DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.00 - 16.30
Scena si ecranul • Realizatori Anisora Dumitrescu si Mariana Ciolan.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

3 septembrie 2009

Gala Tânărului Actor - HOP, eveniment de tradiţie al UNITER, debutează astăzi la Casa de Cultură a municipiului Mangalia. Este pentru al zecelea an în care staţiunea de la malul mării găzduieşte această competiţie dedicată tinerilor actori. Anul acesta, la preselecţia pentru Gala HOP s-au înscris 54 de concurenţi la secţiunea individual şi un număr de 15 spectacole la secţiunea grup. Ca şi în ediţia precedentă, tema competiţiei o constituie conceptul de 'alteritate'. La proba obligatorie a secţiunii individual, concurenţii au de ales între două poezii de Marin Sorescu - 'Cât ţine clipa' şi 'Tratat despre tril'. În cadrul galei va fi oferit Premiul 'Ştefan Iordache' pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă - la secţiunea individual, premiul pentru cel mai bun spectacol - la secţiunea grup, premiul 'Sică Alexandrescu' şi Premiul 'Maria Filotti', acordat de Prinţul Şerban Cantacuzino.

Scriitorul Norman Manea va fi celebrat în Suceava, oraşul său natal, printr-o serie de lecturi publice. Manifestările debutează astăzi, la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera". Programul de lecturi publice din opera lui Norman Manea este coordonat de scriitoarea Angela Furtună, iar prima sesiune va fi însoţită de prezentări de carte, pe fondul unei coloane sonore cu momente celebre cu pianistul Glenn Gould, maestru al interpretării muzicii de Bach. Norman Manea continuă să scrie numai în limba română, pe care o numeşte patria sa, deşi trăieşte la New York. Scriitorul este "writer in residence" la Bard College din Statele Unite. Norman Manea a primit, la sfârşitul lui iulie, prestigiosul titlu de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Ministerului Culturii din Franţa, în semn de recunoaştere a "unui mare talent" şi a unei opere "care nu cunoaşte concesiuni, vigilentă, umanistă".

Spectacolul "Fantoma, dragostea mea!", în regia lui Şerban Puiu, realizat după "Blithe Spirit", de Noel Coward, recompensat cu premiul Tony în 2009, va fi prezentat în avanpremieră, la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Evenimentul va avea loc începând de astăzi și până duminică. Avanpremiera "Fantoma, dragostea mea!" deschide, astfel, stagiunea de toamnă a Teatrului Metropolis. Spectacolul original, "Blithe Spirit", a fost jucat iniţial pe Broadway. Piesa spune povestea romancierului Charles Condomine, care este urmărit de fantoma primei sale soţii, Elvira, după ce el este supus unei şedinţe de spiritism. Fantoma Elvirei încearcă din toate puterile să facă în aşa fel încât să distrugă căsnicia scriitorului cu cea de-a doua soţie, Ruth. Piesa scrisă de Noel Coward a fost adaptată de mai multe ori pentru scenă, dar şi pentru marele ecran. Scenografia este semnată de Ioana Popescu, iar din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc şi Vasile Flutur.

Regizorul Constantin Popescu începe, luna aceasta, filmările pentru producţia "Principii de viaţă". Cu un scenariu semnat de Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu, filmul spune povestea lui Velicanu, interpretat de Vlad Ivanov, care, la prima vedere, pare un om care are tot ce îşi doreşte: doi copii, o soţie, o casă şi bani. Totuşi, nişte probleme care apar înainte ca el să plece în vacanţă îi pun sub semnul întrebării întreaga existenţă. Filmările, care vor începe pe 21 septembrie, se vor desfăşura în Bucureşti, timp de 4 săptămâni şi jumătate. În film va apărea şi tânărul actor Gabriel Huian, cunoscut publicului pentru rolul din mediumetrajul "Marilena de la P7", în regia lui Cristian Nemescu, alături de Crina Mureşan şi Rodica Lazăr. Premiera filmului va avea loc în cea de-a doua parte a anului 2010.

