DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

9 iunie 2009

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează astăzi şi pe 15 iunie, Ciclul Filmului Agrar la Muzeul Ţăranului Român. În cadrul evenimentului, care a debutat ieri, se vor proiecta o serie de documentare de scurt metraj filmate între anii 1927 şi 2008, care prezintă dezvoltarea şi modernizarea agriculturii în Spania în perioada menţionată. Intrarea la proiecţii este liberă. Versiunea originală este în limba spaniolă, cu subtitrare în limba română.

A XIV-a ediţie a festivalului naţional de teatru 'Ştefan Bănică', eveniment inclus în proiectul cultural 'Thalia în 7 zile a început ieri la Călăraşi. La festival participă mari actori ai scenei româneşti, dar şi teatre neprofesioniste. Primul spectacol va fi prezentat astăzi. Actorii Teatrului Mic din Bucureşti Olga Tudorache şi Lucian Nuţă vor juca în piesa 'Portretul Doamnei T', de Ana-Maria Bamberger, în regia Lianei Ceterechi. În ultima zi a festivalului, 14 iunie, Delia Seceleanu şi Claudiu Bleonţ, de la Teatrul de comedie din Bucureşti, vor juca în piesa 'Dumnezeul zilei de mâine', de Cornel Mimi Brănescu, în regia lui Marcel Ţop.

Sinead O'Connor va concerta pe joi, la Arenele Romane din Capitală. Artista irlandeză, o susţinătoare înfocată a protejării mediului înconjurător, a cerut în mod special ca în aria care îi este rezervată în spatele scenei să nu fie folosite farfurii şi pahare din materiale care nu se pot recicla. Este o rugăminte pe care Sinead O'Connor a făcut-o atât organizatorilor de la Bucureşti, cât şi în celelalte oraşe incluse pe lista turneului său. Biletele la concert se pot cumpăra la preţul de 109 lei. Sinead O'Connor va susţine la Bucureşti un concert acustic alături de colaboratorii săi îndelungaţi, Steven Cooney şi Kieran Kiely.

Cea de-a patra ediţie a Fest’Asia care va avea loc între 19 şi 28 iunie, aduce la Bucureşti o premieră absolută pentru România de după 1989: lung metrajul regizat de Jang In Hak, Jurnalul unei şcolăriţe este prima peliculă produsă în Coreea de Nord care va rula într-un cinematograf autohton după 1990, într-o proiecţie-eveniment exclusivă. Scenariul filmului, semnat de Jun-Bo An, a fost aprobat şi completat de Kim Jong-Il, şeful statului nord-coreean, care s-a implicat chiar şi în post-producţia acestuia, cu anumite sugestii de montaj.

Aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea festivalului Woodstock va prilejui prezentarea a 38 de melodii nelansate până în prezent, aparţinând trupelor The Who, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival şi Jefferson Airplane, care vor fi lansate într-o compilaţie, pe 18 august, informează Reuters. Cele şase CD-uri ale box set-ului, intitulat "Woodstock - 40 Years On: Back to Yasgur's Farm", conţin 77 de melodii - song collection. Mai multe trupe legendare, care au cântat şi pe scena festivalului de la Woodstock, au acceptat să participe la acest eveniment. Prima ediţie a festivalului de la Woodstock a avut loc în New York, în 1969, şi a reprezentat un punct de referinţă în carierele multor muzicieni, precum Jimi Hendrix şi The Who. De atunci, organizatorii au organizat mai multe concerte aniversare, cel mai recent având loc în 1999.

EUNIC Spania (reţeaua institutelor culturale europene – filiala spaniolă) a iniţiat şi organizează împreună cu ambasadele altor state din Uniunea Europeană Simpozionul de promovare a literaturii pentru copii şi adolescenţi „TRADUCEREA EUROPEI”. Evenimentul se va desfăşura mâine, la Institutul Cervantes din Madrid. Reprezentanţii celor 12 ţări participante, între care şi România analizează metodele necesare de încurajare a lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor din Europa, precum şi instrumentele adecvate pentru sprijinirea traducerii şi publicării creaţiei literare de gen, orale şi culte, în limbile europene.

Vineri, 12 iunie, ora 17, la Institutul Cultural Român Bucureşti, personalităţi din domeniul arhitecturii si patrimoniului vor încerca să răspundă la întrebarea „Mai avem un oraş ?... “Printre invitaţi se numără Pierre Housieaux. preşedintele Asociaţiei Paris Historique, Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Dan Marin, arhitect, Caroline d’Assay, preşedinte Pro Patrimonio France. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate două filme documentare – unul regizat de Pierre Housieaux, despre modul în care Asociaţia Paris Historique a readus pe harta Parisului cartierul Marais dupa cel de-al doilea război mondial, şi un al doilea realizat de fotografa Ioana Marinescu împreună cu regizorul britanic Robert Fearns, Off the map. In Bucharest. Accesul publicului este liber.

