DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondată de V.Voiculescu, în anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

17 august 2010

Filmstock, un nou proiect care include film şi muzică, cu proiecţii speciale, retrospective ale unor festivaluri de cinema, prezentate în pauzele dintre concerte, a fost lansat în cadrul festivalului Stufstock care începe astăzi la Vama Veche. Festivalul se va desfăşura până pe 22 august iar Filmstock până pe 18 august. Filmstock oferă proiecţii speciale, retrospective ale unor festivaluri din România, workshop-uri pentru cei interesaţi de cinema, cu participarea profesioniştilor din domeniu, din ţară şi din străinătate.

Primul festival de artă tenebroasă din Europa - Ars Tenebris, organizat la celebrarea a o sută de ani de film horror, sub sloganul "Dark happy birthday!", se va desfăşura de astăzi până pe 22 august, la Cetatea Râşnov. Ediţia inaugurală reuneşte concerte de muzică, spetacole de proiecţii şi efecte speciale, prezentări de modă, petreceri tematice, demonstraţii artistice, spectacole de teatru şi proiecţii de filme. Festivalul este organizat de Asociaţia Betyar Animation Studio, ce are ca scop promovarea cinematografiei independente în România, şi de Primăria Râşnov. Potrivit organizatorilor, în cadrul festivalului va avea loc o dezbatere despre modul în care sunt administrate şi exploatate resursele cetăţilor transilvănene şi cum este exportat inventarul mitologic al zonei.

13 artişti plastici din toată ţara participă până pe 5 septembrie, la a treia ediţie a Simpozionului de intervenţie în natură "Art Forest 2010". Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa. Potrivit lui Maxim Dumitraş, directorul Muzeului de Artă Comparată din localitate, ediţia din acest an se încadrează în conceptul de artă în peisaj, dar, spre deosebire de ediţiile precedente, vine cu provocări din direcţia picturii şi a sculpturii, alături de oferta naturală a locului în care se desfăşoară simpozionul. Tot ca o noutate, va fi folosirea elementului acvatic pentru realizarea unor lucrări.

"Europolis", lungmetrajul de debut al regizorului Cornel Gheorghiţă, a fost selectat în competiţia de film de debut a Festivalului Internaţional de Film de la Montreal - Festival des Films du Monde. Evenimentul va avea loc în perioada 26 august - 6 septembrie. Produs şi regizat de Cornel Gheorghiţă, "Europolis" îi are în rolurile principale pe Adriana Trandafir şi Áron Dimény. Filmul a primit premiul HBO - TIFF 2005 pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, fiind printre lungmetrajele premiate în 2008, la Paris, la Festivalul European de Film Independent. Lungmetrajul va intra în circuitul cinematografelor din ţară în noiembrie.

Trupa 'Partizan' va susţine, pe 19 august, la Clubul Ţăranului, primul concert, după o pauză de patru ani, într-o nouă componenţă, membrii ei fondatori Artanu şi Suedezu cooptându-i pe Janin Pasniciuc la chitară, Andrei Petrilă la tobe şi pe Cezar Knihinsci la bass. Despre noii veniţi, Andrei Pleşca spune că 'au spiritul tânăr şi sunt foarte hotărâţi în ceea ce priveşte orientarea lor muzicală'. Trupa lucrează deja la noi piese cu un sound diferit faţă de albumele precedente - un rock modern, din care nu va lipsi influenţa orientală.

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, aflat anul acesta la a cincea ediţie, va avea loc între 31 octombrie şi 14 noiembrie la Bucureşti, Iaşi şi Cluj. Mai mult de 30 de artişti internaţionali de cel mai înalt nivel vor susţine 14 concerte în 13 locaţii spectaculoase. 9 concerte sunt programate la Bucureşti, unul la Iaşi şi 4 la Cluj. Concertul de deschidere va avea loc în Sala Unirii din Palatul Cotroceni.

Un eveniment dedicat micilor fermieri, producătorilor români de bucate şi meşteşugarilor va avea loc, între 20 şi 22 august în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, situat în zona centrală a Capitalei. La fel ca şi în cazul primei ediţii care a avut loc în luna iulie, târgul lunii august va fi o adevărată sărbătoare culinară pentru amatorii de produse româneşti. Astfel, circa 40 de producători din diferite zone ale ţării vor fi prezenţi timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregătite după învăţăturile vechi. Nu vor lipsi nici meşteşugarii cu produse din lemn, ceramică sau lut şi gospodinele vechi păstrătoare ale secretului artei cusutului şi ţesutului. Atmosfera va fi întreţinută de un ansamblu folcloric şi de suite de demonstraţii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale ţării.

