DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.55 - 07.00
Retroeducatia • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

15 iulie 2010

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România inaugurează astăzi Colecţia Muzeale a Armenilor Transilvăneni – ARCA din Dumbrăveni, jud. Sibiu. Este vorba despre o colecţie a memoriei şi a amintirilor adunate simbolic în bagajele cu care armenii au venit în Transilvania. Sunt imagini, idei, obiecte şi fotografii care povestesc despre istoria, religia şi viaţa privată a armenilor transilvăneni, ramură distinctă a diasporei istorice armeneşti din România. Proiectul a avut drept primă etapă reabilitarea spaţiilor în care se deschide colecţia ARCA din cadrul Castelului Apafi, clădire monument istoric ă cărei construcţie a început în anul 1552.

Trupa britanică Faithless va deschide Ciuc Summer Fest cu un show în care va include piese de pe toate cele şase albume şi, bineinţeles, câteva surprize, asa cum şi-a obisnuit deja fanii. Ciuc Summer Fest va avea loc in perioada 16-18 iulie, în cadrul complexului Zone Arena, din Bucureşti şi va aduce în Capitală atât trupe româneşti, cât şi artişti străini. Headline-urile ale unui "întreg sfarsit de saptamana de petreceri" sunt Faithless, Pink Martini si Gary Moore, pe scena festivalului urmînd a urca şi Suie Paparude, Urma, Vita de Vie, Sensor, Discoballs, La Orchestre de Roche, Kumm, Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, E.M.I.L, The MOOoD si The Mono Jacks.

Formaţia Les Trois Mains din Germania va prezenta duminică 18 iulie, de la ora 18 un concert la Biserica Lutherană din Bucureşti. În program, sunt prezentate lucrări de: Georg Philipp Telemann, Isabella Leonarda, Girolamo Frescobaldi, Antonio Vivaldi, Biagio Marini, Alessandro Piccinini. Alături de Georg Philipp Telemann şi Antonio Vivaldi, formatia Les trois Mains va prezenta lucrări ale unor compozitori italieni ai secolului XVII, mai puţin cunoscuţi, virtuozi ai vremurilor lor: Giovanni Antonio Pandolfi Mealli, Andrea Falconieri şi Tarquinio Merula.

După 15 ani de pauză, Guns N' Roses, trupă-simbol a muzicii rock, s-a reunit pentru turneul "Chinese Democracy", în cadrul căruia pe 21 septembrie va ajunge şi la Bucureşti. Deşi din perioada de glorie în trupă a mai rămas doar solistul Axl Rose, criticii spun că ultimul album marchează o revenire în forţă a stilului Guns N' Roses. Consideraţi încă de la apariţie drept "următorii Rolling Stones", Guns N' Roses au vândut până acum peste 100 de milioane de albume, iar hituri precum "Sweet Child O'Mine", "Don't Cry" sau "November Rain" sunt încă fredonate în întreaga lume.

34% dintre românii ar pleca în altă ţară din Uniunea Europeană pentru a căuta un loc de muncă dacă ar ajunge şomeri, în timp ce 23% dintre cetăţenii Uniunii Europene ar face acelaşi lucru, relevă un studiu Eurobarometru dat recent publicităţii. Cei mai mulţi dintre repondenţii din România (39%), faţă de 29% media în Uniunea Europeană, au indicat calitatea mai bună a vieţii ca principal motiv pentru care s-ar muta într-o altă ţară iar 32% dintre români (faţă de 25% media UE) au indicat drept explicaţie condiţiile mai bune de muncă. Unul din 25 de români care ar rămâne şomeri s-ar duce în altă ţară din regiune pentru a cunoaşte noi locuri sau a întâlni noi oameni.

