DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

22 septembrie 2009

Fondul cinematografic, principala sursă de finanţare a filmelor româneşti prin Centrul Naţional al Cinematografiei, a ajuns anul trecut la valoarea de 44 de milioane de lei. Acesta a crescut cu patru milioane de lei faţă de 2007, în condiţiile în care nu au existat sume alocate de la bugetul de stat. Totodată, în ultimii cinci ani, se constată o evoluţie pozitivă a valorii Fondului cinematografic. Potrivit Anuarului statistic al CNC, în 2008 au fost realizate nouă lungmetraje ("Supravieţuitorul" de Sergiu Nicolaescu, "Boogie" de Radu Muntean, "Schimb valutar" de Nicolae Mărgineanu, "Marilena" de Mircea Daneliuc, "Circul nostru vă prezintă (O secundă de viaţă)" de Ioan Cărmăzan, "Weekend cu mama" de Stere Gulea, "Dincolo de America" de Marius Barna, "Nunta mută" de Horaţiu Mălăele şi "Veriga sălbatică" de Ion Ionescu). Acestora li se adaugă alte 13 documentare şi filme de animaţie, scurtmetraje documentare şi de ficţiune. Creşterea veniturilor Fondului cinematografic din ultimii ani se datorează modificărilor aduse la Legea cinematografiei, prin Ordonanţa nr. 39 din 2005 privind cinematografia.

Iubitorii de artă pot petrece, sâmbătă, începând cu ora 11.30, o oră în Muzeul Zambaccian din Capitală. Bucureștenii vor beneficia de prezentarea colecţiei realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României, fără a mai plăti taxa de ghidaj obişnuită. Pentru a participa la astfel de vizite este necesară o programare în prealabil la telefon sau prin e-mail. La sfârşitul anului trecut, muzeul s-a redeschis într-o nouă formulă expoziţională, după ce clădirea a fost renovată, iar lucrările au fost restaurate. Este prezentată acum în întregime colecţia de 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade, Campigli. O altă noutate oferită vizitatorilor cu prilejul redeschiderii este sala dedicată lucrărilor de grafică, semnate de personalităţi ale picturii precum Grigorescu, Tonitza, Iser, Ressu, Petraşcu, Pallady.

Spectacolul "Flori, fete, filme sau băieţi" va fi jucat, în premieră, la sfârșitul acestei săptămâni, la cafeneaua Dalles, un nou spaţiu al librăriei bucureştene. Piesa, după textul original al lui Mimi Brănescu, este regizată de Radu Popescu, care semnează şi scenografia. Spectacolul include în distribuţia sa nume ca Paul Ipate, Lorena Zăbrăuţanu, Mihaela Alexandru şi Alexandru Secăreanu.

Filmul "Mary and Max", de Adam Elliot, va fi proiectat în prima zi a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est. Evenimentul se va desfășura între 2 şi 11 octombrie, la Bucureşti. Producţia australiană din 2009 a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Sundance şi a obţinut o menţiune specială în cadrul cunoscutului Festival de Film de la Berlin, Generation 14Plus. Povestea filmului se întinde pe douăzeci de ani şi două continente. Este relatarea relaţiei speciale dintre două persoane foarte diferite: Mary Dinkle, o fetiţă cam plinuţă în vârstă de 8 ani din suburbiile oraşului Melbourne, şi Max Horovitz, un evreu obez de 44 de ani, suferind de sindromul Asperger, ce trăieşte în haosul New York-ului. Succedând umorul şi melancolia, Elliot crează un echilibru între comic şi tragic, reuşind să păstreze treaz interesul spectatorilor.

Cântăreţul grec Demis Roussos revine în România. Artistul va susţine un concert, pe 4 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Pe lângă repertoriul său obişnuit - care cuprinde hituri ca "Forever and Ever", "My Friend the Wind", "Zorba", "Goodbye, My Love, Goodbye", "Someday" - cântăreţul va interpreta şi piese precum "Ave Maria", "Silent Night" şi "Amazing Grace". Biletele pentru acest concert au preţuri cuprinse între 80 şi 250 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Tichetele se pot cumpăra de la Sala Palatului, magazinele Diverta, magazinul Muzica şi online pe ticketpoint.ro. Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946 în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. Artistul a concertat ultima dată în România în mai 2008.

