DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

22 ianuarie 2010

Filmul "Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Doctor Parnassus" - de Terry Gilliam, regizorul filmelor "Armata celor 12 maimuţe" şi "Regele pescar" va avea premiera în cinematografele româneşti astăzi, când se împlinesc doi ani de la moartea lui Heath Ledger. Heath Ledger a murit în timp ce lucra la acest film, iar Terry Gilliam a trebuit să găsească soluţii pentru a finaliza lucrul, în absenţa unuia dintre actorii principali. O poveste fantastică, situată la limita inimaginabilului, "Dr. Parnassus" invită spectatorul într-o captivantă şi explozivă cursă împotriva timpului.

Luni, 25 ianuarie, de la ora ore 10, va avea loc la Opera Naţională Bucureşti audiţia în vederea selecţionării câştigătorului sau câştigătoarei bursei Exploring ballet with Suzanne Farrell. La auditie sunt aşteptaţi să participe elevi ai şcolilor şi liceelor de coregrafie din toată ţara. Organizarea unei astfel de audiţii are loc pentru prima dată în România şi este realizată de The John F. Kennedy Center for the Performing Arts, cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi al Operei Naţionale Bucureşti. Audiţia va fi condusă chiar de Suzanne Farrell, director artistic al companiei The Suzanne Farrell Ballet, care va fi însoţită de Vanessa T. Thomas, director pentru dezvoltarea audienţei din cadrul Departamentului Educaţie al Centrului John F. Kennedy pentru Artele Spectacolului. Bursa se va desfăşura la Centrul Kennedy, în perioada 26 iulie – 14 august 2010.

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, care a fost selectat în competiţia oficială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (11 - 21 februarie), va avea premiera în cinematografele româneşti la sfârşitul lunii viitoare, informează producătorii români, Strada Film.
"Eu când vreau să fluier, fluier", lungmetrajul de debut al lui Florin Şerban, produs de Cătălin şi Daniel Mitulescu, concurează cu alte 25 de producţii internaţionale, printre care "The Ghost Writer" al lui Roman Polanski. Totodată, Martin Scorsese îşi va prezenta, în cadrul selecţiei oficiale, cea mai recentă producţie, "Shutter Island".

Al patrulea film din seria "Piraţii din Caraibe", produs de studiourile Disney, va fi filmat în Hawaii, a anunţat, Linda Lingle, guvernatorul acestei insule, informează accesshollywood.com. Johnny Depp va interpreta din nou rolul căpitanului Jack Sparrow în "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides".
Filmările vor începe în această vară, în Oahu şi Kauai, iar filmul va fi lansat în 2011. Linda Lingle susţine că producerea acestei pelicule va genera venituri de 85 de milioane de dolari pentru Hawaii, unde turismul a fost destul de afectat de criza mondială. Primele trei filme ale francizei "Piraţii din Caraibe" au generat încasări de peste 2,6 miliarde de dolari pe plan mondial.

Site-ul CNN.com va prezenta, începând de săptămâna viitoare, mai multe conţinuturi de divertisment, după ce un studiu despre comportamentul utilizatorilor platformei a indicat că aceştia sunt foarte atraşi de astfel de conţinuturi, informează Media Guardian. Canalul informativ CNN este cunoscut mai ales pentru reportajele sale în direct şi pentru ştirile de ultimă oră, iar cei mai mulţi utilizatori îi accesau site-ul pentru a fi la curent cu cele mai recente informaţii. Totuşi, un studiu despre comportamentul online al celor care accesează CNN.com a relevat că utilizatorii sunt în căutare de conţinuturi de divertisment.

Ministerul Culturii propune modificarea legislaţiei privind protejarea patrimoniului construit al României, în sensul pedepsirii intervenţiilor neautorizate la monumentele istorice. Declarația a fost făcută de consilierul ministrului Culturii, Hegedus Csilla. Ea a afirmat, în cadrul seminarului "Patrimoniu construit - imbold al comunităţi", care se desfăşoară la Cluj-Napoca, faptul că ministrul de resort, Kelemen Hunor, "este foarte interesat de problema patrimoniului construit şi doreşte modificarea legislaţiei". Potrivit sursei citate, este nevoie de aplicarea pedepselor care există deja, în cazul în care patrimoniul construit nu este restaurat sau nu este restaurat aşa cum trebuie, în condiţiile în care acesta "este extraordinar de important, pentru că poate produce revitalizare economică".

