DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.00 - 07.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.10 - 09.00
Matinal de week-end • Realizator Magdalena Tara

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

20 august 2010

Filmul "Americanul/ The American", de Anton Corbijn, cu George Clooney în distribuţie, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 10 septembrie.
Scenariul filmului, o adaptare a romanului scris în 1990 de Martin Booth - "A Very Private Gentleman" -, este semnat de Rowan Joffe. Regizorul filmului, Anton Corbijn s-a născut în Olanda şi a trăit în Marea Britanie mai mult de 29 de ani. Este recunoscut la nivel mondial ca unul din cei mai influenţi artişti fotografi şi a lucrat cu pictori, regizori, actori, scriitori şi muzicieni timp de peste 35 de ani. Fotografiile sale sunt realizate mai mult în alb şi negru şi pot fi văzute pe mai mult de 100 de coperte de discuri, în reviste şi cărţi, dar şi în galerii şi muzee.

Actriţa americană Angelina Jolie ar putea să o interpreteze pe Marilyn Monroe, într-o adaptare cinematografică a romanului "The Life And Opinions Of Maf The Dog And Of His Friend Marilyn Monroe", scris de Andrew O'Hagan, informează accesshollywood.com. Această informaţie a fost dezvăluită la începutul săptămânii de scriitorul scoţian prezent la Târgul de Carte de la Edinburgh. Cu această ocazie, Andrew O'Hagan a precizat şi că actorul George Clooney ar putea să îl interpreteze pe Frank Sinatra, un bun prieten al actriţei Marilyn Monroe, adăugând că filmările vor debuta în curând. Deşi numele actriţelor Scarlett Johansson şi Christina Hendricks au fost amintite recent în presa americană, se pare că cea care o va personifica pe marele ecran pe celebra Marilyn Monroe va fi însă nu mai puţin celebra Angelina Jolie. Romanul lui Andrew O'Hagan prezintă diverse întâmplări petrecute în ultimii doi ani din viaţa lui Marilyn Monroe, decedată în 1962, relatate din perspectiva câinelui Maf, un terrier maltez pe care Frank Sinatra i l-a oferit actriţei americane în 1960. Pe de altă parte, prezentă la premiera londoneză a celui mai recent film al ei, thrillerul de spionaj "Salt", actriţa Angelina Jolie a declarat însă că nu este la curent cu noul proiect.

Actorul american Nicolas Cage va filma continuarea filmului "Ghost Rider" în România, a declarat reprezentantul studiourilor Castel Film, Bogdan Moncea. Potrivit lui Bogdan Moncea, pelicula va fi filmată atât în studiouri, cât şi în diverse zone din ţară, în perioada 1 octombrie 2010 - 1 martie 2011. Lungmetrajul "Ghost Rider 2" va fi filmat în 3D. Proiectul are titlul provizoriu "Ghost Rider: Spirit of Vengeance". Actorul american Nicolas Cage a precizat, la sfârşitul lunii iulie, într-un interviu acordat postului MTV News, că pelicula, care este continuarea "Ghost Rider", va fi filmată în România şi că speră că aceasta va conţine cel puţin o scenă în care Vânătorul de Fantome (Ghost Rider) îşi va conduce motocicleta până la poarta de intrare în castelul Bran. Pe numele său real Nicholas Coppola, actorul a adoptat un pseudonim pentru a evita asocierea cu celebrul său unchi, regizorul Francis Ford Coppola. De altfel, unchiul lui Nicolas Cage, Francis Ford Coppola a filmat şi el în România, în 2005 şi 2006, lungmetrajul "Tinereţe fără tinereţe", după o nuvelă de Mircea Eliade.