Ioan Holender va fi preşedinte şi director artistic şi la ediţia din 2011 a Festivalului şi Concursului Internațional "George Enescu". Acesta a prezentat deja autorităţilor din România un proiect al programului pentru următoarea ediţie a evenimentului. Posibilitatea ca Ioan Holender să ocupe această postură şi la Festivalul Enescu, în 2011, a fost discutată cu prilejul concertului de deschidere al Festivalului şi Concursului Internațional "George Enescu" – ediția 2009. Ioan Holender, directorul de origine română al operei din Viena, a anunţat, în februarie 2007, că îşi va părăsi postul în vara anului 2010. Holender, născut în 1935 la Timişoara, conduce opera din capitala austriacă din aprilie 1992. Festivalul "George Enescu" a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

O expoziţie cu fotografiile unor oameni care dorm, intitulată "Vise lucide" şi realizată de artistul Matei Horvath-Bugnariu, va fi vernisată, mâine, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Este vorba despre o serie de fotografii la care autorul a început să lucreze în urmă cu cincisprezece ani. Lucrările surprind oameni dormind în diferite circumstanţe. Horvath-Bugnariu susţine că visele sunt un mod fantastic de a ne proiecta într-o altă dimensiune. Vernisajul expoziţiei de fotografie "Vise lucide" va avea loc mâine, de la ora 18.00, în Sălile Temporare ale Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Yann Tiersen, compozitorul coloanei sonore a filmului "Amelie", revine cu un concert la Bucureşti. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului pe 4 noiembrie. În 2003, Yann Tiersen îşi încheia concertul solo din Bucureşti în aplauzele publicului impresionat de virtuozitatea interpretării - la pian, vioară şi acordeon - şi calitatea compoziţiei "Good Bye, Lenin". De atunci, Tiersen a compus trei albume şi a cântat în toată lumea, pe cele mai faimoase scene. A lansat nouă materiale de studio şi trei înregistrări din concertele sale, din cei 14 ani de activitate. Albumul "Yann Tiersen & Shannon Wright" a fost lansat în 2004, iar "Les Retrouvailles", album de mare succes, produs în colaborare cu renumiţi interpreţi francezi, a fost lansat în 2005. Anul trecut, el a compus coloana sonoră pentru "Tabarly", documentarul lui Jacques Perrin despre "părintele" iahtingului francez.

Un tablou de Rembrandt, considerat o adevărată capodoperă, estimat la 41 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie de casa Christie's din Londra. Evenimentul va avea loc pe 8 decembrie. Tabloul, intitulat "Portrait of a man, half-length, with his arms akimbo", a fost pictat în 1658 şi nu a mai fost expus în public de aproape 40 de ani. Ultima oară când a participat la o licitaţie a fost în 1930, când a fost vândut cu 18.500 de lire, echivalentul sumei actuale de şase milioane de lire sterline .Vânzarea la licitaţie a uneia dintre cele mai valoroase picturi din lume va fi considerată un adevărat barometru pentru valoarea reală a pieţei obiectelor de artă, profund afectată de criza mondială. Tabloul va fi expus în perioada 4 - 8 decembrie.

Ozzy Osbourne, rockerul britanic a cărui carieră se întinde de-a lungul a patru decenii, cu peste 100 de milioane de albume vândute pe plan mondial, va primi premiul Legend of Live pe anul 2009. Evenimentul va avea loc în cadrul galei Billboard Touring Awards, care se va desfășura pe 5 noiembrie, la New York. Potrivit The Hollywood Reporter, Ozzy Osbourne a anunţat că va fi prezent la această gală pentru a-şi ridica premiul. Distincţia Billboard Legend of Live onorează artiştii a căror contribuţie adusă muzicii live şi industriei muzicale a fost semnificativă şi de durată şi este un premiu care recunoaşte devotamentul acestor artişti pentru arta interpretării live, pentru pasiunea lor de a se adresa fanilor prin intermediul muzicii interpretate în concert.

Prima ediţie a festivalului de film pentru copii KINOdiseea debutează astăzi la Bucureşti. Evenimentul, dedicat celor mai tineri spectatori, îşi propune să revitalizeze filmul autohton pentru copii şi să ofere o experienţă cinematografică alternativă la producţiile hollywoodiene de serie. Prima ediţie a KINOdiseea va avea loc la Muzeul Ţăranului Român şi Cinema Gloria din Bucureşti. Vor fi prezentate în premieră naţională 12 lungmetraje pentru copii selecţionate şi premiate la festivaluri internaţionale, dar şi trei producţii româneşti clasice, cărora le va fi rezervată o zi specială - Ziua filmului românesc. Evenimentul include şi o serie de ateliere interactive (regie, actorie şi efecte speciale) pentru elevii bucureşteni, susţinute de cineaşti tineri, cu experienţă atât în domeniu, cât şi în lucrul cu copiii.

