a artei şi a meşteşugurilor norvegiene. Manifestarea a mai fost deschisă publicului din Spania, Irlanda, Rusia, Chile, Korea şi Islanda. Expoziția va putea fi vizitată până la finalul lunii august.

Regizorul Cristi Puiu va fi preşedintele juriului competiţiei de lungmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo. Evenimentul va debuta vineri și se va desfășura până pe 31 iulie. "Marfa şi banii" este lungmetrajul de debut al regizorului Cristi Puiu şi marchează, potrivit opiniei majorităţii criticilor, începutul noului val cinematografic românesc. După "Marfa şi banii", Cristi Puiu a realizat drama "Moartea domnului Lăzărescu", care i-a adus marele premiu al secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes. Puiu a revenit, anul acesta, la Cannes, în aceeaşi secţiune, cu "Aurora", un film în care, pe lângă regizor şi scenarist, este şi protagonist. Pelicula, care a primit numeroase aprecieri din partea presei internaţionale, a fost prezentată în premieră naţională în deschiderea Zilelor Filmului Românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Cineaştii Kathryn Bigelow, Michael Moore şi Anne Coates, toţi trei premiaţi cu Oscar, au devenit membri în consiliul guvernatorilor Academiei de film americane.
Cei trei au fost incluşi pentru prima oară în acest prestigios consiliu. Kathryn Bigelow a devenit, în martie, prima femeie din istorie care a primit premiul Oscar la categoria "cel mai bun regizor", pentru filmul "The Hurt Locker". Michael Moore a câştigat premiul Oscar în 2002, la categoria "cel mai bun film documentar", cu "Bowling for Columbine", iar editorul de film Anne Coates a primit Oscarul în 1962, pentru "Lawrence al Arabiei". Totodată, mandatul a nouă cineaşti a fost prelungit, iar alţi trei cineaşti au fost realeşi în acest consiliu.

Lungmetrajul "Misiunea directorului de resurse umane", regizat de Eran Riklis şi coprodus de compania românească Hai-Hui Entertainment, va fi prezentat în premieră mondială la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul va avea loc, luna viitoare, în perioada 4 - 14 august. "Misiunea directorului de resurse umane" este unul dintre cele 17 titluri incluse în acest an în programul de proiecţii Open Air din spectaculoasa Piazza Grande, care vor lupta atât pentru premiul publicului, cât şi pentru trofeul Variety Piazza Grande, acordat de un juriu format din jurnaliştii publicaţiei americane Variety. Acesta este al doilea film cu participare românească, după "Restul e tăcere" al lui Nae Caranfil, care reuşeşte să intre în această prestigioasă secţiune a Festivalului de la Locarno.
Filmată în toamna lui 2009, în Israel şi România, pelicula este o tragicomedie bazată pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B. Yehoshua. Filmul descrie călătoria epică a unui om care lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţ îndepărtat din Europa de Est, totul pentru a reda umanitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată.

Trupa Phoenix susţine, mâine, într-un club din Capitală, un concert caritabil pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor, care au afectat numeroase regiuni ale ţării.
Alături de Phoenix vor concerta şi Viţa de Vie, Popas, Phenomenon, Sabina şi Alexander Lipan. Evenimentul este organizat în clubul Jukebox, cu sprijinul Agenţiei Vreau Bilet şi al membrilor Corpului Diplomatic din Bucureşti. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc: VIP - 200 de lei, categoria I - 100 de lei şi categoria a doua - 25 de lei.

Celebrul DJ Fatboy Slim și trupa Röyksopp vor concerta, pe 7 august, în România, în cadrul The Mission Dance Weekend. În plus, pe 6 august, va mixa DJ-ul Tiesto. The Mission Dance Weekend se va desfãșura pe o plajã din Nãvodari. Fatboy Slim a mixat pentru prima datã în România în cadrul unui eveniment The Mission, care a avut loc în vara lui 2006, iar a doua sa vizitã s-a petrecut, în august 2008. Quentin Leo Cook, numele real al lui Fatboy Slim, s-a nãscut în 1963. Primul material discografic sub pseudonimul Fatboy Slim a apãrut în 1997, iar anul urmãtor, remixul sãu la piesa "Brimful of Asha", a trupei Cornershop, a petrecut mai multe sãptãmâni pe locul întâi în topurile britanice.

Cadrele didactice care doresc să participe la proiectul 'Profesorul - creator de soft educaţional' se pot înscrie până la data de 31 august pe portalul profesorulcreator.siveco.ro. Obiectivul proiectului constă în elaborarea şi implementarea unui program de formare continuă pentru 1.500 de cadre didactice din 750 de unităţi de învăţământ preuniversitar, în vederea dezvoltării competenţelor privind realizarea propriilor aplicaţii de soft educaţional şi îmbunătaţirea capacităţii de a utiliza metode interactive de predare-învăţare.
Persoanele care doresc să se înscrie în acest program trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie profesori la o unitate de învăţământ preuniversitar, să aibă bune abilităţi de utilizare a calculatorului (dovedite prin diplome, atestate, adeverinţe), să aibă spirit inovativ şi experienţă didactică. Se va promova în mod deosebit participarea tinerilor absolvenţi, a femeilor şi a cadrelor didactice care activează în mediul rural.

