DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
17.05 - 17.50
Planeta Radio - Stiinta la ea acasa • Realizator Mihaela Ghita

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.50 - 18.00
A fost odata ca niciodata • Poveste de seara. 'Frunza' de Emil Gârleanu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.00 - 18.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

9 decembrie 2010

Corul Academic Radio sărbătoreşte 70 de ani printr-un 'Concert de muzică sud-americană'
Corul Academic Radio sărbătoreşte, sub bagheta dirijorului Dan Mihai Goia, a 70-a aniversare, printr-un ''Concert de muzică sud-americană'', care va avea loc, astăzi, de la ora 19,00, la Sala Radio. Soliştii serii vor fi Hector Lopez din Mexic, Wladimir Pesantez din Ecuador şi Cornel Păpuşoi, Nicolae Simonov şi Sergiu Stână din România. La pian, va interpreta Carmen Săndulescu. În prima parte a concertului, publicul va putea asculta compoziţii semnate de Oscar Luis Santos Basso, Adrian Cuello Piraquibis, David Nino, Emilio Murillo și Ariel Ramirez.
A doua parte a concertului debutează cu un colind spaniol, urmat de piese care aparţin unor compozitori din Brazilia și Argentina. Creat în scopul susţinerii repertoriului vocal-simfonic, Corul Radio a parcurs drumul maturizării artistice, ajungând să stăpânească un impresionant număr de lucrări. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Dan Mihai Goia este autorul a peste 40 de lucrări corale şi camerale, precum şi a suitei simfonice şi a baletului ''Albă ca Zăpada''.

Un revelion cu peripeţii!!!
Teatrul "George Ciprian" din Buzău prezintă, astăzi, la Sala "Horia Lovinescu" a Teatrului "Nottara", premiera spectacolului Doamna şi specialistu', adaptare de Catrinel Dumitrescu după o idee de Pauline Daumale. In distribuţie -Catrinel Dumitrescu şi Carmen Trocan. Doamna şi specialistu' este un spectacol despre singurătate, despre iluzii, despre nevoia de tandreţe şi despre cum toate acestea pot să ne prilejuiască sănătoase hohote de râs. O comedie dulce-amară despre toate ale vieţii, petrecute într-o noapte de revelion. Regizorul RADU NICHIFOR s-a născut în 1974, la Brăila. A urmat cursurile UNATC "I.L. Caragiale", după care a montat numeroase spectacole la teatre importante din întreaga ţară.

Cultura bate criza
Seria de conferinţe publice Cultura bate criza continuă, astăzi, printr-o întâlnire cu matematicianul şi omul de amplă cultură umanistă, academicianul Solomon Marcus. Conferinţa are loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", Bucureşti, cu începere de la ora 19:00. Întâlnirea va fi moderată de Sorin Alexandrescu, profesor la Universitatea din Bucureşti şi iniţiator al proiectului, iar momentele de respiro vor fi asigurate de violoncelistul Ştefan Cazacu. Autor al unor numeroase cărţi de şi despre matematică - traduse în toate limbile internaţionale şi răsplătite cu nenumărate premii, – Solomon Marcus se ocupă intens de raporturile dintre aceasta şi literatură, artă vizuală, teatru şi chiar folclor, toate mai ales sub raportul funcţiilor lor narative comune. În ultimele decenii, Solomon Marcus pune accentul pe paradigmele universale care traversează întreaga cunoaştere atât din ştiinţele exacte, cât şi din cele umane, precum jocul, timpul - căruia îi dedică un volum chiar în 2010 - şi, acum, spectacolul.

