DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

9 august 2010

Primăriile din România au fost provocate, în cadrul unui concurs lansat de Asociaţia Ovidiu Rom, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, să înscrie la grădiniţă, în toamnă, fiecare copil sărac din comunităţile pe care le administrează. Inițiativa aparține actorului american Ethan Hawke. La concurs au fost invitate să participe toate primăriile localităţilor din România care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Iniţiativa a aparţinut actorului Ethan Hawke şi ONG-ului american înfiinţat de mama sa, Leslie, The Alex Fund. Organizaţia non-profit a donat 100.000 de dolari pentru a ajuta comunităţile să îşi înscrie la grădiniţă, în această toamnă, toţi copiii săraci, care îndeplinesc criteriile de înscriere. Comunităţile participante la concurs trebuie să aibă un mediator şcolar, un număr şi o pondere importantă a copiilor care nu merg la grădiniţă şi la şcoală, să aibă capacitatea de a implementa metodologia şi să se implice în aducerea fiecărui copil la grădiniţă.

Piesa "Oase pentru Otto", de Lia Bugnar, va fi prezentată la festivalul Camden Fringe de la Londra, într-o nouă montare realizată de Cristian Hogaş pe durata rezidenţei sale la Institutul Cultural Român din capitala Marii Britanii. Spectacolul care va fi reprezentat cu titlul "Bones for Prince", explorează grijile şi prejudecăţile a două femei care se întâlnesc în condiţii extreme. Piesa a fost prima dată pusă în scenă de Lia Bugnar la Teatrul Luni de la Green Hours din Capitală, în 2003, şi a câştigat premiul Fringe-Project la Dublin Fringe Festival în 2004. Cristian Hogaş, rezident în programul Attic Arts la ICR Londra în 2010, a regizat piesa, distribuindu-le în rolurile celor două femei pe Andreea Păduraru şi pe actriţa britanică Alice Fernbank. Producţia a mai fost prezentată la Londra în primăvară, la New Diorama Theatre şi la sediul ICR. Festivalul Camden Fringe are loc până pe 29 august şi reuneşte 207 producţii teatrale.

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara se desfăşoară în aceste zile. Programul evenimentului include lucrări de Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Robert Schumann, Frederique Chopin sau Franz Liszt. Festivalul Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara a debutat în 1994, la iniţiativa unui violonist sighişorean stabilit în Elveţia, Alexandru Gavrilovici, profesor de vioară la Academia "Yehudi Menuhin" din Gstaad. Evenimentul are loc, în mod tradiţional, în prima decadă a lunii august şi adună tineri din toată Europa, împreună cu personalităţi artistice. Concertul final, avându-i ca solişti pe Aloise Baehler (flaut) şi Petru Juga (contrabas), se va desfășura în 11 august, la Biserica Mănăstirii.

Hit-ul "I Gotta Feeling" al trupei Black Eyed Peas este prima melodie care a ajuns să fie descărcată de şase milioane de ori de pe internet, înregistrând astfel un record mondial, potrivit datelor Nielsen SoundScan. Melodia, un adevărat succes la nivel mondial, a ocupat locul 1 în clasamente timp de 14 săptămâni. "I Gotta Feeling" face parte din discul "The E.N.D." lansat de Black Eyed Peas anul trecut. Deşi melodiile de pe albumul din 2009 sunt încă în clasamente, Will.i.am spune că noul album, "The Begining", este aproape finalizat şi că va fi lansat, cel mai probabil, la sfârşitul anului.

Povestea "Hänsel și Gretel", scrisă de fraţii Grimm, va fi ecranizată 3D ca film de aventuri cu accente horror, la care vor lucra, printre alţii, designerul Joseph C. Pepe, care a creat personajele din "Avatar". În afara celor doi eroi principali, respectiv a copiilor care dau şi numele filmului, în lungmetraj vor apărea mai multe personaje din mitologia germană. Producătorul peliculei va fi Michael Bay, care şi-a mai legat numele, printre altele, de seria "Transformers" şi de remake-ul "A Nightmare on Elm Street". "Hänsel şi Gretel" va intra în lucru anul viitor.

