DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondata de V. Voiculescu, in anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

8 aprilie 2010

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi cu ocazia "Zilei Mondiale a Romilor", o masă rotundă despre istoria romilor, la care vor participa specialişti din întreg judeţul, dar şi copii din satele de pe Valea Hârtibaciului. Specialişti ai muzeului, invitaţi, prieteni ai muzeului şi aceşti copii vor discuta despre originile şi istoria acestui neam, de la venirea acestuia în ţările româneşti şi despre romi pe plan mondial", se arată într-un comunicat. "Ziua Mondială a Romilor" datează din anul 1971, când a fost adoptată cu prilejul primului Congres Internaţional al Romilor. Tot atunci au fost stabilite imnul internaţional al romilor "Gelem, gelem" şi steagul acestei etnii.

Sala Radio a lansat o nouă serie de abonamente, pentru toţi iubitorii muzicii de cameră, sub titlul Seria concerte camerale radio. Şapte recitaluri care vor avea loc în lunile aprilie şi mai 2010 pot fi ascultate la un preţ de numai 80 de lei pentru toate cele 7 seri. Abonamentele au fost puse în vânzare de ieri şi pot fi achiziţionate doar de la Casa de bilete a Sălii Radio, str. General Berthelot, nr. 60-64. Programul complet al recitalurilor se găseşte pe site-ul http://orchestre.srr.ro Biletele se pot achiziţiona în continuare prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Galeria Ivan din Bucureşti şi organizaţia britanică A Foundation prezintă expoziţia artistei Geta Brătescu la galeria The Blade Factory din Liverpool, de astăzi până pe 22 mai. Expoziţia face parte dintr-un proiect mai amplu numit Economia darului, care include galerii şi artişti din New York, San Francisco, Zurich, Stockholm, Manchester, Liverpool şi Bucureşti. Lucrările analizează valoarea reală şi simbolică a artei în contextul crizei economice şi circulaţia acesteia între muzee, galerii private, colecţionari şi case de licitaţie. Geta Brătescu este o personalitate marcantă a artei vizuale contemporane româneşti şi director artistic al revistei de literatură şi artă "Secolul 20/21".

Spectacolul "Regina Mamă", cu Olga Tudorache în rolul principal, se joacă, astăzi pentru cea de-a 250-a oară pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Pusă în scenă de Gelu Colceag, în scenografia Ştefaniei Cenean, "Regina Mamă" de Manlio Santanelli dezvăluie o tulburătoare poveste de viaţă, cu o dramatică răsturnare de situaţie la final. Piesa lui Manlio Santanelli, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi italieni contemporani, aduce în scenă două personaje - alături, dar şi împotrivă: Regina, o mamă autoritară şi posesivă, şi fiul ei, Alfredo, un jurnalist ratat şi nevrotic, interpretat de cunoscutul actor al Teatrului Naţional, Marius Bodochi. Spectacolul a câştigat Diploma de onoare la Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Braşov, 1997, iar interpretarea Olgăi Tudorache a fost distinsă cu Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru pentru cea mai bună actriţă a anului 1997 şi Premiul Tofan pentru cea mai importantă personalitate teatrală a anului 1997. În martie 2006, actriţa Olga Tudorache a fost decorată de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, la propunerea ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Academicienii Ionel Haiduc, Răzvan Theodorescu, Victor Voicu şi Viorel Barbu sunt cei patru candidaţi la alegerile pentru postul de preşedinte al Academiei Române, care vor avea loc astăzi. Ionel Haiduc este chimist, profesor al Universităţii Babeş-Bolayi din Cluj şi a fost ales în funcţia de preşedinte al Academiei Române pe 5 aprilie 2006. Viorel Barbu, matematician originar din Iaşi, unde este profesor al Universităţii Alexandru Ioan Cuza, a devenit membru al Academiei Române în 1993. Răzvan Theodorescu este istoric al culturii şi artei, profesor universitar, membru titular al Academiei Române, om politic şi senator român în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Iaşi pe listele partidului PSD. Victor Voicu este medic şi farmacolog, iar din 2001 a devenit membru titular al Academiei Române. Alegerile vor avea loc astăzi în cadrul Adunării Generale, pe ordinea de zi fiind şi rapoartele de activitate pe 2009.

Cinefilii vor avea parte pe 15 aprilie la Institutul Cultural Român din Capitală de patru scurtmetraje semnate de Ana-Felicia Scutelnicu, proiectate în cadrul programului 'Seară de film la ICR'. 'Ispita', 'Tiraspol-Berlin', 'Între Ziduri' şi 'Curtea din spate' sunt cele patru scurtmetraje ce vor fi prezentate la ICR, în prezenţa regizoarei. Ana-Felicia Scutelnicu s-a născut în 1978 în Republica Moldova. Din 2002, locuieşte şi lucrează la Berlin. În prezent, este studentă la regie în ultimul an la Academia de Film şi Televiziune din Berlin. Intrarea publicului la 'Seară de film la ICR' este liberă.

