DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.15 - 13.45
Revista TNR • Realizator: Domnica Ţundrea

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.45 - 14.00
Curs de limba franceza • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

2 iulie 2010

Peste 40 de concurenţi din ţară şi din străinătate s-au înscris la prima competiţie din România dedicată pasionaţilor de cub Rubik, "Romanian Open - Speedcubing Rubik's Cube", care va avea loc, mâine, la un mall din Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat de presă în competiţie s-au înscris pasionaţi din România, Ungaria, Moldova şi Franţa, care vor încerca să rezolve cubul cu o singură mână sau chiar cu ochii închişi. Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Iniţial, acesta a fost numit "Cubul Magic", dar a fost rebotezat după numele inventatorului.
Până în anul 2005, s-au vândut la nivel internaţional peste 300 de milioane de cuburi Rubik.

Până pe 4 iulie are loc la Constanţa şi Mamaia ediţia a cincea a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi. Profesionişti, stundenţi şi cinefili deopotrivă se vor bucura de filme, premii, un training internaţional de producţie, workshopuri şi evenimente speciale. Festivalul îşi confirmă şi consacră, la această a V-a ediţie, profilul distinct în cadrul celorlalte festivaluri de film din ţară, fiind unica manifestare din domeniu care are ca program prezentarea tuturor producţiilor româneşti de lung şi scurt metraj, lansate în premieră în ultimul an (iunie 2009-iulie 2010), din dorinţa producătorilor de a arăta şi supune judecăţii publicului imaginea completă a cinematografiei naţionale.

Astăzi, de la ora 18.30, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia găzduieşte vernisajul expoziţiei „Între viciu şi virtute” de Ioana Filipescu şi Iulia Tarciniu. Expoziţia va fi curatoriată şi prezentată publicului de dr. Maurizio del Maschio, jurnalist şi cavaler al Ordinului de Malta. Iulia Tarciniu a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, desfăşurându-şi actualmente activitatea la Veneţia, unde a deschis un apreciat atelier de iconografie bizantină. Iar Ioana Filipescu este absolventă a Universităţii de Artă şi Design “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, actualmente bursier “ Nicolae Iorga ” la Veneţia. Lucrările pot fi văzute până pe 18 iulie.

Lungmetrajul "Aurora", de Cristi Puiu, va rula în secţiunea competiţională East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (Cehia), care se desfăşoară de astăzi până pe 10 iulie. Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, îl prezintă pe Cristi Puiu şi în calitate de actor în rol principal. Un alt film românesc prezent în Festivalul de la Karlovy Vary este şi "Derby", de Paul Negoescu, în secţiunea "The Fresh Selection - The Promising Five". Celor două filme româneşti li se alătură "Medalia de onoare", de Călin Netzer. Filmul face parte din selecţia realizată de criticii publicaţiei Variety.

GALA "HOP!" Ultimele zile de inscriere!!! Evenimentul va avea loc între 1 şi 4 septembrie, dar înscrieri se mai fac numai până duminică. Castigatorii concursului, in afara premiului castigat, vor fi protagonistii unui spectacol de teatru produs de Societatea Romana de Televiziune si UNITER. Se pot inscrie actori care au absolvit facultatea, începând cu promoţia 2006. Preselectia va avea loc la Bucuresti, in zilele de 15 si 16 iulie.

Ajuns la a XXI-a editie, Festivalul Inimilor de la Timisoara se desfăşoară în acest an in perioada 7-11 iulie. Sarbatoare folclorică internatională, festivalul reuneste pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor din Timisoara unele dintre cele mai cunoscute ansambluri folclorice din tara si strainatate. Accesul publicului la spectacole este liber. În aceeaşi perioada si locatie, va avea loc si Targul de vara al mestesugurilor traditionale. Mestesugari si creatori populari din mai multe judete ale tarii îşi vor prezenta produsele in cadrul târgului.

Teatrul Metropolis îşi continuă stagiunea şi pe perioada verii. Teatrul Itinerant Metropolis prezintă in fiecare week-end din lunile iulie şi septembrie, spectacole în parcurile bucurestene, inaugurand astfel, în premieră pe ţară, locaţia inedita de teatru – mobil. În luna iulie, Teatrul Metropolis invită publicul bucureştean în cartierul Titan - Parcul A.I.Cuza (fost IOR), la 2 comedii de succes: "PIJAMALE" de Mawby Green si Ed Feilbert dupa farsa “Moumou” de Jean de Letraz, astăzi şi duminică de la ora 19. Apoi în următoarele weekenduri din iulie, vinerea si sâmbăta poate fi vizionat, în acelaşi parc şi de la aceeaşi ora 19, spectacolul "A FI SAU CE VA FI..." de Lyle Victor Albert. Pretul unui bilet este de 10,6 lei.

