DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondată de V.Voiculescu, în anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

7 aprilie 2010

Volumul "Omoară-mă!", de Ana Maria Sandu, va fi lansat oficial astăzi, la Librăria Cărtureşti de la Institutul Cultural Francez din Bucureşti. "Omoară-mă!" este cel de-al doilea roman semnat de autoare, după "Fata din casa vagon". La lansarea de astăzi, autoarea va citi un fragment din volum iar Fanny Chartres, de la Institutul Francez din Bucureşti, va citi un fragment din "L'écorchure", traducerea în limba franceză a poemului în proză "Din amintirile unui chelbasan", debutul literar al scriitoarei Ana Maria Sandu.

Celebra mezzosoprană Ruxandra Donose revine la Bucureşti, unde, pe 21 mai, va susţine un concert la Sala Radio din Capitală, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. Spectacolul va prezenta publicului "Uvertura tragică" - Johannes Brahms, "Moartea Cleopatrei" de Hector Berlioz şi "Cvartet cu pian în la minor, op.25" - Johannes Brahms/ Arnold Schönberg. Potrivit criticilor de specialitate, Ruxandra Donose are o voce lirică de o deosebită frumuseţe şi căldură. Mezzosoprana este, de peste zece ani, una dintre cele mai interesante voci ale scenei lirice internaţionale, însă abia în 2006 a păşit pe o scenă din România, participând la două reprezentaţii ale operei "Carmen" de Bizet, susţinute cu ocazia Summitului Francofoniei.

Celebrul spectacol "Lord of the Dance", în regia şi coregrafia renumitului Michael Flatley, va fi din nou prezentat la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul va avea loc în această primăvară, pe 31 mai. Biletele pentru show au preţurile cuprinse între 100 şi 350 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. "Lord of the Dance" este unul dintre cele mai vizionate spectacole de dans şi mai aclamate turnee din toate timpurile. Premiera a avut loc la Dublin, în 1996, şi a fost un succes de casă. În martie 1997, "Lord of the Dance" a fost prezentat şi la ceremonia premiilor Oscar.

Trupa Gotan Project revine în România. Formația va concerta pe 25 iunie, la Sala Palatului din Capitalã. Cei de la Gotan Project pornesc în turneul european pentru promovarea celui mai recent album de studio al trupei, "Tango 3.0", primul concert fiind pe 7 aprilie, la festivalul Crans Montana de la Lausanne, Elveția. Gotan Project este un grup muzical care activeazã la Paris și este format din Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff și Christoph Müller. Trupa s-a format în anul 1999, iar primul ei material discografic a fost "Vuelvo Al Sur/ El Capitalismo Foraneo", urmat de albumele "La Revancha del Tango", "Inspiración Espiración", "Lunatino" și "El Norte". Muzica trupei este în mod clar bazatã pe tango, însã adunã și elemente electronice. Numele trioului, Gotan, vine din anagramarea cuvântului Tango.

Un musical adaptat după albumul "American Idiot" al trupei Green Day va fi pus în scenă, luna aceasta, la St. James Theater de pe Broadway. Primele informaţii despre această producție au apărut la puţin timp după succesul avut în presa locală de acest spectacol, care a avut premiera în toamna anului trecut, la teatrul Berkeley Repertory din California. Musicalul "Idiot" are la bază albumul "American Idiot" al trupei Green Day, lansat în 2004, şi prezintă povestea mereu-tânărului Everykid Jesus din Suburbia, care dezvoltă un alter ego violent, şi a traficantului de droguri St. Jimmy, care se îndrăgosteşte de anarhista Whatsername. Trupa Green Day, compusă din solistul Billie Joe Armstrong, basistul Mike Dirnt şi toboşarul Tre Cool, va asigura coloana sonoră pentru acest musical.

Ieri angajaţii Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc au venit la serviciu, îmbrăcaţi în costume populare din Bucovina, iar primarul a purtat un costum popular din zonă cu bundiţă brodată cu modele locale şi ornată cu blană de jder.
Primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că este al cincilea an de când în a treia zi de Paşte salariaţii Primăriei vin la serviciu îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale zonei, în cadrul unei acţiuni privind păstrarea tradiţiilor din Bucovina.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va găzdui mâine cu ocazia "Zilei Mondiale a Romilor", o masă rotundă despre istoria romilor, la care vor participa specialişti din întreg judeţul, dar şi copii din satele de pe Valea Hârtibaciului. Specialişti ai muzeului, invitaţi, prieteni ai muzeului şi aceşti copii vor discuta despre originile şi istoria acestui neam, de la venirea acestuia în ţările româneşti şi despre romi pe plan mondial", se arată într-un comunicat. "Ziua Mondială a Romilor" datează din anul 1971, când a fost adoptată cu prilejul primului Congres Internaţional al Romilor. Tot atunci au fost stabilite imnul internaţional al romilor "Gelem, gelem" şi steagul acestei etnii.

