DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

12 iulie 2010

Şapte facultăţi din cadrul Universităţii din Oradea organizează, în acest an, examen de admitere pentru studiile la nivel de licenţă, înscrierile urmând să înceapă astăzi, atât pentru ciclul de licenţă, cât şi pentru cel de masterat. Cele 18 facultăţi orădene oferă peste 5.000 de locuri la cursuri de licenţă. Atât taxa de înscriere, cât şi cea de contestaţie, în valoare de 150 de lei, şi cea de înmatriculare, de 100 de lei, au rămas la acelaşi nivel ca anul trecut. O altă noutate a admiterii din acest an este faptul că viitorii studenţi şi masteranzi pot să îşi descarce formularele de înscriere de pe site-ul Universităţii şi să le ducă la facultăţi gata completate. Candidaţii îşi vor putea depune dosarele de înscriere la facultăţi începând de astăzi și până vineri, între orele 8.00 şi 14.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 9.00 şi 12.00.

IRSCA Gifted Education şi Şcoala Genesis organizează, începând de astăzi și până sâmbătă, o Şcoală de excelenţă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani. Cursurile, orientate spre descoperirea şi valorificarea talentelor, oferă copiilor şansa să afle ce aptitudini şi înclinaţii au pentru viitoarele profesii pentru care vor opta. În cadrul şcolii va fi o echipă de psihologi şi traineri experimentaţi care prin jocuri de cunoaştere, perspicacitate şi inteligenţă îi vor învăţa pe copii să-şi dezvolte potenţialul creativ şi intelectual şi să prindă încredere în valoarea personală, invitându-i totodată pe cei mici să viziteze instituţii culturale sau muzee. Şcoala de excelenţă se adresează, de asemenea, şi părinţilor oferindu-le acestora ocazia de a discuta cu specialişti în educaţia de excelenţă şi de a se familiariza cu concepte psihopedagogice moderne şi utile pentru o cunoaştere mai bună a propriului copil şi o orientare şcolară şi profesională a acestuia în mod diferenţiat, în funcţie de aptitudini şi de tipurile de inteligenţă cu care este înzestrat.

Liceenii care doresc să ajungă jurnalişti vor avea posibilitatea ca începând de astăzi să participe la o nouă etapă a Taberei Naţionale pentru Jurnalism organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Iaşi la Tabăra Muncel. Aflată la cea de-a XV-a ediţie, Tabăra Muncel, din localitatea Mogoşeşti-Siret, va avea trei secţiuni: presă scrisă, radio şi televiziune. La competiţia care se va desfăşura de-a lungul a şase zile vor participa 60 de elevi şi cadre didactice. Premiile vor fi acordate de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, iar cele mai bune materiale vor fi incluse în revista taberei.

60 de fotografii realizate de Richard Avedon, printre care se numără un portret al celebrei Marilyn Monroe şi patru ale membrilor trupei Beatles, vor fi scoase la licitaţie de casa Christie's, la Paris, pe 20 noiembrie. Aceasta este cea mai mare colecţie de opere ale celebrului fotograf american ce va fi scoasă la licitaţie.
Valoarea colecţiei a fost estimată la o sumă cuprinsă între trei milioane de euro şi cinci milioane de euro, au precizat experţii casei Christie's. Fondurile obţinute vor fi donate Fundaţiei Richard Avedon, al cărei scop principal este de a conserva şi valorifica moştenirea lăsată de celebrul fotograf american, decedat în 2004.

Oamenii de ştiinţă australieni au reuşit să obţină după zece ani de cercetări un 'supercrevete', mai mare şi mai savuros decât specia naturală. Experţii în biologie moleculară ai Organizaţiei pentru cercetări industriale şi ştiinţifice din Australia au analizat ADN-ul crustaceului timp de opt generaţii până au identificat calităţi precum culoarea, gustul şi mărimea. Potrivit acestor oameni de ştiinţă, crevetele uriaş creşte cu 20% mai repede decât ceilalţi, iar în viitor s-ar putea dubla producţia în Australia, unul dintre cei mai mari importatori din lume. Unul dintre avantajele 'supercrevetelui' este că nu are nicio boală, pentru că biologii pot localiza şi elimina orice potenţial virus.

Spectacolul cu celebra lucrare "Don Giovanni" a marelui compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart va fi pus în scenă la Opera Română din Cluj, de regizorul Tompa Gabor. Premiera va deschide stagiunea instituţiei culturale clujene pe 10 octombrie. Scenografia va fi concepută de Carmencita Brojboiu, care va relua, astfel, colaborarea sa cu reputatul regizor Tompa Gabor. Piesa care a lansat mitul lui Don Juan este "Seducătorul din Sevilla şi Oaspetele de piatră" de Tirso de Molina, publicată în 1630, la Barcelona.

