DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.55 - 07.00
Retroeducatia • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

13 august 2010

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat că ministerul pe care îl conduce va promova, luna viitoare, o ordonanţă pentru păstrarea a unui număr de 40 de cinematografe în subordine, în administrarea RADEF, care şi-a plătit toate datoriile către stat şi este pe profit. Precizările ministrului Kelemen Hunor vin după ce premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că Guvernul va accelera procedurile de preluare a cinematografelor de către administraţiile locale, păstrând însă cel puţin câte un cinematograf în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, pentru promovarea filmului românesc sau organizarea unor acţiuni de cultură de nivel naţional.
RADEF ar urma să se ocupe de modernizarea cinematografelor pe care le va avea în continuare în administrare, dacă va fi adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă pregătit în acest sens de Ministerul de Resort.

Preafericitul Daniel va participa, duminică, la Mănăstirea Putna, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului şi va oficia Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, de pe un podium special amenajat, aceasta fiind prima deplasare a patriarhului după operaţia suferită la picior. Patriarhul Daniel va sfinţi, cu acest prilej, noua pictură a Mănăstirii Putna, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, ctitorie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare. Duminică după-amiază, patriarhul Daniel va sfinţi şi va inaugura cabinetul medical Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi arhondaricul Sfântul Daniil Sihastrul ale Mănăstirii Putna. Creştinii sărbătoresc, duminică, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Maria Mare, ultimul praznic împărătesc din anul bisericesc, sărbătoare pregătită printr-un post de două săptămâni, al treilea din acest an după postul Paştilor şi cel al Sfinţilor Petru şi Pavel.

Directorul Complexului Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, Valeriu Olaru, susţine că, deocamdată, în cadrul instituţiei nu vor avea loc disponibilizări. Și asta după ce iniţial, ar fi trebuit să fie restructurate 55 de posturi, decizia fiind luată de Ministerul Culturii. Valeriu Olaru a anunțat că a primit adrese de la Ministerul Culturii prin care a fost anunţat că, deocamdată, nu va fi aplicat niciun program de restructurare în cadrul instituţiei. Potrivit acestuia, nu se ştie deocamdată dacă vreunul dintre cei 182 de angajaţi vor rămâne sau nu fără serviciu până la sfârşitul anului. Acesta a adăugat că instituţia rămâne, în continuare, în structura Consiliului Judeţean Sibiu.

Ateliere de artă dramatică gratuite pentru copii se vor desfăşura, din septembrie, la Teatrul "Ion Creangă" din Capitală, în proiectul "Creşte prin teatru". Sub îndrumarea unui expert în arta dramatică - actriţa Marcela Andrei - şi a unui psiholog - Carmen Anghelescu -, workshop-urile urmăresc dezvoltarea personalităţii copiilor şi a abilităţilor de comunicare, precum şi stimularea inteligenţei emoţionale prin tehnici împrumutate din teatru. Proiectul "Creşte prin teatru" se desfăşoară pe o perioadă de nouă luni, fiind organizat în trei serii consecutive şi constând în ateliere de artă dramatică. Înscrierile pentru atelierele de artă dramatică se pot face până pe 31 august, prin completarea unui formular online, alături de trimiterea unei scrisori de motivaţie, pe site-ul proiectului: cresteprinteatru.ro.

Coloana sonoră de pe genericul serialului animat american "Familia Flintstone", care prezintă aventurile unei familii din epoca de piatră, a fost desemnată "cea mai uşor de recunoscut temă muzicală" a unui program TV de animaţie. În urma acestui sondaj, realizat de PRS for Music, în Marea Britanie, la care au participat peste 2.000 de adulţi, poziţia a doua a revenit coloanei sonore a serialului "Top Cat", iar locul al treilea a fost ocupat de coloana sonoră a serialului "Postman Pat".
Genericele muzicale ale serialelor "Scooby Doo" şi "The Wombles" au ocupat poziţiile a patra, respectiv a cincea. Serialul animat "Familia Flintstone", a cărui coloană sonoră a fost compusă de Hoyt Curtin, Joseph Barbera şi William Hanna, celebrează, în 2010, 50 de ani de la difuzarea primului episod.

