DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondata de V. Voiculescu, in anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

30 iulie 2009

Ansambluri din Serbia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Turcia, România şi solişti de muzică populară vor participa la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor "Cântecele Munţilor". Evenimentul se va desfăşura de astăzi până luni, la Sibiu. Festivalul va cuprinde parade ale portului popular, spectacole folclorice în aer liber, întâlniri cu oficialităţi, workshop-uri, seri cu specific culinar tradiţional.

Al doilea proiect al 'Academiei itinerante Andrei Şerban', iniţiat de Corina Şuteu, directorul Institutului Cultural Român din New York, va fi organizat la Horezu, de astăzi până pe 12 august. Proiectul se va desfăşura ca o rezidenţă artistică ce va reuni 19 tineri actori din întreaga ţară. Andrei Şerban se va concentra de această dată pe improvizaţii inspirate din texte de autori români clasici şi contemporani, texte literare care vor fi explorate din perspectiva potenţialului lor teatral.

Expoziţia "Realismul socialist român", cu opere semnate de artişti precum Marcel Chirnoagă, Tia Peltz şi Marcel Olinescu, va fi prezentată, de astăzi până pe 30 septembrie, la galeria Entrepôt din Monaco. Scopul prezentării acestei expoziţii este de a oferi o perspectivă asupra societăţii socialiste româneşti, prin prezentarea unor opere aparţinând unora dintre cei mai reputaţi artişti din perioada respectivă. "Ca şi frescele egiptene, operele acestor artişti au o valoare care depăşeşte constrângerile din epoca lor", spune Christian Carip, curatorul expoziţiei.

Teatrul Metropolis din Capitală participă, începând de mâine, la programul 'Bucureşti - cartier de vară', cu spectacolul 'Crimă la Howard Johnson'.
În perioada 31 iulie - 9 august, comedia 'Crimă la Howard Johnson' se va juca în parcul Bazilescu, la Centrul Cultural 'Mihai Eminescu', în parcul Titanii şi în parcul Sebastian din Bucureşti. În regia lui Emanuel Pârvu, piesa îi are în rolurile principale pe Marius Gale şi Alexandra Ioniţă. Intrarea la spectacol este liberă.

Sâmbătă începând cu ora 21.30, Opera Naţională Bucureşti îi invită pe iubitorii muzicii clasice la cea de-a treia ediţie a PROMENADEI OPEREI, concert extraordinar desfăşurat în aer liber, pe esplanada din faţa instituţiei. Prima ediţie a Promenadei a avut loc pe 25 august 2007, iar cea de-a doua pe 30 august 2008. Preluând modelul manifestărilor de amploare realizate de instituţiile de gen din Europa - precum operele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga -, Opera Naţională Bucureşti şi-a propus ca acest eveniment să devină tradiţional. Concertul din acest an va reuni tineri artişti lirici care s-au făcut deja remarcaţi în cadrul producţiilor ONB sau prin participarea la importante competiţii internaţionale de gen dar şi vedetele ONB Eugen Secobeanu, Silvia Sorina Munteanu, Iordache Basalic şi Mihaela Stanciu.

Tinerii posesori ai cardului Euro 26 vor avea gratuitate în instituţiile de spectacole şi muzeele subordonate Ministerului Culturii, în ziua de 26 a fiecărei luni. Și asta ca urmare a semnării unui nou acord de parteneriat între minister şi Asociaţia Euro 26 România. Astfel va fi continuat parteneriatul lansat în 2005 care are drept scop stimularea accesului la cultură pentru tinerii sub 26 de ani, indiferent de apartenenţa acestora la un sistem instituţionalizat de învăţământ, prin acordarea unor reduceri semnificative la tarifele de acces în instituţiile culturale aflate în subordinea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. De asemenea, parteneriatul are ca scop stimularea interesului tinerilor pentru fenomenul cultural, precum şi promovarea cunoaşterii, în rândul tinerilor din întreaga Europă, a obiectivelor de patrimoniu româneşti şi, în acelaşi timp, a culturii europene.

Clădirea în care funcţionează cinematograful 'Modern' din Suceava va fi modernizată şi reabilitată. Potrivit declarațiilor viceprimarului municipiului, Viorel Seredenciuc, în urma lucrărilor de modernizare, actualul imobil, prevăzut cu parter şi un singur etaj, va avea demisol, parter şi patru etaje, spaţiul util urmând a fi extins de la 904 metri pătraţi la 2.480 metri pătraţi. Astfel, după reabilitare, imobilul va include şi Centrul cultural 'Bucovina', instituţie recent înfiinţată la Suceava prin fuziunea dintre Ansamblul artistic 'Ciprian Porumbescu', Şcoala Populară de Arte şi Meserii 'Ion Irimescu' şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Totodată, clădirea va include sala de spectacole pentru proiecţia peliculelor cinematografice, condiţie impusă Primăriei Suceava la preluarea imobilului.