Casa memorială a lui Ioan Slavici de la Şiria necesită reparaţii pe care comunitatea locală nu le poate susţine, în ciuda faptului că muzeul poate reprezenta un deosebit obiectiv turistic. Clădirea care adăposteşte muzeul este un castel în stil baroc târziu, construit în anul 1838, care a aparţinut familiei nobiliare Bohus. Situată la circa 25 de kilometri depărtare de municipiul Arad, comuna Şiria este localitatea natală a unuia dintre clasicii literaturii române, scriitorul Ioan Slavici, născut aici în data de 18 ianuarie 1848 şi decedat în oraşul Panciu, în anul 1925. Casa părintească a lui Ioan Slavici, o casă ţărănească, nu mai există, astfel că muzeul memorial a fost amenajat în acest castel, care este un monument arhitectonic cu valoare istorică. Castelul Bohus are 30 de camere, iar faţada are o terasă prevăzută cu coloane dorice, castelul fiind un conac tipic de câmpie, construit în stil neoclasic. În aceasta clădire au fost duse tratativele dintre generalul Gorgey, comandantul suprem al armatei revoluţionare maghiare, între 1848-1849 şi generalul Frolov, împuternicitul Ţarului Rusiei. Masa la care a fost semnată capitularea necondiţionată a armatei revoluţionare maghiare, la data de 13 august 1849, se află şi ea în muzeu.

Bulgaria va acorda cetăţenie persoanelor care au donat sume substanţiale instituţiilor de cultură din ţară, informează Novinite, care precizează că, în acest sens, au fost aduse amendamente legii cetăţeniei. Donaţia trebuie să depăşească 100.000 de euro şi să fie făcută unei instituţii de cultură din Bulgaria. Şi persoanele care investesc peste un milion de leva beneficiază de tratament preferenţial. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care obţin recunoaştere în cercetare sau sport. Într-un interviu acordat cotidianului bulgar Standart, ministrul bulgar pentru diasporă, Bojidar Dimitrov, a declarat că cetăţeni americani şi canadieni au obţinut deja paşapoarte bulgăreşti în acest mod. Deasemenea Dimitrov a promis să combată criza demografică din Bulgaria prin modalităţi de convingere a străinilor să devină cetăţeni bulgari, informează Agerpress.

Începând cu 15 septembrie, Boem Club îşi extinde oferta educaţionala prin cursuri de educatie muzicala pentru prescolari. Cursurile se vor adresa copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani si vor avea in vedere dezvoltarea muzicala a copiilor prin joc, comunicare si activitati de grup. Inscrierile la aceste cursuri se pot face in fiecare luna si vor incepe in functie de alcatuirea grupelor. Fiecare grupa va fi formata din maxim 8 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara. Lectiile de educatie muzicala se vor desfasura in limba romana si in limba engleza, in grupe separate.

Muzeul Judetean de istorie si Arheologie Prahova, a programat de la această oră vernisajul expoziţiei temporare "Euroart". Manifestarea are loc la Conacul "Pană Filipescu", din comuna Filipeştii de Târg, monument de arhitectură ce datează de la jumătatea secolului al XVII-lea. Această expoziţie temporară, organizată într-una dintre sălile conacului, se constituie un preambul al inaugurării noii secţii a muzeului. Vor putea fi admirate o serie de piese de mobilier, piese etnografice, de artă plastică şi decorativă, toate provenind din colecţia Liana şi Dan Nasta. Această donaţie urmează să fie completată în viitorul apropiat cu alte piese deosebite, urmărindu-se a se recrea atmosfera tipică unui conac boieresc.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu a sărbătorit ieri, 105 ani de la inaugurarea Muzeului Asociaţiunii. Născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate culturală precum şi specificitatea patrimoniului etnografic, Muzeul ASTRA are o lungă istorie care i-a marcat devenirea. Astăzi, Complexul Muzeal ASTRA, urmaş al Muzeului Asociaţiunii, a devenit un adevărat centru cultural-naţional. Instituţiile muzeale reunite în cadrul Complexului ilustrează nivelul atins de prestigiosul muzeu sibian la peste un secol de la adoptarea hotărârii creării sale (Mediaş, 1897) şi la 105 ani de la inaugurare.

