DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondata de V. Voiculescu, in anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.15 - 13.45
Revista TNR • Realizator: Domnica Ţundrea

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

19 iulie 2010

Cu ocazia Zilei Mondiale a Populaţiei sărbătorită anual la data de 11 iulie, Fondul ONU pentru Populaţie organizează dezbaterea privind importanţa culegerii şi analizei datelor demografice pentru elaborarea politicilor publice. La dezbatere sunt invitaţi specialişti din lumea academică, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi ai principalelor instituţii guvernamentale şi din Parlamentul României cu responsabilităţi în domeniul populaţiei şi dezvoltării. Evenimentul va avea loc mâine între orele 11 şi 13, în Sala de Conferinţe a Casei ONU, B-dul Primăverii 48A din Bucureşti.

Graficienii, desenatori, ilustratori, caricaturisti, din România pot propune, până pe 31 iulie lucrări pentru proiectul expoziţional "2010, "Europa Fantastica, suprarealista şi Apocaliptică vazută şi corectată de artisti europeni, lansat de Muzeul de Artă Fantastică din Bruxelles. Propunerile trebuie să reprezinte un monument, un sit sau un edificiu european, adăugându-i o tuşă fantastică, suprarealistă sau apocaliptică, informează comunicatul ICR. Astfel, graficienii pot da frâu liber imaginaţiei şi vor putea propune, de exemplu, un Turn Eiffel sprijinit pe trei picioare sau Arenele romane din Nîmes pot deveni teren de fotbal, sugerează site-ul www.maisonbizarre.be. Cele 48 de lucrările selectate vor fi imprimate pe pânză (format 80 x 120 cm). Exponatele vor fi itinerate ulterior în alte muzee şi locatii culturale, iar la sfârsitul lunii decembrie vor fi scoase la licitatie pe un site internaţional de profil. Expozitia colectivă va fi organizată la Bruxelles în perioada 14 august – 12 septembrie, sub egida Preşedinţiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene.

Concertul Cranberries de mâine are loc la Zone Arena din capitala. Spectacolul fusese anunţat iniţial pe stadionul Arcul de Triumf. Amplasarea sectoarelor şi dispunerea locurilor în tribune rămâne aceeaşi. Spectatorii pot verifica harta locaţiei, care este disponibilăpe site-ul eventim.ro. Deasemenea programul evenimentului rămâne neschimbat: accesul la concert este permis începând cu ora 18.30. Concertul Cranberries va dura aproape două ore.

În perioada 22-25 iulie 2010, atelierul de porţelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase şi Poveşti participă în Sardinia la prima ediţie a expoziţiei "România Mon Amour". Colecţia Românească prezentată publicului italian cuprinde o ediţie limitată de porţelanuri pictate manual (ceşti de cafea, ceainice, seturi de ceai, etc.), cu motive care îmbina elementele folclorice cu aurul şi platina pură. Fiecare piesă a colecţiei realizată de artiştii Wagner Arte Frumoase şi Povesti este un exemplar unic, cu motive preluate de pe ţesăturile vechi româneşti şi aduse în contemporaneitate prin culori puternice.

Aproximativ 10.000 de motociclişti şi pasionaţi ai motoarelor, atât din ţară cât şi din străinătate, sunt aşteptaţi să participe, în perioada 23-25 iulie, la cea de-a doua ediţie a festivalului. Aproximativ 10.000 de motociclişti din ţară şi străinătate, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Anglia, Bulgaria, Elveţia, Scoţia, Slovenia, Ucraina şi Cehia, sunt aşteptaţi să ia parte la festivalul East European Motor Show. În 24 iulie, cu începere de la ora 11.00, este programată parada bikerilor, pe traseul Platoul Trei Brazi - Piaţa Gării Predeal - Platoul Trei Brazi, iar de la ora 12.00, invitatul special al ediţiei, Kevin Carmichael, va oferi, în Piaţa Gării din Predeal, un spectacol de 40 de minute de cascadorie. De asemenea, pe parcursul celor trei zile ale festivalulului, vor fi organizate 18 concerte cu trupe de muzică rock live.