Spectacolele "Mirandolina" şi "Balul isprăvnicesei" ale Operei Comice pentru Copii se numără printre reprezentaţiile ce vor avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul programului "Bucureşti - Cartier de Vară". Evenimentele au loc de la ora 10.00, respectiv 20.00. Matineele sunt dedicate copiilor. Astfel, Opera Comică pune în scenă "Mirandolina" (mâine, în Parcul Naţional) şi "Balul Isprăvnicesei" (sâmbătă, în Parcul Sebastian, şi duminică, în Parcul Bazilescu), Teatrul "Constantin Tănase" povesteşte despre "Întoarcerea panterei roz" (mâine, în Parcul Sebastian, şi sâmbătă, în Parcul Titanii), iar trupa independentă Zurli joacă povestea "Ursul păcălit de vulpe" (mâine, în Parcul Titanii). În plus vor avea loc concerte ale Şcolii de Artă, precum şi ale formaţiei Sticks & Stones.

Documentarul "Australia", în regia lui Claudiu Mitcu, va avea premiera la HBO în această seară. Filmul urmăreşte prestaţia echipei de fotbal naţionale a oamenilor fără adăpost la Homeless World Cup, care a avut loc anul trecut, la Melbourne, Australia. Documentarul va fi difuzat de la ora 21și 35 de minute. Personajele sunt şase oameni fără adăpost din Timişoara şi din împrejurimile oraşului, adunaţi de Mihai Rosus, coordonatorul şi antrenorul echipei. Acesta încearcă să-i transforme în sportivi, chiar şi amatori, în ciuda statutului lor social. Documentarul a avut premiera în România pe 4 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Claudiu Mitcu a mai regizat documentarul "Nisipuri".

Cel mai recent film al fraţilor Joel şi Ethan Coen, "A Serious Man", şi pelicula "Whip It", în regia lui Drew Barrymore, fac parte dintre premierele mondiale prezentate la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului de Film de la Toronto. Manifestarea se va desfășura în această toamnă, între 10 şi 19 septembrie. Cel mai recent proiect al fraţilor Coen îi are în rolurile principale pe Michael Stuhlbarg, Richard Kind şi Fred Melamed. Filmul lui Drew Barrymore o are în distribuţie pe Ellen Page. Premierelor de la festival li se adaugă pelicule precum "Dorian Gray", de Oliver Parker, cu Ben Barnes şi Colin Firth în distribuţie, şi "The Private Lives of Pippa Lee", regizată de Rebecca Miller, cu Robin Wright Penn şi Keanu Reeves. La Festivalul Internaţional de Film de la Toronto vor fi proiectate și producțiile "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, şi "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude.

Piese ale dramaturgului de origine română Matei Vişniec sunt prezentate, până în noiembrie, la Teatrul Kaze din Tokyo. Este vorba despre spectacolele "Femeia ca un câmp de luptă", "Ioana şi focul" şi "Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt". Acesta din urmă a fost prezentat, anul trecut, la Festivalul de Teatru de la Sibiu, precum şi la Festivalul de Teatru de la Avignon. În plus, pe scena teatrului japonez, va fi prezentat şi un spectacol invitat din Franţa, un one man show realizat de Olivier Comte pe un text scris de Matei Vişniec, intitulat "Cum am dresat un melc pe sânii tăi".

Trupa Immortal, care va concerta la festivalul Rock City Open Air, va avea pe scenă peste 800 kg de echipament pirotehnic, care include bombe de fum, cascade de foc şi valuri de flăcări. Evenimentul se va desfăşura în perioada 20-23 august în comuna Borcea de lângă Feteşti. Cap de afiş la cele mai mari festivaluri de gen din lume, Immortal va concerta pe 22 august. Trupa norvegiană se situează în galeria celor mai importante formaţii de 'black metal' din lume. Stilul lor propriu i-a adus pe un loc fruntaş în topul formaţiilor de gen. Immortal nu înseamnă doar muzică, ci un show complet, care include efecte pirotehnice cu flăcări înalte de peste un metru, regie şi multe momente neaşteptate, care ţin de spontaneitatea celor trei şi de relaţia care se creează cu publicul.

Daniel Burlac, Ada Solomon, Marcian Lazăr şi Rupert Wolfe-Murray au fost selectaţi pentru prima sesiune a workshop-ului 'Co-producing in and with Eastern Europe'. Atelierul va avea loc la Tbilisi - Georgia - în perioada 20-26 septembrie. Producătorul Saga Film, Daniel Burlac, a fost selectat cu proiectul de lungmetraj 'Video Vagon', Ada Solomon, producător HiFilm, pentru proiectul 'Un pas în urma Serafimului', Marcian Lazăr, de la Strada Film, pentru proiectul 'Lupul', iar Rupert Wolfe-Murray, producător Productive International, pentru 'Vioara rătăcitoare'. Selecţia a fost realizată exclusiv de Luciano Gloor, head of studies, Berlin. 'Co-producing in and with Eastern Europe' se va desfăşura timp de şapte zile şi va consta în organizarea unor sesiuni de pregătire susţinute de opt traineri recunoscuţi la nivel internaţional.