Filmul "Constantin şi Elena", lansat pe DVD în cadrul unui concert al Tarafului de la Clejani
Documentarul "Constantin şi Elena", de Andrei Dăscălescu, va fi lansat pe DVD pe 15 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român, unde va avea loc și un concert al Tarafului de la Clejani. Lansarea DVD-ului va fi însoţită de o proiecţie specială a filmului, de la ora 20.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, intrarea fiind gratuită. Documentarul a rulat la peste 40 de festivaluri, a fost premiat la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam şi a fost distribuit în peste şapte ţări. "Constantin şi Elena", primul film de lungmetraj al lui Andrei Dăscălescu, este povestea de dragoste a doi bătrâni căsătoriţi de aproape 55 de ani care îşi umplu zilele care le-au mai rămas cu treburile gospodăriei, câte un drum la biserică, musafiri şi o siestă din când în când. Filmul a fost nominalizat la Premiile Gopo 2009 şi a câştigat premiul pentru debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2009, dar şi premiul special pentru cel mai bun film documentar la Festivalul de la Sarajevo, în 2009.

Obiecte aparţinând lui Johnny Cash, vândute la licitaţie pentru peste 700.000 de dolari
Mai multe obiecte care au aparţinut cântăreţului Johnny Cash, printre care o salopetă din denim, chitare şi versuri scrise de mână, au fost vândute pentru o sumă totală de peste 700.000 de dolari, la o licitaţie care a avut loc la Los Angeles. Șeful casei de licitații care a vândut aceste obiecte a declarat că evenimentul a atras cel mai mare număr de colecționari adunat vreodată de compania sa și că aceștia au venit la Los Angeles din toate colțurile lumii. O parte din încasările obţinute în urma licitaţiei va fi donată unei organizații caritabile care ajută muzicienii cu probleme. Johnny Cash, supranumit "omul în negru" şi a cărui popularitate rivaliza cu cea a lui Elvis Presley în anii '50 - '60, a murit în septembrie 2003, la vârsta de 71 de ani.

Scurtmetrajul "Stopover", de Ioana Uricaru, în competiţie la Sundance
Scurtmetrajul "Stopover", de Ioana Uricaru, cu Monica Bârlădeanu în rolul principal, a fost inclus în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Sundance, una dintre cele mai importante manifestări de gen, care are loc în celebra staţiune montană din Statele Unite. Festivalul a fost înfiinţat de cineastul Robert Redford şi a descoperit, de-a lungul timpului, unele dintre cele mai importante nume ale cinematografiei independente. Scurtmetrajul "Stopover", care spune povestea unor persoane blocate pe un aeroport, este o coproducţie italiano – română. Ioana Uricaru a absolvit Universitatea de Teatru şi Film din Bucureşti, obţinând apoi o diplomă de master la University of Southern California în Los Angeles. A lucrat ca asistent de regie, monteur, scenarist şi a devenit cunoscută publicului autohton datorită "Amintirilor din Epoca de Aur".

De la Est la Vest: un portret fotografic al diasporei româneşti din Londra
Institutul Cultural Român din Londra vernisează, astăzi, expoziţia de fotografie cu titlul 'De la Est la Vest: un portret al diasporei româneşti', de Raul Ştef, artist aflat în rezidenţă în cadrul programului Attic Arts. Expoziţia cuprinde portrete ale unor personalităţi ale diasporei româneşti, figuri marcante pe agenda culturală londoneză, cum ar fi prim balerina Alina Cojocaru, actriţa Anamaria Marinca sau muzicianul Alexander Bălănescu. Potrivit unui comunicat de presă difuzat de ICR Londra, proiectul va continua în 2011 cu portrete ale altor personalităţi din diverse domenii de activitate precum mediul bancar şi de afaceri, al fundaţiilor caritabile sau academic. Raul Ştef este un foto-jurnalist din Cluj, în prezent masterand la Universitatea de Arte din Londra. Artistul a început să lucreze în 2005 la un proiect pe termen lung despre emigraţia românească, primele capitole ale seriei desfăşurându-se în Spania şi Belgia.

Brașov - Povestea Crăciunului, la muzeu
Muzeul 'Casa Mureşenilor' din Braşov organizează, până pe 17 decembrie, programul de educaţie muzicală 'Povestea Crăciunului la muzeu'. Evenimentul, aflat la a doua ediție, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și12 ani, activităţile propuse fiind colinde, Povestea Crăciunului, confecţionarea de beteală şi ornamente din materiale reciclabile, modelaj în lut și o piesă de teatru interactivă. Tot în cadrul acestui program, muzeul brașovean organizează şi o serie de activități pentru adulți, taxa de participare fiind de 10 lei.