Proms of Delight Music Fest, un eveniment organizat de Elite Art Club UNESCO, reprezentantul exclusiv în România a Jeunesses Musicales International, va avea loc pe 14 şi 15 august, la Arenele Romane din Capitală. Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale sprijină acest important proiect dedicat tinerilor, în calitate de coorganizatori. Proms of Delight Music Fest se adresează trupelor şi soliştilor vocali cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani. Festivalul este o competiţie live de interpretare muzicală, la care vor participa formaţii şi solişti din genurile pop şi rock, cărora li se oferă şansa de a câştiga experienţă şi de a-şi demonstra talentul, cântând în faţa unei audienţe numeroase, dar şi a unui juriu profesionist. Soliştii şi trupele selectate vor beneficia de masterclass-uri gratuite, sub îndrumarea unor artişti-profesori renumiţi precum Cristi Gram - chitară, Crina Mardare - voce şi Andrei Tudor - keyboards.

"Caravana cinematografică", de Titus Muntean, se numără printre cele şapte lungmetraje aflate în competiţie la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul. Evenimentul va debuta astăzi și se va desfășura până pe 15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Celelalte şase titluri propuse de selecţionerul Ludmila Cvikova pentru competiţia de lungmetraje sunt: "Zero", de Pawel Borowski, film nominalizat la premiul juriului internaţional la Festivalul Internaţional de Film de la Sao Paulo 2009, "Vulpiţele/ Foxes", de Mira Fornayova, prezentat în cadrul International Film Critics' Week la Veneţia în 2009, "La mare/ Almar", de Pedro Gonzalez-Rubio, premiat cu Tiger Award la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam 2010, "Micuţa Slovenă/ Slovenian Girl", de Damjan Kozole, prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi inclus în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo în 2009, "Reîncarnarea lui Troţki/ The Trotsky", de Jacob Tierney, care a primit premiul publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, şi "Pe calea cea bună/ On the Path", de Jasmila Zbanic, inclus în competiţia oficială a Berlinalei din acest an.

Scriitorul Filip Florian va participa la Festivalul Internaţional de Carte de la Edinburgh. Evenimentul se va desfășura în perioada 14 - 30 august. Filip Florian îşi va prezenta romanul de debut, "Degete mici", în cadrul manifestării. Scriitorul român va participa, de asemenea, la o discuţie cu autorii Norman Stone şi Stephen Vizinczey, pe una din temele festivalului din acest an, "After the Wall: European Classics Revisited"."Little Fingers", versiunea în limba engleză a romanului "Degete mici", a apărut la sfârşitul lunii iulie a anului trecut la prestigioasa editură americană Houghton Mifflin Harcourt, în traducerea lui Alistair Ian Blyth. În luna august 2009, cartea s-a aflat printre recomandările cotidianului San Francisco Chronicle şi ale Best Translated Book Panelists. Romanul a mai fost tradus în limbile germană, italiană, polonă, maghiară, slovenă şi slovacă şi va mai apărea, în octombrie, în spaniolă.

Mumia veche de peste 1.200 de ani a unui nobil dintr-o civilizaţie preincaşă a fost descoperită în Peru, într-un sit din nordul acestui stat, au anunţat arheologii, citaţi de Agenția France Press. Este vorba de un giulgiu funerar, care acoperă un individ adult, cu o coafură şi o mască pentru ochi, tipice pentru nobilii din civilizaţia sican, apărută între anii 700 şi 750 e.n. şi dispărută la sfârşitul secolului al XIV-lea. Nobilul avea în jur de 40 de ani, iar mumia sa este într-o stare perfectă de conservare. Mumia a fost descoperită în complexul arheologic Las Ventanas din departamentul Lambeyeque, la o distanţă de 800 de kilometri de Lima.

