DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
06.55 - 07.00
Retroeducatia • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.00 - 07.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.15 - 09.00
Espresso • Stiati ca... (ora 7:20); Concurs interactiv de cultura generala (ora 7:30); Promo (ora 7:55); Stirile culturale (ora 8:00); Cultura in Europa (ora 8:24); Concurs interactiv de cultura generala (ora 8:30); Reportajul zilei (ora 8:50). Realizatori Daniela Ivanov si Radu Croitoru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

23 august 2010

Cea de-a doua ediţie a Universităţii de Vară "Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor", la care participă studenţi şi doctoranzi, pentru identificarea drumului roman pe traseul Alba-Iulia - Zlatna - Abrud - Roşia Montana, se desfăşoară în de astăzi până pe 2 septembrie. Evenimentul este organizat de Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie, sub înaltul patronaj al Academiei Române. Festivitatea de deschidere a Universităţii de Vară are loc, azi, de la ora 14, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Atelierul de creaţie Sultana din Bucureşti găzduieşte de mâine până pe 13 septembrie, cea de-a treia editie a expozitiei "Grafica, pictura si ceramica".Vor expune in spatiul expozitional al Atelierului absolventii "Cursului de grafica, pictura si ceramica", organizat în perioada aprilie – iunie 2010. Expozitia va putea fi vizitată, în această perioada, de luni pana vineri, între orele 11 – 17.

Mâine, la Palatul National al copiilor din capitală va avea loc o nouă reprezentaţie a spectacolului de teatru "Cafeneaua". Spectacolul reuneste mari actori ai scenei romanesti: Horatiu Malaele, Emilia Popescu şi Dana Dogaru. Piesa de teatru "Cafeneaua" ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: Louise si Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani) şi căsnicia lor fisurată, dar şi consolidata de apariţia tinerei Janet. "Cafeneaua" este un spectacol despre viaţă, iubire, tradare şi singuratate, o comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor. "Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglinda vie şi spaimantatoare a vietii noastre pe pamant, spune Horatiu Malaele – în prezentarea spectacolului Cafeneaua. Preţul unui bilet este de 60 lei.

Festivalul Muscel cLoverFest 2010 se va desfăşura în perioada 27-29 august la Moroieni, în mijlocul muntelui, la o altitudine de aproximativ 800 m.cLoverFest este un eveniment muzical aflat la a doua editie, care promoveaza atat trupele-tribut, cat si experimentele muzicale inedite şi inovatia in materie de coveruri rock. Iubitorii de muzica buna vor avea parte de concerte live in mijlocul naturii, într-o atmosfera inedită.

Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, va fi proiectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la New York, care se desfăşoară între 24 septembrie şi 10 octombrie, informează variety.com. Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, este rezultatul montajului a sute de ore de imagini de arhivă cu dictatorul comunist. Filmului lui Ujică i se adaugă documentare precum "Letters to Elia", de Martin Scorsese şi Kent Jones. Documentarul lui Andrei Ujică nu este singurul film românesc ce va fi prezentat în festival. Peliculele "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, şi "Aurora", de Cristi Puiu, vor fi proiectate, în premieră nord-americană, la New York Film Festival. Cele două pelicule au avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Vineri, 20 august, în Biserica Dominicană, situată în inima Cracoviei, prestigiosul Grup psaltic "Stavropoleos" a susţinut un concert în cadrul celei de-a XXXV-a ediţii a renumitului Festival Internaţional "Muzică în vechea Cracovie". Corul a abordat un repertoriu bazat pe muzica bizantină sacră. Participarea Grupului "Stavropoleos" la acest faimos festival polonez s-a realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia. Înfiinţat în anul 1994, Grupul psaltic "Stavropoleos" a susţinut concerte şi a participat la festivaluri şi congrese de muzică sacră în multe oraşe din ţară şi străinătate. Concertul Grupului "Stavropoleos" reprezintă cea de-a treia prezenţă românească la acest celebru festival după ce, anii trecuţi, concertele Corului "Preludiu" şi Corului "Madrigal" au fost primite cu mult entuziasm de un public numeros.

