DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

9 septembrie 2009

"Toţi fiii mei" de Arthur Miller, şi "Tartuffe"de Moliere, se numără printre premierele stagiunii de toamnă a Teatrului Naţional Bucureşti. "Toţi fiii mei", în regia lui Ion Caramitru, va avea premiera pe 12 şi 13 septembrie. Scrisă şi pusă în scenă în 1947, această piesă l-a propulsat pe Arthur Miller în atenţia publicului american şi i-a adus acestuia un premiu Tony. Povestea, respectând regula tragediei greceşti de timp, spaţiu şi acţiune, este inspirată dintr-un fapt real, preluat de dramaturg din paginile unui ziar. Spectacolul, a cărui scenografie este semnată de Dragoş Buhagiar, ilustrează teme ale dramaturgiei lui Miller, precum: vina, culpabilizarea, durerea şi moartea. Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Dragoş Stemate şi Irina Cojar. Spectacolul lui Andrei Belgrader, "Tartuffe", îl aduce pe scena Naţionalului pe Horaţiu Mălăele, care va juca alături de Simona Bondoc, Alexandru Georgescu, Ana Ciontea şi Simona Popescu. Premiera piesei va avea loc pe 3 octombrie.

Festivalul "Tango Fantasía - 3 zile şi nopţi de tango argentinian la Bucureşti" se va desfăşura în Capitală, la sfârșitul acestei săptămâni. În cadrul evenimentului vor participa Javier Rodriguez şi Andrea Missé. Este vorba despre unul dintre cele mai bine cotate cupluri de tango clasic din Argentina. Festivalul va cuprinde trei petreceri de tango argentinian (milongas), în cadrul cărora Rodriguez şi Missé vor susţine dansuri demonstrative, ca parte a turneului mondial al acestora. De asemenea, evenimentul cuprinde şi o serie de workshopuri intensive de tango argentinian. Festivalul va debuta vineri, în salonul Regina Maria de la hotelul Athenee Palace Hilton.

Filmul "53 de ore şi ceva", în regia lui Adrian Popovici, o continuare a celebrei serii "Liceenii", cu Andi Vasluianu şi Claudiu Bleonţ în rolurile principale, va intra în cinematografele româneşti în această toamnă. Lungmetrajul spune povestea mai multor tineri, cu probleme în familie sau copii de bani gata cu legături cu traficanţi de droguri. Din distribuţia filmului mai fac parte Cristi Popa, Alexandru Potocean, Ioana Blaj, Crina Semciuc, Iulia Verdeş, Dana Rotaru, Diana Dumbravă şi Vlad Rădescu. Scenariul este scris de George Şovu şi Pascal Ilie Virgil, în timp ce imaginea este semnată de Mihai Sârbuşcă.

Cea de a doua ediţie a Galei Internaţionale de Balet 'Stars of the 21st Century' se va desfăşura pe 7 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală. După succesul primei ediţii a evenimentului, care a avut loc la începutul anului, publicul se va putea bucura din nou, în această toamnă, de un alt spectacol de balet în care se vor întrece în eleganţă, virtuozitate şi talent 12 dintre stele baletului mondial, artişti reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii de balet din lume. Biletele pentru gală pot fi cumpărate de la Casieria Sălii Palatului, din magazinele Diverta şi Germanos, precum şi on-line de pe site-ul ticketpoint.ro.

Morgan Freeman va primi din partea organizatorilor Festivalului de Film de la Zurich un premiu special - Golden Icon Award. Distincția este acordată în semn de recunoaştere a meritelor artistice ale unui actor sau ale unei actriţe şi a fost decernată pentru prima dată anul trecut, actorului Sylvester Stallone. Morgan Freeman va fi prezent la Zurich şi va primi acest premiu în cadrul unei gale speciale, care va avea loc pe 3 octombrie. Festivalul de Film de la Zurich se desfăşoară în perioada 24 septembrie - 4 octombrie.

Artista Ioana Nemeş va participa, în calitate de invitat, la cea de-a XI-a ediţie a Bienalei Internaţionale de la Istanbul. Eveniment artistic marcant în spaţiul cultural turcesc, acesta se va desfăşura în perioada 12 septembrie - 8 noiembrie la Institutul Cultural Român 'Dimitrie Cantemir' din Istanbul.
Născută la Bucureşti în 1979, Ioana Nemeş a absolvit secţia de artă video şi fotografie în 2005 şi a expus până în prezent în Bucureşti, New York, Praga, Amsterdam, Copenhaga.

