DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.00 - 16.30
Scena si ecranul • Realizatori Anisora Dumitrescu si Mariana Ciolan.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

7 august 2009

Spectacolul "Faust" de Silviu Purcărete este apreciat de presa scoţiană, înaintea reprezentaţiilor pe care le va avea în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh, între 18 şi 22 august, scrie Herald Scotland. Publicaţia scoţiană apreciază dimensiunea "carnală şi carnavalescă" a montării lui Purcărete, dar şi abilitatea actriţei Ofelia Popii de a juca un Mefisto androgin. Megraproducţia "Faust" de Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, a avut premiera în seprembrie 2007, la Sibiu. Spectacolul îi are, în rolurile principale, pe Ilie Gheorghe şi Ofelia Popii, în proiect fiind implicaţi circa 70 de comedianţi, muzicieni şi artişti, printre care şi actori ai Teatrului "Radu Stanca", studenţi din Secţia de Actorie a Facultăţii de Litere şi Arte din cadrul Universităţii "Lucian Blaga", muzicieni şi copii.

Cineastul american Steven Spielberg va primi Medalia Libertăţii pe anul 2009 din partea National Constitution Center, din Philadelphia, pe 8 octombrie, pentru "angajamentul său artistic şi personal în favoarea apărării drepturilor omului", informează Reuters. The National Constitution Center, care acordă Medalia Libertăţii în fiecare an, consideră că Steven Spielberg a informat şi inspirat milioane de oameni, ajutându-i să înţeleagă mai bine "chemarea libertăţii" prin intermediul filmelor sale, în care "umanitatea triumfă în faţa tiraniei". Printre filmele sale de succes, care au tratat teme profunde, precum Holocaustul, sclavia şi războiul, se numără "Culoarea purpurie/ The Color Purple" (1985), "Lista lui Schindler" (1993), "Amistad" (1997) şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998).

Cântăreţele pop Beyonce şi Lady Gaga se află în fruntea listei artiştilor cu cele mai multe nominalizări la gala premiilor MTV, ce va avea loc în septembrie, fiind nominalizate fiecare la nouă categorii. Deasemenea Britney Spears îşi continuă revenirea pe scena muzicală, primind şapte nominalizări. Reuters informează că toate cele trei cântăreţe vor concura la categoria "videoclipul anului" . Gala MTV Music Awards va avea loc la New York, pe 13 septembrie, urmând să fie prezentată de actorul britanic de televiziune Russell Brand.

"Vânătorul de recompense/ Blade Runner", regizat de Ridley Scott în 1982, cu Harrison Ford în rolul principal, a fost desemnat cel mai bun film SF din toate timpurile, în urma unui sondaj pe site-ul revistei Total Sci-Fi. Pe site-ul totalscifionline.com a fost afişată o listă cu 100 de titluri de filme SF, în care s-a impus, în cele din urmă, pelicula "Blade Runner". Filmul lui Stanley Kubrik din 1968, intitulat "2001: O odisee spaţială", s-a clasat pe locul al doilea, iar locul al treilea a revenit primului episod din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Episode IV: A New Hope", lansat în 1977.

Regizorul Roman Polanski va fi celebrat la Festivalul Internaţional de film de la Zurich, care se va desfăşura între 24 septembrie şi 4 octombrie, informează variety.com. Polanski va primi premiul pentru întreaga activitate şi, în cadrul festivalului, vor rula câteva filme din opera sa. Regizorul urmează să termine adaptarea thriller-ului politic "The Ghost" de Robert Harris.

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, este propunerea României la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină". Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei. Comisia de votare care a ales filmul "Poliţist, adjectiv" a fost formată din criticii de film Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Vodă, Mihai Chirilov, Dinu Tănase şi Eugen Atanasiu, majoritatea votând pentru această peliculă. Anul acesta, pentru producția "Poliţist, adjectiv", regizorul a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. "Poliţist, adjectiv" a primit şi Trofeul Transilvania la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Cea de-a 82-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie 2010, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Sibiu împreună cu municipalitatea sibiană pregăteşte cea de a IX-a ediţie a Festivalului Medieval 'Cetăţi Transilvane'. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 august. Ca în fiecare an publicul va avea şansa de a urmări spectacole de teatru inspirate din perioada medievală, spectacole de dans medieval, concerte de muzică medievală, turniruri cavalereşti, spectacole de circ şi de efecte pirotehnice, momente de animaţie stradală. Organizatorii promit că anul acesta vor veni în întâmpinarea publicului cu multe surprize la toate cele patru locaţii ale evenimentului şi un program mult mai bogat şi variat.