Dramaturgul Matei Vişniec este invitatul special al celei de a şasea ediţii a Festivalului de teatru 'Galactoria', care se desfăşoară, începând de ieri, la Cluj-Napoca. Amatorii de teatru sunt aşteptaţi, astăzi după-amiază, la un spectacol commedia dell'arte - 'Elogiul Macabrellei cea descheiată la toţi nasturii'-, prezentat de studenţii clasei Miriam Cuibus, la Studioul 'Radu Stanca' al Facultăţii de Litere. Tot azi, la Studioul 'Harag Gyorgy' se va juca 'Liliom' de Molnár Ferenc, în regia lui Szilagyi-Palko Csaba. În premieră în acest an la 'Galactoria', mono-drame scrise de studenţi sunt montate de masteranzi ai Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş, spectacolele fiind programate miercuri şi sâmbătă.

O expoziţie a Fotoclubului 'Luceafărul' din Chişinău va fi vernisată, joi la Oradea, în Galeria Foto Art, în baza relaţiilor de prietenie cu Clubul Fotografic 'Nufărul' Oradea. Noua expoziţie oferă publicului 80 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică deosebită, cu o tematică variată. Lucrările expuse cuprind aproape toate genurile artei fotografice: eseu, portret, peisaj, socio-fotografie, nud, natură statică şi lucrări abstracte.

Un concert al Orchestrei de Cameră Radio, eveniment muzical, prin prezenţa pentru prima dată în România a dirijorul Lior Shambadal, va avea loc, mâine seară, în sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României. Octogenarul compozitor Sergiu Natra, plecat în Israel din 1961, revine în faţa melomanilor români şi propune două din creaţiile sale, interpretate în primă audiţie românească: 'Pagini din jurnalul unui compozitor pentru dublă orchestră de cameră' şi 'Dezvoltări pentru violă şi orchestră de cameră', avându-l ca solist pe Eugen Bobeico. În aceeaşi companie, pianistul Cristian Niculescu va interpreta 'Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră de cameră' op. 3 de Dinu Lipatti. Concertul, organizat de Radio România-Direcţia Formaţii Muzicale, se va încheia cu Simfoniei nr. 4 în la major 'Italiana' de Felix Mendelssohn Bartholdy, marcând astfel 200 de ani de la naşterea compozitorului.

Scriitorul Adam Michnik, unul dintre cei mai importanţi luptători împotriva comunismului în Polonia, îşi va lansa volumul "Mărturisirile unui disident convertit" într-un turneu în România şi Republica Moldova, în iunie.
Turneul lui Michnik începe pe 15 iunie, la Chişinău, unde acesta va susţine o prelegere la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. Pe 17 iunie, intelectualul polonez îşi va lansa cartea la Timişoara, în prezenţa unor nume precum Adriana Babeţi, Radu Pavel Gheo, Mircea Mihăieş, Victor Neumann şi Daniel Vighi, pentru ca ziua următoare să îşi prezinte volumul la Craiova, în prezenţa lui Mircea Dinescu. Pe 19 şi 20 iunie, Adam Michnik va fi prezent la Bucureşti. După ce, pe 19 iunie, va susţine o prelegere şi va participa, la Colegiul Noua Europă, la o dezbatere alături de Emil Hurezeanu, Vladimir Tismăneanu şi Wojciech Zajczkowski, pe 20 iunie, el îşi va lansa cartea la Târgul de Carte Bookfest, alături de Vladimir Tismăneanu, preşedintele Institutului Polonez, Jaroslaw Godun, şi directorul Polirom, Silviu Lupescu.

Reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei şi reprezentanţi ai uniunilor şi asociaţiilor din domeniul cinematografiei vor participa, vineri, la o dezbatere privind modificarea regulamentului concursului de proiecte, informează site-ul oficial al CNC. Directorul CNC, Eugen Şerbănescu, a declarat, în mai, pentru MEDIAFAX că, în 2009, din cauza procesului de schimbare a regulamentului, este posibil să nu existe decât o singură sesiune de concurs, în loc de două ca de obicei. Proiectul de modificare a Legii Cinematografiei, iniţiat de Sergiu Nicolaescu şi Radu F. Alexandru, este în lucru la Comisia pentru cultură din Senat şi vizează, printre altele, şi modificarea regulamentului la concursul de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Spectacolul "Faceţi loc!", în regia lui David Schwartz, realizat după un text de Mihaela Michailov, va fi prezentat în avanpremieră mâine, la Teatrul Luni de la Green Hours. Spectacolul spune mai multe poveşti care prezintă relaţia dintre individ şi proprietate. Astfel, în spectacolul din a cărui distribuţie fac parte Constantin Cojocaru, Florina Gleznea, Rodica Mandache, Virgil Mardare, Alice Monica Marinescu, Irina Mazanitis şi Andrei Şerban se intersectează mai multe grupuri de persoane, evacuate din foste case naţionalizate, precum şi tineri care aplică pentru credite astfel încât să îşi cumpere o locuinţă. Potrivit regizorului, poveştile sunt inspirate din observaţii de pe teren, se arată într-un comunicat al teatrului.

Un documentar despre Marian Cozma, handbalistul român asasinat pe 8 februarie, la Veszprém (Ungaria), intitulat "Country Stabbed in The Heart" şi produs de Gábor Kálomista, va fi scos la vânzare la târgul de televiziune Discop East 2009. Evenimentul este organizat la Budapesta, în perioada 16 - 19 iunie. Filmul a avut premiera, la începutul lunii mai. Potrivit site-ului manifestării, la cea de-a 17-a ediţie a târgului de programe Discop s-au înscris 1.472 de participanţi.

Cel mai recent roman al lui Salman Rushdie, "Seducătoarea din Florenţa", va fi lansat la Târgul de Carte Bookfest (17 - 21 iunie) de la Bucureşti, apoi în cele mai importante oraşe ale ţării, în cadrul unui eveniment-concept: Lansare pentru un cititor. Cititorul va fi ales în urma unei trageri la sorţi. Romanul, publicat în Anglia în urmă cu un an, este cartea pentru care Salman Rushdie s-a documentat cel mai mult, peste şapte ani. Nominalizat, anul trecut, la prestigiosul Man Booker Prize, cartea a fost primită de critici cu un entuziasm fără precedent. Lui Salman Rushdie i-a fost decernat, recent, titlul de Cavaler al Imperiului Britanic. Evenimentul a stârnit reacţii violente din partea lumii islamice, reactualizând resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice".

Pianista Dana Ciocârlie va susţine, pe 22 iunie, la Muzeul Armatei de la renumitul Dom al Invalizilor din Paris, un concert intitulat "Haydn şi Transilvania". Evenimentul are loc cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la moartea lui Joseph Haydn. În program au fost incluse lucrări de Haydn, "Melodia Ungară", de Franz Schubert, "Dansuri populare româneşti", de Bela Bartok, "Rapsodia română", de Franz Liszt, "Vântul în Transilvania", de Dan Dediu, "Choral" din a III-a "Suită pentru pian", de George Enescu, şi "Music older than music" sau "Doina", de Horaţiu Rădulescu.

Lungmetrajele "Mamut", de Lukas Moodysson, şi "Cenuşă şi sânge", debutul în regie al lui Fanny Ardant, se numără printre peliculele ce vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Sibiu. Evenimentul începe mâine . La Sibiu vor fi prezentate 25 de producţii, reprezentând genuri şi stiluri diverse, din 15 ţări . Centrul Cultural Habitus de la subsolul Bisericii Romano-Catolice, curtea Colegiului Naţional Brukenthal şi Teatrul de Vară din Parcul Tineretului vor fi spaţiile de proiecţie alese pentru ediţia din acest an la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Expoziţia de fotografie "Sinagogi din România" va fi prezentată, mâine, la Institutul Cultural Român de la Londra. La vernisaj va participa istoricul Andrei Oişteanu. Acesta va fi urmat de un concert live de muzică klezmer susţinut de ansamblul Kosmos.Fotografiile, ce prezintă sinagogi din sudul Transilvaniei, sunt semnate de Christian Binder, în timp ce curatorul expoziţiei este Julie Dawson, care lucrează în Romania şi s-a ocupat de organizarea a numeroase evenimente reprezentative pentru cultura evreiască. Expoziţia "Sinagogi din România" va rămâne deschisă la ICR Londra până pe 17 iunie.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor reuneşte, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Bucureşti, 28 de galerii, ateliere, centre de artă contemporană şi spaţii alternative, sub umbrela cărora evoluează peste 80 de artişti. Astfel, în noaptea de 12 spre 13 iunie - vineri spre sâmbătă -, 28 de galerii, ateliere, centre de artă contemporană şi spaţii alternative vor fi deschise publicului larg, începând cu ora 19, până dimineaţa, la ora 4. Peste 80 de artişti expun sau performează în timpul acestui adevărat maraton de artă şi cultură contemporană, care va cuprinde reprezentări în formule consacrate, dar şi lucrări neconvenţionale.

