DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
21.00 - 21.30
Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

30 noiembrie 2009

Jeunesses International Music Competition se pregăteşte pentru ediţia din 2010 a concursului internaţional. Evenimentul se va desfăşura între 7 şi 13 mai, la Bucureşti şi va avea ca disciplină de concurs pianul. La cea de-a 17-a ediţie a concursului de muzică clasică sunt invitaţi pianişti de toate naţionalităţile, cu vârste de până la 30 ani. Aceştia vor concura pentru premii de 10.000 de euro. Înscrierile sunt deschise până la 1 martie, iar juriul internaţional al concursului, format din interpreţi şi profesori, experţi recunoscuţi în domeniu, va fi anunţat după data de 15 martie. Derulat anual începând cu 1993, Jeunesses International Music Competition include alternativ diferite discipline: pian, vioară, clarinet, flaut şi compoziţie. Tinerii muzicieni participă în cadrul a patru categorii de vârstă: până la 10 ani, 10-14 ani, 14- 18 ani şi categoria master: 18-30 ani.

The Parlotones, o trupă de indie rock din Africa de Sud, care s-a făcut remarcată prin stilul său electric şi prestaţiile pe scenele festivalurilor, va concerta în România pe 28 ianuarie, în clubul The Silver Church. Stilul lor, descris ca alternativ în primii ani de existenţă ai trupei şi influenţat de preferinţele pentru Muse, Radiohead şi The Smiths, a evoluat substanţial, devenind mai bine conturat şi concentrat cu fiecare album. Dacă primul album al trupei, "Radiocontrolledrobot", a primit Discul de aur, abia după doi ani de la lansare, la următorul material, The Parlotones îşi însemna ascensiunea în carieră. "A World Next Door To Yours" a ajuns, după numai şase luni, Disc de platină. Biletele vor fi puse în vânzare la preţul unic de 40 lei şi vor putea fi achiziţionate online, de pe site-ul eventim.ro.

Expoziţia de fotografie "România, ţara oamenilor prietenoşi", realizată de profesori şi studenţi ai Şcolii de Fotografie din Varşovia, va fi vernisată pe 3 decembrie, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Lucrările înfăţişează chipuri şi obiceiuri din Transilvania, Maramureş şi Moldova, surprinse în perioada 2005 - 2008. Cele aproximativ 50 de fotografii expuse la ICR constituie o selecţie din albumul "România, ţara oamenilor prietenoşi". Apărut în Polonia la iniţiativa fotografului Marian Schmidt, albumul a fost finanţat prin programul Publishing Romania, derulat de Centrul Naţional al Cărţii din cadrul ICR.

Ştefan Hruşcă revine la sfârșitul anului în ţară pentru a susţine un concert de colinde. Evenimentul va avea loc pe 19 decembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ştefan Hruşcă, figură reprezentativă a colindelor româneşti şi îndrăgit interpret de muzică folk, a debutat ca artist în 1981, alături de Cenaclul Flacăra. Din 1991, el s-a stabilit în Canada, dar revine în fiecare an în ţară pentru a petrece sărbătorile în ţinutul de care se simte profund legat, Maramureş. Pe 19 decembrie, el va susţine un concert de colinde în cadrul căruia va încânta publicul cu piese deja consacrate, precum şi cu melodii mai noi. Biletele au prețuri cuprinse între 50 şi 130 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

O copie a cărţii "Through the Looking Glass and What Alice Found There" ce i-a aparţinut fetiţei care l-a inspirat pe Lewis Carroll, autorul romanului "Alice în Ţara Minunilor", va fi scoasă la licitaţie luna viitoare. În cadrul acestei licitaţii, ce va avea loc pe 16 decembrie, casa organizatoare - Profiles in History - va prezenta şi o copie a volumului "The Tale of Peter Rabbit" care a aparţinut autoarei Beatrix Potter. Cele două volume provin dintr-o colecţie a fostului jucător profesionist de fotbal american Pat McInally. Volumul "Through the Looking Glass and What Alice Found There" a aparţinut lui Alice Liddell, înainte de a intra în colecţia lui Pat McInally, şi are un preţ de vânzare estimat la 150.000 de dolari.