Concert de Craciun la Palatul Mogosoaia
Melomanii se vor putea bucura de un concert excepţional de Crăciun, care va avea loc, duminică, 19 decembrie, de la ora 17,00, la Palatul Mogoşoaia. Concertul va fi susținut de violonistul Gabriel Dănilă, violista Tamara Dică, violoncelista Ioana Peteu şi pianista Gabriela Ungureanu. Primi trei sunt solişti instrumentişti ai unor ansambluri valoroase: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Operei Naţionale Bucureşti şi Orchestra Filarmonicii Muntenia. Pianista Gabriela Ungureanu, stabilită la Paris, este laureată a numeroase concursuri şi are o bogată carieră internaţională. Concertul de Crăciun de la Palatul Mogoșoaia are în program cvartete cu pian de Fauré şi Brahms. Bucureștenii care vor să participe la eveniment au la dispoziție microbuze care vor pleca, de la ora 16,00, de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 mai, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 7 lei.

Aspirina, administrată zilnic, reduce riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer
Aspirina, administrată zilnic în doze mici, reduce considerabil riscul de mortalitate cauzat de anumite tipuri de cancer, precum cel de colon şi la prostată, potrivit unui studiu publicat de revista medicală britanică The Lancet. Cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie consideră că aspirina, administrată zilnic timp de 5-10 ani, reduce riscul de mortalitate pentru toate tipurile de boli cu circa 10%. În opinia autorilor britanici, dacă toţi oamenii ar fi trataţi cu doze mici de aspirină pe o perioadă de 20-30 de ani, persoanele care urmează acest tratament vor avea, în jurul vârstei de 50 de ani, cele mai mari beneficii. Aceste rezultate nu vor să sugereze necesitatea ca fiecare adult să înceapă imediat să ia aspirină, ci demonstrează doar beneficiile importante aduse de acest medicament, mai scriu jurnaliștii revistei The Lancet.

Ștefan Mihăilescu Brăila, la Odeon
Teatrul Odeon găzduieşte duminică, 12 decembrie, de la ora 11, o dublă lansare dedicată marelui actor Ştefan Mihăilescu Brăila. Actriţa Rodica Mandache îşi va prezenta, cu acest prilej, volumul "O carte atipică despre un actor atipic - Ştefan Mihăilescu Brăila", apărut la editura Oscar Print, volum despre care vor vorbi Dorina Lazăr, Marina Constantinescu, Geo Saizescu şi Florin Zamfirescu. În continuarea evenimentului de la teatrul Odeon, va fi lansat DVD-ul "...Escu", de Tudor Muşatescu, film realizat de TVR în 1990, în regia lui Dinu Cernescu, care are în distribuţie nume mari ale scenei teatrale între care Ştefan Mihăilescu Brăila, Ştefan Bănică, Jorj Voicu sau Dorina Lazăr. Intrarea la evenimentul de duminică de la Teatrul Odeon este liberă.

'Alzira' de Giuseppe Verdi, în premieră naţională, la Opera bucureşteană
Opera 'Alzira' de Giuseppe Verdi va fi interpretată, în premieră naţională, sâmbătă 11 decembrie, în Foaierul galben al Operei Naţionale Bucureşti. Spectacolul, în variantă de concert cu pian, este o producţie a Studioului Experimental de Operă şi Balet 'Ludovic Spiess' și face parte din proiectul Opera Rara, care îşi propune să ofere publicului capodopere puţin cântate pe scenele lirice din România şi din lume. Opera Alzira va putea fi audiată pentru prima dată de publicul român, în interpretarea soliştilor Iordache Basalic, Liviu Indricău, Hector Lopez, Marius Boloş, Mihaela Stanciu, Sorana Negrea și Dan Indricau. Spectacolul este prezentat de Anda Tabacaru Hogea iar acompaniamentul de pian este asigurat de Luminiţa Berariu.

