DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • 'Drumul florilor' de Valentin Kataev. Adaptarea: Leonard Efremov. Regia artistică: Ion Vova. În distribuţie: Vasilica Tastaman, Silvia Dumitrescu Timică, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dem Savu, Stefan Mihăilescu Brăila, Mariana Mihuţ, Aurel Cioranu, Sandu Sticlaru. Regia muzicală: Marga Capitanovici. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din anul 1973

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

3 iunie 2009

Violonistul Remus Azoiţei şi pianistul Eduard Stan vor susține ultimul concert al stagiunii 2008/2009 organizate de Societatea Enescu. Evenimentul va avea loc mâine la sediul Institutului Cultural Român de la Londra. Programul acestui recital include "Sonata Nr. 2" de George Enescu, "Poemul" de Chausson, "Chaconne" de Bach şi "Sonata Primăverii" de Beethoven. Printre proiectele următoare ale celor doi interpreţi de origine română, Remus Azoiţei şi Eduard Stan, se numără un turneu de 25 concerte în Europa şi la New York, realizat cu sprijinul ICR. Cei doi muzicieni vor prezenta cu acest prilej integrala Brahms/Enescu pentru vioară şi pian.

Actorul Mircea Albulescu va primi, la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, premiul de excelenţă. Distincția îi va fi decernată sâmbătă în cadrul galei de închidere a evenimentului. Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu face parte din promoţia 1956 a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti. În 1966, a apărut în filmul "Dacii", regizat de Sergiu Nicolaescu, într-un rol care i-a pus în evidenţă personalitatea interpretativă complexă şi forţa dramatică - calităţi pe care le-a dezvoltat, ulterior, în pelicule precum "Canarul şi viscolul", "Mihai Viteazul" şi "Printre colinele verzi". Albulescu s-a impus mai ales prin portretul personajului Pavel Stoian din "Puterea şi adevărul" în regia lui Manole Marcus. La ediţia din acest an a TIFF, va avea loc o proiecţie de gală a filmului "La capătul liniei", realizat împreună cu regizorul Dinu Tănase, în 1982.

Cel de-al doilea lungmetraj semnat de Radu Muntean, "Boogie", va fi proiectat săptămâna aceasta la Connecticut Film Festival. Evenimentul se va desfășura la Danbury, de vineri până duminică. Acesta va fi ultimul festival la care va participa pelicula, înainte de a fi difuzată de Independent Film Channel. "Boogie", premiat pentru scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Hamptons, este apreciat drept un nou preferat în circuitul filmelor de artă. Connecticut Film Festival reuneşte proiecţii şi evenimente muzicale, alături de workshop-uri şi dezbateri, incluzând şi o piaţă de film. În programul festivalului din acest an, figurează 140 de pelicule, printre care şi documentarul "Bar de zi şi alte povestiri", de Corina Radu, ce prezintă poveştile de viaţă ale clienţilor unui "bar de zi" din oraşul Sibiu, urmăriţi subtil şi în spaţiul lor privat.

Artistul vizual Iosif Kiraly va prezenta expoziţia "Reconstrucţii" la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie PhotoEspana. Manifestarea se va desfășura începând de astăzi şi până pe 26 iulie, la Madrid, Lisabona şi Cuenca. Expoziţia artistului român va fi vernisată vineri, la Museo de Semana Santa din Cuenca, în cadrul proiectului "OpenPHoto", introdus anul acesta în festival pentru a reuni propunerile institutelor culturale şi ale ambasadelor diferitelor ţări participante. Iosif Kiraly va fi prezent astăzi la inaugurarea acestei ediţii PhotoEspana, iar vineri se va întâlni cu studenţi ai Facultăţii de Arte a Universităţii din Castilla La Mancha.

Romane despre Alzheimer, atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 şi conflictele rasiale din Alabama anilor '30 se află pe lista scurtă a nominalizărilor la premiul Orange pentru ficţiune 2009. Distincţia va fi acordată în această seară, la Londra. Lista scurtă a nominalizărilor la premiul Orange pentru ficţiune include şase scriitoare. Astfel, autoarea britanică Samantha Harvey a fost nominalizată pentru prima dată la această distincţie literară, pentru volumul "The Wilderness". Printre numele aflate pe lista scurtă se regăsesc şi cel al scriitoarei irlandeze Deirdre Madden, nominalizată pentru "Molly Fox's Birthday", despre un dramaturg din Dublin, precum şi cel al autoarei de origine pakistaneză Kamila Shamsie, din Marea Britanie, care semnează romanul "Burned Shadows", în care este surprins oraşul japonez Nagasaki, la lansarea bombei atomice, în 1945, ca şi Afganistanul, înaintea atacurilor de la 11 septembrie 2001. Anul trecut, premiul a revenit scriitoarei britanice Rose Tremain, pentru cel de-al doilea roman al său, "The Road Home".