Actriţa Ana Ularu a primit, ieri, trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din filmul "Periferic", de Bogdan George Apetri, aflat în competiţia oficială a evenimentului. Ana Ularu joacă unul dintre rolurile principale din "Periferic", alături de Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma, cu toţii prezenţi zilele acestea la Locarno. Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului este scris de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri şi spune povestea Matildei, în interpretarea Anei Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă.

Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti se alătură instituţiilor de spectacole care nu va face reduceri de personal, urmând să primească finanţare de la Consiliul local.
Directorul instituției, Lucian Sabados, a declarat, că Teatrul îşi păstrează personalitatea juridică şi nu se supune actului normativ care prevede reducerea posturilor în administraţia publică locală. Guvernul a decis, la începutul lunii iulie, prin ordonanţă de urgenţă, disponibilizarea a aproximativ 55.000 - 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 de oameni, vor fi concediaţi din administraţia locală. Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost.

Filmul "Iluzionistul/ L'illusionniste", regizat de Sylvain Chomet, după ultimul scenariu al cunoscutului cineast francez Jacques Tati, deschide cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est. Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie, la Cinema Patria din Capitală. Proiectat în avanpremieră mondială la cea mai recentă ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, în secţiunea Berlinale Special, şi selecţionat în cadrul prestigioaselor festivaluri de la Karlovy Vary, Edinburgh şi Toronto, "Iluzionistul" este povestea prieteniei neobişnuite care apare între un bătrân scamator şi o fetiţă convinsă de puterile supranaturale ale acestuia. Forţat de perimarea meşteşugului său să ducă o existenţă itinerantă, iluzionistul Eisenheim o întâlneşte pe micuţa Alice în timpul unei reprezentaţii, într-o cârciumă dintr-un sat izolat din vestul Scoţiei. Alice este atât de impresionată de trucurile bătrânului, încât îl urmează pe acesta la Edinburgh, în ceea ce pare o aventură magică în sine.

Dumitru Fărcaş, Aurel Tămaş, Irina Loghin, Benone Sinulescu şi formaţiile Compact şi Talisman se numără printre artiştii care vor concerta la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Văii Gurghiului. Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 august, la Ibăneşti, judeţul Mureş. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureş, Cristina Manoilă, a declarat că organizatorii - Asociaţia formată din localităţile Gurghiu, Hodac, Ibăneşti, Reghin şi Solovăstru- au decis ca Festivalul Văii Gurghiului să aibă loc şi în acest an, în pofida crizei. Potrivit acesteia, în afară de programul muzical, vor mai avea loc concursul de pescuit, Cupa Văii Gurghiului la orientare turistică, Cupa Văii Gurghiului la fotbal, concurs de tăiat lemne, concursul Frumoasa Frumoaselor Văii.

Musicalul "Spider-Man Turn Off the Dark" va avea premiera pe Broadway pe 21 decembrie. Producătorul Michael Cohl a anunţat recent că repetiţiile finale pentru mult aşteptatul spectacol vor începe pe 14 noiembrie. Reprezentaţiile vor avea loc la fostul Hilton Theatre, redenumit între timp Foxwoods Theatre de pe Broadway.
Inspirat din volumele de benzi desenate ale companiei Marvel, spectacolul "Spider-Man Turn Off the Dark" are o coloană sonoră compusă de Bono şi chitaristul The Edge din trupa irlandeză U2. Scenariul şi regia sunt asigurate de Julie Taymor şi Glen Berger. Conceput pentru a fi unul dintre musicalurile cu cele mai mari costuri de producţie din istoria Brodway-ului, acest spectacol s-a aflat timp de şase ani în etapa de preproducţie şi a întâmpinat numeroase dificultăţi financiare. La un moment dat, presa americană a vehiculat o serie de informaţii potrivit cărora show-ul ar fi trebuit să aibă premiera în iarna trecută.