Spectacolul "O scrisoare pierdută“, de Ion Luca Caragiale, în regia regizorului român Laurian Oniga, va fi prezentat, mâine, în premieră, pe scena Teatrului „Jokai“ din Bekescsaba, în cadrul unui program dedicat culturii europene. Evenimentul se înscrie într-un amplu proiect derulat în stagiunea 2009 – 2010 de Teatrul „Jokai“, în cadrul căruia fiecare lună este dedicată culturii unei ţări europene. Luna aprilie este pentru teatrul gazdă şi pentru publicul din Bekescsaba «Luna culturii române», iar debutul ei va fi marcat de premiera spectacolului «O scrisoare pierdută», de Ion Luca Caragiale, spectacol realizat de regizorul Laurian Oniga, directorul Teatrului Clasic «Ioan Slavici» Arad.

Juriul care va stabili câştigătorii ediţiei 2010 a Premiilor UNITER va urmări, astăzi, la Sibiu, spectacolul "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess". Piesa este nominalizată la categoriile "Cea mai bună actriţă în rol principal" şi "Cel mai bun spectacol". "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess", în regia lui Radu Alexandru Nica, se va juca astăzi, de la ora 19.00, în sala Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu. Piesa vorbeşte despre "o temă mai puţin abordată de teatru în ultima vreme", şi anume "credinţa, spiritul de sacrificiu, (auto)depăşirea limitelor umane". Cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc în 19 aprilie.

Oamenii de ştiinţă au descoperit "mama" tuturor celulelor epiteliale şi consideră că realizarea lor va conduce la o îmbunătăţire considerabilă a tratamentelor pentru pacienţii cu arsuri sau răni grave ale pielii. Hans Clevers şi o echipă de cercetători danezi şi suedezi au realizat un studiu pe şoareci şi au descoperit faptul că celulele suşă care pot să se transforme ulterior în toate tipurile de celule epiteliale trăiesc în interiorul foliculilor de păr. Descoperirea va putea fi folosită şi pe pacienţi umani, aceste celule suşă urmând să repare rănile de la nivelul pielii sau să vindece mai repede transplanturile de piele pentru victimele care au suferit arsuri, se afirmă în acest studiu, publicat în revista Science.

Violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Viniciu Moroianu vor susţine, în aprilie, două recitaluri la Sala Radio, din Bucureşti, ce fac parte din seria "Integrala sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven". Primul recital va avea loc mâine, de la ora 19.00, şi va cuprinde Sonata nr. 2 în la major op.12, nr. 2, Sonata nr. 10 în sol major, op. 96 şi Sonata nr. 7 în do minor op. 30, nr. 2 de Ludwig van Beethoven. Al doilea recital susţinut de cei doi interpreţi va avea loc pe 27 aprilie, de la ora 19.00, şi va cuprinde Sonata nr. 6 în la major op. 30, nr.1, Sonata nr. 3 în mi bemol major op. 12, nr. 3 şi Sonata nr. 9 în la major op. 47 Kreutzer de Ludwig van Beethoven.

Spectacolul 'Boala Familiei M', o producţie a Teatrului Naţional din Timişoara în regia lui Radu Afrim, va deschide, astăzi, în Sala Mare a Teatrului Polski din Poznan, cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru 'Necunoscuţii de lângă noi'. Evenimentul este un proiect al instituției poloneze, care îşi propune să prezinte spectacole ce iau în discuţie probleme actuale în ţările din spaţiul est-european, tema actualei ediţii fiind 'sfânta familie'. În cadrul festivalului, care se desfăşoară începând de astăzi și până duminică, vor mai fi prezentate piese ale Teatrului Schaubühne Berlin din Germania, Teatrului Statne Divadlo Kosice din Slovacia, Teatrului Vilna Scena din Kiev. La Poznan va fi prezentă şi Velica Panduru, scenografa spectacolului, care a primit premiului UNITER pentru scenografie pentru această producţie teatrală.

Cesaria Evora, celebra cântăreaţă originară din Insulele Capului Verde, în vârstă de 68 de ani, revine la Bucureşti, pe 15 mai, pentru un concert ce va avea loc la Arenele Romane. Biletele sunt disponibile la preţurile de 70, 150 şi 210 lei. Cesaria Evora a cântat în România de mai multe ori, ultima dată în octombrie anul trecut, la Sala Palatului din Bucureşti. Supranumită "diva desculţă", Cesaria Evora este cea mai cunoscută cântăreaţă de "morna", un amestec de fado portughez şi blues. Vocea ei nostalgică poartă amprenta parfumului uluitor al Insulelor Capului Verde, multă vreme un pilon al comerţului cu sclavi şi al sărăciei: durere, pasiune, arşiţă, exotism.

