DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
00.30 - 01.30
Album de colectie I • cu Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

12 august 2010

Persoanele care obțin venituri din drepturi de autor au fost împărţite în trei categorii şi vor fi impozitate după tot atâtea metode. Cei care sunt angajaţi cu carte de muncă şi obţin ocazional venituri în baza unor contracte de drepturi de autor nu vor plăti CAS pentru acele venituri din activităţi independente, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Aceasta a dat exemplul unui profesor care are carte de muncă, dar care publică trei cărţi pe an. Pentru veniturile obţinute pe cele trei volume, acesta nu va achita contribuţiile sociale. Persoanele care au carte de muncă, dar au şi venit regulat, lunar, pe drepturi de autor vor achita contribuţiile sociale de 16,5% la suma brută, existând un plafon de cinci salarii medii brute lunar până la care se aplică acest procent. În această categorie intră ziariştii şi alţi angajaţi din domeniul cultural pentru care venitul pe drepturi de autor este o completare la salariul de pe cartea de muncă. O a treia categorie o constituie cei care sunt remuneraţi lunar pe contracte de drepturi autor, dar care nu au şi contract de muncă pe care plătesc CAS. În această categorie ar intra pictorii, sculptorii, unele categorii de actori. Aceştia vor plăti contribuţiile sociale pentru o sumă de maximum cinci salarii medii brute pe an, a mai explicat oficialul de la Guvern. Salariul mediu brut pe economie este de 1.836 de lei.

Mai multe filme selectate de Festivalul Internaţional de Film Transilvania vor fi proiectate, la Târgu Mureş, în cadrul Festivalului Peninsula. Evenimentul se va desfăşura între 26 şi 29 august şi va include şi sporturi extreme. Organizatorii Festivalului Peninsula au anunțat că grupurile de prieteni pot obţine abonamente la preţul special de 180 de lei, faţă de preţul normal de 199 de lei. În programul Festivalului Peninsula sunt incluse body painting, hair styling, dar şi sporturi extreme, precum bungee jumping, căţărare pe peretele artificial sau zipline. Totodată, vor reveni "jocurile gonflabile", în cadrul cărora tinerii se îmbracă în costume pentru a juca "în mărime naturală" fotbal de masă, sumo sau bull.

Artistul australian Dub FX va susţine un street performance în centrul municipiului Târgu Mureș. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Peninsula, care se va desfăşura în perioada 26-29 august. Benjamin Stanford, adică Dub FX, originar din Melbourne, s-a prezentat pentru prima oară publicului în calitate de muzician de stradă în Manchester, iar la cinci ani de atunci este invitat la cele mai mari festivaluri din lume, iar concertele sale din cluburi atrag mii de persoane. Dub FX urmează să concerteze în ultima zi a Festivalului Peninsula, în 29 august, alături de cântăreaţa şi logodnica sa, Flower Fairy, saxofonistul Mr. Woodnote şi mai mulţi invitaţi speciali. O altă prezenţă care se adresează amatorilor muzicii electronice underground sunt britanicii de la Nero, trupa numărul unu a scenei dubstep.

George Clooney va primi Bob Hope Humanitarian Award pentru implicarea sa în diverse programe de televiziune create în scopuri caritabile. Distincţia îi va fi înmânată în timpul galei Primetime Emmy ce va avea loc pe 29 august. Actorul american s-a implicat în numeroase acţiuni umanitare şi a reprezentat o figură majoră în cadrul campaniei de conştientizare a publicului larg despre genocidul din regiunea sudaneză Darfur. Totodată, George Clooney a participat la activităţile de sprijinire a familiilor sinistrate în urma uraganului Katrina şi a găzduit teledonul "Hope for Haiti". Printre precedenţii laureaţi ai Bob Hope Humanitarian Award se numără Oprah Winfrey, Bill Cosby şi Danny Thomas.