Actorul francez Gérard Depardieu va filma la Sighişoara, la sfârşitul lunii august, el având rolul principal într-un lungmetraj inspirat din nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici. Filmul va fi regizat de Bogdan Dumitrescu Dreyer. Depardieu va filma la Sighişoara şi în împrejurimi, din 22 august, alături de actori români, printre care se numără Dorel Vişan. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara a precizat că filmul va avea premiera în Franţa, dar că prin contract s-a stabilit să aibă o premieră şi la Sighişoara. Nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici a mai fost ecranizată sub titlul "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte", în 1972, de Sergiu Nicolaescu. Acţiunea se desfăşoară spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un mic sat din Transilvania. Trupele germane cer viaţa a zece localnici în schimbul unui soldat german dispărut.

HBO România va difuza cea de-a 62-a ediţie a galei Premiilor Emmy, în direct, pe 30 august, de la ora 03:00. Ceremonia premiilor Emmy, echivalentul premiilor Oscar în televiziunea americană, va putea fi văzută în direct şi în exclusivitate la HBO România, în limba originală, nedublată. În plus, pe 31 august, de la ora 20:00, postul de televiziune va difuza versiunea editată şi subtitrată a galei. Cea de-a 62-a ceremonie Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles şi va fi prezentată de actorul american de stand up comedy Jimmy Fallon, devenit celebru graţie scenetelor sale din timpul emisiunii "Saturday Night Live".

Festivalul "Sighişoara Medievală" va sta sub semnul "Întoarcerii cavalerilor", ocazie cu care va fi lansat un nou ordin, cel al "Cavalerilor Cerb". Evenimentul se va desfăşura în perioada 23-25 iulie. Organizatorii au lansat ideea ca sighişorenii să îşi confecţioneze costume medievale, în care să petreacă şi să întâmpine turiştii în perioada festivalului. Potrivit organizatorilor, Sighişoara este al doilea mare punct de atracţie pentru turiştii străini, după litoral şi Delta Dunării.

Cula lui Tudor Vladimirescu din localitatea Cerneţi, situată la aproximativ 5 kilometri de municipiul Drobeta Turnu Severin, se află într-o avansată stare de degradare şi a fost scoasă nejustificat din circuitul turistic-cultural al zonei.
Directorul Muzeului Regiunii Porţile de Fier, administratorul monumentului istoric aflat pe lista patrimoniului naţional românesc, Sorina Matacă, a declarat că această situaţie a apărut întrucât urmaşii boierului Ion Gărdărescu au revendicat acest imobil construit în anul 1802, susţinând că Tudor Vladimirescu i-ar fi datorat acestuia o sumă de bani. În perioada 1967-1977, Cula lui Tudor Vladimirescu a fost transformată în muzeu, aici funcţionând şi o expoziţie permanentă cu documente şi diferite obiecte care aparţinuseră conducătorului Revoluţiei de la 1821 şi al pandurilor, care în regiune mai avea o moară, o podgorie şi chiar şi un han.

Următorul album al cântăreţei Amy Winehouse va fi lansat de Crăciun. Anunțul a fost făcut de tatăl artistei britanice. Mitch Winehouse, fost şofer de taxi, devenit el însuşi cântăreţ, a declarat că lansarea fiecărui nou album al fiicei sale durează mult timp, deoarece ea compune versuri "sfâşietoare", iar acest lucru necesită un mare interval de timp. Mitch Winehouse şi-a lansat recent albumul de debut, intitulat "Rush Of Love". Amy Winehouse nu a mai lansat niciun material discografic de peste trei ani. Cel mai recent album al artistei britanice, intitulat "Back To Black", a fost vândut în peste 10 milioane de copii şi premiat cu cinci Grammy. Însă după lansarea lui, Amy Winehouse a avut de înfruntat numeroase probleme de sănătate şi s-a luptat cu dependenţa de droguri şi de alcool.

Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan George Apetri, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Evenimentul va avea loc luna viitoare intre 4 și 14 august. Filmul îi are în rolurile principale pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma. Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului "Periferic" este semnat de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri şi spune povestea Matildei, personaj interpretat de Ana Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros - familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.

Ediţia din 2010 a Liberty Parade va avea loc sâmbătă, pe plaja dintre staţiunile Venus şi Saturn de pe litoral. La eveniment sunt aşteptaţi peste 60.000 de mii de participanţi. Caravana Liberty Parade, compusă din trei camioane descoperite în care DJ-ii mixează live, va parcurge, începând cu ora 16.00, traseul prin staţiuni, unde i se vor alătura mii de oameni. Camioanele pline de oameni vor porni din Olimp şi vor ajunge pe seară la Liberty Parade Arena, o plajă dintre Venus şi Saturn unde este amplasată scena. În acest an, Liberty Parade le aduce fanilor muzicii dance o prezenţă specială pe scenă. Este vorba de cei trei DJ-i britanici care alcătuiesc Above&Beyond, numărul 4 mondial în clasamentul realizat de publicaţia DJ Mag, cea mai înaltă poziţie ocupată de nişte britanici în acest top.

Celebrul chitarist Steve Vai va concerta la Bucureşti la începutul lunii decembrie, alături de Cvartetul de Coarde al Teatrului Scala din Milano, în cadrul Festivalului Internaţional Music Contaminations. Evenimentul se desfăşoară sub semnul ecologiei, promovând valorile energiilor alternative nepoluante. Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, el fiind şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist. În 1974, Steve Vai lua lecţii de chitară de la un alt celebru chitarist, Joe Satriani. El şi-a continuat, în anii '80, ucenicia în preajma celebrului chitarist Frank Zappa, care a fost impresionat de calităţile sale muzicale şi care, mai apoi, i-a marcat cariera.

200 de elevi, absolvenţi ai clasei a XI-a din întreaga ţară, vor participa până pe 29 iulie, la 'Junior Summer University'. Este vorba despre un proiect iniţiat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai.Timp de două săptămâni, 15 facultăţi din instituția clujeană vor organiza cursuri şi seminarii pentru grupurile de participanţi. Proiectul răspunde nevoilor viitorilor studenţi de a intra în contact direct cu mediul universitar şi de a experimenta sistemul de studii şi conţinutul programelor educaţionale din Universitatea Babeş-Bolyai, prin simularea procesului de predare-învăţare şi a examenelor.

Regizorul american Quentin Tarantino a fost desemnat preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul va avea loc în acest an în perioada 1 - 11 septembrie. Quentin Tarantino, care a prezidat juriul Festivalului de la Cannes în 2004, a fost ales să prezideze Mostra 2010, deoarece "el este unul dintre cei mai importanţi regizori din cinematografia contemporană", au declarat organizatorii festivalului de la Veneţia. Tarantino, născut în 1963, în oraşul Knoxville din statul american Tennessee, şi-a petrecut copilăria într-o suburbie a oraşului Los Angeles şi a fost pasionat de cinematografie încă din primii ani ai adolescenţei. În 2009, juriul competiţiei oficiale de la Veneţia a fost prezidat de cineastul Ang Lee.

Cântăreaţa de fado Misia va concerta, în această toamnă, pe 11 septembrie, la Festivalul Plai. Evenimentul se va desfăşura între 10 şi 12 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Mísia este considerată una dintre cele mai bune voci ale fado-ului din istorie, o demnă urmaşă a Amaliei Rodriguez. Mísia este cea care duce tradiţia portugheză mai departe, o adevărată ambasadoare a muzicii, recunoscută în întreaga lume, mărturie în acest sens stând toate ordinele, distincţiile, medaliile şi premiile pe care le-a primit de-a lungul timpului. Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalului Plai pot fi achiziţionate online, de pe Myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta.

