DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
19.00 - 21.00
Cafeneaua de stiinta • Transmisiune directa de la cafeneaua:Institute,The Cafe

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Dictionar de personaje literare • Realizator Valentina Leonte

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.30 - 22.00
Bucureştiul in pagini şi imagini sonore • Realizator Relus Muresan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

17 februarie 2010

Astăzi, la ora 19 va avea loc în Sala de Expoziţii a Accademiei di Romania din Roma inaugurarea expoziţiei “Natura arhitectura” a artiştilor Jana şi Gheorghe Andreescu de la Muzeul de Artă din Galaţi. Cei doi artişti vor expune o serie de aproximativ 60 de lucrări şi o instalaţie pe această temă. Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă Mariana Cocoş. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 27 februarie. Patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi cuprinde creaţii de artă românească din a doua jumătate a secolului XIX şi din secolul XX.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „ION SAVA” organizează astăzi o dezbatere pe tema dramaturgiei originale contemporane, intitulată “Piesa românească pe scenă – drepturi şi obligaţii”. La întîlnire sunt aşteptaţi dramaturgi, regizori, actori, critici, directori de teatru, dar şi public de teatru. Aceasta va fi precedată de un spectacol-lectură cu textul câştigător al ediţiei 2009 a concursului Cea mai bună piesă a anului, susţinut de Uniunea Teatrală din România : “Ziua Perfectă” de Antoaneta Zaharia, în regia Elenei Morar şi interpretarea unui grup de actori ai Naţionalului bucureştean. Spectacolul, care se va desfăşura în Sala 99 a TNB, începe la ora 11 iar intrarea este liberă.

Orchestrele şi Corurile Radio îşi invită publicul să audieze lucrări ale compozitorilor W. A. Mozart şi J. Haydn, în două concerte ce se vor desfăşura la Sala Radio astăzi şi pe 19 februarie. Astăseară, de la ora 19, Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, ne va introduce în lumea clasicismului vienez prin interpretarea Micii serenade de W. A. Mozart.

Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare concertează astăzi în capitala Suediei, într-un program-maraton organizat de Institutul Cultural Român din Stockholm. Evenimentul muzical propune două recitaluri de flaut şi chitară clasică. Recitalurile vor avea loc la Academia Regală de Muzică, respectiv la sediul ICR Stockholm. Acesta din urmă face parte dintr-un program de literatură şi muzică dedicat scriitorului suedez Kjell Espmark, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Forumul Cultural Austriac organizează mâine, de la ora 21, in clubul Green Hours, din Bucureşti încă, un concert din seria Austrian Hours at Green Hours: Cvartetul Christoph Pepe Auer. Saxofonistul şi compozitorul Christoph Pepe Auer cântă alături de Philipp Nykrin (pian, sintetizator, electronics), Stephan Kondert (bass) şi Peter Kronreif (drums). Născut în 1981, el este receptat de public ca un adevarat new-comer in plina ascensiune. Auer este deţinătorul a două premii Hans-Koller, iar în 2007 s-a bucurat de un mare succes cu albumul "New York Sessions", fiind elogiat de criticii de specialitate. Cvartetul ne propune o interpretare europeană a compoziţiilor născute la New York şi inspirate de Wayne Shorter, Jimmy Merritt şi Ornette Coleman.

Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, a anunţat, ieri, că a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru Administraţia Fondului Cultural Român. Astfel pentru 2010 au fost alocate aproape patru milioane de lei, din care pentru proiecte teritoriale se încearcă aprobarea a aproape 1.900.000 de lei. De asemenea, ministrul a subliniat că după reorganizarea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional s-a hotărât simplificarea şi încercarea de eficientizare a structurii acestei instituţii. Referindu-se la Filarmonica 'George Enescu' din Capitală, ministrul a precizat că există posibilitatea ca, pentru conducerea acesteia, să se organizeze un concurs deschis şi candidaţilor din afara României, declaraţia venind după ce, la sfârşitul anului trecut, instituţia a fost măcinată de scandaluri între membrii orchestrei şi manageri.

Stagiunea 'Muzica la Palatele Brâncoveneşti' se va desfăşura începând cu luna martie, pe parcursul a şase luni, în organizarea Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti - Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Cu acest prilej, vor fi susţinute recitaluri de pian şi concerte de muzică veche românească în interpretarea unor artişti români şi străini, precum Tatiana şi Alexandru Moroşanu, Alexandru Anastasiu, Lucian Velciu, Ioana Maria Lupaşcu, Andreea Butnaru. Programul va fi deschis pe 7 martie cu recitalul de pian al lui Piotr Szychowski, urmat apoi de recitalul la vibrafon al lui Alexandru Anastasiu iar în 18 aprilie va avea loc concertul formaţiei vocal-instrumentale de muzică veche Anton Pann.