"Expoziţia este servită!", proiectul coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România şi finanţat de Fondul Cultural Naţional, invită adolescenţii şi muzeografii din muzeele bucureştene şi ploieştene membre ale Reţelei să participe la primul proiect de dezvoltare a audienţei muzeale care pune faţă în faţă o categorie specifică de public, tinerii între 13 şi 18 ani, cu organizatorii de expoziţii. Proiectul constă în generarea unui forum care va dezbate această legătură între adolescenţi şi muzeu (care se va desfăşura on line mâine, 18 august între orele 18 şi 19.30) şi un atelier pentru reprezentanţii muzeelor din Bucureşti, membre ale RNMR, care se va desfăşura în perioada 1-3 septembrie 2010. Forumul în română şi engleză se va desfăşura pe platforma www.theexhibitionisserved.spruz.com şi va urmări identificarea celor mai bune metode de adaptare a muncii specifice muzeografului la nevoile adolescenţilor, dar şi selectarea participanţilor din partea ambelor categorii în cadrul atelierului de lucru din septembrie.

Forumul Cultural Austriac şi Muzeul Ţăranului Român organizează pe 2 septembrie la Clubul Ţăranului din capitală, vernisajul expoziţiei de fotografie Inge Morath "Jurnalul meu românesc". Aceasta este prima expoziţie de mari dimensiuni cu lucrările celebrei fotografe Inge Morath (1923 – 2002). Opera ei a fost puternic influenţată de stilul lui Henri Cartier-Bresson, alături de care a şi lucrat mult timp. Morath a creat o voluminoasă operă fotografică pentru Agenţia Foto Magnum, operă ce şi-a găsit consacrarea internaţională. Expoziţia deschisă la Muzeul Ţăranului Român cuprinde 133 de lucrări ale lui Inge Morath, care depun mărturie despre viaţa în România, pe timpul unor perioade semnificative pentru această ţară.

Cântăreaţa de jazz americană Abbey Lincoln, care a fost, de asemenea, o militantă pentru drepturile civile, a murit la vârsta de 80 de ani, informează France press.
Abbey Lincoln a murit sâmbătă, într-un azil din New York, potrivit nepoatei sale Evelyn Mason. Cauzele morţii nu au fost precizate, dar artista avea probleme de sănătate. Lincoln a cunoscut succesul în anii 1950 şi 1960. După ce a luat o pauză în anii 1970, cântăreaţa s-a întors pe scenă câţiva ani mai târziu. Primul său album, "Affair... a Story of a Girl in Love", a fost lansat în 1956 şi a devenit imediat un mare succes. În acelaşi an, Lincoln a apărut în primul său film, "The Girl Can't Help It". Cântăreaţa a început să militeze pentru drepturile civile după căsătoria sa, din 1962, cu Max Roach, unul dintre primii artişti care a experimentat ritmul bebop şi militant pentru drepturile omului. În 1968, Abbey Lincoln a jucat în comedia romantică "De dragul lui Ivy/ For Love of Ivy", alături de Sidney Poitier.

Expoziţia de fotografie "Jurnalul meu românesc", semnată de artista austriacă Inge Morath, cuprinzând 133 de fotografii ce depun mărturie despre viaţa în România, va fi prezentată din 2 septembrie la Muzeul Ţăranului Român din Capitală. Opera fotografică a lui Inge Morath (1923 - 2002) este puternic influenţată de stilul lui Henri Cartier-Bresson, alături de care aceasta a lucrat mult timp. Ea a creat o voluminoasă operă fotografică pentru agenţia foto Magnum, fondată de fotograful francez în 1947, operă ce şi-a găsit consacrarea internaţională. Inge Morath a studiat la Bucureşti, în 1943, şi a întreprins şi numeroase călătorii în România, în 1958, 1967 şi 1994. Din aceste călătorii au rezultat circa 1.000 de fotografii care încă nu au fost date publicităţii, precum şi un jurnal, în care aceasta şi-a notat experienţele şi impresiile. Expoziţia va fi deschisă, de Forumul Cultural Austriac, în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român, până pe 17 octombrie, în Sala Oaspeţi a muzeului.

Asociaţia Culturală MoCA (Modern Contemporary Art) şi Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso), în parteneriat cu Institutul Român de Cercetare Umanistică de la Veneţia şi alte instituţii şi galerii, anunţă lansarea celui de-al V-lea Premiu Internaţional "Arte Laguna" 2010. Premiul este decernat de un juriu de specialitate în urma unui concurs cu participare internaţională, destinat artiştilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane şi este organizat începând cu anul 2006. Concursul, cu temă liberă, va cuprinde cinci secţiuni: Pictură, Sculptură, Fotografie, Artă video şi Performance. Concursul prevede acordarea de premii în bani, organizarea unui important eveniment expoziţional colectiv în spaţiul "Arsenale" din Veneţia şi în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, expoziţii în galerii de artă, rezidenţe de artă în Italia şi străinătate şi publicarea unui catalog. La cea de-a IV-a ediţie a Premiului (2009), printre finalişti s-a numărat şi artista vizuală Silvia Trăistaru.