În perioada 31 august - 2 septembrie 2010, în Republica Moldova va avea loc o serie de evenimente culturale menite să marcheze Ziua Limbii Române în Basarabia. Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti. Sub genericul "Zilele Culturii şi Limbii Române", la Chişinău, Cahul şi Bălţi se vor derula caravane ale cărţilor ce vor fi oferite bibliotecilor şcolare, liceale si universitare. În acelaşi cadru, pe 1 septembrie 2010, de la ora 15.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, vor avea loc concerte susţinute de trupe cunoscute de la Bucureşti şi Chişinău – Şuie Paparude, Alternosfera, Gândul Mâţei, Studio One, Cătălin Josan, Snails şi vor culmina cu un recital al legendare trupei Phoenix.

Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti va găzdui expozitia de fotografie "Biblioteca scufundata", a artistei Ileana Florescu. Expozitia aflata sub ingrijirea curatorului Diego Mormorio va fi vernisata, miercuri, 25 august la ora 18.30, la Sala Dalles, si va ramane deschisa pana pe 17 septembrie. Fotografiile artistei Ileana Florescu invita la meditatie asupra destinului cartii din hartie in epoca digitala.
Pe terasa "La Motoare" din capitală a început ediţia a doua a Festivalului de Teatru Independent "Undercloud". 23 de spectacole, ale teatrelor LUNI de la Green Hours, D'Aya, La Scena din Bucureşti, dar şi Teatrul de Club din Cluj, Compania "De capul meu" din Iaşi şi Teatrul 74 din Târgu-Mureş, propun o "stagiune de vară" de două săptămâni, "dedicată tuturor spectatorilor care vor să vadă spectacole de teatru adevărat, viu, sănătos, făcute de oameni pe măsură", a declarat regizoarea Chris Simion, organizatoarea evenimentului. Festivalul, care nu are selecţioner, este deschis trupelor care se înscriu şi care pot să-şi desfăşoare spectacolele în condiţiile tehnice din Teatrul Undercloud. Majoritatea autorilor ale căror texte au fost puse în scenă sunt tineri, ca şi cea mai mare parte a regizorilor. În distribuţia spectacolelor, actorii cu experienţă, cum ar fi Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Cristi Iacob, Tania Popa, Marius Manole, se alătură celor tineri.

Câştigătorul premiului Palme d'Or 2010 pentru cel mai bun scurtmetraj, "Chienne d'histoire", de Serge Avedikian (Franţa), se numără printre peliculele din competiţia Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, care se va desfăşura la Bucureşti, între 8 şi 17 octombrie. La doar câteva luni de la triumful de pe covorul roşu de la Cannes, filmul lui Serge Avedikian "Chienne d'histoire/ Barking Island" (Franţa, 2009), produs de studioul Sacrebleu, invitat anul trecut cu un program special în cadrul Anim'est, vine la Bucureşti pentru a încerca să cucerească juriul şi publicul festivalului cu povestea emoţionantă şi puţin cunoscută a câinilor vagabonzi deportaţi din Istanbul în 1910 şi trimişi pe o insulă pustie, departe de oraşul pe care autorităţile de atunci doreau să îl transforme într-o metropolă europeană. "Kinematograf/ The Cinematograph" (Polonia, 2009) este un alt titlu de marcă din competiţia Anim'est 2010, un omagiu epic adus istoriei celei de-a şaptea arte, de Tomek Bagińsky, regizorul nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie în 2003, pentru "The Cathedral", şi câştigător al premiului BAFTA la aceeaşi categorie, cu "Fallen Art", în 2006.