O expoziţie aniversară 'Vasile Grigore - 75' se va deschide în această dimineaţă, în prezenţa maestrului, la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Pe simezele din zona Rectorat a ASE vor fi expuse, până pe 4 martie, peste 50 de lucrări, realizate de artist în întreaga sa carieră. Acestea fac parte din colecţiile maestrului, cele ale Muzeului de Artă 'Vasile Grigore - Pictor şi Colecţionar' şi ale familiei Cristina şi Armand Voicu. Expoziţia aniversară 'Vasile Grigore - 75' face parte din proiectul amplu dedicat formării unei deschideri spirituale complexe către artă, suflet şi minte pe care ASE o promovează în rândul studenţilor şi al comunităţii sale academice, fiind a şasea manifestare de gen organizată în Academie începând cu vara anului 2009.

Scriitoarea Nora Iuga va fi prezentă, pe 24 februarie, la Salonul de poezie de la Stockholm. Aceasta va fi invitata evenimentului alături de Christine Falkenland. De asemenea, vor participa editorul Jonas Ellerström şi actriţa Basia Frydman.
Nora Iuga este una dintre cele mai originale voci ale literaturii române contemporane. Trăsăturile ludice şi suprarealiste ale scriiturii sale s-au conturat încă de la debutul din 1968, cu volumul de versuri "Vina nu e a mea". I-au urmat alte şaisprezece titluri de poezie şi proză, cele mai cunoscute dintre acestea fiind volumele de versuri "Opinii despre durere", "Autobuzul cu cocoşaţi", "Fetiţa cu o mie de riduri".

Unsprezece scrisori pe care autorul american J.D.Salinger le-a scris în perioada 1951-1953 vor fi expuse public la New York. Scrisorile vor putea fi văzute la Morgan Library. Muzeul are în posesie aceste scrisori graţie unei donaţii după achiziţia lor, în 1998. Adresate lui E. Michael Mitchell, unul dintre prietenii apropiaţi ai scriitorului, documentele furnizează numeroase informaţii referitoare la viaţa lui Salinger dinainte şi de după retragerea sa, în 1953, la o reşedinţă din afara New York-ului.

Spectacolul "Ivona, Principesa Burgundiei", montat de László Bocsárdi la Teatrul "Tamasi Aron" din Sfântu Gheorghe, va avea reprezentaţii, în weekend, la Teatrul Bulandra din Capitală. Piesa cu cinci nominalizări la premiile Uniunii Teatrale din România din 2009 şi cu numeroase distincţii la festivalurile de teatru de la Pécs şi Kisvárda, vorbeşte despre lupta cu Forma care denaturează fiinţa lucrurilor şi îl subjugă pe om în drumul căutării de sine. Din distribuţie fac parte Kicsid Gizella, Nemes Levente, Gajzágó Zsuzsa. Mişcarea scenică aparţine Fatmei Mohamed.

Trupa The Bloodhound Gang revine în România, cu un concert în clubul The Silver Church din Bucureşti. Evenimentul va avea loc luna viitoare, pe 15 martie.
Trupa americană de punck-rock alternativ The Bloodhound Gang se află la a doua vizită în România. Membrii formaţiei sunt originari din Quakertown, Pennsylvania, şi au în spate 18 ani de activitate şi 6 milioane de albume vândute. Succesul grupului a început cu albumul "One Fierce Beer Coaster", mai exact cu hitul "Fire Water Burn", un remake după "The Roof is On Fire" lansat în 1985 de Rock Master Scott and the Dynamic Three. Hitul s-a bucurat de difuzări consistente atât la MTV, cât şi la posturile de radio dedicate muzicii alternative. Biletele sunt disponibile la preţurile de 75 de lei sau 100 de lei în seara evenimentului şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim.

O dezbatere dedicată omului de cultură Petre Ţuţea şi un recital de versuri de Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu, Benjamin Fondane, Angela Marinescu, Ion Mureşan şi Simon Vinkenoog vor avea loc pe 25 februarie, la Institutul Cultural Român din Capitală. Evenimentul, intitulat "Vocile lui Petre Ţuţea", ce va avea loc de la ora 18.00, este prilejuit de apariţia celui de-al doilea număr al revistei Academia de Poezie, care cuprinde o serie de articole consacrate acestuia. În prima parte a întâlnirii, Livius Ciocârlie, Mihai Şora şi Vladimir Zamfirescu vor dezbate atât dimensiunea originală a operei lui Ţuţea, unul dintre intelectualii generaţiei anilor '30, cât şi aspecte concrete ale receptării acesteia. Discuţiile vor fi moderate de Luiza Palanciuc.