Braşov:Brad de Crăciun împodobit cu ornamente din deşeuri electronice, scos la licitaţie pe Internet
Un brad de Crăciun, împodobit cu ornamente din deşeuri de echipamente electronice, făcute de persoane condamnate la muncă în folosul comunităţii, va fi scos la licitaţie pe Internet. Bradul va fi plantat într-un ghiveci şi va avea o înălţime de un metru și jumătate. Fondurile strânse în urma acţiunii organizate de o fundaţie din Braşov vor fi donate unui cămin de bătrâni. Companiile și oamenii de afaceri din oraș vor primi invitații pentru licitația care porneşte de la suma de 1.500 de lei. Ofertele sunt așteptate online, între 15 şi 20 decembrie.

Filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I", lider în box office-ul românesc
Filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de aproape 400.000 de lei şi 23.600 de spectatori. Pelicula, regizată de David Yates, prezintă aventurile periculoase prin care trec Hermione, Harry şi Ron, în încercarea lor de a distruge cheia nemuririi Lordului Voldemort. Cea de-a doua parte a filmului va fi lansată în iulie 2011.
Pe poziţia a doua în clasament s-a situat premiera "Faster: Iute ca glonţul", urmată de "Spărgătorul de nuci 3D", în regia lui Andrei Konchalovsky. Filmul urmăreşte aventura lui Mary, o fetiţă de 9 ani, care, în ajun de Crăciun, primește de la unchiul său un dar nepreţuit: un spărgător de nuci fermecat. În noaptea de Crăciun, Spărgătorul de nuci se trezeşte la viaţă şi o poartă pe fetiţă în regatul lui magic, în care zânele, dulciurile şi jucăriile sunt însufleţite.

O întâlnire cu Charlize Theron, "vândută" la licitaţie pentru suma de 20.000 de dolari
O întâlnire la un meci de baschet cu actriţa sud-africană Charlize Theron a fost "vândută" pentru suma de 20.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii în scopuri caritabile, care a fost organizată la New York. Actriţa sud-africană în vârstă de 35 de ani, care s-a despărţit la începutul acestui an de partenerul ei de viaţă, Stuart Townsend, a declarat că va merge să vadă un meci de baschet al echipei Los Angeles Lakers cu persoana care va fi dispusă să plătească cel mai mult pentru a o însoţi la acel eveniment. Charlize Theron a înfiinţat în anul 2007 o fundaţie de caritate, al cărei scop principal este de a crea un mediu de viaţă sănătos şi condiţii de viaţă mai bune pentru copiii orfani, comunităţile sărace şi persoanele suferind de maladia SIDA din Africa de Sud. Charlize Theron este câştigătoarea unui premiu Oscar, pentru rolul din filmul "Monstrul", în 2004.

Corul "Preludiu" - colinde si cantece de Crăciun, la Sala Radio
Corul de cameră "Preludiu", condus de Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun, care va avea loc la Sala Radio, luni, 20 decembrie, de la ora 19.00. Concertele de Crăciun ale Corului "Preludiu" al Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română" au devenit deja o tradiţie.
Repertoriul ansamblului cuprinde peste 350 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, numeroase colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, precum și lucrări vocal-simfonice.
În cei 38 de ani de activitate, "Preludiu" a realizat în jur de 250 de înregistrări la radio şi televiziune, un disc "Electrecord" şi trei CD-uri. De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai mult de 2.000 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 80 de turnee efectuate în ţări din Europa, America şi Asia. Biletele, cu preţuri cuprinse între 10 şi 20 lei, se pot procura de la casa de bilete a Sălii Radio sau prin reteaua Eventim.