Ghizii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia îi vor primi pe vizitatori, din toamna acestui an, costumaţi în personaje istorice, precum Traian, Decebal, Mihai Viteazul sau Avram Iancu. Directorul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, a declarat că instituţia a câştigat un proiect la concursul organizat de Administraţia Fondului Cultural Naţional prin care va achiziţiona 20 de costume de epocă, reproduceri ale ţinutelor unor personaje istorice. Rustoiu a spus că proiectul numit "Ţinutele Istoriei" are o valoare de aproape 26.000 de lei şi este al doilea ca valoare finanţat de AFCN în acest an. El a adăugat că proiectul îşi propune să dinamizeze expoziţiile muzeului şi, prin costumarea ghizilor în personaje istorice, să atragă un număr cât mai mare de vizitatori.

35 de cursanţi din 17 ţări învaţă limba română, în luna iulie, în România.
Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească sunt organizate de Institutul Cultural Român la Braşov si vor fi completate de prelegeri de istorie, literatură, cinematografie, politică şi jurnalism, susţinute de profesori universitari, cercetători, personalităţi ale vieţii publice bucureştene şi braşovene. Cursanţii vor mai participa deasemenea la ateliere de creaţie (scriere creativă, dans de societate din secolul al XIX-lea, gastronomie, costume de epocă, meşteşuguri) şi la proiecţii de film românesc urmate de întâlniri cu cineaşti şi critici de film. Sâmbăta şi duminica, participanţii vor beneficia de un program de documentare culturală.

Cadrele didactice care vor preda în anul şcolar 2010-2011 cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în Spania, Italia şi Belgia vor fi plătite cu 30,5 euro pe oră brut, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Numărul maxim de ore ce pot fi efectuate lunar de un profesor este de 72, se precizează în ordin. Pentru predarea cursului se organizează grupe care conţin, în medie, 20 elevi, dar nu mai puţin de 15 şi nu mai mult de 25. Personalul care predă cursul este numit prin ordin al ministrului Educaţiei şi încheie contract de colaborare cu Institutul Limbii Române, notează Agerpres.. Cursul este structurat pentru toate nivelurile de învăţământ preuniversitar, în format de 2 ore pe săptămână, fiind un curs extracurricular, opţional. Potrivit metodologiei, cursul poate fi urmat de orice elev, indiferent de naţionalitate, iar suporturile de curs şi alte materiale didactice sunt asigurate de Institutul Limbii Române.

FESTIVALUL DEGUSTATORILOR DE FILM SI ARTA CULINARA, va avea loc în această toamnă în Portul Cultural Cetate, în perioada 1-11 septembrie 2010. Evenimentul este organizat de Asociaţia Film România împreună cu Fundaţia pentru poezie "Mircea Dinescu". Festivalul se adresează atât iubitorilor de film din România, cât şi pasionaţilor de artă culinară. Programul evenimentului, desfasurat sub patronajul poetului gastronom Mircea Dinescu, include proiectii cu cele mai bune filme realizate in Balcani, castigatoare ale celor mai importante trofee la marile festivaluri cinematografice mondiale, workshop-uri (CINEASTII DIN BALCANI, DE LA PROVINCIALISM LA PALME D'OR), spectacole artistice si culinare etc.

Trupa britanică Faithless promite că va deschide Ciuc Summer Fest cu un show în care va include piese de pe toate cele şase albume şi, bineinţeles, câteva surprize, asa cum şi-a obisnuit deja fanii. Ciuc Summer Fest, care va avea loc in perioada 16-18 iulie, în cadrul complexului Zone Arena, din Bucureşti, va aduce în Capitală atât trupe româneşti, cât şi artişti străini. Capetele de afiş ale unui "întreg sfarsit de saptamana de petreceri" sunt Faithless, Pink Martini si Gary Moore, pe scena festivalului urmînd a urca şi Suie Paparude, Urma, Vita de Vie, Sensor, Discoballs, La Orchestre de Roche, Kumm, Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, E.M.I.L, The MOOoD si The Mono Jacks.

Concertul Cranberries din 20 iulie se mută la Zone Arena. Spectacolul fusese anunţat iniţial pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală. Schimbarea locaţiei va îmbunătăţi vizibilitatea locurilor pentru toate categoriile de bilete. Amplasarea sectoarelor şi dispunerea locurilor în tribune va fi aceeaşi. Spectatorii pot verifica harta locaţiei, care este disponibilă începând de ieri pe site-ul eventim.ro. Programul evenimentului rămâne neschimbat: accesul la concert este permis începând cu ora 18.30. Concertul Cranberries va dura aproape două ore.