Piesa "Oase pentru Otto", de Lia Bugnar, va fi prezentată la festivalul Camden Fringe de la Londra, într-o nouă montare realizată de Cristian Hogaş pe durata rezidenţei sale la Institutul Cultural Român din capitala Marii Britanii. Spectacolul care va fi reprezentat cu titlul "Bones for Prince", explorează grijile şi prejudecăţile a două femei care se întâlnesc în condiţii extreme. Piesa a fost prima dată pusă în scenă de Lia Bugnar la Teatrul Luni de la Green Hours din Capitală, în 2003, şi a câştigat premiul Fringe-Project la Dublin Fringe Festival în 2004. Cristian Hogaş, rezident în programul Attic Arts la ICR Londra în 2010, a regizat piesa, distribuindu-le în rolurile celor două femei pe Andreea Păduraru şi pe actriţa britanică Alice Fernbank. Producţia a mai fost prezentată la Londra în primăvară, la New Diorama Theatre şi la sediul ICR. Festivalul Camden Fringe are loc până pe 29 august şi reuneşte 207 producţii teatrale.

Artistul francez Yann Tiersen, cunoscut publicului pentru compoziţiile sale din filmele "Amelie/ Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" şi "Good Bye, Lenin", revine în România pentru a susţine un concert în Bucureşti, pe 9 decembrie. Recitalul face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, intitulat "Dust Lane". Materialul discografic combină note simple cu sunete puternice, iar poezia a fost înlocuită cu energie vie. Tiersen schimbă genurile muzicale, predându-se riff-urilor de chitară şi sunetelor muzicii rock. Yann Tiersen va concerta pe 9 decembrie, de la ora 21.00, în The Silver Church Club din Bucureşti. Accesul este permis începând cu ora 19.00.

Concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat de Ministerul Sănătăţii, pe 21 noiembrie, într-un singur centru universitar, cel din Bucureşti. Concursul va fi susţinut sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va dura patru ore, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare postate pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Cele 200 de întrebări sunt de două tipuri, 25 la sută fiind de tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din cinci, iar 75 la sută de tip complement multiplu, cu două-patru răspunsuri corecte.

Celebrul bandeon al lui Lothar Hansen spune în această toamnă povestea tangoului la Sala Palatului. Evenimentul va avea loc pe 10 octombrie, de la ora 19, şi se va desfăşura în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalul Artelor Bucureşti cu un eveniment în premieră în România. Este vorba despre spectacolul extraordinar Tango Sinfonico, al cărui protagonist este unul dintre cei mai apreciaţi solişti de bandeon din lume – Lothar Hansen, ce vine în România pentru a spune în maniera-i unică povestea incitantă a tango-ului. European Royal Orchestra, dirijată de maestrul Constantin Grigore, va completa şi dramatiza ritmurile unice ale bandeonului lui Hansel oferindu-i audienţei experienţa lumii fascinante a Americii de Sud.

Lungmetrajul "The Social Network", regizat de David Fincher şi produs de studiourile Columbia Pictures, despre viaţa creatorului reţelei Facebook, Mark Zuckerberg, va fi lansat în Statele Unite ale Americii pe 1 octombrie. Aaron Sorkin, scenaristul serialului de televiziune "Viaţa la Casa Albă/ The West Wing", semnează scenariul acestui lungmetraj, realizat pe baza biografiei neoficiale a lui Zuckerberg, intitulată "The Accidental Billionaires", scrisă de Ben Mezrich. Mark Zuckerberg, născut pe 14 mai 1984, este un analist programator american. În perioada studenţiei, petrecută la Harvard, el a creat reţeaua de socializare Facebook, împreună cu alţi doi studenţi la informatică şi, totodată, colegii săi de cameră - Dustin Moskovitz şi Chris Hughes. În 2008, revista Time l-a inclus pe Mark Zuckerberg în topul celor mai influente persoane din lume.