La finalul acestei săptămâni, timp de trei zile, comuna arădeană Macea va găzdui cea de-a 14-a ediţie a tradiţionalului Festival bienal de satiră şi umor 'Gura Satului'. La eveniment participă peste două sute de artişti amatori şi caricaturişti, din România, Ungaria şi Serbia. Festivalul se încheie duminică, cu Gala Laureaţilor, spectacol în cadrul căruia vor susţine recitaluri, între alţii, Dorel Vişan şi 'Vărul Săndel'.

Librăria 'Lumina' din Drobeta-Turnu Severin va găzdui mâine lansarea cărţii de poeme a scriitorului mehedinţean Gheorghe Florescu. Volumul 'Armura lui Ahile', prefaţat de academicianul Mihai Cimpoi, a apărut la editura Lumina în condiţii grafice excepţionale. Postfaţa cărţii este făcută de criticul clujan Constantin Cubleşan. Despre scriitor şi versurile sale vor vorbi scriitorii Titu Dinuţ, Ileana Roman şi Florian Copcea.

Scenaristul filmului "On the Waterfront", Budd Schulberg, a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 95 de ani, într-un spital din statul american New York. Potrivit soției sale, Schulberg fusese transportat de urgență la spital de la reședința lui din Long Island. Născut în 1914 la New York, Budd Schulberg a fost unul dintre cele mai influente nume de la Hollywood, remarcat și ca producător, dramaturg și jurnalist sportiv. Cea mai importantă realizare a lui Schulberg, scenariul producției "On the Waterfront", i-a adus un Oscar, care s-a adăugat la alte șapte premii ale Academiei Americane de Film, primite de această producție în 1955.

Robbie Williams va lansa primul său album din ultimii trei ani în noiembrie. Artistul, în vârstă de 35 de ani, a vândut peste 55 de milioane de albume în întreaga lume. Robbie Williams va lansa materialul discografic intitulat "Reality Killed the Video Star" pe 9 noiembrie. Primul single de pe acest album se numeşte "Bodies" şi va fi lansat în această toamnă. Pentru acest material, Robbie Williams a înregistrat şi mixat împreună cu producătorul Trevor Horn, într-un studio din Londra. Trevor Horn a colaborat în trecut cu Paul McCartney şi Cher, iar vechea lui trupă, The Buggles, a lansat, în 1979, hitul "Video Killed the Radio Star".

Revista România literară, editată de fundaţia cu acelaşi nume, al cărei director general este Nicolae Manolescu, a obţinut cea mai mare finanţare de la Administraţia Fondului Cultural Naţional - peste 183.000 de lei -, la cea de-a doua sesiune de finanţare pe 2009. În total 23 de reviste şi publicaţii culturale vor beneficia de finanţări nerambursabile. Acestea se ridică la o valoare totală de aproximativ 680.000 de lei. Redacţiile publicaţiilor declarate câştigătoare sunt invitate să depună, până pe 20 august, la sediul AFCN, documentele financiar-juridice necesare pentru încheierea contractelor de finanţare. Comisia de evaluare şi selecţie pentru reviste a fost formată din Alexander Baumgarten, Alexandru Cistelecan, Peter Demeny, Caius Dobrescu, Liviu Papadima, Ruxandra Demetrescu şi Elena Vlădăreanu.

O expoziţie cu tablouri abstracte, pictate cu pigmenţi naturali, din diferite zone europene, intitulată "Culorile Europei" şi aparţinând pictorului german Manfred Jacob Vogt, va fi vernisată mâine, cu ocazia Zilei Regiunii Schwaben la Suceava. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie din Suceava, în prezenţa artistului plastic, urmând ca în această toamnă să fie itinerată şi la Cernăuţi. Manfred Jacob Vogt a declarat că în expoziţie sunt incluse 33 de lucrări realizate din materiale naturale şi pigmenţi în combinaţie cu acril pe pânză, dar şi 39 de fotografii reprezentând lucrări ale sale, figurative şi abstracte, pentru a se observa drumul său către pictura abstractă.

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Guitar Folk – Rock va debuta astăzi în satul Gărâna. Evenimentul se va desfăşura până duminică, pe scena din Poiana Lupului, recunoscută ca şi gazdă pentru Festivalul Internaţional de Jazz. Vor concerta formaţia Apocalips, Leo Iorga şi Pacifica, Mircea Baniciu şi Vlady Knejevici, Horea Crişovan şi Adrian Dinu, Egocentrik şi Survolaj. În cea de-a doua zi este aşteptată să susţină un concert şi îndrăgita trupă IRIS, aflată la cea de-a doua ieşire în lumina reflectoarelor de la revenirea solistului formaţiei, Cristi Minculescu.