Tânăra violonistă tunisiană Yasmine Azaiez va susţine un concert pe 14 aprilie la Ateneul Român din Capitală. Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Tunisiene în România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.Concertul va beneficia de prezenţa maestrului naist Gheorghe Zamfir.Desfăşurat sub Înaltul Patronaj al ministrului Culturii, Hunor Kelemen, şi al ambasadoarei Tunisiei la Bucureşti, Saloua Bahri, în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei, concertul de la Ateneul Român este organizat în cadrul Anului Internaţional al Tineretului - 2010, o iniţiativă tunisiană în favoarea ancorării valorilor universale în rândul tinerilor.

Un nou dispozitiv, care elibereazã un puls magnetic în partea din spate a craniului, ar putea fi folosit ca tratament alternativ împotriva migrenelor. Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent în revista The Lancet Neurology. În urma testelor efectuate, specialiştii de la Albert Einstein College of Medicine din New York au constatat cã 40% dintre pacienţi nu mai aveau dureri, la douã ore dupã ce au folosit acest dispozitiv. Cercetãtorii americani au demonstrat cã aparatul nu produce efecte secundare şi are dimensiuni reduse, putând fi folosit cu uşurinţã la domiciliu.

Ediţia a XV-a a Festivalului Dramaturgiei Româneşti se va desfăşura începând de sâmbătă şi până pe 17 aprilie, sub titulatura "Plasticid". Evenimentul va avea ca scop prezentarea crizei societăţii autohtone. Spectacolele au fost alese de noul selecţioner, criticul şi dramaturgul Mihaela Michailov, şi vor fi împărţite în patru secţiuni: Focus, Suporter, Clasic şi Intersecţii. În secţiunea principală a Festivalului, Focus, sunt înscrise piese precum: "5 minute miraculoase la Piatra Neamţ" de Peca Ştefan, "20/20" de Gianina Cărbunariu şi "Acasă la tata" de Mimi Brănescu.

Patinatorul Evgeni Pluşenko şi violonistul ungar Edvin Marton vor fi capetele de afiş ale spectacolului Kings On Ice – Olympic Tour 2010, care va avea loc duminică la Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitală. Evenimentul va aduce la Bucureşti, alături de Pluşenko, alte câteva dintre cele mai importante figuri ale patinajului artistic mondial, printre care Stephane Lambiel, Denis Ten, perechile Aljona Savchenko - Robin Szolkowy, Tatiana Volosozhar- Stanislav Morozov şi Meryl Davis - Charlie White. La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver, Evgeni Plushenko a cucerit medalia de argint. Biletele pentru evenimentul de duminică au preţuri cuprinse între 120 şi 400 de lei.

Lungmetrajul "Francesca" va fi disponibil din această lună pe DVD. Filmul, produs de Anca Puiu, Cristi Puiu și Bobby Pãunescu, care semneazã și regia, spune povestea unei educatoare care decide sã emigreze în Italia, pentru a avea o viațã mai bunã. Din distribuție, alãturi de Monica Bârlãdeanu, fac parte, printre alții, Doru Boguțã, Luminița Gheorghiu, Teodor Corban, Doru Ana, Mihai Dorobanțu, Dana Dogaru. Prima proiecție a producției a stârnit protestele deputatei Alessandra Mussolini, care a cerut interzicerea difuzãrii peliculei în Peninsulã, pentru cã ar conține insulte la adresa ei. În final, justiția italianã a decis în favoarea realizatorilor români.

Muzeul de Artă Modernă din New York va organiza, în această primăvară, o expoziţie retrospectivă a operei fotografului francez Henri Cartier-Bresson. Vernisajul va avea loc duminică, iar manifestarea va fi deschisă până pe 28 iunie. Expoziţia, prima de asemenea anvergură din ultimii 30 de ani, este intitulată "Henri Cartier-Bresson: Secolul Modern" şi va prezenta 300 de fotografii realizate în perioada 1929 - 1989, dintre care 60 vor fi expuse în premieră. Peter Galassi, coordonatorul departamentului de fotografie al muzeului, a pus accentul, în selecţia fotografiilor, pe deceniile cele mai prolifice ale artistului, şi anume între 30 şi 60 de ani.

