DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

1 ianuarie 2010

Teresa Garcia Caturla va sustine un concert la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 12 februarie 2010. Inclus in seria evenimentelor World Music Masters, spectacolul va surprinde prin varietatea de stiluri, de la son, mambo, cha cha sau salsa la rumba, timba, guajira sau danzon. Biletele pentru concertul Teresa Garcia Caturla de la Bucuresti pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de pozitia in sala: 70, 100, 120, 140, 160 lei.

Elton John va concerta anul acesta pe 5 iunie, in Piata Constitutiei din Bucuresti. Sir Elton John & Band - World Tour 2010, unul dintre cele mai mari turnee ale anului viitor, este o super productie prezentata de Multimedia si ICO Concerts. Biletele au fost deja puse in vanzare incepand cu 19 decembrie, prin Eventim.

"Shutter Island" de Martin Scorsese şi "The Ghost Writer" de Roman Polanski se numără printre premierele mondiale ce vor fi prezentate în competiţia celei de-a 60-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Evenimentul va avea loc luna viitoare între 11 şi 21 februarie. Primele şapte titluri anunţate în competiţie sunt din ţări precum Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Franţa. Lista completă cu cele 26 de filme din competiţie va fi făcută publică luna aceasta. Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va fi marcată printr-o retrospectivă intitulată "Play It Again...!", alcătuită din 40 de pelicule care au marcat istoria acestui eveniment, extrase din secţiunile Competiţie, Forum, Panorama şi Generation.

Michael Jackson va primi postum un premiu Grammy, la gala de decernare care va avea loc pe 31 ianuarie, în timp ce canadianul Leonard Cohen va fi distins cu un Grammy pentru întreaga carieră. În timpul vieţii, regretatul "rege al muzicii pop" Michael Jackson a primit 13 premii Grammy, majoritatea pentru albumul "Thriller". Această a 14-a recompensare, postumă, va onora "unul dintre artiştii cei mai influenţi" din lume, a explicat Neil Portnow, preşedinte al The Recording Academy, care organizează prestigioasa gală. Pianistul şi compozitorul André Previn, cântăreţul de blues David "Honeyboy" Edwards şi starul muzicii country Loretta Lynn vor primi, de asemenea, câte un Grammy de onoare. Cea de-a 52-a ediţie a premiilor Grammy va avea loc la Nokia Theatre din Los Angeles.

O echipă de cercetători americani a descoperit doi noi anticorpi foarte puternici, care vor permite crearea unui vaccin eficient împotriva virusului HIV, care provoacă maladia SIDA, potrivit unui studiu publicat în revista Science. Medicii speră astfel să stopeze evoluţia acestei maladii infecţioase, care a făcut peste 25 de milioane de victime din 1981 şi până în prezent, mai ales în ţările în curs de dezvoltare şi în special în Africa subsahariană.

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, va fi difuzat, în premieră, luna aceasta, de HBO România. Filmul va fi difuzat pe 10, 13 şi 30 ianuarie. "Poliţist, Adjectiv" este propunerea din acest an a României la premiile Oscar 2010, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza". În 2009, pentru pelicula "Poliţist, adjectiv", Corneliu Porumboiu a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. Tot anul trecut "Poliţist, adjectiv" a primit şi Trofeul la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, urmat de premiul Age D'Or la Festivalul Internaţional din Belgia.

Formatia germana Haggard, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock-medieval din Europa va sustine un concert in data de 14 August 2010 la Bistrita. In cadrul spectacolului care va dura aproximativ doua ore, Haggard va interpreta melodii din repertoriul propriu intr-o orchestratie exclusiva, cu elemente medievale. Trupa se va deplasa la Bistrita cu un autocar special, iar pe scena vor urca 18 muzicieni. Concertul va avea loc in incinta zonei de agrement Heidenfeld din cartierul Viisoara, in cadrul unei tabere de cavaleri. Tabara va gazdui pe timpul zilei principalele ordine de cavaleri din Transilvania care vor sustine spectacole specifice, interactive cu publicul, spectacole cu foc, demonstratii si turnir pe cai. Alte concerte vor fi sustinute de formatiile Trooper si cimpoierii Holloenek din Ungaria. Programul festivalului precum si alte informatii sunt disponibile pe pagina www.bistritamedievala.ro.