'Încă de pe atunci vulpea era vânătorul', unul dintre cele mai cunoscute volume ale laureatei de anul acesta a Premiului Nobel pentru Literatură, Herta Müller, lansat, sâmbătă, la Târgul de carte Gaudeamus, a câştigat premiul pentru 'Cea mai râvnită carte a tîrgului', decernat, ieri, Editurii Humanitas. Iniţial scenariu de film şi publicat ca roman în Germania, în 1992, cartea a apărut într-o nouă ediţie la sfârşitul lunii noiembrie în colecţia 'Raftul Denisei' a editurii Humanitas. La secţiunea trofeul Gaudeamus pentru edituri care au publicat peste 100 de titluri în anul 2008, locul I a revenit Editurii Humanitas, aceasta fiind urmată de Grupul Editorial RAO şi de Editura Polirom. Pentru edituri care au publicat în acelaşi an între 50 şi 100 de titluri premiul a fost acordat Editurii ART, care a câştigat şi premiul de Excelenţă pentru amploarea şi dinamica proiectului editorial, iar pentru cele care au publicat mai puţin de 50 de titluri, Editurii Vremea. Premiul Educaţia a fost adjudecat de Editura Comunicare.ro a SNSPA, premiul pentru traducere, iniţiat la această ediţie cunoscutei traducătoare Antoaneta Ralian. Au fost, de asemenea, acordate Premiul I la Concursul naţional de lectură 'Mircea Nedelciu' - Mihaelei Mihaiu şi Premiul 'Miss Lectura' - Ancăi Rodica Martin.

Trupa Phoenix susţine, mâine, de ziua Naţională, la Sala Palatului din Capitală, concertul "Cei ce ne-au dat nume", informeaza Asociatia Elite Art Club UNESCO. Biletele au preturi cuprinse intre 80 si 190 de lei. Potrivit organizatorilor, Phoenix propune, la concertul din 1 decembrie, o combinatie intre muzica de pe primul lor LP ("Cei ce ne-au dat nume", 1972) si "Rapsodia I in LA Major", de George Enescu.

Fundaţia CRED vă invită miercuri, 2 decembrie, de la ora 18.30, la Hotel Novotel din Bucureşti, la Cora Sand Frames, un eveniment prilejuit de lansarea a doua volume semnate de Cora Sand, ( Viata fara nume si Jurnal in Paralele, aparute la editura Semne). Autorul, care semnează sub pseudonim nu-şi va dezvălui identitatea şi se va prezenta publicului doar prin împletiri de cuvinte, imagine şi sunet, într-un spectacol de fuziune regizat de Mihai Lungeanu - Expoziţie şi proiecţie de fotografie semnate de Ioana Nanu şi Cătălin Lungu. Intersecţii muzicale: Irinel Anghel şi Andrei Kivu, Pagini poetice: Irina Ungureanu şi Ionuţ Kivu. Prezintă criticul Valentin Protopopescu, invitat: Mădălin Voicu.

Ansamblul 'Doina Timişului' al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara împlineşte 50 de ani de la înfiinţare. Unii dintre cei care păşeau pe scena studenţească în urmă cu 50 s-au dedicat carierei muzicale folclorice, obţinând numeroase premii naţionale şi în străinătate. Chiar dacă nu au făcut o facultate de profil, unii dintre artiştii 'autodidacţi' şi-au câştigat un loc în paginile istoriei folclorului bănăţean. Ieri la Timişoara a avut loc Festivalul Naţional Studenţesc de Folclor, după 11 ani de pauză. Zece formaţii au urcat pe scena Filarmonicii 'Banatul' pentru a susţine spectacole de dans şi muzică, în cadrul evenimentului jubiliar.

Radio Romania anunţă cu regret trecerea la cele veşnice a jurnalistului Mircea Munteanu, realizator la Radio Romania Cultural si unul dintre cei care au lansat si transformat Programul III într-un reper al gazetăriei de radio. Născut la 5 iunie 1945, la Oraviţa, Mircea Munteanu si-a inceput cariera radiofonica la Radio Timişoara. A luat apoi drumul capitalei, unde a participat la crearea si dezvoltarea Programului III al postului public de radio. La microfonul Programului III a debutat cu emisiunea „Clubul Curiosilor”. In ultimii ani a lucrat ca realizator de emisiuni la Radio Romania Cultural. Inmormantarea va avea loc astăzi la ora 13, in Cimitirul Ghencea 2.

Ansamblul folcloric 'Dor Transilvan' din Cluj-Napoca a susţinut sâmbătă seară în oraşul madrilen Alcala de Henares primul spectacol de muzică şi dansuri populare în cadrul primei manifestări a Zilei Naţionale a României, organizate de Institutul Cultural Român. Seara a început cu vernisajul expoziţiei de fotografii 'Urşi şi alte măşti' a artistului român Dragoş Lumpan urmată de dansuri, doinele şi colinde.