Michael Jackson le-a cerut organizatorilor celor 50 de concerte pe care le va susţine la Londra, din iulie, să transforme proprietatea pe care va locui pe timpul şederii în Marea Britanie într-o replică a fostei sale reşedinţe, celebra fermă Neverland. Primul concert susţinut de Michael Jackson la Londra este programat pe 13 iulie. Presa britanică a scris că turneul cu care Michael Jackson se întoarce pe scena muzicală - "This Is It Tour" - urmează să-i aducă artistului american venituri cuprinse între 34 şi 68 de milioane de euro.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Sibiu pentru a treia oară consecutiv. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 10 - 14 iunie, proiecţiile urmând să aibă loc în curtea Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal, la Teatrul de vară din Parcul Tineretului şi la Centrul Cultural Habitus, în subsolul Bisericii Romano-Catolice. Pe parcursul celor cinci zile de festival, sibienii vor putea urmări 25 de producţii recente, din anii 2008 - 2009, prezentate sau premiate la cele mai importante festivaluri de gen din lume: Cannes, Berlin, Moscova, Strasbourg, New Orleans şi altele. Pe perioada festivalului, în curtea Colegiului Naţional Brukenthal va avea loc câte o proiecţie în fiecare seară, cu începere de la ora 22. La aceeaşi oră sunt programate să înceapă proiecţiile zilnice şi la Teatrul de vară. În Centrul Cultural Habitus se vor difuza trei filme pe seară, cu începere de la ora 18. Accesul publicului se va face gratuit în toate spaţiile de proiecţie.

Dramaturgul Matei Vişniec este invitatul special al celei de a şasea ediţii a Festivalului de teatru 'Galactoria', care se desfăşoară, începând de ieri, la Cluj-Napoca. Amatorii de teatru sunt aşteptaţi, astăzi după-amiază, la un spectacol commedia dell'arte - 'Elogiul Macabrellei cea descheiată la toţi nasturii'-, prezentat de studenţii clasei Miriam Cuibus, la Studioul 'Radu Stanca' al Facultăţii de Litere. Tot azi, la Studioul 'Harag Gyorgy' se va juca 'Liliom' de Molnár Ferenc, în regia lui Szilagyi-Palko Csaba. În premieră în acest an la 'Galactoria', mono-drame scrise de studenţi sunt montate de masteranzi ai Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş, spectacolele fiind programate miercuri şi sâmbătă.

Trupa El Negro aniversează 10 ani de la înfiinţare, printr-un show reggae live alături de 10 invitaţi, concert ce se va desfăşura pe 18 iunie, într-un club din Capitală. Invitaţii celor de la El Negro sunt Filip (Sport Sângeros III), Selecta B, Mihnea (Omul cu Şobolani), George Vintilă, Alex, Ciupi şi Florin (Mandinga) şi alţii. Trupa a pregătit un show conceptual de anvergură, bazat pe visual arts. De asemenea, cei de la El Negro vor scoate la concurs chitara pe care s-au compus cele mai cunoscute piese ale trupei. Cel mai recent album al celor de la „ El Negro” se numeşte "Antipanică" şi a fost lansat la sfârşitul anului 2008.

Loredana lansează joi, la Bucureşti, cel de-al 17-lea album din cariera sa muzicală, intitulat "Sundance". Acesta este primul album al artistei în limba engleză. Albumul este propune, potrivit Loredanei o fuziune între pop, electro, dance şi rock şi cuprinde 13 piese printre care "Dance Or Die", "Midnight Affaire", "Sundance", "Y.O.U", "Bella Sera", "Crazy Rose", "Limerance" şi "Pleading".

Vineri, 12 iunie, ora 17, la Institutul Cultural Român Bucureşti, personalităţi din domeniul arhitecturii si patrimoniului vor încerca să răspundă la întrebarea „Mai avem un oraş ?...“Printre invitaţi se numără Pierre Housieaux. preşedintele Asociaţiei Paris Historique, Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Dan Marin, arhitect, Caroline d’Assay, preşedinte Pro Patrimonio France. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate două filme documentare – unul regizat de Pierre Housieaux, despre modul în care Asociaţia Paris Historique a readus pe harta Parisului cartierul Marais dupa cel de-al doilea război mondial, şi un al doilea realizat de fotografa Ioana Marinescu împreună cu regizorul britanic Robert Fearns, Off the map. In Bucharest. Accesul publicului este liber.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!