De astăzi până pe 29 august are loc la Timişoara, Festivalul de Arte Vizuale "ManyFest", organizat de Asociaţia AT4T, dedicat tinerilor din toata ţara interesaţi de arte vizuale precum desenul, fotografia şi scurt-metrajul. Festivitatea de deschidere a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului de Arte Vizuale "ManyFest" are loc în această seară, la ora 20, la Palatul Baroc, din Timişoara. Pe parcursul acestei saptămâni pline de activităţi şi extra-activităţi, participanţii, cu vârste cuprinse intre 14 si 24 de ani, vor participa la ateliere de lucru(21, 22 august), muncă pe teren(23,24 august), fiind coordonaţi şi evaluaţi de către traineri şi un juriu specializat. Totodată, participanţii se vor bucura de petreceri şi iesiri in oraş, spectacole de teatru. Festivitatea de incheiere şi premierea participanţilor festivalului va avea loc pe 28 august, la Sinagoga din Cetatea Timişoarei.

Un spectacol-eveniment organizat cu ocazia implinirii unui an de existenta Teen Media va avea loc in sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, luni 20 septembrie, incepand cu ora 19:30. Este vorba despre o piesă cu oameni obişnuiţi, spun organizatorii - "Cronica unui rasarit de soare avortat" sau PAPARAZZI de Matei Visniec. Regia este semnată de Cristian Bajora. La eveniment vor participa invitati surpriza, iar publicul va avea parte de tombole si premii! Biletele se pot procura de la sediul Teen Media din Calea Calarasi nr. 55 sau de la casa de bilete a teatrului Nottara.

Astă seară,cu începere de la orele 20, Green Hours găzduieşte un concert extraordinar susţinut de Maria Răducanu şi Maxim Belciug. Intitulat sugestiv Pe boltă când apare luna, concertul prilejuieşte reîntâlnirea cu cei doi artişti într-un un parcurs istorico-eclectic prin muzica lumii, de la vodevil la romanţă şi tango. Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu este unul dintre cele mai pregnante nume în jazz-ul românesc, iar Maxim Belciug este emblematic pentru chitara clasică. Cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, în anul 2004, sub semnul autenticităţii emoţiei.

Cea de-a doua ediţie a Universităţii de Vară "Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor", la care participă studenţi şi doctoranzi, pentru identificarea drumului roman pe traseul Alba-Iulia - Zlatna - Abrud - Roşia Montana, se desfăşoară în perioada 23 august - 2 septembrie. Evenimentul este organizat de Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie, sub înaltul patronaj al Academiei Române. Festivitatea de deschidere a Universităţii de Vară are loc, luni 23 august, de la ora 14, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Pe 27 august 1955 a apărut primul exemplar al celebrei cărţi "Guiness Book of Records" (cartea va fi publicată, însă, în septembrie acelaşi an); ideea editării unei "cărţi a recordurilor" şi a faptelor-unicat din natură sau realizate de om i-a aparţinut lui Sir Hugh Beaver; acesta a luat legătura cu fraţii gemeni Norris şi Ross McWhriter din Londra, care se ocupau cu evidenţa unor fapte ieşite din comun; încă din primul an de apariţie, aceasta s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bine vândute cărţi.

Bisericile evanghelice din Ghimbav şi Hălchiu găzduiesc încă două concerte din seria "Musica Barcensis. Concerte de muzică sacră în biserici din Ţara Bârsei". Mâine, 21 august (Ghimbav) şi luni, 23 august (Hălchiu), începând cu ora 18, soprana Daniela Rădulescu, alături de mezzosoprana Lena Meuser şi acompaniate la orgă de Gertrude Stetco vor interpreta arii şi duete celebre ale muzicii sacre. Cei prezenţi la cele două concerte vor putea asculta arii semnate de Pergolesi, Bach, Schütz, Haydn sau Mendelssohn şi Mozart. Daniela Rădulescu este actualmente doctorandă a Academiei de Muzică "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, iar activitatea sa solistică include recitaluri de lied şi operă în locaţii prestigioase din ţară şi străinătate. Lena Meuser studiază în prezent la Conservatorul din Köln dar şi la Paris Intrarea la ambele concerte este liberă.

Festivalul Plai 2010 este organizat Asociatia Culturala Sunet Ambianta Timisoara si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac si Consiliul Judetean Timis, în perioada 10‐12 septembrie 2010, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara. Vedetele care si‐au confirmat deja participarea la editia din acest an a Festivalului sunt celebrul percutionist indian de jazz/world music – TRILOK GURTU si cel mai apreciat tanar muzician de jazz din Austria – CHRISTOPH PEPE AUER, care va veni la Plai impreuna cu MANU DELAGO. Un alt nume important este MISIA, una dintre cele mai bune voci mondiale ale fado-ului! Pretul biletelor pana in data de 20 august este de 30 lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie si 35 lei pentru ziua de sambata, 11 septembrie. Pretul unui abonament achizitionat pana la aceasta data este de 60 de lei.

