DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondată de V.Voiculescu, în anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

8 iunie 2009

Teatrul Naţional Radiofonic prezintă astăzi, la ora 11, la Ramada Majestic, audiţia cu public a premierei "Sărbătorire cu bucluc" de Pauline Daumale. Traducerea este semnată de Olga Mărculescu. Eroinele din Parisul contemporan nouă sunt interpretate magistral de Adela Mărculescu şi Rodica Mandache, în două veritabile recitaluri actoriceşti! În distribuţie, se află alături de ele şi Nicolae Călugăriţa.

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează astăzi, mâine şi pe 15 iunie, Ciclul Filmului Agrar la Muzeul Ţăranului Român. În cadrul acestui eveniment se vor proiecta o serie de documentare de scurt metraj filmate între anii 1927 şi 2008, care prezintă dezvoltarea şi modernizarea agriculturii în Spania în perioada menţionată. Intrarea la proiecţii este liberă. Versiunea originală este în limba spaniolă, cu subtitrare în limba română.

ICR Lisabona continuă seria lansărilor de carte în limba portugheză, începută în luna mai a acestui an, cu un eveniment programat pentru începutul lunii iunie. Este vorba de lansarea romanului Acasă, de Mihai Zamfir, publicat de către Editura Cartea Românească, în 1992. Traducerea în limba portugheză Uma Casa Dois Mundos îi aparţine Ancăi Ferro şi a fost editată în Brazilia în 2008, de către reputata editură braziliană Thesaurus, care publică scriitori brazilieni contemporani, precum şi traduceri în portugheză din marii scriitori străini. Lansarea va avea loc astăzi la ora 19 în sala de conferinţe a ICR Lisabona, în prezenţa scriitorului.

Cvartetul Belcea va susţine, mâine, un nou recital extraordinar la Ateneul Român, programul incluzând lucrări de Ludwig van Beethoven, Serghei Prokofiev şi Franz Schubert. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica 'George Enescu' în cadrul rezidenţiatului ansamblului londonez la Ateneul Român. Una dintre cele mai prestigioase formaţii ale momentului, Cvartetul Belcea (Corina Belcea-Fischer - vioară, Laura Samuel - vioară, Krzysztof Chorzelski - violă, Antoine Lederlin - violoncel) a luat fiinţă în 1994.

Astăzi începe la Călăraşi a XIV-a ediţie a festivalului naţional de teatru 'Ştefan Bănică', eveniment inclus în proiectul cultural 'Thalia în 7 zile'. La acest eveniment vor participa mari actori ai scenei româneşti, dar şi teatre neprofesioniste. Spectacolele vor debuta mâine când actorii Teatrului Mic din Bucureşti, Olga Tudorache şi Lucian Nuţă vor juca în piesa 'Portretul Doamnei T', de Ana-Maria Bamberger, în regia Lianei Ceterechi. În ultima zi a festivalului, 14 iunie, Delia Seceleanu şi Claudiu Bleonţ, de la Teatrul de comedie din Bucureşti, vor juca în piesa 'Dumnezeul zilei de mâine', de Cornel Mimi Brănescu, în regia lui Marcel Ţop.

Filmele "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu (2009) şi "Nord/ North" de Rune Denstad Langlo (Norvegia, 2009) au împărţit Trofeul Transilvania, acordat, sâmbătă seară, la Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Filmul lui Porumboiu, a fost difuzat în premieră în Romania la TIFF, imediat după premiera de la Cannes, din cadrul secţiunii Un Certain Regard. De altfel, Corneliu Porumboiu a câştigat, două premii în cadrul secţiunii Un Certain Regard: premiul criticii internaţionale - FIPRESCI şi Premiul Juriului acordate peliculei "Poliţist, adjectiv".

Radio Romania a primit sâmbătă, 6 iunie 2009, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Romanian Music Awards premiul special „ Life Time Award ”, acordat pentru Proiectul „80 de Ani de Muzica în 80 de Ani de Radio”. „80 de Ani de Muzica în 80 de Ani de Radio” cuprinde cele mai cunoscute melodii din toate timpurile difuzate de Radio România, de la „Prima Poezie” cântată de Lizette Kirculescu până la binecunoscuta „Tornero” a lui Mihai Trăistariu. Premiul a fost înmânat doamnei Maria Ţoghină, preşedinte director general al Radio România.