Biletele pentru tribuna oficială la concertul pe care trupa The Cranberries urmează să îl susţină la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf, pe 20 iulie, au fost epuizate.
Pentru acest concert mai sunt disponibile bilete la preţul de 120 lei - Gazon B, 140 lei - Tribună şi 190 lei - Gazon A. Dolores O'Riordan, vocea formaţiei, promite fanilor săi din România că pe lista concertului de la Bucureşti vor figura aproape sigur cele mai celebre piese ale trupei, ale căror refrene au fost difuzate la radio ani la rând: "Zombie", "Ode to My Family", "Linger", "Salvation". Recitalul trupei va dura aproape două ore. Accesul la concert este permis începând cu ora 18.30.
Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim, din magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi prin intermediul site-ului www.eventim.ro.

Festivalul de teatru Avignon Off va avea loc între 8 şi 31 iulie. În cadrul evenimentului va avea loc premiera filmului documentar "Ultimele zile ale lui Ceauşescu", după spectacolul-reconstituire "Ultimele ore ale lui Ceauşescu", proiect al International Institute of Political Murder Zürich/Berlin. Din distribuţia documentarului fac parte actorii Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu. Spectacolul, ce reconstituie procesul soţilor Ceauşescu, a fost prezentat în premieră pe 10 decembrie 2009 la Teatrul Odeon din Bucureşti şi, ulterior, itinerat la Berlin, dar şi Berna, Zurich şi Lucerna. Proiecţia fimului va fi urmată de dezbateri în prezenţa echipei realizatoare.

Regizorul rus Nikita Mihalkov va fi recompensat cu un premiu special pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale - Globul de Cristal - la ediţia din 2010 a Festivalului de la Karlovy Vary. Acesta începe astăzi, în Cehia şi se desfăşoară până pe 10 iulie. În cadrul festivalului va fi proiectat şi cel mai recent film al cineastului rus, intitulat "Soare înşelător 2/ Burnt by the Sun 2: Exodus". În cariera sa, Nikita Mihalkov a primit peste 50 de premii, printre care Oscarul şi marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes, în 1994, pentru "Soare înşelător", premiul special al Festivalului de Film de la Veneţia, în 2007, pentru "aportul genial adus cinematografiei", şi, tot la Veneţia, Leul de Aur pentru "Aproape de cer" (1991). În 2008, Nikita Mihalkov a mai primit o nominalizare la Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", pentru cea mai recentă peliculă a sa, "12".

O nouă PREMIERĂ estivală la Grădina „HERĂSTRĂU”! Spectacolul intitulat sugestiv „VARA NU-I CA IARNA” va avea loc mâine, la ora 20, la Grădina de Vară „HERĂSTRĂU” a Teatrului de Revistă „CONSTANTIN TĂNASE”. Că „VARA NU-I CA IARNA”, aceasta este şi părerea regizorului Biţu Fălticineanu care, până a fi „meteorologul de serviciu” a primit şi transmite mai departe informaţia că în această stagiune vor fi „ploi torenţiale” cu vedete, „tunete şi fulgere” cu momente senzaţionale de balet şi o „grindină” de melodii interpetate de florea-cea-vestită a interpreţilor Teatrului de Revistă. Fie ploaie, fie soare, publicul trebuie doar să râdă, să cânte şi să danseze la „VARA NU-I CA IARNA”!

Eros Ramazzotti concertează, pe 10 iulie, la Bucureşti, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter". Show-ul din Capitală este inclus în turneul de promovare a celui mai nou album al artistului, "Ali e Radici", informează organizatorii, lansat pe 22 mai 2009.
Printre cele mai cunoscute melodii ale lui Ramazzotti, care are acum 46 de ani, se numără "Se bastasse una canzone", "Un'altra te" şi "Terra promessa". În cei 25 de ani de carieră, Ramazzotti a vândut peste 40 de milioane de albume. Starul italian a realizat câteva duete cu artişti prestigioşi, precum Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Patsy Kensit, Anastacia, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini şi Ricky Martin.