Şi în acest an, Muzeul „ASTRA” întâmpină sărbătorile de iarnă cu un eveniment care se va desfăşura pe parcursul a trei zile: 4, 5 şi 6 decembrie. Sub genericul „datini şi obiceiuri de iarnă” muzeul organizează diverse manifestări, dedicate tuturor categoriilor de vârstă: vernisări de expoziţii, concerte de colinde, reiterări de obiceiuri specifice acestei perioade din diferite zone ale ţării: Alba, Braşov, Mureş şi Neamţ şi bineînţeles Sibiu. Deasemenea pe toată durata Târgului de Crăciun, Muzeul „ASTRA” prin amabilitatea organizatorilor, va comercializa la unul dintre standuri, produse de sezon (tradiţionale şi de inspiraţie tradiţională), prin Galeriile de Artă Populară, Asociaţia Creatorilor Populari din România şi Departamentul Creatorilor Populari cu Dizabilităţi.

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Filmului Francez este una din cele mai aşteptate întâlniri cinematografice nu numai la Bucureşti ci şi în alte oraşe din România pentru că, şi anul acesta, o parte din filmele selecţionate vor pleca la Iaşi, Cluj şi Timişoara. Evenimentul are loc până pe 3 decembrie şi se încheie cu filmul LE CONCERT / CONCERTUL, de Radu Mihăileanu. Festivalul prezintă în acest an o selecţie de aproximativ 40 de lung metraje si 20 de scurt metraje.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Filmului Românesc la New York, ce se desfăşoară între 4 şi 6 decembrie, este singurul eveniment din agenda cinematografică a săptămânii viitoare, în The New York Times, informează Institutul Cultural Român din metropola americană. Festivalul, intitulat "4 Years, 3 Days and 2 Decades Later" (curator Mihai Chirilov), a fost inclus şi în topul celor cinci evenimente culturale recomandate de emisiunea SundayArts a canalului public de televiziune Thirteen. Desfăşurat pe durata a trei zile, evenimentul a ajuns acum în al patrulea an. Seria de filme noi prezentate în festival include "Pescuit sportiv" de Adrian Sitaru, "Katalin Varga" de Peter Strickland, "Cealaltă Irina" de Andrei Gruzsnickzi, "Nunta mută" de Horaţiu Mălăele, precum şi "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu, peliculă care reprezintă România în cursa pentru Oscar. Evenimentul debutează cu "Videogramele unei Revoluţii", din 1992. În paralel cu festivalul de la Tribeca Cinemas, în data de 5 decembrie debutează pe Link TV o serie consistentă de filme româneşti ale Noului Val, realizată în coproducţie cu ICR New York. Opt lungmetraje şi şapte scurtmetraje vor putea fi urmărite de milioane de telespectatori americani.

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, care s-a desfăşurat între 25 şi 29 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo a avut, anul acesta, aproximativ 107.000 de vizitoatori. La această ediţie, cu numărul 16, în postura de Preşedinte de onoare s-au aflat Ana Blandiana, Nicolae Manolescu - preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, academicianul Nicolae Breban, academicianul Adam Puslojic şi Maria Ţoghină - Preşedinte Director General al Radio România. Continuând tradiţia inaugurată la ediţiile precedente, Societatea Română de Radiodifuziune a organizat, în cadrul târgului, mini-expoziţia "Scriitori din Radio" şi Târgul Gaudeamus a fost transmis în direct pe internet. Ieri au fost acordate premiile Târgului Gaudeamus. Astfel, "Încă de pe atunci vulpea era vânătorul", scrisă de laureata premiului Nobel, Herta Müller, a câştigat distincţia de "cea mai râvnită carte" la Gaudeamus.

Orchestra Naţională Radio va susţine un concert pe 2 decembrie, în sala Giuseppe Sinopoli a Auditorium-ului Parco della Musica din Roma. Evenimentul se bucură de susţinerea Ministerului Culturii şi Cultelor şi marchează împlinirea a 130 de ani de relaţii diplomatice dintre Romania şi Italia. Alături de Orchestra Naţională Radio, trei tineri muzicieni - violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail şi dirijorul Radu Popa - vor încânta publicul italian demonstrându-şi măiestria în "fabrica de cultură", aşa cum este definit Auditorium-ul. Programul va cuprinde "Concertul pentru pian, vioară şi orchestră" de Felix Mendelssohn, uvertura operei "Coţofana hoaţă" de Gioacchino Rossini, dar şi lucrări ce ilustrează spectaculos faţete ale creaţiei componistice româneşti consacrate, precum "Isbuc" de Marţian Negrea şi "Rapsodia româna nr. 2" de George Enescu.