La Milano are loc începând de astăzi până pe 7 iunie cea de-a doua ediţie a proiectului „România – Italia. Întâlniri culturale şi artistice”. Programul include o serie de patru serate care vor aduce împreună oameni de cultură, artişti şi jurnalişti români şi italieni.Un moment semnificativ al zilelor culturale de la Milano va fi aniversarea celor 20 de ani de la căderea comunismului în România. Programul se va încheia la Casa de Cultură a Popoarelor din Milano, pe 7 iunie, cu trei documentare realizate de regizoarea Maria Ştefanache, despre viaţa şi cariera unor artişti români în Italia.

Un concert cu participarea extraordinară a sopranei Angela Gheorghiu şi a pianistului Dan Grigore, va avea loc duminică, 21 iunie, de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti. Alături de aceştia vor fi invitaţi Johnny Răducanu, Mihai Ungureanu şi Gabriel Croitoru. Deasemenea trei mari actori ai teatrului românesc vor susţine momente de poezie: Radu Beligan, Victor Rebengiuc şi Horaţiu Mălăele. Rolul de amfitrion al serii îi revine lui Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti. Evenimentul are loc cu ocazia Sărbătorii Muzicii.

Astăzi şi mâine se va desfãşura la Roma colocviul Constantin Noica şi filosofia ca mântuire, colocviu dedicat filosofului român cu ocazia centenarului naşterii sale. Organizatorii acestuia sunt Accademia di Romania, FIRI (Forumul Intelectualilor Români din Italia) şi Facultatea de Filosofie a Universitãţii “La Sapienza” din Roma. În dorinţa de a ilustra cât mai bogat figura acestui mare filosof deocamdatã prea puţin cunoscut publicului italian la finalul primei zile de lucrãri va fi proiectat filmul documentar Noica şi eul creştin în regia lui Radu Gãinã. Colocviul va fi transmis în direct pe site-ul www.inschibboleth.org.

Mâine de la ora 16 30, la Palatul Şuţu – Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, va avea loc vernisajul Salonului Naţional de Fotografie pentru Tineret „Fotogeografica” – ediţia a XIII-a. Expoziţia salonului, deschisă până pe 14 iunie va cuprinde fotografii selecţionate înscrise în concurs, realizate de tineri cu vârsta între 14 şi 35 ani, care au participat la cele două secţiuni, artistică: „Impresii din natură – Natură vie” şi jurnalistică: „Efectul omului asupra mediului natural – Natură moartă”. Evenimentul va fi deschis prin lansarea catalogului “Fotogeografica ediţia a XIII-a ”.

Dantele şi broderii este al doilea exerciţiu în cadrul unei serii de experimente vizuale organizate la Muzeul Ţăranului Român. Acesta valorifică obiectul aflat în patrimoniul muzeului, obiectul de colecţie privată, obiectul de acasă pe care propietarul îl învesteşte cu valoare şi îl transformă în obiect demn de a fi muzeificat. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri la ora 17 iar aceasta cuprinde dantele, broderii, lăzi de zestre, ştergare, piese de costum, fragmente de cusături, caiete de modele, aproape orice materie care au puterea descrie o suprafaţă decorata şi brodata.

Volumul 'Repetiţiile şi teatrul reînnoit - secolul regiei', conceput şi realizat de criticul de teatru George Banu, a fost lansat, ieri, la Centrul Habitus din Sibiu, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Volumul porneşte de la ideea că toţi marii reformatori ai 'secolului regiei', care a fost secolul XX, au demonstrat că reînnoirea teatrului depinde de transformarea şi regândirea repetiţiilor. Coordonată şi concepută de George Banu, cartea este, de fapt, una colectivă, ce cuprinde studii ale unor critici şi oameni de teatru, din România şi de peste hotare, precum şi mărturii ale unor regizori, precum Andrei Şerban sau Andriy Zholdak.

Lucrările 'Veneţia' şi 'Evreu cu caftan', semnate de celebrii pictori Gheorghe Petraşcu, respectiv Nicolae Grigorescu, sunt vedetele licitaţiei de duminică a Casei Goldart, fiind puse în vânzare la 198.000 lei şi 156.000 de lei. La capitolul bibliofilie, câteva numere din 1925 şi 1926 ale 'Universului literar' pot fi achiziţionate la un preţ estimativ de 1.200 de lei. Licitaţia va avea loc duminică, la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală, iar lucrările vor fi expuse vineri şi sâmbătă. La ultima sesiune a celeilalte case importante de licitaţii din Capitală - Alis - cea mai bine vândută lucrarea a fost 'Studiu de portret', semnată de Corneliu Baba, al cărei preţ a ajuns de la 12.000 de lei la 16.000 de lei.