Elena Ceauşescu va fi unul dintre personajele documetarului "Wanted First Ladies", regizat de Joel Soler şi produs de Angela Crăciun. Filmul va prezenta portrete ale unora dintre soţiile dictatorilor secolului XX, printre care şi Elena Ceauşescu. Joel Soler şi Angela Crăciun au fost la Bucureşti, pentru a realiza interviuri cu persoane care au cunoscut-o pe Elena Ceauşescu. Aceştia au intervievat atât oameni care i-au fost apropiaţi soţiei dictatorului român, Nicolae Ceauşescu, dar şi persoane care au participat la procesul din 1989, urmat de execuţia cuplului prezidenţial. "Scopul filmului este să arătăm cine au fost femeile acestea şi care a fost rolul lor politic şi să arătăm cum au câştigat şi cum au folosit ele puterea", a afirmat Joel Soler. Documentarul va prezenta opt portrete de soţii de dictator. Filmul "Wanted First Ladies", care are un buget de 350.000 - 400.000 de euro, va ieşi din producţie, cel mai probabil, în septembrie 2010. Joel Soler este preşedinte fondator al institutului francez Cinema Verite. El a mai semnat documentare precum "Uncle Hitler" (2009), "Dynasty of Terror" (2004) şi "Uncle Saddam" (2000).

Muzeul Jacquemart-André din Paris găzduieşte, până pe 11 ianuarie, în cadrul unei expoziţii temporare, 43 dintre lucrările de pictură europeană ale colecţiei baronului Samuel von Brukenthal, descrisă de reprezentanţii instituţiei franceze drept "una dintre cele mai prestigioase colecţii din Europa Centrală a secolului al XVIII-lea". Lucrările sunt prezentate la Paris sub titlul "Bruegel, Memling, Van Eyck... La collection Brukenthal".

Analizele care le-au permis cercetătorilor să concluzioneze că un schelet descoperit în anii '90 în Etiopia aparţine celui mai străvechi strămoş comun al omului şi al maimuţelor reprezintă "descoperirea ştiinţifică" a anului 2009, a anunţat revista Science, în palmaresul ei anual. Vechi de aproximativ 4,4 milioane de ani, comparativ cu Lucy, cel mai vechi schelet de hominid cunoscut până atunci, care are o vârstă de 3,2 milioane de ani, fosilele acestei femele, ce a fost botezată Ardi, au fost descoperite între anii 1992 şi 1994. Paleoantropologii americani au aşteptat 15 ani pentru a anunţa această descoperire, dorind ca teoria lor să fie mai întâi confirmată şi de laboratoarele din străinătate.

Timbre şi piese filatelice dedicate Revoluţiei din 1989 pot fi văzute, până la sfârşitul lunii februarie, în cadrul expoziţiei "România. Decembrie 1989", la Muzeul Naţional de Istorie a României. Manifestarea este structurată tematic, în două capitole importante. Organizatorii proiectului şi-au propus ca primul capitol să ilustreze viaţa românilor în ultimii ani de existenţă ai regimului Ceauşescu, anii '80 iar al doilea capitol al expoziţiei este dedicat Revoluţiei din decembrie 1989.

Cea de-a patra ediţie a Bucharest International Jazz Competition se va desfăşura între 7 şi 13 mai 2010, în Capitală. Evenimentul de anul viitor se adresează trupelor şi vocaliştilor cu vârsta până în 35 ani. Premiile constau în burse, instrumente şi bani, în valoare de până la 7.000 de euro. Anul acesta, ediţia a treia a festivalului a avut loc între 7 şi 13 mai şi a reunit 18 trupe de jazz, din 24 de ţări. Bucharest International Jazz Competition este un concept unic în România. Anual, concursul internaţional a reunit, sub umbrela festivalului EUROPAfest, noii reprezentanţi ai generaţiei de jazz din toată lumea. Îmbinând concertele cu workshopuri şi jam sessions, competiţia înseamnă pentru artişti muzică intensă, creaţie şi schimb de experienţă sub îndrumarea unor experţi internaţionali în domeniu.

Elton John va concerta anul acesta în România. Evenimentul va avea loc pe 5 iunie în Piaţa Constituţiei din Capitală. Concertul de la Bucureşti va face parte dintr-un turneu al artistului. Sir Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub pseudonimul Elton John, s-a născut pe 25 martie 1947, în suburbia londoneză Pinner. Într-o carieră de aproape cinci decenii a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul din cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. El a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998. Printre hiturile sale cele mai cunoscute se numără "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle In the Wind". Cel mai recent album de studio al său este "The Captain & the Kid", lansat în 2006.

