DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.05 - 16.30
Documentar - Storymania • Povestile orasului Sibiu (R). Realizator Sorina Bota

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
16.30 - 17.00
Vocea umana • Opera. Realizator Mihaela Soare

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.00 - 17.05
Colectionarul de voci • Realizatori Anca Mateescu şi Eugen Lucan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

18 decembrie 2009

Victor Rebengiuc va recita astăzi poezia scrisă de Herta Müller la spectacolul extraordinar organizat de Primăria Timişoara, Messa da Requiem, în Piaţa Victoriei. Evenimentul va începe de la ora 18, va dura două ore şi este dedicat tuturor timişorenilor, ca un moment de aducere aminte şi cinstire a eroilor din decembrie 1989. Concertul "Messa da Requiem", de Giuseppe Verdi, este coordonat de Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena şi directorul Festivalului Internaţional George Enescu. La acest eveniment special vor cânta orchestrele şi corurile reunite ale Operei Naţionale şi ale Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Opera Naţională Bucureşti îl va sărbători pe marele artist Dan Iordăchescu, în această seară, la 60 de ani de la debutul său liric, printr-un spectacol aniversar la care sunt aşteptaţi toţi admiratorii maestrului. Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu şi prof. univ. dr. Valeriu Râpeanu vor evoca în acest cadru personalitatea artistului şi cariera prestigioasă pe care a desfăşurat-o pe toate marile scene ale lumii. De asemenea, vor putea fi urmărite secvenţe din spectacolele şi concertele înregistrate de Televiziunea Naţională, care îl au ca protagonist pe maestrul Iordăchescu.

Ştefan Hruşcă va concerta mâine seară la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ştefan Hruşcă, figură reprezentativă a colindelor româneşti şi îndrăgit interpret de muzică folk, a debutat ca artist în 1981, alături de Cenaclul Flacăra. Din 1991, el s-a stabilit în Canada, dar revine în fiecare an în ţară pentru a petrece sărbătorile în ţinutul de care se simte profund legat, Maramureş. Mâine seară el va susţine un concert de colinde în cadrul căruia va încânta publicul cu piese deja consacrate, precum şi cu melodii mai noi. Biletele au prețuri cuprinse între 50 şi 130 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

Tudor Gheorghe va susţine două concerte intitulate 'Degeaba', în această seară şi pe 22 decembrie, la Sala Palatului din Capitală. Despre aceste recitaluri, Tudor Gheorghe a declarat că sunt 'ca şi România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă'. În acest spectacol, 74 de instrumentişti, 60 de corişti şi o trupă rock vor evolua într-o reprezentaţie originală sub bagheta orchestratorului şi dirijorului Marius Hristescu. Biletele, cu preţul cuprins între 50 şi 180 de lei, pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor VreauBilet şi de la Sala Palatului.

Una dintre cele mai importante picturi baroce, "Saint John the Evanghelist" a lui Domenico Zampieri, estimată la șapte milioane de euro, va fi scoasă astăzi la licitație pentru prima oară în ultimul secol de casa Christie's. Evenimentul va avea loc în cadrul Old Masters and 19th Century Art. Tabloul cu dimensiuni impresionante este o reinterpretare a frescei "Saint John the Evanghelist" din Sant'Andrea della Valle din Roma. Pictura a fost, se pare, comandată de Marchese Vincenzo Giustiniani, unul dintre cei mai importanți colecționari de artă din Italia secolului XVII-lea. Tabloul a fost înregistrat într-un inventar făcut colecției lui Giustiniani după decesul acestuia, în 1638.

Mâine de la ora 18.30 va avea loc spectacolul extraordinar "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti, ce ii va avea ca invitati în rolurile principale pe soprana Mariola Cantarero şi pe tenorul Ismael Jordi, artisti de talie internationala. Capodoperă a romantismului italian, una dintre ultimele mari creaţii preverdiene, în care belcanto-ul este investit cu valenţe expresiv – dramatice, "Lucia di Lammermoor” este cea mai celebră tragedie donizettiană. Premiera operei a avut loc la 26 septembrie 1835 la Napoli, Teatro San Carlo.

Echipa cursurilor de artă ACart si HobbyCafe oragnizează Workshopul ArtTweetMeet, mâine şi duminica între orele 14 şi 18. Cu această ocazie vor fi lansate oficial Atelierele de Arta Hobby ACart, ce vor incepe în ianuarie 2010. În cadrul acestor ateliere poti învăţa cum să creezi cadouri de sarbatori, prin arta si culoare impreuna cu 6 oameni pasionati de cate o latura a artei: desen si pictura, arta vitraliilor, modelaj ornamente si bijuterii, ceramica, decorare rame si cutii speciale, origami, picturi textile. În fiecare coltisor al cafenelei-gazda va fi multa culoare si creatie, miros de brad, aroma de ceai si spirit de sarbatoare.