Mădălina Manole, supranumită "Fata cu părul de foc", una dintre vocile cele mai bune ale României, a decedat ieri în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani, lăsând în urmă o carieră de succes începută la vârsta de 15 ani, un soţ şi un copil în vârstă de un an, dar şi refrene de neuitat. Mădălina Manole şi-a făcut debutul în muzica folk între 1982 şi 1985, când a devenit membră a cenaclului "Serbările Scânteii Tineretului" condus de Lucian Avramescu şi a făcut parte din duetul Alfa şi Beta. Între 1985 şi 1988 a studiat canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă, la clasa condusă de Ionel Tudor şi Mihaela Runceanu. În 1988 Mădălina Manole a debutat la Festivalul Naţional Mamaia, unde a obţinut o menţiune cu melodia "Un om sentimental". Participarea la festival a marcat începutul colaborării cântăreţei cu compozitorul Şerban Georgescu, care avea să-i devină mai târziu şi soţ pentru 15 ani. Între 1990 şi 2000 Mădălina Manole a susţinut peste 3.000 de concerte şi a lansat cântece de mare succes, printre acestea numărându-se "Te-am văzut, mi-ai plăcut", "Fată dragă", "Ei şi ce", "Vreau să uit", "Când dansez cu tine" şi "Tu n-ai avut curaj".

Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan George Apetri, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Evenimentul va avea loc luna viitoare intre 4 și 14 august. Filmul îi are în rolurile principale pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma. Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului "Periferic" este semnat de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri şi spune povestea Matildei, personaj interpretat de Ana Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros - familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.

Turiştii şi nu numai vor avea parte de un eveniment inedit vineri noaptea în comuna Vişeu de Sus, şi anume un concert simfonic susţinut în staţia de cale ferată Paltin, după o călătorie cu mocăniţa pe Valea Vaserului, de cvartetul de coarde 'Classis' din Cluj-Napoca. O astfel de manifestare are loc pentru prima dată iar organizatorii speră să adune câţi mai mulţi turişti. Următorul proiect muzical este un concert rock susţinut de trupa clujeană Hazard, în 7 august. Concertul simfonic în aer liber va dura aproximativ 50 de minute şi va fi susţinut de cvartetul de coarde 'Classis' al Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Pe lângă repertoriul special pregătit pentru această ocazie, membrii cvartetului pregătesc o altă surpriză. Ei vor aduce în staţia Paltin un pian pe care îl vor folosi în reprezentaţia muzicală.

La finalul acestei săptămâni se va desfăşura cea de a şaptea ediţie a Festivalului de muzică veche 'Prin Cetăţile Aradului'. Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Arad, în colaborare cu Complexul Muzeal Arad. Festivalul ce se va desfăşura la câteva dintre monumentele istorice din judeţul Arad, îmbinând istoria cu muzica şi turismul, îşi propune să contribuie de asemenea 'la modificarea resorturilor mentale legate de percepţia publică asupra monumentelor istorice, sursă de dezvoltare a turismului în judeţul Arad'. Ediţia din acest an a evenimentului debutează sâmbătă la ora 16.00, la Muzeul din oraşul Lipova, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură 'Titanii muzicii clasice' al pictorului Dan Merişca, după care tot aici va avea loc recitalul de muzică barocă intitulat 'Duo-uri pentru vioară', susţinut de Alexandra Elena Ene şi Ciprian Octavian Balint.

Serbia va investi 800 milioane euro pentru a-şi putea păstra tinerii de valoare acasă şi pentru a-i detemina pe cei deja plecaţi să se întoarcă în ţară. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul sârb pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică, Snezana Pajovic. Banii vor fi cheltuiţi pentru proiecte ştiinţifice şi infrastructură, pentru reamenajarea laboratoarelor institutelor şi colegiilor, pentru achiziţionarea de echipamente şi pentru construirea de imobile unde să poată fi găzduiţi cercetători. Fondurile au fost obţinute de la Banca Europeană pentru Investiţii, a precizat Pajovic, adăugând că acordurile cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi cu Banca Mondială ce urmează să fie semnate vor aduce fonduri adiţionale.