Primul teatru independent din Cluj-Napoca a fost deschis, sâmbătă seară, cu premiera spectacolului "Delir în doi", de Eugen Ionescu, interpretat de Maria Hibovschi, actriţă a teatrului "Tandem" din Piatra Neamţ, şi de Emanuel Petran, actor la Teatrul Naţional din Cluj. "Sala Mică", primul teatru independent din Cluj-Napoca, a fost neîncăpătoare pentru publicul prezent la premieră. Teatrul are un spaţiu de 110 metri pătraţi, cu amenajările specifice pentru o sală de spectacole cu o capacitate de 99 de locuri şi funcţionează în cadrul centrului cultural independent "Fabrica de Pensule".

Expoziţia de fotografie "România, ţara oamenilor prietenoşi", realizată de profesori şi studenţi ai Şcolii de Fotografie din Varşovia, va fi vernisată pe 3 decembrie, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Lucrările înfăţişează chipuri şi obiceiuri din Transilvania, Maramureş şi Moldova, surprinse în perioada 2005 - 2008. Cele aproximativ 50 de fotografii expuse la ICR constituie o selecţie din albumul "România, ţara oamenilor prietenoşi". Apărut în Polonia la iniţiativa fotografului Marian Schmidt, albumul a fost finanţat prin programul Publishing Romania, derulat de Centrul Naţional al Cărţii din cadrul ICR.

Ştefan Hruşcă revine la sfârşitul anului în ţară pentru a susţine un concert de colinde. Evenimentul va avea loc pe 19 decembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ştefan Hruşcă, figură reprezentativă a colindelor româneşti şi îndrăgit interpret de muzică folk, a debutat ca artist în 1981, alături de Cenaclul Flacăra. Din 1991, el s-a stabilit în Canada, dar revine în fiecare an în ţară pentru a petrece sărbătorile în ţinutul de care se simte profund legat, Maramureş. Pe 19 decembrie, el va susţine un concert de colinde în cadrul căruia va încânta publicul cu piese deja consacrate, precum şi cu melodii mai noi. Biletele au prețuri cuprinse între 50 şi 130 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Duke Ellington Orchestra, unul dintre cele mai celebre big band-uri din lume, revine la Bucureşti, anul viitor, pe 25 aprilie. Recitalul de la Sala Palatului al Duke Ellington Orchestra se va desfăşura sub bagheta lui Paul Mercer Ellington. Duke Ellington, ducele jazz-ului, un "talent suprem" aşa cum îl numea criticul muzical Alistair Cooke în 1983, este părintele a numeroase inovaţii în domeniul muzicii jazz: a fost primul care a folosit vocea umană ca pe un instrument muzical, fără cuvinte, punând accentul pe contrastul dintre note înalte şi joase, folosind în mod frecvent tonalităţile de blues, într-un stil numit "jungle music"; a contribuit la inaugurarea erei swing a jazz-ului prin melodia "It don't mean a thing"; este unul dintre pionierii jazz-ului şi, alături de Louis Armstrong, a contribuit la transformarea acestui stil de muzică dintr-o formă de divertisment într-o reală expresie artistică.

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va organiza, săptămâna viitoare, pe 6 decembrie, cu ocazia Sfântului Nicolae, un spectacol pentru copii, susţinut de studenţii şi masteranzii catedrei de artă teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii "Lucian Blaga". Piesa se adresează copiilor de toate vârstele şi este realizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca", în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu şi Fundaţia Abracadabra. Iniţiatorul proiectului este "Magicianul" Marian Râlea. Copiii vor fi întâmpinaţi încă de la intrare cu tradiţionalele jordiţe şi vor primi din partea organizatorilor mici cadouri. Copiii beneficiază de intrare gratuită.

Maia Morgenstern, Raluca Petre, Mircea Rusu, Doru Ana, Tudor Aaron Istodor, Ioan Gyuri Pascu şi Ioana Calota joacă în spectacolul de teatru "O noapte furtunoasă". Evenimentul va avea loc pe 7 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor din Capitală. La 130 de ani de la premieră, Ioan Gyuri Pascu joacă rolul lui Rică Venturiano, iar Maia Morgenstern - pe cel al Vetei, în piesa "O noapte furtunoasă", într-o montare ce propune o viziune nouă asupra textului clasic al lui Ion Luca Caragiale.

Johann Strauss Ensemble va susţine, pe 14 decembrie, la Sibiu, un concert de Crăciun. Muzicienii austrieci de la Johann Strauss Ensemble revin pentru a patra oară în Sibiu, cu un spectacol de gală intitulat "Christmas in Vienna".
Artiştii vor crea o atmosferă vieneză în seara de 14 decembrie, la Sala Thalia, de la ora 19, în program figurând lucrări compuse de Franz Lehár, Karl Komzak, Julius Fucik, precum şi celebrele teme de Crăciun ale lui Johann Sebastian Bach.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!