DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

27 iulie 2009

'Felicia înainte de toate', debutul în lungmetraj al scenaristului Răzvan Rădulescu şi al Melissei de Raaf, a fost selecţionat pentru competiţia Festivalului Internaţional de la Sarajevo. Cel mai important eveniment de film din Europa de sud-est se va desfăşura între 12 şi 20 august. Lungmetrajul, scris şi regizat de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, spune povestea ultimei zile a vacanţei în România a Feliciei, care vine anual să-şi viziteze familia. Pregătirile de plecare sunt laborioase, traficul până la aeroport e infernal şi Felicia pierde avionul. Din distribuţia filmului fac parte Ozana Oancea, interpreta rolului principal, Ileana Cernat, Vasile Menzel, Gelu Niţu şi Victoria Cociaş.

Înscrierile la cele cinci secţiuni competiţionale ale Iaşi International Film Festival sunt deschise până pe 12 august. Prima ediție a evenimentului va avea loc, în această toamnă, în perioada 25 septembrie - 3 octombrie. Festivalul aduce patru secţiuni competiţionale pentru profesionişti - Lungmetraj, Scurtmetraj, Documentar şi Animaţie - unde cei interesaţi îşi pot înscrie lucrările. Totodată, cineaştii amatori sunt aşteptaţi cu înscrieri în secţiunea ALT-Fel dedicată exclusiv acestora. Selecţia producțiilor care vor intra în competiţia finală este făcută de Ciprian Alexandrescu, directorul festivalului, şi criticul Anca Grădinariu.

'Bulgarii din România' este genericul sub care Muzeul Ţăranului Român prezintă publicului o nouă expoziţie. Manifestarea este inclusă în cadrul proiectului 'Laolaltă'. Atestată documentar din veacul al XVII-lea în Banat, Muntenia sau Dobrogea, comunitatea bulgară din România şi-a conservat tradiţiile, aşa cum reiese şi din prezentarea în cadrul expoziţiei a obiceiului - şi azi practicat în localitatea Brăneşti din judeţul Ilfov - numit 'Carnavalul Cucilor'. În prima zi după Lăsata Secului, membrii tineri ai comunităţii, mascaţi în diferite personaje, colindă satul pentru a marca în mod simbolic sfârşitul iernii şi sosirea primăverii. Mărturii ale culturii materiale a bulgarilor din România sunt şi vechile costume populare de femei, expuse la MŢR.

Filme prezentate la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT şi spectacolul "Toţi cinci" al Companiei de teatru "Dan Puric" se numără printre manifestările ce vor avea loc în timpul Şirnaville Arts & Crafts Festival. Evenimentul se va desfășura luna viitoare, între 14 şi 16 august. Şirnaville Arts & Crafts Festival este primul eveniment de gen dedicat diversităţii în artele contemporane şi se va desfăşura în mijlocul unui câmp, la 40 de kilometri de Bucureşti. Localizat lângă pista Aerodromului Aerofox din localitatea Şirna, manifestarea înseamnă evadarea din aglomeraţia sufocantă a marilor oraşe, un weekend de relaxare şi evenimente artistice şi educative. Construit pe modelul unui mic orăşel, festivalul reprezintă o nouă etapă în organizarea evenimentelor în aer liber.În plus, la Șirnaville vor fi prezentate ateliere de pictură, sculptură şi desen, olărit, hârtie manuală, handmade şi producţie publicitară.

Trupa Placebo va lansa cel mai nou single, "Ashtray Heart", pe 7 septembrie.
Cântecul va fi extras de pe discul "Battle For The Sun", cel de-al şaselea album semnat Placebo, material cu care trupa a ajuns pe locul I în topul Billboard din țări precum Belgia, Franţa, Germania, Austria. "Ashtray Heart" a devenit imediat melodia favorită a publicului la concertele Placebo din această vară, dar şi preferata cititorilor revistei New Musical Express, care sunt de părere că este "cea mai bună piesă de pe album şi cea mai apropiată de sound-ul clasic Placebo". Trupa a concertat şi la Bucureşti anul acesta, pe 21 iunie.

Expoziţia "Napoleon al III-lea şi Principatele Române" a avut circa 40.000 de vizitatori, la Muzeul Naţional al Castelului de la Compigne din Franţa. Aceasta a fost prezentată publicului în perioada 20 martie - 29 iunie, informează Muzeul Naţional de Artă al României. Expoziţia a fost organizată pentru a marca o dublă aniversare: 200 de ani de la naşterea împăratului Napoleon al III-lea (în 2008) şi 150 de ani de la Unirea înfăptuită prin dubla alegere ca principe domnitor, în Moldova şi Ţara Românească, a lui Alexandru Ioan Cuza (în 2009). Aproximativ 30 de muzee şi instituţii din România şi Franţa au dat cu împrumut lucrări din patrimoniul lor pentru această manifestare de amploare.