Spectacolul "Carmen" după Georges Bizet, realizat de Teatrul de Balet Sibiu, va avea loc, mâine, în Piaţa Mare din Sibiu, acesta fiind primul spectacol al instituţiei desfăşurat în aer liber. Coregrafia este semnată de Valentin Barteş, regia de M.C. Ranin, iar dirijor este Gabriel Bebeşelea. Peste 150 de artişti vor fi alături de dansatorii Teatrului de Balet Sibiu. Pe scenă vor urca: Orchestra de Tineret Sibiu, Corul Operei Maghiare Cluj-Napoca, Corul de copii "Aequo Anima" al Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" Sibiu, solişti ai Operei Române din Iaşi şi Bucureşti şi dansatoarea de flamenco Rosa Estrella din Spania. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a municipiului Sibiu cu sprijinul Primăriei.

Celebrul chitarist Steve Vai va concerta la Bucureşti la începutul lunii decembrie, alături de Cvartetul de Coarde al Teatrului Scala din Milano, în cadrul Festivalului Internaţional Music Contaminations. Evenimentul se desfăşoară sub semnul ecologiei, promovând valorile energiilor alternative nepoluante. Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, el fiind şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist. În 1974, Steve Vai lua lecţii de chitară de la un alt celebru chitarist, Joe Satriani. El şi-a continuat, în anii '80, ucenicia în preajma celebrului chitarist Frank Zappa, care a fost impresionat de calităţile sale muzicale şi care, mai apoi, i-a marcat cariera.

Scriitoarea Ioana Bradean îşi va lansa, astăzi, la Bistriţa, oraşul său natal, a doua carte, romanul "Scotch", care a apărut de curând. Evenimentul va avea loc la ceainăria librăriei Casa Cărţii "Nicolae Steinhardt" din Bistriţa, în deschiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului "Poezia e la Bistriţa". Ioana Bradea a debutat editorial în 2004. "Scotch" este imaginea unui dezolant spaţiu postindustrial dintr-un oraş de provincie: uzine dezafectate, muncitorii şi patronii capitalişti ai puţinelor fabrici salvate de la dispariţie, resturi de fier şi beton, crâşma incredibil de ieftină şi blocul de nefamilişti. Aici se schiţează fragil o poveste între un inginer tânăr, încremenit în capcana Fabricii de Aliaje Speciale, şi secretara directorului, care traversează dezolantul peisaj pe role, cu volumul lui Marcus Aurelius în rucsac.

Missy Elliot, una dintre cele mai cunoscute interprete hip-hop din lume, concertează, pe 16 iulie, în clubul Bamboo din Mamaia. Biletul de intrare la eveniment este de 100 de lei. Câştigătoare a şase premii Grammy, Missy Elliot este singura artistă hip-hop care a reuşit să strălucească atât pe scenă, cât şi în spatele acesteia, ca producător şi compozitor pentru unii dintre cei mai renumiţi interpreţi, precum Whitney Houston, Janet Jackson, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Aaliyah, Ciara şi Destiny's Child. De-a lungul timpului, a reuşit să creeze un adevărat imperiu muzical prin producţiile sale. A fost prima artistă care a realizat un videoclip în format 3D şi a câştigat numeroşi fani prin stilul inovator şi îndrăzneţ al pieselor sale.

Tablourile "Turn la Târgovişte", de Gheorghe Petraşcu, şi "La păşune", de Nicolae Grigorescu, vor fi scoase la licitaţie duminică, la Bucureşti. Potrivit Goldart, "Turn la Târgovişte", de Gheorghe Petraşcu, este un ulei pe carton, semnat dreapta jos cu negru. Lucrarea este estimată la 90.000 - 150.000 de lei. În acelaşi timp, "La păşune", de Nicolae Grigorescu, este un ulei pe carton, semnat dreapta jos cu roşu şi pe verso are trecută autentificarea maestrului. Tabloul este estimat la 130.000 - 150.000 de lei. Goldart va mai scoate la licitaţie, duminică, lucrările: "În mahala" de Aurel Băeşu, "Peisaj cu pod" de Ştefan Popescu, "Natură statică cu cărţi" de Jean Cheller, "Bătrâneţe" de Constantin Piliuţă. Expoziţia premergătoare licitaţiei va fi deschisă la Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, vineri şi sâmbătă, între orele 10.00 şi 19.00.