După 15 ani de pauză, Guns N' Roses, trupă-simbol a muzicii rock, s-a reunit pentru turneul "Chinese Democracy", în cadrul căruia pe 21 septembrie va ajunge şi la Bucureşti. Deşi din perioada de glorie în trupă a mai rămas doar solistul Axl Rose, criticii spun că ultimul album marchează o revenire în forţă a stilului Guns N' Roses. Consideraţi încă de la apariţie drept "următorii Rolling Stones", Guns N' Roses au vândut până acum peste 100 de milioane de albume, iar hituri precum "Sweet Child O'Mine", "Don't Cry" sau "November Rain" sunt încă fredonate în întreaga lume.

Cel mai recent lungmetraj al lui Radu Mihaileanu, "La Source des Femmes", are un buget de 8,8 milioane de dolari si va fi coprodus de paCorp, compania lui Luc Besson, Elzevir Films, si de regizorul roman, informeaza revista americana de specialitate Variety. Scenariul peliculei este scris de Radu Mihaileanu, impreuna cu Alain-Michel Blanc, alaturi de care regizorul roman a lucrat şi la "Concertul". Actiunea filmului "La Source de Femmes" se desfasoara intr-un sat izolat, unde femeile isi ameninta barbatii ca nu vor mai face sex cu ei daca nu le aduc apa de la singura fantana din zona, situata pe un deal indepartat. Filmarile sunt programate sa debuteze in octombrie, iar lansarea filmului va avea loc, cel mai probabil, in primavara lui 2011.

Regizorul american James Cameron va semna un documentar în format tridimensional despre turneul trupei americane Black Eyed Peas. Documentarul va beneficia de aceeaşi tehnologie revoluţionară pe care celebrul regizor a folosit-o la "Avatar", lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Will.i.am, liderul trupei, spune că pelicula va fi filmată în America de Sud şi că va fi lansată în 2011. Trupa americană a devenit prima din lume care a vândut un milion de single-uri online în Marea Britanie, cu melodia "I Gotta Feeling".

Licitaţia pentru restaurarea Hanului Gabroveni din Capitală, un proiect de 4,7 milioane de euro, finanţat prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European, dar şi de la bugetul de stat, va avea loc pe 20 septembrie, potrivit unui anunţ de intenţie postat pe site-ul licitatia.ro. Prin acest anunţ de intenţie, firmele interesate de acest proiect de restaurare pot începe să solicite Unităţii de Management a Proiectelor, din cadrul Ministerului Culturii, informaţiile necesare în vederea depunerii ofertelor. Proiectul urmăreşte transformarea Hanului Gabroveni într-un centru cultural european, care va găzdui Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ArCub şi Institutul de Memorie Culturală - Cimec, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii. Prima parte a proiectului, finanţată prin SEE, ar trebui finalizată, conform acordului încheiat cu mecanismul financiar, în aprilie 2011, în timp ce restul lucrărilor ar trebui să se încheie până la sfârşitul anului 2011.

Cântăreaţa americana Aretha Franklin, supranumită "regina muzicii soul", va fi acompaniata la pian, de fostul secretar de stat american Condoleezza Rice, în timpul unei gale de caritate care va avea loc la Philadelphia în această lună, potrivit Mediafax. Aretha Franklin si Condoleezza Rice vor canta pe scena Mann Center for the Performing Arts din Philadelphia, pe 27 iulie. Fondurile obţinute vor fi donate în favoarea unor programe educative din Statele Unite. Fostul secretar de stat american o va acompania pe Aretha Franklin la pian, în timp ce aceasta va interpreta câteva dintre hiturile ei, precum "Say A Little Prayer" şi "Natural Woman", dar şi melodii incluse pe cel mai recent album al său, intitulat "A Woman Falling Out Of Love". Rice va interpreta şi cateva pasaje de muzica clasică, fiind acompaniata de Philadelphia Orchestra.

Cântăreţul american Prince a anunţat că va lansa următorul său album, intitulat "20Ten", în mod gratuit, peste 2,5 milioane de copii ale acestuia urmând să fie distribuite, în această lună ca insert-uri ale unor ziare şi reviste europene, informează site-ul hollywoodreporter. În Marea Britanie, albumul va fi distribuit gratuit împreună cu publicaţiile Daily Mirror şi Daily Record. În cadrul aceleiaşi iniţiative, Prince va acorda primul său interviu pentru o publicaţie britanică din ultimii 10 ani şi va lansa un concurs pentru obţinerea de bilete la concertele pe care artistul american le va susţine în această vară în Europa. Totodată, ediţia germană a celebrei reviste Rolling Stone a anunţat că numărul său din luna august, care va aparea pe piaţă pe 22 iulie, va avea ca insert noul album semnat de Prince.