Pelicula "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu şi actriţa Maria Dinulescu vor fi premiaţi, în această seară, în cadrul galei Best Film Fest, care va avea loc la Cinema Studio. Premiile au fost acordate în urma exprimării voturilor criticilor şi presei de specialitate. Cel mai bun film românesc a fost votat "Poliţist, adjectiv". De altfel, pelicula va primi, astăzi, şi distincțiile la categoriile "cel mai bun regizor român"- Corneliu Porumboiu şi "cel mai bun actor într-un film românesc"- Dragoş Bucur. Pe de altă parte, trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un film românesc va fi primit de Maria Dinulescu. În plus, în urma votului, cel mai bun film străin care a rulat în România a fost desemnat "Ticăloşi fără glorie / Inglorious Bastards" de Quentin Tarantino, în timp ce titlul de "cel mai bun film european" a revenit peliculei "Gomorra".

Institutul Geologic al României prin Muzeul Naţional de Geologie organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, 'Târgul de iarnă'. Vizitatorii vor avea ocazia să admire şi să achiziţioneze varietăţi din gama pietrelor preţioase - safire, rubine, smaralde - fie sub formă de bijuterii montate pe metale preţioase, fie în forma lor naturală. Din expoziţie nu vor lipsi florile de mină, elementele de decoraţiuni interioare şi obiectele ornamentale şi de podoabă din minerale şi roci: piramide, sfere, obeliscuri, miniaturi de animale, coliere şi cercei, inele şi brăţări, pandantive şi broşe. Vor fi expuse spre vânzare un număr mare de piese unicat alături de nepreţuitele flori de mină.

Artista britanică LU va susţine, mâine, în Clubul Ţăranului, un concert, care pregăteşte lansarea în România a albumului 'Red'. Lansarea discului este programată pentru luna aprilie, iar piesele de pe noul material sunt deja cunoscute în România sub numele 'Acoustic Red'. Alături de LU va urca pe scenă chitaristul Sorin Romanescu, care a acompaniat-o deja în câteva concerte. Artista, care a început să cânte de la vârsta de 11 ani folk englez şi irlandez, a continuat să compună, să cânte şi să înregistreze, bucurându-se de o carieră de succes în Marea Britanie, Irlanda şi în alte ţări din Europa. Albumul 'Red' a fost promovat în Marea Britanie în cadrul unui turneu, pe care LU l-a susţinut împreună cu Steve Askew, cunoscut producător şi chitarist internaţional.

Regizorul american James Cameron a fost premiat de organizaţia pentru drepturile animalelor PETA pentru felul în care i-a conceput şi prezentat pe locuitorii planetei Pandora. Astfel, James Cameron a primit distincţia "Proggy Award for Outstanding Feature Film" pentru "mesajul plin de inspiraţie care reiese din acest blockbuster". PETA a salutat extraordinarele efecte speciale din acest lungmetraj, care ilustrează într-un mod foarte frumos faptul că animalele nu ar trebui să treacă prin stresul generat de producerea unui film.

Dirijorul bulgar Milen Nachev va evolua la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, în două concerte, programate să se desfăşoare, în această seară şi pe 29 ianuarie, la Sala Radio. Programul recitalului de astăzi, cuprinde integral lucrări de Ceaikovski: Uvertura festivă Anul 1812, op.49, Concertul nr.1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră, op.23 (solist Daniel Goiţi - pian) şi Simfonia a IV-a în fa minor, op.36. În prima parte a concertului din, 29 ianuarie, melomanii vor putea asculta Suita din baletul 'Frumoasa din pădurea adormită' de Ceaikovski, iar partea a doua va cuprinde Te Deum, op.22 de Hector Berlioz, cu participarea Corului Academic Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia şi a Corului de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu. Solistul serii va fi tenorul Marius Vlad Budoiu.

Prima întâlnire a Clubului de proză 'La formarea ideilor', coordonat de scriitoarea Ştefania Coşovei şi moderat de prozatorul Constantin Stan, preşedinte al Secţiei Proză a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, va avea loc marți în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române. Vor fi prezentate noile apariţii editoriale ale scriitorilor Sebastian Sârcă, Stelian Ţurlea, Ştefan Dimitriu, Candid Stoica, precum şi volumul colectiv de proză scurtă 'Domnul deputat se prăbuşeşte' (coordonat de Horia Gârbea). Denis Dinulescu va citi dintr-un volum în pregătire, iar scrierile a două tinere prozatoare Maria Magdalena Jindiceanu şi Alexandra Emilia Bucur vor fi analizate de membrii Clubului.