"Live Forever", cel de-al treilea single lansat de trupa Oasis, în 1994, a fost desemnat cel mai bun cântec al tuturor timpurilor, într-un sondaj realizat în rândul ascultătorilor unui post de radio britanic. Chiar dacă Oasis se află în pragul destrămării, odată cu plecarea lui Noel Gallagher din trupă, fanii se pot consola cu această ultimă victorie a muzicienilor britanici. De asemenea, o altă piesă a formaţiei, "Don't Look Back In Anger", s-a situat pe locul al treilea în top, fiind devansată de "Mr Brightside", a celor de la The Killers. "Wonderwall", a treia piesă a celor de la Oasis inclusă în acest top, ocupă poziţia a patra, fiind urmată de "Love Will Tear Us Apart", de la Joy Division.

Cea de-a XII - a ediţie a festivalului Gala Tânărului Actor HOP se desfăşoară, începând de ieri, la Casa de cultură din municipiul Mangalia. Seara de astăzi începe cu secţiunea -individual iar de la ora 20, 30 este programatconcursul secţiunii grup. Competiţia va continua, şi mâine la secţiunea individual, de la ora 17 ira de la ora 19, 30, în cadrul Galei 'Hop' va fi prezentat, în afara concursului, spectacolul 'Just Push Play... again'. Tradiţionalele ateliere de mişcare, coordonate de coregraful Florin Fieroiu, se vor desfăşura de astăzi până sâmbătă, timp de o oră şi jumătate, cu începere de la ora 10, la Casa de Cultură a Municipiului Mangalia, iar sâmbătă, de la ora 11, timp de două ore, este programată o masă rotundă moderată de regizorul Cornel Todea, directorul artistic al Galei 'Hop', pe Terasa Casino. Începînd din acest an, Premiul pentru cel mai bun actor - la secţiunea individual, va purta numele regretatului Ştefan Iordache, fiind acordat de soţia acestuia, Mihaela Tonitza Iordache. De asemenea, şi în 2009 se acordă premiul special al juriului Sică Alexandrescu şi premiul Maria Filotti, acordat de prinţul Şerban Cantacuzino.

Actorii trupei 'Iosif Vulcan' a Teatrului de Stat Oradea au deschis stagiunea 2009 - 2010 cu începerea repetiţiilor la o premieră naţională, spectacolul 'Tot mort, tot mort?', de Mark Twain, în regia lui Petre Bokor. Potrivit secretarului literar al teatrului, Victoria Balint, premiera va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, deoarece clădirea teatrului se află în renovare. Spectacolul este o comedie spumoasă şi ritmată, despre un tânăr pictor sărac, artist strălucit, dar care nu găseşte recunoaştere. Până la premiera 'Tot mort, tot mort?', orădenii vor avea ocazia să vadă, la Sala Studio, premiera piesei 'Cerere în căsătorie', de A.P.Cehov. Din repertoriul acestei stagiuni nu vor lipsi spectacole jucate în stagiunile anterioare, precum 'Macbeth', 'Pescăruşul', 'Toate drumurile duc la Roma', 'Menajeria de sticlă', 'Desculţ în parc', 'Salonul nr. 6', 'Mantaua', 'Maitreyi', 'Chiritza Europarlamentară', 'Şi miniştrii calcă strâmb' şi altele. Copiii vor avea parte de două spectacole speciale, 'Cenuşăreasa' şi 'Soacra cu trei nurori' şi tot pentru ei, se vor relua spectacolele lectură din şcoli cu fragmente din piese româneşti.

Zece artişti, din patru ţări, participă, timp de două săptămâni, la Miercurea Ciuc, la tabăra internaţională de artă plastică Free Camp 2009. Manifestarea culturală, ajunsă la cea de-a cincea ediţie, este organizată de Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean Harghita. Tabăra este un eveniment interactiv, deschisă publicului larg. Munca artiştilor din România, Ungaria, Germania şi Austria poate fi admirată de toţi cei interesaţi, până pe 13 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc. Artiştii participanţi trebuie să finalizeze două lucrări, de dimensiuni diferite, care vor fi expuse în cadrul unei expoziţii care va avea loc pe 11 septembrie.