Actriţa Claudia Cardinale a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că atunci când a început să joace în filme, în urmă cu 50 de ani, cinematograful era "un vis", iar acum a devenit "o afacere". Claudia Cardinale a mai afirmat, vorbind despre filmele în care a jucat, că "Ghepardul" este punctul maxim al carierei sale. Claudia Cardinale a primit, sâmbătă seară, la Gala Festivalului Internaţional de Film Transilvania premiul pentru întreaga carieră, oferit unei personalităţi din cinematografia europeană, actriţa acordându-i, la rândul său, premiul pentru întreaga carieră, oferit unei personalităţi din cinematografia română, artistului Florin Piersic. Claudia Cardinale este una dintre actriţele de renume ale cinematografiei italiene. Filmografia ei cuprinde peste 150 de roluri în filme şi seriale de televiziune.

În localitatea sârbească Zitkovica, din sudul Dunării, situată la circa 10 kilometri de renumita cetate Golubăţ, de istoria căreia este legat numele împărătesei Maria Tereza, a avut loc ieri, Festivalul internaţional de cântece şi dansuri populare 'Vlaşco kolo' - 'Joc românesc'. Manifestarea, aflată la a II-a ediţie, este organizată de Consiliul Naţional al Minorităţii Rumânilor, cu sediul la Bor, în Timoc, şi asociaţia Iniţiativa Culturală a Românilor din Serbia cu sediul în comuna Golubăţ. La eveniment au participat formaţii artistice din comunităţile româneşti din Timoc, Banatul Sârbesc, Grecia, România, Bulgaria şi Macedonia.

O echipă de cercetători din India a clonat al doilea exemplar de zimbru, la trei luni după ce primul a murit de pneumonie, informează agenţia de ştiri PTI. Noul exemplar, o femelă numită Garima, cântărea la naştere 43 de kg, potrivit directorului Institutului Naţional de Cercetare. Echipa de cercetători indieni a folosit o tehnică avansată, în comparaţie cu aceea utilizată în cazul Dolly - oaia care a fost primul animal clonat. India are cea mai mare populaţie de zimbri din lume, dar numărul exemplarelor "de elită" este foarte mic, procedeul clonării fiind folosit pentru a remedia acest deficit.

Trofeul acordat în cadrul celei de a XXX-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală "Lira de Aur" de la Suceava a fost câştigat de Claudia Pană, de la Liceul de Artă "George Apostu", din Bacău, suceveanca Irina Bogdan obţinând premiul "Ciprian Porumbescu". La ediţia din acest an Concursului organizat la Suceava în perioada 5-7 iunie, s-au înscris 31 de concurenţi la secţiunea pian, 25 de elevi la secţiunea instrumente cu coardă şi 56 de elevi la secţiunea instrumente de suflat. Juriul competiţiei l-a avut ca preşedinte pe rectorul Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi.

Filmul "Cenuşă şi sânge/ Cendres et sang", o coproducţie româno-franceză, debutul regizoral al actriţei Fanny Ardant, a închis aseară cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Din distribuţiea filmului fac parte, printre alţii, Olga Tudorache, Oana Pellea, Ion Besoiu şi Răzvan Vasilescu. Filmul a fost prezentat şi în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta.

Lars von Trier neagă faptul că ar fi abordat o perspectivă misogină în cel mai recent film al său, "Antichrist", o producţie care a şocat la Festivalul de Film de la Cannes. Regizorul danez a declarat că "se regăseşte în personajul feminin" din peliculă, informează CNN News. Cea mai recentă producţie a danezului Lars von Trier, "Antichrist", a fost întâmpinată de criticii de la Festivalul de Film de la Cannes cu zâmbete ironice şi reacţii de nemulţumire şi disconfort, primind un "anti-premiu" pentru că ar reprezenta "cel mai misogin film al celui auto-intitulat ca fiind cel mai mare regizor la nivel mondial". Lars von Trier a obţinut Palme d'Or la Cannes 2000 pentru drama muzicală "Dancer in the Dark", având-o ca actriţă principală pe cântăreaţa islandeză Björk.