Volumul 'România în politica externă italiană. 1915-1965. Lumini şi umbre ale unei prietenii istorice', de Giuliano Caroli, va fi prezentat în această seară, în Sala de conferinţe a Accademia di Romania din Roma. Prin intermediul acestui eveniment instituția doreşte să marcheze aniversarea a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Italia. Printre temele tratate de această nouă apariţie editorială se numără: Italia liberală şi 'România Mare', 'România în politica balcanică din anii '20 a lui Mussolini', tratatul cu generalul Averescu, nerealizarea tratatului italo-român între pactul Briand-Kellogg şi Pactul danubian. Autorul volumului, Giuliano Caroli, predă istoria tratatelor şi politica internaţională la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii 'La Sapienza' din Roma şi este profesor de istoria relaţiilor internaţionale la Facultatea de Ştiinţe Politice a Unisu, Universitatea Telematică de Ştiinţe Umaniste 'Nicolò Cusano' din Roma.

Iubitorii culturii spaniole vor avea parte, în luna februarie, de un festival flamenco, vor putea viziona filme în regia lui Carlos Suara şi vor putea participa la evenimente culturale organizate de Ambasada Spaniei la Bucureşti. Festivalul va debuta pe 9 februarie, la Teatrul Odeon, dar lansarea concertului principal va avea loc la Ateneul Român pe 16 februarie. De asemenea, vor fi proiectate filme ale regizorului Carlos Saura, el însuşi urmând să vină la Bucureşti luna viitoare. Între evenimentele care vor mai fi organizate se numără marcarea a două secole de la independenţa statelor ibero-americane, o expoziţie și o masă rotundă pe tema problemei romilor.

Muzeul Naţional de Artă al României va prezenta în acest an la Muzeul Theodor Pallady, în perioada iulie - octombrie, expoziţia temporară 'Volum şi perspectivă în creaţia grafică a lui Theodor Pallady'. Manifestarea face parte dintr-un ciclu iniţiat în anul 2003 cu scopul de a pune în valoare creaţia grafică a lui Theodor Pallady provenind din fondul generos al colecţiei Serafina şi Gheorghe Răut. Aceasta reuneşte 32 de lucrări de grafică, remarcabile prin diversitatea tehnică - de la creion şi acuarelă la tuş, pasteluri şi acvaforte. Tematica este foarte variată, publicul putând admira portrete, nuduri, peisaje și naturi moarte.

Soprana Aurelia Florian şi tenorul Bogdan Mihai, îndrumaţi de Mariana Nicolesco, salutaţi ca mari revelaţii de presa naţională şi internaţională, vor apărea pentru prima dată pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în această seară, în opera 'Don Pasquale', de Gaetano Donizetti. La ONB, Aurelia Florian a fost aclamată în rolurile titulare din 'Gemma di Vergy' şi, respectiv, 'Parisina d'Este', opere rare de Gaetano Donizetti, prezentate în premieră absolută în România. Tenorul Bogdan Mihai a triumfat pe scena ONB în rolul contelui Almaviva din opera Il Barbiere di Siviglia de Rossini, cel mai recent succes al său fiind rolul Tamas în premiera absolută în România a operei 'Gemma di Vergy'.

Filmul omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, va rula cu subtitrare în limbile engleză şi franceză, la Studioul Horia Bernea de la Muzeul Ţăranului Român, respectiv la Cinema "Elvira Popescu", din Bucureşti. Proiecţiile sunt dedicate bucureştenilor care nu vorbesc limba română. Programul se va derula începând de astăzi și până pe 4 februarie. "Amintiri din Epoca de Aur" a fost cel mai vizionat film românesc al anului trecut. Pelicula se concentrează asupra vieţii de zi cu zi a românilor sub dictatura comunistă, degajând căldură şi umor. Poveştile prezentate sunt construite în jurul unora dintre cele mai populare legende urbane ale vremii.

Teatrul Masca va susţine duminică, de Ziua Unirii, un spectacol de muzică şi teatru. Evenimentul va avea loc la staţia de metrou Unirii 1. În prima parte a spectacolului, după ce publicul va primi din partea actorilor cocarde tricolore, Maria Gheorghiu va susţine un recital de folk inedit. După concert, vor fi prezentate selecţii din spectacolele Masca, pentru ca, la final, actorii şi spectatorii să se prindă într-o horă a Unirii.

Actorul Victor Rebengiuc este invitat, mâine seară, de la ora 20 și 30 de minute, la emisiunea "Oameni de presă - generaţia următoare", difuzată de TVR Cultural. Realizatorii emisiunii sunt Oltea Gârţoman şi Sînziana Miloşoiu. Născut la 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc a jucat în piese precum "Bărbierul din Sevillia", "Cum vă place" şi "Regele Lear". Actorul a apărut și în numeroase filme printre care amintim "Pădurea spânzuraţilor", de Liviu Ciulei, "De ce trag clopotele, Mitică?", în regia lui Lucian Pintilie. Recent, Victor Rebengiuc a jucat în pelicula "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, filmul urmând să aibă premiera anul acesta.