Cel mai faimos balet pe gheaţă din lume - The Saint Petersburg State Ballet on Ice - soseşte la Bucureşti, pe 14 aprilie, pentru un spectacol care va fi oferit cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse în România. Compus în anul 1875 de Piotr Ceaikovsky, libretul baletului a fost scris de Berghicev şi Ghelzer, având ca sursă de inspiraţie o veche legendă rusă. The Saint Petersburg State Ballet on Ice s-a înfiinţat pentru a oferi o alternativă la baletul clasic şi a realizat un proces lung pentru perfecţionarea figurilor clasice şi a săriturilor pe gheaţă, care s-au concretizat într-un show desăvârşit, extrem de apreciat la nivel mondial.

Rachel Weisz şi Jude Law au primit premiile pentru cea mai bună actriţă, respectiv cel mai bun actor la gala Whatsonstage.com Awards, în cadrul căreia câştigătorii sunt aleşi prin votul publicului de teatru. Actorul Jude Law, în vârstă de 40 de ani, a primit acest premiu graţie interpretării sale din piesa "Hamlet", de William Shakespeare, iar Rachel Weisz, pentru evoluţia sa din piesa "Un tramvai numit dorinţă", ambele fiind produse de Donmar Warehouse Group. Interpretarea actriţei Rachel Weisz a ajutat spectacolul în care a jucat să primească titlul de cea mai bună relansare. Patrick Stewart, starul serialului TV "Star Trek", a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru portretizarea lui Claudius într-o altă producţie "Hamlet", pusă în scenă de Royal Shakespeare Company.

Documentarul "Atacul de la Berna", din seria "Reconstituiri", realizată de Televiziunea Română, va fi proiectat, în această seară, la Institutul Cultural Român de la Praga. Producţia este semnată de Dan Necşulea, Lucia Hossu-Longin şi Stejărel Olaru. Filmul prezintă un eveniment petrecut la mijlocul lunii februarie a anului 1955, când cinci tineri, victime ale regimului comunist din România, ajunşi, după multe suferinţe, în lumea liberă, pun stăpânire pe legaţia Republicii Populare Române din Berna. Ei declară că nu vor părăsi instituţia până când câţiva lideri politici români aflaţi în închisoare nu vor fi puşi în libertate. Gestul lor, menit să atragă atenţia asupra martiriului a mii şi mii de români din spatele Cortinei de Fier, a fost urmat de focuri de armă.

Proiectul "Vagabondaj", pe care Teatrul de Marionete din Arad îl realizează împreună cu un teatru francez şi unul bulgar, a fost finanţat cu 200.000 de euro din fonduri europene. Proiectul îşi propune să prezinte, în cele trei ţări participante, ateliere de construcţie şi mânuire de marionete, păpuşi şi teatru în lumină neagră, ateliere deschise unui public defavorizat, urmate de producerea unui spectacol format din trei părţi, fiecare în maniera de exprimare proprie instituţiei (marionete, păpuşi, lumină neagră). Tema spectacolului este legată de cea desemnată la nivel european: sărăcia şi excluziunea socială. Teatrul de Marionete din Arad este singura instituţie de gen din România care este prezentă în calitate de coorganizator într-un proiect multianual de cooperare, selecţionat şi finanţat anul acesta în cadrul proiectului european de finanţare "Cultura 2007 - 2013".

Orchestrele şi Corul Radio vor susţine, astăzi şi vineri, concerte cu piese de Mozart şi Haydn, la Sala Radio din capitală. În această seară, Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, va introduce publicul în lumea clasicismului vienez, prin interpretarea "Micii serenade" de Mozart. Va urma "Concertul Nr. 3 în sol major pentru vioară şi orchestră" de Mozart, solist fiind tânărul violonist Jan Liebich, din Germania. Partea a doua a concertului cuprinde lucrări de Haydn: "Serenada din cvartetul în fa major şi "Simfonia Nr. 88 în sol major".

Postul de televiziune MTV va difuza în direct, de la Los Angeles, două dintre cele mai importante evenimente ale anului- MTV Movie Awards, pe 6 iunie, şi MTV Video Music Awards, pe 12 septembrie. Cea de-a 19-a ediţie a galei MTV Movie Awards va fi transmisă live din amfiteatrul Gibson al Universal City, California. Producătorul executiv al festivităţii de premiere va fi, pentru a patra oară consecutiv, câştigătorul premiului Emmy Mark Burnett. Printre categoriile de premii se numără "cel mai bun sărut", "cea mai bună bătaie" şi "cel mai bun act comic".