Cea de-a doua ediţie a Universităţii de Vară "Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor", la care participă studenţi şi doctoranzi, pentru identificarea drumului roman pe traseul Alba-Iulia - Zlatna - Abrud - Roşia Montana, va avea loc de astăzi până pe 2 septembrie. Evenimentul este organizat de Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie, sub înaltul patronaj al Academiei Române. Festivitatea de deschidere a Universităţii de Vară RPER 2010 va avea loc astăzi de la ora 14, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Deşi abundă în informaţii istorice şi traversează zone de o mare frumuseţe, drumurile romane din Ţara Moţilor sunt, până în prezent, necartografiate şi prea puţin cunoscute.

Criticul literar Alex Stefanescu si-a propus sa descopere tineri scriitori geniali. El a deschis recent un blog alexstefanescupostaredactiei.blogspot.com, unde ii invita pe tinerii autori sa ii trimita, spre evaluare, creatiile lor literare. "In Romania sunt mii de autori care au nevoie de o parere calificata despre ceea ce scriu. Acesti autori merita atentie, cu atat mai mult unii dintre ei sunt talentati", spune Alex Ştefănescu. " Va promit ca toate textele vor fi citite si vor primi raspuns", scrie deasemenea criticul in prima postare de pe blog. Alex Stefanescu este autorul a peste 5.000 de articole de specialitate si mai multe carti, cea mai cunoscuta fiind "Istoria literaturii romane contemporane (1941-2000)", aparuta in 2005.

Ediţia aniversară, a zecea, a Festivalului Medieval "Cetăţi Transilvane" va avea loc în perioada 26-29 august şi îşi propune să sărbătorească breslele sibiene. Festivalul va începe cu parada tradiţională a participanţilor, la care sunt aşteptate peste trei sute de persoane. În premieră, parada va porni în acest an din curtea Bisericii Evanghelice din Sibiu, pentru a se atrage atenţia asupra problemelor cu care Biserica Evanghelică se confruntă: probleme de rezistenţă a şarpantelor, a unor părţi din tencuială, a unor structuri din acoperiş, probleme a căror rezolvare implică resurse financiare importante din partea Parohiei Evanghelice din Sibiu. "În acest sens, în toate cele patru zile de festival, se va încerca sensibilizarea publicului sibian, a factorilor de decizie, a persoanelor din comunitate care se pot implica pentru susţinerea reabilitării acestui monument de o mare importanţă pentru Sibiu", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Primăria oraşului Şimleu Silvaniei vrea să deschidă pentru turişti Cetatea Bathory - care a constituit, în secolul al XVI-lea, reşedinţa familiei princiare Bathory - în urma unui proiect care va fi depus prin Programul Operaţional Regional. Investiţia este estimată la trei milioane de euro. Cetatea Bathory, care datează din secolul al XVI-lea, este declarată monument istoric şi constituie principalul obiectiv turistic din Şimleu. Specialiştii consideră cetatea ca fiind mai mult un castel rezidenţial, care reprezintă arhitectura renascentistă din Transilvania, având două incinte fortificate, construite în două etape. În prezent, Cetatea Bathory păstrează pavilionul porţii, cu două niveluri, deasupra unui gang boltit, două turnuri, un bastion şi o parte din zidurile de apărare.