Tabloul "Veneţia", semnat de Gheorghe Petraşcu, a fost vândut, ieri, la licitaţia organizată de Casa Goldart, pentru suma de 190.000 de lei, în timp ce "Evreu cu caftan", semnat de Nicolae Grigorescu, nu şi-a găsit cumpărător. Conform organizatorilor, licitaţia de artă de ieri de la Sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti. a strâns circa 70.000 de euro.

Festivalul Internaţional de Teatru Babel, organizat de Teatrul 'Tony Bulandra' din Târgovişte, a debutat,ieri, ca un eveniment 'cu buget zero', artiştii invitaţi renunţând la onorarii. Timp de cinci zile, vor avea loc spectacole de teatru, muzică, workshop-uri, colocvii şi animaţie stradală. Problemele teatrului Tony Bulandra au apărut încă de anul trecut, când Consiliul Local a hotărât subordonarea celor două teatre din Târgovişte, Tony Bulandra şi Mihai Popescu, unei direcţii a Primăriei Târgovişte. Decizia a fost respinsă, însă în noile condiţii, conducerea teatrului Tony Bulandra spune că a rămas fără buget de investiţii.

Cvartetul Belcea va susţine, mâine, un nou recital extraordinar la Ateneul Român, programul incluzând lucrări de Ludwig van Beethoven, Serghei Prokofiev şi Franz Schubert. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica 'George Enescu' în cadrul rezidenţiatului ansamblului londonez la Ateneul Român. Una dintre cele mai prestigioase formaţii ale momentului, Cvartetul Belcea (Corina Belcea-Fischer - vioară, Laura Samuel - vioară, Krzysztof Chorzelski - violă, Antoine Lederlin - violoncel) a luat fiinţă în 1994. Cei patru muzicieni au urmat stagii de perfecţionare cu membrii cvartetelor Chilingirian, Amadeus şi Alban Berg.

Paula Seling va lansa, miercuri, după aproape cinci ani de lucru în studio, albumul 'Culeg Vise', informează Fundaţia Culturală Phoenix. Noul material, ce va fi lansat la Clubul Silver Church, conţine 17 piese şi este primul material lucrat integral de Paula - text, compoziţie, orchestraţie şi producţie. Albumul are şi o variantă 'geamănă', în limba engleză, intitulat 'Believe'.Lansarea va fi susţinută de un concert - 100% live - în care artista va fi acompaniată de band-ul personal, concert care va include nu numai prezentarea pieselor de pe noul album, dar şi o recapitulare a celor mai cunoscute hit-uri din cei 12 ani de carieră şi câteva piese-tribut unor mari artiste, ca Aretha Franklin sau Tina Turner.

Cea de a IV-a ediţie a Festivalului de teatru 'Liceenii' se va desfăşura mâine şi miercuri, la Casa Municipală de Cultură din Zalău. Proiectul este o ocazie pentru tinerii actori de a se manifesta prin teatru, dar şi pentru comunitate de a participa la un act de cultură local. Intrarea la eveniment este liberă. 6 licee s-au înscris în competiţie iar câştigătorii vor fi anunţati joi, 11 iunie.

Astăzi cântăreţul Florin Chilian începe un turneu naţional, care va cuprinde zece oraşe şi se va desfăşura în mai multe cinematografe din ţară. Primul concert va fi susţinut la Arad, urmat mâine de un altul, la Timişoara. Joi artistul se va afla la Craiova. Vor urma apoi şi alte oraşe Botoşani - 14 iunie, Iaşi - 16 iunie, Bacău - 18 iunie, Piatra Neamţ - 20 iunie, Ploieşti - 22 iunie, Târgu Mureş - 23 iunie, Cluj-Napoca - 25 iunie. Spectacolul care va încheia turneul va avea loc, la 6 iulie, la Cinema Patria din Bucureşti.