Prima ediţie a Festivalului de colinde şi obiceiuri „Datini prahovene”, manifestare care va reuni ansambluri folclorice reprezentative din judeţul Prahova, va avea loc duminică, 20 decembrie, începând cu ora 15, la Centrul Cultural Vîlcăneşti. Festivalul are ca invitat de onoare Ansamblul „Codruleţul” din Comarnic şi este organizat de Directia Judeţeană Prahova pentru Cultură.

Luni 21 decembrie, Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează festivitatea de decernare a Premiilor Muzeului:Premiul Perpessicius – ediţii critice, Premiul Şerban Cioculescu – memorialistică, Premiul Petru Creţia – filologie clasică, Premiul de mecenat cultural. Juriul este format din acad. Eugen SIMION (preşedinte), Paul CORNEA,Nicolae MECU, Ion SIMUŢ, Lucian CHIŞU. Evenimentul va avea loc la ora 17, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bdul. Dacia nr. 12.

Duminică, 20 decembrie la ora 11, are loc la Sala Atelier, a Teatrului Naţional Bucureşti sărbătorirea marelui actor ION IANCOVESCU (1889-1966), prilejuită de lansarea volumului Ion Iancovescu, artist nepereche de Ioan Massoff, ediţie revizuită şi adăugită de Florica Ichim,redactor-şef „Teatrul azi”. La eveniment sunt invitati Ion Caramitru, director general TNB şi Florica Ichim. Cu acest prilej va fi vizionat şi ultimul film al actorului, scurt-metrajul de ficţiune O noapte de vis, regizat de Mirel Ilieşu. Lansarea reprezintă reîntoarcerea în Teatrul Naţional a marelui actor Ion Iancovescu, dat afară în mod nedrept, în anii ’50, de directorul de atunci al instituţiei, Zaharia Stancu.

Institutul Cultural Român din Londra lansează ediţia din 2010 a programului de rezidenţă Attic Arts, adresat profesioniştilor români care desfăşoară proiecte în diferite discipline umaniste. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 1 februarie. Programul oferă 4 rezidenţe pe an, fiecare cu durata de 2 luni, în garsoniera mansardată a Institutului, ‘cu vedere’ spre Buckingham Palace, Royal Albert Hall şi Serpentine Gallery. Rezidenţii vor propune un proiect care va fi ulterior prezentat în spaţiul Institutului sau în alte instituţii din Marea Britanie. Proiectul Attic Arts a fost lansat în noiembrie 2006.

Premiile Academiei Române pe anul 2007, dar şi o serie de decoraţii conferite prin decrete ale preşedintelui Traian Băsescu, au fost acordate, ieri, în cadrul unei sesiuni festive, la sediul Academiei din Capitală. Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat în aula Academiei Române iar distincţiile au fost decernate celor circa 80 de câştigători de către preşedinţii secţiilor din Academie. Printre laureaţi s-au numărat Nichita Danilov şi Ion Hadârcă, ambii primind premiul "Mihai Eminescu", pentru volumele "Centura de castitate" şi, respectiv, "Gheara de fum", Horia Ursu - premiul "Ion Creangă" pentru romanul "Asediul Vienei", Sorin Lavric - premiul "Titu Maiorescu", pentru lucrarea "Noica şi mişcarea legionară" , regizoarea Elisabeta Bostan - premiul "Aristizza Romanescu" pentru întreaga creaţie şi pictorul Vladimir Şetran - premiul "Ion Andreescu" pentru întreaga creaţie. Totodată, Vasile Puşcaş a primit premiul "Mihail Kogălniceanu", oferit de Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, pentru lucrarea "România spre Uniunea Europeană. Negocierile de aderare (2000-2004)".

Expoziţia "Imagini ale lumii trecătoare. Kunisada - un mare gravor al şcolii Utagawa. Gravură japoneză din secolul al XIX-lea" se deschide astăzi, la Muzeul Naţional de Artă al României. Expoziţia reuneşte un ansamblu de 63 de gravuri policrome create de Utagawa Kunisada (1786-1865), unul dintre cei mai populari maeştri gravori ai vremii sale, artist deosebit de prolific, desenator şi colorist redutabil. Curatorul expoziţiei şi autorul catalogului care însoţeşte expoziţia este Carmen Brad, specialist în arta extrem orientală. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 28 martie 2010.