Primul festival de artă tenebroasă din Europa - Ars Tenebris, organizat la celebrarea a o sută de ani de film horror, sub sloganul "Dark happy birthday!", se desfăşoară până pe 22 august, la Cetatea Râşnov. Ediţia inaugurală reuneşte concerte de muzică, spetacole de proiecţii şi efecte speciale, prezentări de modă, petreceri tematice, demonstraţii artistice, spectacole de teatru şi proiecţii de filme. Festivalul se împarte în două secţiuni: partea de festival care accentuează ideea de spectacol şi live-performance, care are loc începând de astăzi până duminică şi partea de ateliere creative interactive care au început de pe 16 august. Totodată, în cadrul evenimentului trupa Uma Swan va susţine un concert, Trupa îşi încadrează proiectul muzical în categoria postpunk, horror.

A doua ediţie a Şcolii de vară a Teatrului German de Stat Timişoara a început pe 16 si continuă până pe 30 august, la Gărâna. Coordonarea ediţiei din acest an este preluată de Thomas Buts, de la Folkwang Hochschule din Essen. Acesta este susţinut de trei coordonatori de workshopuri de la Columbia University din New York, cei care l-au susţinut şi pe coordonatorul ediţiei trecute a şcolii de vară, Nikolaus Wolcz. La Şcoala de vară participă atât actori ai Teatrului German de Stat Timişoara cât şi studenţi ai secţiei de Actorie în limba germană a Facultăţii de Muzică din Timişoara.

Luna Amară va concerta sâmbătă la Vama Veche in cadrul proiectului Stufstock. Luna Amara este una dintre cele mai controversate apariţii muzicale ale scenei rock româneşti din anii 2000 încoace. Formaţia a debutat în 1999, însă abia în 2004 ii apare primul album Asfalt. De la debutul discografic şi până în prezent, Luna Amară a cântat în deschiderea formaţiilor Faith No More, HIM, Apocalyptica, Amorphis, Paradise Lost, Clawfinger, Toy Dolls, construindu-şi experienţa necesară abordării unor astfel de concerte.
Formatia Therapy poate fi ascultată pe 26 august la Festivalul Peninsula de la Targu Mures. Terapy sunt o formaţie de metal alternativ din Irlanda de Nord. Trupa a fost formată în 1989 de vocalul Andy Cairns din formaţia Ballyclare şi tobarul Fyfe Ewing din formaţia Larne. Cu o afinitate către pop, cu un simţ al umorului ieşit din comun şi posibilitatea de a se inspira din cele mai ciudate surse pentru muzica lor (în marea majoritate a cazurilor din genurile punk-rock), Therapy au ajuns cunoscuţi la începutul anilor '90, când curentul alternativ prindea aripi şi au rezistat două decenii de atunci.

Artistul scoţian Billy Cowie va fi prezent la Bucureşti, la ediţia din a cest an a Festivalui Naţional de Teatru cu Trilogia stereoscopică, spectacol instalaţie ce îmbină coregrafia cu arta video într-un mod care plasează spectatorul la graniţa dintre arta live şi înregistrare, între senzaţiile reale şi distanţarea pe care o dă proiecţia. Reprezentaţiile care fac parte din Trilogia stereoscopică - In the Flesh, The Revery Alone şi Tango de Soledad - implică o formă specială de proiecţie 3D care dau privitorului senzaţia că împarte spaţiul, într-un mod intim, cu dansatorii. Cowie alege îndrăzneţ diverse spaţii de proiecţie: podeaua, când imaginea dansatoarei se amestecă printre spectatori sau tavanul, când publicul are senzaţia că dansatoarea stă prinsă deasupra capetelor lor, într-un echilibru sensibil. Îmbină elemente de teatru, film, poezie, muzică, pentru a realiza mici bijuterii de artă vizuală, spectacole surprinzătoare şi sensibile.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!