Un grup de 80 copii ceangăi din România vor fi găzduiţi la sfârşitul lunii august într-o tabără de vară la Lacul Balaton, în vestul Ungariei, a anunţat MTI. Copiii din comuna Arini /judeţul Bacău/ vor vizita Budapesta, vor participa la programe culturale şi sportive, la excursii în zona naturală protejată din nordul lacului Balaton. Obiectivul acţiunii este familiarizarea copiilor cu limba şi cultură ungară, oferindu-li-se de asemena posibilitatea de a-şi prezenta propria cultură, precizează sursa citată.

Cinema Film Festival, un eveniment dedicat scurtmetrajelor proiectate în aer liber, se va desfăşura în Parcul Crângaşi din Bucureşti, de astăzi până pe 1 august. Festivalul aduce în faţa publicului pelicule care vor concura pentru premii în valoare de 2.500 de dolari, anunţă organizatorii. După preselecţia a 70 de scurtmetraje înscrise în competiţie, au rămas 36 de filme care vor fi vizionate de public în cele cinci zile de concurs. Evenimentul are ca obiectiv promovarea artei cinematografice, descoperirea şi încurajarea tinerelor talente. La finalul fiecărei zile de concurs, spectatorii vor putea viziona filme de scurtmetraj premiate în cadrul unor festivaluri internaţionale, dar şi lungmetraje precum "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", "Amurg/ Twilight", "Nou-venită în oraş/ New in town" şi "Războiul minţii/ Push". Festivalul se va încheia sâmbătă, 1 august, cu o festivitate de premiere.

Cei 16 participanţi la Aristoteles Workshop, un program dedicat tinerilor care are loc între 23 august - 23 septembrie, au fost selectaţi de organizatori, informează un comunicat. Nouă dintre ei sunt din România. În timpul atelierului aceştia vor realiza patru filme documentare, în judeţul Sibiu. Cursul aduce laolaltă experţi internaţionali, reprezentanţi ai televiziunii ARTE şi profesori universitari de artă teatrală şi cinematografică de la Bucureşti, Praga şi Budapesta. Juriul a ales din peste 100 de aplicanţi, din ţări precum Bulgaria, Polonia, Serbia, Bosnia, Croaţia, Cehia, Slovacia, Moldova şi România.

Ruinele unui străvechi oraş roman de pe coasta Calabriei au fost descoperite de un scafandru amator, au anunţat autorităţile locale italiene, citate de ANSA.it. Un arhitect italian pasionat de scuba diving, a descoperit un grup de coloane de piatră aflat la o adâncime de 3-4 metri sub apă.
Membrii consiliului municipal al localităţii Squillace au declarat că este posibil ca aceste ruine să provină din străvechiul oraş roman Scylletium, înfiinţat în sudul Italiei în epoca în care această regiune era colonie grecească. Oraşul a devenit colonie romană în anul 124 î.Hr. şi este locul în care s-a născut, în secolul al VI-lea, scriitorul şi oratorul roman Cassiodorus, care a susţinut că fondatorul acestui oraş ar fi fost însuşi legendarul rege grec Ulise. Alte ruine antice, atribuite acestui oraş, au fost descoperite în apropierea localităţii actuale Roccelletta di Borgia.

Scurtmetraje precum "Snowride" şi "Pandavision" vor fi proiectate, în premieră, în această săptămână, la cinematograful The Light din Capitală, în regim 6D. Această tehnică cinematografică combină tehnologia 3D cu mişcarea şi senzaţiile tactile sau olfactive, informează un comunicat.
Experienţa 6D este prezentată în premieră în România. Spectatorii sunt invitaţi să aleagă dintr-o selecţie de patru filme - "Snow Ride", "Pandavision", "Cosmic Race" şi "Haunted House" -, fiecare cu o durată între 5 şi 15 minute, urmând ca, pe viitor, să fie disponibile tot mai multe titluri.

Trupa românească Luna Amară va cânta în deschiderea concertului pe care formaţia Faith No More îl va susţine la Bucureşti, pe 15 august, la Sala Polivalentă, informează organizatorii. Luna Amară este o trupă de rock din Cluj-Napoca, fondată în urmă cu zece ani. Faith No More este o trupă care s-a înfiinţat în anul 1982, în San Francisco, California. Stilul muzical abordat este rock alternativ, cu influenţe heavy metal, rock progressive, hip hop, punk hardcore, thrash metal şi jazz. "Reunion Tour 2009" al trupei Faith No More include concerte în mai multe ţări europene.