Institutul Cultural Român participă la Festival Música Viva 2009 cu proiectul Focus Romania prezentat de cvartetul suedez The Pearls Before Swine Experience. Festivalul are loc pe 14 septembrie, la Centro Cultural de Belém din Lisabona. Proiectul aparţine compozitorului român Cristian Marina şi propune o serie de compoziţii predominant româneşti, suedeze şi portugheze, majoritatea create special pentru ansamblul The Pearls Before Swine Experience. Cristian Marina este un compozitor de succes pe scena muzicii contemporane actuale, cu o vie activitate în ţara de adopţiune, Suedia, unde a deţinut, între 2001-2004, funcţia de preşedinte al secţiei suedeze a Societăţii Internaţionale a Muzicii Contemporane.

Muzeul Ţăranului Român participă în perioada 12-13 septembrie la Festivalul Tamisei de la Londra în secţiunea New European Village (Noul sat european). Cu această ocazie, le vor fi prezentate londonezilor o serie de covoare, marame, păretare, ştergare, catrinţe sau fote şi alte obiecte de port sau tradiţie populare. Standul românesc al secţiunii New Europe Village este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român. Expoziţia va fi deschisă şi la sediul ICR Londra între 14 şi 25 septembrie.

Zeci de icoane pot fi admirate, între 8 şi 27 septembrie, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Vernisată ieri, expoziţia temporară de pictură religioasă cuprinde lucrări vechi de pe la mijlocul secolului al XVIII-lea şi până în preajma Primului Război Mondial. Acestea au fost realizate de dinastiile de zugravi din Alba Iulia, Abrud, Feisa, Lancrăm şi Laz, cărora li s-au alăturat, în diverse momente, câteva dintre cele mai mari figuri ale artei româneşti de factură tradiţională (Popa Ivan şi Stan Zugravul din Răşinari, Popa Sandu de la Iernuţeni şi Ioan Pop din Făgăraş).

ArCub - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - îi invită pe bucureşteni, pe 14 septembrie, de la ora 21, la proiecţia integrală a serialului documentar de televiziune 'Bucureşti Strict Secret'. Evenimentul are loc la Muzeul Ţăranului Român, în seria manifestărilor 'Bucureşti 550'.
'Bucureşti Strict Secret' este, în fapt, un serial de 32 de episoade, realizat de Stelian Tănase, ce prezintă Bucureştiul prin două lupe: una a istoriei, a poveştii, alta a locului. Poveşti de iubire, crime politice şi pasionale, întâmplări misterioase şi personaje controversate: regi, dive, nebuni, îndrăgostiţi, artişti, eroi, ticăloşi sau asasini, toate pot fi descoperite într-o singură noapte.

Institutul Cultural Român din Praga organizează începând de astăzi până pe 2 octombrie, 'Luna 9 a Bucureştiului în Praga', un program cultural de amploare cu ocazia sărbătoririi a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti. Acoperind patru perioade temporale din evoluţia istorică a Bucureştiului, 1859 - 1917, 1918 - 1939, 1940 - 1989 şi 1990 - 2009, prin proiecte expoziţionale, proiecţii de film, lecturi publice şi prelegeri, prin spectacole de teatru şi concerte, acest program îşi propune să familiarizeze publicul praghez cu aspecte culturale, sociale, politice, economice şi urbanistice ale Bucureştiului, mai vechi şi mai noi, actuale sau devenite deja istorie. În cadrul programului va fi organizată şi o tombolă cu premii, marele premiu constând într-un weekend pentru două persoane în Bucureşti.

Cinefilii vor putea viziona, la ediţia 2009 a Festivalului Internaţional de Film Documentar - Astra Film Festival peste 100 de producţii cinematografice. Evenimentul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie. Pe ecranul celei de-a X-a ediţii Astra Film Festival se vor vedea filme din 35 de ţări din Europa, America, Australia şi Asia, ce concurează pentru premii în valoare totală de 25.000 euro, în patru secţiuni: Internaţional, Europa, România şi Student. Ediţia din acest an pune alături, în competiţie, veterani ai filmului documentar, printre care David MacDougall (Australia), omagiat la Astra Film Festival 2000 în cadrul unui program-portret, dar şi regizori aflaţi la început de drum, producători TV, antropologi şi sociologi din toată lumea.

'Cunoaştere şi promovare prin intermediul fotografiei stereoscopice', o expoziţie de imagini 3D realizată de arh. Matei Filip, s-a deschis ieri la sediul Institutul Cultural Român. Organizată, timp de o zi expoziţia prezintă în premieră imagini şi scurtmetraje stereoscopice realizate în Capitală, în special în spaţiul expoziţional bucureştean. Printre obiectele fotografiate tridimensional se numără mitra arhiepiscopală, coiful princiar traco-getic de la Coţofeneşti, coroana reginei Maria, Columna lui Traian, precum şi alte obiecte de patrimoniu expuse la Muzeul Naţional de Istorie al României.
În expoziţie sunt prezentate, totodată, fotografii ale unor machete ale locomotivelor 'Pacific' şi 'Călugăreni' (cea mai veche locomotivă cu aburi din România), machete ale diferitelor tipuri de vagoane şi locomotive care au circulat de-a lungul timpului în reţeaua feroviară din România, precum şi alte obiecte expuse la Muzeul Căilor Ferate Române