Scriitoarea algeriană Malika Mokeddem se va afla luna viitoare în România. Autoarea va fi prezentă în capitală, în perioada 7 - 13 septembrie, pentru a participa la o serie de evenimente prilejuite de lansarea cărții "Femeia interzisă". Volumul este un roman plin de exotism, dar şi de întrebări dureroase. "Femeia interzisă" spune povestea unei tinere care a ales să îşi scrie singură destinul, cu orice preţ, şi tratează statutul femeii în Islam.

Filme prezentate la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT şi spectacolul "Toţi cinci" al Companiei de teatru "Dan Puric" se numără printre manifestările ce vor avea loc în timpul Şirnaville Arts & Crafts Festival. Evenimentul se va desfășura săptămâna viitoare, între 14 şi 16 august. Şirnaville Arts & Crafts Festival este primul eveniment de gen dedicat diversităţii în artele contemporane şi se va desfăşura în mijlocul unui câmp, la 40 de kilometri de Bucureşti. Localizat lângă pista Aerodromului Aerofox din localitatea Şirna, manifestarea înseamnă evadarea din aglomeraţia sufocantă a marilor oraşe, un weekend de relaxare şi evenimente artistice şi educative. Construit pe modelul unui mic orăşel, festivalul reprezintă o nouă etapă în organizarea evenimentelor în aer liber.În plus, la Șirnaville vor fi prezentate ateliere de pictură, sculptură şi desen, olărit, hârtie manuală, handmade şi producţie publicitară.

Aproximativ 200 de persoane sunt aşteptate să-i aducă un omagiu prin dans cunoscutului cântăreţ Michael Jackson, mâine, în parcul Herăstrău şi în faţa Teatrului Naţional Bucureşti. După decesul starului pe 25 iunie, în mai multe ţări Michael Jackson a fost omagiat prin scurte momente de dans, pe una dintre melodiile sale. România se va alătura mâine fanilor din întreaga lume, în Bucureşti fiind organizat un scurt moment cu valoare de tribut pentru "regele muzicii pop". Organizatorii evenimentului aşteaptă cel puţin 200 de oameni care să aducă prin dans un omagiu lui Michael Jackson, pe melodia "Beat It". Evenimentul de la Bucureşti se va desfăşura în parcul Herăstrău, între orele 18.00 şi 18.30, şi în scuarul din faţa TNB, între 19.30 şi 20.00. Cei care vor să participe la momentul comemorativ sunt invitaţi să înveţe coregrafia piesei "Beat It". Totodată, mâine, înainte de cele două reprezentaţii, va avea loc o repetiţie generală alături de 50 de dansatori profesionişti.

Regizorul de teatru David Esriga a declarat că în România a câştigat "aspiraţiile care îl chinuiesc şi în prezent". Esriga va conduce atelierul de artă dramatică "În căutarea teatrului existenţial", cu actori români, de duminică și până pe 9 septembrie, la Burghausen, în Germania.Workshop-ul este organizat de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Academia de Teatru şi Film Athanor din Burghausen, fondată de regizorul român, stabilit în Germania. David Esrig a pus, în 1993, bazele Academiei de Teatru şi Film Athanor, o şcoală particulară care a devenit, în 1999, Academia Athanor - instituţie de învăţământ artistic superior finanţată de statul german. În ceea ce priveşte atelierele similare pe care le-a susţinut în România, David Esrig a spus că "avea prea puţin loc ca să poată să experimenteze şi colegii cu care lucra".

Formaţia americană ZZ Top va concerta la Bucureşti. Evenimentul va avea loc în această toamnă, pe 20 octombrie, și va fi inclus în turneul "Double Down Live". În cadrul segmentului european al turneului, trupa va concerta şi în Cehia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie şi Belgia. Legendarii muzicieni promit un show de excepţie în Bucureşti, în binecunoscutul lor stil texan: nu vor lipsi pălăriile de cowboy, riff-urile de chitară şi hiturile care i-au consacrat. Înfiinţată în Houston, Texas, în 1970, formaţia ZZ Top este una dintre puţinele trupe rock care şi-au păstrat componenţa originală, pe tot cuprinsul celor 40 de ani de carieră. Cei trei rockeri, Billy Gibbons, Dusty Hill şi Frank Beard, sunt cunoscuţi atât pentru stilul inconfundabil de blues-rock pe care îl cântă, cât şi pentru imaginea lor originală.