Direcţia 5 şi Paula Seling vor concerta, astăzi, în parcul Herăstrău din Capitală. Evenimentul face parte din proiectul 'Live in the Park'. Alături de Direcţia 5 se va mai afla şi DJ Sunshine, care va da doza de diversitate suficientă pentru a face din această reprezentaţie una de care se vor bucura toţi iubitorii de muzică bună. Următorul eveniment 'Live in the Park' se va desfășura pe 6 august şi îi va avea ca invitaţi speciali pe Crazy Win şi Voltaj.

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia include 15 premiere mondiale. Evenimentul, care va avea loc în perioada 2 - 12 septembrie, se va încheia cu proiecţia filmului "Chengdu". Pelicula, prezentată drept primul lungmetraj SF chinezesc, este semnată de regizorul Fruit Chan, din Hong Kong, care a mai fost prezent la ediţiile precedente ale festivalului veneţian cu "Durian Durian", "Public Toilet", peliculă recompensată cu o menţiune specială, şi "Dumplings". "Chengdu" prezintă două poveşti care au loc în oraşul cu acelaşi nume din China - una din 1976, iar cealaltă din anul 2029. Pelicula va fi proiectată pe 12 septembrie, după gala de premiere.

Actriţa Anamaria Marinca surprinde, în one woman show-ul "4:48 Psychosis", de Sarah Kane, dezintegrarea naturii umane, cu inteligenţă şi "graţie brutală", apreciază presa britanică. Potrivit The Telegraph, spectacolul pus în scenă la The Young Vic Theatre din Londra, este "o piesă tăioasă despre depresia ce întemniţează fiinţa umană, care este jucată cu onestitate brutală". Criticul publicaţiei mărturiseşte că a abordat un spectacol după o asemenea piesă, ultima a dramaturgului Sarah Kane - care, la scurt timp după finalizarea textului, s-a sinucis -, cu "extrem de multă reţinere". Potrivit ediţiei online a Times, "4:48 Psychosis" este un spectacol "întunecat, nemilos de intens".

Copiii sunt invitaţi de Bogdan Ionescu, un elev în vârstă de 11 ani, la atelierul de creaţie origami. Workshop-ul se va desfășura în cadrul evenimentului "Palatul de hârtie", sâmbătă, de la ora 10, la Muzeul Naţional Cotroceni din Bucureşti. Astfel, în frumoasele grădini ale palatului, copiii vor putea învăţa cum se fac jucării din hârtie pliată, miniaturi cu dimensiuni sub un centimetru şi vor avea parte şi de multe alte atracţii şi surprize. Expoziţia "Origami" a lui Bogdan Ionescu va fi vernisată la ora 13.00. Tot sâmbătă vor avea loc la Cotroceni atelierele "Cum se face hârtia", susţinut de voluntari, "Kirigami" şi un altul de caligrafie japoneză, susţinute de Sasaki Setsuko, un mini-recital de muzică japoneză al lui Yumiko Matsumoto şi un joc de Go-demonstraţie, prezentat de Clubul de Go al Şcolii 179 Bucureşti. Evenimentul se va încheia la ora 18.00.

Peste jumătate din biletele puse în vânzare la concertul pe care cântăreţul Leonard Cohen îl va susţine la Bucureşti, pe 4 septembrie, au fost epuizate. Anunțul a fost făcut de organizatorii evenimentului. Concertul va avea loc în Piaţa Constituţiei din Capitală, iar biletele au preţurile cuprinse între 124 și 399 lei, în funcţie de locul ocupat. Până în prezent, organizatorii au pus în vânzare 10.000 de bilete. În toamna anului trecut, artistul canadian şi-a serbat ziua de naştere la Bucureşti, în aplauzele a aproximativ 10.000 de fani români veniţi să-l asculte pe Stadionul Arcul de Triumf. La acel concert, biletele scoase la vânzare s-au epuizat rapid, lăsându-i pe mulţi în imposibilitatea de a asista la eveniment.