"Avatar", "An Education", "District 9", "The Hurt Locker", "Ticăloşi fără glorie", "Neînfrânt", "Precious", "Star Trek: Un nou început", "Up" şi "Up in the Air" fac parte dintre filmele nominalizate la premiile Sindicatului producătorilor americani. Distincțiile vor fi decernate duminică la Los Angeles. De asemenea, potrivit Variety, Sindicatul producătorilor americani va oferi un premiu şi pentru cel mai bun film de animaţie, categorie la care sunt nominalizate producţiile "9", "Coraline", "Fantastic Mr. Fox", "The Princess and the Frog" şi "Up". La categoria "cel mai bun film documentar" concurează "Burma VJ", "The Cove", "Sergio" şi "Soundtrack for a Revolution".

O adaptare a capodoperei cinematografice a lui Ingmar Bergman "Strigăte şi şoapte", în regia lui Andrei Şerban, va avea premiera duminică, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Spectacolul este a treia premieră a stagiunii 2009/2010. Piesa "Strigăte şi şoapte" se va juca în sala studio, care are o capacitate de 75 de locuri. Spectacolul are ca protagoniste patru personaje feminine: Agnes, aflată pe patul de moarte, surorile sale, Karin şi Maria, şi Anna, servitoarea. Pelicula a primit premiul pentru cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu din partea Criticilor de Film din New York şi a avut cinci nominalizări la Premiile Oscar. În spectacolul lui Andrei Şerban personajele feminine sunt interpretate de Anikó Pethő, Emőke Kató, Imola Kézdi şi Csilla Varga.

Dramaturgul Peca Ştefan îşi va prezenta cea mai recentă piesă - "Wire and Acrobats" - la festivalul internaţional de spectacole-lectură hotINK de la New York. Evenimentul se va desfășura începând de mâine şi până pe 31 ianuarie. Lectura piesei lui Peca Ştefan va avea loc pe 30 ianuarie, în regia Anei Mărgineanu. "Wire and Acrobats" prezintă un tânăr scriitor român angajat de un teatru occidental să scrie o piesă despre ţara lui. Acesta improvizează rapid o serie de întâmplări care se petrec pe parcursul unei nopţi în România: un artist care nu se bucură de recunoaştere ameninţă să se sinucidă în centrul Bucureştiului, o femeie visează să-şi ucidă partenerul violent şi să fugă în Islanda, un bărbat ţine să vorbească cu o mumie, crezând că aceasta i-a furat comoara. Peca Ştefan este una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia contemporană românească. A studiat la New York University şi a avut rezidenţe la Royal Court Theatre în 2005, Long Wharf Theatre în New Haven.

Cinefilii sibieni pot vedea în premieră duminică, de la ora 16,00, filme ecologiste la un cinematograf solar. Acesta va fi amplasat în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului. Dacă nu va fi un cer însorit în ziua proiecţiei, ecranul cinematografului va fi alimentat cu energie solară, captată în baterii solare care pot asigura curent timp de opt ore. Sibienii pot vedea la cinematograful solar scurtmetraje cu subiecte ecologiste, timp de 45 de minute. În plus cinefilii vor putea urmări filmele pe patine, pentru că în apropierea cinematografului solar se află patinoarul artificial din oraş.

Lungmetrajele "Inglorious Basterds", "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire" şi "Up in the Air" au primit câte trei nominalizări din partea Sindicatului Actorilor Americani. Premiile vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc mâine seară, la Los Angeles. Filmele "Inglorious Basterds" şi "Precious: Based On the Novel Push by Sapphire" au fost nominalizate la categoria "cea mai bună distribuţie", alături de musicalul "Nine", în care joacă Penelope Cruz şi Daniel Day-Lewis, "The Hurt Locker", o dramă despre o echipă de militari genişti din Irak, şi "An Education". Lungmetrajul "Up in the Air", cu George Clooney în rolul unui bărbat care are responsabilitatea de a concedia angajaţii companiilor care se restructurează, a primit trei nominalizări: George Clooney - la categoria "cel mai bun actor", iar Vera Farmiga şi Anna Kendrick - la secţiunea "cea mai bună actriţă în rol secundar".

Tim Burton va realiza o versiune gotică a clasicului desen animat "Frumoasa din pădurea adormită". Regizorul peliculei "Coşmarul dinaintea Crăciunului", ar putea să o readucă astfel pe Maleficent pe marele ecran, într-o adaptare a clasicei animaţii "Frumoasa din pădurea adormită" realizată de Disney, în care povestea va fi prezentată din punctul de vedere al personajului negativ, Maleficent (Ursitoarea cea rea). Tim Burton este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa ce preferă goticul, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă sau Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!