Copiii de care bunicii lor au grijă cu regularitate se confruntă cu un risc de obezitate considerabil mai mare, comparativ cu micuţii îngrijiţi de părinţi sau de bone. Aceasta este concluzia unui studiu britanic, publicat recent în Journal of Obesity. Cercetarea, realizată pe un eşantion de 12.000 de copii în vârstă de trei ani, a relevat faptul că riscul de declanşare a obezităţii este cu 34% mai mare pentru micuţii îngrijiţi permanent de bunicii lor. Copiii care merg la creşă sau au o bonă nu se confruntă cu riscul apariţiei unor probleme legate de greutatea corporală, potrivit aceluiaşi studiu. Aproape un sfert dintre tinerii de vârstă preşcolară din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi.

Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, a declarat că una din priorităţile ministerului pe 2010 este elaborarea şi transmiterea către Parlament, până în luna octombrie, a unui Cod al Patrimoniului Cultural. Potrivit ministrului, Codul ar urma să cuprindă reglementări referitoare la protecţia şi regimul imobilelor de patrimoniu, precum şi o serie de sancţiuni în cazul deteriorărilor sau intervenţiilor neadecvate asupra acestora. Kelemen Hunor a afirmat că pentru realizarea proiectelor ministerului în 2010 ar 'avea nevoie cam de 10 ori mai mulţi bani decât sunt în bugetul Ministerului Culturii, pentru restaurarea monumentelor istorice'.

Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' îi invită duminică pe toţi bucureştenii îndrăgostiţi, şi nu numai, la sărbătoarea iubirii româneşti - 'Dragobetele', pregătind special pentru această zi un program divers. Teatrul Masca, Ansamblul Asteria, Corul Anastasia al Liceului 'Dante Alighieri', ansambluri folclorice din judeţul Teleorman, corul Sound şi prezentări de carte de la Editura Humanitas vor face parte din programul pregătit pentru această sărbătoare. Vor fi prezentate cântece şi jocuri aromâne cu Ansamblul Pilisterlu, Bucureşti, momente de muzică populară românească cu Alisa Toma, Alexandru Pătraşcu, Alin Suceveanu, Marinela Pârvu şi Taraful Nicu Ţane.

Sub titlul 'Controvers/ Controverse' , Friedrich Dickgiesser şi Cristina Apăvăloaie, susţinuţi de profesorul lor, dr. Markus Lüpertz de la Academia de artă din Düsseldorf, vor lansa, începând de sâmbătă, o expoziţie de pictură în sălile Palatului Mogoşoaia. Manifestarea va fi inaugurată de prof. dr. Markus Lüpertz şi va fi deschisă până pe 10 martie. Lüpertz, personalitate marcantă a vieţii artistice germane şi rector al Academiei de arte din Düsseldorf, este pentru a doua oară oaspetele Palatului Mogoşoaia. Serviciul cultural al primăriei din Düsseldorf, oraş recunoscut ca unul dintre cele mai active centre ale artei europene, este partenerul Palatului Mogoşoaia pentru al patrulea an în privinţa colaborării şi schimburilor de idei dintre artiştii vizuali.

Peste 40 de preoţi şi aproximativ 15.000 de pelegrini sunt aşteptaţi să participe în zilele de sâmbătă şi duminică la 'Lumina ortodoxiei'. Evenimentul religios este organizat de Protoieria 2 Capitală, cu binecuvântarea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, în parcul Grădina Icoanei. Credincioşii sunt invitaţi să participe sâmbătă, începând cu ora 16,30, la vecernia de la Grădina Icoanei şi la procesiunea cu torţe şi lumânări aprinse, precum şi la interpretarea unor cântece bisericeşti. Duminică, începând cu ora 12,00, după Sfânta Liturghie, credincioşii se vor aduna în Parcul Icoanei pentru a participa la o amplă procesiune, în timpul căreia icoanele le vor putea fi sfinţite de preoţi veniţi din toate lăcaşele de cult din sectorul 2.

Trupa Depeche Mode va susţine un concert în beneficiul unei fundaţii de caritate care luptă împotriva cancerului, în această seară, la Royal Albert Hall din Londra. Toate încasările obţinute în urma acestui concert vor fi donate fundaţiei de caritate Teenage Cancer Trust şi vor fi folosite pentru finanţarea unor programe medicale de cercetare şi tratament împotriva cancerului. Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 29 de ani şi care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 75 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!