Sala Radio a lansat o nouă serie de abonamente, pentru toţi iubitorii muzicii de cameră, sub titlul Seria concerte camerale radio. Şapte recitaluri care vor avea loc în lunile aprilie şi mai 2010 pot fi ascultate la un preţ de numai 80 de lei pentru toate cele 7 seri. Abonamentele sunt puse în vânzare de astăzi şi sunt în număr limitat. Acestea pot fi achiziţionate doar de la Casa de bilete a Sălii Radio, str. General Berthelot, nr. 60-64. Programul complet al recitalurilor se găseşte pe site-ul http://orchestre.srr.ro Biletele se pot achiziţiona în continuare prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Preşedintele Traian Băsescu i-a acordat Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce lui Marin Constantin, director onorific al Corului Madrigal, cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani şi în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la viaţa artistică. Potrivit decretului publicat, ieri, în Monitorul Oficial, distincţia este acordată la propunerea ministrului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, "în semn de apreciere deosebită pentru întreaga carieră artistică excepţională, prin care a îmbogăţit patrimoniul muzical românesc şi universal". Marin Constantin, născut pe 27 februarie 1925, la Urleta, judeţul Prahova, este un muzician, compozitor şi dirijor de ansamblu coral român, fondator, dirijor şi director pe viaţă al Corului de cameră Madrigal. El este şi un specialist renumit în muzica renascentistă, cântul gregorian şi baroc, precum şi în muzica tradiţională românească. Activitatea sa a fost apreciată de critici muzicali din întreaga lume, fiind distins cu numeroase premii şi distincţii româneşti şi internaţionale.

Tenorul spaniol Placido Domingo a apărut pentru prima oară în public, cu ocazia inaugurării propriului restaurant la New York, şi a declarat că se simte bine după operaţia de eliminare a unei tumori canceroase la colon, efectuată la începutul lunii martie, informează bbc.co.uk. Tenorul spaniol le-a transmis tuturor oamenilor din lume să fie atenţi cu sănătatea lor şi să îşi facă periodic analizele medicale pentru a putea să identifice eventualele maladii în stadii incipiente. Placido Domingo va începe la sfârşitul acestei săptămâni repetiţiile pentru opera "Simon Boccanegra", de Giuseppe Verdi, care va avea premiera pe 16 aprilie la Scala din Milano.
Tenorul va susţine la sfârşitul lunii aprilie câteva recitaluri şi la Moscova şi Doha.

Scriitoarea germană de origine română Herta Müller va fi invitată de onoare la "Europa scriitorilor", pe 14 aprilie, la Bruxelles, eveniment în cadrul căruia luareata premiului Nobel în 2009 îşi va prezenta noul roman, "Atemschaukel", publicat anul trecut în Germania. Cartea va fi publicată anul acesta şi în România de editura Humanitas. În această carte, Herta Müller descrie parcursul tânărului Leopold Auberg (un fel de alter-ego al poetului sas Oskar Pastior, născut la Sibiu), trimis în gulagul sovietic, ca pretext şi metaforă pentru a aduce în discuţie soarta minorităţii germane din Transilvania după cel de-al Doilea Război Mondial. Subiectul cărţii îl reprezintă experienţa personală a poetului Oskar Pastior, după ale cărui memorii orale Herta Müller a cules note, şi experienţa trăită de însăşi mama ei în lagărele de muncă forţată din fosta Uniune Sovietică.

Scurtmetrajele "Zece", debutul în regia de film al actorului Dorian Boguţă, şi "Clopotul", în regia lui Sabin Dorohoi, au fost selectate în secţiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes, care se va desfăşura în perioada 12 - 22 mai, informează site-ul secţiunii. Filmul "Zece" spune povestea a doi îndrăgostiţi care se află într-o relaţie ilicită. Chiar în preajma sărbătorilor de iarnă, cei doi îşi dau seama că fac o gravă eroare şi decid să se despartă. Pe de altă parte, în 17 minute, "Clopotul" prezintă peripeţiile prin care trec câţiva tineri pentru a aduce un nou clopot în sat, astfel încât să fie îndeplinite toate tradiţiile. De asemenea, la Short Film Corner au mai fost selectate scurtmetrajele "Ploaie în deşert", în regia Ilincăi Neagu, şi "Trupul de coarde" de Dinu Mărgărit.