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, va avea premiera în Statele Unite la New York Film Festival, ce are loc între 25 septembrie şi 11 octombrie. "Poliţist, Adjectiv" este propunerea din acest an a României la premiile Oscar 2010, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza". Filmul va mai fi proiectat, în următoarea perioadă, la mai multe evenimente de gen din Canada, Mexic, Rusia, Germania, Polonia, turcia Austria etc. Anul acesta, pentru pelicula "Poliţist, adjectiv", Porumboiu a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. "Poliţist, adjectiv" a primit şi Trofeul Transilvania la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2009, urmat de premiul Age D'Or la Festivalul Internaţional de Film din Belgia.

"Atacul de noapte", un spectacol medieval inedit, cu cascadori şi efecte pirotehnice, ce reconstituie bătălia dintre Vlad Ţepeş şi oştile lui Mehmed al II-lea, va fi prezentat duminică seară, la Târgovişte, în cadrul Zilelor Cetăţii. Evenimentul are loc de mâine până pe 8 septembrie. Spectacolul reface câteva momente importante din istoria oraşului, printre care şi celebrul ''Atac de noapte'', iniţiat de Vlad Ţepeş. Timp de 45 de minute, întreg oraşul va răsuna de strigăte de luptă, într-un decor ce reface atmosfera de la 1400, la spectacol urmând să participe opt actori, 15 cascadori, şase cai şi numeroşi figuranţi. În timpul evenimentului vor fi folosite dispozitive pirotehnice spectaculoase şi elemente de recuzită.

Teatrul Mic şi Teatrul Odeon din Capitală vor susţine spectacole în cadrul proiectului Bucureşti - Cartier de Vară, şi la sfârşitul acestei săptămâni, informează organizatorii, ArCuB. Astfel, mâine, sâmbătă şi duminică vine "Domnul Conopidă", spectacol jucat de Opera Comică în parcurile Bazilescu, Naţional şi Titanii. De asemenea, Teatrul pentru copii "Ion Creangă" le-a pregătit celor mici piesa "Melc, melc, codobelc" – mâine, în Parcul Naţional, sâmbătă, în Sebastian, şi duminică, în Bazilescu.
Spectacolul "Te-am păcălit" va fi prezentat sâmbătă, în parcul Titanii, şi duminică, în Parcul Sebastian. Mâine, va fi jucat, în parcul Sebastian, un spectacol al Teatrului "Andrei Teaşcă", iar în parcul Titanii, muzică şi teatru de păpuşi, prezentate în "Bucureşti-mahala de suflet" cu trupa Pur Anima.
Sâmbătă, în parcul Bazilescu, Muschetarii spun povestea "Pupezei din tei", iar duminică, în Parcul Naţional, trupa Kartier va face o demonstraţie de artă urbană. În programul de seară, care începe de la ora 20.00, este inclusă o serie de spectacole noi, precum "Carre de aşi cu valet", al Teatrului Evreiesc de Stat, care va avea loc în parcurile Bazilescu, Naţional şi Titanii.

Muzeul Ţăranului Român sărbătoreşte, pe 11, 12 şi 13 septembrie, Ziua Crucii, prezentând publicului o serie de expoziţii, precum şi un târg al iconarilor şi meşterilor cruceri. Sala Acvariu a muzeului va găzdui expoziţia "Troiţe din Valea Slănicului, Buzău" iar în Sala Foaier va fi prezentată expoziţia "60 de biserici din lemn din nordul Olteniei şi sudul Transilvaniei", un document asupra situaţiei actuale a bisericilor de lemn din cele aceste zone. Ambele expoziţii vor rămâne deschise publicului până pe 30 septembrie. De asemenea, pe 13 septembrie, în sala Foaier va avea loc un concert de muzică psaltică, susţinut de Grupul Nectarie Protopsaltul.

Noţiunea de strămoş comun al grupurilor etnice este mai mult o invenţie socio-culturală decât o realitate genetică, potrivit unor cercetători, relatează France Press. Cercetătorii au comparat datele genetice furnizate de 846 de femei şi 745 de bărbaţi cu informaţiile oferite de istoria migraţiei populaţiilor din Asia Centrală. Oamenii de ştiinţă au aflat pe această cale că, pentru cel puţin două grupuri turcofone din Asia Centrală, etnicitatea reprezintă mai mult un sistem social inventat, care menţine limitele etnice între grupuri, decât rezultatul unei ascendenţe genetice comune.