Mihai Mărgineanu va susţine un spectacol la Penitenciarul Bucureşti - Rahova, mâine, alături de o trupă formată din deţinuţi, Dinamic Grup, informează un comunicat. Mini-recitalul lui Mihai Mărgineanu va avea loc la Clubul central al Penitenciarului Bucureşti - Rahova, în cadrul programului artistic intitulat "Lacrimi şi gânduri trecute pentru speranţe noi". Ideea realizării acestui spectacol a pornit de la membrii Dinamic Group şi educatorii coordonatori din penitenciar. Aceştia şi-au dorit să facă o paralelă între muzica veche şi cea nouă de puşcărie şi să aducă în prim plan o parte din trăirile celor de după gratii.

Republica Cehă a anunţat că va renunţa să mai participe la Eurovision. Decizia a fost influenţată de lipsa de interes a telespectatorilor cehi pentru acest concurs muzical, informează BBC, ediţia online. Această ţară, care a debutat la Eurovision în 2007, s-a clasat pe ultimul loc, fără niciun punct, într-una din semifinalele din acest an, disputate în luna mai. Cele două încercări anterioare ale Cehiei de a se califica pentru finală au eşuat. Trupa rock Kabat s-a clasat, de asemenea, pe ultimul loc în grupa semifinală de calificare, din 2007. Cehia a fost reprezentată în acest an de grupul Gipsy.cz, al cărui solist principal s-a prezentat pe scenă îmbrăcat în personajul comic Supergipsy. A fost pentru prima oară în ultimii cinci ani când o ţară nu a reuşit să obţină nici măcar un punct.

Un turneu cu versiuni multimedia ale producţiei "Războiul stelelor", va începe în luna octombrie în America de Nord, informează Reuters. "Star Wars: In Concert" este descris ca un spectacol multimedia care conţine muzica din toate cele şase filme ale seriei Războiul Stelelor, realizată de John Williams, suprapusă peste diverse imagini ,într-un montaj aprobat de creatorul producţiei "Războiul stelelor", George Lucas. Turneul va debuta în oraşul Anaheim din California, pe 1 octombrie şi va continua în 40 de oraşe din Statele Unite şi Canada.

"L-V: 8-16", ) „De Luni până Vineri la 8 şi 16”, în regia Ioanei Păun, şi "Totul despre ei!", de Clara Flores Aguilera şi Antoaneta Zaharia, se numără printre ultimele reprezentaţii din iulie ale Teatrului Luni de la Green Hours din Bucureşti. Spectacolul „De Luni până Vineri la 8 şi 16”, care va fi prezentat astăzi, cu Lari Giorgescu în rolul principal, este realizat după textul "Cred că nu m-aţi înţeles bine", de Rodrigo Garcia, şi texte de Ioana Păun. Piesa prezintă un singur personaj şi viaţa lui invadată de reguli. Mâine va fi prezentat, la Green Hours, spectacolul "Totul despre ei!". După reprezentaţie, tot la Green Hours, va fi proiectat filmul "După-amiază de câine/ Dog Day Afternoon" (1975), cu Al Pacino în rolul principal, în cadrul CINEmarţi, un proiect pilot al Clubului Green Hours. Miercuri, teatrul de la Green Hours prezintă spectacolul "Blame It on the Picture", în regia lui Ingrid Bonţa.

Clădiri proiectate de arhitecţi celebri, precum Ion Mincu şi Anghel Saligny, sunt prezentate în expoziţia fotografică de arhitectură "Art Nouveau în România". Aceasta va fi vernisată, mâine, la Muzeul Apei din Lisabona, anunţă Institutul Cultural Român din capitala Portugaliei. Dedicată primului curent modernist din artă şi, îndeosebi, din arhitectura mondială, expoziţia cuprinde fotografii ale unor creaţii ale arhitecţilor vienezi realizate la Oradea, Arad şi Târgu Mureş, precum şi ale unor edificii celebre proiectate de Ion Mincu, Anghel Saligny, Petre Antonescu, Daniel Renard şi alţii.
Serata inaugurală va cuprinde şi vizionarea câtorva scurtmetraje semnificative pentru diversitatea arhitecturală a României, înfăţişând monumente din Bucureşti, Braşov, Bucovina, Sibiu, Moldova, Valahia, Transilvania, Oltenia. Expoziţia va fi prezentată la Lisabona în perioada 28 iulie - 31 august.