Cel mai recent scurtmetraj al lui Adrian Sitaru, "Lord", şi o variantă work in progress a filmului de mediumetraj "Captivi de Crăciun", de Iulia Rugină, se numără printre peliculele ce vor fi proiectate în premieră în România, la Festivalul NexT. Evenimentul va avea loc între 13 - 18 aprilie, la Bucureşti. Deasemenea zece filme de scurt şi mediu metraj, dintre care patru vor fi proiectate în premieră mondială, alcătuiesc selecţia din acest an a secţiunii "Festival Friends". Publicul bucureştean va putea urmări pentru prima dată şi alte filme, care au mai fost prezentate la festivaluri importante de peste hotare. Competiţia NexT din acest an cuprinde 26 de titluri din 19 ţări, de pe cinci continente, selectate de criticul Andrei Gorzo, director artistic al festivalului.

În luna aprilie violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Viniciu Moroianu vor susţine două recitaluri la Sala Radio, ce fac parte din seria Integrala sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven. Primul recital va avea loc vineri, 9 aprilie 2010, ora 19 iar cel de-al doilea va avea loc marţi, 27 aprilie de la aceeasi oră. Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro. Cele două recitaluri sunt incluse în Seria concerte camerale radio – o nouă serie de abonamente, pentru toţi melomanii care vor dori să audieze şapte recitaluri care vor avea loc la Sala Radio în lunile aprilie şi mai 2010.

Senatul Universităţii din Bucureşti susţine prelungirea dezbaterii publice asupra proiectului Legii educaţiei, cu specialiştii fără idei preconcepute, arătând că regretă miza politică pusă pe o lege importantă pentru dezvoltarea societăţii româneşti, precum şi mediatizarea polemică a dezbaterilor. Senatul Universităţii din Bucureşti a dezbătut proiectul Legii educaţiei într-o şedinţă extraordinară şi a apreciat că actul normativ este expresia unei intenţii de bună-credinţă de a întări învăţămîntul superior românesc şi de a-l adapta exigenţelor de competitivitate şi internaţionalizare care decurg din Programul de la Lisabona. Deşi se adresează "multor slăbiciuni constatate ale sistemului" şi propune soluţii adesea îndrăzneţe, inspirate din alte ţări europene, Senatul Universităţii din Bucureşti consideră însă că proiectul nu găseşte soluţiile optime pentru satisfacerea nevoii de modernizare şi dezvoltare a şcolii româneşti, se arată într-un comunicat al instituţiei. Guvernul a decis să amâne cu o săptămână adoptarea Legii educaţiei, interval în care va analiza propunerile avansate pentru modificarea actului nornativ, notează Mediafax.

Violonista tunisiană Yasmine Azaiez va susţine un concert la Ateneul Român, pe 14 aprilie, alături de naistul Gheorghe Zamfir, evenimentul fiind organizat sub patronajul Ministerului Culturii şi al Ambasadei Tunisiei la Bucureşti. Tânăra violonistă Yasmine Azaiez a susţinut recitaluri în toată lumea, concertând în săli prestigioase precum Royal Albert Hall sau Wigmore Hall. În prezent, studiază la New England Conservatory din Boston, unde a obţinut o bursă şi este în al treilea an de pregătire a unei lucrări de diplomă în muzică clasică şi a unei alteia în jazz, improvizaţie contemporană şi world music. Gheorghe Zamfir este primul muzician care a cântat în timpul Misei private a Papei Ioan Paul al II-lea. După moartea acestuia, creează special pentru comemorarea sa conceptul muzical "Totus Tuus", un set de piese pentru nai, orgă şi grup vocal bărbătesc. În domeniul cinematografiei, participă la compunerea coloanei sonore a unor filme celebre, printre care "Once upon a time in America", "Karate Kid" sau "Kill Bill". Gheorghe Zamfir a compus peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic.

Parcul, livada şi serele din jurul Palatului Mogoşoaia, aflat în administrarea Centrului de Cultură Palatele Brâncoveneşti, au fost revendicate de moştenitorii Marthei Bibescu, Jean Valentine Louise Ghika şi Christopher John Ghika, Tribunalul Bucureşti urmând să înceapă procesul în 26 aprilie. Aceştia au depus o cerere de revendicare şi au chemat în judecată Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, comuna Mogoşoaia, statul român, Municipiul Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Domeniul de la Mogoşoaia a fost naţionalizat în 1949, fiind pe rând folosit de Ministerul Învăţământului Public, Sfatul Popular al Capitalei, Ministerul Forţelor Armate, Comitetul pentru Artă, precum şi Uniunea Artiştilor Plastici, a Compozitorilor, a Scriitorilor şi a Arhitecţilor. Moştenitorii susţin că statul român a preluat în mod abuziv proprietatea şi cer instanţei să oblige autorităţile să retrocedeze bunurile solicitate sau obligarea statului la plata acestora la valoarea de piaţă.