O serie de variaţii genetice unice care prezic cu o acurateţe de 77% şansele ca o persoană să devină centenară au fost descoperite de cercetătorii americani de la Universitatea din Boston. Studiul a fost publicat în revista Science. Analizând genomurile a peste 1.000 de persoane în vârstă de cel puţin 100 de ani şi ale altor persoane din grupul de control, medicii şi biostatisticienii americani au descoperit 150 de caracteristici genetice care se manifestă în mod frecvent la persoanele cu o longevitate excepţională, comparativ cu restul populaţiei. Persoanele centenare reprezintă cazuri ideale de analiză, deoarece ele dezvoltă o serie de maladii cauzate de procesul de îmbătrânire - cancer, afecţiuni cardiovasculare şi demenţă - după ce trec de vârsta de 90 de ani, au explicat autorii acestui studiu. În plus, cercetătorii americani au reuşit să izoleze 19 agregate genetice specifice longevităţii excepţionale, care caracterizează 90% din totalul persoanelor centenare examinate.

Trupa americană de metal Kamelot va susţine un concert în România, în cadrul celei de a cincea ediţii a Festivalului ARTmania 2010. Evenimentul se va desfăşura la Sibiu între 13 şi 15 august. Concertul este programat în prima zi a festivalului, vineri, 13 august, iar biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta şi pe ticketpoint.ro. Kamelot, formaţie înfiinţată de chitaristul Thomas Youngblood şi toboşarul Richard Warner în 1992, combină diferite stiluri definind o marcă distinctă.

Producătorii de film pot înscrie pelicule de ficţiune, animaţii sau documentare, cu o durată de exact 60 de secunde, la ediţia de anul acesta a Filminute. Înscrierile pentru cea de-a cincea ediţie a Filminute se pot face până în data de 20 august, vizitând filminute.com la secţiunea "Call For Entry". Festivalul se adresează producătorilor de filme din întreaga lume care cred că pot spune o poveste impresionantă în exact 60 de secunde. Pot fi înscrise opere de ficţiune, animaţii, documentare şi filme de tip mash-up. Filmele care vor ajunge pe lista scurtă, în total 25, vor fi votate atât de public, cât şi de un juriu internaţional format din şapte membri, fiind oferite mai multe distincţii.

Cea de-a opta ediţie a festivalului Stufstock se va desfășura între 16 şi 22 august, pe plaja din Vama Veche. Primele trupe confirmate sunt Luna Amară, Trooper şi Trupa Veche. Pe lângă concertele cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit, de şapte ani, publicul, anul acesta, evenimentul va cuprinde şi alte forme de exprimare artistică - teatrul, filmul, fotografia, literatura -, totul sub umbrela eco. Anul acesta, muzica Stufstock va fi prezentă în trei spaţii de concerte: scena Rock, situată pe plajă, în nordul Vămii, scena Fusion World Stage, care va reuni mai multe tipuri de muzică, de la jazz, blues la electro, şi va fi amplasată tot pe plajă, şi scena Newcomers, unde vor cânta trupele noi, alese în urma unei preselecţii organizate în Bucureşti.

Legendara trupă americană Guns N'Roses, cunoscută lumii întregi pentru hit-uri precum "Sweet Child O'Mine" şi "Don't Cry", va concerta în premieră în România pe 21 septembrie, la Romexpo. Biletele la eveniment vor fi puse în vânzare la preţuri de 127,8 lei la secţiunea Normal Circle sau 191,7 lei la Golden Circle. Guns N'Roses, trupă rock înfiinţată în 1985, a vândut de-a lungul anilor peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Fiecare disc al trupei a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Încă de la înfiinţarea trupei punctul de atracţie a fost solistul vocal Axl Rose, pe numele său adevărat, William Bruce Rose, care a dat grupului un farmec aparte prin timbrul său vocal, dar şi prin prestaţia live. După 1993, când trupa s-a desfiinţat, nimeni nu se mai aştepta ca aceasta să revină, însă în 2008 membrii formației au revenit în atenţie cu un nou album, “Chinese Democracy”.

Actorii Jude Law, Christopher Lee, Ray Winstone, Frances de la Tour şi Richard Griffiths s-au alăturat distribuţiei filmului 3D "The Invention of Hugo Cabret", regizat de Martin Scorsese. Ei se alătură actorilor Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloe Moretz şi Helen McCrory, într-un film produs de GK Films, adaptat după bestsellerul "The Invention of Hugo Cabret", publicat de Brian Selznick în 2007. John Logan, care a scris scenariul filmului "Aviatorul" pentru Martin Scorsese, a adaptat scenariul pentru acest proiect cinematografic. Johnny Depp şi Martin Scorsese fac parte din echipa de producători a filmului. Romanul "The Invention of Hugo Cabret", recompensat cu Caldecott Medal şi National Book Award, spune povestea unui copil orfan care trăieşte într-o gară din Paris, unde încearcă să dezlege misterul unui robot defect şi face cunoştinţă cu o fetiţă excentrică. Filmările vor avea loc la Paris şi Londra, iar filmul va fi lansat pe marile ecrane pe 9 decembrie 2011.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!