Încasările realizate din proiecţia filmului 'Pa-Ra-Da', în regia lui Marco Pontecorvo, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania vor fi donate pentru lucrările de restaurare a clădirii Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Important edificiu baroc, construit după planurile arhitectului german Johann Eberhard Blaumann, în secolul al XVIII-lea, palatul adăposteşte valoroase colecţii de pictură, cu lucrări celebre de Grigorescu, Luchian, Pallady, Ressu, grafică şi artă decorativă. Restaurarea întregului palat a fost estimată de specialişti la peste 41.000.000 de lei.

Până pe 17 iunie, toţi cei interesaţi se pot înscrie a atelierul 'Introducere în design', organizat de Fundaţia Calea Victoriei. Cursul se adresează tuturor celor preocupaţi de frumos, celor care vor să înţeleagă şi să aleagă frumosul din jurul lor, de asemenea, celor care doresc să înţeleagă de ce şi cum anume viaţa urbană contemporană se desfăşoară ca o permanentă alegere între tendinţe, influenţe, stiluri, modă, modele. Atelierul propune o introducere în noţiuni generale de design. Cursanţii vor lua contact cu fenomenul 'design' şi cu evoluţia acestuia, din punct de vedere social-cultural-politic, până în zilele noastre.

Centrul de instruire Shakespeare School va evalua, în această perioadă, peste 200 de eseuri în limba engleză trimise de elevi din întreaga ţară la concursul de creaţie "2009 Shakespeare School Essay Competition", lansat pe 4 mai 2009, sub egida anului European al Creativităţii şi Inovării. Pe 11 iunie vor fi premiate cele mai bune 16 lucrări, la cele două categorii de vârstă ale concursului - 11 -13 ani respectiv 14-25 de ani. Câştigătorii acestui concurs de eseuri vor beneficia şi de cursuri intensive de vară gratuite la Shakespeare School, în valoare de peste 340 lei.

Biserica Neagră, cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov, a redeschis aseară seria concertelor estivale de orgă. Biserica Evanghelică din Braşov doreşte să continue tradiţia concertelor de orgă care datează din anul 1853, propunând braşovenilor şi turiştilor aflaţi în zonă până pe 29 septembrie, un număr de 33 de concerte. Pentru lunile iunie şi septembrie, programul concertelor este în fiecare marţi de la ora 18, iar pentru lunile iulie şi august, în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, începând cu aceeaşi oră. Concertele durează 30 de minute, iar biletul de intrare costă cinci lei. Alături de cei doi organişti ai Bisericii Negre, Hans Eckart Schlandt şi Steffen Schlandt, la concerte vor participa şi invitaţi din ţară şi străinătate.

Institutul Cultural Român Madrid organizează expoziţia Reconstrucţii a lui Iosif Kiraly la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie PhotoEspaña 2009. Evenimentul se desfăşoară de astăzi începând până pe 26 iulie. Expoziţia va fi vernisată pe 5 iunie, la Museo de Semana Santa din Cuenca, în cadrul proiectului OpenPHoto. Iosif Kiraly se va întâlni cu studenţi ai Facultăţii de Arte a Universităţii din Castilla La Mancha şi va participa la conferinţe şi workshopuri, alături de curatorii OpenPHoto şi de alţi artişti. PhotoEspaña este cel mai important festival internaţional anual de fotografie şi arte vizuale din Spania.

Astăzi şi mâine se desfãşoară la Roma colocviul Constantin Noica şi filosofia ca mântuire. Evenimentul este dedicat filosofului român cu ocazia centenarului naşterii sale. Organizatorii acestuia sunt Accademia di Romania, FIRI (Forumul Intelectualilor Români din Italia) şi Facultatea de Filosofie a Universitãţii “La Sapienza” din Roma. În dorinţa de a ilustra cât mai bogat figura acestui mare filosof deocamdatã prea puţin cunoscut publicului italian la finalul primei zile de lucrãri va fi proiectat filmul documentar Noica şi eul creştin în regia lui Radu Gãinã. Colocviul va fi transmis în direct pe site-ul www.inschibboleth.org (opzione WebTV), un site special dedicat dezbaterilor pe teme filosofice în Italia.

Cea de-a patra ediţie a Fest’Asia care va avea loc între 19 şi 28 iunie, aduce la Bucureşti o premieră absolută pentru România de după 1989: lung metrajul regizat de Jang In Hak, Jurnalul unei şcolăriţe este prima peliculă produsă în Coreea de Nord care va rula într-un cinematograf autohton după 1990, într-o proiecţie-eveniment exclusivă. Scenariul filmului, semnat de Jun-Bo An, a fost aprobat şi completat de Kim Jong-Il, şeful statului nord-coreean, care s-a implicat chiar şi în post-producţia acestuia, cu anumite sugestii de montaj.