Tudor Gheorghe va interpreta, pe 12 octombrie, la Festivalul Artelor Bucureşti, cântece din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol. Artistul va susţine, la Sala Palatului, concertul intitulat 'Cavalerii Felinarelor Târzii', spectacolul reprezentând de fapt o continuare a perioadei muzicale interbelice, unic pusă în valoare de cei doi 'cavaleri' care au adus cinste muzicii autohtone din vremea respectivă. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de orchestra Arkadia, ce va evolua sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, iar violonistul Dan Bozgan va aduce un plus de simţământ în mod special pieselor lui Zavaidoc.

Cântăreaţa americană Jennifer Rush, cunoscută pentru hitul "The Power of Love", concertează la Sala Palatului din Capitală pe 17 octombrie. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a celui mai recent album al său - "Now Is The Hour". Printre cele mai celebre piese ale artistei se numără "The Power of Love", "Ave Maria", "Destiny", "Heart over Mind" şi "If you Ever Lose my Love". Jennifer Rush, pe numele real Heidi Stern, s-a născut la New York, pe 28 septembrie 1960. În copilărie a luat lecţii de canto şi a studiat muzica clasică. Lansarea ei a venit în anii '80, aceasta înregistrând împreună cu Elton John piesa "Flames of Paradise". Câţiva ani mai târziu, artista a lansat albumul "Jennifer Rush" . Single-ul "The Power of Love" a ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale din mai multe ţări. În 1985, "The Power of Love" a devenit, potrivit Cărţii Recordurilor, piesa cel mai bine vândută a unei artiste solo din istoria muzicii pop britanice. Recordul a fost doborât abia şapte ani mai târziu, în 1992, de piesa "I Will Always Love You" a lui Whitney Huston.

Sam Haywood, surorile Katia şi Marielle Labeque şi Sarah Chang vor susţine trei recitaluri la Ateneul Român din Capitală. Evenimentele vor avea loc pe 25 septembrie, 27 octombrie şi, respectiv, 28 noiembrie. Sarah Chang, Katia şi Marielle Labeque şi Sam Haywood vor veni în România pentru a participa la evenimentele organizate sub deviza "Cruciada Culturii", mişcarea de promovare a valorilor artei iniţiată de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST. În septembrie, octombrie şi noiembrie, iubitorii muzicii clasice vor putea să-i asculte pe Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang în trei concerte la Ateneul Român din Capitală. Astfel, pe 25 septembrie, pianistul Sam Haywood va aduce muzica lui Frédéric Chopin la Ateneul Român, în anul în care întreaga lume îl celebrează pe marele compozitor. După ce a impresionat publicul din întreaga lume alături de cunoscutul violonist Joshua Bell, Sam Haywood revine şi interpretează piese de pe cel mai recent album al său, înregistrate chiar la pianul Pleyel la care a cântat Frédéric Francois Chopin.

Persoanele care cumpără trei bilete pentru Festivalul Tabăra Medievală, care va avea loc începând de mâine și până duminică, la Bistriţa, vor primi unul gratuit, în cadrul evenimentului urmând să concerteze şi trupa de rock medieval Haggard. Tichetele sunt valabile pe toată perioada manifestării. Formaţia germană Haggard, importanta trupă de medieval-symphonic-metal din Europa, va susţine un concert sâmbătă, la Bistriţa. Haggard va interpreta melodii din repertoriul propriu într-o orchestraţie exclusivă, cu elemente specifice medievale, dar promite şi alte surprize. Trupa se va deplasa la Bistriţa cu un autocar special, iar pe scenă vor urca 18 muzicieni. În cadrul taberei vor mai avea loc două recitaluri extraordinare, pentru mâine fiind programat concertul formaţiei Trooper cu opera rock "Vlad Ţepeş", iar duminică ungurii de la VAN vor susţine un concert de rock-medieval.

Trupa metal Dark Tranquillity din Suedia va cânta, sâmbătă, pe scena din Piaţa Mare din Sibiu, la festivalul Artmania.
Evenimentul se va desfăşura în acest începând de mâine și până duminică. Cea de-a cincea trupă din festival cântă din 1989. Suedezii de la Dark Tranquillity sunt cunoscuţi ca pionieri ai stilului "melodeath". Ei vor urca pe scena din Piaţa Mare a Sibiului pe 14 august, alături de cântăreţul de origine libaneză Serj Tankian şi trupa Sirenia. Muzica suedezilor de la Dark Tranquillity oferă o experienţă intensă, puternic marcată de rădăcinile lor scandinave. Printre trupele care vor mai concerta se numără Sisters of Mercy şi Kamelot.