Lungmetrajul "Duplicatul/ Copie conforme", al regizorului iranian Abbas Kiarostami, inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, unde a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună actriţă (Juliette Binoche), va deschide, în această seară, Festivalul Anonimul din Delta Dunării. Evenimentul de la Sfântu Gheorghe se va desfășura între 9 şi 15 august. Abbas Kiarostami este cunoscut publicului pentru titluri precum "Under the Olive Trees", inclus în competiţia oficială de la Cannes în 1994, "Gustul cireşelor/ Taste of Cherry", "The Wind Will Carry Us", inclus în competiţia oficială de la Veneţia în 1999, şi "Ten", inclus în competiţia oficială de la Cannes în 2002. A semnat, alături de Ken Loach şi Ermanno Olmi, un segment din filmul "Bilete/ Tickets", prezentat la Festivalul Anonimul în 2007 în prezenţa lui Ken Loach.

Romanul "Sexagenara şi tânărul", de Nora Iuga, a fost tradus recent în limba germană. Volumul a mai apărut în bulgară, slovenă şi spaniolă. Romanul "Sexagenara şi tânărul", de Nora Iuga, lansat de Editura Polirom în anul 2004, va fi publicat în limba spaniolă de El Nadir Publishing House, în traducerea Cristinei Sava şi a lui Rafael Pisot. Versiunea spaniolă va apărea în luna noiembrie a acestui an. În Bulgaria, "Sexagenara şi tânărul" a apărut deja la Paradox Publishing Group şi a beneficiat de sprijinul programului pentru traduceri în străinătate al Institutului Cultural Român. Romanul a fost publicat şi lansat, în prezenţa autoarei, şi în Slovenia, la Editura Beletrina din Ljubljana.

Expoziţia tematică intitulată "Scrierea dunăreană în lumina descoperirilor de la Turdaş şi Tărtăria" rămâne deschisă la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe. Manifestarea este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Institutul de Arheomitologie Sebastopol din California - SUA. Expoziţia cuprinde 211 piese cu semne şi simboluri considerate de cercetătorii români şi străini ca făcând parte dintr-un sistem de comunicare pe care aceştia l-au numit "Scrierea Turdaş". Alături de acestea se regăsesc desene, postere şi fotografii ale artefactelor, precum şi catalogul expoziţiei cu toate materialele arheologice expuse, care poate fi achiziţionat. Semnele şi simbolurile prezentate datează din Neolitic şi Eneolitic.

Producătorii de film pot înscrie pelicule de ficţiune, animaţii sau documentare, cu o durată de exact 60 de secunde, la ediţia de anul acesta a Filminute. Înscrierile pentru cea de-a cincea ediţie a Filminute se pot face până în data de 20 august, vizitând filminute.com la secţiunea "Call For Entry". Festivalul se adresează producătorilor de filme din întreaga lume care cred că pot spune o poveste impresionantă în exact 60 de secunde. Pot fi înscrise opere de ficţiune, animaţii, documentare şi filme de tip mash-up. Filmele care vor ajunge pe lista scurtă, în total 25, vor fi votate atât de public, cât şi de un juriu internaţional format din şapte membri, fiind oferite mai multe distincţii.

Actorul britanic Daniel Craig va deţine rolul principal în remake-ul în limba engleză al lungmetrajului "The Girl With the Dragon Tattoo" şi în alte două posibile continuări ale acestui proiect cinematografic inspirat din trilogia "Millennium" scrisă de suedezul Stieg Larsson. Filmul va fi regizat de David Fincher, pe baza unui scenariu scris de Steve Zaillian. Proiectul este produs de Sony Pictures. Deoarece producţia următorului film din seria "James Bond" a fost oprită pe termen nedefinit, iar situaţia patrimonială şi financiară a studiourilor producătoare MGM este departe de a fi clarificată, actorul britanic Daniel Craig a decis că are nevoie să muncească, iar trilogia scrisă de autorul suedez Stieg Larsson i-ar putea oferi din nou un rol într-o franciză de succes.