Marile puteri economice ale lumii, dar şi companii şi organizaţii de renume, alocă sume record pentru pavilioanele pregătite în cadrul Expoziţiei Mondiale Shanghai 2010, care amintesc, potrivit unor analişti, de tributurile plătite de negustori pentru privilegiul de a face comerţ în China imperială. Peste 190 de ţări, alături de 50 de companii şi organizaţii economice, pregătesc pavilioane pentru Expoziţia Mondială din Shanghai, prin care urmăresc să atragă atenţia celui mai numeros public consumator. Expoziţia se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai - 31 octombrie. Oraşul Shanghai a fost ales gazdă a Expoziţiei Mondiale din 2010 cu ocazia celei de-a 132-a Sesiuni a Adunării Generale a Biroului Internaţional pentru Expoziţii, la 13 decembrie 2002. China a devenit astfel prima ţară cu economie emergentă care găzduieşte o expoziţie mondială.

Filmul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, a fost selectat în competiţia internaţională la Festivalul Internaţional de Film Independent de la Buenos Aires. Festivalul se va desfăşura de astăzi până pe 18 aprilie, se arată pe site-ul oficial al evenimentului. Alături de "Poliţist, adjectiv", au mai fost selectate în cadrul celei de-a 12-a ediţii a evenimentului peliculele: "Cea mai fericită fată din lume", lungmetrajul de debut al lui Radu Jude, mediumetrajul "Oxygen", de Adina Pintilie, documentarul "Constantin şi Elena", de Andrei Dăscălescu şi lungmetrajul "Francesca", de Bobby Păunescu. Filmul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes, în 2009, unde a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea "Un Certain Regard". În martie, filmul a fost marele câştigător al galei Premiilor Gopo 2010, cu şase trofee adjudecate din zece nominalizări, inclusiv cele pentru cea mai bună regie, cel mai bun film şi cel mai bun actor în rol principal - Dragoş Bucur.

Sala Radio a lansat o nouă serie de abonamente, pentru toţi iubitorii muzicii de cameră, sub titlul Seria concerte camerale radio. Şapte recitaluri care vor avea loc în lunile aprilie şi mai 2010 pot fi ascultate la un preţ de numai 80 de lei pentru toate cele 7 seri. Abonamentele sunt puse în vânzare de astăzi şi sunt în număr limitat. Acestea pot fi achiziţionate doar de la Casa de bilete a Sălii Radio, str. General Berthelot, nr. 60-64. Programul complet al recitalurilor se găseşte pe site-ul http://orchestre.srr.ro Biletele se pot achiziţiona în continuare prin Eventim, la Casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

In perioada 30 Martie - 07 Aprilie 2010 Corul si Orchestra de Camera de la Scoala Whitgift, din South Croydon, Surrey (zona metropolitana a Londrei) au vizitat Romania si au susţinut concerte in diverse orase cu traditie muzicala. Ansamblul, alcatuit din 40 de tineri muzicieni cu varste cuprinse intre 15 – 18 ani, a venit insotit de cinci profesori de muzica si dirijori. Scoala Whitgift, fondata in anul 1596, are o bogata si indelungata traditie muzicala.

Primarul Sorin Oprescu a dispus ca o sumă de 400.000 de lei, desprinsă de la bugetul ArCuB, să fie destinată reprezentării la Bucureşti a două spectacole cu piesa "Hamlet", regizată de Thomas Ostermeier la Teatrul Schaubühne din Berlin. Evenimentul va avea loc în zilele de 24 şi 25 aprilie la Sala Mare a Teatrului Naţional şi se înscrie în cadrul Festivalului Shakespeare. Festivalul Shakespeare, ediţia 2010, se va desfăşura la Craiova în perioada 23 aprilie-4 mai. Întregul program se compune numai din spectacole cu piesa "Hamlet". Craiovenii şi cei care vor ajunge în Bănie vor putea vedea mai multe variante regizoraleale aceleasşi piese.

Eric Martin, solistul trupei Mr. Big, va susţine un concert pe 25 aprilie, în clubul Silver Church din Bucureşti, începand cu orele 20:30. Concertul face parte dintr-un turneu European care va demara pe 6 aprilie în Italia şi va traversa cinci ţări Italia, Spania, Polonia, Ungaria şi România. În cele aproximativ 90 de minute de concert, Eric Martin ne va reaminti marile hit-uri Mr. Big (“To Be With You”, "Wild World", "Just Take My Heart", "Promise Her the Moon" sau "Not One Night") şi ne va prezenta cele mai noi single-uri ale sale, lansate ca artist solo.Biletele la acest spectacol costă 69 ron. Organizatorii au pus în vânzare şi un bilet pentru 2 persoane, care costa 110 ron (ticket for 2).
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!