Kate Moss îşi va face debutul în teatru cu rolul unei nimfe într-o adaptare a piesei "Furtuna", de William Shakespeare, pusă în scenă la Londra. Top modelul britanic, în vârstă de 36 de ani, a obţinut acest rol în urma unor audiţii şi discuţii telefonice cu Kevin Spacey, care este producătorul executiv al acestui spectacol, pus în scenă la teatrul Old Vic din Londra. Kate Moss a avut, de-a lungul anilor, mai multe colaborări artistice. Astfel, ea va merge, luna aceasta, la New York pentru a începe să lucreze alături de Mihail Barîşnikov într-un scurtmetraj despre balet. Totodată, ea a cântat alături de trupa Primal Scream, dar şi cu Babyshambles, formaţia fostului ei iubit, Pete Doherty.

'Destrupări' - o expoziţie de pictură a artistului Eugen Vuţescu în care pictorul face apel la motive de sorginte biblică, reprezentate cromatic prin trei elemente sacre - mielul, peştele şi îngerul va fi găzduită, începând de astăzi, de Institutul Cultural Român. Tablourile lui Eugen Vuţescu constituie tot atâtea expresii ale absenţei, dublate de traume ale disoluţiei, ale dizolvării, pendulând între abandonul umanităţii şi angoasa propriei corporalităţi, resimţită ca alteritate. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Eugen Vuţescu se află la cea de a doua expoziţie personală şi a participat la mai multe proiecte de grup.

Lungmetrajul "Concertul", de Radu Mihăileanu, a fost selectat în competiţia Festivalului filmului francez de la Los Angeles. Evenimentul se va desfăşura în perioada 19 - 25 aprilie. Cea de-a 14-a ediţie a festivalului va fi deschisă de comedia romantică "L'Arnacoeur", de Pascal Chaumeil, care a avut mari încasări în Franţa de la lansarea ei, la jumătatea lunii martie. Filmul, în care joacă Vanessa Paradis şi Romain Duris, a vândut peste 1 milion de bilete în prima săptămână de la lansarea sa în cinematografele franceze. Peste 50 de filme - scurtmetraje şi lungmetraje - vor fi proiectate în competiţie, timp de o săptămână, în inima oraşului Los Angeles.

Aerosmith va concerta în această vară, pe 18 iunie, la Romexpo. Biletele au preţuri cuprinse între 140 şi 590 de lei. Concertul de la Bucureşti face parte din turneul european 'Cocked, Locked, Ready to Rock!', care debutează în Suedia pe 10 iunie. Formaţia va concerta în capitală în formula care i-a consacrat: Steven Tyler (voce), Joe Perry (chitară, backing vocal), Brad Withford (chitară), Tom Hamilton (chitară bas) şi Joey Kramer (percuţie). Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări din istorie - peste 150 de milioane de albume la nivel mondial. Grupul a lansat 14 albume de-a lungul timpului, pe care se află hituri precum 'Amazing', 'Crazy', 'Crying', 'Pink', 'Don't Wanna Miss a Thing', 'Dream On' şi multe altele. Sound-ul Aerosmith, cu rădăcini blues-hard-rock, a ajuns să încorporeze de-a lungul timpului elemente pop, heavy metal, glam metal şi rhythm and blues, devenind o sursă de inspiraţie pentru zeci de alte trupe şi artişti.

Oliver Stone ar putea regiza, pentru studiourile Fox, filmul "Travis McGee". Lungmetrajul este inspirat de detectivul fictiv cu acelaşi nume din romanele scriitorului american John D. MacDonald. Personajul principal va fi interpretat, potrivit presei de specialitate, de Leonardo DiCaprio. Actorul a fost deja confirmat în rolul acestui detectiv bătăios, care obişnuia să spună despre sine că este "un vagabond al plajei", locuind pe o ambarcaţiune în Florida şi acceptând diverse cazuri care i se propuneau. Lungmetrajul va avea la bază primul din seria de 21 de romane scrise de John D. MacDonald, intitulat "The Deep Blue Goodbye", în care detectivul Travis McGee este implicat în căutarea unei comori dispărute în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Scenariul adaptat a fost scris de Dana Stevens.

Cântãreţul canadian Leonard Cohen va fi inclus în Songwriters Hall of Fame, împreunã cu principalii membri ai grupului Earth, Wind & Fire şi producãtorul şi compozitorul David Foster. În afara muzicienilor amintiţi vor mai fi onoraţi Johnny Mandel, Jackie DeShannon, Larry Dunn şi Al McKay. Songwriters Hall of Fame celebreazã compozitorii şi textierii cu merite deosebite. Gala Songwriters Hall of Fame va avea loc pe 17 iunie la New York. Anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odatã cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures. Cântãreţul canadian a primit un premiu onorific şi la cea de-a 40-a galã a premiilor Grammy ce a avut loc la Los Angeles la începutul lunii februarie.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!