Rubina Ali, fetiţa care a interpretat rolul tinerei Latika în filmul "Slumdog Millionaire", îşi va publica autobiografia, în care spune povestea unui destin început în sărăcie şi ajuns la faimă internaţională, informează BBC News. Rubina Ali a fost descoperită în suburbiile din India şi aleasă să joace în producţia premiată cu Oscar, "Slumdog Millionaire", filmul care i-a adus recunoaştere internaţională. Cartea ei va apărea în luna iulie, veniturile din vânzări urmând să fie împărţite în mod egal între mica actriţă şi fundaţia caritabilă "Medecins du Monde". Până la apariţia autobiografiei, Rubina Ali şi micii săi colegi de platou participă la spectacole caritabile, cel mai recent fiind un show televizat în Hong Kong, în urma căruia a fost colectată, din donaţii, suma de 100.000 de dolari.

Peste 150 de fotografii realizate de tineri din toate centrele universitare pot fi văzute la cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie pentru Tineret 'Fotogeografica'. Salonul este deschis până pe 14 iunie, la Palatul Şuţu, din Bucureşti. Expoziţia cuprinde fotografii realizate de tineri între 14 şi 35 ani. Începând de ieri expoziţia este prezentată şi pe internet, la adresa www.fotogeografica.ro, unde cei interesaţi pot vizita salonul fără a plăti vreo taxă de intrare. Organizatorii se aşteaptă ca pragul ediţiei din acest an să fie trecut de peste 8.000 de vizitatori.

ICR Lisabona continuă seria lansărilor de carte în limba portugheză, începută în luna mai a acestui an, cu un eveniment programat pentru începutul lunii iunie. Este vorba de lansarea romanului Acasă, de Mihai Zamfir, publicat de către Editura Cartea Românească, în 1992. Traducerea în limba portugheză Uma Casa Dois Mundos îi aparţine Ancăi Ferro şi a fost editată în Brazilia în 2008, de către reputata editură braziliană Thesaurus, care publică scriitori brazilieni contemporani, precum şi traduceri în portugheză din marii scriitori străini. Lansarea are loc astăzi la ora 19 în sala de conferinţe a ICR Lisabona, în prezenţa scriitorului.

Cunoscutul DJ trance de origine olandeză Jochen Miller va mixa, pe 4 iulie, în premieră pentru publicul român, la festivalul B'ESTFEST 2009, completând astfel numele DJ-ilor care vor participa anul acesta la Silent Disco, informează organizatorii. Seria de afterparty-uri din Alto Arena va fi deschisă pe 2 iulie de DJ Tommi, de la BalkanBeatz, urmat pe 3 iulie de Funkstar De Luxe şi pe 4 iulie de Jochen Miller. B'ESTFEST se va desfăşura în perioada 1-5 iulie, la Romexpo, iar afişul festivalului îi include pe The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana şi Manowar.

Trupa Luna Amară îşi va lansa cel de-al treilea album, pe 19 iulie, printr-un concert susţinut în cadrul ARTmania Festival '09, ce se va desfăşura în perioada 17-19 iulie, la Sibiu. Concertul de lansare va fi susţinut de proiecţii video şi de o scenografie aparte. Accesul va fi permis numai posesorilor de abonamente, în limita locurilor disponibile. Luna Amara se află în cel de-al zecelea an de activitate, cu două albume de studio, vândute în 15.000 de exemplare şi peste 500 de concerte în ţară şi străinătate. Biletele pentru festivalul ARTmania au preţul de 110 de lei pe zi, iar abonamentele 180 de lei şi sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe site-urile de specialitate.

Un exemplar al romanului 'Ulise' de James Joyce, cu autograful autorului, a fost vândut la un târg de anticariat din Londra pentru suma de 275.000 de lire sterline, preţ record pentru prime ediţii ale cărţilor editate în secolul al XX-lea, informează Reuters. Deţinătorul exemplarului rarisim al renumitului roman a devenit un colecţionar britanic care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Romanul 'Ulise' începuse să fie publicat în una dintre revistele americane în 1918, însă ulterior apariţia lui a fost întreruptă din motive de cenzură. În anii 1920 şi 1930 romanul era interzis în SUA şi Marea Britanie. Exemplarul vândut la târgul de la Londra fusese adus în SUA prin contrabandă.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!