Maratonul coloanelor sonore la Radio România Cultural
Radio România Cultural organizează, sâmbătă, 11 decembrie, un maraton de 24 de ore în lumea muzicii de film. Ascultătorii postului vor putea audia partituri din producţii cinematografice celebre, precum: "Pacientul englez", "Gladiatorul", "Ray", "Callas Forever", "Mihai Viteazul" sau "Stăpânul inelelor". Compozitori precum Ennio Morricone, Nino Rota, Peter Gabriel sau Hans Zimmer, actori şi regizori cunoscuţi printre care Gene Kelly, Martin Scorsese şi Luchino Visconti sunt doar câţiva dintre artiştii a căror muzică va putea fi ascultată în maratonul de soundtrack-uri din ziua de 11 decembrie. Realizatorii celor 24 de ore de maraton, Adriana Niţu, Mirela Stoenescu-Tollea, Corina Rădoi şi Ioana Mărculescu, consideră că, de la filmul mut, în care muzica suplinea la modul aproape absolut cuvântul, până la peliculele zilelor noastre, soundtrack-ul spune spectatorului acele lucruri care nu pot fi grăite în mod manifest prin imagine.

Pelicula 'Donnant, Donnant' cu Medeea Marinescu, în deschiderea Festivalului Filmului Francez
Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului Francez, care se va desfăşura, de mâine și până pe 16 decembrie, va fi deschisă de lungmetrajul regizoarei Isabelle Mergault, 'Donnant, Donnant', film în care Medeea Marinescu joacă împreună cu Daniel Auteuil. În cadrul festivalului vor fi prezentate opt pelicule în premieră românească, cinci filme în cadrul secţiunii Portret Romain Duris şi trei filme în cadrul seratei speciale. Vor mai fi proiectate trei filme în cadrul secţiunii 'Decouverte', patru pelicule documentare, patru scurtmetraje şi un film pentru copii. Pe parcursul celor şapte zile ale festivalului, filmele vor putea fi urmărite la Cinema Studio, Sala Elvira Popescu şi Cinema Pro din București.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va avea, în acest an, 14 camere
Lucrările la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, din Munţii Făgăraş, au început, construcţia, unică în Europa de Sud-Est, urmând să fie realizată pentru al şaselea an consecutiv. De data aceasta, ineditul hotel va avea 14 camere, un bar şi un restaurant, toate realizate din gheaţă şi zăpadă. Cel de-al şaselea "Ice Hotel" de la Bâlea Lac va fi obiectivul principal al unui adevărat complex de gheaţă, lângă acesta urmând să fie ridicată o nouă biserică de gheaţă, precum şi alte construcţii inedite, toate fiind părţi componente ale Proiectului de Marketing Turistic "Ice Hotel Bâlea Lac 2011". Tema proiectului din acest sezon este "Ice Hotel - Light and Stones", fiecare cameră urmând să poarte numele unei pietre preţioase sau semipreţioase. În condiţii meteorologice favorabile, hotelul de gheaţă va putea fi vizitat în Ajunul Crăciunului, dar, până la finalizarea lucrărilor, turiştii pot trece și pe la ineditul şantier de la Bâlea Lac.

Încălzirea globală ameninţă piramide şi mumii, dar poate scoate la iveală și noi comori arheologice
Încălzirea globală cauzează descompunerea mumiilor în Siberia, acoperirea cu nisip a piramidelor din Sudan şi implozia din templele maya, însă poate scoate la iveală noi comori arheologice, precum Ötzi, războinicul de 5.300 de ani, descoperit într-un gheţar alpin, în 1991. Arheologul Henri-Paul Francfort, care conduce misiunea arheologică franceză în Asia Centrală, vorbeşte despre consecinţele dezgheţului, extinderii deşertului, creşterii apelor, intensificării precipitaţiilor şi uraganelor. Astfel, dezgheţul ameninţă să şteargă urmele excepţionale lăsate de triburile nomade de sciţi, iar trupurile mumificate, înhumate alături de cai sacrificaţi, obiecte din lemn și blănuri, riscă să se descompună. Un alt motiv de îngrijorare este creşterea nivelului mării care ameninţă zonele de coastă. Oamenii de ştiinţă estimează că nivelul apei va creşte cu aproximativ un metru până în 2100.