Compania de producţie înfiinţată de actorul american Brad Pitt va produce, în colaborare cu Summit Entertainment, lungmetrajul "Vlad", inspirat din legedendele care circulă pe seama contelui Dracula, informează empireonline.com. Acest proiect cinematografic, al cărui titlu este "Vlad", va beneficia de un scenariu scris de actorul Charlie Hunnam, cunoscut pentru rolurile din filmul "Green Street" şi serialul de televiziune "Sons Of Anarchy", regia filmului fiind asigurată de Anthony Mandler, un cunoscut regizor de videoclipuri, care a colaborat deja cu Rihanna şi Eminem. "Vlad" va prezenta povestea tânărului prinţ Dracula, anticipând ascensiunea viitorului domnitor Vlad Ţepeş, monarhul valah aflat în spatele mitului Dracula.

"The Door" şi "Miracle Fish" se numără printre cele zece scurtmetraje de ficţiune care au ajuns pe lista scurtă a propunerilor pentru nominalizări la această categorie a premiilor Oscar. 71 de scurtmetraje au fost înscrise în această categorie, iar peliculele nominalizate vor fi anunţate pe 2 februarie. Cea de-a 82-a gală a premiilor Oscar va avea loc la Kodak Theatre din Los Angeles, pe 7 martie 2010.

Grupul AC/DC concerteaza in Romania pe 16 mai 2010, au anuntat reprezentantii companiei D & D. Potrivit organizatorilor, concertul rockerilor australieni va avea loc in Piata Constitutiei din Capitala. Biletele vor putea fi achizitionate exclusiv prin reteaua Eventim si Humanitas. Primele 20.000 de bilete vor costa 120 de RON, restul biletelor avand pretul de 250 RON - Golden Circle si 450 RON (VIP). La aceste preturi se adauga o taxa de 6% care reprezinta taxa perceputa de punctele de vanzare a biletelor. In cazul primei transe de 20.000 de bilete, fanii isi pot cumpara bilet in doua rate, o practica mai putin folosita pana acum in Romania. AC/DC ar fi trebuit sa cante in Romania anul acesta, la un festival-fantoma ce nu a mai avut loc: Bucharest Rock Arena. Organizatorul acelui eveniment a anuntat concertul, a pus in vanzare biletele iar apoi a disparut din tara. A fost cel mai mare bluf concertistic al anului 2009.

"Shutter Island" de Martin Scorsese şi "The Ghost Writer" de Roman Polanski se numără printre premierele mondiale ce vor fi prezentate în competiţia celei de-a 60-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Evenimentul va avea loc luna viitoare între 11 şi 21 februarie. Primele şapte titluri anunţate în competiţie sunt din ţări precum Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Franţa. Lista completă cu cele 26 de filme din competiţie va fi făcută publică luna aceasta. Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va fi marcată printr-o retrospectivă intitulată "Play It Again...!", alcătuită din 40 de pelicule care au marcat istoria acestui eveniment, extrase din secţiunile Competiţie, Forum, Panorama şi Generation.

Zece timbre care prezintă coperţile unor albume celebre din istoria muzicii britanice au intrat in circulaţie, în Marea Britanie. Discurile prezentate în colecţia de timbre sunt "The Division Bell" - Pink Floyd, "Parklife" - Blur, "London Calling" - The Clash, "Led Zeppelin IV" - Led Zeppelin, "Power, Corruption & Lies" - New Order, "Screamadelica" - Primal Scream, "Let It Bleed" - The Rolling Stones, "A Rush Of Blood To The Head" - Coldplay, "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" - David Bowie şi "Tubular Bells" - Mike Oldfield. Royal Mail spune că a încercat să facă astfel o selecţie a celor mai bune albume din istoria muzicii britanice, dar unele coperţi erau atât de întunecate încât nu au putut fi folosite.

O nouă hartă, mai detaliată, a lui Marte a indicat prezenţa unor văi în jurul ecuatorului acesteia, care atestă existenţa, în trecut, a unui climat umed, cu multe precipitaţii, şi a unui uriaş ocean în emisfera nordică a acestei planete, au anunţat cercetătorii americani, citaţi de France Press. Această hartă, realizată de cercetătorii americani graţie unui nou program informatic, a relevat faptul că ansamblul de văi din jurul ecuatorului lui Marte este de cel puţin două ori mai mare decât precedenta estimare a savanţilor, bazată pe singura cartografiere a planetei Marte existentă până recent. Studiul a fost publicat în cel mai recent număr al revistei Journal of Geophysical Research.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!