Eric Clapton va lansa, pe 28 septembrie, primul său album de studio din ultimii cinci ani, care va conţine câteva colaborări ale chitaristului cu alţi artişti, printre care se numără şi Sheryl Crow, au anunţat reprezentanţii casei de discuri Reprise Records, citaţi de Reuters. Intitulat "Clapton", acesta este cel de-al 19-lea album solo al chitaristului şi conţine 14 piese. Printre ceilalţi artişti invitaţi se numără trompetistul de jazz Wynton Marsalis, legenda muzicii R&B Allen Toussaint şi Derek Trucks, chitaristul Allman Brothers Band. Eric Clapton este singurul muzician inclus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame (ca membru al Yardbirds, al Cream, dar şi ca artist solo). Eric Clapton s-a clasat pe locul al patrulea în topul revistei Rolling Stone "100 cei mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor". Chitaristul britanic a concertat şi în România, împreună cu Steve Winwood, în luna iunie, pe Stadionul Tineretului - "Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa va găzdui, în perioada 23 - 28 august, "Săptămâna ştiinţei", un eveniment în cadrul căruia publicul va afla informaţii despre cele mai interesante şi importante domenii ale ştiinţei. "Săptămâna ştiinţei" la Constanţa este organizată de televiziunea educaţională Da Vinci Learning, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic Club. Evenimentul se adresează persoanelor interesate şi pasionate de ştiinţă, indiferent de vârstă sau pregătire şcolară. Intrarea la "Săptămâna ştiinţei" este gratuită, iar evenimentul se va desfăşura în incinta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va fi proiectat în premieră în cinematografele din SUA pe 5 ianuarie, la New York, după care, în acelaşi an, va fi distribuit în sistem "video on demand" (VOD). Lungmetrajul lui Florin Şerban este distribuit în SUA de compania Film Movement informează variety.com. Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Filmul a avut un buget de circa 900.000 de euro, din care finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei în valoare de 250.000 de euro. Nominalizările la premiile Oscar 2011 vor fi anunţate pe 25 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles, iar cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011.

Casa în care s-a născut Ringo Starr, fostul toboşar al trupei The Beatles, din oraşul de origine al formaţiei - Liverpool (Marea Britanie) -, va fi distrusă în cadrul acţiunii de reabilitare a cartierului în care se află, a anunţat proprietarul imobilului, informează France Press. Imobilul aflat pe Strada Madryn, la numărul 9, în cartierul Dingle, care se compune din străduţe tipic englezeşti cu case de cărămidă roşie identice, lipite una de alta, este casa în care Ringo Star a trăit până la vârsta de trei luni. "Casa nu are mare valoare istorică, nu mai figurează în planurile turistice" ale oraşului, a spus Neil Scales, proprietarul imobilului, director general al societăţii de transporturi Merseytravel. Cei care se opun reabilitării cartierului contau totuşi pe prezenţa fostei case a lui Ringo, în vârstă de 70 de ani, pentru a opri proiectul. Casa în care Ringo Starr a trăit până la 20 de ani, insa, situată în apropierea celei în care s-a născut, pe Admiral Grove, la numărul 10, nu este ameninţată. Casele în care John Lennon şi Paul McCartney şi-au petrecut copilăria aparţin National Trust, o asociaţie care se ocupă de protejarea patrimoniului istoric, în timp ce casa lui George Harrison aparţine unui particular. Toate patru atrag anual numeroşi turişti.

O acţiune de amplasare a cinci statui ale unor "mari oameni ai secolului XX" a fost demarată la Montpellier, în sudul Franţei, la iniţiativa preşedintelui controversat al regiunii Languedoc-Roussillon, relatează France Press. Statuile de bronz, înalte de 3,3 metri şi cântărind câte 850 de kilograme, îi reprezintă pe socialistul francez Jean Jaures, pe fostul premier britanic, Winston Churchill, dar şi pe foştii şefi de stat francez, Charles de Gaulle, american, Franklin D. Roosevelt, şi sovietic, Vladimir Ilici Lenin. Acestea vor fi inaugurate la jumătatea lui septembrie. În total, au fost comandate zece statui. Între acestea, se mai află cea a indianului Gandhi, israelienei Golda Meir, egipteanului Gamal Abdel Nasser, chinezului Mao Zedong şi sud-africanului Nelson Mandela, care urmează să fie livrate la sfârşitul lui 2011, de sculptorul Francois Cacheux. Această instalare a fost primită cu reticenţă, în special de opoziţia din cadrul Consiliului Municipal Montepellier, care a denunţat costul operaţiunii, estimat la aproximativ 200.000 de euro pe statuie.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!