'Tango. Radio and Juliet' în regia lui Edward Clug, în premieră naţională pe scena ONB
Spectacolul 'Tango. Radio and Juliet', regizat de Edward Clug, o producţie care se adresează unui public divers, de la iubitori ai baletului clasic până la cei care nu au vizionat niciodată o operă, va fi prezentat în premieră naţională, pe scena Operei Naţionale Române, duminică, 12 decembrie. Reprezentația cuprinde lucrări coregrafice de dans modern, creaţii de teatru-dans, pe muzica unor compozitori precum Astor Piazzolla, Goran Bregovic, Rene Dupere, Michael Portal, Jean-Marc Zelwer, Hugo Diaz şi Gardel-Le Pera, dar și muzica trupei britanice de rock alternativ, Radiohead. Regizorul spectacolului, Edward Clug, declară că este extrem de onorat de invitaţia care i-a fost făcută de Opera Naţională Română şi şi-a adus aminte că ultima oară a păşit pe scena acesteia în urmă cu mai bine de 20 de ani. Edward Cluj este un artist de origine română stabilit în Slovenia, unde conduce compania de balet a Teatrului Naţional din Maribor.

Lansare de carte: Ritmuri de îmblînzit aricioaica, de Doina Ioanid
Volumul de poezie al Doinei Ioanid, Ritmuri de îmblînzit aricioaica, apărut la editura Cartea Românească, va fi lansat, astăzi, de la ora 18.00, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. Cu Ritmuri de îmblînzit aricioaica, poezia Doinei Ioanid dobîndeşte o intensitate a vibraţiei poetice pe care volumele anterioare o lăsau doar să se întrevadă, susține criticul Carmen Mușat. Doina Ioanid a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti în 1995 şi a publicat mai multe volume de proză și poezie între care E vremea să porţi cercei, Cartea burţilor şi a singurătăţii și Poeme de trecere. Poezia autoarei a fost tradusă în franceză, maghiară, turcă, slovenă şi croată. În prezent, Doina Ioanid este secretar general de redacţie la Observator cultural.

Deţinuţi de la Penitenciarul Craiova, actori într-o piesă de teatru
O piesa de teatru în care joacă cinci deţinuţi de la Penitenciarul din Craiova va fi montată pe scena Teatrului de Stat 'Anton Pann' din Râmnicu Vâlcea. 'Proiectul Artă Activă şi Teatru Comunitar Casa Poporului este o iniţiativă a Ofensivei Generozităţii de diseminare şi implementare a artei active şi educaţiei creative în penitenciar. Cei cinci deţinuţi de la Penitenciarul din Craiova care vor evolua, diseară, pe scena Teatrului Anton Pann sunt - Dragoş Măru Bran, Mircea Ionaşcu, Irinel Neaga, Dumitru Pandele şi Cristi Pătru. Potrivit conducerii Penitenciarului Craiova, aceştia au fost selecţionaţi pe baza aptitudinilor teatrale şi fac parte atât din regim închis de detenţie cât şi din regim deschis.

Roxette lansează primul album după 10 ani de pauză
Trupa Roxette lansează, pe 11 februarie 2011, un nou material discografic, intitulat "Charm School", primul după o pauză de aproape un deceniu. Albumul va fi promovat în cadrul turneului mondial pe care care celebrul duo suedez îl va susţine anul viitor şi care îi va aduce pe cei doi artişti pentru prima dată şi la Bucureşti, pe 31 mai 2011, la Zone Arena. Ideea unui album a luat naştere în timpul primelor concerte susţinute de Roxette în formula consacrată, în cadrul turneului "Night of The Proms", primul după cei aproape 10 ani de pauză. Așa au început înregistrările pentru "Charm School", un album cu 12 piese, care alternează între ritmuri energizante de pop autentic şi balade în stilul reprezentativ al trupei, împrospătat cu un sound elaborat şi extrem de captivant. "Charm School" este cel de-al optulea album de studio din cariera trupei şi primul pe care Marie şi Per îl lansează după reunirea lor din 2009.