Autobiografia lui Keith Richards, în care chitaristul dă detalii despre viaţa amoroasă, consumul de droguri şi infidelitatile lui Mick Jagger, ar putea duce la destrămarea trupei Rolling Stones, potrivit săptămânalului britanic News of the World. Chitaristul povesteşte în autobiografia "Life" despre viaţa "sălbatică" pe care o duce solistul Rolling Stones. Apropiaţi ai lui Richards au declarat că prima variantă a cărţii conţinea detalii care ar fi putut pune capăt colaborarii între chitarist şi Mick Jagger. Aceleaşi surse spun că managementul trupei i-ar fi cerut deja lui Richards să scoată anumite pasaje din carte, însă acesta ar fi hotărât să nu renunţe la versiunea sa. Apropiaţii trupei se tem că versiunea finală a carţii, care va fi publicată în octombrie, ar putea distruge trupa, mai ales ca Richard şi Jagger au mai avut probleme - în anii '80 au petrecut trei ani fara să-şi vorbească, după o ceartă.

Academia de film americană a anunţat că, începând din 2011, vor exista cinci pelicule nominalizate la categoria "cele mai bune efecte vizuale", faţă de trei, cum a fost până anul acesta, informează hollywoodreporter.com. Această regulă nouă şi o revizuire a definiţiei lungmetrajelor de animaţie au fost anunţate saptămâna trecută într-un comunicat emis de Academia de film americană. În fiecare an, membrii din consiliul Academiei de film americane analizează şi uneori revizuiesc regulile care guvernează cursa pentru Oscar. Anul acesta, principala modificare se referă la categoria "cele mai bune efecte speciale", unde numărul peliculelor nominalizate este limitat la trei din 1996.

O serie de evenimente prin care se aduce un omagiu României, incluzând proiecţia filmului documentar "Ultimele zile ale lui Ceauşescu", vor fi organizate la festivalul de teatru Avignon Off, la care anul acesta îşi prezintă spectacole două teatre româneşti, se arată pe site-ul festivalului. Teatrul Bourg-Neuf, în colaborare cu Casa Jean-Vilar şi Institutul Cultural Român din Paris, organizează la Avignon, în perioada de ieri începând până pe 16 iulie, o serie de evenimente sub genericul "Completement l'Est !", menite să aducă un omagiu României.

Pentru mai bine de 40 de ani, piesa "Dazed and Confused" a fost considerată emblematică pentru Jimmy Page şi Led Zeppelin, însă ea aparţine de fapt cântăreţului de folk Jake Holmes. Piesa a fost scrisă de Holmes şi înregistrată în 1967, pe albumul său "The Above Ground Sound of Jake Holmes". Doi ani mai tarziu, în 1969, "Dazed and Confused" apărea pe primul album Led Zeppelin, atribuită lui Jimmy Page. De atunci, Page a încasat toate drepturile de autor iar Jake Holmes (acum în vârstă de 73 de ani) îşi cere, în instanţă, drepturile.

Therion a finalizat noul material discografic care cuprinde 13 piese. "Sitra Ahra" va fi masterizat în America iar lansarea propriu-zisă va avea loc în toamnă. Christofer Johnsson, liderul trupei, promite că noul material va fi ceva foarte spectaculos chiar şi pentru standardele Therion. Therion este o formaţie suedeză de symphonic metal fondată în 1987 de către Christofer Johnsson sub numele de Blitzkrieg. În perioada 1987-1993, trupa a abordat stilul death metal, urmând ca din 1994 să se orienteze către stilul care o va consacra, symphonic metal. Subiectele abordate în general de trupă fac trimitere către mitologia nordică iar versurile sunt scrise de Thomas Karlsson, fondator al ordinului magic Dragon Rouge. Până acum trupa ne-a vizitat ţara de două ori, prima data în 2005 şi a doua oară pe 9 decembrie 2006 la Sala Palatului cu concertul "Therion goes classic", alaturi de 170 de muzicieni de muzică clasică din România.

O budincă "aromatizată" cu părul prinţesei Diana, lansată pe piaţă cu ocazia unei expoziţii suprarealiste organizate la centrul cultural Barbican din Londra, a stârnit furia fanilor acesteia, informează express.co.uk. Producătorul controversatei conserve, Bompas & Parr, a cumpărat păr de-al prinţesei Diana, de pe site-ul eBay, de la un colecţionar de şuviţe din părul celebrităţilor, şi s-a folosit de fragmente din acesta pentru a prepara desertul, vândut la borcan, la preţul de 5 lire sterline (6,07 euro). Desertul ar putea ajunge şi în magazine, după ce distribuitori de top şi-au manifestat interesul pentru a-l comercializa.Nu este pentru prima dată când Bompas & Parr stârnesc controverse cu creaţiile lor culinare. Anul trecut, cei doi au inundat o clădire din Londra cu patru tone de punci (un cocteil din rom, zahăr, lămâie, n.r.), suficient pentru 25.000 de persoane, şi au creat un cocteil spray din gin tonic.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!