Scriitorul Ştefan Agopian şi regizorul Florin Şerban se numără printre nominalizaţii la premiile Prometheus pe 2010, la categoriile Opera Omnia, respectiv Opera Prima. Juriul care a stabilit nominalizaţii a fost format din Andrei Pleşu - preşedinte, Eugen Negrici, Dan Dediu, Ruxandra Demetrescu şi Ion Caramitru. Premiile, acordate de Fundaţia Anonimul unor artişti români, pentru întreaga carieră şi pentru debut, au o valoare netă de 100.000 de lei (marele premiu Prometheus pentru Opera Omnia), respectiv 10.000 de lei (pentru Opera Prima). De asemenea, sunt acordate trei distincţii în valoare de câte 10.000 de lei finaliştilor marelui premiu Prometheus pentru Opera Omnia. În luna septembrie, juriul va stabili finaliştii, câte unul pentru fiecare secţiune, iar în luna octombrie, la Clubul Prometheus din Bucureşti, vor fi desemnaţi câştigătorii premiilor Prometheus pe 2010.

O expoziţie personală a pictorului Eugen Valeriu Leia, primeşte cu multă ospitalitate iubitorii de artă la Gaeria 'Pro Armia' din Timişoara, unde ochiul se poate desfăta în cele peste şaizeci de tablouri în ulei, care prezintă, în majoritate, peisaje şi flori. De la vasele cu liliac înflorit şi lăcrămioarele proaspete ce stau într-un coş răsturnat, până la trandafirii viu coloraţi, margaretele câmpeneşti, macii roşii şi albăstrelele aşezate cuminţi în rame, ori crizantemele tomnatice, artistul trece prin toate anotimpurile, în pastel şi culori puternice. Printre tablourile cu flori, apar cuminţi peisaje văratice din satul românesc, cu colibe şi case ţărăneşti, împrejmuite de grădini şi garduri lângă care pasc animalele. Expoziţia rămâne deschisă până la 15 august. Intrarea este liberă iar exponatele sunt de vânzare.

Filmul "Avatar: Special Edition", ce conţine opt minute suplimentare faţă de cel original, va fi lansat în cinematografe pe 27 august, pentru o perioadă limitată, exclusiv în sălile Digital 3D şi Imax 3D. Spectatorii vor avea astfel posibilitatea de a descoperi noi creaturi de pe planeta Pandora şi de a vedea noi scene de luptă. Versiunea originală a filmului "Avatar" a fost lansată pe Blue-ray şi DVD pe 22 aprilie, iar versiunea extinsă, care va conţine cele opt minute suplimentare, va fi lansată în aceste două formate către sfârşitul anului. Realizat sub forma unui thriller science-fiction de aventuri, care prezintă povestea unui puşcaş marin ajuns pe o planetă populată de extratereştri uriaşi şi albaştri, "Avatar" este considerat cel mai scump film din istorie, cu un buget de 500 de milioane de dolari. În ianuarie, "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie - 2,7 miliarde de dolari -, depăşind vechiul record, de 1,8 miliarde de dolari, deţinut de "Titanic", regizat de acelaşi James Cameron.

Rămăşiţele unei creaturi - un corp perfect conturat cu piele albicioasă, ce seamănă cu un extraterestru - au fost descoperite într-un sat thailandez. În acest timp locuitorii ţin ritualuri în aşteptarea oamenilor de ştiinţă. Seamănă cu un extraterestru şi totuşi nimeni nu a reuşit până acum să-şi dea seama ce este de fapt. Un fotograf a avut şansa să surprindă momentul în care mai mulţi localnici din satul thailandez au făcut descoperirea uluitoare. Într-o lume guvernată de superstiţii şi tradiţii care mai de care mai ciudate, nu e de mirare că odată ce s-au văzut în faţa unei asemenea creaturi, oamenii au început să facă un adevărat ritual, pentru a-i aduce un tribut. Au ars beţigaşe parfumate, au uns corpul găsit cu cenuşă şi l-au pictat, ca să-l apere de duhurile rele. Şi, mai mult decât atât, ca să conserve rămăşiţele descoperite pentru a fi studiate de oamenii de ştiinţă, localnicii au adus chiar şi un ventilator, ca nu cumva aerul din jur să nu fie împrospătat.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!