Actorul american David Duchovny, renumit pentru rolurile din serialele de televiziune "Dosarele X" şi "Californication", îşi va face debutul în teatru în piesa "The Break of Noon", pusă în scenă de Neil LaBute, în luna octombrie, la New York. David Duchovny va interpreta rolul John Smith în cea de-a şaptea piesă de teatru regizată de Neil LaBute. Precedenta piesă regizată de LaBute, intitulată "Reasons to be Pretty", a fost nominalizată la premiile Tony la categoria "cea mai bună piesă de teatru". Premiera spectacolului "The Break of Noon" va avea loc pe 28 octombrie la teatrul Lucille Lortel din New York. David Duchovny, în vârstă de 49 de ani, starul din serialul SF "Dosarele X", nu a jucat niciodată într-o piesă de teatru. Actorul american poate fi urmărit pe micile ecrane în serialul TV "Californication".

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa", al treilea lungmetraj din franciza "Twilight", lansat în cinematografele americane pe 30 iunie, a avut încasări de peste 30 de milioane de dolari pe plan mondial, miercuri, în prima seară de proiecţii, stabilind astfel un nou record. Precedentul record era de 26,3 milioane de dolari şi a fost stabilit în noiembrie 2009 de al doilea film din franciza "Twilight", intitulat "Saga Amurg: Lună Nouă". Volumele scrise de Stephenie Meyer - "Amurg" şi continuările "Lună Nouă", "Eclipsa" şi "Zori de Zi" - au fost vândute în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial, potrivit editurii britanice Little, Brown Book Group. Al treilea film din serie, "Saga Amurg: Eclipsa", ajunge pe marile ecrane din România astăzi.

Meryl Streep negociază pentru a face din nou echipă cu regizoarea musicalului "Mamma Mia!", Phyllida Lloyd, care va realiza lungmetrajul "Thatcher", despre viaţa fostului premier britanic Margaret Thatcher, informează Reuters. Jim Broadbent va interpreta rolul lui Denis, soţul fostei "Doamne de fier". Acţiunea filmului, regizat de Phyllida Lloyd, se desfăşoară în anul 1982 şi descrie eforturile făcute de Margaret Thatcher de a-şi salva cariera, în cele 17 zile care au precedat războiul din Insulele Falkland. Acest război, care a durat două săptămâni şi jumătate, a reprezentat un punct de cotitură pentru fostul premier britanic, care, după acea victorie, şi-a văzut cota de popularitate dublându-se în doar câteva zile şi a câştigat apoi cel de-al doilea mandat în fruntea guvernului britanic. Scenariul a fost scris de Brian Fillis.

La iniţiativa unui grup de scriitori şi editori, a luat fiinţă RCWC – Romanian Crime Writers Club, prima asociaţie din România care doreşte să-i reunească pe cei cu o contribuţie semnificativă la dezvoltarea literaturii poliţiste din ţara noastră. Crearea acestei asociaţii este o urmare firească a creşterii numărului de autori români, din diverse generaţii, care cultivă acest gen, şi a interesului sporit manifestat de către cititori faţă de lucrările lor. Membrii Asociaţiei au dorit să se reunească având ca scop propus promovarea, dezvoltarea şi apărarea literaturii mystery&thriller în toate formele ei de expresie, susţine Preşedintele Romanian Crime Writers Club George Arion.

Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfasura între 30 iulie şi 1 august la Biertan, langa Sibiu. Festival de „cultură şi mâncare”, acesta promovează tradiţiile şi obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică în aceasta regiune şi, în mod specific, a localităţilor Biertan, Richiş şi Copşa Mare. O avanpremiera a Festivalului va avea loc pe 3 mâine la Muzeul Satului din Bucuresti.

Ediţiile tipărite ale ziarelor şi revistelor româneşti au raportat, per ansamblu, scăderi ale audienţelor, piaţa de presă fiind fluctuantă, potrivit celor mai recente informaţii furnizate de Studiul Naţional de Audienţă. Potrivit ultimelor date ale Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT), în perioada aprilie 2009 - aprilie 2010, numărul de cititori pentru presa scrisă, la nivel urban, a fost, per ansamblu, în scădere notează Mediafax. În ceea ce priveşte cotidianele centrale, clasamentul rămâne aproape neschimbat, lider fiind tabloidul Libertatea, urmat în clasament de Click, CanCan, şi Gazeta Sporturilor. Cotidianul sportiv este urmat de ziarele generaliste Adevărul, Jurnalul Naţional, ProSport şi Evenimentul zilei. Pe de altă parte, în rândul revistelor feminine mid & up-market, lider al segmentului este Ce se întâmplă, Doctore? urmat de revistele Femeia şi Cosmopolitan. În clasamentul publicaţiilor pentru adolescenţi, Bravo este lider, urmată de Bravo Girl, Popcorn şi Cool Girl. Studiul Naţional de Audienţă a fost realizat pentru 143 de publicaţii, dintre care: 59 de lunare, 13 bilunare, 23 de săptămânale, 36 de cotidiane şi 12 suplimente.