Lungmetrajul "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader", al treilea film din franciza "Cronicile din Narnia", a fost desemnat proiectul cinematografic din 2010 care va avea parte de o premieră regală, ce va avea loc în luna noiembrie la Londra, informează site-ul online al bbc. "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" reprezintă, totodată, primul film 3D care va avea parte de o premieră regală. Filmul este inspirat de cartea omonimă din seria "Cronicile din Narnia" a scriitorului britanic C. S. Lewis. Din seria de şapte cărţi au mai fost ecranizate "Cronicile din Narnia - Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul" (2005) şi "Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian" (2008).

Cântăreţul american Bob Dylan, pasionat de pictură, va expune 40 dintre tablourile sale din seria "Brazil" şi opt autoportrete, în premieră mondială, la Copenhaga, în luna septembrie, au anunţat reprezentanţii Statens Museum for Kunst, citaţi de France press. Cele 40 de acuarele şi opt portrete ale cântăreţului american vor fi expuse între 4 septembrie şi 30 ianuarie în cel mai mare muzeu din Danemarca.
"Tablourile prezintă peisaje din viaţa cotidiană a oraşelor, din mahalalele şi satele din Brazilia, unde Bob Dylan a fost de mai multe ori, dar şi câteva pânze dramatice ce ilustrează iubiri destrămate, reglări de conturi mafiote şi alte scene care subliniază fascinaţia artistului pentru diversitatea din această ţară". Stilul Dylan "este inspirat din realismul american al începutului de secol XX şi prezintă afinităţi profunde cu pictori din secolul trecut, precum celebrul Matisse din anii 1920", precizează sursa.

Festivalul Internaţional " Cetatea Muyicală a Braşovului " continuă până joi, 19 august. Evenimentul a ajuns la cea de-a 8 ediţie, prin sprijinul violonistului Sherban Lupu, directorul artistic al festivalului. Astăzi în oraşul de la poalele Tâmpei, la Sala Reduta va avea loc de la ora 19, un concert ce cuprinde lucrări de Chopin, Shumann, Tartini si Ravel. Vor concerta : Serban Lupu – vioara, Jennifer Curtis – vioara, Ilinca Dumitrescu – pian, Lilian Akopova– pian şi Henri Bonamy – pian. Mâine melomanii vor putea asculta deasemenea Schubert, Ernst, Brahms, Tanasescu sau Shumann.

Poetul Adrian Păunescu a devenit recent membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, informează Moldova Azi. Potrivit preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, distincţia a fost acordată "pentru contribuţia substanţială la procesul de apropiere a celor două maluri ale Prutului, inclusiv prin organizarea celebrelor spectacole "Flacăra", de asemenea, pentru promovarea consecventă a adevărului ştiinţific privind limba şi literatura română în Republica Moldova". Poetul este aşteptat la Chişinău înaintea sărbătorii naţionale "Limba noastră cea română", pe 30 august, la Adunarea generală a membrilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în cadrul căreia îi vor fi înmânate însemnele de membru de onoare al academiei.

O colecţie impresionantă de picturi cu tematică slavă a artistului ceh Alphonse Mucha, decedat în 1939, a devenit centrul unei dispute între guvernul de la Praga, nepotul pictorului şi consiliul local al oraşului Moravsky Krumlov, care cer drepturi de expunere, arată The Independent. Alphonse Mucha este cunoscut mai ales pentru litografiile sale art nouveau, pentru picturile sale decorative, reclame şi postere. Brusc, însă, o colecţie impresionantă de-ale pictorului din 1928, considerată mai "serioasă", intitulată "Slav Epic", a devenit centrul unor dispute privind drepturile de expunere a acestora. Colecţia este compusă din 20 de picturi de câte şase metri înălţime şi opt metri lăţime ce prezintă scene din istoria popoarelor slave.

Organizaţia Earth Day Group va planta un milion de arbori în 15 ţări, până la sfârşitul anului, cu ajutorul regizorului canadian James Cameron şi al studiourilor Twentieth Century Fox, informează accesshollywood.com. Organizaţia Earth Day Group, cu sediul la Washington a anunţat, recent planurile pentru lunile care au rămas din 2010. James Cameron a plantat primul dintre cei un milion de arbori în Brazilia, în luna aprilie. În Statele Unite ale Americii, arborii vor fi plantaţi la New York, San Francisco şi Los Angeles, pentru a îmbunătăţi atât calitatea aerului, cât şi habitatele animalelor care trăiesc în oraşe. Acţiunile din Mexic, Canada şi Spania se vor concentra asupra iniţiativelor de reîmpădurire a zonelor defrişate. Alte acţiuni vor viza să combine componenta ecologică cu cea economică. În Haiti, fundaţia Trees for the Future va lucra cu fermierii de pe insulă pentru a planta 500.000 de arbori fructiferi şi alte specii native, care să le aducă avantaje economice.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!