La Expo Arad Internaţional şi-a deschis porţile Târgul 'Daruri de Crăciun', ediţia a X-a, jubiliară. Potrivit organizatorilor de un succes deosebit se bucură standurile Centrului Cultural Judeţean, unde sunt expuse icoane pe lemn; costume populare autentice, cu o vechime de 70-80 de ani, obiecte de marochinărie realizate de un meşter autohton, folosind o tehnologie specială; binecunoscuta 'pită de Pecica'; produse de patiserie făcute la Macea şi la Lipova. Pe parcursul celor cinci zile de târg, Moş Crăciun va poposi aici şi îi va aştepta pe copii să vină la el cu scrisori, cele mai originale dintre ele urmând să fie premiate.

Muzeul Naţional Filatelic expune timbre şi piese filatelice dedicate Revoluţiei din 1989 în cadrul expoziţiei 'România. Decembrie 1989', organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României, informează Compania Naţională Poşta Română. Expoziţia poate fi vizitată până pe 28 februarie 2010 şi este structurată tematic în două importante capitole. Organizatorii proiectului şi-au propus ca primul capitol să ilustreze viaţa românilor în ultimii ani de existenţă ai regimului Ceauşescu. Al doilea capitol al expoziţiei este dedicat Revoluţiei din decembrie 1989.

Volumul 'România în politica externă italiană 1919-1965. Lumini şi umbre ale unei prietenii istorice', semnat de istoricul italian Giuliano Caroli, a fost lansat la Roma, în cadrul unei conferinţe organizate de Ambasada României în Italia şi Fundaţia Europeană 'Drăgan', în ciclul de manifestări dedicate aniversării a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări. Ambasadorul României la Roma Răzvan Rusu a subliniat că volumul profesorului Caroli reprezintă o iniţiativă binevenită, fiind foarte bine documentat şi folosind o cantitate impresionantă de informaţii culese din arhiva Ministerului Italian al Afacerilor Externe. Profesorul Giuliano Caroli este doctor în istoria relaţiilor internaţionale la Universitatea 'Niccolo Cusano' din Roma, de mai bine de trei decenii ocupându-se de istoria relaţiilor diplomatice ale Italiei cu ţările din Europa Centrală şi Estică.

Muzeul Banatului Timişoara organizează mâine, la ora 17, la Librăria Cartea de Nisip, lansarea cărţii Temeswar/Timişoara – Eine perle des Banats. Lucrarea este în limba germană, îi are ca autori pe Martin Eichler, Dan Leopold Ciobotaru şi Martin Rill şi a fost scoasă de editura Wort+Welt+Bilt, din München. Volumul, scos în condiţii grafice deosebite, are 208 pagini color şi prezintă istoria şi arhitectura Timişoarei, precum şi monumente de artă şi cultură ale oraşului. În diferite capitole se tratează şi dezvoltarea economică şi evoluţia arhitecturii după 1989.

Mâine de la ora 19, la Ateneul Român, un Concert de Crăciun va încheia programul Teach Me Tonight – de la blues la etno-jazz cu Harry Tavitian derulat în acest an de Institutul Cultural Român. În prima parte a concertului, în premieră românească, Ion Baciu Jr. şi Harry Tavitian se vor întâlni pe scena Ateneului într-un recital la două piane. În program: compoziţii ale ambilor pianişti, blues, teme clasice de jazz. În a doua parte, pianistul Harry Tavitian şi percuţionistul Cserey Csaba vor oferi publicului suita de colinde „Christmas Cantata“. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“ şi TVR Cultural.

Artistul Alexandru Antik, cunoscut pentru performance-ul prezentat la Sibiu în 1986, va participa marţi, 22 decembrie la "Arte marţiale", seria de întâlniri pe marginea artei contemporane care au loc lunar la Institutul Cultural Român din Capitală. Întâlnirea cu Alexandru Antik, din cadrul programului "Arte marţiale", va avea ca temă întrebarea: "A fost sau nu a fost arta contra regimului în anii '80?" "Pe 22 decembrie 2009, la Arte Marţiale, ne vom întreba, împreună cu protagonistul acestui episod, Alexandru Antik, despre limitele artei şi despre limitele opoziţiei, despre responsabilitate şi libertate, despre coeziunile şi divergenţele lumii artistice şi despre relaţiile nevralgice ale acesteia cu lumea puterii comuniste în anii '80", spune Erwin Kessler, coordonatorul programului "Arte marţiale" şi moderatorul dezbaterilor lunare.

Prima librărie din lanţul Cărtureşti va fi deschisă astăzi la Braşov. Deşi în librăria Cărtureşti din Braşov nu există celebra ceainărie, aceasta dispune însă de un loc pentru repaos şi relaxare aşa că iubitorii de carte, muzică sau film vor găsi confortul necesar pentru a se bucura de oferta diversă pe care o va găzdui rafturile noii librării.
Cea de-a unsprezecea librărie Cărtureşti vine cu titluri în premieră la Braşov, dintr-o selecţie de peste 12.000 de volume de carte românească şi internaţională, o variată colecţie de muzică pentru cunoscători, peste 800 de filme de referinţă şi papetărie cu stil pentru cadouri, la care se adaugă ceaiurile şi accesoriile specifice.

Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost desemnată desemnată de editorii revistei People drept "cea mai uluitoare personalitate a anului 2009", informează Reuters.
În aceeaşi ediţie, Kate Gosselin, mama a opt copii, devenită celebră în SUA după ce a participat la o emisiune-concurs de televiziune, a fost desemnată "mama tuturor reality show-urilor", iar cântăreaţa scoţiană Susan Boyle s-a impus la categoria "celebritatea surpinzătoare a anului". Oprah Winfrey, care a anunţat că începând din 2011 nu va mai produce influentul ei talk show de televiziune, a primit titlul de "diva care se retrage", cuplul Brad Pitt-Angelina Jolie a fost desemnat drept "perechea cea mai puternică din showbizz", iar preşedintele american Barack Obama şi soţia sa, Michelle Obama, au primit titulatura de "primul cuplu".

Dramaturgul Eugen Ionescu şi filosoful Emil Cioran au fost aleşi post-mortem membri ai Academiei Române,ieri, în urma votului Adunării Generale a forului.
Eugen Ionescu şi Emil Cioran se alătură astfel altor intelectuali deveniţi academicieni post-mortem, precum Constantin Noica (1990), Mircea Eliade (1990) şi Nichita Stănescu (1990). Totodată, ieri, au mai fost declaraţi membri de onoare ai forului, în cadrul secţiei de Ştiinţe medicale, Gunter Blobel şi Baruch S. Blumberg din SUA.

Seria evenimentelor muzicale de la Sala Radio dedicate Sarbatorilor de iarna continuă. Mâine, cu incepere de la ora 18 va avea loc un spectacol traditional de Craciun, intitulat “Colinde, colinde”, sustinut de grupuri de colindatori, care vin din cele mai reprezentative zone etnofolclorice ale tarii si care vor aduce pe scenă tipuri diferite de tradiţii de Craciun. Realizatorii spectacolului sunt Eugenia Florea si Violeta Ianculescu. Concertul va fi prezentat de Marius Ciprian Pop.

Ducu Bertzi va susţine tradiţionalul concert de Crăciun la Teatrul Masca, mâine. Bertzi va cânta, la concert, melodii de pe noul său album, "Colinde, colinde". Ediţiile anterioare ale concertului de Crăciun al Teatrului Masca i-au avut ca invitaţi pe Gheorghe Zamfir şi orchestra Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", Corul Patriarhiei Române, Mircea Tiberian, Maria Răducanu şi Jazzy Company cu spectacolul "De la colind la gospel, de la clasic la folk".

Experţii de la Roma investighează autenticitatea unei sculpturi în lemn reprezentându-l pe Isus pe cruce, atribuită lui Michelangelo, care a fost achiziţionată de statul italian la un preţ foarte mic, informează agenţia de ştiri ANSA. Procurorii italieni specializaţi în cazuri de patrimoniu cultural au declarat că vor să fie siguri că reprezentarea lui Iisus pe cruce este un obiect "autentic" şi că statul italian nu a fost victima unei fraude. Tranzacţia a fost intermediată de dealer-ul de artă Giancarlo Gallino, care a spus că obiectul a aparţinut unei familii din Florenţa, care a insistat că a fost creată de Michelangelo, în ciuda absenţei oricărui document care să legitimeze afirmaţia. Preţul iniţial cerut de Gallino a fost de 15 milioane de euro, dar apoi acesta a căzut de acord să reducă suma la 3,2 milioane de euro, stârnind suspiciuni.

Potrivit raportului UNICEF, în întreaga lume mor anual peste un milion de copii deoarece nu sunt alăptaţi sau pentru că li se oferă prea devreme alt tip de alimente. Alte milioane au o stare de sănătate precară, se îmbolnăvesc de maladii ce pot fi prevenite sau suferă din cauza malnutriţiei. O particularitate pentru România o reprezintă înlocuirea mult prea timpurie a laptelui matern cu laptele de vacă, ceea ce face ca, împreună cu alte cauze, peste 50 la sută dintre copiii de un an să fie anemici, potrivit unui raport al UNICEF şi OMS care promovează alăptarea. Alăptarea exclusivă până la şase luni şi continuarea alăptării până la cel puţin un an ar contribui decisiv la diminuarea drastică a acestei situaţii", se arată în raportul UNICEF prezentat ieri.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!