Împătimiţii artei cinematografice vor putea participa, spre sfârşitul lunii septembrie, la Festivalul Naţional de Film '7 Arte' de la Călăraşi. Pentru cea de-a XI-a ediţie, ce se va desfăşura în perioada 22 - 26 septembrie, au fost înscrise la preselecţie 91 de filme de scurt metraj, dintre care 38 au fost selectate pentru cele cinci secţiuni competitive din cadrul festivalului, respectiv eseu, documentar, ficţiune, making of şi film studenţesc.
În afară de secţiunea competiţională, festivalul va oferi, sub genericul 'Gala filmelor româneşti', trei evenimente cinematografice, proiecţii ce vor fi însoţite de întâlniri ale publicului cu realizatori, producători şi actori. Anul trecut, filmul 'Alexandra', de Radu Jude, a fost câştigătorul marelui premiu al festivalului, regizorul câştigând, astfel, pentru a doua oară consecutiv, trofeul '7 Arte', în 2007 adjudecându-şi marele premiu cu filmul 'Lampa cu Căciulă'.

Brăila va avea, până la sfârşitul lunii, o hartă virtuală cu mărturii ale prezenţei grecilor în oraş, cu traseul marilor edificii private greceşti, drumul editorilor şi al librarilor, precum şi traseele lui Panait Istrati, Perpessicius şi Nicolae Iorga. Proiectul face parte din programul cultural 'Un Grec, Doi Greci, Trei Greci... Brăila. Reactivarea Memoriei Culturale a Oraşului Brăila', derulat de Muzeul municipiului în parteneriat cu Comunitatea Elenă locală şi Consiliul Judeţean, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural.
Proiectul urmăreşte realizarea unei baze de date cu un bogat conţinut textual, imagistic şi audio-video, care să prezinte contribuţia culturală şi istorică a comunităţii greceşti la dezvoltarea oraşului Brăila, precum date istorice, viaţă privată, arhitectură civilă şi religioasă, legende şi realităţi urbane, descrieri, personalităţi şi realitate contemporană.

O expoziţie ce reuneşte imagini realizate de fotoreporteri şi colaboratori de la Mediafax Foto şi Jurnalul Naţional, cu titlul "Fotojurnalism: Povestiri din spatele obiectivului", va fi vernisată, mâine, la Institutul Cultural Român din Capitală. Cele două grupuri de fotoreporteri sunt cunoscute publicului atât prin fotografiile de eveniment care apar în presă, cât şi prin seria de albume şi expoziţii ce prezintă cele mai bune fotografii ale anului. Expoziţia, ce va fi deschisă până pe 22 septembrie la sediul ICR, face parte din programul "Fotografia în cuvinte", iniţiat de Institutul Cultural Român, în aprilie 2009. Programul constă în expoziţii şi conferinţe lunare dedicate fotografiei contemporane din România.

"Apocalipsa după şoferi" de Alexandru Solomon şi "Luni" de Marian Crişan se numără printre documentarele româneşti ce vor fi prezentate în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţinal de Film Documentar Astra. Eveneimentul se va desfăşura la Sibiu, între 26 octombrie şi 1 noiembrie.
Potrivit organizatorilor, anul acesta, în cadrul festivalului, vor fi proiectate 117 filme din 35 de ţări din Europa, America, Australia şi Asia . Editia jubiliară a festivalului pune alături, în competiţie, veterani ai filmului documentar, dar şi regizori aflaţi la început de drum, producători TV, antropologi şi sociologi din toată lumea.

Pentru al 19-lea an consecutiv, elitele din aproximativ 60 de ţări se întâlnesc de astăzi până pe 12 septembrie, în staţiunea poloneză Krynica. Supranumit 'Davosul Estului', Krynica a devenit de-a lungul timpului cel mai important punct de întâlnire al oamenilor de afaceri şi politici din ţările fostului bloc comunist şi din Balcani. An de an, Forumul Economic de la Krynica, organizat de Institutul Răsăritean din Polonia, reuneşte sute de participanţi dornici să dezbată pe teme de maximă actualitate, să propună soluţii şi, de ce nu, să socializeze. Forumul oferă, pe parcursul celor patru zile, o serie întreagă de activităţi informale şi un bogat program cultural. Pe de altă parte, este de aşteptat ca laitmotivul reuniunii de anul acesta să fie criza economico-financiară mondială. Această ediţie marchează şi împlinirea a 20 de ani de la căderea Cortinei de Fier ce separa lumea liberă de cea asuprită de comunism, economia de piaţă competitivă de cea programată, controlată de stat.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!