Piesa "Oase pentru Otto", de Lia Bugnar, va fi prezentată la festivalul Camden Fringe de la Londra, într-o nouă montare realizată de Cristian Hogaş pe durata rezidenţei sale la Institutul Cultural Român din capitala Marii Britanii. Spectacolul care va fi reprezentat cu titlul "Bones for Prince", explorează grijile şi prejudecăţile a două femei care se întâlnesc în condiţii extreme. Piesa a fost prima dată pusă în scenă de Lia Bugnar la Teatrul Luni de la Green Hours din Capitală, în 2003, şi a câştigat premiul Fringe-Project la Dublin Fringe Festival în 2004. Cristian Hogaş, rezident în programul Attic Arts la ICR Londra în 2010, a regizat piesa, distribuindu-le în rolurile celor două femei pe Andreea Păduraru şi pe actriţa britanică Alice Fernbank. Producţia a mai fost prezentată la Londra în primăvară, la New Diorama Theatre şi la sediul ICR. Festivalul Camden Fringe are loc până pe 29 august şi reuneşte 207 producţii teatrale.

Proms of Delight Music Fest, un eveniment organizat de Elite Art Club UNESCO, reprezentantul exclusiv în România a Jeunesses Musicales International, va avea loc pe 14 şi 15 august, la Arenele Romane din Capitală. Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale sprijină acest important proiect dedicat tinerilor, în calitate de coorganizatori. Proms of Delight Music Fest se adresează trupelor şi soliştilor vocali cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani. Festivalul este o competiţie live de interpretare muzicală, la care vor participa formaţii şi solişti din genurile pop şi rock, cărora li se oferă şansa de a câştiga experienţă şi de a-şi demonstra talentul, cântând în faţa unei audienţe numeroase, dar şi a unui juriu profesionist. Soliştii şi trupele selectate vor beneficia de masterclass-uri gratuite, sub îndrumarea unor artişti-profesori renumiţi precum Cristi Gram - chitară, Crina Mardare - voce şi Andrei Tudor - keyboards.

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara se desfăşoară în aceste zile. Programul evenimentului include lucrări de Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Robert Schumann, Frederique Chopin sau Franz Liszt. Festivalul Internaţional de Muzică Academică de la Sighişoara a debutat în 1994, la iniţiativa unui violonist sighişorean stabilit în Elveţia, Alexandru Gavrilovici, profesor de vioară la Academia "Yehudi Menuhin" din Gstaad. Evenimentul are loc, în mod tradiţional, în prima decadă a lunii august şi adună tineri din toată Europa, împreună cu personalităţi artistice. Concertul final, avându-i ca solişti pe Aloise Baehler (flaut) şi Petru Juga (contrabas), se va desfășura în 11 august, la Biserica Mănăstirii.

Duminică, 15 august, ora 17.00, mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniată la orgă de Inna Oncescu, va susţine un concert aniversar cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria. Evenimentul se va desfășura la Biserica Evanghelică din Râşnov. Publicul va putea asculta piese precum: Ave Maria, Salve Regina, Ave Maris Stella, Vergin tutto amor, Pietà Signore, Panis Angelicus, lucrări ale compozitorilor Francesco Durante, Alessandro Stradella, César Franck, Giaccomo Puccini, Giuseppe Verdi, dar şi o lucrare mai puţin cunoscută, dar foarte valoroasă, a compozitoarei contemporane Felicia Donceanu.

Arsenicul, o substanţă utilizată în medicină de peste 3.000 de ani, s-a dovedit a fi deosebit de eficace contra unei forme grave de leucemie, însă misterul acestei eficienţe a fost descifrat abia recent de o echipă de cercetători francezi, informează Agenția France Press. Studiul realizat de echipa coordonată de Hugues de Thé, alcătuită din specialişti provenind de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale, Centre National de la Recherche Scientifique şi Universitatea Paris Diderot, susţinuţi de Liga franceză contra cancerului, a fost publicat în revista medicală americană Cancer Cell. Arsenicul, folosit în Grecia Antică pentru a trata tusea, lepra şi sifilisul, este folosit în zilele noastre pentru a trata şi vindeca leucemia acută promielocitică, o formă rară şi deosebit de gravă de leucemie, care afectează toate categoriile de vârstă. În Franţa, sunt diagnosticate aproximativ 100 de cazuri noi în fiecare an.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!