Societatea Română de Radiodifuziune vrea să cumpere, prin licitaţie deschisă, un pian de concert performant în valoare totală de aproape 424.000 de lei fără TVA, pentru Studioul de concerte "Mihail Jora". Oltea Şerban-Pârâu, director artistic Orchestrele şi Corurile Radio, a declarat că în jurul noului pian de concert se va construi viitoarea stagiune, care va fi dedicată în special pianiştilor români care şi-au construit cariere în străinătate. La deschiderea stagiunii va veni Luiza Borac, o pianistă cu o rezonantă carieră discografică, stabilită în Germania, apoi tânărul pianist Matei Varga, stabilit în Statele Unite, care va cânta în noiembrie pe scena Sălii Radio. Alături de invitaţii amintiţi va concerta şi un pianist rus de anvergură, Nikolai Demidenko", a explicat Oltea Şerban-Pârâu. Ea a precizat că invitaţilor români din străinătate li se vor adăuga recitalurile şi concertele susţinute de soliştii concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, precum Dana Borşan şi Horia Mihail.

"Europolis", lungmetrajul de debut al regizorului Cornel Gheorghiţă, a fost selectat în competiţia de film de debut a Festivalului Internaţional de Film de la Montreal - Festival des Films du Monde. Evenimentul va avea loc în perioada 26 august - 6 septembrie. Produs şi regizat de Cornel Gheorghiţă, "Europolis" îi are în rolurile principale pe Adriana Trandafir şi Áron Dimény. Filmul a primit premiul HBO - TIFF 2005 pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, fiind printre lungmetrajele premiate în 2008, la Paris, la Festivalul European de Film Independent. Din distribuţia filmului mai fac parte Elena Popa, Dorin Andone, Joseph Otteno, Petrică Nicolae, Adina Cartianu, Ionela Nedelea. Lungmetrajul va intra în circuitul cinematografelor din ţară în noiembrie.

Fanfara Shanvale din Zece Prăjini va cânta, duminică, la Festivalul tradiţiilor ţigăneşti de la Bistriţa, eveniment care a ajuns la cea de-a noua ediţie. Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, a declarat că manifestarea va începe duminică, la ora 17.00, iar la ea vor participa, în afară de Fanfara "Zece Prăjini", şi formaţii de dansuri ţigăneşti din Budacu de Sus, de la Şcoala Generală nr. 2 Bistriţa, din Lechinţ, dar şi din judeţele Mureş şi Hunedoara.
La Festivalul tradiţiilor ţigăneşti de la Bistriţa sunt aşteptaţi sute de reprezentanţi ai etniei romilor.Aceştia ar urma să participe, după festival, la balul tradiţional al romilor care va avea loc într-un restaurant din Bistriţa.

13 artişti plastici din toată ţara vor participa, în perioada 15 august - 5 septembrie, la a treia ediţie a Simpozionului de intervenţie în natură "Art Forest 2010". Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi.
Potrivit lui Maxim Dumitraş, directorul Muzeului de Artă Comparată din localitate, ediţia din acest an se încadrează în conceptul de artă în peisaj, dar, spre deosebire de ediţiile precedente, vine cu provocări din direcţia picturii şi a sculpturii, alături de oferta naturală a locului în care se desfăşoară simpozionul.
Tot ca o noutate, va fi folosirea elementului acvatic pentru realizarea unor lucrări.