"Birds of America" a stabilit un nou record pentru cea mai scumpă carte din lume - 8,6 milioane euro
Un exemplar rar al "celei mai scumpe cărţi din lume", o lucrare semnată de ornitologul franco-american John James Audubon, datând din secolul al XIX-lea, a înregistrat un nou record de preţ, fiind vândut la licitaţie pentru 8,6 milioane de euro. Un exemplar al volumului "Birds of America", care cuprinde 1.000 de ilustraţii a aproape 500 de specii de păsări în mărime naturală, a fost vândut, în urmă cu 10 ani, pentru 8,8 milioane de dolari, la o licitaţie organizată la New York. Cartea din secolul al 19-lea, semnată de John James Audubon, este disponibilă în numai 119 exemplare, dintre care 108 sunt păstrate în biblioteci şi muzee.
Lui Audubon, ornitolog şi naturalist născut în Haiti - pe atunci colonie franceză -, i-a luat 12 ani să realizeze acest studiu, timp în care a călătorit în toată America împuşcând păsări, pe care apoi le atârna de un fir şi le picta. Artistul a mers apoi în Marea Britanie ca să îşi publice cartea, pe care a promovat-o printre bogătaşi.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Literatura rom�na contemporana, prezentata de Academia Suedeza

Luni, 23 aprilie 2012, va avea loc la Institutul Cultural Rom�n de la Stockholm lansarea antologiei Det sk�na med sk�nlitteraturen 2: modernt och omodernt men samtida (Ce are frumos beletristica. Modern sau nu, dar contemporan).

mai mult...
Premiera extraordinara a baletului Don Quijote

Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate �n interpretarea unei distributii tinere si de valoare �nseamna �mpreuna premiera baletului clasic Don Quijote.

mai mult...
8 artisti rom�ni la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris

8 artisti romani participa la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris, care �si deschide portile vineri, 20 aprilie 2012.

mai mult...
Recital de poezie si muzica la sediul BNR

Banca Nationala a Rom�niei are placerea sa va invite marti, 24 aprilie 2012, ora 18:00, la sediul BNR, sala Mitita Constantinescu, la recitalul de poezie si muzica sustinut de actorul Ion Caramitru si violoncelistul Adrian Naidin.

mai mult...
Participare rom�neasca la festivalul de film IndieLisboa 2012

Cinematografia rom�neasca va fi prezenta cu doua productii la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film IndieLisboa, care se va desfasura �ntre 26 aprilie si 6 mai 2012.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Despre Feleacu se stie ca a fost �ntemeiat la 1366, din ordinul regelui Ludovic I. �n acele timpuri, cetatea Clujului avea nevoie de aparatori ai drumului care o lega de Turda.

mai mult...
Romeo si Julieta, despre dragoste si ura

Marti, 1 mai 2012, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc conferinta de presa - int�lnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Kor�unovas, un dialog despre rolul regizorului �n teatrul contemporan.

mai mult...
"Flautul de Aur", prezentat publicului din Rom�nia

"Flautul de aur - Muramatsu - este un vis atins. Cred ca orice flautist pe lumea asta �si doreste un astfel de instrument". (Ion Bogdan Stefanescu)

mai mult...
Lansare de album BD

Legendarul Dim Dunareanu revine �n forţa �ntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.

mai mult...
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia

�n data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.

mai mult...
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

�ntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or� De Otelo, �n viziunea a trei mari regizori contemporani.

mai mult...
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T�rgului de Carte din Londra

Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom�nia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom�niei la T�rgul de Carte din Londra.

mai mult...
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta �n perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.

mai mult...
Ivo Andric - Scriitor/Diplomat

Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom�ne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.

mai mult...
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom�nia"

Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom�nia, va avea loc �n mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, �ncepand cu ora 18.00, �n Aula Bibliotecii Nationale a Rom�niei.

mai mult...
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!