Autorităţile din Franţa urmează să declasifice dosarele a mii de cetăţeni francezi care au colaborat cu regimul nazist în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit, Daily Express, ediţia online, toate dosarele, care includ informaţii furnizate Gestapo-ului (poliţia secretă a Germaniei naziste) în timpul ocupaţiei Franţei între 1940 şi 1944, vor fi publicate pe Internet. După eliberarea Parisului, toate documentele au fost stocate în subsolul Muzeului Poliţiei din capitala franceză. Documentele, unele şi de calitate foarte proastă, vor fi publicate în serii, dar nu vor fi disponibile decât în 2019, din moment ce sunt clasificate oficial pe o durată de 75 de ani.

GALA "HOP- Ultimele zile de inscriere!!! Gala Tanarului actor va avea loc între 1 şi 4 septembrie , dar înscrieri se mai fac numai până duminică. Castigatorii concursului, în afara premiului castigat, vor fi protagonistii unui spectacol de teatru produs de Societatea Romana de Televiziune si UNITER. Se pot inscrie actori care au absolvit facultatea, incepand cu promotia 2006. Preselectia va avea loc la Bucuresti, in zilele de 15 si 16 iulie.

Vreau Bilet prezintă o surpriza inedita bucurestenilor printr-o “Călătorie de vis pe tărâm Korean”. Mari balerini ai Coreei de Sud vin în premieră în Romania pe data de 13 iulie la Palatul National al Copiilor pentru a ne introduce in tainele culturii si artei asiatice coreene cu un show care a cucerit audienta pretutindeni. Cei 40 de solisti ai companiei de clasa mondiala Classical Ballet of Seoul, premiati de nenumarate ori in cadrul competitiilor internationale, vor prezenta bucurestenilor frumusetea inestimabila a baletului coreean.

Radu Beligan prezintă "Egoistul" - unul din cele mai longevive spectacole de la Teatrul Naţional Bucureşti - la Palatul Naţional al Copiilor din Capitală, pe 26 iulie, de la ora 20. "Egoistul" de Jean Anouilh, piesa de teatru ce are la activ sute de reprezentaţii susţinute cu casa închisă, revine aşadar în plin sezon estival.
Spectacolul a ajuns la începutul acestui an la cea de-a 150-a reprezentaţie la Teatrul Naţional Bucureşti. "Egoistul" - ultima piesă a dramaturgului francez Jean Anouilh, o lucrare autobiografică scrisă în anul 1981 - prezintă o viziune lucidă, puţin cinică despre viaţă şi moarte, iubire şi căsnicie, părinţi şi copii, sănătate şi boală, prietenie şi bineînţeles egoism.

În premieră la malul marii, la Constanta, se va desfasura in perioada 20 august – 5 septembrie 2010, EXPOEDU – târgul produselor educaţionale. Evenimentul va avea multiple valenţe educaţionale prin tematica abordată: jocuri logice, jucării educative, cărti şi produse multimedia educaţionale, articole scolare si sportive, produse bio etc.
EXPOEDU se va desfasura într-un pavilion expoziţional mobil, care va fi gazda unor programe dedicate copiilor: cursuri de limbi straine, ateliere de creatie şi teatru de păpuşi.

Pe data de 10 octombrie, la ora 19, va avea loc cea de-a doua ediţii a Festivalul Artelor Bucuresti cu un eveniment, în premieră în România! Este vorba despre spectacolul Tango Sinfonico, al carui protagonist este unul dintre cei mai apreciati solisti de bandeon din lume – Lothar Hansen. European Royal Orchestra, dirijata de maestrul Constantin Grigore, va completa si dramatiza ritmurile unice ale bandeonului lui Hansel oferindu-i audientei experienta lumii fascinante a Americii de Sud. Lothar Hensel s-a născut în regiunea Niederrhein si a studiat bandeonul in Buenos Aires şi Paris, cu muzicieni celebri de tango, printre care Juan Jose Mosalini, Dino Saluzzi sau Nestor Marconi.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!