Toamna acestui an se anunţă a fi una bogată, cel puţin în materie de premiere româneşti. Luna septembrie debutează pe data de 4, cu cel mai recent film al lui Radu Gabrea, Călătoria lui Gruber, avându-i în distribuţie pe Florin Piersic Jr., Marcel Iureş, Claudiu Bleonţ, Răzvan Vasilescu şi mulţi alţi cunoscuţi actori ai teatrului şi filmului românesc. Tot în septembrie, pe 25, românii au parte de o nouă experienţă cinematografică: Cenuşă şi sânge, o coproducţie româno-franceză care marchează debutul regizoral al renumitei actriţe Fanny Ardant. O importantă prezenţă românească face parte din distribuţia acestei pelicule: Olga Tudorache, Ion Besoiu, Răzvan Vasilescu, Tudor Aaron Istodor, Andrei Finti, Andrei Aradits, Mădălina Constantin. Luna octombrie este rezervată multipremiatului Katalin Varga, în regia lui Peter Strickland, iar în luna noiembrie este programat un alt debut regizoral în lungmetraj: Cealaltă Irina, în regia lui Andrei Gruzsniczki.

O trilogie care descrie viaţa celebrului Bruce Lee este în pregătire, primul film din această serie urmând să fie lansat pe 27 noiembrie 2010, dată la care actorul ar fi împlinit 70 de ani, informează allocine.fr. După aproape patru decenii, de la dispariţia sa Bruce Lee este în continuare subiectul unui veritabil cult printre admiratori. Filmările pentru prima parte din această trilogie vor începe în octombrie 2009. Bruce Lee s-a remarcat în serialul de televiziune "The Green Hornet" şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti şi cinefili, precum Quentin Tarantino.

Teatrul Fără Frontiere organizează, începând cu 5 august, o nouă serie a cursurilor de improvizaţie pentru începători. Modulul dedicat începătorilor se desfăşoară pe parcursul a patru întâlniri care vor avea loc miercurea, începând cu 5 august, în intervalul orar 19-21, la sediul teatrului. Cursul te ajută să-ţi dezvolţi spontaneitatea, imaginaţia, intuiţia şi flexibilitatea, să gândeşti pozitiv, să capeţi încredere în tine şi să-ţi consolidezi relaţiile cu cei din jur. Toate acestea se petrec într-un mediu distractiv, lipsit de concurenţă, în care fiecare îşi poate explora latura artistică – precizează organizatorii.

Cea de a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul se va desfăşura în perioada 10 - 16 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. În competiţia acestui festival s- au înscris şapte filme de lungmetraj şi 42 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie. Filmele concurează pentru Marele Premiu al Festivalului în valoare de 3.000 de dolari. Premiul este acordat anul acesta exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival.

Felicia înainte de toate, debutul în lung metraj al scenaristului Răzvan Rădulescu şi al Melissei de Raaf, a fost selecţionat în competiţia Festivalului Internaţional de la Sarajevo, cel mai important festival de film din Europa de Sud-Est. Acesta se va desfăşura între 12 şi 20 august. Rolul principal în filmul Felicia înainte de toate este interpretat de Ozana Oancea, căreia i se alătură în distribuţie Ileana Cernat, Vasile Menzel, Gelu Niţu, Victoria Cociaş. Filmul va încheia competiţia Festivalului de la Sarajevo pe data de 19 august.

Câştigătoare a numeroase premii Grammy, producatoare şi compozitoare a propriilor materiale, Madonna deţine recordul de a avea 39 de piese Number 1 în Billboard’s Hot Dance Club Songs Chart, 37 hituri in Top 10 Bilboard Pop Charts şi şapte albume de locul. Pentru fanii care vor să asculte cele mai cunoscute piese ale divei pe un singur disc, Madonna va lansa în septembrie un nou album, intitulat „Celebration”, o compilatie Best Of. Best Of-ul „Celebration” va include şi două piese noi, care au fost înregistrate de artistă la New York. Primul single va fi lansat oficial pe 3 august şi poartă numele compilaţiei, fiind rezultatul cunoscutei colaborării dintre Madonna şi Paul Oakenfold. Fanii Madonnei o vor putea vedea pe “regina muzicii pop” pentru prima data la Bucureşti pe data de 26 august, unde artista va susţine un concert în Parcul Izvor.

Guano Apes, una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa, va fi cap de afiş la festivalul Tuborg Green Fest, ce se va desfăşura în perioada 4 - 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală. La festival, unde publicul va avea acces gratuit, vor mai participa peste 15 artişti români şi internaţionali. Cu şase albume, două discuri de aur şi unul de platină, Guano Apes este una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa, renumită pentru show-uri live explozive. Trupa s-a format în 1994, în Goettingen, Germania şi a debutat cu albumul 'Proud Like a God'.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!