Spectacolul "Fantoma, dragostea mea!", în regia lui Şerban Puiu, realizat după "Blithe Spirit", de Noel Coward, recompensat cu premiul Tony în 2009, va fi prezentat în avanpremieră, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, astăzi şi pe 6 septembrie. Avanpremiera "Fantoma, dragostea mea!" deschide, astfel, stagiunea de toamnă a Teatrului Metropolis. Spectacolul original, "Blithe Spirit", a fost jucat iniţial pe Broadway. Acesta spune povestea romancierului Charles Condomine, care este urmărit de fantoma primei sale soţii, Elvira, după ce el este supus unei şedinţe de spiritism. Fantoma Elvirei încearcă din toate puterile să facă în aşa fel încât să distrugă căsnicia scriitorului cu cea de-a doua soţie, Ruth. Piesa scrisă de Noel Coward a fost adaptată de mai multe ori pentru scenă, dar şi pentru marele ecran.

Duminică 6 septembrie, de la ora 17 veţi putea asculta pentru prima dată în România, improvizaţii la vibrafon pe teme celebre imaginate de Georg Friedrich Handel. Experimentul va avea loc la Palatul Mogoşoaia. Ira protagonist va fi Alexandru Anastasiu - unul dintre cei mai valoroşi percuţionişti ai ţării. Alexandru Anastasiu este membru al Orchestrei Naţionale Radio, doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar în luna martie a.c. a lansat cel de-al doilea album al său – „Vibraphone Concertos”. Intrarea la Concertele stagiunii “Muzica la Palatele Brâncoveneşti” este liberă.

Un concurs de clipuri video, cu durata de 99 de secunde, pe tema bunului simţ va avea loc la Festivalul de Film de la Sighişoara, ce se desfăşoară în perioada 17 - 20 septembrie. La eveniment vor fi prezentate pelicule româneşti premiate anul trecut, informează organizatorii. Concursul "99 de secunde de bun simţ" promovează opiniile româneşti pe tema bunului simţ la Festivalul de Film de la Sighişoara. Participanţii sunt invitaţi să realizeze un film de 99 de secunde cu tema "bunul simţ - ce a fost şi ce a rămas din el, care mai sunt semnificaţiile respectului, bunei creşteri şi ale educaţiei în zilele noastre". Un juriu format din specialişti în cinematografie va desemna câştigătorul. Filmuleţele pe această temă pot fi trimise, până pe 13 septembrie, pe adresa :[email protected], împreună cu numele complet, localitatea, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Actriţa română Medeea Marinescu joacă alături de celebrul actor francez Daniel Auteuil în drama "Un homme tres recherché", al treilea lungmetraj semnat de regizoarea Isabelle Mergault, informează cineuropa.org. Filmările pentru cel de-al treilea lungmetraj al lui Isabelle Mergault (care a regizat şi "Vă găsesc fermecător/ Je vous trouve tres beau", în 2006, tot cu Medeea Marinescu în rolul principal) au început. În acest film, alături de Medeea Marinescu şi Daniel Auteuil va juca şi Sabine Azéma. Producătorul Gaumont, care se ocupă şi de distribuirea filmului, va lansa pelicula în cinematografele din Franţa pe 31 martie 2010.

Trupa irlandeză The Cranberries se va reuni după o pauză de şapte ani şi va pleca în turneu în America de Nord şi Europa, urmând să interpreteze în aceste concerte şi câteva piese noi, alături de hituri precum "Zombie" şi "Linger", informează Reuters. În ianuarie, cântăreaţa Dolores O'Riordan a cântat alături de o parte dintre foştii ei colegi de trupă, în Dublin, pentru prima oară de la destrămarea, în 2003, a acestei formaţii originare din Limerick. Membrii grupului irlandez s-au reîntâlnit la reşedinţa din Canada a lui Dolores O'Riordan, cu ocazia botezului fiului acesteia, Taylor. Publicaţia The Irish Times scrie că turneul nord-american va debuta în Toronto, la jumătatea lunii noiembrie. Trupa The Cranberries a devenit cunoscută pe plan internaţional, în anii 1990, odată cu lansarea albumului de debut "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", care a devenit un succes comercial şi s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare doar în Statele Unite.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!