Piesa "Two Roads West", care urmează "traseul terorii" din Belfast, va fi pusă în scenă de doi actori pe bancheta din spate a unui taxi, pentru un public de cinci persoane. Evenimentul va avea loc începând din weekend-ul viitor, în cadrul West Belfast Festival. Cei doi actori își joacă rolurile timp de o oră, timp în care mașina conduce spectatorii pe "traseul terorii" din Belfast. "Two Roads West", piesa de teatru "pe roți", este povestea unei femei care merge spre casă după 40 de ani de exil în afara Irlandei de Nord. Piesa mobilă, opera lui Laurence McKeown, fost membru al Armatei republicane irlandeze care a devenit scriitor, este regizată de Paula McFetridge.

Sistemul imunitar detectează celulele canceroase încă din primele zile ale formării unei tumori, nu pentru a le ataca, ci pentru a le proteja. Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat în Journal of Clinical Investigation. Astfel, celulele canceroase, contrar unei teorii din debutul secolului al XX-lea, sunt apărate imediat după apariţia lor, potrivit cercetătorilor francezi. David Klatzmannd, expert la laboratorul Imunologie-Imunopatologie-Imunoterapie al Universităţii Pierre şi Marie Curie, consideră că aceste rezultate ar putea să conducă la descoperirea unor tratamente revoluţionare împotriva cancerului. De foarte mulţi ani, specialiștii susţin că sistemul imunitar identifică celulele canceroase încă de la apariţia lor, dar că nu începe să le atace decât atunci când aceste celule depăşesc bariera de apărare a organismului, permiţând răspândirea cancerului.

Filme cu Dracula, spectacole de teatru şi mini-concerte cu DJ-i vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Castelul Bran. Manifestarea intitulată Bran Castle Fest, se va desfășura de astăzi și până duminică. Concertele şi spectacolele de teatru vor avea loc pe două scene: una amenajată în curtea Castelului Bran şi alta, pe platoul din spatele castelului, în timp ce filmele vor fi proiectate într-un cort special. La festival vor participa trupe de muzică şi teatru din România, dar şi din Anglia sau Franţa. Muzica variază de la chill out, techno până la sunete medievale. La spectacole vor participa peste 80 de artişti, de la DJ-i la actori, pictori şi creatori de instalaţii şi proiecţii video.

Compania Teatrului Maghiar de Stat Cluj va prezenta, mâine, la Festivalul Internaţional Shakespeare din oraşul Gdansk, Polonia, spectacolul Richard al III-lea, în regia lui Tompa Gabor. Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.30, la Teatr Muyzcyny din Gdynia, oraş situat lângă Gdansk. Festivalul Shakespeare se desfăşoară până duminică în mai multe săli din oraş şi din localităţile învecinate şi are în program piese importante ale unor regizori precum Edward Hall, Elizabeth LeCompte, Peter Brook, Raz Shaw, Nora Somaini. Spectacolul Richard al III-lea a fost prezentat în cadrul Festivalului Shakespeare din Gyula, Ungaria, la Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa de la Bucureşti şi la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, ediţia 2009.

Celebra soprană română Angela Gheorghiu va susţine, alături de tenorul Vlad Miriţă, un concert la Festivalul Tuscan Sun. Evenimentul se desfășoară până pe 9 august, în oraşul medieval Cortona, în provincia italiană Arezzo din Toscana. Invitatul special al festivalului va fi actorul Anthony Hopkins. Cei doi artiști români vor susţine un recital duminică, în încheierea evenimentului. Angela Gheorghiu și Vlad Miriță vor interpreta lucrări de Giacomo Puccini, Alfredo Catalani şi Gaetano Donizetti, sub bagheta dirijorului Gisele Ben-Dor, alături de Orchestra Teatrului Naţional Sârb.

Poetul francez Paul Valéry va fi omagiat, la sfârșitul acestei săptămâni, în localitatea Ipoteşti - Botoşani, locul de naştere a celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. Evenimentul face parte dintr-un proiect cultural comun româno-francez implementat de Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii 'Mihai Eminescu', din judeţul Botoşani, şi Asociaţia 'Dacia - Méditerranée' din oraşul francez Sete, unde s-a născut poetul Paul Valéry. Proiectul, intitulat 'Invitaţie la voiaj', urmează a fi implementat de astăzi și până duminică.

Cel mai nou film cu Meryl Streep, intitulat "Julia & Julie", va fi lansat astăzi în cinematografele din Statele Unite. Pelicula va rula în sălile din România în această toamnă începând cu 16 octombrie. Producția, o dramă inspirată de volume biografice semnate de Julia Child, este o călătorie în viețile a două femei, care ajung să se intersecteze datorită unei cărți de bucate. Practic, una dintre cele două femei, epuizată de rutina cotidiană, își propune să gătească toate rețetele din cartea scrisă de cealaltă, în urmă cu mai bine de patru decenii. Alături de Meryl Streep, în film mai joacă Andy Adams și Stanley Tucci.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!