Limp Bizkit va fi prezentă la Bucureşti, pe data de 28 iunie, pe Stadionul de Rugby “Arcul de Triumf”. Concertul pe care trupa îl va susţine în România face parte din festivalul “Rock the city” unde vor mai cânta şi trupele Queensryche şi Saga. Turneul Limp Bizkit “Unicorns N’ Rainbows” 2009 va străbate Europa şi Europa Estică (va include showuri impresionante în Rusia, Lituania, Estonia, Ucraina şi România) întreaga vară, punctând cele mai importante festivaluri şi vor uimi fanii însetaţi de Limp Bizkit din 20 de ţări înainte să ajungă în Japonia şi America.

Festivalul Internaţional de Teatru Babel, organizat de Teatrul 'Tony Bulandra' din Târgovişte, se va desfăşura între 7 şi 11 iunie, 'cu buget zero', artiştii invitaţi la eveniment renunţând la onorarii, se arată într-un comunicat al teatrului târgoviştean. Organizatorii festivalului spun că cea de-a treia ediţie este denumită sugestiv ''de criză''. Evenimentul debutează duminică, 7 iunie, cu spectacolul Der Bettler (Cerşetorul), de Bertold Brecht, prezentat de trupa Teatrului Naţional Kaze din Tokio. Toate trupele de teatru româneşti şi străine, invitaţii care vor susţine colocvii şi seminarii, precum şi trupele muzicale din cea de-a treia ediţie a Festivalului Babel au acceptat să participe la eveniment fără onorarii şi să suporte cheltuielile de transport, cazare şi masă, se mai arată în comunicatul teatrului 'Tony Bulandra'. Festivalul se va încheia, pe 11 iunie, cu Ziua Caragiale, când vor fi jucate ultimele premiere din stagiunea prezentă a teatrului din Târgovişte, respectiv 'Conu' Leonida faţă cu reacţiunea' şi 'O noapte furtunoasă'.

Centrul Român de Informare la Bruxelles şi Institutul Cultural Român, în colaborare cu centrul cultural al comunei d’Etterbeek organizează, în perioada 9 - 14 iunie 2009, proiectul intitulat “Bucharest –Café”. Acest proiect face parte dintr-o serie de manifestări de diplomaţie publică şi culturală concentrate în luna iunie („luna prieteniei româno-belgiene”). Bucharest - Café include muzică, film şi teatru-cabaret pe tema anilor 1900-1940 în arta populară (de succes) urbană românească, acasă şi în Europa. Proiectul permite o întâlnire” cu un fenomen cultural care a pus România şi, în mod specific, oraşul Bucureşti într-un mod sincron cu fenomenul artistic European la începutul secolului XX.

Marţi, 9 iunie, la ora 19, Cvartetul Belcea susţine un nou recital extraordinar la Ateneul Român. În program: Ludwig van Beethoven, cvartetul nr. 11 în fa minor opus 95, Serghei Prokofiev, cvartetul nr. 1 în si minor opus 50 şi Franz Schubert, cvartetul nr. 14 D810 – „Fata şi moartea”. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” în cadrul rezidenţiatului ansamblului londonez la Ateneul Roman.

În luna iulie, Franz Ferdinand va ajunge pentru prima dată în Romania, unde va concerta în cadrul B’ESTFEST 2009. După Lily Allen, Fall Out Boy şi The All-American Rejects, Franz Ferdinand este cel mai nou nume care a realizat un cover după piesa „Womanizer” a lui Britney Spears, spre surprinderea şi bucuria fanilor. „Womanizer” este la acest moment piesa cu cele mai multe coveruri din ultimul an, fiind la un pas de a o întrece chiar pe „Umbrella” a Rihannei. Pe lângă acest cover, Franz Ferdinand trupa lansează oficial astăzi albumul „Blood”, un set de 9 melodii de pe „Tonight: Franz Ferdinand” remixate.

Sziget Festival are loc în prima jumătate a lunii august pe Insula Óbudai, pe Dunăre, în Budapesta. Capitala Ungariei se transformă pentru o săptămână într-un oraş cosmopolit, colorat şi iubitor de muzică. În acest an, pe afişul plin de evenimente, figurează trupe ca: Placebo, Faith No More, The Prodigy, Fatboy Slim, Lili Allen, The Offspring, Die Toten Hosen, Manic Street Preachers, Armin Van Buuren şi alţii. Biletele pot fi comandate online pe www.eventim.ro sau cumpărate prin punctele de vânzare ale reţelei din magazinele Germanos din toată ţara. Pornit ca un festival studenţesc în 1993, Sziget Festival a crescut de la an la an, ajungând să fie unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!