Lucrarea 'Copac desfrunzit', semnată de Theodor Pallady, va fi scoasă la licitaţie, duminică, de Casa Goldart, la preţul estimativ de 72.000 de lei. Tabloul este urmat, în ordinea preţurilor de intrare în licitaţie, de lucrări precum 'Natură statică cu fructe şi carte' de Eustaţiu Stoenescu, estimată la 64.000 de lei, 'Marea la Balcic' de Gheorghe Petraşcu, la 57.000 de lei, 'Case pe deal' de Francisc Şirato, la 34.000 de lei. Cărţile 'Sartyricon Quae Supersunt...' de Petronius şi 'Les Galeries Publiques De L'Europe' de Armengaud sunt cele mai bine cotate lucrări la capitolul bibliofilie, putând fi adjudecate la preţul estimativ de 1.350 de lei, respectiv 900 de lei. Lucrările puse în vânzare de Goldart vor fi expuse, mâine şi sâmbătă, la Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare.

Filme cu Dracula, spectacole de teatru şi mini-concerte cu DJ-i vor avea loc luna viitoare la Castelul Bran. Manifestarea intitulată Bran Castle Fest, se va desfășura între 7 şi 9 august. Concertele şi spectacolele de teatru vor avea loc pe două scene: una amenajată în curtea Castelului Bran şi alta, pe platoul din spatele castelului, în timp ce filmele vor fi proiectate într-un cort special. La festival vor participa trupe de muzică şi teatru din România, dar şi din Anglia sau Franţa. Muzica variază de la chill out, techno până la sunete medievale. La spectacole vor participa peste 80 de artişti, de la DJ-i la actori, pictori şi creatori de instalaţii şi proiecţii video.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie organizat de Teatrul Dramatic 'Fani Tardini' din Galaţi ar putea fi anulată. Potrivit directorului instituției, Vlad Vasiliu, evenimentul este afectat de criza economică. Organizatorii spun că ar fi nevoie de aproximativ 180.000 lei pentru a organiza un festival la nivelul ediţiei de anul trecut. Directorul Teatrului Dramatic din Galați a precizat că este în pericol şi situaţia salariaţilor, în condiţiile în care din luna octombrie primăria nu va mai putea plăti salariile angajaţilor din teatru.

La Craiova va avea loc în această toamnă conferinţa "Matcons 2009 - Materie şi materiale în/pentru restaurarea - conservarea patrimoniului". Manifestarea va fi organizată, între 15 şi 19 septembrie, de Muzeul Olteniei din localitate şi de Comitetul Naţional Român International Council of Museums. Primele trei zile ale conferinţei vor cuprinde sesiuni plenare, sesiuni paralele şi vernisarea Salonului de Restaurare Matcons 2009, în timp ce ultimele două zile vor fi dedicate unei excursii documentare. În cadrul Salonului de Restaurare Matcons 2009 vor fi expuse piese restaurate în numeroase laboratoare din ţară, care se vor regăsi în catalogul expoziţiei. Conferinţa se va desfăşura în limbile română şi engleză, fiind asigurată traducerea simultană.

Scurtmetrajul "Palmele", de George Chiper, a fost selecţionat în secţiunea Leopards of Tomorrow a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Evenimentul se va desfășura luna viitoare, între 5 şi 15 august. "Palmele", în care rolul principal este deţinut de Coca Bloos, spune povestea unei femei care îşi pierde familia în urma unui accident. George Chiper a mai semnat regia filmului "Balastiera #186", alături de Adina Pintilie, şi imaginea scurtmetrajului "Sinopsis docudrama". "Palmele" participă în competiţia internaţională Leopards of Tomorrow, alături de alte 23 de producţii din ţări precum Spania, Franţa, China, Noua Zeelandă şi Statele Unite. Din juriul secţiunii face parte, anul acesta, și regizorul român Adrian Sitaru.

Regizorul David Cronenberg va colabora cu producătorul portughez Paulo Branco la ecranizarea romanului "Cosmopolis", scris de Don DeLillo. Volumul prezintă o zi din viaţa unui tânăr multimilionar din Manhattan. David Cronenberg va scrie şi scenariul pentru acest film, adaptat după romanul publicat în 2003. Don DeLillo, considerat unul dintre cei mai de seamă scriitori americani, a devenit cunoscut graţie romanelor "Zgomotul alb / White Noise" şi "Underworld". Filmările vor avea loc la Toronto şi New York şi vor debuta anul viitor.

Lungmetrajul "Inglourious Basterds" va deschide secţiunea Zabaltegi-Pearls a ediţiei din 2009 a Festivalului de la San Sebastian. Filmul regizat de Quentin Tarantino a primit la Festivalul de la Cannes premiul pentru interpretare masculină, acordat lui Christoph Waltz. "Inglourious Basterds" va fi proiectat pe 18 septembrie, în ziua de deschidere a celei de-a 57-a ediţii a Festivalului de la San Sebastian. În secţiunea Zabaltegi-Pearls vor mai fi proiectate filmele "Woodstock", de Ang Lee, "Vengeance", de Johnnie To, "Mother", de Bong Joon-ho, şi "Yuki & Nina", de Nobuhiro Suwa şi Hippolyte Girardot, apreciat de criticii secţiunii Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!