Tineri solişti şi trupe pop-rock din toată ţara, cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani, au ocazia de a câştiga experienţă şi de a-şi demonstra talentul, la sfârșitul acestei săptămâni, pe scena de la Arenele Romane din Capitală. Evenimentul va avea loc în cadrul unui festival organizat de Elite ART Club UNESCO, reprezentantul exclusiv în România a Jeunesses Musicales International - cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tineri muzicieni din întreaga lume. Soliştii şi trupele selectate vor beneficia de masterclass-uri gratuite sub îndrumarea unor artişti-profesori renumiţi precum Cristi Gram - chitară, Crina Mardare-voce şi Andrei Tudor - keyboards. Câştigătorii vor reprezenta România în cadrul competiţiei internaţionale IMAGINE Festival din Belgia - Bruxelles şi vor susţine recitaluri ca invitaţi în cadrul ediţiilor din Croaţia sau Slovenia. Începând cu 2011, Proms of Delight Music Fest va deveni festival internaţional.

The Wailers, legendara trupă a lui Bob Marley, concertează pe 10 septembrie la Sala Palatului din Capitală. Spectacolul face parte din turneul internaţional care marchează patru decenii de existenţă a trupei . În deschiderea concertului susţinut de The Wailers va cânta trupa El Negro.Bob Marley a cântat timp de 12 ani împreună cu The Wailers, iar la 29 de ani după dispariţia lui, pionierii muzicii reggae continuă să încânte milioanele de fani din întreaga lume. Melodiile celebre care l-au făcut pe Bob Marley liderul incontestabil al stilului reggae vor răsuna pentru prima dată live la Bucureşti: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Stir It Up", "Redemption Song", "One Love".

Lungmetrajul "Nuntă în Basarabia", în regia lui Napoleon Helmis, o coproducţie România/ Republica Moldova/ Luxemburg, a fost selectat la prestigiosul Montreal World Film Festival. Evenimentul se va desfăşura între 26 august şi 6 septembrie. Comedia "Nuntă în Basarabia" va rula în cadrul secţiunii Focus on World Cinema. "Nuntă în Basarabia" este o comedie romantică, povestea unor tineri - el bucureştean, ea din Chişinău - proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă cu dar în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă. Filmul a fost deja recompensat la Festivalul "Black Nights" de la Tallinn, în decembrie 2009, cu premiul special al juriului. Publicul din România a avut ocazia să vadă producția în avanpremieră la festivalurile de la Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Sighişoara, iar lansarea în cinematografele româneşti este prevăzută pentru toamna acestui an.

Filmul "Avatar: Special Edition", ce conţine opt minute suplimentare faţă de cel original, va fi lansat în cinematografe pe 27 august, pentru o perioadă limitată, exclusiv în sălile Digital 3D şi Imax 3D. Spectatorii vor avea astfel posibilitatea de a descoperi noi creaturi de pe planeta Pandora şi de a vedea noi scene de luptă. Versiunea originală a filmului "Avatar" a fost lansată pe Blue-ray şi DVD pe 22 aprilie, iar versiunea extinsă, care va conţine cele opt minute suplimentare, va fi lansată în aceste două formate către sfârşitul anului. Realizat sub forma unui thriller science-fiction de aventuri, care prezintă povestea unui puşcaş marin ajuns pe o planetă populată de extratereştri uriaşi şi albaştri, "Avatar" este considerat cel mai scump film din istorie, cu un buget de 500 de milioane de dolari. În ianuarie, "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie - 2,7 miliarde de dolari -, depăşind vechiul record, de 1,8 miliarde de dolari, deţinut de "Titanic", regizat de acelaşi James Cameron.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!