200 de elevi, absolvenţi ai clasei a XI-a din întreaga ţară, vor participa, începând de astăzi şi până pe 29 iulie, la 'Junior Summer University'. Este vorba despre un proiect iniţiat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai.Timp de două săptămâni, 15 facultăţi din instituția clujeană vor organiza cursuri şi seminarii pentru grupurile de participanţi. Proiectul răspunde nevoilor viitorilor studenţi de a intra în contact direct cu mediul universitar şi de a experimenta sistemul de studii şi conţinutul programelor educaţionale din Universitatea Babeş-Bolyai, prin simularea procesului de predare-învăţare şi a examenelor.

Cele mai bune fotografii realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în decursul anilor 2008 şi 2009 pot fi văzute până pe 8 august la Uranus 144. Evenimentul are loc după ce timp de o lună lucrările au fost expuse pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României. O expoziţie outdoor, "Mediafax Foto - Best of" reuneşte cele mai bune fotografii de presă ale anilor 2008 şi 2009, cu scopul de a readuce evenimentele văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat în locul în care ele s-au desfăşurat, în spaţiul public. Ajunsă la a treia ediţie, "Mediafax Foto - Best of" redă evenimente de primă pagină, dar şi fragmente memorabile de viaţă.

Formaţia americană Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge şi fusion din lume, supranumită şi 'micuţa orchestră', va reveni, la sfârșitul acestei săptămâni, la Bucureşti. Trupa va susţine un concert în cadrul Ciuc Summer Fest 2010. Pink Martini, al cărui show este programat pentru 17 iulie, este cea de-a treia prezenţă, după Faithless şi Gary Moore, care a confirmat participarea la eveniment. Pink Martini este formată din 12 muzicieni, bazele acesteia fiind puse, în 1994, la Portland, de pianistul Thomas M. Lauderdale. Muzica lor amestecă, într-o manieră proprie, diferite genuri, precum lounge, latino, jazz sau chiar muzica clasică.

O copie rară a romanului de debut al scriitorului Arthur Conan Doyle, în care a fost descris pentru prima oară personajul celebrului detectiv Sherlock Holmes, va fi scoasă la licitaţie astăzi, la Londra. "A Study in Scarlet" ar putea fi cumpărat, în opinia specialiştilor, pentru suma de 400.000 de lire sterline. Evenimentul va avea loc în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's. În această carte este descris pentru prima oară celebrul detectiv Sherlock Holmes şi se explică modul în care acesta şi Dr. Watson au devenit buni prieteni. În lume există doar două volume din acest roman care conţin autograful autorului, iar copia licitată de casa Sotheby's este unul dintre acestea.

Academia de film americană a anunţat că, începând din 2011, vor exista cinci pelicule nominalizate la categoria "cele mai bune efecte vizuale", faţă de trei, cum a fost până anul acesta. Această regulă nouă şi o revizuire a definiţiei lungmetrajelor de animaţie au fost anunţate săptămâna trecută într-un comunicat emis de Academia de film americană. În fiecare an, membrii din consiliul Academiei de film americane analizează şi uneori revizuiesc regulile care guvernează cursa pentru Oscar. Totodată, instituţia a anunţat că filmele de animaţie mai lungi de 40 de minute vor fi eligibile, începând din 2011, la categoria "cel mai bun lungmetraj de animaţie". Potrivit regulamentului anterior, un lungmetraj de animaţie trebuia să aibă o durată de cel puţin 70 de minute pentru a putea fi nominalizat la această categorie. Din 2011, durata tuturor scurtmetrajelor de animaţie, artistice şi documentare nominalizate la Oscar va fi de maximum 40 de minute.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!