Trupa 'Partizan' va susţine, pe 19 august, la Clubul Ţăranului, primul concert, după o pauză de patru ani, într-o nouă componenţă, membrii ei fondatori Artanu şi Suedezu cooptându-i pe Janin Pasniciuc la chitară, Andrei Petrilă la tobe şi pe Cezar Knihinsci la bass. Despre noii veniţi, Andrei Pleşca spune că 'au spiritul tânăr şi sunt foarte hotărâţi în ceea ce priveşte orientarea lor muzicală'. Trupa lucrează deja la noi piese cu un sound diferit faţă de albumele precedente - un rock modern, din care nu va lipsi influenţa orientală.

"Principii de viaţă", în regia lui Constantin Popescu, va fi prezentat în competiţia dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Evenimentul va avea loc între 17 și 25 septembrie. Filmele incluse în competiţia Zabaltegi - New Directors Award sunt proiectate la San Sebastian în premieră mondială. Valoarea premiului competiţiei este de 90.000 de euro, bani care revin următorului proiect al regizorului şi producătorului prezenţi în competiţie. Alături de pelicula lui Constantin Popescu, în competiţie vor mai fi prezentate filmele "Beautiful Boy", de Shawn Ku, "Blog", de Elena Trape, "Stars to Wish Upon", de Mikel Rueda, "Elsewhere", de Frederic Pelle, "Marieke, Marieke", de Sophie Schoukens. Cu un scenariu semnat de Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, "Principii de viaţă" spune povestea lui Velicanu (Vlad Ivanov), care, la prima vedere, pare un om care are tot ce îşi doreşte: doi copii, o soţie, o casă şi bani. Totuşi, nişte probleme care apar înainte ca el să plece în vacanţă îi pun sub semnul întrebării întreaga existenţă. Din distribuţie mai fac parte actorii Gabriel Huian, Crina Mureşan şi Rodica Lazăr.

13 artişti plastici din toată ţara vor participa, în perioada 15 august - 5 septembrie, la a treia ediţie a Simpozionului de intervenţie în natură "Art Forest 2010". Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. Potrivit lui Maxim Dumitraş, directorul Muzeului de Artă Comparată din localitate, ediţia din acest an se încadrează în conceptul de artă în peisaj, dar, spre deosebire de ediţiile precedente, vine cu provocări din direcţia picturii şi a sculpturii, alături de oferta naturală a locului în care se desfăşoară simpozionul. Tot ca o noutate, va fi folosirea elementului acvatic pentru realizarea unor lucrări.

Proms of Delight Music Fest, un eveniment organizat de Elite Art Club UNESCO, reprezentantul exclusiv în România a Jeunesses Musicales International, va avea loc pe 14 şi 15 august, la Arenele Romane din Capitală. Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale sprijină acest important proiect dedicat tinerilor, în calitate de coorganizatori. Proms of Delight Music Fest se adresează trupelor şi soliştilor vocali cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani. Festivalul este o competiţie live de interpretare muzicală, la care vor participa formaţii şi solişti din genurile pop şi rock, cărora li se oferă şansa de a câştiga experienţă şi de a-şi demonstra talentul, cântând în faţa unei audienţe numeroase, dar şi a unui juriu profesionist. Soliştii şi trupele selectate vor beneficia de masterclass-uri gratuite, sub îndrumarea unor artişti-profesori renumiţi precum Cristi Gram - chitară, Crina Mardare - voce şi Andrei Tudor - keyboards.

Rapperul şi producătorul muzical Jay-Z a anunţat că va lansa un album de memorii, intitulat "Decoded". Evenimentul va avea loc în această toamnă, pe 16 noiembrie. Volumul "Decoded" va descrie o serie de aspecte din copilăria muzicianului american, petrecută în cartierul Brooklyn din New York, câteva întâmplări din turbulenta adolescenţă a acestuia, în timpul căreia Jay-Z a fost dealer de droguri, dar şi începuturile carierei sale de star hip-hop. Volumul conţine câteva interviuri ample cu Jay-Z, în care muzicianul explică pe larg sensurile ascunse din versurile sale, dar şi ideile care au stat la baza unora dintre hiturile pe care le-a lansat.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!