Actorul şi regizorul Dan Puric va continua seria conferinţelor de la Ateneul Român începută în februarie cu o nouă dezbatere intitulată 'Despre umor'. Evenimentul va avea loc miercuri, 14 octombrie, de la ora 19:30. Artistul mărturiseşte că vrea să facă distincţia între umor şi băşcălie, adăugând că dacă umorul este râsul omului inteligent faţă de prostie, băşcălia este râsul prostiei şi atitudinea mitocanului faţă de ceea ce este superior. Prima conferinţă, 'Despre Omul frumos', a avut loc în luna februarie, iar cea de-a doua, intitulată 'Despre corp', s-a desfășurat în aprilie. Fondurile strânse la conferinţele din anul 2009 vor fi donate, potrivit lui Dan Puric, Schitului 'Înălţarea Sfintei Cruci', care va coordona realizarea Centrului Memorial 'Râpa Robilor' de la Aiud, judeţul Alba.

Teatrul german din Ungaria şi Teatrul de păpuşi din Ruse, Bulgaria, sunt prezente, până duminică, pe scena Teatrului Valah din municipiul Giurgiu. Evenimentul are loc cu ocazia celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrului din Oraşele Dunărene. Aseară, în sala mare a Teatrului Valah a fost pusă în scenă piesa 'Operaţie de întinerire' de Pierre Chesnot, iar astăzi vor fi prezenţi pe scena teatrului giurgiuvean actori de la Teatrul Slavija din Belgrad. Festivalul se va încheia duminică cu o producţie a Teatrului Valah, în care vor juca pentru prima dată şi liceeni din municipiul Giurgiu care urmează cursurile Şcolii de actorie din cadrul instituției teatrale.

Lungmetrajele "Antichrist", de Lars Von Trier, şi "The Girl from Monaco", de Anne Fontaine, se numără printre peliculele ce vor rula în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi. Evenimentul va avea loc în perioada 25 septembrie - 3 octombrie. "Antichrist", unul dintre cele mai controversate filme ale momentului, în regia lui Lars von Trier, a primit primul "anti-premiu" acordat în istoria Juriului Ecumenic al Festivalului de Film de la Cannes, dar şi premiul pentru cea mai bună actriţă, acordat lui Charlotte Gainsbourg. Prezentat în avanpremieră la festivalul de la Iași, "The Headless Woman" este un lungmetraj regizat de o femeie considerată vârful de lance al noului val argentinian - Lucrecia Martel. Filmul spune povestea unei femei care calcă cu maşina un câine şi declanşază un lanţ de evenimente nefericite. Drama lui Martel a fost inclusă în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes, în 2008. Tot la capitolul avanpremiere se înscrie şi Anne Fontaine, cu "The Girl from Monaco", film nominalizat la premiile César în 2009, cu Fabrice Luchini şi Stéphane Audran.

O operă rock inspirată din viaţa lui Wolfgang Amadeus Mozart va fi prezentată astăzi la Paris. Considerat un compozitor genial încă de la o vârstă fragedă, Mozart a creat opere, concerte, muzică de cameră, simfonii şi partituri corale religioase, devenind una dintre cele mai semnificative personalităţi din cultura europeană. Însă producătorii acestui eveniment sunt mai mult interesaţi să pună în scenă un spectacol inspirat de figura de rebel cu părul dezordonat din filmul "Amadeus", lansat în 1984. Subiectul operei va urmări ascensiunile, căderile şi cuceririle romantice din viaţa celebrului compozitor, încă din primii săi ani de viaţă, petrecuţi în oraşul natal Salzburg, şi până la anii maturităţii, petrecuţi la Viena, unde a cunoscut faima şi recunoaşterea internaţională. Acest spectacol costă şase milioane de euro, la punerea lui în scenă colaborând 60 de actori, cântăreţi şi muzicieni îmbrăcaţi în haine de epocă. Violoniştii vor interpreta muzica secolului al XVIII-lea fiind acompaniaţi de o formaţie rock care va cânta live. Spectacolul "Mozart, L'Opera Rock" va avea premiera la Palais des Sports din Paris, în această seară.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!